5229
star-wars-banner.jpg
  • Renegade
    http://www.impstherelentless.com/tek9.asp

csak megtaláltam :-)
  • Renegade
    Sziasztok, keresek egy weblapot, de sajnos, nagyon nem találom. gondolom rémlik, hogy pár lelkes megycsinált cops stílusban, egy star wars igazoltatást, a tatuinon, ez idáig ok, viszont anno láttam egy videot hasonló stílusban, ami már szét volt animálva, coruscant-on játszódik és még 1 predatort is igazoltatnak benne.
    Sehol nem találom a weblapot, sem pedig a videot, tud erről valaki valamit?
  • engine
    És a párja is a Túlélők keresése.
    Ezt még olvasom az általad említettet már kivégeztem, szerintem hozza a megszokott Zahn minőséget :)
  • Thanatos
    hát a tele elég relativ fogalom..., én eddig 4 torent odlalt néztem végig és egyiken se volt... :D igaz publicon még nem néztem :)
  • MerlinW
    Tele van vele az összes torrent oldal.
  • MerlinW
    Ismét új könyv jelent meg Timothy Zahn-tól "Kirajzás" címmel.
  • Fodek
    valaki adna linket h hol lehet letölteni a Csillagok Háborúja episode 2 és 3-at
  • Rollee
    Oké köszi:)
  • MerlinW
    Írtam az előbb: vatera.hu, teszvesz.hu, google.com
  • Rollee
    Valaki tud oldalt, ahol meg lehet rendelni valakitől jó áron?
  • MerlinW
    Hivatalosan nem (joglejárat miatt - Lucas okossága). Aukciós oldalakon (vatera, teszvesz). Szinkronosan nem jelent meg DVD-n.
  • Rollee
    Sziasztok!
    SW IV-VI. részét meg lehet dvd-n venni szinkronnal(esetleg díszdobozban)?
  • MerlinW
    "de van még ezerféle SW regény (boba fett, han solo meg ilyesmik:) csak nemsokat fordítottak le ezekből)"

Mindegyik (1-2 kalóz kötetet leszámítva) Lucas engedéllyel került a polcokra és mind az idővonalba illeszthető. A nem sok pedig pontosan 92 kötet, amit lefordítottak és lehet kapni boltokban, antikváriumban a mai napig. Illetve megtalálható mind a polcomon is, könyvtárszobát biztosítom:))

Idén eddig 3 új kötet jelent meg magyarul, abból a legutóbbi Zahn könyv, ami hozza a szokásos színvonalat.

Én az X szárnyúak utolsó 3 kötetét várom, nem értem miért nem fordítják le, hamár 6-ot megcsináltak.
  • tigeroo
    én úgy tudom hogy az ep 1-2-3 is meglett írva még anno, csak lucas szerint még nemvolt elég fejlett a technika hogy megfilmesítsék ezeket a részeket...

a zahn kötetek pedig már csak ugyanolyan folytatások mint a többi
    (én csak ezt a 3 olvastam plusz a jedi akadémia-trilógiát)
    ezt a 3-at tekintik (mind a rajongók, mind lucas) hivatalos folytatásnak. de van még ezerféle SW regény (boba fett, han solo meg ilyesmik:) csak nemsokat fordítottak le ezekből)

amúgy nagyon jó könyvek:)

btw megnéztem most direkt a szukits honlapját hogy ajánlgassak, és hopp mit találtam:)
    zahn stílusa amúgy is nagyon bejött, ez is need lesz
  • MerlinW
    A válasz mindenre ugyanaz ebben a témában: "Mert Lucas így akarta":)
  • PrisonMan
    Ezt az utolsó 3 részt miért nem filmesítik meg? Azt lehet tudni, hogy miért vártak 16 évet, amíg leforgatták a Baljós árnyakat?
  • blackgamer
    thx az infókat
  • MerlinW
    Ep. I. Baljós árnyak (1999)
    Ep. II. Klónok háborúja (2002)
    Ep. III. Sith-ek bosszúja (2005)
    Ep. IV. Egy új remény (1977)
    Ep. V. A birodalom visszavág (1980)
    Ep. VI. A jedi visszatér (1983)

Majd utána Timothy Zahn (Thrawn) trilógia elolvasása:
    Ep. VII. A birodalom örökösei (1992)
    Ep. VIII. Sötét erők ébredése (1992)
    Ep. IX. Az utolsó parancs (1994)
  • Thanatos
    számozás szerint :)
  • blackgamer
    arra, hogy érthető, hogy logikus
    eddig csak 1-2 részt láttam, arra sem emlékszem már
  • engine
    Sztori szempontjából természetesen számozás szerint :)
    Mire gondolsz?
  • blackgamer
    milyen sorrendben érdemes végignézni a Csillagok háborúját?
  • Danny1987
    Nagyon odavág.
    Nekem a trailer alapján bejön.
  • Seten

Vááaóó!
    Gondolom akkor ebben kibővítik a (Tartakovsky) Clone Wars sztoriját.

