5229
-
Kisssssss #3845 már itt is kezded az ámokfutásodat? -
"...de nekem ez akkor semjönbe..."
Akkor meg is van számodra a megoldás! NE nézz ilyen filmeket! Star Warst meg főleg ne, mert nem neked való.
Én sem nézek horrort meg thrillert mert fogom a fejem a sok agyatlan, logikátlan, faszságon. Azok meg nekem nem valók, nem is nézem őket. -
Pares #3843 Pfff... na jól van akkor, írd le nekem szépen értelmesen, hogy miről beszélsz, mert abban, amit Paxtonnak írtam, az égvilágon semmi személyeskedés nem volt. És a kérdésemben sem. -
-
xido #3841 majdnem jó lett nekünk..csak aztán hogy is volt?..költségek vagy mi és inkább kiszúrták a szemünket még egy buzeráns rajzfilmmel meg legó fassággal :) -
Na pont erről beszélek. -
Pares #3838 Te meg mi a faszról beszélsz? Mi volt ebben a személyeskedő meg a nekirontás? Tudod ez itt egy fórum, valaki leír valamit, mások meg reagálnak rá. -
Stockbauer33 #3837 -
Már megint. Leírja valaki a véleményét, te meg személyeskedő hangnemben nekirontasz. Vedd már észre magadat, kérlek... -
Én személy szerint szívesebben néztem volna egy sorozatot a kétévente beígért nagyfilmek között, melyben kibontották volna ezeket a "töltelék" mozi történéseket, amik a Darth Vader "üzembe helyezésétől" a Haláli csillag tervrajzának megszerzéséig tartott volna.
Itt aztán lehetett volna storykat gyártani, lett volna látvány is főleg az első részeknél akikor a maradék Jedi-ket kutatják fel, aztán jelen lehettünk volna a Lázadók első szárnypróbálgatásainál, feltűnhetett volna benne itt-ott a Han Solo team és a Ghos-t csapat is, nagy ez a story sok történet belefér.....majd utolsó részként kifuttatni a R1 történéseire csak itt nem lenne ilyen tömörített story érzés, mivel a sorozat szolgálna az előzményekkel.
Majd utána rá 1 hónapra jönne a nagy mozi és megint két év szünet ahol megint lehetne sorozatot gyártani csak itt a Rend előzményeket lehetne feldolgozni, szerintem :) -
pett3rson #3834 személy szerint pedig a hozzád hasonló fanatikusokat akik vakok vagy gyengénlátók :) személyeskedéssel nem érsz el sokat nálam, szóval jobb visszavenni az agarakkal.
Abban igazad van, hogy közelharci tudása megvolt Rey-nek és hogy súlyosan sebesült volt Kylo...de nekem ez akkor semjönbe...nem kezdek bele, mert már egyszer leírtam. csak egy pár korábbi filmet/játékot/könyvet stb. dolgot kellett volna figyelembe venni ( és elég lett volna azokat amiket a rajongók is elismernek...)
és bocs érte, remélem nem haragszol..nagggyon... -
Pares #3833 A Te hozzáállásoddal van a baj, nem a filmmel. Olyan dolgokat hiányolsz a filmből, ami nem is része annak. Ugyanis a Star Wars nem háborús dokumentumfilm, hanem egy Sci-fi/Fantasy "űropera", ami még csak nem is a mi valóságunkban játszódik. Helyén kell tudni kezelni a dolgokat. Azért kell szeretni ami, nem azért utálni, ami nem. -
-
Paxton #3831 Momentán a Rey és a Kylo Renn párviadal az amiben igazán nem látok hibát. Rey már a Jakkun bebizonyította a 2 scavanger ellen, hogy az élet keményen megtanította a közelharcra és az ilyen élesben szerzett rutint szinte lehetetlen csak kiképzéssel pótolni. A kettejük párviadalában Kylo Ren rendelkezett több "oktatótermi" kiképzéssel, Rey pedig az éles helyzetek adta gyakorlattal. Ráadásul Kylo Ren-t előtte a vuki csípőn lőtte egy olyan fegyverrel, ami egy silány drogon élő szexmániás rohamozó rinocéroszt is megállít. Utána még Finn is fárasztott rajta rendesen, és így (sérülten+fáradtan) került össze a friss és sértetlen "Force User" Rey-el. Ellene ezért már nem igazán tudta használni az Erőt (ha a gondolatolvasási kísérletnél is visszanyalt a fagyi, akkor gondolom a "Force Choke"-ot is ösztönösen hárította volna Rey).
