Star Wars
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
vagy most jön a csendkirály üzemmód részedről?
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D
akkor szerintem ess neki a 4 rész első 30 percének....
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.12.21. 19:19:25
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.21. 19:19:25
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Az erő legnagyobb alapja a tiszta elme és a koncentráció, nomeg higyj magadban blabla. Yoda ezt tanítja nagyban Luke-nak. Tegyük fel hogy létezne az erő hallanál róla állandóan meséket. És egyszercsak paff kiderül hogy minden igaz, ráadásul látomásod lesz, szólít egy Jedi fénykarja,és a fejedhez vágják hogy benned is megvan az erő. Akkor a hallott mesék alapján mondjuk nem próbálnál megszökni? Nem próbálnál erősen arra koncentrálni hogy sikerül az emlével játszani ahogyan történetekben hallottad? Rey- koncentrál erősen és 3-jára sikerül neki az elmetrükk. Elötte belelát a másik fejébe ami durván rokoni szálhoz köthető. A végén pedig behúzza a fénykardot ahogy Luke is megtette sérülten fellógatva. Ugyanakkor valóban lehet igazad van ez lehet túlzás, kiderül hogy Rey ki is valójában. Ha egy nulla semmi akinek köze nincs a Skywalker családhoz,na akkor el lehet könyvelni egy ordító baromságnak az egészet, mert még ha a mesék alapján is használta volna az erőt amennyire tudta, Kylo fejébe nem kellett volna hogy így belelásson.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.21. 18:38:17
Ott a látomása amiben elszakítják anyjától - nem látjuk ki és miért szakítja elelképzelhető hogy a fejében egyes dolgokat "törölve" Luke biztonságba akarta tudni távol magától ahogyan ez vele is történt az Ep3-4 között.
Kylo amikor meghalja hogy BB8 egy lánnyal van felkapja a fejét hogy milyen lánnyal. Ráadásul amikor találkozik a lánnyal közli vele hogy sokat hallott róla. És Rey belelát a gondolataiba amik elárulják ahogyan Luke-ot is elárulta az apja elött.Luke feltehetőleg a Jedi akadémián miközben képezte Kylo-t a lányát is tanította amennyire lehetett a korához képest,és Kylo így halott felőle "sokat". Nomeg ugye a "családi kard" is őt szólítja, lehetett volna az bármilyen fénykard ha nem akarják hogy hőbörögjenek a fanok hogy az honnan került elő,de nem direkt Luke és Anakin fénykarját tették be. Kiderül a következő részből, de ez netszerte egy igen erős teória.
Ugyanakkor Rey azon túl hogy belelátott az elméletileg rokona gondolataiba ("Attól félsz hogy nem leszel olyan erős mint Darth Vader"😉 hallott már a Jedikről és a történetekről, miután ráeszmélt a fénykardszólítós jelenetnél arra hogy megvan benne az erő (ami láthatólag nem is kicsi) simán elképzelhető hogy a a mesékből kiindulva amiket hallott prübálkozott a mind trickel és lévén erősen koncentrált harmadjára sikerült. Ahogyan a fénykard behúzása is, ami Luke-nak is ment szinte mindenféle tanítása nélkül a Birodalom visszavág elején erős koncentrációval.
Kylo ráadásul az összecsapás jeleneténél egy megsebesített legyengült erőhasználó akinek a fejében durván kavarog minden, így nem csoda hogy a koncentrációja sem olyan erős a fénykard behúzásánál mint a film elején ahol még "nyeregben" van és megállítja a lövedéket.
sajnos igaz, én is csak azt vártam mikor lesz már vége, úgy éreztem mintha erőltetett lett volna az egész... hirtelenjébe akartak belepréselni szűk 2x 60percbe az elmúlt időszakot az utolsó epizód óta, sehol nem volt egy nyugisabb jelenet amikor kibeszélhették volna kinek mi az indoka miért teszi ezt meg azt, egyfolytában csak futnak lövöldöznek robban valami aztán megint futnak lövöldöznek robban valami és így tovább....
