5229
-
banita32 #3273 Valószínűleg igen mivel benne van ... utánzat azaz nem eredeti... -
Amugy csak nrkem ellrntmondasosak az ilyesmik :
"Nincsen benne semmi star wars...csak egy utanzat, ugyanolyan mint a New hope"
:)
-
banita32 #3271 Nem tudom ki hogy van vele, hát nem voltam elájulva... sőt. Alapjában egy aranyos kis mozika volt, csak sok köze nem volt az SW-hez. Bár lehet hogy csak öreg és bogaras vagyok, és alapjában már az 1-2-3 se csigázott annyira fel.
Vártam hogy most majd egy jobb jön, nem nyálas, hanem olyan igazi. Az egyetlen dolog ami olyan volt aminek kellett lenni az Han Solo és Csubakka párosa. Még most is imádom az "öreget".
A legviccesebb a hatalmas Golam aki ül a széken és vár (tuti a gyűrűre)... na meg a fehér vagyis akarom mondani a véres kéz... nagy kedvenc lehetett a készítőknél a Gyűrűk Ura...
A többi egy harmatos utánzat nagy látványossággal...
Viszont ha már úgyis utálni fogtok akkor kérdeznék még párat, mert mint mondtam az első 3 rész se lett a szívem csücske de most a gyerekkel hirtelen láttam vagy 100x.
- Anakin és Padmé a 2. részre hogy lesznek egyidősek? (Tuti kimaradtam valamiből....)
- C3PO-nak meg R2D2-nek törölték a memóriáját az oké, de a Oven bácsi hogy a fenében nem emlékszik hogy: "Jé ez a robot évekig velünk élt csak elvitte a mostohaöcsém"
-
gombabácsi #3270 ez itt off
de ha ez megnyugtat, azért a sztárok egy nagy részét szépnek tartom
remélem megnyugodtál
-
Bandicoot #3269 Dettó...Meg eleve úgy ültem be hogy azt hittem már csak a plakátok meg a trailerek miatt is hogy a Feka lesz a Jedi, és a csaj lesz olyasmi mint Solo... 
Egyébként az a teória is felmerült a neten, hogy maga Kylo volt képtelen végezni a gyerekkel lévén rokona és lévén még ugye a filmben is örlődik. Így fogta és elvitte egy távoli bolygóra és odaadta Unkar Pluttnak szinte szolgaként (ez valamelyest magyarázná miért pont ennek a dögnek adták oda és nem egy családnak mint Luke-ot és Leiat). -
De ha ez folytatás, aKKOR AMI ELŐTTE TÖRTÉN AZ ELŐZMÉNY, NEM ? :d -
Kylo nekem is bejött. Erős, kegyetlen ugyanakkor kicsit ideggyenge szegéyn ,meg valamiért Snoke se veszi komolyan, a parancsnok is eléggé lealázza Spoke előtt, azért egy Waderrel nem igen merték ezt megcsinálni :))) -
En ugy ultem be a moziba h meg voltam gyozodve h rey egy Solo...a film folyamatosan ezt cafolta...a masik elmeletet meg erositette...
Hilnap megyek ujrazni , nem lepne meg ha latomasban azt latnam h a gyerek rey egy kis padawannak lenne oltozve -
Bandicoot #3265 Öhm...Csak annyi (a spoiler taget ellehet felejteni már napok óta), az első pontot vérzik,mert kimondják hogy Luke Skywalkert kell megtalálni.:) Nomeg ugye a robotban a hozzávezető út lapult.:)
A 2-3-4-es pont alapján pedig akár Han lánya is lehetne...Amikor Hannak mondja hogy nem hitte hogy ennyi zöld létezik,az tényleg érdekes pont....
Végülis mindegy teóriákat gyárthatunk ezerrel,kiderül hogy Solo vagy Skywalker lány. Viszont ha egyik se, sőt még képzést sem kapott akkor egyesével fogok elnézést kérni azoktól akik szerint egy logikátlan szabályokat felülíró baromság volt a film.:) -
SzinesGeza #3264 Ez nagyon ott van! XD -
megnéztem harmadjára is
próbáltam most is a finom apróságokra figyelni, nem pedig a butaságokra (pl. oké, hiba hogy most is "alig" őrizték a pusztító bolygót, de ez volt ugyan így a halálcsillagnál is a baki...)
na mindegy, szóóóóval:
Kicsoda Rey?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!-Szerintem Luke lánya. A filmben ugye végig azt pofázzák, hogy Skywalkert el kell fogni stb... De egy szóval sem mondják hogy Luke Skywalkert.
