Star Wars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Miért sorolod a régi filmből a szereplőket? Azt kérdeztem, hogy az új filmben ki van 30 alatt, mert szerinted csupa tini játszik benne. Csak azt nem tudom, ki.... Ugyanolyan korúak az új szereplők, mint régen. Az új filmben te nem láttad az idősebbeket? Pl. kapásból egy öregemberrel nyitunk a faluban, de Harrison Ford vagy Carrie Fisher talán tinik? És az Új Rend tisztjei között is vannak idősebbek, csak a szelektív látásod nem veszi észre az ilyeneket. Gyakorlatilag két huszonéves van a filmben, Rey és Finn...

És azt sem érted, mire akartam kilyukadni a tizenévesezéssel. Szerinted a régi trilógia a huszonéveseknek készült, holott a legnagyobb rajongók akkoriban max tizenévesek voltak (pl. Abrams, ha már példának hoztad) - mint akiknek szerinted a mostani film készült... Az ennél idősebbek, az 50+ korosztály, akikkel még példálóztál az elején (pl. a szüleink), alig tudják mi az a Star Wars... Szóval oda lyukadtunk ki, hogy se a szereplők nem fiatalabbak, se a legnagyobb rajongók nem voltak akkor tizenévesnél idősebbek...
Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2016.03.31. 10:02:46
Én még azt is megkockáztatnám,hogy igazán a nagy honi terjeszkedést a guild vhs-ei indították el 93ban,hiába már korábban jelen volt itthon,de nem akkora méretekben..
Kenobi, Tarkin, Vader, Palpatine, Piett, Veers, Ozzel, Mon Mothma és még sorolhatnám sokáig a tisztektől kezdve a pilótákig. Persze ez a filmbeli karakterekre érvényes, nem a színészekre.

Nem beszéltem tizenévesekről, csak ha azt veszed hogy a film 39 éves, akkor ahhoz ha 12-t hozzáadsz, már 50+nál tartunk.
Egyébként Magyarországra 79-ben jött a film, szinkront pedig 84-ben kapott. Gyanítom a nagy többség ezután látta, így van benne ráció, hogy idehaza inkább a 30-40 év körüliekből áll a rajongótábor java. Az én ismerőseim is mind 30-40 közöttiek.
Ok, legyenek 40+osak. Vagyis pár évvel idősebbek a filmeknél... Még évekkel később is csak tizenévesek voltak, és most már te is tizenévesekről beszélsz 77-ben...😊
Egyébként az új részben a két főszereplőn kívül ki van 30 alatt...? Az eredeti trilógiát se 40-esek játszották, hanem kb. pont ugyanolyan korúak...
Nem tudom honnan veszed te ezt a 30asok a rajongói a régi filmeknek. Az én környezetemben lévők mind 40+osak. De egyébként is akik 77ben tizenévesek voltak, azok most 45-50 vagy afelettiek. Az egy másik dolog, hogy akkoriban a világ más részein nem volt 0. napos premier mint ma, hanem akár évekkel később mutatták be a filmeket.

De vegyük példának a rendezőt, JJ Abramst, aki ugyebár rajongó, és 49 éves...

A new hope meg azért lassabb lefolyású, mert kevesebb esemény történik benne, így több idő jut azok bemutatására, részletezésére. A régi részben sokkal több a szöveg, míg az újban inkább az akció dominál.
Az OK, hogy 50-esek akik akkor látták, de nem ők a rajongók, hanem kb. a 30-asok...

És az Új remény is ugrál és gyors. Ugyanúgy 1-2 nap az egész, csak gondolj bele, nem sok fő esemény történik benne, és azok is elég gyorsan egymás után. Nem mondanám igazán komoly hangvételűnek sem, az Alderaan elpusztítását leszámítva elég könnyed, sokat viccelődnek pl. Han Solo-n és az ő viszonyán az öreggel és a hercegnővel, meg ott vannak kezdettől a droidok mint comic relief, stb.

