TV kartya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért van egyszer sok máskor kevés felvételi profilod, mert egyszer analog máskor pedig digitális módban indul el a PVR2. Utóbbi esetben csak a két TS mentési lehetõség van. Ugyan emiatt van egyszer hangod máskor pedig nem. Ilyesmi olyankor fordul elõ, amikor nem léptél ki rendesen a PVR2-bõl.
Egy keresés minden esetben törli az elõzõ keresés eredményét, ezért tûnnek el az adók. Egyszer keresd végig, ahiányzó csatornákat pedig add hozzá kézzel (csatornalistán jobb gomb -> Frekvencia hozzáadása). Egyébként ha jó a bemeneti jel, akkor megtalál minden csatornát. Szintén a bemeneti jel hibájára utal az ingadozó minõség.
Na jó most nem kérdezek már több Lámaságot. Ha tud valaki segíteni azért megköszönném :)
Valaki help
Finomhangolási lehetõség nincs? Illetve miért nem mûködnek az azelõtt mûködõ csatornák más keresési mód után? Ez lehet kicsit érthetetlen volt :) Adaptív keresés találja csak meg a Tv2-t, RTL klubot stb. de azok késõbb nem jönnek be. Vagy csak valamit nem tok beállítani. Simán lehetséges :)
A hangot itt tudod beállítani a PVR2-ben. Persze elõtte össze kell kötnöd a tunert a hangkártyával (ehhez mellékelnek kábelt a tuner mellé). Ezután ki kell választanod a megfelelõ bemenetet az Audio vezérlése és a Felvétel vezérlése legördülõben. (Ha tudsz némileg angolul, akkor mindez le van írva a kézikönyvben.) Vista alatt kicsit másabb a helyzet.
Vettem egy WinFast PVR2000 kártyát. WinFast PVR2 lejátszó progi van hozzá és szerintem nem az igazi. A kép elég rossz. Valaki tud valami jó progit hozzá? És hogy lehet beállítani a hangot, mert az nem jön be. Láma vagyok ehhez teljesen. Eddig még nem volt TV karim. Valakinek esetleg tapasztalata a kártyáról? Elõre is Köszönöm
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"
Ami a Pinnacle esetén zavaró, az az, hogy egy típust általában többféle chippel is szerelnek. Pl PCTV Stereo-ból és Pro-ból is van Philips és Conexant chipes is.
Broadcast decoder: http://www.nxp.com/#/pip/cb=
"Vevõegység": http://www.nxp.com/#/homepage/cb=
tudtommal a Philips nem gyárt TV Tuner kártyákat és a Samsung és az LG se
elöbb irtam: ez kell Universal WDM Video Capture Driver For BT8xx Based Boards 5.3.8 Win9xXP
csak a driverekkkel szokott probléma lenni de azt idevel mindig kijavítják
nekem most egyenlõre Astrovision BT878a-van LG tuneros (ajándékba kaptam)
universal driverrel használom
sajnos Intel P35 chipsetes alaplapok nem szeretik
Nforce2 és 4-4x és 570 Ultra-ba jó volt
Lenne egy kisebb-nagyobb problémám.
Kaptam egy Philipsh tv tuner kártyát ami kicsit réginek tünik kb 1999-2001 körüli lehet sajna nem találok drivert hozzá.
Pliz help valaki.
thx
http://www.dscaler.org/
Itt a link. DE! Azért olvasd el SETUP részt, mert azért ez nem egy dizájnolt szép program,ami könnyen kezelhetõ!:)
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Valószínû, hogy akkor tud dvix-be felvenni, ha fel vannak telepítve azok a codec programok, ami ehhez szükséges. Alapból ugye csak mpeg-megy, ha nincs meg a megfelelõ driver. Ajánlani tudom mindenkinek, a DScaler nevû ingyenes programot. Én ezt használom a kódolt csatornákhoz, mert ki lehet vele játszani a szürõket!:) Izzik is a multik szeme ez miatt!:D
A 4 gigás szeleteket nem értem igazából... Elsõ gondolatom az, hogy anno a fájlrendszert nem NTFS-re formáztad, hanem FAT-ra? Annál van a 4 gigás korlát...
