1130
Milyen TV kartyat erdemes szerintetek venni?
  • tyler82
    oksa. Megoldódott. Az volt a baj hogy nem a "Hungary"-t kell választani országként, hanem pl. "Germany" vagy "Austria" az összs adót megtaláltam, viszont nem szép a kép. Hiába a finomhangolás. FixTV pl. szinte élvethetetlenül kásás...Mit lehet tenni?
  • Crem
    "pinnacle TVkarit ettem" :D

USB 2.0?
    Ezközkezelőben nézd még meg, hogy nincs-e ütközés, illetve a 2.0 telepítve van-e.

• tyler82
    pinnacle TVkarit ettem USBs külsős. Feltelepítetem a driverét. Elkezdi keresni az adókat de egyet se talál!! Már nem tudom mit próbáljak még ki hogy működjön. kábeleket ellenőriztem 100szor. Nem tudom mi lehet a gond...
  • onepac
    szeva! Tv tunert szeretnék venni én is,de nem tudom milyet.
    Ilyen rendszerem van: ati9600,2,6 amd, 512 ram ,meg egy asus A7N8XE-Delux alaplap.
    Tudnátok valami tanácsot adni???
    Én nézegettem a Pinnacle PCTV Analog PRO PCI
    szerintetek??? vagy??
  • phoenix1
    Senkinek nincsen semmi ötlete mi lehet a gond?
  • schrank
    ezekről az új usb-s tv tunerekről milyen tapasztalatok vannak
  • phoenix1
    Sajnos nem tudom megmondani, azt mondta, hogy mindent szükséges programot és drivert feltelepített a számítógépre. Közben én is olvasgattam a gyártó fórumát és ottan valami olyasmi írtak, hogy mac-en minden gond nélkül megy. Esetleg tudsz egy konkrét drivert ami orvosolná a hibát? Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál.
  • Crem
    Melyik driver van fent?
  • phoenix1
    Sziasztok. Az egyik ismerősöm most vett egy Pinnacle PCTV Hybrid Pro USB-s eszközt. Minden fel van neki téve rendessen, de sehogysem tud felvenni se kameráról sem anternáról, a hangról nem is beszélve mert csak recseg.
    Új notebookról van szó 3300 AMD ha jól láttam, DirectX 9... minden meg van neki ami kellhet ehhez az eszközhöz és mégsem megy.
    A furcs még az, hogy miután elindítottam a programot, hogy TV akarnák nézni rajta a processzor terheltése 100% ugrik van amikor a gép leáll és semmire vagy részlegessen reagál csak.
    Mi lehet a probléma ezzel, nekem már semmi ötletem nincsen. :(
    Előre is köszönöm a válaszokat.
  • Badika
    Pár dologra már sikerült rájönnöm. A finomhangolásra nem. Köszi! A kép minősége némelyik adón szinte tökéletes, némelyiknél pedig... Dehát ugye ez függ a leadott jel erősségétől. Menni fog ez, ha lassan is :)
    Köszönöm a segítséget!
  • dara
    Van finomhangolás: Ctrl +/-
    Azért van egyszer sok máskor kevés felvételi profilod, mert egyszer analog máskor pedig digitális módban indul el a PVR2. Utóbbi esetben csak a két TS mentési lehetőség van. Ugyan emiatt van egyszer hangod máskor pedig nem. Ilyesmi olyankor fordul elő, amikor nem léptél ki rendesen a PVR2-ből.

Egy keresés minden esetben törli az előző keresés eredményét, ezért tűnnek el az adók. Egyszer keresd végig, ahiányzó csatornákat pedig add hozzá kézzel (csatornalistán jobb gomb -> Frekvencia hozzáadása). Egyébként ha jó a bemeneti jel, akkor megtalál minden csatornát. Szintén a bemeneti jel hibájára utal az ingadozó minőség.
  • Badika
    és miért van az, hogy egyszer egy csomó felvételi mód között válogathatok, máskor meg csak kettőt enged választani?
    Na jó most nem kérdezek már több Lámaságot. Ha tud valaki segíteni azért megköszönném :)
  • Badika
    Valami finomhangolási lehetőség? Mert Pl a Tv2 minősége hát szépen szólva nem túl jó (meg még egy jópár adóé)
  • Badika
    Most ismét nincs hang. Kikapcsoltam és elment. Nem értem. Mármint a progit kapcsoltam ki, majd vissza és most nincs hang
    Valaki help
  • Badika
    a kép minősége hol ilyen hol olyan, fogjuk rá, hogy jó. Végre lett hangom és nem csak némafilmet néztem. Igen megvan az a kis kábel, csak nem tom hova kell bekötni :(( Mert ugye több tű van min amennyi kell és vajon melyik variáció a helyes...
    Finomhangolási lehetőség nincs? Illetve miért nem működnek az azelőtt működő csatornák más keresési mód után? Ez lehet kicsit érthetetlen volt :) Adaptív keresés találja csak meg a Tv2-t, RTL klubot stb. de azok később nem jönnek be. Vagy csak valamit nem tok beállítani. Simán lehetséges :)
  • dara
    A PVR2 nagyon jó minőséget tud produkálni, csak be kellene állítani rendesen a csatornákat. És ellenőrízni hogy nem-e a kábelekkel / csatlakozókkal van gond.

