4228
  • Mustang2005
    KICSIT BŐVEBBEN,ha lehet!!!
  • Dj Faustus #1185
    Se nem jobb, se nem rosszabb.
    Más célból kezdték el fejleszteni, mint a Windowst (a Windows-t üzleti/otthoni felhasználóknak kezdték kifejleszteni, a Linux-ot a Unix rendszer alapján kutatási/tudományos/hálózati célra). No meg a Linux ingyenes, a Windows nem (hiába töltöd le filemegosztó hálózatról, az nem legális).
  • Mustang2005
    Miért jobb ez mint a Windows??????
  • MerlinW
    ennyi infobol nem fogja seni megmondani mi a hiba, próbálkozz az uhu fórumán, vagy írj a készítőknek levelet. Hamár magyarok:) uhulinux.hu
  • MerlinW
    uhu-ra csomagból tetted fel, vagy forgattad? Egyébként az uhu eléggé korlátolt disztrib, inkább irodai felhasználásra találták ki. Ha instant linuxot akarsz és játszani is, akkor ajánlom mondjuk a knoppix-ot (knoppix.org)
  • MerlinW
    próbáld az smb4k progival
  • bigChris
    Hi!
    Valaki nem tudja hogy a 10-es suse-t hogy kell beállítani ha windows-os virtuális magánhálózathoz(vpn) akarok vele csatlakozni?
  • Solti Gábor
    Abszolut kezdő uhu-linuxos vagyok.A letöltött hang és filmanyagot nem játsza le a gép."végzetes" hibát jelez az inicializálásra. Tanácsot kérek-köszönöm
  • zpe
    Sziasztok !
    Uhu 1.2 van fent és nem indul el a Cedega 5,mi lehet a gond ?
  • MerlinW
    kuksizd meg az xmail -t
  • Ahhoj
    klikk
  • af27
    Először is köszi.

Még egyetlen kérdéssel zavarnálak akkor: Mi a php exec futtatás parancsa?
    Kösz mindenkinek.
  • Free
    vannak erre jó kis egyszer megveszem rendszerek. ha házilag szeretnél összeütni valamit, akkor meg a php nek van exec futtatása azaz külső programot tudsz futtatni . itt már csak a jogosúltságokat kell állítgatni viszont így meg eléggé sebezhető lesz a géped. a legjobbh ha php vel futtatsz egy bash ban írt scriptet és minden scrioptet úgy állítasz be , hogy webről L érhetettlen helyen legyenek mindig az adott daemon futási engedéályeivel. de sztem még így is kemény dió
  • af27
    Hai. Úgymond kezdő vagyok Linux rendszerfelügyeletben a magam 3-4 éves linux szerver tapasztalatával.

Szóval ara lennék kíváncsi, hogy hogyan lehetne dinamikussá teni egy linux Web és Mail szervert(avagy hogyan tudna a kliens dinamikusan web felületről "regisztrálni").
    A php nem lenne gond, csak az, hogy hogyan lehet parancsokat végrehajtani web felületről.
    A webmint már átnéztem tetőtől talpig, de semmi érdemlegeset nem tudtam összehozni a forrásból.

Kérek mindenkit, ha tud segítsen. (Hálám üldözni fogja).
    Előre is THX!
  • lck #1172
    Itt próbáld.
  • Mhosah Myth
    PLEASE! :))
  • Mhosah Myth
    Hali!
    Unokatesomék kaptak egy laptopot amin Linpus Linux van. Amikor elkezd betölteni elkezdi kiírni az OK-okat de egy helyen megáll és Failed-et ír.

Determining IP information for eth0... failed; no link present. Check cable?

INIT: ENtering runlevel: 3
    Entering non-interactive startup

PLEASE HELP!!!
  • oliverspy
    Olyan fasza! Leszedtem az ftp.uhulinux.hu -ról az UHU-Linux 1.2-t, de még nem mertem feltenni, ezért az origo szoftverbázisról leszedtem a Live változatot. Tudjátok a CD-ről indulós. Most ezt a hozzászólást UHU-Linux Live 1.2-ről írom. Nagyon faja.
  • Ch_Slater
    tisztában vagyok vele, hogy a csomagok folyamatosan frissülnek.
    de ez mégiscsak egy új revision.
    persze aki folyamatosan karbantartja, annak nem kell sokat frissítenie az R1-gyel...

egyébként meg: http://www.debian.org/News/2005/20051220
  • MerlinW
    az a Sarge, és folyamatosan jönnek az upgrade-ek:)
  • Ch_Slater
    akkor már inkább: Debian 3.1-hez elkészült az első update
  • MerlinW
    és miköze a témához, jackass?
  • EvilDevil
    Megjelent az új Vista előzetes :))
  • Free
    Prób álkozott már valaki a Horde / IMP telepítéssel?
  • MerlinW
    Jaja, Chello hoz nem kell semmi xtra, sima dhcp auto-val megy. hálozat felépitésekor automatikusan megkapja az ip-t.

debian alatt (is): /etc/network/interfaces:

