5229
-
Prof William #3942 Már régebben is furának találtam hogy a SW Galaxis majd 1/3-as még mindig felderítetlen. Azt hinné az ember hogy az Old Republic majd 25 ezer éves fennállása alatt már rég fel sikerült deríteni az egészet.
Bár a felderítetlen régió mindig jó ütőkártya ha új fenyegetésekről vagy elkóborolt Jedi mesterekről van szó. :) -
Pares #3941 Ne fárassz.
-
Luke az Ahch-To nevű bolygón élte 30 éves ön-száműzetését, aminek pontos helye még nincs az galaxisban, de valahol az ismeretlen régióban van (térkép bal oldala). Tehát senkinek sem volt lövése sem merre lehetett. A térképet meg Luke rejtette R2-D2-ba, végszükség esetére.
Nincs még rajta a térképen, de kb így néz ki 2D-ben az SW galaxis:
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.08. 19:09:07 -
Pares #3937 "Az a kis térkép részlet adatokat tartalmazhatott konkrét rendszerek leírásával, csak nem zoomoltak be rá."
Ezt honnan vetted? Különben is teljesen lényegtelen, hogy milyen adatokat tartalmazott, ha egyszerűen a Galaxisnak egy ismeretlen szegletét ábrázolta. Játszottál valaha puzzle-t? Egy darabról meg tudod mondani, hogy pontosan hol helyezkedik el egy olyan képben, amiről nem tudod, hogy mit ábrázol? Az sem mindegy, hogy milyen térképnek a részletét mutatta. Lehet, hogy a térkép többi része nélkül (szándékosan) teljesen használhatatlan. Ráadásul a SW Galaxis jó nagy része feltérképezetlen, pont azért, mert nem ismertek az oda vezető biztonságos hiperűrútvonalak. Ez a térkép meg valószínűleg egy ilyen biztonságos hiperűrútvonalat tartalmazott Ahch-To-hoz.
"Hülyeség az egész alapötlet mint maga a film is."
Nyilvánvaló volt, hogy erre megy ki az egész, megint egy értelmetlen értetlenekdés, kötekedés és szarozás, de nem akartam rögtön az elején reagálni rá, mert megint én lettem volna a rossz. Logikátlanságot emlegetsz, de a gondolatmeneted természetesen mellőz mindenféle logikát. Ez is annyira hiányzott a topikból mint a jó öreg "kanyarodó" lézersugaras értetlenkedés. -
Ha adok neked egy kis térképet, megmondod nekem hol helyezkedik el a galaxisban a környező csillagképek nélkül? Nem mondod meg. Nem házszámozott térképről beszélünk.
Tessék, mond meg nekem ebből, a galaxisunk melyik részéről van képszelet.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.08. 09:54:26 -
sanya911201 #3934 Végülis pont erről van szó. Az hogy honnan kell indulni, a nagy térképen található meg, azt viszont nem tudták, hogy R2-ban van.
Én, amikor a filmet néztem, úgy értelmeztem az egészet, hogy ez nem olyan térkép, amire rá van szépen írva, hogy XY rendszer, XY bolygója, hanem megvan adva a kiindulási pont, és akkor az alapján kell ugrálni a rendszerek között, tulajdonképp vakon. Pl. Kiindulási pont Budapest. Van egy térképed, amin a vonal Észak-kelet felé húzodik 5 km-re. Ott lesz egy ellenőrzőpont, onnan tovább 20 km délre, az lesz a következő pont. Itt ugyanerről van szerintem szó, csak 3D-ben. Így viszont szükség van mindkét térképrészre.
Hm, lehet ezt kicsit túlbeszéltük :D
Utoljára szerkesztette: sanya911201, 2017.02.08. 09:50:03 -
Pares #3932 Nem tudom, miről beszélsz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ez az útvonal térkép volt R2D2-nál:
Ez meg BB-8-nál:
R2D2 Luke visszavonulása óta kikapcsolva volt, ráadásul C3PO-tól tudjuk, hogy nem tudták hogy a térkép/útvonal többi része a R2-nál van. BB-8 térkép részlete pedig C3PO szerint ismeretlen/feltérképezetlen rendszer(eke)t tartalmazott. Magyarán csak a két tékréprészlet összeillesztésével tudták megállapítani, hogy Luke merre van. -
igazad lenne, ha 2D-s térképről lenne szó. -
jól értesz az űrben való navigáláshoz -
Stockbauer33 #3928 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Pares #3926 Jólvan, hagyjuk... -
Milyen hozzáállásomon? Felnőttem egy SW erában, szerettem. Lassan 40 évesen, látva az SW7-et úgy érzem - jogosan - hogy kinőttem már abból, amit csinál az ipar a címmel. Ezzel nincs semmi gond, értelemszerűen az új generációnak, a mai tízenéveseknek készülnek ezek a filmek. Nekem már nem fekszik, amit a vászonra visznek. Szabad így éreznem nemde? -
Pares #3924 A te süket dumád meg csak mégjobban megnevettet. -
Pares #3923 "Az 7-est megnéztem, a Rogue-ot már nem és nem is fogok több Disney SW-t nézni, mert nem érdekel az új, végtelenül primitív vonal."
