5229
star-wars-banner.jpg
  • kissssss
  • gombabácsi
    nyugodj meg, az emberek többsége melletted áll. nem lesz semmi baj, sok barátod van. a társadalomisten vallása nincs veszélyben.
  • Pares

Ki lesz a következő retardált troll?
  • gombabácsi
    hasonló a véleményem.
    én nemrég végignéztem az összeset
    prequel1: 8/10
    prequel2: 9/10
    prequel3: 10/10
    original trilogia 1: 10/10
    original trilogia 2: 12/10 :)
    original trilogia 3: 8/10
    sw7: 1/10
  • Pares
    1/10, persze...

• ElNano
    Most néztük meg (sokadszorra) a Sithek bosszúját. A VII. részhez képest simán 10/10. A VII rész meg ehhez képest lazán 1/10, az az 1 is csak az első fél óra miatt.
  • kjhun
    Nem, tudja valaki pontosan, hogy a kertv-k egyike, alias "retekklub" milyen változatokat adott az előzménytrilógiából??

Az első részből a "Theatrical Cut" (továbbiakban: TC) verziót adták(?), ez csak VHS-en (arról vetíthették szerintem, nem LD-ről, vagyis a bolti VHS verzión is ez van.) jött ki világszerte és Japánban LD-n. Ja, és ebben báb Yoda van még nem CGI.

Ez, az épület csak a TC verzióban van:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ez, a magon is fent volt ~1 napig.

Theatrical Cut vs DVD comparison és DVD vs BD comparison

Az EP2-őt illetően, a BBFC, netán a Digital TC verzió adhatták le??
    Az egyik összehasonlítás róla és a DVD vs BD verziók közötti. itt is van összehasonlítás (az EP1 és EP3-ról is) a filmről. Az, EP2-nél, ami van "Cut" szekcióban, a "Stitch That!" résznél, tartalmazza azt a jelenetsort is. És, 16:9-es verziót adhattak eredetileg? Mivel, a végén elnyúlt fejük van a szereplőknek.

Az EP2 Yoda-ja. CGI?

Az EP3 DVD vs. BD verziók közti különbségek. Viszont, ez a rész 4:3-as VHS-en (talán 16:9-en is nálunk vagy máshol) is megjelent jó pár éve. Azon, magyar feliratozású az Intro?? Az EP1/2-őn az van, míg az EP3-on angol felirat magyar narrációval. A VHSSCR-es verzió gondolom több dologban különbözhet a mozi és lemezes verzióktól. Ezt, a részt, csak egyszer adták le LB4:3-ban, vagyis alul-felül fekete csíkkal, aka 16:9-ben. De, ezt meg 2.35:1-es kópiáról adták?? Az utolsó jelenetsor.

És, az EP3 Yoda-ja. Gondolom ez is CGI.
  • xido
    az úristenemet..10 éve keresek egy reklámot,amit vagy 20 éve láttam először,erre megvan..bár a minősége sajnos megöli az élményt :))
    a története..annak idején angliában nagy dolog volt vhs-en,hogy külön szélesvászonnal is kiadták a filmeket,dvd akkor még fasorban sem volt,ami nevelje az embereket a jóra...a Speed előtt volt ez a reklám,ami azóta is kedvencem :)

Utoljára szerkesztette: xido, 2016.02.14. 04:52:49
  • kjhun
    6:18-hoz tekerjétek:
  • gombabácsi
    zseniális magyar tarr-sw fan film!!!
  • gombabácsi
    ettől majd biztos jó film lesz... XD
  • Stockbauer33 #3422
  • MerlinW
    Majdnem kosárba raktam, aztán láttam, hogy csak újra kiadás:) Fene sem tudja már számon tartani ezt a sok kötetet (130-nál járok) :)
  • Stockbauer33 #3420
  • kjhun
    Újabb, narrátoros VHS-csemege:

• Rita79
    3418
  • Prof William
    Az Undercover Boss legújabb részében Kylo Ren épül be a Starkiller Base melósai közé.

• tigeroo
  • gombabácsi
    jó kis sw fan film
    https://youtu.be/tiu2Tc2HdLo
  • PhantomAss
    erre nem tudok mást adni mint egy hatalmas +1-et.
  • Stockbauer33 #3413
  • kjhun
    Wáááhhhh! Ez, kéne!

