5229
-
pett3rson #3890 He? A Jedi visszatér Anakin-ra utal? hol? mikor? Ilyet még nem hallottam sosem. -
pett3rson #3889 Nekem nem tetszenek, Az utolsó Jedi pont jó :) -
a címek mindig csak szimbólumok. lehet hogy yodáról lesz szó, és rá utal ez . például ahogy a jedi visszatér is anakinra utal. -
Prof William #3887 Az azt követő meg: Star Wars: Hopp ez mégsem az utolsó Jedi.
Remélem Luke-ot nem nyírják ki. Szomorú lenne ha azzal akarnák fenntartani a sokkfaktort hogy minden részben kinyírnak egyet a régi trilógia szereplői közül. Ez nem a Trónok Harca. :)
Az azt követő részben meg majd Landot kaszabolják le. :) -
pett3rson #3885 ezmi? -
Pares #3883
Most azt találgatják, hogy a Superbowl alatt mutatják meg az első teasert (2 hét múlva).
Apropó, RotJ eredeti címe
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.01.23. 19:38:05 -
Stockbauer33 #3882 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Pares #3881 Nem lesz CGI Leia.
Hetek óta dolgoznak a EP VIII előzetesen. -
Pares #3878 Nem lesz. A kivágott jelenetek extraként vannak mellékelve. -
Pares #3876 Törölt jelenet a TFA-ból.
-
Pares #3875 Nyilván, csak ha visszaolvasol egy kicsit, ez eredetileg a Starkiller bázis hiperűrágyújánál vetődött fel. -
Igen, ezek alapján valószínű hogy igazad van, én csak elmondtam hogy mi volt a CW-ben. :D
Amúgy, a csillagok között akkora a csillagközi tér, hogy nem kell cikázva kerülgetni a csillagokat, emiatt bőven lehetnek "egyenes" hiperűrutak. -
SzinesGeza #3873 "Ha nagyon akarom erőltetni"
Talán pont ez a baj. ;) -
Pares #3872 Nem tudom, sajnos még nem jutottam odáig, hogy végignézzem a CW-t. :D
Igen, a navicomputer kiszámítja az útvonalat, tartalmazza a rendszerek koordinátáit, de ebből még mindig nem egyértelmű, hogy hol is utaznak. Nézegettem a galaxis térképet, és viszonylag egyenes hiperűr-útvonalak vannak, gyakori elágazásokkal, nem úgy néz ki, hogy sok mindent kell kerülgetni, inkább azért kanyarodnak, hogy a rendszereket összekössék.
A navicomputer szerintem akár azt is számolhatja, hogy pontosan hol kell és hol biztonságos kilépni a hiperűrből, meg melyik elágazásnál kell "lefordulni", bár nehéz elképzelni, hogy az hogy néz ki.
Az ANH-ban Tatooine-tól Alderaanig való útból csak annyit látunk és tudunk, hogy kb. két óráig tartott, és hogy beléptek a hypertérbe, meg kiléptek belőle, vagyis mintha egyenesen odarepültek volna, közben a térkép szerint nem is vezet oda közvetlen út, hanem van egy csomó "elágazás", jelentsen az bármit is.
Én azért vagyok azon a véleményem, hogy hipersebességre való ugráskor átlépnek egy másik "dimenzióba", és az igazi veszélyt az jelenti, hogy hol lépnek ki belőle, mert ha simán csak FTL-el utaznának, akkor először is minek hívnák hiperűrnek (a szó jelentése is kb. "túl az űrön", vagy valami ilyesmi), a másik meg hogy a sima FTL közbeni csillagok és bolygók körüli kanyargás elég furának hangzik.
A wiki ezt írja:
"New routes are almost never scouted out, mostly because the end coordinates might place the traveling ship inside some star or planet. For example, the Deep Core Systems are especially hard to navigate because of the high density of stars."
...
"Existing in hyperspace, mass shadows are the hyperspace signatures created by gravity wells of large objects existing in normal space. Due to their nature, mass shadows can potentially cause the threat of collision if a ship were to drop out of hyperspace and impact with the associated object. Mass shadows occur naturally, caused by the gravity wells of large celestial bodies such as, planets, stars, or gas giants. Smaller objects (e.g., comets) may also cause mass shadows to occur."
Szóval ez alátámasztja azt, amit mondok, vagyis nem a normál térben utaznak, hanem egy másik "dimenzión" keresztül, viszont a normál térben előforduló nagy tömegű objektumoknak "gravitációs árnyéka" van a hiperűrben, ami "kiránthatja" a hajót a hiperűrből.
A hiperűrből való "kirántásról" meg ezt írja a wookie:
"The hyperdrive inhibitor was a device critical in hyperdrive instrumentation: it prevented head-long trips into raging stars.
When astrogation computers registered a sun, the hyperdrive inhibitor module prevented the ship from getting out of hyperspace near the star..."
