4228
-
#1146 1) it doesn't mention that the USB drive must be formatted in FAT format,
not FAT32 in order to boot. It appears that most BIOS boot loaders won't
handle any other format for the boot partition.
2) the install instructions said to use syslinux version 2.11, well that doesn't
work anymore, you need the latest version (coincidently) V 3.11
The process is just about as described BUT here is an updated one
for use from a Windows XP box :
1) format the pen drive to be FAT (I'd suggest the HP USB drive utility)
2) download the feather-x.y.z-usb.zip file (current is 0.7.4, didn't see one
for 0.7.5) onto the local system and explode it via Winzip onto the pendrive
3) download the minirt24.gz file and replace te one on the pendrive
4) download the syslinux kit (latest) and extract the syslinux.exe program
5) open a command window and run the syslinux loader via:
syslinux.exe -s E:
assuming E: is your pendrive
6) shutdown and reboot - selecting the pendrive as first boot device.
You should be up and running ....
Hope that helps,
Greg
Nos, mindent így csináltam, lépésről épésre. Csakhogy a gép nem tud bootolni USB-ről, ezért azt a Floppyt használtam bootoláshoz, de arról sehogy nem akarja elérni a pendriveot. Megkérdezi, hogy boot:
Gondolom itt kéne megadnom, hogy pendrive. Próbálkoztam minden szarral, pl dev/sda1, meg dev/sda1/knoppix de sose jó. Mindíg elkezdi benyalni a floppyról a sajátját, majd kijelenti, hogy a pendriveon nincs meg egy csomó file. Olyan fájlokat kér számon, amik nincsenek is a letöltött csomagban. Szerinted mi a rák lehet a gáz? Nekem már ötletem sincs... -
tomo #1145 es olvasgasd a forumot, en is azt teszem. -
tomo #1144 FAT legyen, FAT32 sem jo. -
#1143 Megnéztem, és FAT32-es az USB... -
#1142 Íjj, milyen igazad van! FAT32 jó lesz? -
tomo #1141 filerendszer az usb kulcson? ne ntfs legyen. -
#1140 No, megcsinlátam a bootlemezt. Kicsomagoltam a linuxot amit leszedtem és rányomtam a pendrive-ra. Betettem a boot lemezt, kiírta, hogy boot:_
Ide nem tudtam mit írjak, úgyhogy úgyhagytam és elkezte betölteni a floppyról a cuccost. Kiírta, hogy pendrive megtalálva, majd hogy egy csomó file-t nem talál, kernel panic...Mit szúrtam el? Miért nem találja a fileokat, amik ott vannak az USB-n? -
#1139 Oké, köszi szépen! -
tomo #1138 szal ezt a bootusb.img t szedd le es ird fel floppyra rawrite tal , aztan ugy bootolj ezzel a floppyval, hogy kozben be legyen dugva az usb kulcs a gepbe. -
tomo #1137 a bootusb.img filet az un rawritewin nevu programmal tod felirni
http://www.fdos.org/ripcord/rawrite/
http://www.fdos.org/ripcord/rawrite/rawwritewin-0.7.zip -
#1136 Köszi, közben már megtaláltam...de vinyó sajna még nincs benne, szóval ezért kellene ez a PenDrive-os futás, aztán ha onnan jól megy kerítek bele vinyót is.
Ott a weblapon azt írják, Syslinuxot kell futtatni. Leszedtem, win32/ssyslinux exét elindítom de nem történik semmi. :(
tudnál segíteni? Még sosem csináltam ilyet. Amúgy a bottfloppy-ra csak simán rá kell másolni a boot.img-t? vagy azzal is kell csinálni valamit előbb? -
tomo #1135 egyaltalan kepes a gep pendriverol bootolni?
ha nem , akkor floppyrol kell inditani, aztan a rendszert majd a penrol rantja be.
de sztem inkabb tedd fel a vinyora, ha nem zavar, hogy le kell gyalulnod.
nezegesd a honlapot ott irkaljak, hogy meg y a telepites/hasznalat. -
#1134 No, letöltöttem az USB-s verziót, kicsomagoltam és rányomtam a PenDrivera...beállítóttam, hogy LS120-ról bootoljon. Persze nem bootolt a penről. Mit csesztem el szted? Hogy kéne elérni, hogy pendriveról fusson a linux? -
#1133 Oké, köszi szépen a segítséget! -
tomo #1132 kernel tartalmazza a drivereket sztem, ezeket a mini disztribeket ugy szoktak beloni, hogy mindenfele drivert beleforditanak a kernelbe / vagy modulkent odarakjak. es az altalanos eszkozoket tamogatjak.
egy probat meger, sztem siman mukodni fog. az a gep eleg regi, hoyg ne legyenek benne kulonleges hardverek. a proci 100% tamogatott, a videokartya/chip biztos megy vesa modban. a halokartya meg kiderul, smc ket tamogatja a linux altalaban.
a hanggal se lesz gond, bar ezzel a geppel meg a mp3 hallgatas is kihivas lehet. szal a weboldalak hangja nem fog hianyozni sztem, ha nem megy a hang.
max ha nem mukodik, megprobalkozol massal, esetleg segitseget kersz valamelyik linuxos forumon / irc csatornan. -
#1131 Hú köszi!