Utoljára szerkesztette: Paxton, 2016.12.31. 16:58:54 -
Paxton #3830 Annak idején a Baljós Árnyak forgatásakor Liam Neeson (alias Qui-Gon Jinn mester) jelezte a stábnak, hogy a hosszú haját rögzítő ragasztó kicsapódott a Tunéziai melegben és látszani fog a felvételen. Erre finoman elhajtották a fenébe azzal a szöveggel, hogy ne törődjön az ilyen részletekkel, úgyis elterelik a néző figyelmét a CGI jelenetekkel. Nos, pontosan ez a fajta rossz hozzáállás nőtt még nagyobbra a Zsivány Egyesben: le vannak ejtve azok a részletek, amik egy átlagos/rossz filmet megkülönböztetnek egy valóban jó filmtől. A Rogue One minden percéből sugárzik az a alkotói mentalitás, hogy nem kell odafigyelni a jó rendezésre vagy a logikára, mert a CGI és a Star Wars francishe úgyis eladja a filmet. És nekem ez a fő bajom. Nagyon kicsi plusz odafigyeléssel lehetett volna egy korszakalkotó filmet csinálni, ha veszik a fáradtságot, hogy legalább egyszer pluszban végignézzék a forgató könyvet. Pl. mibe tartott volna átgondolni, hogy Jyn Erso 200m létrázás után ne fél kézzel rántsa le a kb. 90kg-os rohamosztagost a szikláról, ráadásul a lábánál fogva, ahol még a súlypont is Jyn ellen dolgozik? Vagy nem bírt volna a film költségvetése egy kiszolgált katonát, aki mint taktikai szakértő elmondja a rohamosztagosokat alakító statisztáknak, hogy amint ellenséges tűzbe kerülnek, vágják hasra magukat és füstgránáttal/mobil pjzsgenerátorral/stb. biztosítsanak takarást/fedezéket maguknak? Én úgy gondolom, hogy ezek jelentéktelen tételek lettek volna (főleg a CGI-l összehasonlítva) és mégis teljesen más színvonalú film lett volna a végeredmény.. :( -
Alapbol aki egy meseben,egy fantasy sztoriban akar keresni REALIZMUST,az nem rajongo. Ha mindig minden realis lett volna akkor Luke meghal mar a NH-ban,Rey meg a VII felenel fekete hullazsakban vegzi -
Pares #3828 "Most így utólag az Ébredő Erőben is benne van az, hogy hogy a faszba tudja legyőzni Rey Keylo Rent fénykard párbajban??? Mert benne ott van az Erő - dekurváraám - és akkor már első fogásra tudja hogy kell kardozni??? Ezt azoknak a torkán akarják lenyomni akik millió meg egy filmet, rajzfilmet és játékot néztek-csináltak végig SW név alatt??? na ne mááár"
Mert talán nem először fogott közelharci fegyvert a kezében? Ráadásul Kylo Ren súlyosan sebesülten is képes volt őt és Finnt lenyomni, nem akarta megölni, ahogy a szakadéknál is látszott, ott meg meglepte őt, ennyi. Bírom a hozzád hasonló állítolagos SW rajongókat... Mindenben csak a hibát keresed, még ott is ahol nincs. -
pett3rson #3827 SPOILER ALERT!!!
Kb ennyi, meg még sorolhatnám, hogy nálam milyen dolgok csaltak könnyet a szemembe, jó és rossz értelemben is. Darth Vader jelenete űberkirály volt, ezt el kell ismerni. Igen, egyébként nem az ilyenekkel van bajom, mert tényleg látványos és humoros is akkor amikor kell, drámai is ott ahol kell, az is tetszik,hogy nincsenek halhatatlan "hősök" benne, tényleg mindenki kinyiffan, de az akció végül is sikerrel zárul, megvan amiért jöttek. Az életük árán megmentik a Galaxis-t, ezt értem....de az a sok kis apró dolog amiért már csikorgattam a fogam és forgattam a szemeimet, hogy ekkora balfaszságot miért kell benne hagyni...na azokkal baszták el számomra olyan 4/10-re a filmet.
