4228
-
tomo #1106 mc , midnight commander
-
Sziasztok fájlkezelőt keresek linux alá honnan?? -
Gotty #1104 Sziasztok!
Kéne 1 kis help, gondolom itt mindenki keni vágja a linuxot, a sims-et van 1 ismerősöm aki kapott az internet előfizetéshez 1 gépet amin linux van. De szeretne a gyereke a sims-el játszani. Ebben kéne segíteni, hogy hogyan tudná feltenni. THX -
ok, kosz akkor letoltom. -
bár deb-es lenne... -
itt telepítésnél és közben is minden automatikus.
nayon jó az rpm kezelője,
már majdnem windows :c))) -
Mondjuk szamomra a felhasznalobaratsag ott kezdodik, hogy van-e dependency ellenorzes (mint a legtobb rendszerben) vagy nincs (Linux From Scratch, Slackware). Az LFS erdekessege, hogy ott mindent neked kell csinalnod. Te forditasz mindent kezzel, neked kell a filerendszert megcsinalnod (/bin, /usr, stb.). De optimalis rendszered lesz. :) -
Sztem teljessen jó. mondjuk nem annyira felhasználóbarát mint egy Suse de akit a ÉLinux varázsa ragad el annak abszolút tökéletes.
Egyszerű a telepítés a belálítás és m inden. szóval hajrá -
Ahogy nezem probaltatok paran a Mandriva 2006 verziot, nos en nem ismerem ezt a disztribuciot azert kerdem hogy menyire felhasznalo barat ez, egy kezo linuxosnak feltehetem? mert semmi kedvem aztan mindig en alitgasam a dolgokat neki. -
Asszem a /etc/xorg.conf fileban kell valamit atirni, utana x-et ujrainditani.
A >>Section "Monitor"<< resznel a kovetkezok hatarozzak meg:
HorizSync 31.5 - 68.7
VertRefresh 60 - 85
De az xorgconfig/xf86config lefuttatasa is jo, asszem. -
na igen de ez a topic olyan csendes amúgy is a kutyának nem tünik fel. nálam 3 db 100% os shaader van de nem tőllük jön az adat.
Viszont van egy hibás szeletem remélem azzal nem lesz gond mert megismétli az Azerius -
Ez a 95,4 most megint nagyon megállt. Érdekes hogy nincs 100% os seeder (legalábbis nálam) és mégis valahonnan jön az adat. De ez már a torrent topicra tartozna. -
most 120B/s el jön lefele és 25 k/s el felfele legalább jó lesz a megosztási arányom :c)))) -
Eddig majdnem az összes disztribet végig próbálgattam de ebben 1et értek veled. amúgy nekem eddig még soha semmilyen eszközzel nem volt gondja a Mandrivának.
Mindent csont nélkül felimsert. amivel gondom volt eddig az csak annyi volt hogy a Bind nél valahogy mindeig kimaradt andc parancs és más disztribres rpm-ből kelett kipecázni meg régi verzióbol másolgatni. de ezt már a 2006 ban nem kelett. kipróbáltam a 3CD s Free verziót és teljessen hibátlan. kicsit kusza volt méág csomagok szempontjából révén hogy csak beta volt de amúgy minden hibátlanúl ment rajta. a 10.0 val nem voltam és nem is vagyok annyira kibékűlve de ott sem a disztribbel van a gond hanem a bele telepített csomagokkal valahogy mindig egy vagy kettő progi bemondja az unalmast.
-
Most már csak leér. Végül is soha nem állt le csak qrva lassú - igy hát van remény. Sztem Mandriva annyira korrekt rendszer hogy megéri várni. ( Remélem a TV tuner kártyámat felismeri majd. PCTV 110i. ) -
Slax alatt hogy lehet megoldani, hogy a monitorom a max frekvencian menjen?
Ja meg, hogy lehet slax linux ala installalni? Bocs, tudom hogy lama kerdesek, de fontos lenne. -
Ehh ma már Péntek ma reggel már 94,5 % volt erre gondoltam mire hazajövök most délután már lenn is lessz az egész erre most még mindig csak 94,7% 0,2% per nap ez eléggé meredek -
Már 67,5 Úgyhogy jön az csak lassan. Annál nagyobb lesz az öröm majd holnapután ha leért.
-
nagyon jó dolog ez a torrewnt csak az a baj hogy ha valakinek már meg van a cucc akkor egyszerűen lelép. és nem osztja tovább. szóval 66.7 % ig tök zyírúl majdnem 100 K átlaggal jött a cucc és mivel most nincsen 100% os készforrás ezért itt megtorpantunk :c(
-
zsír nert nekem még csak a + CD s verzió van meg . már szedem is -
Innen letölthető az új Mandriva 2006 Powerpack DVD ! Remélhetőleg. ( Az egész ugyanis még nincs lennt senkinek. Csak most csipegetik. ) -
ehh tipikus windowsos hiba volt. csak épp Linuxon :(
Beragadt az apach és nem mutatta ki a ps xa. egy reboot után minden ment mint atom.
csak azért volt furi a dolog mert betettem neki egy plussz Virtual szervert és a apach restart utáén fogadott ez a parancs az error logba meg ugyanakkor nem írt semmit :c(
De hála az égnek egy reboot megoldotta. gyorsan le is cseréltem a 2.48 as apachot -
Valszeg a megnyitandó portot már használja egy program. Jó lenne egy httpd.conf-ot és egy /var/log/httpd/error_log-ot látni. Esetleg a netstat --inet -a paranccsal nézdd meg, hogy mi listenel a 80-asra.