Az igaz, hogy idősebb színészek játszottak benne, mert idősebb színészek játszották a fiatalabb szerepeket. Luke (és így Leia is) 19 éves hivatalosan az Úr remény idején. Amúgy ez ugyanolyan, mint hogy régebben pl. minden férfi szépen borotvált és fésült volt, és kötelező volt komolyabbnak, felnőttebbnek, felelősségteljesebbnek lenni. Ez nem ezzel az egy filmmel kapcsolatos, hanem egy kulturális változás.
Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2016.03.30. 21:34:20
1977es a new hope, szóval majdnem 40 éves, akik akkor látták, bizony 50 környékén vannak. Nézz meg az eredeti trilógiáról szóló dokumentum filmeket ezzel kapcsolatban. De az akkori szemlélet, stílus, stb. is teljesen más volt mint ma, szóval a régi filmek érezhetően komolyabb hangvételűek.

Az eredeti trilógia szereposztása is sokkal felnőttesebb, sokkal több benne az idősebb szereplő, míg az újban jóformán alig van 4-5, a többi mind 30 vagy alatti. Az első rend pl. jóformán egy "tinibanda".

A régi filmek sokkal kidolgozottabbak, lassabb lefolyásúak, az új pörgősebb, akciósabb, egyenesen ugrál az események közt. Emellett az új rész lényegesen könnyedebb hangvételű, míg a régi drámaibb, (lásd pl. a film végi csatában sokkal több pilóta hal meg) amire a jelenetek megkomponálása, és a háttérzene is rátesz.

A mostani rész sokkal inkább hajaz az utóbbi évek rajz- és animációs sorozataira, mint a pl. a rebels.
Mitől felnőttesebb a régi trilógia?
Hát nem igazán... Vagy lehet, hogy nekik készült, de nem ők lettek a célközönség. Hány mai 50+ évest ismersz, aki SW rajongó (ők voltak akkor 20+ évesek), mert én kb. egyet sem... Mi vagyunk azok, akik akkor gyerekek voltunk, nekünk tetszettek a régi filmek... És akkoriban mi voltunk 12-16 évesek, vagy épp jóval fiatalabbak...
Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2016.03.30. 19:39:34
Pontosan. Én csak annyira vagyok rajongó, hogy a filmeket láttam sokszor (mindenféle sorozatokat, játékokat nem igazán, csak egy-kettőt), de mai szemmel nézve bizony szét lehet cincálni az eredeti trilógiát, bőven vannak benne ugyanolyan blődségek, mint amiket az új filmmel kapcsolatban ekéznek sokan. Szerintem sokkal jobb is lehetett volna a film, nem volt egy nagy szám (én pl. rohadtul nem értem ezt a "biztonságos nosztalgia" érvet, ha nosztalgiázni akarok, megnézem a régieket, most valami újat vártam volna, ez a copy-paste elég mellbevágó elsőre...), de minél többször látom, annál jobban tetszik, és egyre kíváncsibb vagyok a folytatásra.
Nemcsak azért mert öreg vagy, hanem mert a régi trilógia sokkal felnőttesebb. Az érezhetően a 20+os korosztálynak készült. Ez az új rész meg inkább a 12-16 éveseknek készült. Teljesen más stílus, és szellemiség a két film.
"mert öreg vagyok"
Pontosan! Öregek vagyunk. Hány évesen láttuk először az Egy új reményt? 5-10 (ki mikor)?!
És az új résztől vártuk ugyanazt az élményt? 😊 Felnőttként nézve ugyanúgy szét lett volna oltva a régi trilógia is, mint most az új.

nem vagy egyedül...