A hangot itt tudod beállítani a PVR2-ben. Persze előtte össze kell kötnöd a tunert a hangkártyával (ehhez mellékelnek kábelt a tuner mellé). Ezután ki kell választanod a megfelelő bemenetet az Audio vezérlése és a Felvétel vezérlése legördülőben. (Ha tudsz némileg angolul, akkor mindez le van írva a kézikönyvben.) Vista alatt kicsit másabb a helyzet.
  • MaSzKa
    dscaler.org
  • Badika
    Sziasztok!
    Vettem egy WinFast PVR2000 kártyát. WinFast PVR2 lejátszó progi van hozzá és szerintem nem az igazi. A kép elég rossz. Valaki tud valami jó progit hozzá? És hogy lehet beállítani a hangot, mert az nem jön be. Láma vagyok ehhez teljesen. Eddig még nem volt TV karim. Valakinek esetleg tapasztalata a kártyáról? Előre is Köszönöm
  • MaSzKa
    Universal WDM Video Capture Driver For BT8xx Based Boards 5.3.8 Win9xXP letöltés
  • oroy_
    valakinek van tapasztalata a Kworld TV-BOX WS vagy HD verzió külső TV tunerel ? link
  • dara
    NXP = Philips Semiconductor. Szóval mindegy. Az újabb cuccaik egynémelyke elég perspektivikus, pl az SAA7164E. Kb annyival rosszabb egy NXP SAA7133 egy Philips SAA7133-tól, mint egy Conexant BT787A egy Brooktree BT787A-tól. Azaz semennyivel. Nem változott semmi sem a cég nevét leszámítva az NXP-nél.

Ami a Pinnacle esetén zavaró, az az, hogy egy típust általában többféle chippel is szerelnek. Pl PCTV Stereo-ból és Pro-ból is van Philips és Conexant chipes is.
  • MaSzKa
    nekem is elcseszet 1-2 linket
  • dara
    Na a linkeket az SG motor sikeresen elbaltázza, lévén van bennük [ és ]. Ezek lennének azok:

Broadcast decoder: http://www.nxp.com/#/pip/cb=[type=product,path=/50804/53419]|pip=[pfp=53419]|[3]

"Vevőegység": http://www.nxp.com/#/homepage/cb=[type=product,path=/50804/38451]|[3]
  • MaSzKa
    azért jobban örülnék ha mikor veszek új Pinnacle TV Tunert akkor Philips lenne ráérve nme pedig NXP
  • dara
    Konkrétan tunerkártyát nem, viszont vevőegységet; |pip=[pfp=53419]|[6]]broadcast decodert annál inkább, ahogy maga a Philips tunereket. A Conexant mellett ők a legnagyobbak ezen a piacon (legalábbis consumer vonalon). Jelenleg már NXP-nek hívják a cég ezzel foglalkozó leányvállalatát, a korábbi Philips Semiconductort. Pl a Pinnacle is előszeretettel építi a tunerkártyáit az ő termékeikre.

• MaSzKa
    az csak Philips tuneros

tudtommal a Philips nem gyárt TV Tuner kártyákat és a Samsung és az LG se

elöbb irtam: ez kell Universal WDM Video Capture Driver For BT8xx Based Boards 5.3.8 Win9xXP
  • MaSzKa
    Pinnacle-t javaslom mindenkinek

csak a driverekkkel szokott probléma lenni de azt idevel mindig kijavítják

nekem most egyenlőre Astrovision BT878a-van LG tuneros (ajándékba kaptam)
    universal driverrel használom

