1130
Milyen TV kartyat erdemes szerintetek venni?
-
#1050 szerintem erre nehéz lesz
nekem connexant878a hoz xp-re is marha nehéz volt találni
nézd meg esetleg a dscaler van -e vistára már az alapból tudja -
jnf7 #1049 sziasztok.
már csak forumozo emberkékben van utso reményem.égen földön kerestem egy hauppauge 878/9es pci-os tuner karihoz vistás drivert+szoftvert.naon bejön vista,és nem akarom vissza cserélni xpre.mindenem müxik csak a tvkari nem.ha valaki tudna nekem segíteni az naon jó lenne.
köszönöm.
by jnf7. -
M0RN1NGST4R #1048 ugyan ilyen probléma történt az én tv kártyámmal is ami egy leadtek winfast tv 2000 xp deluxe. Én nem állítgattam hűtőbordát, csak az antennakábelt húztam ki belőle. Utána a win már nem ismerte fel, csak úgy ahogy neked is. Reinstall se segitett. Ősrégi service pack nélküli xp-re se megy fel, sp2-esre se. amig működött elégedett voltam vele de a driverei nagyon gagyik. beleértve a drivercd-t is.
most gondolkozom egy winfast pvr 2000-es beszerzésén. valakinek tapasztalata róla? leginkább a driverek érdekelnek, mert gondolom a kártya nem lehet olyan szar. -
dara #1047 Milyen tuner ez? MErt pl a Leadtek-ekhez van x64 és Vista driver is. -
jolennetudni #1046 ziasztok,
Remélem ti tudtok segíteni, mert már sok mindent végignéztem, és nem jövök rá a megoldásra.
Adott egy régi PCTV Rave (kb. 6-8 éves, talán az első Pinnacle sorozat a miro után).
Eddig a régi gépemben úgy ment, hogy a kis drótocskával össze volt kötve az SB16 line in bemenetével. Szép képe volt, szólt a hang.
Vásároltam egy új gépet, ahol alaplapi ALC882 csoda van, és itt hiába próbálkozom bármivel nem tudok hangot kicsikarni belőle. Driverből vagy öt variációt próbáltam már, akár az alaplap gyártójától, akár a Realtektől letöltve. A tunerből jön ki hang, de valami miatt úgy néz ki, hogy a line in nem képes megenni a hangot, és továbbadni.
Próbálkoztam mindenféle tunerprogrammal, jelenleg az ehhez a típushoz elérhető 5.5-ös Vision fut. Hang egyiken sem volt.
Oprendszer egy XP SP2.
Tippetek van? -
#1045 a tetves francba hogy nem csinálják a x64 es drivereket, csak a tunerkártyám nem megy xp64 alatt.. grr
-
#1044 Nekem is ilyen kártyám van...:)
Pinnacle MediaCenter and TVCenter 4.11 Web Updater
Ez a legfrisebb driver (kivétel a béta) A béta driver már DVB-S-t is tud, de én nem mertem feltenni!:)
A távirányító gondot én nem tapasztaltam, de szerintem a beállításoknál valamit rosszúl konfigoltál, esetleg ütközik valamivel. A magyar nyelvű Media centerben elég jól át lehet állítáni a dolgokat, nézd meg, hogy estleg nincs valami beállítva rosszúl a felvételnél.
Support -
#1043 Sziasztok!
Látok itt egy VIP felhasználót, aki úgy látszik segíteni tudna Nekem. Illetve remélem. Nah, inkább lássuk, hogy mi is a lényeg.