• gombabácsi
    igen, bizonyára ezért is. de ez se mond ellent annak amit írtam. egyszerűen az sw világa egy nyugodtabb, egyszerűbb világ. és ebben nagy szerepe van annak amiket írtam, hogy nincs idegbeteggé tevő információ dömping.
  • AlucardHuN
    Utóbbi gondolatodra a Fallout illik:)
  • Pares
    Talán azért mert Lucas a 70-es években találta ki az egészet, akkor meg teljesen más világ volt (se internet, se mobiltelefon, se lapostévé), mint ma. Ugyan az az effektus, mint amikor az emberek a század elején fantáziáltak arról, hogy milyen lesz a világ 100 év múlva, vagy amikor a nagy űrverseny idején a 2000-es évekre Hold meg Mars kolóniákat képzeltek el. A Fallout univerzum tökéletes példa erre, 1945-ig megegyezik a mi világunkkal, onnantól kezdve azonban az akkortájt menő elképzelések alapján folytatódik tovább, pl. hogy minden az atomenergia körül forog, a mikroelektronika meg nem fejlődik sehová...
  • gombabácsi
    persze hogy minden úgy műküdik ahogy az írók akarják. nem értem miért írtad ezt...
  • Sequoyah
    Ez nem sci-fi, hanem egy fantasy. Minden ugy mukodik benne, ahogy az irok akarjak, fuggetlenul a logikatol es a fizikai/emberi torvenyektol. Alapozva mindezt a Star Wars kitalalasa idejenek, a 70-es eveknek a technologiajara.
    Ne csodalkozz, ha ez a "nyugis vilag" a valosagban elinditva azonnal osszeomlana, mert mukodeskeptelen:)

Bar valojaban mar ossze is omlott, az altalunk latott helyszineken eleg nagy a nyomor. A fohos is a valodi, fejlett civilizacio szemetet gyujti ehberert. Ezen valodi, fejlett civilizaciot pedig mar atszovi az informacio, de ezt utoljara a prequelben lathattuk kozelrol.

Egyebkent a technologia es az informacio egyutt jar, egyik sem fog meszire fejlodni a masik nelkul, maximum elnyomo rendszerek eseten aholva az elnyomott nep koze mar csak a technologia szivarog le, az informacio mar nem. De nem kell messzire nezni peldaert hogy hogyen nez ki ez a valosagban, van itt a foldonis sok nyomorgo orszag ahol ugyanez a helyzet.
  • Stockbauer33 #3406
  • gombabácsi
    Amúgy rájöttem valamire az SW-vel kapcsolatban, bár valszeg senkit se érdekel az ilyesmi.
    Szóval ebben a világban ügye szupertechnológia van. Mégis, ami a mai korunkat meghatározza, az irdatlan információ mennyiség, és az ebből fakadó begolyózott világ - nos, ez nincs meg itt. Nem látunk mindenhol tévéket, adóvevőket, mobiltelefonokat. Az emberek nem lógnak folyton a neten (nincs is net), nem hívogatják egymást fél percenként. Pedig maga a technológia megvan az SW-ben is ezekhez.
    Magyarul az egész SW világ _nyugisabb_, de úgy, hogy közben a tech nyújtotta kényelem és egyéb áldások megvannak.
    Ezáltal az SW világa egy olyan kényelmes de nyugis világot ad, amiről mi már csak álmodozhatunk...
  • Szabi #3404
    pfúúúúú :DD
  • AlucardHuN
    Egyébként a magyar hangja sokkal hitelesebb Anakinnak mint az angol:D
  • kjhun
    És, a másik doksifilm. Ezt, is felrakta valaki. Aki, nem látta magyarul, akkor nézze meg.

• Stockbauer33 #3401
  • kjhun
    Újabb csemege:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Star Wars: New Hope Revisited magyarul, fent van az Inda-n.

Utoljára szerkesztette: kjhun, 2016.01.05. 00:11:59
  • Stockbauer33 #3399
  • kjhun
    Aki, netán nem látta még, vagy nincs nkórja. Valaki feltolta YT-re:

• kjhun
    Olvassátok:

Miért készült három szinkron az eredeti Star Wars-trilógiához? Hova tűnt Darth Vader ikonikus légzése A Birodalom visszavág 1997-es, mozis változatából? Miért javították ki Yoda régies angolját a magyar szinkronban? És mit keres Ross Geller a Csillagok háborújában? Az ORIGO a régi Star Wars-filmek magyar szinkronjáról kérdezte Kosztola Tibort, aki a nyolcvanas években rendezőasszisztensként, a kilencvenesben pedig szinkronrendezőként dolgozott a trilógia magyar hangváltozatán....

Interjú Kosztola Tibor szinkronrendezővel a régi Star Wars-filmek kapcsán
  • Pares
    Én megnéztem az egész interview-t, és természtesen ismét szépen kiragadtak egy mondatot, ami az előtte és utána elhangzottak nélkül teljesen máshogy hangzik... 45:20-tól érdekes meghallgatni a mondandóját...
  • tigeroo
    aki 4 milliárdért eladja a gyerekét az ne sírjon utána hogy "nem szólhat bele". ez a hasonlat inkább őt minősíti
  • kissssss
    pedig ilyet én utoljára valami dél amerikai szappanoperasorozatban láttam ahol a szerelmes carlos és Alejandra egymást ölelve csókolóznak miközben egy helikopterből veszik fel az egész zárójelenetet.....