TV kartya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van finomhangolás: Ctrl +/-
Azért van egyszer sok máskor kevés felvételi profilod, mert egyszer analog máskor pedig digitális módban indul el a PVR2. Utóbbi esetben csak a két TS mentési lehetõség van. Ugyan emiatt van egyszer hangod máskor pedig nem. Ilyesmi olyankor fordul elõ, amikor nem léptél ki rendesen a PVR2-bõl.

Egy keresés minden esetben törli az elõzõ keresés eredményét, ezért tûnnek el az adók. Egyszer keresd végig, ahiányzó csatornákat pedig add hozzá kézzel (csatornalistán jobb gomb -> Frekvencia hozzáadása). Egyébként ha jó a bemeneti jel, akkor megtalál minden csatornát. Szintén a bemeneti jel hibájára utal az ingadozó minõség.

és miért van az, hogy egyszer egy csomó felvételi mód között válogathatok, máskor meg csak kettõt enged választani?
Na jó most nem kérdezek már több Lámaságot. Ha tud valaki segíteni azért megköszönném :)

Valami finomhangolási lehetõség? Mert Pl a Tv2 minõsége hát szépen szólva nem túl jó (meg még egy jópár adóé)

Most ismét nincs hang. Kikapcsoltam és elment. Nem értem. Mármint a progit kapcsoltam ki, majd vissza és most nincs hang
Valaki help

a kép minõsége hol ilyen hol olyan, fogjuk rá, hogy jó. Végre lett hangom és nem csak némafilmet néztem. Igen megvan az a kis kábel, csak nem tom hova kell bekötni :(( Mert ugye több tû van min amennyi kell és vajon melyik variáció a helyes...
Finomhangolási lehetõség nincs? Illetve miért nem mûködnek az azelõtt mûködõ csatornák más keresési mód után? Ez lehet kicsit érthetetlen volt :) Adaptív keresés találja csak meg a Tv2-t, RTL klubot stb. de azok késõbb nem jönnek be. Vagy csak valamit nem tok beállítani. Simán lehetséges :)

A PVR2 nagyon jó minõséget tud produkálni, csak be kellene állítani rendesen a csatornákat. És ellenõrízni hogy nem-e a kábelekkel / csatlakozókkal van gond.

A hangot itt tudod beállítani a PVR2-ben. Persze elõtte össze kell kötnöd a tunert a hangkártyával (ehhez mellékelnek kábelt a tuner mellé). Ezután ki kell választanod a megfelelõ bemenetet az Audio vezérlése és a Felvétel vezérlése legördülõben. (Ha tudsz némileg angolul, akkor mindez le van írva a kézikönyvben.) Vista alatt kicsit másabb a helyzet.

MaSzKa
dscaler.org

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Sziasztok!
Vettem egy WinFast PVR2000 kártyát. WinFast PVR2 lejátszó progi van hozzá és szerintem nem az igazi. A kép elég rossz. Valaki tud valami jó progit hozzá? És hogy lehet beállítani a hangot, mert az nem jön be. Láma vagyok ehhez teljesen. Eddig még nem volt TV karim. Valakinek esetleg tapasztalata a kártyáról? Elõre is Köszönöm

MaSzKa

oroy_
valakinek van tapasztalata a Kworld TV-BOX WS vagy HD verzió külsõ TV tunerel ? link

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

NXP = Philips Semiconductor. Szóval mindegy. Az újabb cuccaik egynémelyke elég perspektivikus, pl az SAA7164E. Kb annyival rosszabb egy NXP SAA7133 egy Philips SAA7133-tól, mint egy Conexant BT787A egy Brooktree BT787A-tól. Azaz semennyivel. Nem változott semmi sem a cég nevét leszámítva az NXP-nél.

Ami a Pinnacle esetén zavaró, az az, hogy egy típust általában többféle chippel is szerelnek. Pl PCTV Stereo-ból és Pro-ból is van Philips és Conexant chipes is.

