4228
-
#3905 Nézd meg a grafikus felület error.log-jában. Két képből semmit sem fogunk megállapítani. -
lally #3904 Mi okozhatott 4 terminálnál egyszerre,
ilyen jellegű, lazsáló "munka-kerülést" ?
-
lally #3903 (Március_idusán;)
Nem tudtam eldönteni azt, hogy melyik verziód is indul gyorsabban.
-mert a kézi stopperes méréseim alapján, nálam:
1perc 02sec - 1'05" közötti tartományban, már futott is mindkettő EgySorosod, az
OPERA_10.51_Linux, Gnome-on.
-1;
cd ~ && wget http://snapshot.opera.com/unix/snapshot-6248/opera-10.51-6248.i386.linux.tar.gz && tar xvzf opera*.tar.gz && cd opera* && ./opera &
-2;
cd ~ && wget http://snapshot.opera.com/unix/snapshot-6248/opera-10.51-6248.i386.linux.tar.bz2 && tar xvjf opera*.tar.bz2 && cd opera* && ./opera &
Köszi! -
#3902 Még azt kellene megoldanom hogy a proftp webes authal menyjen . pl hogy van egy weblap ahol belép az ember a login passal és utána csak arról az ipről fogadja a proftp a login pass párost, a következő webes authig vagy max 12 órán át. vagy valami hasonló.
kerestem leírást erről főleg warze szervereken látni ilyet de nem nagyon találtam hozzá megfelelő infót. :(
nekem inkább arra kell hogy a különböző ügyfelek letárolják a total commanderben a login pass ftp párosokat és az ő gépeikről lelopva ezt telefertőzik a weblapjaikat mindenféle szírral.
most egyenlőre belőttem hogy csak .hu -ról lehet ftp z ni de sajna van olyan szolgáltató akit nem tud a rendszer nslookup visszaazonosítani. és így Délmagyarország egyes területeiről nem tudnak ftp vel csatlakozni. -
#3901 Királyul működik a cuccos :) köszönöm. betettem autorunba még egy két iptables szabállyal.
most olyan scripttel próbálkozom , hogy egy ip címről max 10 kapcsolatot
illetve 10 kapcsolat kérést fogadjon a többit dobja el ( ala DDOS támadások kivédése ) -
#3900 Nincs mit:)
IP-címeket, portokat természetesen csereberélni kell a valódiakkal:)
Aktív iptables szabályok lekérdezése: iptables -L
iptables szabályok törlése: iptables -F
Ha a szabályokat permanensen használod, akkor célszerű egy scriptet készíteni és berakni autorun-ba. -
#3899 nemhiába te vagy a varázsló :)
Köszönöm -
#3898 iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -i eth0 -d xxx.xxx.xxx.xxx --dport 765 -j DNAT --to 192.168.0.2:25
iptables -A FORWARD -p tcp -i eth0 -d 192.168.0.2 --dport 25 -j ACCEPT -
#3897 debian alatt hogyan lehet megoldani egy belső port forwardingot? teszem azt konkrétan hogy a 765 ös portra érkező kéréseket úgy értelmezze a vas mintha a 25 ös portra érkezne?
Shorewall tűzfalban lehet ilyet elméletileg ha jól olvastam -
#3896 cd ~ && wget http://snapshot.opera.com/unix/snapshot-6248/opera-10.51-6248.i386.linux.tar.gz && tar xvzf opera*.tar.gz && cd opera* && ./opera &
xterm-be Shift+Insert-el tudsz beilleszteni. Vagy X felületen jobb klikk, Paste (csak a ctrl+v nem működik). -
lally #3895 MerlinW, tényleg elWarázsolt engem !
cd ~ && wget http://snapshot.opera.com/unix/snapshot-6248/opera-10.51-6248.i386.linux.tar.bz2 && tar xvjf opera*.tar.bz2 && cd opera* && ./opera &
Ilyen Profin kidolgozott egysorost, csak a
"c=64"-en felnőtt generációnál láttam.
(-tartok tőle, hogy: Te is néztél élesben ilyen versenyt.)
-1; A sort bekoppintva, majd ezt
-2; Gnome-terminálba beillesztve:
(-mert, az OpenSuse_"xTerm" nem engedi a beillesztést !)
-stoppert a kézbe, és: Rajtra
-3; Enter
Te is kapaszkodj meg, mert: 1'20" belül már futott is az
OPERA_10.51alfa . -itt pedig, bénán cammog még az internet !
Suse,_Gnome részében 2db "közepes" bugba szaladtam 2 nap alatt, míg az
Ubuntu vonalában, csak 1 apróbb bogárka csicsergett eddig nekem.
Ráadásul, nem is barmolt bele semmibe.