Karácsonyra kaptam egy Pinnacle PCTV Hybrid Pro PCI 310i-s TV-Tuner kártyát. Mindent a leírtak alapján állítottam be (Germany a csatornakiosztás, összekötöttöttem a hangkártyával a kártyát, hogy ne szenvedjen a PCI még a hanggal is és stb, stb...), meg is volt az eredménye, mindent rendesen megtalált, a hangzás is remek, csak hogy ne legyen felhőtlen az örömöm, csinál néhány furcsaságot, ami kissé aggasztó. Ami a leginkább zavar, hogy távirányítóról nem lehet használni, mert ha csatornát váltok, vagy akár bármi mást, akkor automatikusan elkezdi a felvételt... Amit persze csak onnan veszek észre, hogy megjelenik egy kis piros pont a képernyő jobb felső sarkában (máramikor), vagy akkor, amikor tovább váltanék és kidob egy ablakot, az alábbi szöveggel: "Valóban leállítja a felvételt?". Jobb esetben még le tudom állítani és ki tudok lépni, de rosszabb esetben lefagy a program. A program pedig a hozzá adott Pinnacle Media Center legújabb verziója.
A felvétel beállításoknál és távirányítóbeállításoknál nem vettem észre semmi erre utaló nyomot, ami a problémát okozhatná.
A másik kérdésem a következő volna: Hogyan lehet a kártyával a levegőből jött digit adásokat befogni (tudomásom szerint ezek a csatornák Budapest határában elérhetőek: m1, m2, DunaII)?
Kérdésem elolvasását előre is köszönöm, remélem valaki tudja a megoldás és segít is Nekem.
Minden jót kívánok!
(Ez a kivitel, csak Hybrid változatban, tehát tud fogni analóg és digitális (DVB-T) csatornákat is)
-
#1042 Az a helyzet, hogy a 310I-hez megjelent a legújabb tvcenter, ami szerintem baromi gyors és egyben nagyon jóra sikerűlt.:)
PinnacleMediaCenter3.xxto4.11[1]
szal' foggalmam sincs , hogy a régebbi kártyához mi kell!:( -
modoshawan #1041 Ja! De az csak update! És nekem a CD-n 5.5 van. -
modoshawan #1040 Hi! Miért van az, hogy senki sem tud PCTV Stereo 5.6-ot vagy 5.7-et???
Légyszi! -
#1039 miért van az ha akármien programmal néznék tévét items tv kártyávál philips saa 7130 chippel akkor egy idő után a kép lefagy?pls help
-
#1038 A procinak semmi köze nem lehet hozzá. Próbáld ki egy másik driverral, ne a gyárival. -
#1037 köszi, megnézem...google -
quato #1036 Hello !
Egy megoldhatatlan problémára keresem a választ:
Több, mint egy éve egy Pinnacle PCTV Pro kártyával rendelkezem, melyet egy napig minden probléma
nélkül használtam. Aztán később a Winfos XP (csak SP1-el), amivel korábban minden gond nélkül működött,
új hardverként (multimédiás audio és videovezérlőként) ismerte fel a kártyát, és így persze már nem is
működött a kártya.
Fel akartam neki rakni újra az összes driverét és programját, de érdekes módon a saját telepítő CD-jén, mellyel korábban
jól futott, nem találta a drivert!
Átdugva más portba a kártyát, sem találtam rá a megoldásra.
Később újrahúztam a Winfost, ezúttal az SP2-vel is integrálva. A probléma megmaradt. A hardvert felismeri,
de a hozzávaló drivert nem találja a telepítőlemezen.
Most újra visszatelepítettem a korábbi Winfost, de semmi nem használt.
A TV Tunernek nincs baja, mivel a hevrom gépében jó volt, a drivert is megtalálta az Oprendszer.
A probléma talán köthető a következő szituációhoz:
Egyszer amikor hűtőbordát cseréltem a processzoromon, figyelmetlenül fordítva
raktam rá a hűtőt a procira, de nem lett semmi baja, csak a túlhevülés következtében a gép lekapcsolgatott.
Miután a probléma kiküszöbölődött, a TV Tuner kártyám már a fenti problémákat mutatta. Szerintem nem kellene,
hogy köze legyen ennek a jelenséghez, de mégsem tudok már semmi értelmes magyarázatot.