MaSzKa
nekem is elcseszet 1-2 linket

Na a linkeket az SG motor sikeresen elbaltázza, lévén van bennük [ és ]. Ezek lennének azok:

Broadcast decoder: http://www.nxp.com/#/pip/cb=|pip=|<3>

"Vevõegység": http://www.nxp.com/#/homepage/cb=|<3>

MaSzKa
azért jobban örülnék ha mikor veszek új Pinnacle TV Tunert akkor Philips lenne ráérve nme pedig NXP

Konkrétan tunerkártyát nem, viszont [url=http://www.nxp.com/#/homepage/cb=|<7>]vevõegységet[/url]; [url=http://www.nxp.com/#/pip/cb=|pip=|<6>]broadcast decodert[/url] annál inkább, ahogy maga a Philips tunereket. A Conexant mellett õk a legnagyobbak ezen a piacon (legalábbis consumer vonalon). Jelenleg már NXP-nek hívják a cég ezzel foglalkozó leányvállalatát, a korábbi Philips Semiconductort. Pl a Pinnacle is elõszeretettel építi a tunerkártyáit az õ termékeikre.

MaSzKa
az csak Philips tuneros

tudtommal a Philips nem gyárt TV Tuner kártyákat és a Samsung és az LG se

elöbb irtam: ez kell Universal WDM Video Capture Driver For BT8xx Based Boards 5.3.8 Win9xXP

MaSzKa
Pinnacle-t javaslom mindenkinek

csak a driverekkkel szokott probléma lenni de azt idevel mindig kijavítják

nekem most egyenlõre Astrovision BT878a-van LG tuneros (ajándékba kaptam)
universal driverrel használom

sajnos Intel P35 chipsetes alaplapok nem szeretik

Nforce2 és 4-4x és 570 Ultra-ba jó volt

Hello

Lenne egy kisebb-nagyobb problémám.
Kaptam egy Philipsh tv tuner kártyát ami kicsit réginek tünik kb 1999-2001 körüli lehet sajna nem találok drivert hozzá.
Pliz help valaki.
thx
Hali!az lenne a gondom, hogy van egy Pinnacle PCTV Pro kártyám, és tegnap amikor beraktam mûködött rendesen meg minden de ma már nincs kép! Hang jön a kártyáról de kép nincs!! Ha csatornát váltok akkor is ez van, hang vált kép nem! és a hangkártyám, Cmedia Cmi8738-at pedig letiltotta és az eszközkezelõben sem látni! van még egy Soundmax integrált kártya a gépben alaplapom ASUS P4S800D! ha valaki tud az lécci segitsen nekem mi lehet a baja?

Keress rá a kártya angol honlapján! Ott biztos találsz hozzá drivert!
Szevasztok! Az én problémám csupán az lenne, hogy kb. egy hónapja vettem egy Pinnacle Pctv 50e-s külsõ tunerkártyát és nem tudom használni mivel a programjait felrakja, de a drivere 100e-nek ismeri fel, és így nem mûködik. A CD-n nincs 50e-s driver. Már sokmindent próbáltam, de nem akar mûködni. A gépemen Media Center van telepítve (az se ismeri fel). A segítséget elõre is köszi!
Crem
Hát a felvételre arra nem emlékszem,mert soha nem ezzel a progival csináltam!:( Az én kártyámhoz amit adtak az tökéletes!:)

http://www.dscaler.org/

Itt a link. DE! Azért olvasd el SETUP részt, mert azért ez nem egy dizájnolt szép program,ami könnyen kezelhetõ!:)

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

ntfs-re van formázva a vinyó! Ez a DScaler fel is vesz? És honnan lehet leszedni?
Crem
A ChrisTV teljes változata nem ingyenes! Azért lite, hogy kedvet kapj hozzá és megvedd!:)
Valószínû, hogy akkor tud dvix-be felvenni, ha fel vannak telepítve azok a codec programok, ami ehhez szükséges. Alapból ugye csak mpeg-megy, ha nincs meg a megfelelõ driver. Ajánlani tudom mindenkinek, a DScaler nevû ingyenes programot. Én ezt használom a kódolt csatornákhoz, mert ki lehet vele játszani a szürõket!:) Izzik is a multik szeme ez miatt!:D
A 4 gigás szeleteket nem értem igazából... Elsõ gondolatom az, hogy anno a fájlrendszert nem NTFS-re formáztad, hanem FAT-ra? Annál van a 4 gigás korlát...