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Ez a saját véleményem. Megnéztem újra a 7. részt. És nem még mindig nem jön be, valami hiányzik belőle amit az eddigi filmek megadtak. Kevés. A régiek hozták a SW hangulatot de ez nem állt össze. Számomra még mindig csak 6 star wars film van. Biztos mert öreg vagyok. <#awink>

WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP

Darthmushroom
whááóó, tökéletesen megfogalmaztad

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Tikal
semmi bajom nem volt azzal, hogy volt benne egy csomó képi utalás... a történettel volt itt a probléma, kár hogy azt is lemásolta.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

lac coo
<#eljen><#nyes>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Szabi
nézőpont kérdése, előtte is imádtam JJ munkásságát, ezelka résszel se volt semmi bajom, kb. ezt vártam, de amúgy szinte mindegyik filmjében/sorozatában volt valamilyen Star Wars-os utalás, egész életében arra várt hogy megmutathassa az ő elképzelését.. most megmutatta.. ez is egy új trilógia első része volt, valószínű sokan nézték meg olyanok is, akik az eddigi részeket még nem látták...

"Nulla tenaci invia est via"

de pont ez az,hogy nem ez történt!! nem benépesítették újra hanem ez a majom rendező egy filmtörténeti klasszikust megpróbált újraértelmezni! neki tiszteletben kellett volna tartania az alkotás mesterisiésségét és valami plusszt adni az univerzumnak azzal,hogy méltóan folytatja az eredeti történetet! ehelyett önző módon leforgatta ugyanazt a saját értelmezésében......az első héten láttam,de egyetlen karekternek az arca sincs a fejemben/nem Han vagy Luke-ról beszélek/......annyira jellegtelen ,üres volt az egész ! nem kekeckedés,mert közel 30 évet vártam arra a napra......
Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.03.28. 10:46:33
Szabi
az első (IV), az új első (I), majd most az új korszak első (VII) része is kb. ugyanazt mutatja be.. 😄

A titok annyi, hogy imádjuk az eredeti Star Wars filmet. És az új rész zseniálisan hozta a hangulatát. Ha egy SW filmnek egyáltalán lehet üzenete, akkor ennek az volt, hogy : "itt van ez a Star Wars nevű csodálatos játszótér, majd 40 évig itt feküdt parlagon, gyertek népesítsük be újra együtt !!" Aki ebben partner volt, vigyorogva, ujjongva és meghatódva nézte végig a 7. részt, a kekeckedők meg így jártak.
hát ez elég WIERD.....én kivagyok tőle,hogy 5-10 évente leforgatják újra és újra a Supermant,Batmant,Pókembert, Fnatasztikus 4-est,Szellemírtókat ahelyett,hogy a meglévő univerzumot ami már kivan dolgozva bővítenék új történetekkel és a régiek folytatásával.....számomra ez amit most művel a filmipar hatalmas sorozatos baklövés
lac coo
Ez tetszett benne a legjobban ...

Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.03.27. 23:49:48
Akkor a logikád szerint a 77-es sem tetszett? 😊

akinek tetszett az árulja már el a titkot? vagy nektek nem esett le ,hogy a 1977-es filmet látjátok újra?
Szabi
ez van, sokunknak meg tetszett..

Master91
nekem 2300 volt mindig 3d-be néztem 😛 😄
Majd máskor vársz 1 hetet és nem lesz pofára esés.Értel ngem 1xü mber?Egy héttel a vetités után hamar jönnek a fika okoskák.Mindig szétrinyálják a fórumokat ha nemtetszik nekik vmilyen film.

Ez a halálom amikor az olcsojánosok siratnak sz@ros ezer forintot.