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Csodálkoztam volna, ha az egyik legjobb tv tuner kártya nem ment volna tökéletesen!:)
A PCWORLD oldalon találtam egy ChrisTV 4.99 Lite progit, de ez csak lejátsza, nem veszi fel. Kérdés, mivel lehet live felvenni ha ezt a progit használom?
Mert ami alapból hozzá van az nem annyira jó! Ráadásul a dobozára rá van írva hogy divx-be is fel tud venni, viszont csak mpg-be vesz fel...
Egy másik problémám az lenne, hogy 4 gigánként darabolja a file-t alapból, és nem találok sehol semmi erre utaló beállítási lehetõséget, hogy ezt ne tegye!
Továbbá még az lenne a kérdés, hogy több ilyen lejátszó program is megfér egymás mellett a gépen? Jah és melyikben van valami képzajcsökkentõ?
A kép meg szerintem egyszerûen tökéletes és a ChrisTV remekül és gyorsan tudja váltani a csatornákat.
Így már bizton állítom, hogy a Pinnacle PCTV Hybrid Pro PCI 310i-s TV-Tuner kártya egy remek kártya! Bátran ajánlom mindenkinek!<#circling>#circling>
http://kedv.hu
remélem sikerült segítenem.
állítólag veszprémmegyében már van ilyen digitális mûsorszorás a kab hegyen valaki használ ilyet ?
nekem connexant878a hoz xp-re is marha nehéz volt találni
nézd meg esetleg a dscaler van -e vistára már az alapból tudja
már csak forumozo emberkékben van utso reményem.égen földön kerestem egy hauppauge 878/9es pci-os tuner karihoz vistás drivert+szoftvert.naon bejön vista,és nem akarom vissza cserélni xpre.mindenem müxik csak a tvkari nem.ha valaki tudna nekem segíteni az naon jó lenne.
köszönöm.
by jnf7.
most gondolkozom egy winfast pvr 2000-es beszerzésén. valakinek tapasztalata róla? leginkább a driverek érdekelnek, mert gondolom a kártya nem lehet olyan szar.
Remélem ti tudtok segíteni, mert már sok mindent végignéztem, és nem jövök rá a megoldásra.
Adott egy régi PCTV Rave (kb. 6-8 éves, talán az elsõ Pinnacle sorozat a miro után).
Eddig a régi gépemben úgy ment, hogy a kis drótocskával össze volt kötve az SB16 line in bemenetével. Szép képe volt, szólt a hang.
Vásároltam egy új gépet, ahol alaplapi ALC882 csoda van, és itt hiába próbálkozom bármivel nem tudok hangot kicsikarni belõle. Driverbõl vagy öt variációt próbáltam már, akár az alaplap gyártójától, akár a Realtektõl letöltve. A tunerbõl jön ki hang, de valami miatt úgy néz ki, hogy a line in nem képes megenni a hangot, és továbbadni.
Próbálkoztam mindenféle tunerprogrammal, jelenleg az ehhez a típushoz elérhetõ 5.5-ös Vision fut. Hang egyiken sem volt.
Oprendszer egy XP SP2.
Tippetek van?
Pinnacle MediaCenter and TVCenter 4.11 Web Updater
Ez a legfrisebb driver (kivétel a béta) A béta driver már DVB-S-t is tud, de én nem mertem feltenni!:)
A távirányító gondot én nem tapasztaltam, de szerintem a beállításoknál valamit rosszúl konfigoltál, esetleg ütközik valamivel. A magyar nyelvû Media centerben elég jól át lehet állítáni a dolgokat, nézd meg, hogy estleg nincs valami beállítva rosszúl a felvételnél.
Support
Látok itt egy VIP felhasználót, aki úgy látszik segíteni tudna Nekem. Illetve remélem. Nah, inkább lássuk, hogy mi is a lényeg.
