4228
-
tomo #1026 www.linUxforum.hu ofkóz -
tomo #1025 sztem keress mas forumot a kerdeseiddel.
pl www.hup.hu
www.linoxforum.hu -
keeper2 #1024 Egy pár kérdést feldobnék ide. Szóval, most kívánok linuxot telepíteni, első körben a mandriva 2005 mellett döntöttem, de nem értem, miért limited edition? Ez valami lebutítás miatt van benne? Ha esetleg mégsem ez megy, akkor fedora core 4. A célja, hogy dc-n töltögessek vele, esetleg néha 1-2 fájlt webről (de alapvetően web böngészés nem lesz (azért a biztonság kedvéért felrakom a firefoxot)). Jelenleg a vinyóm úgy néz ki, hogy van egy 10 és 110 gigás fat32 partícióm. Az elsőre menne a linux, ezt úgy lehet átparticionálnia ahogy jólesik, ellenben, a másik partíción lévő adatoknak sérülés nélkül kellene megmaradniuk. Emellett, arról fogalmam sincs, hogyan kellene a másik meghajtót becsatolni linux alatt. Oda tegyem a home könyvtárat, és akkor azon belülről érheti el azokat az adatokat? Viszont ebben az esetben nem takarítja le telepítéskor a meghajtót? Igazából engem oltárira zavar a linux könyvtár-mechanizmusa, mert c64 után dos, majd az összes windows jött, így számomra nagyon idegen, hogyan képzeljem el azt, hogy egy partició bekerül a linux rendszerbe, és mégsem változik meg rajta semmi adat. Erre nincs jü tippem, mit kellene csinálni. Emellett tudtok ajánlani jó dc++ klienst? Lehetőleg olyan kellene, ami át tudja venni a queue.xml-t a bcdc 0.674-től. És, ha a félbehagyott letöltéseket folytatni is tudná, az még jobb lenne.
Emellett, kinéztem a kaspersky vírusölőt linux alá, bár ez sajna azthiszem fizetős, így csak trial verzió lesz, de legalább addig lesz időm belejönni a linuxba. A tűzfalnál nincsen oktatható típusú? Ahol, ha nem talál szabályt a kommunikációra, akkor tőlem kérdezi meg, mit tegyen vele? Nekem elég primitívnek tűnik az, hogy szó nélkül megnyitok egy portot. Kerióban legalább megadhatom, hogy az adott port melyik programnak legyen nyitva, és ki vagy befelé irányban. -
#1023 A Kanotix (módosított/patch-elt aktuális Knoppix (ami egy módosított/patch-elt aktuális debian/sid :) )) 2005-ös verziói (3-mas a legutolsó, június 6-i) is mind alapból mountolják az ntfs partíciókat read-only módban. Az itthoni és a céges gépemen is fent van, nincs vele gond. Mp3-mal sem. :)
-
#1022 Valahol olvastam hogy Core 3 még nem csatolja + hogy szabadalmi okokból mp3-mal is genyázik. - Őszintén szólva most Mandriva van fenn és elégedett vagyok vale - ( minden müxik ) - de mindíg érdekeltek az új disztrók - csak akkor próbálnám ki ha nincs vele sok tökölés - mivel nem vagyok túl nagy prof. -
#1021 Suse 9.3 csatolja, szerintem ez is. Amúgy én nem fordítottam eddig se kernelbe ubuntu alatt. -
paksi #1020 Udv mindenkinek. Egy jo kis FAX programot keresek, ami a bejövő faxokat eg yadott e-mailra továbbitja. Ha esetleg csinált valaki ilyet szivesen venném a tapasztalatait. -
#1019 nekem Core 3 volt fent, de mar ugy vagy 2 honapja szepen fojamatosan frisittetem development csomagokal ("yum" -al), igy most mar olyan 99% -ban Core 4 -em van. -
#1018 nem hiszem hogy alapbol benne van (nem probaltam nincs ra szuksegem) -
#1017 LOL erre vártam eddig de nem jelent meg a kihírdetett időpontban :( no de rá 2 napra sem..így lett a Debian :)
Lehet, hogy format ?! :) aztán Core 4 -
#1016 Nem tudod, NTFS partíciókat ez már csatolja alapból ? - vagy kernelbe kell fordítani ? -
#1015 Megjelent a Fedora Core 4 -
#1014 persze nem túl sok :) -
#1013 itt is vannak jó leírások...
http://www.hup.hu/wiki/index.php/Debian -
#1012 Naigen :) Köszi -
#1011 www.debian.org, Dokumentumok, Debian Reference / User's Guide / miegyéb. :)
-
#1010 Helló
Felraktam az új debian-t és valami izmos kis leírás kéne hozzá :) tud valaki segíteni?