Most így utólag az Ébredő Erőben is benne van az, hogy hogy a faszba tudja legyőzni Rey Keylo Rent fénykard párbajban??? Mert benne ott van az Erő - dekurváraám - és akkor már első fogásra tudja hogy kell kardozni??? Ezt azoknak a torkán akarják lenyomni akik millió meg egy filmet, rajzfilmet és játékot néztek-csináltak végig SW név alatt??? na ne mááár -
Probatbicol #3826 Nehéz vitatkozni azokkal amit negatívumnak említesz, de szerintem az alapvető megközelítésed hibás, tudomásul kell venni, hogy a Star Wars filmek egyik legfontosabb alaptörvénye, hogy bármilyen logika, fizikai törvény figyelmen kívül hagyható egy menő, látványos, ütős jelenet kedvéért. Órákig sorolhatnánk hány ilyen van a filmekben. Ezek után lehet morfondírozni azon, hogy miért nem találnak el senkit a rohamosztagosok, csak felesleges :). (Ha megfigyeljük ebben is a náci katonákra hasonlítanak az amerikai filmekből).
Egyébként te is alkalmaztad ezt a szabályt egy helyen: az utolsó előtti pontodban írod, hogy milyen meredek, hogy Leia diplomáciai mentességre hivatkozik a NH-ban, ugyanakkor meg meg pozitívumként írod Vader jelenetét és hogy milyen jól összekötötték a két filmet.
Pl. hogy lett volna logikus a befejezés? Az admirális hajója mozgásképtelen, a Tantive IV nem ott van bedokkolva (egyébként mi a fenét keresett ott a csatában?), hanem megállapítják hogy ő tartózkodik a legközelebb, amint Leia épp Kenobihoz igyekszik a Tatooine-ra , így oda átsugározzák a tervrajzot, Vader beméri az adást és a Tantive IV után ered... De akkor Vader badass pl. jelenete kimarad, ugye hogy kár lett volna? -
Paxton #3825 SPOILER! SPOILER!
Nos, ezzel nem vagy egyedül. Nem akarom túldicsérni a Zsivány Egyest, de ha nincs a film utolsó 15 perce, akkor a mozinak kellett volna nekem fizetnie, amiért pazarolták az időmet. Ez a film előzetesen akkora hype-ot kapott, amit messze nem érdemelt meg. Alapból nem vártam volna realitást egy Star Wars filmtől, ami nálam az "űr-fantasy" kategóriába tartozik. De csupa olyan kritikákat olvastam a film megnézése előtt, hogy: "A Rogue One szerintem nagyon jó film, sőt a Birodalom visszavág mellett a valaha kiadott legjobb Star Wars film. A Birodalom először végre-valahára kompetens". Az ilyen és ehhez hasonló rengeteg méltató, dicsérő kritika után elvárásokkal telve ültem be a moziba, és ezért úgy távoztam, hogy "nem rossz, de a jó nem ilyen". Ha reális értékeléseket olvasok, és nem dicséri mindenki a agyon a filmet, akkor nem kapok agyvérzést a film kb. 30. percében, amikor egy raj rohamosztagos lelő Jedha városában 3 db gerillát, majd egy vak koldus agyonveri őket a fehér botjával.. Na, igen a béna rohamosztagosok. Ez úgy látszik a Star Wars francishe elmaradhatatlan része. (Jelek szerint továbbra is ZX-1325 törzsőrmester tartja közöttük a rekordot, akinek sikerült az Endori csatában 25m-ről eltalálnia egy Ewok-ot, és ezért megkapta Galaxis Biztonságáért Érdemérem legfelsőbb fokozatát..) Ahogy a moziban egy mellettem ülő barátom fogalmazott, "azért rohamosztagosok, mert osztagonként rohamoznak a halálba". Egy teljes zászlóalj (!!!) rohamosztagosnak a Scarif-i csatában 5 azaz öt pontos lövése volt egy szakasz lázadó ellen, plusz egy jó kézigránát dobás. Ebben a csatában az is véglegesen nyilvánvalóvá vált, hogy a "húzódj fedezékbe tűzharc esetén" taktikai utasítás már a kiemelt kiképzési tréning része a rohamosztagosoknál, és csak Dark Trooper vagy afelett oktatják. Ha nem kapnak AT-AT támogatást, még nullszaldóra sem tudják kihozni a harcot. Kiváló eredmény kb. 30x túlerőben lévő birodalmi elitcsapatoktól.. Értem, hogy gyakorlatilag egy könyvtárban szolgáltak egy trópusi paradicsomban, ahova nyilván általában az ezredes "csókos" féldebil unokaöccsét vezénylik, de ez akkor is túlzás.
