5229
star-wars-banner.jpg
  • gombabácsi
    jó hát nem mindegy hogy hívjuk őket...?
    nem is világos most hogy a filmben mit is akarnak... "erőhasználó" vagy mik szoktak elhangzani fórumokon...
    persze értem én hogy az lesz a cél hogy összemossák a jó erő és a rossz erőt... :(
    Utoljára szerkesztette: gombabácsi, 2015.12.27. 15:37:54
  • UUUU
    Viszont gombabácsi nem erről beszél, hanem hogy maguk a sithek használják orrba-szájba, mert rájuk jellemző szerinte.Mondjuk én nem értek ezzel egyet, mert egyik epizodban sem volt jellemző, hogy a sötét oldal is folyamatosan használta volna, a legnagyobbak is inkább a céljaik beteljesítéséért használták, elfedni valamit, vagy amikor a düh elöntötte öket.Inkább úgy fogalmaznék, hogy inkább felelötlenül is használták, mint például, amikor elöntötte őket a harag és az érzéseiken nem tudtak uralkodni.
  • barcalaci84
    Egyrol beszelunk...nem hasznalta...csak osztonosen mint Luke:)
  • UUUU
    "Rey se hasznalta orrba szajba"
    ö...... wait , azt sem tudta, hogy tudja használni vagy egyáltalán hogyan kell használni, vallatása alatt döbben rá és akkor sincs tisztában vele, csak próbálkozik.
    Szóval ezzel a ö sem használta orrba-szájba dologgal csinján bánnék
  • barcalaci84
    Mondjuk szerintem meg pont poenkodtak is a filmben azzal h ez nem csak hokuszpokusz,meg nem csak ugy hasznaljuk az erot ,mert szeretnenk:)

(Finn es Han)

Rey se hasznalta orrba szajba...a parbajban pl benazik majd mikor az erorol papol neki kylo akkor egyszercsak onvedelembol az ero vezeti a kardjat...ahogy Luke x-wingjet a new hope vegen...
  • UUUU
    gombabácsi, de itt nincs is Sith. Illetve csak teoria szintjen, hogy Snoke az csak.
  • gombabácsi
    teljesen jól érezte.
    sőt, az erő orrbaszájba és könnyelmű használata tökéletes sith jellemző.
    a jedi tiszteli és nem használja orrbaszájba az erőt
    azaz disney: sith :)
  • UUUU
    Ott a pont.A hisztis fiucskanak pedig meg lesz szerepe.
  • Bandicoot
    És rosszul érezte. Valamint hála az égnek távol tartják a csodás ötleteivel együtt.
  • lac coo
    Szeretem Lucast , mert kitalalt valami ujat, egyszer , regen, de most mar nagyon jo, higy nem szol bele ....
  • Prof William
    Pont jó hogy végre hagyták a fenébe a Midiklorianokat és újra "hókuszpókusz" az erő.
  • barcalaci84
    Dehogy hokuszpokusz...a midiklorianok hordtak ossze:)

Kedvenc karaktere Jar-jar :)
  • gombabácsi
    lucas: "Aztán most még novemberben is arról beszélt a Vanity Fairnek, hogy reméli, „az erőt nem silányítják le holmi hókuszpókusz szintjére". "

érezte ő hogy mi lesz :(

http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/12/26/lucas_gyotrodott_star_wars_miatt_de_most_mar_tovabblephet/
  • Bandicoot
    Alig várom hogy bemutassák őket a következő részben és megérkezzenek a fő savazógépek akik elmondják mennyivel jobbak voltak a robottevék...
  • lac coo
    Kicsit olyan szarvasbogaras ...:))
  • Bandicoot
    Tééényleg... De elég furmányosan néznek ki..:)
  • lac coo
  • banita32
    Örülök hogy örülsz :) De a tényekkel nem lehet vitatkozni
  • banita32
    Nehezen adom fel a dolgokat, a Gulág-ot is kiolvastam pedig az sokkal rosszabb volt. A családban a kritikáim ellenére még én voltam a legbefogadóbb a filmmel kapcsolatban...
  • kissssss
    "Tudom a pasiknak a női logikát nehéz követni, "