És hogyan tudok erre a featherre drivereket telepíteni? Vagy linuxnál nincs is driver? Sorry, de az UHU-n kívül mást még nem láttam, azzal meg nem kellett szórakozni sokat. -
tomo #1130 modern kicsi linux , feather linux feather linux
50MB csak a legszuksegesebbek vannak benn. es vinyora is telepitheto , de fut cdrol es usb kulcsrol is.
ez is jonak tunik. talan meg jobb, mint az elavult peanut. -
tomo #1129 nem irtad mennyi vinyo vann benne.
de gyanitom, hogy az uhut nem tod annyira kicsontozni, hogy kelloen kicsi legyen erre a gepre.
sztem valami regi disztribucio, vagy valami mini disztribucio utan kene nezned, aminek joval kisebbek az eroforrasigenyei, mint a maiaknak.
en azt mondanam , egy 8.4 es peanut linuxot megprobalhatnal, annak idejen en egy 166 os P1 esen nyuztam 32 MB rammal . a letoltendo file merete 50MB.
tudsz hozza forditokornyezetet is tolteni , es azzal egyutt mar kepes vagy forrasbol barmi teged erdeklo cuccot beuzemelni.
szal ez lenne az en javaslatom.
peanut linux regi verziok -
#1128 Hali srácok!
Segítségetekre lenne szükségem. Van egy BCOM Winnet II mini pc-m. Ebben egy 180MHz-es Cyrix MediaGX proci és 32MB EDO ram van. Van rajta integrált hang (sb16), video(?), lan (smc). Az lenne a kérdésem, hogy milyen LINUX-ot lenne érdemes telepíte erre a gépre? Az lenne a lényeg, hogy egyszerűen kezelhető legyen, és ne legyen gond a driverekkel. Netezésre és irodai munkára lenne befogva. Van egy UHU-m, szerintetek rá lehet tenni? Vagy a gép felét nem ismerné föl? -
#1127 jah -
#1126 Sziasztok most a mandrake linuxból mandriva lett??? -
#1125 Aki linuxba kezd nagyon nehéz és rögös út elején jár.
Felejtse el amit windows alatt megtudott. A nextgombnyomkodát többnyire nem elég. Úgy üljön a PC elé, mintha életében először kapcsolna be számítógépet. Felejtse el a régi beidegződéseket és tanuljon - először is jól kérdezni.
Itt sokmindent megtudhatsz a cedega-ról. Érdemes itt olvasgatni. Az SG nem a legalkalmasabb hely erre.
-
#1124 mit szeretnél még tudni hozzá?
-
tomo #1123 tul keves informacio. -
#1122 A cedegat hogykell telepiíteni és telepítés után hol találom a linux-ban? -
tomo #1121 informaciohiany miatt a kerdesedre nem adhato valasz. -
#1120 És hogy kell telepíteni mert amit föltelepítettem azt nem találom sehol??? -
tomo #1119 cedega val
itt a lista, hogy melyik jatek megy
http://transgaming.org/gamesdb/ -
#1118 DirectX-es játékot lehet futtatni és ha igen akkor,hogy és mivel?? -
tomo #1117 olvasd vegig a kerdesed, es rajossz, hogy ennel pontosabb valaszta nem lehet ra adni.
majd , ha kitalalod, konkretan mit akarsz, akkor lehet, hogy valaszt is kapsz ra. -
#1116 Köszi mostmár,hogy ilyen bőbeszédű lettél,sikeresen megtanultam és megértettem mindent! Köszike!!! -
tomo #1115 igen. webrol pl. -
#1114 Öszintén valamilyen modon játékot lehet rajta futtatni?És programokat honnan lehet hozzá szerezni??? -
#1113 igen. egyrészta support meg a beállítási csomagok. merthogy lehet jkülön kérni mindenféle alkalmazáshoz külön arra specializált csomagot. és az viszont kemény összeg. -
#1112 Ja, meg gondolom a support a fizetos dolog itt lenyegeben. -
#1111 én nem tudiom anniyra nem merűltem bele, de nekem pl a mandrivához adott Wine tökéletesen ment sőt a direktX es dolgokat is lazán futtatta. meglepő értzés volt Linux alatt pl IL 2 őzni meg hasonló. nekem amit nem sikerűlt beálítani az csak az volt hogy két program meg is találja egymást. pl a il2 servert megtalálja az il2 játék. mind a kettő Wine alatt futott de sosem találták egymást mert úgy csinált a Wine mintha két külön gépen futna a két program. szóval lesznek nehézségek:c)
Egyébként mind a winex mind a cedega ingyenesen hozzáférhető CVS ben csak rpm bnen kell fizetni ésrt. mondjuk értelem szerűen az ropm es verzió sokkal többre képes. meg a saját magunk álltal fordított verzió nem mindig tökéletes sajna. őket is köti valamennyire a free licensz -
#1110 jah cedega. egyenlőre a 4.4-es verzió a legfrissebb, de 2 és fél nap múlva itt az 5.0. :) -
#1109 Huh, nem probaltam meg hasonlot, de azert megprobalok segiteni. :)
Elvileg a WineX alkalmas DirectX-es windows kornyezet emulalasara. Nem ingyenes a dolog, viszont van a vilagon mas modszer is... :) najo, nem bujtok fel. Szoval "megveszed", majd felteszed. Neten talalhato segitseg. Cedega, WineX cimszavakkal. Esetleg keress ra a "Sims winex"-re, lehet, hogy makod van, es talalsz reszletes leirast. -
#1108 Álltalában minden distribben benne van de ha mégsem akkor a google ban ha beírod a nevét akkor megleled :c) -
#1107 és honnan lehet letőlteni vagy benne van a csomagban?
Bocs de kezdő vagyok és még nem látom át a rendszer fölépítését.