Karácsonyra kaptam egy Pinnacle PCTV Hybrid Pro PCI 310i-s TV-Tuner kártyát. Mindent a leírtak alapján állítottam be (Germany a csatornakiosztás, összekötöttöttem a hangkártyával a kártyát, hogy ne szenvedjen a PCI még a hanggal is és stb, stb...), meg is volt az eredménye, mindent rendesen megtalált, a hangzás is remek, csak hogy ne legyen felhõtlen az örömöm, csinál néhány furcsaságot, ami kissé aggasztó. Ami a leginkább zavar, hogy távirányítóról nem lehet használni, mert ha csatornát váltok, vagy akár bármi mást, akkor automatikusan elkezdi a felvételt... Amit persze csak onnan veszek észre, hogy megjelenik egy kis piros pont a képernyõ jobb felsõ sarkában (máramikor), vagy akkor, amikor tovább váltanék és kidob egy ablakot, az alábbi szöveggel: "Valóban leállítja a felvételt?". Jobb esetben még le tudom állítani és ki tudok lépni, de rosszabb esetben lefagy a program. A program pedig a hozzá adott Pinnacle Media Center legújabb verziója.
A felvétel beállításoknál és távirányítóbeállításoknál nem vettem észre semmi erre utaló nyomot, ami a problémát okozhatná.
A másik kérdésem a következõ volna: Hogyan lehet a kártyával a levegõbõl jött digit adásokat befogni (tudomásom szerint ezek a csatornák Budapest határában elérhetõek: m1, m2, DunaII)?
Kérdésem elolvasását elõre is köszönöm, remélem valaki tudja a megoldás és segít is Nekem.
Minden jót kívánok!
(Ez a kivitel, csak Hybrid változatban, tehát tud fogni analóg és digitális (DVB-T) csatornákat is)

http://kedv.hu
PinnacleMediaCenter3.xxto4.11<1>1>
szal' foggalmam sincs , hogy a régebbi kártyához mi kell!:(
Légyszi!
Notebook: Asus F5N AMD Athlon X2 1,9Ghz , 2GB RAM, GeForce 7000M, 250GB HDD || Xbox360
http://epica.nl
Egy megoldhatatlan problémára keresem a választ:
Több, mint egy éve egy Pinnacle PCTV Pro kártyával rendelkezem, melyet egy napig minden probléma
nélkül használtam. Aztán késõbb a Winfos XP (csak SP1-el), amivel korábban minden gond nélkül mûködött,
új hardverként (multimédiás audio és videovezérlõként) ismerte fel a kártyát, és így persze már nem is
mûködött a kártya.
Fel akartam neki rakni újra az összes driverét és programját, de érdekes módon a saját telepítõ CD-jén, mellyel korábban
jól futott, nem találta a drivert!
Átdugva más portba a kártyát, sem találtam rá a megoldásra.
Késõbb újrahúztam a Winfost, ezúttal az SP2-vel is integrálva. A probléma megmaradt. A hardvert felismeri,
de a hozzávaló drivert nem találja a telepítõlemezen.
Most újra visszatelepítettem a korábbi Winfost, de semmi nem használt.
A TV Tunernek nincs baja, mivel a hevrom gépében jó volt, a drivert is megtalálta az Oprendszer.
A probléma talán köthetõ a következõ szituációhoz:
Egyszer amikor hûtõbordát cseréltem a processzoromon, figyelmetlenül fordítva
raktam rá a hûtõt a procira, de nem lett semmi baja, csak a túlhevülés következtében a gép lekapcsolgatott.
Miután a probléma kiküszöbölõdött, a TV Tuner kártyám már a fenti problémákat mutatta. Szerintem nem kellene,
hogy köze legyen ennek a jelenséghez, de mégsem tudok már semmi értelmes magyarázatot.
Valaki találkozott már hasonlóval?
Sziasztok
A segitségeteket szeretném kérni,a problémám a következö:van a gépben 1 pctv stereo kari,feltettem ujra a pctv 5.9. ekkor eltünt az összes optikai meghajto a gépböl,még a daemon tools is,és eszközkezelöböl sem tudom életre kelteni öket.Elötte is ez volt csak 1 rendszervisszaállitás reinstall és ugyanaz a jelenség.Elöre is köszi.
A RALLYnál nincs is jobb dolog........kivéve.....
Nekem is ilyen PCTV Stereo-m van. Lenne egy kérdésem: hangolásnál nem találja meg a Sport1-et, a Sport2-t, meg a Viasat 3-at. Mit lehet ilyenkor tenni? Köszi elõre is!
Bigmate