5229
-
Tetszett.
a végén vártam, hogy epic lesz, és elkezdi üldözni a senátor hajót a csillagromboló, de kihagyták sajnos ! :DD -
Ott elfogadtam a hiperűrugrást, mert sci-fi. A kommunikációt is elfogadtam, csak érdekelt a mikéntje. -
Az űrhajók is gyorsabban haladnak. Azon nem akadtál fenn? -
-
Stockbauer33 #3800 -
Köszönöm, csak azzal nem voltam tisztában hogyan lehetséges a fénysebességnél gyorsabb kommunikáció. :) -
facebook -
Kisssssss #3797 holonet. -
Hogyan kommunikálnak egymással az űrhajók/emberek amelyek/akik különböző csillagrendszerekben vannak? -
piamania #3795 Jobbulást! -
Egyetértek. 
Az a Calibri betűtípus ultra gáz volt. :) De az űrben úszó szöveg nekem sem hiányzott. -
Quantumleap #3793 Mondjuk azért a faék egyszerűségű címkiírás helyett kitalálhattak volna valami jobbat. -
én is így vagyok vele, a VII-t is 2x kellett megnéznem emiatt :D
a zsivány zenéje viszont nem olyan jó sztem
Utoljára szerkesztette: Rage47, 2016.12.23. 22:51:14 -
az ilyenre reagálni sem kell. ott követted el az első hibát :) -
Bandicoot #3790 

Jól megmondtad,jár a cukor!

-
Pares #3789
"Egy SW film ÍGY kezdődik."
Az eredeti trilógia filmek továbbra is így fognak kezdődni...
"A spinoff dumával meg etesse a dizni azokat az ál fanokat akik benyelik hogy egy film ami gyökeresen kötődik a fő trilógiához, és annak főbb szereplői és frakciói nagyban szerepelnek benne"
Jaj, megint ez az "álfanos" felsőbbrendűsködős "énigazifanvagyokésmindenkinéljobbantudommithogyankéne" süket duma. Valami nincs rendben arra feléd... Ez egy spinoff film, akár tetszik, akár nem. #3745
In media, a spin-off[1] (or spinoff[2]) is a radio program, television program, video game, film, or any narrative work, derived from one or more already existing works, that focuses, in particular, in more detail on one aspect of that original work (e.g. a particular topic, character, or an event).
"gagyi zenét érdemel és gagyiwoodi popkornfilm kezdést mert szpinoffff!!!..."
[facepalm]
"Gyakorlatilag egy 40 éves "kultúrába" köptek szépen bele."
Lucas nem csinált spinoff SW filmeket, a Disney kezdte, szóval nem köptek bele semmibe, ezek csak a te elbaszott tévképzeteid. -
Bandicoot #3788 Én csak annyit fűznék még hozzá: Egy SW film ÍGY kezdődik. A spinoff dumával meg etesse a dizni azokat az ál fanokat akik benyelik hogy egy film ami gyökeresen kötődik a fő trilógiához, és annak főbb szereplői és frakciói nagyban szerepelnek benne gagyi zenét érdemelnek (azok helyett amik HOZZÁJUK TARTOZNAK) és gagyiwoodi popkornfilm kezdést mert szpinoffff!!!... Gyakorlatilag egy 40 éves "kultúrába" köptek szépen bele. A legutolsó amúgy SW filmektől legtávolabb álló gagyi játék is legalább megkapta azt a tiszteletet hogy a főcím lemenjen benne....
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.12.23. 20:23:32 -
Quantumleap #3787 Abban viszont egyetértek hogy szerintem élvezetesebbre sikerült mint az Ébredő Erő.
Itt most a Baljós Árnyakról vagy a Zsivány Egyesről beszélsz? -
gyerekek, az ébredő erő az még semmi sem volt a sztoriból semmit sem mutatott meg, csak az új karaktereket kontextusba helyezte. mérnöki precizitással találtak ki szerintem mindent hozzá a Disney munkatársai, én nagyon élveztem a filmet, szerintem rendben volt. -
Prof William #3785 A Baljós Árnyaknál még egy érzéstelenítés nélküli bölcsességfog eltávolítást is jobban élveznék...
Abban viszont egyetértek hogy szerintem élvezetesebbre sikerült mint az Ébredő Erő. Vagyis... Az Ébredő Erő egy nagyon komoly biztonsági játék volt Disney részéről. Nagyon NAGYON látszott hogy nem mernek újat nyújtani hanem a SW receptet követik. Sokszor nagyon is szolgaian.
A Rogue One esetében viszont éreztem hogy most ki mertek próbálni egy új irányt.