kicsordult a könnyem a röhögéstől XD
  • lac coo
    Hat ha varod mi lesz a folytatas, akkor annyira csak nem volt baj vele ! ;)
  • banita32
    Nekem egyenlőre a világgal is vannak fenntartásaim. És a karakterekkel is. Az egyetlen (bocsi Csubi) igazi jó arcot meg gyorsan ki is írták. Ennek ellenére én várom hogy mi lesz a továbbiakban. Igaz csak azért mert SW.... a film csak annyira hatott meg meg mint a Galaxis őrzői. Abból se kell több. De nem adom fel a reményt hátha kihoznak még valamit.
    Talán felnő a hisztis kölyök is (bocsi tigaro és lacoo) és lesz belőle valami használható figura is.
  • Tikal #3291
    A világ izig vérig SW volt... a sztori volt a gyenge láncszem, én nem is értem, hogy gondolhatták ezt komolyan... JJ csak hozta a szokásost, csak most nem ST diszlet volt hanem SW. Hogy merték harmadszorra is elővenni a halálcsillagot, már másodjára is gáz volt, és ezt akkor Kasdan is mondta, most meg simán beleírta, vicc. Nem azzal volt bajom, hogy hasonló a sztori, mert a világ ilyen, az események ismétlődnek, de itt már sok volt a hasonlóság... ( a legnagyobb poén, hogy már megint ugyanúgy kell kinyírni a halálcsillagot :D )
  • banita32
    Azért érzéketlen én se vagyok, igenis a szívem facsarodott a roncsok láttán. Pedig itthon is milyen jól mutatna egy lépegető (lehetőleg Lego-ból).
    A fiam volt csalódott nagyon mivel "a rosszak egyből meghaltak". Pedig ő igazi rajongó
  • Amiga
    Imádtam az új Star Wars minden percét. Sajnálom a fanyalgókat.
  • lac coo
    Hát mi gyökér rajongók ilyen kisgényüek vagyunk, az asszony unottan bámult, hogy egy sivatag , jóvan, nekem meg potyogott a könnyem, hogy úristen, az egy szétrohadt AT-At ! :DDD
  • Rita79
    Gratulálok, hogy rá tudtad venni magad, 3x megnézésre. Gondolom itt nem álltál meg. :D
    A Spoilerbe tett feltételezéseid nekem már az első megnézéskor is felötlöttek, illetve feltűntek, hogy aztán halvány kérdőjelekké alakuljanak át a képzeletemben. Bár azért egyik másikkal szerintem az erős belemagyarázás és belelképzelés talajára léptél, a filmbéli "realitástól" messze vannak azért. Egy sanda nézés itt, aztán egy lesajnálónak tűnő nézésott, majd idegbaj meghallva hogy egy lány van képben --> az is lehet ezzel az erővel, hogy csak férfi-soviniszta Kylo nem?
    Azonban amint mondtam, ezek közül bármi is megvalósul, az édes kevés és az igen-igen kiszámítható kategória. Ha neked ezek a szempontok miatt válhat érdekes a folytatás, vagy úgy gondolod, hogy ezek bontakoztathatnak ki valami nagyon érdekes, szövevényes történetet, akkor elég kisigényű vagy.
  • Bandicoot
    Majd hesszelem 3 megnézésre,igazság szerint a filmnek az a pontja ami mocskosul nem tetszik és nem is óhajtottam figyelni, mert Disney mód be lett ide is préselve fullba a náci gonosz vonal ami rohadtul nem hiányzott az SW világnak...
    Lehet hogy régen is volt akit nyomokban rájuk emlékeztetett a birodalom..De ez a felsorakozunk egy szónok elött meg piros fekete zászlók lobognak...Na ezt neeee......
    Walter Disney a fejét fogja a sírjában amekkora szenny agymosdatómódba kapcsolt az utóbbi jópár évben a Disney....
    Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.25. 23:04:53
  • lac coo
    Amúgy alakulótéren mikor gizdázik az Első Rend, jól láttam, hogy balra fent áll pár darab továbbfejlesztett AT-AT ???
  • banita32
    Köszi az infót! Nem vagyok az első 3 rész nagy rajongója a gyerek nézi, bár nekem Ani kicsit kisebbnek tűnt. Olyan 6-7 között saccoltam volna. Így már kicsit azért jobb az arány.

C3PO: Ezt értem, de mikor Anakin a 2 részben megy az anyját kiszabadítani akkor Ovenéknél ott van. És már évek óta. Igaz közben átfestik és a többi, meg igazából a típusa ez (ha jól tudom), csak most ez annyira megakasztotta a fülem meg a szemem
    Na de mit is várunk mikor még mindig az izgat a Walking Dead-ben hogy ki nyírja a füvet meg a bokrokat....
  • barcalaci84
    Ha a gyerek kisfiu akkor par ev mulva rajon majd h o meg mindig kisfiunak nez ki a lany osztalytarsak meg 25 eves nonek...akkor majd megerti h a baljis arnyakban sem olyan nagy a korkulonbseg anakin es padme kozott...csak par ev
  • tigeroo
    sok sw könyvet, játékot élveztem már a filmeken túl is.
    ez a film ÍZIG-VÉRIG star wars volt számomra, sajnálom ha hasonló érzés nem jött át neked.

el kell fogadni, hogy a tatuin-hoth-dagobah-yavinon kívül is van élet, és gecinagy a SW univerzum.