Valaki találkozott már hasonlóval? -
izb #1035 TMPGEncDVDAuthor16
-
#1034 mivel lehet egyszerűen kivagdosni a reklámokat a felvett mpeg2-ből? -
Sziasztok
A segitségeteket szeretném kérni,a problémám a következö:van a gépben 1 pctv stereo kari,feltettem ujra a pctv 5.9. ekkor eltünt az összes optikai meghajto a gépböl,még a daemon tools is,és eszközkezelöböl sem tudom életre kelteni öket.Elötte is ez volt csak 1 rendszervisszaállitás reinstall és ugyanaz a jelenség.Elöre is köszi.
-
#1032 Kézi hangolás? -
#1031 Sziasztok!
Nekem is ilyen PCTV Stereo-m van. Lenne egy kérdésem: hangolásnál nem találja meg a Sport1-et, a Sport2-t, meg a Viasat 3-at. Mit lehet ilyenkor tenni? Köszi előre is! -
#1030 ilyen kártyát már távir-ral lehet kapni nálunk 6700Ft-ért nagyon jó vétel -
#1029 valaki tudja hogy müködik a DVB-T digitális földközeli műsorszórás
asszem a pinnacle 300i tud már ilyet
ezzel adnak ilyen antennát?
ezzel tudom fogni a Eurosportot (nincs kábeltv-nk)? -
#1028 Pinnacle pctv stereo -
#1027 Saját weboldalán fent van mindig az aktuálisan legfrisebb driver! -
vasn #1026 Segítsetek!!! Pinnacle PCTV stereo kártyához 5.6 vagy 5.7-es driver kellene. Honnan tudnám letölteni? Köszi. -
triAz #1025 Hellosztok!!
Vettem egy Leadtek WinFast 2000 XP típusú tv-tunnert,amivel van egy kis gondom!
Rendesen fel van rakva hozzá minden van is vagy 25 csatornám tökéletes képpel és hanggal,nincs is velük gond.
VISZONT:
Az RTL Clubnak a képe szép, de a hangja csak sistergés...nem tok vele mit csinalni,már régiót is állitottam meg minden ,de semmi.
Nem tudna vki segiteni az ugyben hogy hogyan lehetne jobb a hangja az emlitett csatornának???!!!
PLS HELP....
Előre is THX!
triAz^ -
varrogyula #1024 Mostmár feladom.Ezek szerint BX440-el nem megy. A bios-ból pedig újabb nem készült.Jöhet aP4.
Azért mindenkinek köszönöm a segítséget.
-
#1023 Pinnacle pctv 110i problémája volna egy cimbinek. Nincs hang, vagy csak zúgás jön be. Tudom, hogyan sokan küszködnek vele hasonló problémák miatt, mi lehet a megoldás? Driver, progi? Akinek volt hasonló problémája és sikerült megoldást találni vagy 1xűen csak tudja a megoldást segítsen plíz! Köszi
-
#1022 Nem véletlenül vettem USB-s tunert. Olyan kell nekem, amit a PC-mhez és a Laptopomhoz is tudok használni, még ha ez drágább is, mint egy kártya. Ezt az egyet kipróbáltam, nem tetszett, és a kedvem is elment az egésztől. Az alapján, amit írtál, mindegyik USB-s tunerrel így fogok járni, ergo abszolut nem fogok semmilyen tunert venni. -
sd54321 #1021 a pip normális esetben gyakorlatilag 2 tunert jelent...
ezt néha lesporolják ugy, hogy a második kép max csak előnéztre alkamas, vagy a teletextre...
mielött vki ilyen káértyára adná a fejét ennek célszerű utánnanézni a gyártó weblapján!
ha van vkinek ilyen kártyája az írhtan pár sort róla, érdekelne.... (elég ritka... még sima tv-kben is...)