Szóval ez azt jelenti, amit korábban is írtam, hogy nem tudnak összeütközni a normál űrben lévő objektumokkal, viszont azok gravitációs tere kihúzhatja őket a hiperűrből (és ott már nyilván összeütközhetnek), ennek megakadályozására van ez a "hyperdrive inhibitor".
Vagyis
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Prof William #3871 Emellett szólhat az is hogy a SW-ben nincs semmi hipertéri kapu, belépő effekt vagy hasonlók hanem a hajók csak elvillannak/gyorsulnak a messzeségbe... -
A Clone Wars-t nem rég kezdtem újranézni, és ott Grievous, a Malevolence-szel, például nem tudott átmenni egy nebulán. Ami szerintem azt jelenti, hogy nincs "másik dimenzió", magyarul simán koccanhatnak ha vmi útba kerül. Azért van a Navikomputer gondolom, ami megnézi mely csillagrendszerek/bolygók/nebulák vannak közte és a cél között és olyan útvonalat tervez, amely kikerüli mindegyiket. -
Pares #3869 Erre gondolsz?
HAN
Traveling through hyperspace isn't
like dusting crops, boy! Without
precise calculations we could fly
right through a star or bounce too
close to a supernova and that'd end
your trip real quick, wouldn't it?
Ez szerintem nem kell, hogy feltétlenül a hiperűrben való utazásra vonatkozzon, vonatkozhat a hiperűrből való kilépésre is. :) Mint amikor a Starkiller bázison landoltak, egy kicsit pontatlanabbak, néhány kilométerrel elszámolják magukat, és "keresztül repülnek" a bolygón. Ha nagyon akarom erőltetni, azt is mondhatom, hogy a nagy siettség közepette egyszerűen pongyolán fogalmazott. :D Igazából ez a része az univerzumnak annyira ködös, hogy csak találgatni lehet, hogy hogyan működik.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.01.12. 12:25:44 -
Prof William #3868 Mit tud egy tanulatlan vidéki csempész az ilyen dolgokról? :) -
SzinesGeza #3867 "ahol út közben nem ütközhetnek össze bolygókkal, csillagokkal és egyéb objektumokkal"
Ehhez képest a legelső filmben Han Solo pont nem ezt mondja. -
Kisssssss #3866 ezt most találtam.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Kisssssss, 2017.01.11. 14:54:47 -
Pares #3865 Én úgy értelmeztem SW univerzumban használt a hiperteret/hiperűrt, mint egy másik dimenziót. Vagyis amikor hiperűrben utaznak, akkor átlépnek egy másik "dimenzióba", ahol út közben nem ütközhetnek össze bolygókkal, csillagokkal és egyéb objektumokkal. Itt is azt írják, hogy azért veszélyes új hiperűr-utakat feltérképezni, mert nem tudják, hogy mi az út vége (lehet, hogy egy csillag belsejében lépnének ki) és nem azért, mert útközben összeütköznének valamivel. Útközben kilépni a hiperűrútról ugyan ezért veszélyes. Szóval olyan mint egy alagút, ami átmegy a hegyek alatt, csak az a kérdés, hogy hol jön fel a "felszínre" az alagút vége. A Starkiller bázis esetében a hiperűrt gyakorlatilag a fegyver csövének használták.
Hihetőséget emlegetni a SW univerzummal kapcsolatban meg elég érdekes, mert tömve van olyan dolgokkal, amiknek jobb nem bele menni a működésébe... Elég annyit megérteni, hogy a SW nem a mi univerzumunkban játszódik, és nem a mi univerzumunk fizikai törvényei alapján működik. Lehet sci-fi-nek hívni, de a sci-részétől valójában nagyon távol áll, és nem is akar közelebb lenni. Ennyi. -
pett3rson #3864 Na ez tök igaz. Sith tanonchoz képest akkor egész jó volt :) -
igazából nekem annyi vele a bajom, hogy egyrészt olyan távra pontosan célba találni eleve "érdekes", minimális eltérés is több ezer km tévesztést jelentene.. meg hát mennyi az esélye annak, hogy nem esik útba semmi más bolygó, nap, fekete lyuk, stb.. oké, mondjuk az első kettőn átmegy a lövés, mert olyan überbrutál, de akkor a kijelölt célpontnál sem áll meg..
hihetőbbnek találtam volna, ha hipertér-kaput nyitnak a sugárnyaláb előtt, mint így.. de számos más fegyvert kitalálhattak volna..pl regényekben ott volt a napzúzó (vagy mi volt a neve..)
tudom, ott a megfoghatatlan Erő, a totál fejlett technológia, de ők mégis egy olyan megoldást választottak, ami még így is túl hihetetlen, pedig szeretem a scifi-t, és a fantasy világokat is, és a fantáziám nem kimondottan földhözragadt.. -
Prof William #3862 Tarkinnál egy kicsit látszott de pl Leila esetében elsőre meg voltam győződve hogy valami rá nagyon hasonlító színésznőt sminkeltek ki tökéletesen.