Üdv -
#1009 Persze. De pár napon belül megjelenik a 9.3 magyar is, valahol 20k alatt lesz a dobozos verzió ára. -
#1008 Arra teljesen ok... de otthonra nem értem. :) -
#1007 megkaphatod -
Mihail #1006 nem baj h off, mert érdekes fejtegetés :) -
keeper2 #1005 De milyen jó üzlet, hogy ha nem tetszik a nyelv, vegyél új op. rendszert. Amellett, ha egy oprendszer eléri az 5 éves kort, onnéttól a picipuha cég nem ad ki hozzá több javítást. Ez történt a 98-al és az nt4-el is. És valószinűleg a 2000-el és a legpocsékabb ablakkal, a me-vel is ez fog hamarosan. Pl. az xp sp2 beli újításokat már nem is hozzák ki 2000-hez, csak biztonsági javításokat. MEllesleg, billie ezért is adta ki egyszer parancsba, hogy bele kell húzni a longhorn-al, mert elég gáz lenne, ha nem jelenne időben meg, hiszen az xp is korosodik már, és olyat azért még ő sem játszhat el, hogy egyik hónapban kiadja a longhornt, a másikban meg leállítja az xp támogatását.
Egyébként, nemrég kérdeztem meg a magyar ügyfélszolgálatot, hogy mivel nekem dobozos xp prof-om van, eredeti, mi lesz a 64 bites xp-vel? Nem tudták megmondani, hogy azt vajon külön meg kell-e venni, vagy mivel lényegében felfogható a kettő ugyanannak a programnak,így megkaphatom-e majd ingyen.
Na, ez aztán az offtopic a linux fórumban -
#1004 Persze. Ilyenek pl hogy SUSE, MANDRIVA, Fedora - többnyelvűek alapból. ( Nem windows - ahol külön meg kell venned a különböző nyelvűeket. )
-
kumisike #1003 Hello mindenkinek. Kérdésem van-e suse linux 9.2 magyarul. Köszönöm elöre is. -
#1002 vállalati szerver. -
#1001 Köszi a seegítségteket igyekszem kiproszálni ezeket. -
#1000 valakinek van ötlete hogy hogyan tudom megoldani a szerveremen (mandrake 10) az az mandriva linux alatt fut egy postfix és küldeni nem tudok a szerveren keresztűl mert 450 es hibáával kidob. hogyan lehet authentikált smtp t csinálni ? nem találtam rá értelmes magyar leírást csak mindenki ezt kérdezi minden fórumon de válasz sehol -
#999 Nem így gondolom. A vírus Linux alatt persze hogy nem csinál semmit. De amint átmásolom a fájlt windowsba és elindítom a wint, akkor aktiválódik. A clamav - gondolom - ellenőrzéskor nem csak azt a 2-3 linuxra írt vírust veszi észre ( mert akkor q. könnyű dolga van és gagyi az egész ), hanam a winre írt 120 ezret is. -
tomo #998 virusos windozos filet linuxxal? ugy erted a linuxon szted futna a windozos kodu virus? hat ezt erosen ketlem. -
#997 Hát én otthon használom a clamav-ot. A gépmen win is van, de offline. ( A játékok + Nero + Alcohol miatt.) Mivel offline vagyok nincs is rajta vírusirtó + tűzfal + spyware szűrő + egyéb ilyen hülye védelmek - mert minek. Ezért a winemen a gamék hasítanak is rendesen. ( online játékokat nem szeretem )
Gondoltam azért valami vírusirtó csak kell, mert a vírusos wines fájlokat linnel is beszedhetem. - Hát ezért van fenn.
-
#996 Egyébként ezeket otthoni gépetekre rakjátok? Vagy vállalati szerver, és pl. a linuxos smtp-szerver vírusellenőrzőjének kell?