-Amikor megérkeznek a szép zöld bolygóra Rey a távolba mered és ezt mondja a másodpilóta-ülésben 'I never thought there was so much green in the universe", ennél a résznél Solo nem reagál semmit, csak bűnbánóan néz a lányra, mintha tudná hogy mást is érdemelhetett volna, mint csak homokot a Jakkun.
-Han felajánlja neki, hogy csatlakozzon hozzá, ki akarja tanítani stb. Ezt tenné egy random, vadidegen lánnyal amikor ezernyi más baja van? A családi élete romokban stb.
-Ezután végre megérkeznek a szemüveges nőhöz, a néni megkérdezi Solo-t, hogy kicsoda ez a lány? Aztán snitt vége, jön egy másik jelenet Finnel, aki elvonult társalogni a 2 emberrel aki majd elvinné a peremvidékre... Tehát Solo mesélt közben a lányról.
-Miután megfogja a fénykardot, odamegy Rey-hez a nő, és mondja hogy előbb Luke apját választotta, aztán Lukeot, most meg téged. Vérvonalbeli egyezés miatt?
-Kylo Ren egyből feldúlt lett és porce pullozza az egyik tisztjét amikor megtudja hogy "valamilyen lány" segített megmenekülni a droidnak
-Kylo Ren úgy is kezdi a csevejt a foglyul ejtett Rey-el hogy "már sokat hallottam rólad"
-A végén a találkozáskor Luke-nak könnybe lábad a szeme.
-A bázison Leia és Solo beszélgetnek a fiukról, hogy Luke tanítványa lett a fiuk, aztán áttért a sötét oldalra és minden rosszra fordult. Itt mintha egy tragédia történt volna, lehet volt egy tesója is vagy valami és megölte az egyik családtagot.
Teória: Szerintem Luke nem csak Kylo-t taníthatta, hanem volt egy testvére (+ Rey mellettünk, szal 2-en vagy 3-an), amikor az ifjú Ben csinált valami szarságot (lehet féltékenységből megölt valakit, hogy ő legyen az erősebb, ő hasonlítson csak Vaderre), ekkor Luke elvonult, Rey-t pedig a Jakkura vitték, hogy ne találhassanak rá. (Ahogy a látomás is ezzel kezdődik, valami baj történt, lövések/fénykard suhintások, utána pedig mutatták a kislányt akit elszakítottak).
Más: Ez a Kylo Ren egy állat karakter, így sokadik "ízlelgetésre" a dolognak nagyon jól összerakott karakter. Nem tud felnőni az erejéhez, vívódik a jó és a rossz között, még magát is becsapja (Han Solo, ez a név nem mond nekem semmit blabla).
Aztán megfogják a fénykardot és .... puff... Ilyet még Vader sem csinált a gyerekeivel, akármilyen kegyetlenül is tartotta félelemben a galaxist és a saját embereit, a gyerekeit számtalanszor megölhette volna azonban mégse tette. Szóval a fiú előtt még nagy jövő áll (nagy, és sötét hahah). De az tuti, hogy még abban a pillanatban is kettősség uralta a döntését, Csuvi is simán eltalálta az oldalát, tehát kurvára nem összpontosított abban a pillanatban, simán benyelt egy találatot amit szerintem zsigerből kivédett volna ha stabil az elméje akkor.
Bár két dolog elhangzott: Ő a rend lovagjainak mestere, tehát képzett lehet bizonyos szinten ahogy azt láttuk is, de a legvégén szól Snoke hogy vigyék el hozzá, befejezni a kiképzését. Finn nem volt ellenfél számára, de Rey jól megszopatta, nyilván erősebb a pszichéje is.
Kurvára várom a következő részt, annyi dolog van még amiről fogalmunk sincs, pl. ki kicsoda, mi a múltjuk, mik voltak a múltban a töréspontok amik ide vezettek...
