5229
star-wars-banner.jpg
  • Tikal #3985
    irónia... talán?
  • Nagydög
    Azert ez igazi titanok harcanak igerkezik koztetek.
  • Quantumleap
    Akkor ne nézd meg! Tényleg nem értem, hogy a magadfajták minek kínozzák magukat.
  • [NST]Cifu
    A Zsivány Egyes especiel jó volt. Kb. a Birodalom visszavág óta a legjobb Star Wars film számomra. Az más kérdés, hogy a VII.-el sikerült a "normál" részekre való érdeklődésemet pontosan zéróra redukálni.
  • Kissssss0 #3981
    reménykedjünk a legjobban...
  • DantesHUN
    Már most szar. Meg mondom előre. Én ugyanis tudok jósolni. És már voltaképp láttam a filmet. Ti is?
  • Pares
    "It's time for the Jedi... to end."

Vicceltek ugye? Szerintem kibaszott jól néz ki. Luke szürke "Jedi".
  • BoneDragon
    Az előző rész trailere brutál jó volt, maga a film egy kalap fos. Remélem itt fordítva lesz. Mondjuk már egy ideje nem izgat az SW világ...
  • Kissssss0 #3977
    engem se dobott fel...
  • TBTPumpa
    Ideje meggyalázni ezt a sagát is. Sebaj, a pénz gyógyít.
  • BoneDragon
    Uncsi
  • TBTPumpa
  • kjhun
    Gold Leader Drops F-Bomb!

Extended Death Star Meeting Scene

And Your Call Yourselves Human

Grand Moff Tarkin (Peter Cushing) RARE Outtake

Utoljára szerkesztette: kjhun, 2017.04.14. 12:37:31
  • Pares
    Ma elméletileg megmutatják az első TLJ trailert. Elméletileg valamikor 18:00 körül.
  • PetruZ
    A Tribute To Carrie Fisher
  • Stockbauer33 #3970
    http://24.hu/kultura/2017/04/11/megvan-mikor-erkezik-a-star-wars-8-elso-elozetese/
  • dregnarr1 #3969
    Hmmm...!
  • Pares
  • shaba23 #3967
    Nem igazán vágom, hogy az emberek miért sírnak azon, hogy lesz AT-AT az új részben...
  • SzirmosSzisza
    Kint van virágboltban az új film, ha esetleg valaki megnézné megint :)
  • Stockbauer33 #3965
    http://konyves.blog.hu/2017/03/06/carrie_fisher_241
  • Pares
  • Dagohun74
    Ez a srác tud valamit. Tökéletes a meglátása a mostani Star Wars irányról. És a kritikái is jók mindkét filmről.
  • DasIsFuck
    Én is pont linkelni akartam ide ezt:D
  • Pares
    Szerintem egyáltalán nem rendezési hiba, pont ez volt a lényeg, hogy a Jedi rend tele volt elkényelmesedett, túlságosan magabiztos, arrogáns, képmutató és vak Jedivel (még Yoda is szóba hozza a Winduval és Kenobival való beszélgetésükkor), valamint az egész előzménytrilógia magának a Jedi kódnak a hibáiról is szólt, ami Anakin és más Jedik végzete is lett. Dooku is azért tért át a sötét oldalra, mert kiábrándult a Jedikből és a korrupt Köztársaságból. Luke-ot szerintem már nem is lehet régi módi Jedinek nevezni, az előzmény trilógia végére az egész Jedi kód megbukott. A Sitheknek meg muszáj volt, hogy valahogy képesek legyenek elrejteni a sötét oldallal való kapcsolatukat, különben sokra nem mentek volna a Rule of Two bevezetése óta. Erre rásegített a Jedi rend és a Köztársaság korábban említett inkompetenciája is. Ahogy Sidiousnak Palpatine, úgy a mesterének, Plagueisnek Hego Damask volt az álcája. Ez utóbbi vette rá (és pénzelte) Syfo-Dyas Jedi mestert (akinek barátja volt Dooku), hogy a Kaminoiakkal klónoztasson egy hadsereget titokban, arra az esetre, ha rosszra fordulna a helyzet (persze a rosszra fordulás mögött is ők álltak, és a hadsereget is Palpatine használta fel). Akkoriban a Köztársaságnak nem volt hadserege, nem volt rá szüksége, a Köztársaság egy demokratikus únió volt, amiben a Jedik tartották fenn a békét ezer éven át, elkerülve a nagyobb háborúkat. Az egész konfliktus az elejétől fogva egy ezer éves Sith terv része volt, amit végül Darth Tenebrous tanítványának, Darth Plagueisnek, és az ő tanítványának, Darth Sidiousnak (és részben Dookunak) sikerült megvalósítania. Hosszú történet. A klón hadsereg felállításáról részletesebben itt és itt olvashatsz.
    Vagyis ahhoz, hogy a Köztársaság elbukott, nagy mértékben hozzájárult, hogy az ezer éves béke során a rendszer egyre korruptabb lett, és hogy a Jedik egyre jobban elkényelmesedtek, közben pedig a Sithek a háttérben kényelmesen tervezhettek úgy, hogy a létezésükről mit sem sejtettek.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.02.17. 14:20:59
  • Prof William
    Ez részben a rendezés hibája is de nekem anno az előzmény trilógiában eléggé csípte a szemem hogy, a jelenleg élő legnagyobb Jedik ott tárgyalnak egy szobában a Sith Lord-al és még csak nem is gyanakodnak...