Amúgy legtöbb Scifiben is két megoldás van kommunikációra.
1. Semmi sem gyorsabb a hipertéri hajóknál szóval hírek olyan gyorsak mint a hajók, amelyek szállítják őket. Így pl van értelme futárhajókat kiküldeni fontosabb hírekkel.
2. Kitalálták a hipertéren keresztül a valós idejű kommunikációt és nincs időeltolódás.
A SW a második lehetőséget favorizálja.
"de vajon ebben mennyit számít a tudat, hogy az ember tisztában van azzal, hogy nem valódi embert lát.."
Szerintem rengeteget. Pl. Testvérem nem tudta, hogy a Tarkint játszó színész már meghalt (vagy hogy nem ember alakítja) és elsőre -bár azért gyanús volt neki- de nem volt benne biztos, hogy cgi-t lát e.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.01.10. 12:03:24 -
Pares #3861 "de vajon ebben mennyit számít a tudat, hogy az ember tisztában van azzal, hogy nem valódi embert lát.."
Nagyon sokat. Ezért lehet hihetőbb és valósághűbb kitalált/nem emberi karaktereket készíteni. Amint korábban is írtam, nagyon nehéz legyőzni/meggyőzni az emberi agyat e téren. Egyébként ez egy ismert jelenség, angolul Uncanny Valley-nek hívják. -
suba53 #3860 A csillagkapu sorozatokból már megtanultuk a hiperűr fogalmát, a mélyűri érzékelők létét, azt hogy sok ezer fényév távolságokból real time adatokat tudnak fogadni, és egyebek. Bár ott a hiperűrben is hetekig utaztak a fénysbesség sokszorosával.
Ezek után a fél galaxist átlövő hiperűr plazma fegyver már semmiség.
-
nagyon élethű volt, nekem egyedül a megvilágításuk nem volt rendben, nem úgy csillogott a bőrük mint az élőszereplőké, és túl sima is volt, ezt leszámítva nagyon rendben volt mindkettő
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.01.10. 01:07:46 -
Kisssssss #3858 nekem sem volt kifogásom a cgi szereplők ellen, sőt! jó volt látni őket újra. -
nekem tetszett hogy láttam őket, és totál nem izgatnak hogy CGI -
SPOILER
érdekes dolog, sok helyütt hallottam panaszt Tarkin nagymoff CGI fejére.. de vajon ebben mennyit számít a tudat, hogy az ember tisztában van azzal, hogy nem valódi embert lát.. mert például egyik haverom totál laikus volt a Csillagok Háborúja világához.. egy részt se látott.. most egy hölgyemény rávette, hogy üljön be egyre.. és mivel ő nem tudta, hogy Peter Cushing meghalt, így fel se merült benne, hogy egy emberi karaktert nem színész játszik el, s nem is tűnt fel neki a dolog.. ahogy Leia fiatal visszaköszönése sem -
jaa.. hát, homokos mindkettő (: -
Pares #3854 Most nem tudom, hogy a R1-ben, vagy másban hallottam (azt hiszem az R1-ben volt), de tisztán emlékszem, hogy a birodalmiak hiperűr-ágyút emlegettek, mint elméleti fegyvert. -
Jakku az, nem Tatooine:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.05. 12:36:10 -
"Ráadásul Kylo Ren súlyosan sebesülten is képes volt őt és Finnt lenyomni"
hát igen, az valahogy sokaknak elkerülte a figyelmét, hogy Kylo-t Csubi lőtte meg a Bowcasterrel.. azzal a fegyverrel, aminek hatékony brutalitására még direkt fel is hívták korábban a figyelmet azzal a jelenettel, amikor Han elkérte kipróbálni.. mégis az emberek többsége nem azon csodálkozik, hogy élhette túl, hanem azon, hogy miért nem sikerült ilyen sérülten lenyomnia egy képzett katonát (aki minden bizonnyal kapott közelharci képzést, még ha nem is fénykarddal) és egy csajszit (aki valószínűleg nem csak békésen homokozgatott a Tatooine-on amíg felnőtt, hanem kénytelen volt párszor már megvédeni magát)
tartalmazott hülyeségeket az SW7 (pl a fél galaxist átlövő szuper-lézer vagy amikor Leia rádöbben, hogy Han meghalt és Csubi mellett elsétálva a "vadidegen" Rey-t öleli meg), de az a 2vs1 párbaj simán belefér -
pett3rson #3851 Megfogadom, moziban többet ilyet nem :) köszi, magamtól is rájöttem. -
Prof William #3850 Gondolom akkoriban Vader nagyúr még fiatal volt és kellett pénz a Halálcsillagra. :) -
Kisssssss #3849 youtubeozás közben miket nem talál az ember... 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Stockbauer33 #3848 Ennyi 
-
"Egy jó moderátor, kihozza belőlem az állatot" :) -
Szövegértelmezési problémái vannak, vagy csak rád van állva. Moderátornak tökéletes, bárhogy is van:)