Most erre mit lehetne mondani? Egyszerűen csak nevetni tudok a hozzáállásodon. -
pett3rson #3922 Az a baj barátom az egésszel, hogy nem veszed észre magad. Egy beszélgetésnek is megvannak a maga írott és íratlan szabályai, de pedig szembeköpöd magad elég gyakran :) na mindegy, Én szóltam. -
Leland Chee, Holocron mondanak valamit?
Egyébként személy szerint elolvastam az összeset és jelenleg is a polcomon van hiánytalanul a teljes ~400 kötetnyi angol/magyar regénykollekció. Majd, ha valaki tudja miről beszél, azzal leállok vitázni.
Pares, téged meg pihenőre foglak küldeni, ha nem vagy képes legalább egy húszas IQ-t megütni a hozzászólásaidban. Húsz. Az nem sok. Tényleg. -
Pares #3920 -
Stockbauer33 #3919
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Végülis a győztesek írják a történelmet..
mert előbb-utóbb valaki pofán vág az Életben
írj még sokat ide.Ugye ezek jedi okosságok amiket irtál?
-
pett3rson #3918 Végülis a győztesek írják a történelmet...
Érdekesen álltok néhány dologhoz, de hát nem vagyunk egyformák, nem kell mindenben egyeznünk, de azért a másik véleményét nem illik kinevetni...legalábbis kúltúr-körben. Ehhez jó lenne, ha tartanád magad, mert előbb-utóbb valaki pofán vág az Életben. De amúgy nekem ez is mindegy :) -
Quantumleap #3917 Igen, az ki is lett jelentve, hogy ha komplett sztorit nem is, azért dolgokat-elemeket fognak felhasználni az EU-ból. Akik pedig sírnak, hogy miért lett eltörölve az EU, azok vehetnék úgy, hogy azok legendák, ahogy a cím is mutatja, és így hihető, hogy részben tényleg megtörténtek. -
Pares #3916 Sokféle képpen lehet értelmezni a címet, nekem jobban tetszik az Anakinos értelmezés, és nem érdekel, hogy az előzmény trilógia előtt harminc éve mire gondolt GL. -
Pares #3915 Ahogy írtad, semmiféle gyönyörű felépítettség nem volt az EU-ban, inkább óriási rendezetlen kuszaság. Viszont a Disney sem kukázta teljesen, szépen lassan visszaköszön egy csomó dolog az EU-ból, aminek van értelme. Maga a TFA is egy EU-s történetetből merített, a R1-ban és a Rebelsben meg még a TOR korszakból is láthattunk dolgokat... -
Pares #3914 -
Quantumleap #3913 Azt kellene végre megértenie a magadfajtáknak, hogy nem a Disney írja és készíti a filmeket, többek között ezért nincs kint a logójuk az elején. Ők csak a jogokat birtokolják, a filmek készítői szinte teljesen szabad kezet kapnak.
Nem nagyon olvastam (a mostmár Legendává lett) könyveket, de amiket róluk olvastam, azok alapján erősen cáfolható az ún. gyönyörű felépítettség. Telis tele voltak ellentmondásokkal, a filmekkel összeegyeztethetetlen logikai bakikkal. Például a Boba Fettről szóló, még az EP2 előtt kijött könyvek tudtommal teljesen más előzménysztorit írnak le. Vagy egy másik regény szerint Han és Lando az EP4 és EP5 között is találkoztak. Ebben nem vagyok biztos, de mintha hallottam volna olyan regényről vagy képregényről, amiből az derül ki, hogy Luke még visszament Yodához gyakorolni az EP5 és EP6 között. Ha ilyen tényleg van, az ugye szintén bődületes zagyvaság. Nyilván lehetne még találni és sorolni. És mindenezek azért, mert Lucas szinte egyáltalán nem foglalkozott a kiegészítő dolgokkal (regények, képregények, játékok), és nem is voltak senki ellenőrzése alatt. A Disney-nél viszont konkrétan ellátja valaki ezt a munkakört. -
2015-ig hivatalos Lucasfilm által jóváhagyott történetek voltak. Én személy szerint lesz*rom a Disney-s vonalat. Volt egy ~25 év alatt gyönyörűen felépített világ több száz regénnyel, jó írókkal, Disney meg kitalálja hogy kuka. Én ezt nem fogadom el így inkább elfordulok. Az 7-est megnéztem, a Rogue-ot már nem és nem is fogok több Disney SW-t nézni, mert nem érdekel az új, végtelenül primitív vonal.