Alapból Cassian első feltűnéseSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ANNYIRA elütött a szokásos lázadóképtől hogy csak pislogtam.amikor minden lelkiismeret furdalás nélkül lelövi az informátort
De rájöttem hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ez a tette abban a helyzetben reális volt.
Jó film voltSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kár hogy mindenki meghalt a végén. Ezzel az egyre jobban összecsiszolódó és jellemfejlődő Zsivány Egyes csapattal el bírnék képzelni több filmet is, ahogy szép lassan Lázadók(és később az Új Köztársaság) elit csapatának magjává növik ki magukat.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.12.23. 12:39:02 -
Érdekes dolog a zene. Legalább is nálam. Általában filmnézés közben nincsen rám akkora hatással, mint ha az OST-t külön hallgatom. A Rogue One-nál sem volt ez másképp. A képi világ a figyelmem nagy részét lekötötte. Most meghallgattam a film zenéjét és azt kell, hogy mondjam remek.
A moziban nem volt rám akkora hatással Jyn és Cassian filmvégi jelenete , de most, hogy meghallgattam a "Your Father Would Be Proud" track-et és könnyeket csalt a szemembe.
Utoljára szerkesztette: CanonEOS, 2016.12.23. 12:14:17 -
Quantumleap #3783 Azt még hellyel-közzel megértem, ha valaki az Ébredő erőt nem tartja méltónak a klasszikus trilógiához. Na de hogy a Baljós árnyak is jobban tetszen... -
Igen^^ (VCX-100)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Star Wars Rebels-ből, ott van a Szellem (Ghost). És a Scarif feletti űrcsatában is részt vett.
-
Pares #3781 Ismerős? :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Prof William #3780 Az utolsó jelenetben én is ezt hittem hogy vagy találtak egy nagyon hasonló dublőrt, vagy esetleg jók voltak a maszkmesterek.
Tarkin esetében viszont eléggé kilógott a lóláb, de az összképen ez nem sokat rontott.
Vader a legszerencsésebb. Nála sosem kell majd CGI, csak egy fazon aki mindig felveszi a páncélját. :) -
Stockbauer33 #3779 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Pares #3778 Na, jöttél megnevettetni? -
Kisssssss #3777 csak óvatosan a szavakkal, nehogy megsértsd néhány ember lelkivilágát. -
Pares #3776 "Bármely 5 percében több SW hangulatot találtam, mint az egész TFA szánalmasságban, amit a magam részéről nem veszek figyelembe különösebben, ha SW-ről van szó. Említésre sem volt méltó, így most sem kap több szót."
-
dregnarr1 #3775 Meglestem RO-t, véleményem:
Bármely 5 percében több SW hangulatot találtam, mint az egész TFA szánalmasságban, amit a magam részéről nem veszek figyelembe különösebben, ha SW-ről van szó. Említésre sem volt méltó, így most sem kap több szót.
A Rogue One minden pillanatát imádtam, pedig egyáltalán nem vártam tőle semmit az előzetes képek, meg forgatási anyagok alapján. Erre végtelen sok aprósággal megrakott, minden részletében igényesen összerakott hangulatbomba volt az egész. Teljes mértékben hozta a világ hangulatát, kosztümök, lények, koszos, kopott űrhajók, stbstb. Ez egy igazi, tényleges SW volt, nagyon remélem hogy a készítő gárda kap még több lehetőségek Story filmek, esetleges jövőbeni Epizódok megalkotására.
A CGI karakterekkel sem volt bajom, ennél jobban nem hiszem hogy meg tudták volna őket csinálni. Az utolsó snittben meg csak a legutolsó töredékmásodpercben realizáltam csak, hogy "valami nem kóser", azt hittem hogy valami lookalike-ot használtak.
10/10.
Jelenlegi sorrendem, nekem legjobban tetszőtől a legkevésbé tetszőig:
EP 3, RO, EP5, EP4, EP2, EP6, EP1
Utoljára szerkesztette: dregnarr1, 2016.12.22. 16:18:15 -
Pares #3774 Szerintem meg nem :) -
Ok, hogy az ő történetük áll a középpontba, de nem jók:D
R1 karakterei sokkal jobbak lennének pl egy trilógiára vagy történet folytatásra, mint azok akik az erőben vannak.