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.03.27. 18:14:09

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

ezért nem ért 2ft-ot se! életem csalódása volt a film

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Rajongói videónak nem rossz. De itt is lóbálják a kardot, ahelyett, hogy lesújtanának vele. Főleg, amikor négyen veszik körbe. Pl. egy komoly szamuráj párbaj sem úgy nézett ki, hogy lóbálták össze-vissza a kardot. Hanem néhány másodperc volt több esetben az akció. Mert egy vágás és végzetes sebet lehetett okozni, szerezni. Lézer, ha úgy tetszik fénykarddal meg akkor szintén az ellenfelet kellene támadni szerintem, nem a kardot pörgetni és megvárni, míg egyenként levág mindenkit.

lac coo
Szerintem is ! Néha becsúszik egy egy esetlen mozdulat, de azzal együtt is csillagos ! Mikor az álarcos jedit nyomja le először, az kifejezetten világbajnok .
Maul meg kifejezetten jó, pl ahogy érdeklődve nézi amikor az ellen kínlódik ...😊
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.03.11. 21:44:43

lac coo

MerlinW
Ez kb veri az összes SW közelharci akciójelenetet. Még az amatőr színészek is nagyon jók.

[merlinw.org]

Végre happy end!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

lac coo
Hat mi az isten ha ez nem starwars ?? 😊)

Darth Maulhoz passzol, o ilyen volt, es szeri tem zsenialisan hozza a karaktert, jobban, tobbet mutatva mint a filmen.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.03.09. 23:15:09

Master91
Ez igen!!!
Csacsi
Valóban látványos, szépen megkomponált...de a lézerkardokon kívül semmi Star wars nincs benne. Ez az I-II-III-hoz passzol, viszont az eredetihez és az újhoz egyáltalán nem. Én örülök, hogy végre megint nem ugri-bugri harcok vannak.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Szabi
<#worship>

Amiga
Ez zseniális, köszi szépen, hogy megosztottad! Bele sem merek gondolni, hogy rendes költségvetéssel milyen SW-filmet tudna ez a rajongó készíteni...

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

lac coo
Hát ez rendesen odaba.z ! BRAVO !

igen

nehéz kérdés, hogy üzletileg ez jót vagy rosszat hoznia a disney-nek. mert ügye őket csak ez érdekli...
mert ha "buziskodni" kezdenek akkor a média felkapja őket, még jobban mint eddig. de az embereket a csordaszellem még nem parancsolta arra, hogy ennyire elfogadják a buziskodást.
valszeg az fog dönteni, mennyi "buzi" van a disney vezetőségében, akik így akarják keresztülvinni a "vallási" elveiket

(buziskodás alatt most persze nem csak a homoszexet értem)

a csordaszellem jelenleg azt parancsolja az embereknek, hogy a homoszexet el kell fogadni, de pl a biszex az még részben tabu, és a csordaszellem még mindent tabunak parancsol, ami ezen felül van (állatokkal, szülőkkel, testvérekkel, csoportszex stb).

az emberek nagy részének meg ügye nincs semmilyen világnézete, ezért nem tudják megítélni hogy mi a jó vagy rossz (illetve a jó és rossz különválasztása is tabu) - ezért hát a csordaszellem aktuális parancsait teljesítik. ma még csak homo, holnap már még több...

az én tippem az hogy a disney vezetősége nem kockáztat meg erős homó lobbizást, hanem csak valami mellékszereplő lesz homó, ő is csak utalás szintjén. jelenleg ez az ami üzleti és csordaszellemi szinten egyezik

XD

Akkor ezek szerint hiába várhatunk a Luke - Finn - Poe forró pillanatokra. 😊

Pedig egy jó kis homoszexuális szerelmi háromszög (Poe esetleg még nővé is műttethetné magát) biztos meghozná az Oscart a filmnek. 😊
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.03.05. 11:58:53
Nyilván a mai disztópikus ultratoleráns multikulti világban az SW sem úszhatja meg az lgbt lobbi buzulását, de ettől függetlenül 0% esélyt látok rá, hogy hivatalosan Luke bármiféle módon is deviáns legyen... Nyilván a cikkben is csak arról beszél Hamill, hogy az lgbt egyének azzal is nyugtathatják magukat, hogy akár Luke is lehetne lgbt... néha kell ilyeneket nyilatkozni, nehogy az lgbt vagy más lobbi megharagudjon és szétbassza a karrieredet...