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Crem
:)
Csodálkoztam volna, ha az egyik legjobb tv tuner kártya nem ment volna tökéletesen!:)

Van egy Gigabyte GT PTV AF RH tv kártyám! A kövtkezõ kérdésem lenne! Van e vele kompatibilis olyan tv player progi, ami fel is vesz? Lehetõleg ingyenes!
A PCWORLD oldalon találtam egy ChrisTV 4.99 Lite progit, de ez csak lejátsza, nem veszi fel. Kérdés, mivel lehet live felvenni ha ezt a progit használom?

Mert ami alapból hozzá van az nem annyira jó! Ráadásul a dobozára rá van írva hogy divx-be is fel tud venni, viszont csak mpg-be vesz fel...
Egy másik problémám az lenne, hogy 4 gigánként darabolja a file-t alapból, és nem találok sehol semmi erre utaló beállítási lehetõséget, hogy ezt ne tegye!

Továbbá még az lenne a kérdés, hogy több ilyen lejátszó program is megfér egymás mellett a gépen? Jah és melyikben van valami képzajcsökkentõ?
gumpnewsatwhu
Crem! Bocsánat a lassú válaszért, de csak most tudtam elkészülni véglegesen a TV-Tunerem kijavításával... Nem, nem hardveresen kellett szerencsére, csak egy reinstallt igényelt a PMC. Igaz, hogy nem volt egy egyszerû menet, mert az uninstall nem szedte ki a regisztribõl az adatokat, így beletellett egy kis idõmbe, mire kipucoltam és rendesen újra lehetett telepíteni. Amúgy azóta fenn van a számítógépemen Pinnacle MediaCenter és a ChrisTV ingyenes verziója, amit egy .ini fájl módosításával remekül tudok alkalmazni távírányítóval is.
A kép meg szerintem egyszerûen tökéletes és a ChrisTV remekül és gyorsan tudja váltani a csatornákat.
Így már bizton állítom, hogy a Pinnacle PCTV Hybrid Pro PCI 310i-s TV-Tuner kártya egy remek kártya! Bátran ajánlom mindenkinek!<#circling>

http://kedv.hu

Crem
Komárom-Esztergom megyében ennek még a híre se jutott el... Szerintem 5-6 évig én ilyet nem fogok látni!:(

Crem
This Driver Does Not Work With Vista RC1!

remélem sikerült segítenem.

MaSzKa
dvb-t kártyák ról valami info
állítólag veszprémmegyében már van ilyen digitális mûsorszorás a kab hegyen valaki használ ilyet ?

MaSzKa
szerintem erre nehéz lesz
nekem connexant878a hoz xp-re is marha nehéz volt találni

nézd meg esetleg a dscaler van -e vistára már az alapból tudja

sziasztok.
már csak forumozo emberkékben van utso reményem.égen földön kerestem egy hauppauge 878/9es pci-os tuner karihoz vistás drivert+szoftvert.naon bejön vista,és nem akarom vissza cserélni xpre.mindenem müxik csak a tvkari nem.ha valaki tudna nekem segíteni az naon jó lenne.
köszönöm.
by jnf7.
ugyan ilyen probléma történt az én tv kártyámmal is ami egy leadtek winfast tv 2000 xp deluxe. Én nem állítgattam hûtõbordát, csak az antennakábelt húztam ki belõle. Utána a win már nem ismerte fel, csak úgy ahogy neked is. Reinstall se segitett. Õsrégi service pack nélküli xp-re se megy fel, sp2-esre se. amig mûködött elégedett voltam vele de a driverei nagyon gagyik. beleértve a drivercd-t is.

most gondolkozom egy winfast pvr 2000-es beszerzésén. valakinek tapasztalata róla? leginkább a driverek érdekelnek, mert gondolom a kártya nem lehet olyan szar.