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Ha szeretnenek javitani a kovetkezo reszre, akkor ne hagyjak szenvedni szegeny Kylo Rent, hanem engedjek ot vissza a Twilightba, az Elso Rendet a Kek Osztriga barba, Snoke-nak adjak vissza a Dragaszagot, es ha mar kivagtak az ablakon az Extended Universe-t, akkor szerezzenek nehany hozzaerto irot a bespeedezett nyolcevesek helyett.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

"The lightsaber was crudely assembled based on an ancient design dating back thousands of years to the Great Scourge of Malachor, and thus featured seldom-seen crossguard blades. A single cracked kyber crystal, barely able to contain the weapon's power, necessitated the lateral vents which produced these crossguard quillons and gave the weapon's red plasma blades an unstable, serrated appearance."
V has come to!
Vagy az éjféli időpont ártott meg sokaknak?
Na meg ilyen hülyeségek, hogy lerohad a Falcon, Solo meg egyből ottvan? Te mit néztél? Elmondja világosan, hogy azért kerültek oda, mert észrevették a hajó nyomát és ha ők megtalálták, más is meg fogja, egyébként pedig nem lerohadt, hanem ők fogták el, erről is szó van.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Utoljára szerkesztette: kjhun, 2015.12.20. 14:36:15
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
A 2-esre nemigazán jöttem rá én sem főként hogy a haderejük elég nevetséges...
A Sithekre visszatérve, ahogy írtam, Sidious Maul-al, után pedig Vader-el nyilván Bane filozófiáját követték (Dooku inkább csak eszköz volt), de rajtuk kívül simán létezhettek más sötét oldalt követő erő használók is. Szóval Snoke lehet hogy Sith, lehet hogy maga Darth Plagueis, vagy esetleg Palpatine (szándékosan figyeltem, hogy hogy néz ki, de most az istenért sem tudom felidézni pontosan az arcát), vagy az is lehet, hogy semmi köze az előző kettőhöz, és csak simán a sötét oldalt használja, nem tagja a Sitheknek és nem a Sith kódex-et követi. Sőt abból amit láttunk, még az se biztos, hogy Snoke csak az erő sötét oldalát használja.
After centuries of operating in secrecy, the Grand Plan for revenge was initiated by the Sith Lords Darth Plagueis and Darth Sidious. Sidious, who usurped his Master's position, ultimately fulfilled Darth Bane's dream: the return of Sith dominance throughout the galaxy. With the betrayal and near destruction of the Jedi Order, Sidious dissolved the Galactic Republic and replaced it with the Galactic Empire. Ruling as emperor in his public guise as "Palpatine", Sidious' reign was prophetically ended by his own apprentice—the Chosen One, Anakin Skywalker. Though he returned in the form of several clones, each inhabited in turn by the Emperor's dark spirit, Sidious' final demise in 11 ABY ended the line of Bane and Zannah.
The collapse of Darth Bane's Sith Order, however, did not bring about the final end of the Sith itself. Lumiya, a former Hand of Emperor Palpatine and the self-proclaimed Dark Lady of the Sith, formed her own Sith and incorporated the Rule of Two in its philosophy. She regarded her greatest achievement in the form of her apprentice Darth Caedus, a grandson of Anakin Skywalker and the first active Sith Lord since the reign of Darth Sidious. During the time of Lumiya and Caedus, another Sith Order had come into existence, one that was far less connected with the old Order of Darth Bane.
The One Sith, founded by the former Jedi A'Sharad Hett, rejected the Rule of Two. Under the Rule of One, the new organization permitted the existence of many Sith Lords, all of whom ultimately answered to the authority of a single Dark Lord.
Ezek alapján úgy néz ki, hogy a sith rendek még élnek, csak a legősibb kihalt közülük Palpatine halálával.
