5229
star-wars-banner.jpg
  • lac coo
    Asszem hétfőn meg fogom nézni harmadszor is, olyan jó !
  • barcalaci84
    Egyebkent szerintem zsenialis ez a resz...annyi benne a kozos pont a New hope-pal h sokkal jobban a kidomborodott h miben mas...miert erdekesebb,tobbdimenziosabb karakter pl kylo mint az OT Darth vadere...stb
  • barcalaci84
    Finn mondjuk gyengebben kardozott mint egy Star wars rajongo:)
  • Wootan
    "a csaj meg a fekete srác szerintem jedi tanítványok lehettek, kicsi korukban"

Max a csaj lehetett egész pici korában, mert a filmben látni, hogy lehetett kb 8-10 éves, mikor otthagyják a jakkun. Ott meg kötve hiszem hogy bárki képezte volna, különben mért nincs képben semmivel?

Finn meg gyerek korától az első rendnél volt agymosáson.

Az előző hsz-emet javítanám, ha engedné:

Persze aki kimeri mondani, hogy szerinte finoman fogalmazva nem jó a film...
  • barcalaci84
    Te jo isten:)
    Minden hiheto ,de az intergalaktikus sugar mar tulzas:) ertem...

Es meg mindig nem ment at h konnyen lehet h a sivatagos bolygora kerulrs elott is tanitgathatta esetleg erre arra pl Luke Rey-t...

luke vader ellen allta a sarat...ez meg egy masik story ...
  • gombabácsi
    kylo sisakja amúgy szerintem a saját dühkitöréseitől védi, hiszen olyankor az orra előtt lévő irányítópultot kaszabolja szét :D
  • gombabácsi
    szerintem is összecsapott fércmunka, de azért pár érved nem teljesen oké.
    pl asszem a lövedék hipertérben mozog.
    a csaj meg a fekete srác szerintem jedi tanítványok lehettek, kicsi korukban
    de amúgy az egész film tök gáz, tök felesleges róla beszélgetni :)
    és ismét jelezném hogy szerintem szerintem szerintem szerintem szerintem az előzmény trilógia tök jó volt. szerintem. :)
  • Wootan
    "Nincs se szellőző se bejárat, semmi amin be tudna repülni bárki is. A robbantással amit csinálnak Solo-ék, egy lyuk keletkezik a falon, ez el is hangzik a filmben, azon repül be."

Világos, tehát ha valaki csinál egy rajzfilmet micimackóval, csak rak rá egy sapkát, és átnevezi picimackónak, akkor ti állva tapsikoltok, hogy milyen eredeti :D

"A fegyver intergalaktikus,ez is elhangzik,és nem a saját rendszerbe lövöldöznek,a bolygók amiket szétlőnek egy távoli rendszerben vannak. Ez is elhangzik."

Ahan, intergalaktikus. Átlőnek vele a galaxis másik részébe, ami fényévekre van. Megnéztem neten, a starkiller bázis a nyugati szektorban van "valahol", a megcélzott rendszer meg a magban. Végülis teljesen rendben van, hogy egy energiasugár pár perc alatt átmegy a galaxis másik részébe. Sőt mi több mikor odaér, még szét is válik több részre. Gondolom ezt is megmagyarázzátok, hogy volt rajta hiperhajtómű, meg mesterséges intelligencia :D

"A kardozás sem necces,számtalan jelenet és esemény utal rá hogy Rey kapott már képzést ráadásul a kézifegyverekkel jól bánik. A film végén fokozatosan járja át az erő és "jönnek vissza" a tanítások. Amikor Kylo mondja neki hogy megtanítja használni azerőt az az a pillanat amikor összeáll a fejében minden. Ezért a hirtelen váltás, a fénykardozásban is."

Hol utal rá? A csajt kisgyerek korában otthagyták a sivatagban. Ki képezte ki, netán a buckalakók?

"Kylo vagy azért hord maszkot mert Vaderre akar hasonlítani,vagy azért mert a Ren lovagjainak "alapfelszerelése" csakúgy mint az amúgy szinte semmitől sem védő rohamosztagossisak.:)"

Gondolom repeszekről, meg hőről, hangrobbanásról, stb. még nem hallottál. Lehet hogy az a sisak a fejlövéstől nem véd, de azért elég sok mindentől igen. Most a beépített kommunikációt, meg egyebeket ne is említsük.

"Egyébként Anakin is ugyan így tudott hajókat vezetni képzések nélkül gyerekkorában...És Luke is mindenféle hadászati képzés nélkül nyomta le a harcipilótákat."

Igen, ennyiben merült ki náluk az erő érzékenység tanítás nélkül, hogy kiváló pilótának számítottak, "ösztönösen" jól vezettek. De nem dobálóztak elmetrükkökkel, meg kardoztak le képzett erőhasználó ellenfeleket hipp-hopp.