C3PO: Az alkatrészek, melyekből összerakták eredetileg Affa rendszerében készültek, kb. száz évvel azelőtt hogy Anakin megszületett.
    Manakron rendszerben volt tolmács, utána valahogy a tatuinra keveredett. a srác később elkezdte újra összeépíteni a robotot.

Az Ep1 idején Padmé kb. 14 éves volt, Anakin 10 az Ep 2 idejére lesznek kb. 20 és 24 évesek.
  • banita32
    Jó ezt mondjuk nagyjából el is lehet fogadni. Talán csak nem látszik rajta. Bár én is láttam már jó pasikat de közel a harminchoz nem nagyon kezdenék egy 17 évessel.... (persze ez is csak én vagyok, saját ismeretségi körömben is volt ilyen példa). Bár filmen kicsit hülyén mutat. Az már csak az én problémám hogy nehéz megmagyarázni a gyereknek. Egy 7 éves fiú érdekeseket tud ám kérdezni... anya meg inkább hirtelen nem is ér rá...
  • barcalaci84
    Prequel-ben nem vagyok annyira otthon,de az 1 kerdesedre egy kerdessel valaszolnek
    Miert lett volna egyidos Anakin is Padme a masodik reszben? Nem volt ,csak vannak szep nok akiken meg se latszik 10 ev oregedes...es ez nem is fikcio ...ismerek ilyet:)
  • banita32
    Én elfogadom a véleményed el nem menj azért :)

De halkan megjegyzem a régebbi részekre vonatkozó kérdésemre senki nem válaszolt... pedig tényleg kíváncsi lennék ám
  • lac coo
    Ez nem SW világ ???
    Ez nem igazi SW New Hope világ, stílus ????

No én végeztem is itt :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.12.25. 22:17:41
  • banita32
    Ne kezdj. Elmesélem :) Tudom a pasiknak a női logikát nehéz követni, főleg tele gyomorral karácsony után késő este :)
    Szóval:
    - Azért nem SW mert a világ nem jött össze (számomra, ami ugye szubjektív dolog. Van aki szereti a mákot van aki nem. Ezzel nem lehet vitatkozni). Ha egy "sorozatról" beszélünk akkor igenis nem szabad elfelejteni hogy milyen volt az előző 6 rész világa. Alapjában ilyen erővel akár egy sima földi világba is berakhatták volna a történetet vagy (ha már úgyis szó volt róla) akár Középföldére is. Lett volna egy néhol vicces mese.
    - Azért utánzat mert a story-ban nem volt semmi új ötlet. Olyan mintha az első részt kicsit átalakítva, szebb látványosabb módon előadták volna. "Szerelem szenvedély, Sírni mindig van miért, A végén persze győz a jó, A gonosz megfizet mindenért".
    Ha nem voltam érthető kifejtem jobban csak szólj :)
  • barcalaci84
    Na most mar tenyleg kezdek osszezavarodni...most akkor az a baj nem teljesen ugyanolyan volt,vagy keves volt az ujdonsag...?

Szerintem azzal azert nehezen vadolhato a film h nem egy rohadt nagy fan service lenne...(Szandekosan)
    De ugy latszik meg ez is keves valakinrk..de tul sok az utanzas...
    Mi van?????
  • banita32
    Nem kell halkan mondani. Nem volt nagy story. De hogy annyit se tudtak írni. Mert nekem senki ne mondja hogy ennek aztán akkora storyja volt hogy hű meg há.
    Ami nem volt SW: Az összes eddigi nem főszereplő az ki lett dobva, talán a lázadó tábornok maradt meg. Egy halom új élőlény lett. De a régiek közül nem láttam. A kocsmába belépve (tudom nem az az a kocsma) azt várod hogy az ismerős "zenészek", figurák ott is megjelennek. Áh dehogy. Teljesen új fajok. Amivel nincs egyébként bajom, mert kell bele új is, de nem kell kidobni a régit se.
    Az X-wing és a Tie Fighter megvan (persze meg a csillagromboló) de hol a többi eddig szereplő űrhajó? Egyébként meg a X-wing összement a mosásba? A Tie Figher meg megnyúlt? Ha emlékeim nem csalnak akkor az egyszemélyes volt.
  • barcalaci84
    De mitol nem star wars?

Amugx halkan jegyzem meg h a 77es star wars storyja sem tul eredeti...egy atlagos gyermekmese storyja...csak nem mindegy h h meselik el...