De hogy a Lázadók teljesítményét is méltassam: rögtön egymás után kétszer támadt kedvem sírni, egyszer amikor a profi (!!!) Lázadó hírszerző ügynök 10 napos borostával az arcán, és csaknem vállig érő hajjal próbál meg bemasírozni a lopott birodalmi tiszti egyenruhában egy birodalmi bázisra, másodszor amikor ez sikerül is neki.. (Anno engem 1999-2000-ben már egy napos borostáért vagy egy koszos bakancsért egy hetes laktanyafogsággal "jutalmazott" az első szembejövő tiszthelyettes/tiszt. De úgy látszik, a Magyar Honvédséggel ellentétben a Birodalomban a katonák váll-lap fölé nem néznek..) Ja, és ott van a Lázadók vezérkara, akik között nincs egy szikra karizmával rendelkező vezető, aki rá tudná beszélni a szövetséget egy akcióra. Mázli, hogy pont volt a kéznél egy sittes ágrólszakadt csöves csaj, akinek sikerült ebben a műfajban felülmúlnia a jelenlévő 3 szenátort. Innen is gratulálok a 3 szenátor kampányfőnökének, hogy nulla motivációs beszéd tréninggel sikerült megválasztatniuk a főnöküket..
De azért volt pár jó dolog is a filmben, ami mellet nem lehet elmenni szó nélkül:
1./ Kiváló CGI és látvány, különösen a Leia és Tarkin megjelenítése volt lélegzetelállító.
2./ Eszméletlen látványos űrcsata. Óriási gratuláció a Hammerhead cirkálót tervező mérnöknek, az általa megalkotott hajó szerkezeti integritását és hajtómű teljesítményét tekintve talán ezt a mérnököt kellett volna inkább megbízni a Halálcsillag projekt vezetésével..
3./ A droidnak nagyon jó poénjai voltak, és színészi játékával messze a legjobb volt.
4./ Darth Vader nagyszerű, pár percnyi jelenete még most is ugyanúgy előhozta belőlem a mozi szék mélyére kucorodni próbáló kisfiút, mint anno 1983-ban, amikor először megláttam. Darth Vader jellemét tovább árnyalja, és mérhetetlenül nagy önuralmát mutatja, hogy nem kap gutaütést, amikor a New Hope-ban a Tantive IV kapitánya és Leia is diplomácia mentességre hivatkozva közlik, hogy nem szállítanak lopott adatokat. Ja, persze, hiszen csak kb. 30 perccel előtte szöktek meg Vader elől, szó szerint a szeme láttára ugorva be a lopott adatokkal a Tantive IV korvettbe..
5./ Nincs Happy End! Minden egyes irritáló karakter megdöglik a végén. És remek befejezés, hogy majdnem percre pontosan ott ér véget, ahol a New Hope kezdődik. -
pett3rson #3824 Sziasztok,
Kövezzetek meg nyugodtan, de nekem nem tetszett a Zsivány Egyes...
sorolhatnám az okokat, de nem fogom, úgyis belekötne az aki akar :)
Megfejelem még valamivel..az Ébredő erő jobb film volt :))) mindjárt meg is nézem, így egy nap két SW film..ejha :) -
Ez meg ma. Ide kapcsolódik, még ha nem is pontosan úgy, ahogy kell, de mégis.
-
Stockbauer33 #3822 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Egyébként azt hiszem Kevin Smith foglalta össze a Carrie Fisher jelenséget a legjobban:
"A hercegnő hétéves koromban rabolta el a szívemet. Aki ismer, az tudja: Carrie Fisher volt az első szerelmem. Izgatottan néztem Leia hercegnő kalandjait is a Star Wars-filmekben, de 1977-től 1984-ig szerelmes voltam magába Carrie Fisherbe.
A szobám falait Carrie Fisher-fotók borították, az összes filmből, amiben valaha játszott (köztük a Polaroidok, amiket a tévéről lőttem, amikor a Blues Brothers-t leadták valamelyik kábelcsatornán). Féltékeny voltam Paul Simonra, amíg Carrie Fisherrel járt, és csak azután hallgattam a zenéjét, miután szakítottak. Kilencszer váltottam mozijegyet A szivárvány alatt-ra Carrie Fisherrel és Chevy Chase-szel (főleg mert Carrie Fisher egy jelenetben fehérneműben szerepelt).