Milyen tuner ez? MErt pl a Leadtek-ekhez van x64 és Vista driver is.

ziasztok,

Remélem ti tudtok segíteni, mert már sok mindent végignéztem, és nem jövök rá a megoldásra.

Adott egy régi PCTV Rave (kb. 6-8 éves, talán az elsõ Pinnacle sorozat a miro után).
Eddig a régi gépemben úgy ment, hogy a kis drótocskával össze volt kötve az SB16 line in bemenetével. Szép képe volt, szólt a hang.
Vásároltam egy új gépet, ahol alaplapi ALC882 csoda van, és itt hiába próbálkozom bármivel nem tudok hangot kicsikarni belõle. Driverbõl vagy öt variációt próbáltam már, akár az alaplap gyártójától, akár a Realtektõl letöltve. A tunerbõl jön ki hang, de valami miatt úgy néz ki, hogy a line in nem képes megenni a hangot, és továbbadni.

Próbálkoztam mindenféle tunerprogrammal, jelenleg az ehhez a típushoz elérhetõ 5.5-ös Vision fut. Hang egyiken sem volt.
Oprendszer egy XP SP2.

Tippetek van?
Gaben78
a tetves francba hogy nem csinálják a x64 es drivereket, csak a tunerkártyám nem megy xp64 alatt.. grr

Crem
Nekem is ilyen kártyám van...:)

Pinnacle MediaCenter and TVCenter 4.11 Web Updater

Ez a legfrisebb driver (kivétel a béta) A béta driver már DVB-S-t is tud, de én nem mertem feltenni!:)
A távirányító gondot én nem tapasztaltam, de szerintem a beállításoknál valamit rosszúl konfigoltál, esetleg ütközik valamivel. A magyar nyelvû Media centerben elég jól át lehet állítáni a dolgokat, nézd meg, hogy estleg nincs valami beállítva rosszúl a felvételnél.

Support

gumpnewsatwhu
Sziasztok!

Látok itt egy VIP felhasználót, aki úgy látszik segíteni tudna Nekem. Illetve remélem. Nah, inkább lássuk, hogy mi is a lényeg.
Karácsonyra kaptam egy Pinnacle PCTV Hybrid Pro PCI 310i-s TV-Tuner kártyát. Mindent a leírtak alapján állítottam be (Germany a csatornakiosztás, összekötöttöttem a hangkártyával a kártyát, hogy ne szenvedjen a PCI még a hanggal is és stb, stb...), meg is volt az eredménye, mindent rendesen megtalált, a hangzás is remek, csak hogy ne legyen felhõtlen az örömöm, csinál néhány furcsaságot, ami kissé aggasztó. Ami a leginkább zavar, hogy távirányítóról nem lehet használni, mert ha csatornát váltok, vagy akár bármi mást, akkor automatikusan elkezdi a felvételt... Amit persze csak onnan veszek észre, hogy megjelenik egy kis piros pont a képernyõ jobb felsõ sarkában (máramikor), vagy akkor, amikor tovább váltanék és kidob egy ablakot, az alábbi szöveggel: "Valóban leállítja a felvételt?". Jobb esetben még le tudom állítani és ki tudok lépni, de rosszabb esetben lefagy a program. A program pedig a hozzá adott Pinnacle Media Center legújabb verziója.
A felvétel beállításoknál és távirányítóbeállításoknál nem vettem észre semmi erre utaló nyomot, ami a problémát okozhatná.
A másik kérdésem a következõ volna: Hogyan lehet a kártyával a levegõbõl jött digit adásokat befogni (tudomásom szerint ezek a csatornák Budapest határában elérhetõek: m1, m2, DunaII)?