-
SzinesGeza #3262 Innentől már tényleg kíváncsi lennék, hogy szerinted ki az aki szép? :) -
Pares #3261 Az eredeti trilógiához képest előzmény... ami most jön az a folytatás :) -
No most melyik az előzmény trilógia, mert ugye mostantól mindkét hármas már előzmény ?! :D -
Stockbauer33 #3259 -
gombabácsi #3258 ok, örülök hogy tetszett neked is az előzmény trilógia. én csak arra szoktam így reagálni akik hajtogatják, hogy"jaj ez a fikázós divat", miközben az előzmény trilógiát meg szabad fikázni :D olyankor nem hater meg troll aki fikázza...
na mindegy, a lényeg hogy nekem az sw főleg nem a lézerkardozás meg menő űrhajókkal űrcsata volt, hanem a kreativitás, fantázia, meg az igazi tökösség (lásd tauntaun kibelezés stb). és ezek valszeg végleg kihalnak az sw-vel, mert ilyesmikhez egy zseni kell (lucas) és nem egy ipari gyár (disney)
-
Pares #3257 Nem tudom miről beszélsz, de nekem a többséggel ellentétben tetszett az előzmény trilógia is, sőt A Birodalom visszavág mellett A Sith-ek Bosszúja a kedvenc epizódom... És igazából én sem értem, hogy mire fő ez a mértéktelen gyűlölet az előzmény trilógiával szemben.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.25. 12:25:03 -
Bandicoot #3256 Így hogy a döntő többség jónak véli így megy a "csordaszellemezés".
De ha a döntő többség gyengének itélné akkor nyilván nem menne..:-P
Csordaszellemet akarsz? Ott a metacritic és az IMDB user értékeléseknél a 0 közeli pontokat dobáló, kritikát mellveregetéssel és magukat SW fannak beállítva kezdő tipikus divathaterek közt.:)
Érdemes párba beleolvasni,van aki annyira hülye hogy olyan dologba is beleköt miközben naaaagy SW fan,ami már az eredeti trilógiában is benne volt...
-
gombabácsi #3255 "ami felesleges, szubjektív vitázásról szól,"
tehát az objektív tény hogy az új rész jó :) világos... -
gombabácsi #3254 a csordaszellem parancsa szerint csak az előzmény trilógiát szabad szarnak tartani. pontosabban: azt kötelező szarnak tartani.
aki az előzményt nem tartja szarnak az hülye és troll.
ja meg az ewokokat.
de már egyre több helyen olvasom, hogy a c3po is gáz, az is gagyi :) -
Pares #3253 Ja mert akinek nem tetszik a film az meg felvilágosult értelmiségi :D Látszik is néhány hozzászóláson :D -
ne foglalkozzatok már velük, komolyan.
ha nem lehet a star wars fórumban normálisan beszélgetni, meg győzködni kell akkor csak hagyd rájuk, abba fogják hagyni hidd el.
faszom se akar itt 50 hsz-t végignyalni ami felesleges, szubjektív vitázásról szól, igen vannak benne logikai buborékok mert EZ CSAK EGY FILM. -
gombabácsi #3251 jessica alba (most rákerestem ügye hehe) közepes, de pl a scarlett johansson kifejezetten csúnya
Utoljára szerkesztette: gombabácsi, 2015.12.25. 11:28:12 -
Bandicoot #3250 Egyébként nem 1 nagy nyalábot lőnek ki ami szétválik, 2. Megnézésnél tünt fel, több kissebb nyaláb amik egyre távolodnak egymastòl, fokozatosan lehet látni. -
Na jó, ha megmagyarázod, hogy Jessica Alba márpedig ronda mint a bűn, és nem értesz egyet csordaszellemmel , ami szerint szép, akkor ne csodálkozz, hogy kiröhögnek :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.12.25. 11:07:04 -
gombabácsi #3248 jaj itt is elkezdtek mindenkit letrollozni aki nem ért egyet az aktuálisan kialakult csordaszellem véleménnyel?
röhelyes nyafogás -
ne etessétek már a trollokat... -
Ezert is mennek hiperurben . :)
De szerintem felejtsd el ezt a fizika vonalat.... -
gombabácsi #3245 volt nemrég egy videó amiben mutatták hogy a fény saját szemszögéből nézve távolodunk a naptól és a naprendszer bolygóitól
elég durván "lassan" mozog a fény :D
na eme videó alapján pl a millenium falcon 100ezer szeres fénysebességgel megy :)
meg is van, elég durva
https://vimeo.com/117815404
Utoljára szerkesztette: gombabácsi, 2015.12.25. 00:20:01 -
Vazzeg....! Ez most komoly ? :)) -
Pares #3243 Persze, hogy értelmetlen, csak az illető "intelligens fénysugárt" lát valamiben, ami egyszerű paraszti ésszel megmagyarázható.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha "a" oldalt, vagyis a becélzott B és C bolygók közti távolságot megválasztom mondjuk 1 Csillagászati Egységnek (kb. 150 millió kilométer), és én A pontból lövök 1 fényév távolságból (kb. 9,5 billió kilométer, "b" oldal), akkor az alfa szög olyan apró lesz (0,0009 fok, ha jól számolom), hogy a háromszög gyakorlatilag egy vonalnak fog kinézni, főleg ha A-ból nézem. És ez csak 1 fényév távolság, elnézve a galaxis térképet, a fél galaxist átlőtték, ami a Tejútból kiindulva minimum 50 ezer fényév...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.24. 23:39:55 -
Szerintem meg a csaj is eleg tuzrol pattant menyecska es Kylo sem az a verprofi sotetlovag ! ;)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.12.24. 23:31:57 -
Vita a fizikarol star wars-sal kapcsolatban...:) -
Bandicoot #3240 Lehetne azt hogy egy olyan filmben amiben a hajòk fénysebességgel repkednek, emberek iszonyatosakat ugranak meg tárgyakat mozgatnak, amiben egy böszmeméretű fémteve harcászati eszköz, amiben ha valakinek levágják a karját seperc alatt kap robotkezet amit azonnal használni is tud, amiben nagyjábòl 5-10 percenként történik valami ami a fizika és a jòzan ész határain túl mozog, nem elemezgetnétek realitás szempontjábòl?! :D
Ez egy fantasy..... De ennyi erővel lassan nekieshetünk a gyűrűk urának is... -
Pares #3239 Igen, így utólag belegondolva rossz példa (bár nem a mozgáson volt a lényeg, hanem a távolságbeli különbségen), inkább puskagolyóval kellett volna szemléltetnem, miszerint miliméteres eltérés nagy távolságokban óriási eltérést is produkálhat, erre gondoltam.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.24. 22:45:19 -
gombabácsi #3238 "És arról hallottál már, hogy ha a Földről a Holdra világítasz egy lézerrel, és ha Földön a lézert néhány miliméterrel elmozdítod valamelyik irányba, akkor a Holdon ennél sokkal nagyobb távolságban fog elmozdulni a fénypont?"
itt mondjuk elég nagy hülyeséget mondtál.
ezek totál alapvető dolgok a fizikában, olvass utána... nincs ott semmiféle mozgás, nem hogy fénynél gyorsabb mozgás... -
Pares #3237 Ja, meg az egész repülés meg űrrepülés dolgot is a Wrightéktól meg a NASA-tól nyúlták. De ugye tudod, hogy a te galaxis ágyúd is csak technoblabla, és ugyan annyira értelmes vagy valósághű, mint amit a filmben láttunk? Ezt az intelligens fénysugárt meg nem tudom hol láttad...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.24. 22:39:30 -
Pares #3236 Látom visszatértél a következő kör habzó szájjal való értetlenkedésre.
"Ahan, intergalaktikus. Átlőnek vele a galaxis másik részébe, ami fényévekre van. Megnéztem neten, a starkiller bázis a nyugati szektorban van "valahol", a megcélzott rendszer meg a magban. Végülis teljesen rendben van, hogy egy energiasugár pár perc alatt átmegy a galaxis másik részébe. Sőt mi több mikor odaér, még szét is válik több részre. Gondolom ezt is megmagyarázzátok, hogy volt rajta hiperhajtómű, meg mesterséges intelligencia :D"
Az, hogy hiperűr, mond neked valamit? Tudod, ami segítségével a hajók évmilliók helyett néhány perc/óra/nap alatt tudnak a galaxis egyik végéből a másikba repülni? Szándékosan vagy ilyen hülye? És arról hallottál már, hogy ha a Földről a Holdra világítasz egy lézerrel, és ha Földön a lézert néhány miliméterrel elmozdítod valamelyik irányba, akkor a Holdon ennél sokkal nagyobb távolságban fog elmozdulni a fénypont? Különben is alapból nevetséges, hogy technikai részletekbe kötsz bele egy olyan filmben, ahol úgy repülnek az űrhajók az űrben, mintha a légkörben repülnének, meg ahol varázserőkkel rendelkező emberek vannak, stb.
"Hol utal rá? A csajt kisgyerek korában otthagyták a sivatagban. Ki képezte ki, netán a buckalakók?"
Csukott szemmel nézted a filmet? Rögtön az elején elintézi a két támadóját. Szerinted minek hordja magával a vívóbotját? Nehezéknek? Solonak is azt mondja, hogy nincs szüksége a pisztolyra, tud magára vigyázni. Nyilván megtanulta magát megvédeni, ha évekig egyedül élt azon a roncstelepen. De tudom, hogy számodra ez úgyis elfogadhatatlan, mert csak, mert te utálod az egészet és kész. Szánalom.
"Igen, ennyiben merült ki náluk az erő érzékenység tanítás nélkül, hogy kiváló pilótának számítottak, "ösztönösen" jól vezettek. De nem dobálóztak elmetrükkökkel, meg kardoztak le képzett erőhasználó ellenfeleket hipp-hopp."
"De tanult, nem láttad a birodalom visszavág-ot? Yoda képezte."
Mert, mi kell egy elmetrükkhöz? Na? Yoda mit taníthatott szerinted Luke-nak az elmetrükkökről? Vagy kivel gyakorolta szerinted a vívást? Yodával? Pfff, ne nevettess. Kenobi és Yoda is csak "lelkileg" képezte ki, a filmben is csak olyan zavaros tanácsokat adott neki, hogy "higgyen az erőben", meg az akaraterőről és a saját magába vetett hitről papolt, meditáltak, stb. Nem adott neki könyvet, hogy ezt és ezt így és így kell csinálni. Azokat a dolgokat, amiket a Jedik és a Sithek véghezvisznek, az Erő segítségével viszik véghez, reflexek, ugrások, veszély megérzése, stb. Nyilván számít az erőnlét és a közelharci tudás is, Rey pedig jó volt mind a kettőben. Amikor Reynek sikerült az elmetrükk, már tisztában volt az Erővel, a Jedikkel, és hogy ő is Erő-érzékeny. Megpróbálta, harmadszorra sikerült is. De tudom, te akkor se fogsz ezzel kibékülni, mert csakazért is szar a film.
"A halálcsillagon Vader meg már érezhetően hagyta is magát"
Tényleg? Én inkább úgy láttam, hogy Luke a haragját felhasználva győzte le, amit az Uralkodó örömmel nézett. Vader akkor tért meg, amikor látta Luke-ot szenvedni és könyörögni.
"Mindenesetre vicces, hogy mennyire véditek ezt az összecsapott fércmunkát, amiben egy gramm eredeti ötlet sincs. Ennél még az is érdekesebb lett volna, ha azt mutatják be, hogy alakult ki a jelenlegi helyzet (Luke jedi iskolája, Kylo átállása, a palpatine koppintás megjelenése, és szerepe, az első rend kialakulása, Luke elvonulása, stb.).
Persze aki kimeri mondani, hogy finoman fogalmazva nem jó a film, az egyből kapja a jelzőket (troll, hülye, fogyatékos, stb.), ugye "kedves" Pares? :)"
Nem, az az elképsztően szánalmas, hogy mennyire erőlködsz a nevetséges értetlenkedéseiddel. Nem is értem, hogy minek nézted meg a filmet. Nyilvánvaló, hogy bármit is csináltak volna, te akkor is itt nyomatnád a habzó szájjal értetlenkedő idiótát, mert úgyse tetszett volna semmi. Ráadásul olyan dolgokba kötsz bele, amibe alapvetően semmi értelme (mint pl. a technológia), vagy olyanokba, amik a filmben nyilvánvalóak voltak, vagy amik működése eleve egyik filmben sem volt részletesen kifejtve.
Nem tetszett a film? Oké. Nem tetszett a történet? Oké. Nem tetszettek a karakterek? Oké. Nem tetszett a látvány? Oké. Nem tetszett a zene? Oké. Nyilvánvaló figyelmetlenséget és tudatlanságot demonstrálva elkezdesz a film minden egyes részletébe belekötni? Nem oké. -
Wootan #3235 Jah és ha már galaxis ágyú. Ezt az ötletet is nyúlták a dark empire című sztoriból. Csak ott értelmesen volt megcsinálva a dolog, és nem egy intelligens fénysugár vágtatott át a galaxison, hanem egy szép nagy rakéta hiperhajtóművel, saját pajzzsal meg szenzorokkal. stb. felszerelve.
Ha valakit érdekel esetleg.... galaxis ágyú -
szerintem is, álmodni nem mertem ilyen részről a három mocsok után ...! :)