Letörlése pedig, csak egy sima: "mc, F8" lenne.
Gyártasz egyet még az "Opera~...tar.gz" -re is ?
-
#3894 Te ittál? -
lally #3893 -de:
Ha csak néhányan kurkásszuk meg Őt, még
"Bagzani" is fog ! -sokáig (?!).
-
#3892 Ugyanez egy sorban:)
Egyébként a linuxos 10.5x még durván bugzik, célszerű várni vele. 10.10 is stabil, gyors. -
lally #3891 Névrokonomtól ollóztam:
http://lists.uhulinux.hu/arc/kezdo/2010-03/msg00089.html
Opera_10.51 alfa, mezei userként, magyar menüvel is telepíthető.
-most UHU_2.0 alól, Opera 10.51 -vel írtam e sorokat.
(-bár, sajna a "képfeltöltés.hu" megszivatott, újra gépelhettem.)
Telepítési lépések: - a nagyon kezdőknek is.
-1; Böngésződdel, keress rá: Opera10.51,linux
http://snapshot.opera.com/unix/snapshot-6248/
-2; Töltsd le a linuxos verziót.
Figyelj, mert van belőle ".tar.bz2 és .tar.gz" is!
(sőt még, nem csak linuxos verzió is.)
-3; Indíts el egy terminált (TV-szerű ikont).
(kék $ jelet fogsz látni rajta.)
-4; kisbetűkkel gépeld be: mc és nyomj Entert.
El fog indulni a Midnight Commander. -> célszerű.
-5; UHU alatt, a letöltések általában a
/home/userNév/ mappába kerülnek. Keresd meg itt az
"Opera .... .tar.bz2" fájlt, és állj rá a mutatócsíkkal.
-6; gépeld be kisbetűkkel:
tar xvjf és egy szóközt, majd a baloldali
Alt billentyűt tartsd lenyomva, és nyomj rá Entert is.
Be fog ide másolódni az a bazihosszú fájlnév.
(- ha véletlenül mégis az "opera .....tar.gz" fájlt vennéd le,
a kidobozoláshoz, ekkor persze:
tar xvzf
és szóközt kell begépelned, mielőtt Alt_Enter-t nyomnál.)
-7; Újabb Enter, és kicsomagolódik egy
"Opera...." mappába. Ctrl_O együtt nyomva, látható a folyamat.
újabb Ctrl_O visszavált a részletes kiírásról.
-8; Mutatósorral lépj rá erre a mappára.
Enter-rel beléphetsz, lesz ott egy zöldszínű opera sor.
-ha látod,
Gépelheted: ./opera &
(Pont Perjel opera Szóköz és & , majd üsd le az) Enter-t.
Sok sikert hozzá !
(felraktam már: UHU2.0 ; 2.1 és még az UHU_2.2 -re, és
Ketyeg még OpenSuse11.2; MagyarUbi_9.11, s a Kanotix-en is.
A hoszzú-ékezeteseink alakjával van még bakija.)
-
#3890 Rég használtam RedHat-ot, de megpróbálok segíteni:
A nyelvi fájlokhoz:
terminal:
urpmi.update -a
urpmi language-pack-hu language-pack-gnome-hu language-pack-gnome-hu-base language-support-writing-hu language-support-translations-hu language-pack-hu language-pack-gnome-hu
És/vagy: Menu/System/Administration Language support
Egyébként az Administration menüben valahol kell lennie csomagkezelőnek.
Valamint elvileg van rpmdrake is.
A boot menüs dologgal kapcsolatban nincs ötletem, de semmi köze a rendszer nyelvéhez.
Mandriva progamok telepítése/eltávolítása
urpmi leírás -
donatus13 #3889 Hello,telepítettem mandrivat a gépre de amint magyarra állítom a boot menüben a nyelvet lefagy, ezt azt letöltöttem a magyar nyelvifájlokból a rendszerben így Applications PLaces System angol maradt de az alattuk lévő rész magyar.Beállítások ilyesmi.De még mindig lefagy ha a boot menüben próbálom magyarra rakni a nyelvet.A rendszer programozáshoz kellene(pascal és javascript) FPC kellene de sajnos az sincs fent rajta és a szofter törlés és telepítésnél nem találtam meg,és a KATE en belülis rámegyek a terminálra nem jön ki semmi csak egy nagy szürke sáv. -
#3888 Ubuntu-t futtat a 35 000 processzormagot alkalmazó, Avatar effektjeit készítő renderfarm
A linux.conf.au 2010 (január 18-23) rendezvényen tartott előadást Paul Gunn, a LoTR, I Robot, District 9, King Kong, Avatar stb. sikerfilmek vizuális effektjeiért felelős Weta Digital rendszeradminisztrátora. Az előadás címe "Challenges in Data Centre Growth (or, "You need how many processors to finish the movie???")" volt. Az előadáson arról volt szó, hogy milyen hardveres/szoftveres háttér kell az ilyen kaliberű filmek elkészítéséhez.