-
Pares #3772 Az hogy jobb vagy nem a TFA-nál, szubjektív, de hogy a karakterek jobbak lennének, azzal nem tudok egyetérteni olyan értelemben, hogy csak felületesen ismertük meg őket. Ami nem baj tekintve, hogy ez egy önálló történet, kezdettel és véggel, ráadásul ugye SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az R1-ben kaptunk néhány "kész" karaktert, közülük egyedül Jyn karaktere fejlődött valamelyest, de igazából nem is róluk szólt a film, ők csak "eszközök" voltak a történet elmeséléséhez és az elvarratlan szálak elvarrásához. A TFA-t (és a trilógiát) ebből a szempontból nem is lehet összehasonlítani vele, mert az R1-el ellentétben ott maguk a karakterek és az ő történetük áll a központban.a végén mindegyikőjük meghal.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.12.21. 13:31:25 -
Az ébredő erőtől biztos jobb film lett.
A karakterek is jobbak, ott kb már a nevüket és jeleneteket sem vagyok képes visszaidézni és érdekelni sem érdekel eggyik sorsa sem.
A film jól áll a star warsnak, de ideje lenne már elszakadni a korábbi filmektől.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A vége nem tiszta, mert ott ugyan mutatják, hogy egy romboló épp bewarpol az ugrani kívánó flotta elé és a zászlóshaót ki is ütik, de a kapitány halálát már nem, csak azt, hogy végül elküldik a terveket.
Ha a kapitányuk túlélte akkor nem biztos, hogy eléggé szét van szopkodva a zsivány 1 neve az új reményben, tekintve, hogy még hősi halált is hal mind:D
Hollywood a páncélokat eddig is csak díszként használta, szerintem egy film nincs ahol úgy funkcionálna, ahogy annak kellene a valóságban:D
Mondjuk engem meg azok a bazi értelmetlen és idióta lépegetők zavarnak, annyira elcseszett és értelmetlen koncepció csak muszáj, mert az eredetiben is ott voltak...
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2016.12.21. 12:39:55 -
Prof William #3770 -
Prof William #3769 Annál jelenetnél én is gondolkodtam, hogy vajon SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!honnan olyan ismerős az a hajó ami belerombol a Csilagrombolóba aztán beugrott, hogy a KOTOR-ban is pont ez volt. Egész szépen túlélte az évezredeket. :) Jó kis easter egg volt. Ráadásul fontos szerepe is volt hiszen egymaga nyomott le két Birodalmi Csillagrombolót. :) -
Pares #3768 Amint írtam, engem a sok easter egg meg cameok közül az lepett meg legjobban, amikor
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
elővették a Hammerhead-class cruiser-t a KotOR-ból. Mondjuk így utólag utána néztem, és a elméletileg a Rebels-ben is már megjelent, de azt nem nézem (van mit bepótolnom). Mindenesetre nagyon jó érzés volt a filmben újra látni, ami azt is jelenti, hogy a KotOR-t is a(z új) kánon részévé tették.
-
Prof William #3767 Rogue One
Az első trailert leszámítva nem láttam mást így nem tudtam pontosan mire is számíthatok de a végeredmény nagyon jó volt.
Az elejénSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kicsit furcsa volt ahogy kb 5 perc alatt 6 bolygót is bejártunk, de aztán szerencsére lassított a sztori.
Látszott hogy - Marvel mintára- ezzel a filmmel a Disney kipróbált egy új irányt, ami jó ötlet, mert ha minden évben ugyanazt akarnák eladni akkor egy idő után menne a süllyesztőbe az egész.
Nekem tetszett, az Easter Eggek is jók voltak nem tolakodók. Véleményem szerint jobban sikerült, mint a Ébredő Erő. Sokkal jobban élveztem és a végénSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A három helyszínes föld-levegő-űr csata pedig igazán jóra sikeredett. Az Ébredő Erőben sehol sem volt ilyen akciójelenet.
A szereplők is jók voltak. Külön tetszett hogy nem voltak csak feketék és fehérek, bár erre éppen csak némi felületes sejtetés formájában volt idő.
Különösen Donnie Yen - alias IP Man az űrben - tetszett a legjobban.
Eredeti nyelven, felirattal néztem szóval nem tudom milyen lehetett a magyar szinkron de nem hallottam jókat róla.
Ami viszont már lassan komolyan röhejes volt (de nem csak ebben a filmben) hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A rohamosztagos páncélok menyire nem védenek semmi ellen. Komolyan botokkal és ütésekkel földre lehetett vinni őket. Minek viselik őket egyáltalán? De legalább már nem céloztak olyan csapnivalóan. :)
Az utolsó 5-6 perc pedig kifejezetten zseniális volt.
Mindent összevetve remek filmélmény volt. Mert elvonatkoztatni a Star Warstól miközben mégis az maradt.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.12.19. 10:12:23 -
Stockbauer33 #3766 -
karajjj #3765 Egyedül Vader hangjával volt bajom, az valahogy nem jött át.