// Bár nem vagyok profi... -
Erre van valakinek valami ötlete?
Starting httpd2: [Thu Oct 06 23:51:47 2005] [error] VirtualHost 193.109.252.107:0 -- mixing * ports and non-* ports with a NameVirtualHost address is not supported, proceeding with undefined results
(98)Address already in use: make_sock: could not bind to address [::]:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs -
nah ennek aztán volt értelme
-
schakaal #1081 Ennyi gond helyett használjatok inkább WINDOWS-t!sokkal jobb mint a linux! -
http://www.microsoft.com/hun/realize/main.html
Amikor a marketinggépezet profi módon beszél a semmiről :) -
bubusoft #1079 hi!
A következő hibaüzenetet adja a konqueror ha egy oldalt be akarok tölteni:"Nem sikerült elindítani ezt a folyamatot: Nem sikerült egy io-alfolyamatot létrehozni:
a klauncher válasza: Hiba történt a(z) 'kio_http' betöltése közben." Minden más program is kde alatt ami konquerort használna internet elérésre ugyanezzel a hibaüzenettel száll el! ha vki tudja mi okozhatja ezt netán a +oldást is please answer me! -
Elméletileg már kiadták a DVD verziót is
de csak a club tagoknak.
legalábbís ezt olvastam -
Tudtommal ez még nem a végleges. (RC2)
A következő már a végleges lesz. - Talán abból elérhető lesz a DVD-s is.
( mintahogy a 2005 LE -ből is )
-
nah megjelent a legújabb Mandriva 2006 3 CD
Érdemes kipróbálni nekem nagyon bejött
Jó a csomag lista is de pár dolgo hibádzik nekem pl állandóan kér egy 4. CD t is
nincs ötlete valakinek hgogy a DVD verziót honnan lehetne leszedni ? nincs kedvem befizetni a mandriva clubba :c) -
emberek könyörgöm rakott már össze valaki postfixet-mysql-sasl-courier imap-postfixadmin -t egyben ?????
kezdek kiakadni pedig több szerveren is hibátlanúl működik a dolog szeretném ha nálam is hibátlanúl működne de nem akar. ha mindent úgy csinálok ahogy a how-to ban van akkor megjeleníteni sem lehet azt a fránya admin felületet a readme meg tele van hibákkal meg miegymással. pls valaki help mert visszatérek Winfosra ... :c(((( -
Mberke #1074 Próbáld ki a Gaim nevü progit. Sajna a linuxos MSN kliensek nem tudják az MSN Messenger újabb funkcióit, a Microsoft nem adta ki a protocolt:((webkamcsi, rezgetés, animációk) De ha csetelni akarsz akkor ez a Gaim sokkal áttekinthetőbb és használhatóbb mint az MSN Messenger. Tuti megtalálod a csomagkezelődben.
Ha viszont nem jön be akkor ajánlom még az aMSN-t is! -
van, de a legegyszerűbb, ha webmsn -t használsz.
böngészőben megnyitod.
kicsit lassabb, de minden oprendszer alatt tudtam eddig használni
http://webmessenger.msn.com/ -
XRV #1072 Sziasztok!
MSN Messenger van e Linux alá? Vagy valami? -
csak én szívok azzal hogy mandriva 10.2 alá nem tudom felrakni a 1.220 as webmint? -
Állítot már be valaki postfixel meg courierrel smtp authot??? úgy hogy a passwd fileből szedje az auth a logint meg miegymást???
ha igen pls help kellene .. -
En mar forditottam. Mi a konkret problema? Nem ismer fel valamit? Ha nagyon sietos, akkor holnap (Hetfo) este dobj egy Privat uzit. -
Fishbone #1068 Sziasztok!
Fordított valaki 2.6-os sorozat kernelt? mert segítségre lenne szükségem! Ha tud valaki akkor segítsen! Fontos lenne!
MSN: [email protected]
Van skype is!
Előre is köszönöm ha valaki tudna segíteni!
Bye -
brainscan #1067 Hello!
Nem tud valaki Linux ala, valami hasznalhato online form kitoltot? Olyan mint windoz alatt a roboform, nem tudok meglenni nelkule :)
Surun toltok ki online formokat kulonfele adatokkal es roboform oriasi segitseget nyujtott. Aki ismeri nyilvan tudja.. szoval ilyen kellene Linux ala.. kerestem de nem sok sikerrel, hatha Ti tudtok valami jot.. koszi