vén pc nyúzóként most is azt vallom, hogy az egyszerű eszközökkel egyrészt kevesebb gond van, másrészt sokkal jobban ki lhet őket használni
nem érdemes nagy pénzeket feketetni betavagy csak jól csengő cuccokba... -
sd54321 #1020 normál esetben amikor csak simán tv-t nézel vele PC-n un. overlay módban akkor ugyanakkora sebességet fog produkálni egy 300Mhz-s p2-esen mint egyx 3 Gh-z p4-n... egyszerűen azért, mert eza leképezési mód nem veszi igénybe a procit, a kép a pci sinekről "közvetlenül" kerül a videomemóriába
a proci csak akkor dolgozik vele, ha mintavételezést indít egy program (pl. felvételhez)
ez viszon alapból a tunerkártya típusátol is függ... képes kell hogy legyen ilyen overlay kép-leképezésre
az usb-s cuccoknál már más a helyzet... minden usb-s eszköz szoftver vezérelt, így maga az adatátvitel is lefoglal egy bizonyos cpu foglaltságot, ezért is nem túl szerencsés usb-s cucokkal fogallakozni... a másik ok a támogatottság, sokkal több progi készül pl. wdm-s driverekkel meghajtott tunerekhez mint usb-sekhez
-
sd54321 #1019 bár már nem mai hozzászólás, de nem tom, hogy aktuális-e még, azért lenne egy tippem:
sok évvel ezelött léteztek olyan kártyák amelyek fentartott irq-t igényelnek, magyarán nem lehet közös megszakítást adni neki egy másik pc-ben lévő alakatrésszel
ezt kb ugy kell elkpzelni, mintha 2 master-re állított winyot akarnál egy ide-kábelre kötni,az eredmény az lenne (esetek többségében) hogy a bios nem látná egyik meghajtót sem.
hasonó lehet az eset a legacy kártyák lásd fent) esetében is... sztem, ha van rá mód próbáld cserélgetni a slottokban a kártyákat (mindet amid van) így elképzelhető, hogy hajlandó lesz beüzemelni.
de az is lehet, h maga a kártya rossz, vagy az alaplap, vagy a biost kell frissíteni, vagy, vagy.... stb -
#1018 Igen UPC-s.
Minden tökéletesen jön. (sajna a kódolt viszont elég sz@r) :DDDD
Viszont nekem nem USB-s. -
The Fugitive #1017 akinek winfast tv2000xp expert kártyája van az lécci irjon nekem privát üzenetet! -
#1016 Akkor a kártya jó kell hogy legyen. Én nem tudok erre válaszolni. Valami nagyon hasonló történik most velem memória ügyben, és fogalmam sincs mit csináljak... :( -
#1015 Az én gépem egy leheletnyivel gyengébb, de még a játékokat is rendesen viszi. 2GHZ, 768 MB RAM, szóval valami nem stimmelt. Soha semmi nem tudta így legyengíteni, mint a Media Center. Lehet hogy azért, mert USB-s. Nem tudom. Amúgy minden csatornát rendesen vesz? UPC kábeled van? -
#1014 hát nem vettem észre, de nekem egy 3Gigás procim van és 2GB gail ram...:) -
varrogyula #1013 P4-ben megy két típusban is.P3-Bx-el nem ment másik alaplapban sem. -
#1012 Köszi. Tényleg elég meggyőző képeket csinál.Már visszavittem és visszakaptam az árát. Neked nem lassítja le drasztikusan a gépedet a Media Center? -
#1011 Nekem hasonló kártyám van. Pinnacle 310i. Volt elötte két másik, de messzemenőkig ez a legjobb. Mint minőségben, mint támogatottságban.
Igaz, hogy csak SP2 alatt fut, tehát amit halottál az nem teljesen igaz!
Lehetséges, hogy egy hibás darab került hozzád amit már javítottak, ezért tűnik használtnak.
Ilyen képet tud:
[center]