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
SPOILER
Mert mi van ha előbb meghal mielőtt folytatják a filmet? 😉
Az Ellenállás meg, ahogy utánaolvastam, gyakorlatilag egy, az Új Köztársaság által támogatott fegyveres csoport, akiknek a célja maradék újraszerveződött birodalmi erők (vagyis az Első Rend) felszámolása. De gondolom az új Köztársaság meg az Ellenállás is jobban ki lesz fejtve a következő két részben, sőt az Első Rendből is csak az egyik bázisukat láttuk...
2:02-től:
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.12.19. 11:06:11
1,Yoda mondta azt, hogy a sithekből mindig csak kettő van, egy mester és egy tanítvány és ugye a 6. rész végén mindketten meghaltak, akkor a sithek kihaltak, vagy elég egy erőhasználó, aki a sötét oldalt választja(pl.: Ren lovagok), hogy sithnek hívhassa magát? Mikortól hívhatja magát valaki sithnek vagy mitől lesz valaki sith?
2, Az Ellenállás, azaz Új Köztársaság fegyveresereje, vagy egy "milícia" még mindig, függetlenül a Köztársaságtól?
Utoljára szerkesztette: mijki, 2015.12.19. 09:54:52
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2015.12.19. 09:46:34
Nem mintha nem láttam volna mindegyik részt minimum 10x, de holnap délután szeretném a mozi előtti hangulatot megalapozni egy kis visszatekintéssel mind a hat epizódra. Van rá kb. 4-5 órám. Abba egy trilógia sem fér bele, nem hogy kettő.
Találtam Ep I-III-hoz 2 órás cut-ot:
A Phantom Edit
Ilyenhez hasonló nem létezik Ep IV-VI-hoz? Már lassan egy órája túrom a netet, és az előzmény trilógiához ezernyi összevágást találtam, eredetihez viszont egyet sem.. Tudom, hogy az előzménynél a filmek minősége miatt indokoltabb, de azért ilyen népszerű franchise-nál csak akad valaki, aki összevágta az eredetieket is.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Nem.
Finn vérében mennyi a midiklorián? <#banplz>#banplz>
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.12.18. 23:11:47
sokkal többet vártam
6/10
Most ez vagy véletlen, vagy Snokenak esetleg van valami köze vagy Palpatinehoz... vagy Plagueishez...
Az biztos, hogy nem a Finnel, nem a lánnyal, és nem a régi szereplőkkel van baj. Sőt, az újak közt IS Finn teljesen korrekt. Az, hogy milyennek akarták a karakterét, abban nem kérték ki a véleményét. A párbeszédeket különben sem ő írta. Na azok sokszor nagyon, nagyon mást váltottak ki bennem, mint amit a rendező és a forgatókönyv író akarhatott.
Leírom ami nem tetszett konkrétumok nélkül, és nem spoilerezek, csak arról lesz szó, amit a jelenetekből és a szereplőkről tudunk, és akit érdekel elolvashatja mielőtt megnézi.. "Rajongó" vagyok, ha ez az első széria után még jelent valamit a piacon, tehát nem esetlegesen divatfikázó. 😊
Először is, a film jó iparosmunka, de ha leszámítom a 3. rész Yodás repkedését, Jar Jart, és félreteszem Anakin borzasztó színészi teljesítményét ami pont a 3. részben volt a legjobb, ez a film az 5. legjobb Star Wars film a sorban, aminek az oka, hogy a drámai szál nem jött át, és a forgatókönyv, párbeszédek szintén nem voltak a legjobbak.
Ami nem jött be, az a legeleje. Amikor a IV. részben a Corvetten ment a harc, ott éreztem azt, hogy itt bizony esélyük nincs a lázadóknak, a film első jeleneteiben nem ... Ráadásul ismétlem magam, az alaptörténete Finn karakterének egy sima Force Commander lenyúlás: a rohamosztagosból lett lázadó story jó, csak elcsépelt, de, hogy miért lett fekete a rohamosztagos, még mindig nem jön át, bár a színész tehetséges, nem rajta múlnak a dolgok. (Mást inkább el tudtam volna feketének képzelni, hacsak az illetőnek nem akarnak nagyobb szerepet adni a történetben később ami a Skywalker vagy a Solo családhoz köti, de ez van.)