"Ráadásul Luke sem tanult 20 évig fénykardozni,sőt nem tanult semennyit, max amit Obi mutatott neki pár percben az Új reményben. És mégis lenyomta a Jedirendben nevelkedett fénykardozást profin eltanuló kiváló vivóként számontartott apját..Namostakkor? Kössünk bele mindenbe?:)"

De tanult, nem láttad a birodalom visszavág-ot? Yoda képezte. És nem nyomta le Vadert. Legalábbis emlékeim szerint nem Vader kezét vágták le, de lehet rosszul emlékszem :D A jediben meg már más volt a helyzet, mivel akkor már Luke végzett a kiképzéssel, hisz elvégezte az utolsó feladatot, a saját kard elkészítését. Igaz még kételkedett magában, azért is ment vissza Yodához még egyszer. A halálcsillagon Vader meg már érezhetően hagyta is magát, sőt a végén fel is adta, mikor visszatért a jó oldalra.

Mindenesetre vicces, hogy mennyire véditek ezt az összecsapott fércmunkát, amiben egy gramm eredeti ötlet sincs. Ennél még az is érdekesebb lett volna, ha azt mutatják be, hogy alakult ki a jelenlegi helyzet (Luke jedi iskolája, Kylo átállása, a palpatine koppintás megjelenése, és szerepe, az első rend kialakulása, Luke elvonulása, stb.).

Persze aki kimeri mondani, hogy finoman fogalmazva nem jó a film, az egyből kapja a jelzőket (troll, hülye, fogyatékos, stb.), ugye "kedves" Pares? :)
  • Pares
  • gombabácsi
    attól hogy valami egyszerű, még lehet jó meg rossz, jól kitalált, meg rosszul kitalált...
    sőt, ami tök jól kitalált és egyszerű, arra szokták mondani hogy zseniális :)
    szerintem a sw eredeti trilógia zseniális
    az előzmények szerintem nagyon jók
    ez az új meg szerintem rossz
    (remélem elégszer írtam ki hogy szerintem, nem tudom most mennyi a kötelező, mennyit ír elő a csordaszellem)
  • barcalaci84
    Egy kis "tedd vagy ne tedd ,de ne probald" duma es mar jedi is Luke:)nem kardoztgattak yodaval...jon az magatol meg apu ellen is:)...
  • barcalaci84
    Szerintem itt arra utalt a forumozo h a latomasban yoda es kenobi beszel reyhez,h ezek az elso lepeseid ,ebred az ero blabla....sokkal tobb luke-nak sem kellet sot...es mar repult is a fenykard akezebe :)
  • kissssss
    sok erőérzékenynek volt látomása amit vagy félreértelmeztek vagy nem úgy valósult meg ahogy elképzelték, anakinak se jött össze padme megmentése.... :)
  • barcalaci84
    Onismetlest meg meg is ertem ha valakit zavart,de meg igy se nagyon sikerult kovetni a torteneseket sokaknak...
    A star wars cselekmenye lecsupasitva mindig is nagyon egyszeru volt es soha se ez volt szerintem a lenyege...
  • lac coo
    Nekem ez is tetszett benne, ettől is SW.
    A rosszak szuperfegyvert akarnak? Naná !

Meghuzgálja a fülüket a két-három főhős! Naná !

nincs vadiúj vadász, csak egy nextgen X-szárnyú ? Naná !

Olyan a főhős mint a mesebeli szegénylegény ? Naná !

soroljam mélg? :))
  • wedge31
    Ezeken én is mindig jót derülök a SW egy üropera, mese, a technikai meg egyéb logikai dolgokat nem szabad boncolgatni mint ahogy azt se, hogy a farkas miért tud beszélni a piroskához, ezek felesleges részletkérdések.