Kérdésem elolvasását elõre is köszönöm, remélem valaki tudja a megoldás és segít is Nekem.
Minden jót kívánok!

(Ez a kivitel, csak Hybrid változatban, tehát tud fogni analóg és digitális (DVB-T) csatornákat is)

http://kedv.hu

Crem
Az a helyzet, hogy a 310I-hez megjelent a legújabb tvcenter, ami szerintem baromi gyors és egyben nagyon jóra sikerûlt.:)

PinnacleMediaCenter3.xxto4.11<1>

szal' foggalmam sincs , hogy a régebbi kártyához mi kell!:(

Ja! De az csak update! És nekem a CD-n 5.5 van.
Hi! Miért van az, hogy senki sem tud PCTV Stereo 5.6-ot vagy 5.7-et???
Légyszi!
grande2006
miért van az ha akármien programmal néznék tévét items tv kártyávál philips saa 7130 chippel akkor egy idõ után a kép lefagy?pls help

Notebook: Asus F5N AMD Athlon X2 1,9Ghz , 2GB RAM, GeForce 7000M, 250GB HDD || Xbox360

0ppika
A procinak semmi köze nem lehet hozzá. Próbáld ki egy másik driverral, ne a gyárival.

http://epica.nl

Gaben78
köszi, megnézem...google

Hello !

Egy megoldhatatlan problémára keresem a választ:
Több, mint egy éve egy Pinnacle PCTV Pro kártyával rendelkezem, melyet egy napig minden probléma
nélkül használtam. Aztán késõbb a Winfos XP (csak SP1-el), amivel korábban minden gond nélkül mûködött,
új hardverként (multimédiás audio és videovezérlõként) ismerte fel a kártyát, és így persze már nem is
mûködött a kártya.
Fel akartam neki rakni újra az összes driverét és programját, de érdekes módon a saját telepítõ CD-jén, mellyel korábban
jól futott, nem találta a drivert!
Átdugva más portba a kártyát, sem találtam rá a megoldásra.
Késõbb újrahúztam a Winfost, ezúttal az SP2-vel is integrálva. A probléma megmaradt. A hardvert felismeri,
de a hozzávaló drivert nem találja a telepítõlemezen.
Most újra visszatelepítettem a korábbi Winfost, de semmi nem használt.
A TV Tunernek nincs baja, mivel a hevrom gépében jó volt, a drivert is megtalálta az Oprendszer.
A probléma talán köthetõ a következõ szituációhoz:
Egyszer amikor hûtõbordát cseréltem a processzoromon, figyelmetlenül fordítva
raktam rá a hûtõt a procira, de nem lett semmi baja, csak a túlhevülés következtében a gép lekapcsolgatott.
Miután a probléma kiküszöbölõdött, a TV Tuner kártyám már a fenti problémákat mutatta. Szerintem nem kellene,
hogy köze legyen ennek a jelenséghez, de mégsem tudok már semmi értelmes magyarázatot.
Valaki találkozott már hasonlóval?
TMPGEncDVDAuthor16

Gaben78
mivel lehet egyszerûen kivagdosni a reklámokat a felvett mpeg2-bõl?

csabka77

Sziasztok

A segitségeteket szeretném kérni,a problémám a következö:van a gépben 1 pctv stereo kari,feltettem ujra a pctv 5.9. ekkor eltünt az összes optikai meghajto a gépböl,még a daemon tools is,és eszközkezelöböl sem tudom életre kelteni öket.Elötte is ez volt csak 1 rendszervisszaállitás reinstall és ugyanaz a jelenség.Elöre is köszi.

A RALLYnál nincs is jobb dolog........kivéve.....

Crem
Kézi hangolás?

Bigmate
Sziasztok!

Nekem is ilyen PCTV Stereo-m van. Lenne egy kérdésem: hangolásnál nem találja meg a Sport1-et, a Sport2-t, meg a Viasat 3-at. Mit lehet ilyenkor tenni? Köszi elõre is!

Bigmate