sajnos Intel P35 chipsetes alaplapok nem szeretik

Nforce2 és 4-4x és 570 Ultra-ba jó volt
  • momo99
    Hello

Lenne egy kisebb-nagyobb problémám.
    Kaptam egy Philipsh tv tuner kártyát ami kicsit réginek tünik kb 1999-2001 körüli lehet sajna nem találok drivert hozzá.
    Pliz help valaki.
    thx
  • Gabentheseal
    Hali!az lenne a gondom, hogy van egy Pinnacle PCTV Pro kártyám, és tegnap amikor beraktam működött rendesen meg minden de ma már nincs kép! Hang jön a kártyáról de kép nincs!! Ha csatornát váltok akkor is ez van, hang vált kép nem! és a hangkártyám, Cmedia Cmi8738-at pedig letiltotta és az eszközkezelőben sem látni! van még egy Soundmax integrált kártya a gépben alaplapom ASUS P4S800D! ha valaki tud az lécci segitsen nekem mi lehet a baja?
  • CopyG
    Keress rá a kártya angol honlapján! Ott biztos találsz hozzá drivert!
  • Sirk
    Szevasztok! Az én problémám csupán az lenne, hogy kb. egy hónapja vettem egy Pinnacle Pctv 50e-s külső tunerkártyát és nem tudom használni mivel a programjait felrakja, de a drivere 100e-nek ismeri fel, és így nem működik. A CD-n nincs 50e-s driver. Már sokmindent próbáltam, de nem akar működni. A gépemen Media Center van telepítve (az se ismeri fel). A segítséget előre is köszi!
  • Crem
    Hát a felvételre arra nem emlékszem,mert soha nem ezzel a progival csináltam!:( Az én kártyámhoz amit adtak az tökéletes!:)

http://www.dscaler.org/

Itt a link. DE! Azért olvasd el SETUP részt, mert azért ez nem egy dizájnolt szép program,ami könnyen kezelhető!:)
  • CopyG
    ntfs-re van formázva a vinyó! Ez a DScaler fel is vesz? És honnan lehet leszedni?
  • Crem
    A ChrisTV teljes változata nem ingyenes! Azért lite, hogy kedvet kapj hozzá és megvedd!:)
    Valószínű, hogy akkor tud dvix-be felvenni, ha fel vannak telepítve azok a codec programok, ami ehhez szükséges. Alapból ugye csak mpeg-megy, ha nincs meg a megfelelő driver. Ajánlani tudom mindenkinek, a DScaler nevű ingyenes programot. Én ezt használom a kódolt csatornákhoz, mert ki lehet vele játszani a szürőket!:) Izzik is a multik szeme ez miatt!:D
    A 4 gigás szeleteket nem értem igazából... Első gondolatom az, hogy anno a fájlrendszert nem NTFS-re formáztad, hanem FAT-ra? Annál van a 4 gigás korlát...
  • Crem
    :)
    Csodálkoztam volna, ha az egyik legjobb tv tuner kártya nem ment volna tökéletesen!:)
  • CopyG
    Van egy Gigabyte GT PTV AF RH tv kártyám! A kövtkező kérdésem lenne! Van e vele kompatibilis olyan tv player progi, ami fel is vesz? Lehetőleg ingyenes!
    A PCWORLD oldalon találtam egy ChrisTV 4.99 Lite progit, de ez csak lejátsza, nem veszi fel. Kérdés, mivel lehet live felvenni ha ezt a progit használom?

Mert ami alapból hozzá van az nem annyira jó! Ráadásul a dobozára rá van írva hogy divx-be is fel tud venni, viszont csak mpg-be vesz fel...
    Egy másik problémám az lenne, hogy 4 gigánként darabolja a file-t alapból, és nem találok sehol semmi erre utaló beállítási lehetőséget, hogy ezt ne tegye!

Továbbá még az lenne a kérdés, hogy több ilyen lejátszó program is megfér egymás mellett a gépen? Jah és melyikben van valami képzajcsökkentő?
  • gumpnewsatwhu
    Crem! Bocsánat a lassú válaszért, de csak most tudtam elkészülni véglegesen a TV-Tunerem kijavításával... Nem, nem hardveresen kellett szerencsére, csak egy reinstallt igényelt a PMC. Igaz, hogy nem volt egy egyszerű menet, mert az uninstall nem szedte ki a regisztriből az adatokat, így beletellett egy kis időmbe, mire kipucoltam és rendesen újra lehetett telepíteni. Amúgy azóta fenn van a számítógépemen Pinnacle MediaCenter és a ChrisTV ingyenes verziója, amit egy .ini fájl módosításával remekül tudok alkalmazni távírányítóval is.
    A kép meg szerintem egyszerűen tökéletes és a ChrisTV remekül és gyorsan tudja váltani a csatornákat.
    Így már bizton állítom, hogy a Pinnacle PCTV Hybrid Pro PCI 310i-s TV-Tuner kártya egy remek kártya! Bátran ajánlom mindenkinek!
  • Crem
    Komárom-Esztergom megyében ennek még a híre se jutott el... Szerintem 5-6 évig én ilyet nem fogok látni!:(
  • Crem
    This Driver Does Not Work With Vista RC1!

remélem sikerült segítenem.
  • MaSzKa
    dvb-t kártyák ról valami info
    állítólag veszprémmegyében már van ilyen digitális műsorszorás a kab hegyen valaki használ ilyet ?