Viszont a következetlenségek és ötlettelenségek, önismétlések nagyon zavaróak tudnak lenni.
  • Bandicoot
    Dehát látod, amerikanizálódott agyhalottaknak készült popcorn film az egész,egy szar mert páran azt mondják,nomeg ilyenkor a trollok és a 0 pontozó gyökerek szava is szentírás.
  • barcalaci84
    Az nem szamit mert nem volt megmagyarazva h most mi is a midiklorian arany Rey-nel...nem volt minden szajbaragva ,mi lenne ha nem buta amerikaiaknak szolna?
    Mar igy is a felemegy at a dolgoknak...
  • Bandicoot
    Nagy tanítás az a kb 5 perc... Egy Sith Nagyúr ellen akit Jedik képeztek ki és kiváló vivó,bizonyára az az 5 perc az betett..:D
  • Bandicoot
    Ja akkor a látomások azok csak úgy voltak.:)
  • barcalaci84
    Multkor neztem a spektrumot...szerintem 5/10 :)
  • lac coo
    mONDOM, NEKTEK A dokumentum csatorna való, ott szép logikus minden :)))
  • jarlaxxe
    Nálad nagyobb hülyeseségeket fizikai képtelenség írni de nekem nem gond ha nem nekem írod.
  • Pares
    Akkor ne írj hülyeségeket, ha nem akarod, hogy válaszoljanak rá.
  • DRFlame
    Számomra a sarlaccok emésztőrendeszere volt logikátlan a filmben (ep6), ezért gyűlölöm az egész SW univeruzumot.
    Utoljára szerkesztette: DRFlame, 2015.12.24. 15:01:14
  • jarlaxxe
    Ezt miért nekem írod? én kurvára nem vagyok kiváncsi a hülyeségeidre...sorry.
  • Pares
    Ja, persze... Amúgy itt abszolút nem a közelharci ismereteken van a lényeg. Nem vívni kell megtanulniuk, hanem ahogy az Erőn keresztül érzik a veszélyt, úgy ki tudják védeni a támadásokat. A sugárfegyvereket sem a vívás gyakorlása által fejlesztett reakcióidővel tudják kivédeni, hanem az Erő segítségével. Kenobi is erre tanítja Luke-ot, ahogy Qui-Gon Anakint, hogy csak "érezze", és hogy bízzon az (Erő által vezérelt) ösztöneiben. Rey meg ennek tetejébe -Luke-al ellentétben - alapból is jól tudott vívni, az, hogy felfedezte a benne rejlő Erőt, és a szakadék szélén állva, megverten, hagyta magát irányítani az Erő által, csak rátett erre egy lapáttal. Egyébként pedig Rey, mielőtt tudott volna arról, hogy Erő-érzékeny, a saját tudta nélkül is pont azt csinálta, amit Qui-Gon és Kenobi tanított. Nem gondolkozott, csak ösztönösen cselekedett, vele volt az Erő a tudta nélkül is.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.24. 14:58:39
  • barcalaci84
    Szerintem is:)
  • jarlaxxe
    Ne akarj ebbe bele menni mert mindjárt kiosztanak a nagy fanboyok...ez is egy következetlenség de nem szabad vele foglalkozni, a skywalkereknek a génjeikben van a vivás.
  • barcalaci84
    Az volt a nagy tanitas ? :)
  • jarlaxxe
    Kenobi tanitja a falconon.
  • barcalaci84
    Amugy nekem kimaradt h pl Luke mikor tanult vivni ... En ugy lattam eddig h a jedi tanitas arrol szol h az erohasznalo ne keveredjen a sotet oldalra
  • tigeroo
    holnap megyek harmadjára, jeah
  • lac coo
    Azert en vasarnap csak megnezem megegyszer ! :))))
    Mert agyhalott vagyok....:)
  • kissssss
    rey semmilyen kiképzést nem kapott, csak a fém botjával tudott jól bánni... ez csak a te kitalációd, maradjunk a földön és mellőzük a homályos utalgatásokat meg az elborultabbnál elborultam elméletgyártásokat.
  • jarlaxxe
    Hát igen, ezért kellet még egyszer, ugyanúgy, ugyanazt elsütni, mert annyira sw...
  • lac coo
    Mar az elejen ugy indult, hogy egy maroknyi ember, vegigbujkalva a folyosokon, megszokott a Halalcsillagrol, urhajostul, meg a legfontosabb foglyot is vittek, majd nehany darab kis vadaszgeppel felrobbantottak az egeszet a francba !
    Hogy lettel te sw rajongo ...? :)))
  • barcalaci84
    A mai vilag egyik legnagyobb kliseje h minden szar...szerencse h paran probaljak felnyitni a szemunket:)

• Bandicoot
    Akkor agyhalott vagyok.:)
    Én is meg a legtöbb SW fan is.:)
    Ti vagytok a királyok,az aduászok akik nem tűrnek semmiféle logikátlanságot (akkor sem ha az valójában nem is logikátlan) és még egy gyémántban is akarva akaratlan megkerestiek és megtaláljátok a hibát,és ezután elhajítjátok mondván szart sem ér.:)

Nem nekünk kéne észhez kapni..Erősen nem....
    Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.24. 13:15:02
  • Rita79
    Sztem te is belemagyarázod a szarba azt, hogy ehető, csak megfelelő módon kell leülni elé.
    Olvasd már, hogy mit hiányolt és mit nem kapott meg. Nem a konkrétumokban kereste a hibát, hanem neki is a klisés baszakodás az ami nem tetszett a filmben. Hogy most a rideg folyosókon a csoportokban masírozó rohamosztagosok mögött való bujkálást miért nem tudják kiszűrni, az egy dolog. Az megint másik dolog, hogy ezt az elcsépelt trükköt még mindig alkalmazzák a sorozatban. Az meg tök mindegy, hogy milyen bolygó, meg meddig lő el, a lényeg valóban az, hogy halálcsillag 3.0. Slussz. Ráadásul ha már csúcsszuper akármicsoda, akkor ne lenne ennyire sebezhető, hogy egy csürhe, kb. fél perces taktikázás után kilövi mint a szart. Kicsit kapjatok már az eszetekhez, amikor agyba főbe dicséritek ezt az ellentmondásoktól (is) hemzsegő filmet csak amiatt mert vakok vagytok észrevenni benne hogy ez már nem az a SW ami anno elindult (és elég jól folytatódott), hanem egy amerikanizálódott, agyhalottaknak készült popcorn mozi.