Tudom tudom az "az erő ködbe burkolózik" de hogy még csak gőzük se legyen... Hol az a híres Jedi megérzés?

Az egész előzményben tiszta inkompetens a Jedi rend. Pl a szentáusban sem hisz senki KÉT JEDINEK akik személyesen tanúsítják hogy a Nabbo blokád alatt van és őket is meg akarták ölni.

Meg "Jé valaki hadsereget klónoztatott, amiről eddig nem is tudunk? Na mindegy bár semmit sem tudunk róla de ha már megvan akkor használjuk."

Meg amikor ott hüledeznek, hogy húú háááá 200 000 Katona meg további 500 000... Nem azért de egy alsó hangon is bolygók ezreiből álló galaxiosban az lenne a minimum hogy a Köztársaságnak alapból MILLIÁRDOS nagyságrendű hadereje van. Nehogy már úgy kelljen a sufinban összedobni pár százezer katonát....

Vagy a Geonosison ahol tucatszámra kaszálták le őket a harci droidok. Anno úgy képzeltem, hogy fölényesen max 1-2 veszteséggel győznének.

Anakint is ott csesztetik ahol érik. Szinte ők lökik a sötét oldalra.
  • Stockbauer33 #3958
    [/spoiler][/spoiler]
  • Szabi #3957
  • Szabi #3956
    Jar Jar Binks
  • tigeroo
    HK-47
  • Shiwo
    BB-8, R2D2 , Galen "Starkiller" Marek
  • Midas
    Obi-Wan Kenobi
  • Pares
    Darth Sidious. Zseniálisan manipulálta az egész Galaxist, ráadásul az álszent, képmutató és vak Jedik orra előtt, akiket a saját katonáikkal gyilkoltatott le.
  • Master91
    Nehéz, Vader 1. aztán talán Luke
    Thrawn, Ep4-5-6 Császár
  • dregnarr1 #3950
    Echuu-Shen Jon
  • pett3rson
    Nekem Darth Maul :) mert csak, nincs mit magyarázni.
  • Shiwo
    és nem csak ott.. a Yuuzhan Vong-ok speciel egy másik galaxisból keveredtek át és rúgták hátsón az ismert "SW" galaxis nagy részét..
  • Prof William
    Így már érthető köszönöm.

Most már rémlik hogy anno az első Sith War is úgy indult hogy egy szerencsétlen (vagy éppen szerencsés) útvonal feltérképező hajó a Sith Űrbe tévedt és megtalálta Korribant.

A másik meg...ahogy mondod. Nem hinném hogy még olyan nagy dolgok lennének a galaxis 1/3-ban ami a maradék 2/3-ben ne lenne megtalálható. Vagy legalábbis az ottani civilizációkat nem érdekli.

Ezzel az erővel akár egy komplett Sith Birodalom is lehet ott még valahol. :)
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.02.09. 15:45:33
  • Pares
    Korábban már volt róla szó.

"There are established safe hyperspace routes that were scouted out by an unknown species 50,000 years prior to the events in Star Wars Episode IV: A New Hope (1977). These routes made interstellar trade and eventually the establishment of the Republic possible. New routes are almost never scouted out, mostly because the end coordinates might place the travelling ship inside some star or planet."

Vagyis valaki nagyon régen feltérképezte/felfedezte azokat az utakat, amik most ismertek, és utánuk mindenki csak ezekre építkezett. Újakat meg nem lehetetlen, de életveszélyes feltérképezni. Meg igazából ha azt vesszük, egy galaktikus civilizációnak bőven elég az is, ami fel van térképezve, így valahol érthető is, hogy nem nagyon sietnek az ismeretlen régiók felfedezésével. Ez nem jelenti azt, hogy egyesek nem térképezték fel bizonyos részeit.
  • pett3rson
    Ha jól emlékszem erre azt szokták mondani, hogy eltűntek a régi adatok. Kitörölték vagy mittomén, megsemmisültek az X bolygón történt események miatt, tökmindegy. Mindig mindenre van válasz, akció és reakció :) hogy az logikus és/vagy üti a korábbi elméleteket az már megint egy másik kérdés.