# /etc/network/interfaces -- configuration file for ifup(8), ifdown(8)

auto lo eth0
    # The loopback interface
    iface lo inet loopback
    iface eth0 inet dhcp
  • h4x0r
    (Bocs a kesei valaszert)
    Teves volt, nem a chello megy pppoe-n, hanem az ADSL. Az esetleges felrevezetesert bocs.
    Mi dhcpcd-vel uzemeltetjuk a chellos kapcsolatunkat, FloppyFW segitsegevel.
  • tomo
    a chello pppoe kapcsoalton megy? hmm. en azt hittem MAC cimes azonositast hasznalnak, es sima dhcp vel adnak ip cimet.
  • h4x0r
    Próbáldd leszedni az rp-pppoe csomagot. Ezt megteheted Win alól is (a letöltést, hogy ha nincs a CD-n az adott csomag). Utána futtasd rootként az adsl-setup-ot. Töltsd ki értelemszerűen a mezőket (chello esetén amikor a DNS-t kéri, "server"-t adj meg (asszem, le van írva))
  • AlieN911
    HAli all!
    Lenne egy olyan problémám, hogy nemtom beállitani a netet:S SuSE Linux 9.1 Pro(5CD)
    Chellom van!Ééés még gamekat hogy lehet elinditani rajta?? VAlaki tudna segiteni?? THX
  • Lazarus
    10giga ext3-ra ugyan ez a hiba üzi
  • lck #1156
    A linux részére helyet kell szakítanod a vinyóról. NTFS-re nem települ. Saját fájlrendszere kell hozzá. ( swap, nativ, ext2, ext3 - először esetleg olvass utána ) A telepítő saját partícionálójával ezt megteheted. DE NAGYON VIGYÁZZ!! Ha nincs gyakorlatod nagyon könnyen veszthetsz adatokat. Ha a vinyódon fontos dolgok vannak először azokból készíts másolatot.
  • Lazarus
    Halcsi!

Suse linux 10-et akarok telepíteni (ez lesz az első linuxom) és ezt írja ki install közben: No source found at 'cd:///,devices=/dev/hdc/dev'/hdd'.

Amikor megpróbálok packokat hozzáadni a "change..." opció alatt. Nincs semmi, minden ablak teljesen üres, bármit nyomok üres ablakok fogadnak.

Az lehet a baj hogy csak egy NTFS particióm van és azt nem szeretni?
  • Free
    nah közben sikerűlt a problémát megoldnai. nem is olyan nehéz mint gondolná az ember.
    amire szükség van
    kell egy shoutcast szerver ami a jelet szétküldi http://shoutcast.com
    továbbá a webkamerás gépekre fel kell telepíteni a nullsoft egy apró még kisérleti programját, az NVS toolst (NVS = Nullsoft Video Streaming)
    amennyire utánna olvastam eléggé régóta van ilyen szoftver de még mindig csak bétákat nyomtak ki belőlle.
    ebben a csomagban van egy program az NSV Live Capture.
    ebben be lehet állítani hogy milyen eszközről szedje le a kép és hang anyagot, valamint a shoutcast szerver elérhetőségeit is.
    ha minden kép illetve hanggal kapcsolatos infót megadtunk neki és bveálítottunk már mehet is a start capture és küldi a képet a shoutcast szervernek ami kürtöli szét a világhálóra a dolgokat.
    eddig ez mind szép és jó de ügye így még mindig nincs a weblapunkon a dolog és a formátum is eléggé sajátos de erre is van megoldás. a weblapunkra egy ActiveX lejátszót ha berakunk az ismeri a fórmátumot és vidáman lejátsza.
    Ennek az egésznek csak annyi a hátulútője, hogy ügye minden eggyes webkameráshoz külön indítani kell egy shoutcast szervert.
    biztos meg lehet ezt oldani szebben is de gyorsabban nem biztos
    Bővebb infót és helpet itt találtok
    http://forums.winamp.com/forumdisplay.php?s=&forumid=152
  • Free
    köszi
  • tomo
    cs otlet, egy kis utanajarast igenyel reszedrol.
    de sztem a vlc player kepes erre. egy biztos LAN ra kepes kinyomni a video strreamet. de tamogat bizonyos "multicast" protkollokat:
    http://www.videolan.org/streaming/features.html

a masik amit talaltam a xine nevu videolejatszo :
    http://sourceforge.net/projects/xine

xine is a free multimedia player. It plays back CDs, DVDs, and VCDs. It also decodes multimedia files like AVI, MOV, WMV, and MP3 from local disk drives, and displays multimedia streamed over the Internet.

tovabbi tippekert esetleg nezz szetkerdezoskodj a hup.hu forumain. ott jobban ertenek a sracok az ilyesmihez.

sok sikert.
  • Free
    van valakinek ötlete arra, hogy van pár webkamera XP s gépekre kötve. ezek képét szeretném egy szerver (mandriva 10.0) segítségével szétszórni.
    Tehát valami olyasmi kellene mint pl a zenéhez van a shoutcast csak épp nem zene hanem videó kép küldésére szeretném használni.
  • TrIp
    sziasztok! az wdsl internetem van itthon, és a windowsban egy vpn kapcsolatot kell beállítani hozzá(pptp). suse linux 10-em van és nem bírok vele! valaki segítsen ha tud, hogyan állítsam be a netet linuxon! köszi
  • Narancs
    Oké, köszi szépen!
  • tomo
    ugyanezt ratehetned a vinyora is és bootolhat onnet.
    a honlapon le volt irva, hoyg leghet vinyora telepiteni, de ha nagyon nem megy a forumon tuti irnak valamit. ha meg az sem, meg mindig megkerdezheted toluk.

a lassusagat meg az usb kulcs is okozhatja.
    elvileg a memoria nem lehet keves neki, hisz ez direkt minimalista disztribucio.

• Narancs
    Nah, sikerült!!! Megy faján, csak épp nagyon lassan. De ez is valami, tudom, hogy jó a gép. Ha kerítenék bele pár gigás vinyót, szerinted milyen 'rendes' (nem ilyen usb bootos) linuxot kellene rátenni? Anyám használná szövegszerkesztésre meg netezésre, szóval olyan kéne ami magától bootol, nem kell elötte beállítani semmit. Vagy ezt a Feather linuxot is meg lehet csinálni így?