Gyerekkoromat Carrie Fishernek szenteltem, holott sosem találkoztam vele élőben, valahogy úgy, ahogy az apácák szentelik magukat Krisztusnak anélkül, hogy megpillantanák. Évtizedekkel később alkalmam nyílt megosztani mindezt Carrie Fisherrel, amikor Jason Mewesszel egy furgonban dekkoltunk a Jay és Néma Bob visszavág forgatásán. Udvariasan végighallgatta azt, amit már kismilliószor elregélt neki kismillió férfi és nő, akik felnéztek rá, majd huncut módon így válaszolt: „Örülök, hogy segítettem felfedezni a fénykardodat."
Ettől fogva már nem Carrie Fisher volt, hanem csak Carrie. Így fogok emlékezni rá: a gyerekkori álmok alázatos zászlóvivőjeként, aki remekül bánt a szavakkal, és csintalan humorérzékkel rendelkezett. Nem kért fizetést a Jay és Néma Bob visszavág-ban vállalt szerepéért; helyette megvetetett velünk pár antik fonott fotelt. „Ehhez a filmhez passzol az ilyen ülőgarnitúra" – indokolta.
Amikor vendégszerepelt a Hulun futó műsorunk, a Spoilers első évadjában, Carrie úgy foglalt helyet a trónon, mint aki oda született. Kis krapekként arról álmodoztam, hogy egy nap majd feleségül veszem Carrie Fishert. Fiatal filmesként arról, hogy egy nap majd szerepelni fog az egyik filmemben. Felnőttkoromban pedig arról, hogy nekem is úgy fog vágni az eszem, és annyi emberre leszek hatással, mint Carrie Fisher.
Most, hogy Carrie Fisher eltávozott, a barátomról, Carrie-ről fogok álmodni, akinek káprázatos karrierjét volt szerencsém kezdettől figyelemmel kísérni, akinek őszintesége jobb emberré tett, és aki lélekben – akárcsak az Erő – örökké velünk marad. Szép álmokat, drága hercegnőm..." -
Nesze!
-
kjhun #3819 Az, nincs fent valahol? Földet?? :D
Inkább csókolok meg egy vukit! Beajánlhatom egynél. --> #3506 és #3557 (A 4.-iké nincs meg.) -
-
Prof William #3817 Ha jól rémlik ég Baljós Árnyak TV-s ajánlója se volt rossz. :)
Sok marhaság volt benne de vége megmaradt...
"A két Jedinek és kisfiúnak együtt kell megmenteniük a Földet." :)
Aha szóval a földet. :) -
kjhun #3816 Pár órája felkerült a '97-es SE TVRIP-ben.
A TV-s vetítés vége:
Rákerestem a műsorújság-archívumban. Hát, az a leírás, amit a filmhez adtak.
LOL:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Halálbolygó

RIP Leia.
-
Prof William #3815 Az Ébredő Erőben is minimális szerepe volt. Valószínűleg ahogy átengedte volna a stafétabotot a fiatalabb generációnak, egyre kevesebbet szerepelt volna.
Esetleg majd megemlítik hogy éppen ide vagy oda ment stb.
Ha meg több szerepet szánnak neki akkor meg jöhet a CGI.
Nyugodjék Békében. -
-
Szegény. Évtizedekig nem néztek feléje, erre jött a VII. rész, berakják, és nem sokkal utána meghal.
Legalább még látta a Zs1et. :( -
Nyugodjon békében...pont ma délután voltam megnézni a Zsivány Egyes-t,feljöttem netre és ez fogad :((
Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.12.27. 19:45:52 -
Pares #3811 Állítólag már leforgatták Leia jeleneteit a 8. epizódban. Egyébként szerintem alapból is kiírnák a történetből, de így meg már biztos. Csak az a kérdés, hogy ezt már a 8. epizódra tervezték, és nem kell CGI, vagy csak a 9.-re... -
"leforgatták-e a vele játszódó jeleneteket"
Tarkin után ez szerintem értelmetlen kérdés ... -
Kisssssss #3809
-
Pares #3808 "A Star Wars-saga szempontjából nagy kérdés, mi lesz Leia karakterével. Fisher ugyanis a Csillagok háborúja még készülő, 2017-ben megjelenő VIII. részében is szerepel, azt egyelőre nem tudni, hogy leforgatták-e a vele játszódó jeleneteket."
Remélem igen, de úgy néz ki ő is követi Han Solo sorsát...
-
Pares #3807 R.I.P. -
:(((( -
Meghalt Carrie Fisher :(