Csak ez persze szebb lesz mint az előző. :)

• Victor1103
    Itt van egy trailer a hamarosan megjelenő clone wars-ról.Szerintem elég pofás lesz..
    trailer
  • MerlinW
    Hamárhomár, mostanában jelent meg egy új 2008-as Zahn könyv "A túlélők keresése" címen. 500 oldal oldszkúl jóság.

Ezen kívül pár hónapja jelent meg a Sithek bosszúja előzménye (A gonosz útvesztője) és folytatása (A sötét nagyúr) James Lucend tollából.
  • HiPPoNaX
    Igen, csak kicsit furan jott ki kesobb a Birodalom visszavag hasonlo reszenek tukreben az az osszecsapas :D
  • MerlinW
    Igen valóban, az Erőpróba 1978-as kötet. Annyira nulla könyv, hogy el is felejtettem:) Ha jól emlékszem a 4. és 5. epizód között játszódik, és a lényege az első Luke vs. Vader összecsapás volt.
  • HiPPoNaX
    Azert ott volt utkozben az Alan Dean Foster fele Eroproba is emlekeim szerint (marmint nem az SW kronologia, hanem a megjelenes datuma szerint nezve), bar az eredetileg mintha nem regenykent jelent volna meg.
  • Seten

Star Wars IV: A new hope!

• MerlinW
    Angolul kb annyi. Magyarul csak a fele jelent meg. Olvasgass starwars.hu-t
  • hunbasser
    *köszönöm

(a régi szép idők elmúltak,mikor még vippel vagánykodva szerkeszthettem hsz-eimet...:DDddd)
  • hunbasser
    köszönök a válaszokat! :)

MerlinW: igen,én is így gondoltam valahogy,hogy csak az ő engedélyével adhatnak ki SW könyveket,amiket ő méltónak talál előzményként/folytatásként. de ha jól tudom már kb 150 SW könyv van,nemde?
  • MerlinW
    Elvileg a Lucasfilm beleegyezése nélkül nem láthat napvilágot semmilyen SW mű. Se könyv, se játék, se semmi.
  • bigapó
    Ha észreveszed a párhuzamot, akkor látod, hogy George Lucas nem tett mást, mint modern köntösbe rakott egy "átlagos" népmesét, hős lovag fehér lovon megmenti a hercegnőt, mindez űrkorszakba ültetve. Természetesen nem szimpla képzelőerővel van megáldva Lucas-bácsi és Isten áldja a kezeit, hogy ezt volt mersze papírra is vetni, no meg aztán filmre vinni. Nem kis harc lehetett az elején:))
    Alapvetően tehát Ő találta ki az SW univerzumot, de átvehetett sok hasonló műből, vegyük akár Asimovot, nem kis világot teremtett Ő sem. Ezenkívül számtalan hasonló írás született már azelőtt is, de hogy ennyire komplex legyen és ekkora rajongótáborral rendelkezzen, olyat csak nagyon kevés tud kiállítani magáról.

Az előzményeket is Ő találta ki, csak akkor azt még azzal a technológiával nem tudták megcsinálni. Ezért találta ki, hogy a közepével indít. Alapból több részesre lett írva, nem, nem csak 3-ra.
    A 7-8-9 mint folytatás már Timothy Zahn nevéhez fűződik, arról nincs infóm, hogy előtte megbeszélte-e Lucas-szal (valószínűleg igen), de mint hivatalos folytatás van elfogadva.
  • hunbasser
    George Lucas találta ki ezt az egészet? :)) azt hittem,hogy már előtte volt egy SW könyv,amiből ő is építkezett...:) tehát akkor megírta a 4-5-6-ot,utána meg mások elkezdték írogatni az előzményeket meg a következményeket? és Lucas után az első SW könyvíró Timothy Zahn volt?
  • hunbasser
    na,arra végülis rájöttem,hogy a jedi háború alatt váltak ketté a jedik,voltak akik áttértek a sötét oldalra,gondolom ők voltak az első sithek,aztán ezek alakítják meg a Sith Birodalmat.az első nagymester meg gondolom Darth Bane volt
  • MerlinW
    Yoda mestere: ismeretlen
    Darth Plagueis: ismeretlen
    Első SW könyvet George Lucas írta 1976-ban (Star Wars IV: The new hope), majd Donald F. Glut "A birodalom visszavág", míg James Kahn írta a "Jedi visszatér"-t. Az első filmtől független regényt Timothy Zahn írta "A birodalom örökösei" címen.
  • hunbasser
    sziasztok!

ki Yoda mestere? ki Darth Plagueis mestere? ki volt az első jedi és ki volt az első sith? :)

egy könnyebb kérdés:ki írta az első SW könyvet?
  • paralzsolt
    Na megtaláltam az extrákba a jelentetet:D Bebizonyítva:D