Mert nem vágom otthonra minek víruskereső. -
#995 Clam AntiVirus szerintem egyik legjobb virus kereso Linuxra, azert nem irom legjobb mert nem probaltam az oszest ki -
keeper2 #994 Na igen, úgy tűnik, slater megelőzött, pedig én is akartam írni, hogy a windows a telepítéskor szó nélkül felülírja a master boot-ot, és aztán beleírja az elérését az általa detektált op. rendszereknek. Ellenben a linuxot vagy nem veszi op. rendszer számba, vagy nem ismeri, mert vele nem foglalkozik, inkább csak a microsoft gyártmányú op. rendszerekkel.
Socki: nem tudom, jó lesz-e SuSE-ra, de nemrég láttam a kaspersky oldalán, hogy fejlesztik linux alá a vírus írtójukat. Kb 1 hónapja még ott tartottak, hogy jelentkezhettél tesztelni azt, aminek jó esélye van, hogy el is fogadjanak, és ha jól tudom, cserébe végül egy legális példánnyal szokták ezt honorálni (mert tudtommal ez fizetős lesz). A tesztelés meg általában azt szokta jelenteni, hogy használod, és időnként meg kell írnod, milyen hibákat tapasztaltál, mi kellene, mi nem kellene még bele, stb. De ugyanez vonatkozik pl. valamilyen típusú pda-kra is. -
#993 noh meg1x:
itt egy rövid alapinfó. azért olvass utána jobban, nehogy valamit elqrj.
Every time I reinstall Windows XP it over writes
my MBR (master boot record) and I loose the ability
to boot to GRUB and dual boot my laptop. This is a bit
annoying if you don't know how to fix it. Fortunately
as long as you are not changing partition info your data
is OK and an easy fix is available.
Step 1. Boot the recovery CD.
Step 2. Know which partition is your boot partition.
fdisk -l /dev/hda will list your partition table for you.
Step 3. Replace GRUB
# grub --no-floppy
grub> root (hd0,x)
grub> setup (hd0)
grub> quit
Note: (hd0,x) replace x with the /boot partition id number.
This process will reinstall grub and bring back
the GRUB boot menu. -
#992 jah, ha tudsz angolul, akkor gugli -> "xp reinstall grub"-ra rákeresel, akkor vannak leírások... -
#991 ha wint-t újratelepítesz, akkor valami rescue/live cd-vel/bootfloppy-val be kell boot-olni, hogy tudd szerkeszteni a grub filejait, ami az új beállításokat tartalmazza, és újrarakni a grub-ot.
csak óvatosan a grub-install paranccsal, mert én 1x rosszul adtam meg neki, hogy hova rakja és utána alig fértem hozzá egy 16GB-s vinyó tartalmához... (pl.: /dev/hda)
lehet használni a grub saját console-ját is, ott is be lehet állítani ezeket.
vagy suse-nel lehet, hogy a telepitő cd-vel bootolva ad lehetőséget az mbr visszaállítására, nemtom én Debian-t hasznalok... -
#990 Hali mindenkinek azzal a kérdéssel fordulok hozzátok:
-1 winfos mellé a SUSE 9.2 linuxot tettem 1 másik winyóra de ha a wint újratelepítem a linuxom is elveszik. A grub a wines particióra telepít valamit és ettől beszarik!!! Hogy lehet ezt kiküszöbölni? Próbáltam azzal hogy aktívá teszem, meg azt is hogy nem aktív a wines partíció,de nem segített. A linux rendszert a boot DVD-vel való javítással sem tudtam helyrehozni.
-2 kérdésem a linuxra szeretnék vírusírtót és kémprogi semlegesítőt feltenni de amit a neten találtam arra mind azt írja ki hogy nem az én rendszeremhez való .Valaki tudna helyet vagy progit mondani ami jó SUSE 9.2-re ? -
Mihail #989 köszönet neked :) mondjuk előtte volt egy mandrake és simán felment rá frissítéssel :) -
fureszoszi #988 Köszi a segitséget már szedem.Ha felraktam biztos jövök még valoszinű lessz egy pár kérdésem. -
#987 Ha használsz torrentet ( és gyors a neted ) ezt szedd le. Ez biztos hogy jó.