Regények idővonala
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.29. 03:43:13 -
amikor ep 7 kijött akkor "bannolták" az eddigi könyveket nem?
-
"Más kérdés hogy utána szart sem tudott normálisan megcsinálni és inkább elbujt."
Hát az az ~50 regény, ami róla szól nem ezt támasztja alá:) -
Jó, de mi az már, hogy 20 évvel később adunk jelentést egy film címének? A kérdés az volt mi az eredeti jelentése, nem az, hogy most mi lehetne. Egyébként a Luke visszatérése Degobahról verzió Lucas szájából hangzott el, illetve Wookiepedian is le van írva.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.27. 18:18:32 -
Kisssssss #3906 csak nem tán utalás jodára? :D -
Pares #3905 Attól, hogy az előzményt később találta ki, az egész történet szempontjából szerintem is inkább Anakinra vonatkozik és jobban is illik rá a "visszatér". Ráadásul azt az előzmény nélkül is tudtuk, hogy Vader a sötét oldalra való átállás előtt Jedi volt. Ha visszatér, akkor azt jelenti, hogy az adott "esemény" előtt is az volt, Luke-ot viszont nehezen lehetne Jedinek nevezni az ESB-ben. Meg így, hogy nem Luke-ra, hanem az apjára vonatkozik, szerintem "grandiózusabb" is a cím jelentése, magába foglalja és lezárja Anakin tragédiáját.
Persze egy másik lehetséges értelmezésben, tekintve, hogy a Jedi lehet egyes szám és többes szám is egyszerre, lehet, hogy azt jelenti, hogy az Uralkodó és Vader halálával, és Luke Jedi-vé válásával "visszatértek" a Jedik a Galaxisba...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.01.27. 11:13:58 -
Stockbauer33 #3904 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Probatbicol #3903 Így van, sőt van egy még prózaibb áthallása is a címnek: A Jedi visszatér - a filmvászonra. -
Wootan #3902 A jedi visszatér konkrétan Luke-ra vonatkozik, mivel a film a kiadása előtt még Revenge of the Jedi néven futott, amit Lucas a premier előtt megváltoztatott, mert a bosszú a sötét oldal része ugyebár.
Ettől függetlenül a cím többféleképpen is értelmezhető, mint pl. a jedik visszatérése, miután a sithek elbuktak, vagy Anakin visszatérése a jó oldalra, amit a filmvégi szellemalak is bizonyít, mivel azt csak jedik érhetik el. -
nemár hogy ennyire egyszerű legyen.. :D -
Mind téves:)
Azért A Jedi visszatér a címe, mert Luke Degobah-n volt Yoda-val kb 30 napig, és visszatért legyőzni a birodalmat. Ennyire egyszerű a válasz, nem kell túlgondolni, ez csak Star Wars:)
Az anakin vonalat majdnem 20 évvel a Jedi után találta ki/írta meg, így egyébként is kizárt dolog a teóriátok:) -
a Jedi visszatér az Anakin Skywalker.
Ledobja az Uralkodót, előjön belőle a jó amit a fia Luk is érzett, Darth Vader "meghal" Anakin Skywalker meg látni akarja a fiát a saját szemével és meghal. -
Prof William #3896 "A mocsárban picit agyilag leépült valamitől. "
Ha Luke szánt volna egy kis időt jobban felderíteni környéket, akkor tuti megtalálta volna mocsárban elrejtve az öreg Kannabiszültevényét.
Abban titkos faodúban sem véletlenül haluzott össze Luke mindenfélét. Ott volt a készítő üzeme. :)
Lehet majd kapunk valami flashbackot az akadémiáról. Nem lenne rossz.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.01.26. 12:49:22 -
Pares #3893 A Jedi eredetileg egyes szám és többes szám is egyszerre. Szóval magyarul lehetne "Az Utolsó Jedi" vagy "Az Utolsó Jedik" is. -
Prof William #3892 Anno nekem is eszembe jutott hogy miért nem próbált legalább pár jedit kiképezni titokban.
De persze lehet hogy valójában csak egy lusta naplopó volt, aki már Jedi Templomban is csak úgy tett mintha dolgozna. Puffogtatta az egysoros bölcsességeit meg bölcsen bólogatott és amíg sok Jedi volt senkinek sem tűnt fel hogy semmit sem csinál. :)