A Jakkun történő cselekmény teljesen jó. Nincs benne hiba. Aztán ahogy továbbállnak, talán még az is tisztességes iparosmunka. De aztán a korábbi filmek copy paste jelenetei köszönnek vissza, bár a régi szereplők beépítése tökéletes. És még itt sem volt gond, sok, de már látszott, hogy a kezdeti lendület kezd kifáradásba átmenni, aztán nagyon elqurták, és nem is tér a végéig magához sem a történet, sem a párbeszédek, a forgatókönyv meg pláne nem.
Még az is amit drámainak akartak, előre látható, de hogy miért őt, és miért nem a sokkal halványabbal történt drámai változás, azt nem értem, ugyanis végig a régi szereplők közül ő vitte a hátán a filmet.
Az újítások, mint a 'markolatos' fénykard, nos, zavaró. Végig követhettük játékokban a régi köztársaságot, az első hat részt, nem pár tíz, hanem ezres évmértékben. Ilyen kard sehol nem került elő. Erre beleteszik ezt a hülyeséget. Zavaró. De kb. minden fénykardos rész az volt. Nem is mennék bele, hogy a két kezdő közül melyik működése volt zavaróbb a maszkot inkább ne is vette volna le ellenében, mely karaktert már nem is méltatom szóra ...
Amivel még gondom volt, azok a helyszínek. A Jakku egy copy paste Tatooine, a többi helyszín pedig bár szép, mégis annyira jellegtelen, hogy a nevét sem érdemes megjegyezni. Annyira látszik, hogy Lucas megtervezte azokat a bolygókat ahol a filmek játszódtak, a Disneynél pedig csak kerestek pár helyszínt ami szép, de tervezésnek nyoma sem volt. Számomra a SW bolygói ott kezdődnek, hogy az ember vágyik oda. Az itteniekkel ez NEKEM nem jött át.
Ami még nem jött be az az volt, hogy olyan volt az egész konfrontáció a két fél között, mintha a Honfoglalást néztem volna. A történet alapján mindenhol ott voltak, a valóságban meg üres lett volna az egész galaxis.
Aztán ugye a párbeszédek. Egyik-másik tökéletes, nagyon a helyén van, aztán amit egyes új és régi szereplőknek a szájába adtak! Jézus ...
A más filmekkel való keverés viszont bejött. A régi széria egyes elemeinek klónozása (kantin) nem.
Az erőhasználat felfedezése bejött, a harc és egyes karakterek harci fejlődése nem.
A csaták látványosak, viszont üresek. Kb. akkora baromság is van benne, mint amit JJ a ST reloaded első részében megcsinált, itt meg kb. értelmetlenné teszi a jedi visszatér űrcsatáját, hogy ez akkor a teljes lázadó vezetésnek miért nem jutott az eszébe, pedig még igazi terveik is voltak. A II. Halálcsillagot azzal a flottával ami a lázadóknak volt kb. két perc alatt lerendezhették volna. Mindegy.
Mint SW film kötelező darab. Mint scifi szintén. Az új szereplők nagy része jó, van köztük olyan, akit gyengének mondanék, ahogy a régiek többsége is elfogadható, év van köztük olyan akit gyengének mondanék. Az új robot tökéletes. Talán az eddigi legjobb. Mindenkinek ajánlom, én is megnézem majd 2Dben, feliratosan is. A hype túlzott volt, mondjuk az elvárás is. Szerintem leverte a lécet, bár sokáig rezgett nálam az eddigi hat után hová kerül szinten, de rengeteg olyan hülyeség van benne, ami a eredeti trilógiában nem volt meg, ami azt mutatja, hogy Lucas egész klassz dolgot rakott össze a hetvenes és nyolcvanas években.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.12.18. 21:09:01
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB