5229
-
Renegade #1625 http://www.impstherelentless.com/tek9.asp
csak megtaláltam :-) -
Renegade #1624 Sziasztok, keresek egy weblapot, de sajnos, nagyon nem találom. gondolom rémlik, hogy pár lelkes megycsinált cops stílusban, egy star wars igazoltatást, a tatuinon, ez idáig ok, viszont anno láttam egy videot hasonló stílusban, ami már szét volt animálva, coruscant-on játszódik és még 1 predatort is igazoltatnak benne.
Sehol nem találom a weblapot, sem pedig a videot, tud erről valaki valamit? -
engine #1623 És a párja is a Túlélők keresése.
Ezt még olvasom az általad említettet már kivégeztem, szerintem hozza a megszokott Zahn minőséget :) -
Thanatos #1622 hát a tele elég relativ fogalom..., én eddig 4 torent odlalt néztem végig és egyiken se volt... :D igaz publicon még nem néztem :)
-
Tele van vele az összes torrent oldal. -
Ismét új könyv jelent meg Timothy Zahn-tól "Kirajzás" címmel. -
valaki adna linket h hol lehet letölteni a Csillagok Háborúja episode 2 és 3-at -
Rollee #1618 Oké köszi:) -
Írtam az előbb: vatera.hu, teszvesz.hu, google.com -
Rollee #1616 Valaki tud oldalt, ahol meg lehet rendelni valakitől jó áron? -
Hivatalosan nem (joglejárat miatt - Lucas okossága). Aukciós oldalakon (vatera, teszvesz). Szinkronosan nem jelent meg DVD-n. -
Rollee #1614 Sziasztok!
SW IV-VI. részét meg lehet dvd-n venni szinkronnal(esetleg díszdobozban)? -
"de van még ezerféle SW regény (boba fett, han solo meg ilyesmik:) csak nemsokat fordítottak le ezekből)"
Mindegyik (1-2 kalóz kötetet leszámítva) Lucas engedéllyel került a polcokra és mind az idővonalba illeszthető. A nem sok pedig pontosan 92 kötet, amit lefordítottak és lehet kapni boltokban, antikváriumban a mai napig. Illetve megtalálható mind a polcomon is, könyvtárszobát biztosítom:))
Idén eddig 3 új kötet jelent meg magyarul, abból a legutóbbi Zahn könyv, ami hozza a szokásos színvonalat.
Én az X szárnyúak utolsó 3 kötetét várom, nem értem miért nem fordítják le, hamár 6-ot megcsináltak. -
én úgy tudom hogy az ep 1-2-3 is meglett írva még anno, csak lucas szerint még nemvolt elég fejlett a technika hogy megfilmesítsék ezeket a részeket...
a zahn kötetek pedig már csak ugyanolyan folytatások mint a többi
(én csak ezt a 3 olvastam plusz a jedi akadémia-trilógiát)
ezt a 3-at tekintik (mind a rajongók, mind lucas) hivatalos folytatásnak. de van még ezerféle SW regény (boba fett, han solo meg ilyesmik:) csak nemsokat fordítottak le ezekből)
amúgy nagyon jó könyvek:)
btw megnéztem most direkt a szukits honlapját hogy ajánlgassak, és hopp mit találtam:)
zahn stílusa amúgy is nagyon bejött, ez is need lesz -
A válasz mindenre ugyanaz ebben a témában: "Mert Lucas így akarta":) -
Ezt az utolsó 3 részt miért nem filmesítik meg? Azt lehet tudni, hogy miért vártak 16 évet, amíg leforgatták a Baljós árnyakat? -
blackgamer #1609 thx az infókat -
Ep. I. Baljós árnyak (1999)
Ep. II. Klónok háborúja (2002)
Ep. III. Sith-ek bosszúja (2005)
Ep. IV. Egy új remény (1977)
Ep. V. A birodalom visszavág (1980)
Ep. VI. A jedi visszatér (1983)
Majd utána Timothy Zahn (Thrawn) trilógia elolvasása:
Ep. VII. A birodalom örökösei (1992)
Ep. VIII. Sötét erők ébredése (1992)
Ep. IX. Az utolsó parancs (1994) -
Thanatos #1607 számozás szerint :)
-
blackgamer #1606 arra, hogy érthető, hogy logikus
eddig csak 1-2 részt láttam, arra sem emlékszem már -
engine #1605 Sztori szempontjából természetesen számozás szerint :)
Mire gondolsz? -
blackgamer #1604 milyen sorrendben érdemes végignézni a Csillagok háborúját? -
Nagyon odavág.
Nekem a trailer alapján bejön. -
Seten #1602
Vááaóó!
Gondolom akkor ebben kibővítik a (Tartakovsky) Clone Wars sztoriját.
Csak ez persze szebb lesz mint az előző. :)
-
Itt van egy trailer a hamarosan megjelenő clone wars-ról.Szerintem elég pofás lesz..
trailer -
Hamárhomár, mostanában jelent meg egy új 2008-as Zahn könyv "A túlélők keresése" címen. 500 oldal oldszkúl jóság.
Ezen kívül pár hónapja jelent meg a Sithek bosszúja előzménye (A gonosz útvesztője) és folytatása (A sötét nagyúr) James Lucend tollából. -
Igen, csak kicsit furan jott ki kesobb a Birodalom visszavag hasonlo reszenek tukreben az az osszecsapas :D -
Igen valóban, az Erőpróba 1978-as kötet. Annyira nulla könyv, hogy el is felejtettem:) Ha jól emlékszem a 4. és 5. epizód között játszódik, és a lényege az első Luke vs. Vader összecsapás volt. -
Azert ott volt utkozben az Alan Dean Foster fele Eroproba is emlekeim szerint (marmint nem az SW kronologia, hanem a megjelenes datuma szerint nezve), bar az eredetileg mintha nem regenykent jelent volna meg. -
Seten #1596
Star Wars IV: A new hope!
-
Angolul kb annyi. Magyarul csak a fele jelent meg. Olvasgass starwars.hu-t -
*köszönöm
(a régi szép idők elmúltak,mikor még vippel vagánykodva szerkeszthettem hsz-eimet...:DDddd) -
köszönök a válaszokat! :)
MerlinW: igen,én is így gondoltam valahogy,hogy csak az ő engedélyével adhatnak ki SW könyveket,amiket ő méltónak talál előzményként/folytatásként. de ha jól tudom már kb 150 SW könyv van,nemde? -
Elvileg a Lucasfilm beleegyezése nélkül nem láthat napvilágot semmilyen SW mű. Se könyv, se játék, se semmi. -
Ha észreveszed a párhuzamot, akkor látod, hogy George Lucas nem tett mást, mint modern köntösbe rakott egy "átlagos" népmesét, hős lovag fehér lovon megmenti a hercegnőt, mindez űrkorszakba ültetve. Természetesen nem szimpla képzelőerővel van megáldva Lucas-bácsi és Isten áldja a kezeit, hogy ezt volt mersze papírra is vetni, no meg aztán filmre vinni. Nem kis harc lehetett az elején:))
Alapvetően tehát Ő találta ki az SW univerzumot, de átvehetett sok hasonló műből, vegyük akár Asimovot, nem kis világot teremtett Ő sem. Ezenkívül számtalan hasonló írás született már azelőtt is, de hogy ennyire komplex legyen és ekkora rajongótáborral rendelkezzen, olyat csak nagyon kevés tud kiállítani magáról.
Az előzményeket is Ő találta ki, csak akkor azt még azzal a technológiával nem tudták megcsinálni. Ezért találta ki, hogy a közepével indít. Alapból több részesre lett írva, nem, nem csak 3-ra.
A 7-8-9 mint folytatás már Timothy Zahn nevéhez fűződik, arról nincs infóm, hogy előtte megbeszélte-e Lucas-szal (valószínűleg igen), de mint hivatalos folytatás van elfogadva. -
George Lucas találta ki ezt az egészet? :)) azt hittem,hogy már előtte volt egy SW könyv,amiből ő is építkezett...:) tehát akkor megírta a 4-5-6-ot,utána meg mások elkezdték írogatni az előzményeket meg a következményeket? és Lucas után az első SW könyvíró Timothy Zahn volt? -
na,arra végülis rájöttem,hogy a jedi háború alatt váltak ketté a jedik,voltak akik áttértek a sötét oldalra,gondolom ők voltak az első sithek,aztán ezek alakítják meg a Sith Birodalmat.az első nagymester meg gondolom Darth Bane volt -
Yoda mestere: ismeretlen
Darth Plagueis: ismeretlen
Első SW könyvet George Lucas írta 1976-ban (Star Wars IV: The new hope), majd Donald F. Glut "A birodalom visszavág", míg James Kahn írta a "Jedi visszatér"-t. Az első filmtől független regényt Timothy Zahn írta "A birodalom örökösei" címen. -
sziasztok!
ki Yoda mestere? ki Darth Plagueis mestere? ki volt az első jedi és ki volt az első sith? :)
egy könnyebb kérdés:ki írta az első SW könyvet? -
paralzsolt #1586 Na megtaláltam az extrákba a jelentetet:D Bebizonyítva:D