Star Wars
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És azt sem érted, mire akartam kilyukadni a tizenévesezéssel. Szerinted a régi trilógia a huszonéveseknek készült, holott a legnagyobb rajongók akkoriban max tizenévesek voltak (pl. Abrams, ha már példának hoztad) - mint akiknek szerinted a mostani film készült... Az ennél idősebbek, az 50+ korosztály, akikkel még példálóztál az elején (pl. a szüleink), alig tudják mi az a Star Wars... Szóval oda lyukadtunk ki, hogy se a szereplők nem fiatalabbak, se a legnagyobb rajongók nem voltak akkor tizenévesnél idősebbek...
Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2016.03.31. 10:02:46
Nem beszéltem tizenévesekről, csak ha azt veszed hogy a film 39 éves, akkor ahhoz ha 12-t hozzáadsz, már 50+nál tartunk.
Egyébként Magyarországra 79-ben jött a film, szinkront pedig 84-ben kapott. Gyanítom a nagy többség ezután látta, így van benne ráció, hogy idehaza inkább a 30-40 év körüliekből áll a rajongótábor java. Az én ismerőseim is mind 30-40 közöttiek.
De vegyük példának a rendezőt, JJ Abramst, aki ugyebár rajongó, és 49 éves...
A new hope meg azért lassabb lefolyású, mert kevesebb esemény történik benne, így több idő jut azok bemutatására, részletezésére. A régi részben sokkal több a szöveg, míg az újban inkább az akció dominál.
És az Új remény is ugrál és gyors. Ugyanúgy 1-2 nap az egész, csak gondolj bele, nem sok fő esemény történik benne, és azok is elég gyorsan egymás után. Nem mondanám igazán komoly hangvételűnek sem, az Alderaan elpusztítását leszámítva elég könnyed, sokat viccelődnek pl. Han Solo-n és az ő viszonyán az öreggel és a hercegnővel, meg ott vannak kezdettől a droidok mint comic relief, stb.
Az igaz, hogy idősebb színészek játszottak benne, mert idősebb színészek játszották a fiatalabb szerepeket. Luke (és így Leia is) 19 éves hivatalosan az Úr remény idején. Amúgy ez ugyanolyan, mint hogy régebben pl. minden férfi szépen borotvált és fésült volt, és kötelező volt komolyabbnak, felnőttebbnek, felelősségteljesebbnek lenni. Ez nem ezzel az egy filmmel kapcsolatos, hanem egy kulturális változás.
Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2016.03.30. 21:34:20
Az eredeti trilógia szereposztása is sokkal felnőttesebb, sokkal több benne az idősebb szereplő, míg az újban jóformán alig van 4-5, a többi mind 30 vagy alatti. Az első rend pl. jóformán egy "tinibanda".
A régi filmek sokkal kidolgozottabbak, lassabb lefolyásúak, az új pörgősebb, akciósabb, egyenesen ugrál az események közt. Emellett az új rész lényegesen könnyedebb hangvételű, míg a régi drámaibb, (lásd pl. a film végi csatában sokkal több pilóta hal meg) amire a jelenetek megkomponálása, és a háttérzene is rátesz.
A mostani rész sokkal inkább hajaz az utóbbi évek rajz- és animációs sorozataira, mint a pl. a rebels.
Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2016.03.30. 19:39:34
Pontosan! Öregek vagyunk. Hány évesen láttuk először az Egy új reményt? 5-10 (ki mikor)?!
És az új résztől vártuk ugyanazt az élményt? 😊 Felnőttként nézve ugyanúgy szét lett volna oltva a régi trilógia is, mint most az új.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
"Nulla tenaci invia est via"
Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.03.28. 10:46:33
"Nulla tenaci invia est via"
Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.03.27. 23:49:48
Ez a halálom amikor az olcsojánosok siratnak sz@ros ezer forintot.
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.03.27. 18:14:09
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Maul meg kifejezetten jó, pl ahogy érdeklődve nézi amikor az ellen kínlódik ...😊
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.03.11. 21:44:43
[merlinw.org]

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Darth Maulhoz passzol, o ilyen volt, es szeri tem zsenialisan hozza a karaktert, jobban, tobbet mutatva mint a filmen.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.03.09. 23:15:09
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
mert ha "buziskodni" kezdenek akkor a média felkapja őket, még jobban mint eddig. de az embereket a csordaszellem még nem parancsolta arra, hogy ennyire elfogadják a buziskodást.
valszeg az fog dönteni, mennyi "buzi" van a disney vezetőségében, akik így akarják keresztülvinni a "vallási" elveiket
(buziskodás alatt most persze nem csak a homoszexet értem)
a csordaszellem jelenleg azt parancsolja az embereknek, hogy a homoszexet el kell fogadni, de pl a biszex az még részben tabu, és a csordaszellem még mindent tabunak parancsol, ami ezen felül van (állatokkal, szülőkkel, testvérekkel, csoportszex stb).
az emberek nagy részének meg ügye nincs semmilyen világnézete, ezért nem tudják megítélni hogy mi a jó vagy rossz (illetve a jó és rossz különválasztása is tabu) - ezért hát a csordaszellem aktuális parancsait teljesítik. ma még csak homo, holnap már még több...
az én tippem az hogy a disney vezetősége nem kockáztat meg erős homó lobbizást, hanem csak valami mellékszereplő lesz homó, ő is csak utalás szintjén. jelenleg ez az ami üzleti és csordaszellemi szinten egyezik
XD
Pedig egy jó kis homoszexuális szerelmi háromszög (Poe esetleg még nővé is műttethetné magát) biztos meghozná az Oscart a filmnek. 😊
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.03.05. 11:58:53