Paul elmondta, hogy 2 petabyte diszktömbjük, 10 Gbps hálózatuk van, összesen 35 000 processzormag (4 000+ darab HP Blade) található a szervertermükben. Ezen a rendszeren körülbelül 48 órát vesz igénybe az egyes grafikus jelenetek lerenderelése.
A rendszeradminisztrátor szerint az egész rendszer közepében Ubuntu található. Az összes renderelést végző node-on Ubuntu fut, csakúgy, mint a Weta Digital-nál található desktop-ok 90%-án.
Szóval a sajtóban előzetesen megjelentettek ellentétben a renderfarm-on (vagy ahogy nevezi "render wall"-on) nem Red Hat Enterprise Server, hanem Ubuntu Server fut.
További infok -
#3887 index cikk -
#3886 hát ez mekkora ...
most jövök rá egy csomó hülye elképzelésemre
pl világ életemben azt hitem hogy a centos Debianból jött erre most kiderül hogy redhat
haznos infók thx -
#3885 Kernel:
Network:
-
#3884 git.kernel.org - Linus Torvalds -
#3883 Szöveg nélkül:)
-
#3882 Menu, Administration, Install software package -
#3881 kliens kell amivel fel tudok tölteni
filezillát próbáltam de nemtom hogy kell telepíteni XD (analfabéta vagyok linuxhoz :)) -
#3880 ftp szerver kell vagy kliens?
szerver: vsftpd
kliens: filezilla
CS szerverrel kapcs nem tudok segíteni, még csak a játékkal em játszottam soha. Viszont tele van a net CS közösségekkel, technikai leírásokkal.
-
#3879 hátilyen nincs egyszerűen :D
még mindig ez van :(
Network: IP 127.0.0.2, mode MP, dedicated Yes, ports 27015 SV / 27005 CL -
#3878 terminálba:
su -
echo "alias net-pf-10 off" >> /etc/modprobe.conf
echo "alias ipv6 off" >> /etc/modprobe.conf
reboot
-
#3877 suse linuxból hogylehet kiőlni az ipv6-ot? mert srcds (cs:s) szervert akarnék indítani, de az ipv6-ot akarja folyamat használni(126.0.0.2), routertől ipv4 címet kap (192.168.1.105)...
network toolsba (asszem ez a neve) meg ottvan az ipv6 és melett hogy host, alatta az ipv4, de ott nem tudom módosítani, network settingsbe meg meg nincs ipv6...
meg kéne valami progi amivel ftp-re tudok feltölteni (ha elmegyarázzátok hogy kell terminalba az is jó, csak részletes legyen :)) -
#3876 Bárcsak így lenne.... -
#3875 -
#3874 off
:) -
#3873 Kellemes ünnepeket mindenkinek:) -
#3872 Semmi köze a Linuxnak a BIOS-hoz. Az XP-nek sincs. A BIOS betöltődésekor még a merevlemezek sem léteznek számára:) Csak tenyerelj rá az F gombokra bootoláskor. De legalább nyomogasd az F1, F8, F10 és Del gombokat. Egyébként induláskor alulra kiírja, ill. ha van splash screen ott is írja. A laptop könyvében is le van írva. Google is írja:) -
#3871 Kellemes ünnepeket kivanok! -
#3870 Öreg, te nagyon el vagy varázsolva. Akkor legalább kalapáld bele a googlebe a laptop típusát, meg hogy BIOS, hátha kiadja neked hogy kell előhozni. -
#3869 hát bocs, ezt nem tudtam, hogy nem oprendszer függő....
Linpus Linux ez a cucc ami rajta van, de semmi olyat nem ír az elején hogyan lehetne biost előhozni.....azt olvastam ez ilyen dos alapú oprendszer.... ha a biost elő tudnám hozni már be tudnám állítani hogy bootoljon a cdről és már mehetne is a telepítő... de linpus linux???? áhh pls help :S :S -
#3868 uhh....
a bios előhozatal nem operációs rendszer függő
mikor a laptop elindul a boot képernyőn kiírja hogy hogyan tudsz belépni biosba
vagy del vagy F2 vagy F8 de láttam már F10 el és F12 vel is ez gyártó specifikus meg bios specifikus
ennyi energiával nem biztos hogy belefognék egy XP telepítésbe -
#3867 Mivel lehet linuxban előhozni a BIOS-t? Anyám már itt rágja a fülem, pls help! :D -
#3866 ööömm nos biost del-el nem tom előhozni :S