5229
-
gebali #4346 Még soha egy SW film nem törődött a karkaterekkel ennyire és nem csinálta azt hogy minden egyes fő karakter bejár egy bizonyos utat az elejétől a végéig. Ez sajnos nem szubjektív vélemény hanem tény és nagyon szomorú hogy a gyépés előzménytrilogia, amiben három filmen és mondjuk 5 kiemelt karakterén keresztül 0 fejlődés történt, úgy kondicionálta a "fanokat" hogy már elfogadhatatlan bűnnek találják ezt egy SW filmben. -
LOOOL!! Te beszélsz, aki állandóan cikkeket, írásokat, meg bizonyítékokat keresgél arra, hogy miért/hogy vannak a közönség visszajelzések manipulálva... Ne nevettesd már ki magad!
Én leszarom, hogy a többség kinek az oldalán áll! (ismered egyébként a szar meg a legyek kapcsolatát?) Nem kell nekem semmit sem bizonygatnom! El vagy tévedve "apukám". Az sem érdekel, hogy a kritikusok miket írogatnak! Olvasgasd bárhol a mezei userek kommentjeit. Aztán sírjál! Szerintem szar volt! És sok mindenki más szerint is. Nem tudom, hogy kik vannak többségben, de egy biztos, soha nem volt még Star Wars filmnek ilyen rossz fogadtatása. Erre nincs is jobb bizonyíték mint, hogy jelenleg is erről beszélünk! Ha a film tényleg, megkérdőjelezhetetlenül jó lenne, akkor nem is menne róla internetszerte a témázgatás.
Rian Johnsont a Kathleen ribivel együtt örökre el kellene tiltani még a közeléből is a Star Warsnak! -
figyu már a last jedi miben hozott gyengébb színvonalat, mint mondjuk az új remény?
-
buddabudda #4343 Nekem ami nagyon nem tetszett, hogy a Rey-t játszó színésznő nagyon meghízott (vagy valami új képrögzítési technikával vették fel a jeleneteit és ezért szélesebbnek tűnik mint az előző részben)
Utoljára szerkesztette: buddabudda, 2017.12.24. 13:49:22 -
gebali #4342 Még szerencse hogy egy film minősége egyenes arányban áll a pénzügyi teljesítményével. Nem véletlen hogy a Transformers már évek óta hozza a megbízható minőséget, a nézők meg is hálálják a pénztáraknál. Ajánlom innen sokaknak, ott nem kell aggódni a meglepetések miatt és esetleg elgondolkozni a filmen ;) -
Pares #4341 Most ugye viccelsz? Az a csúsztatás, hogy 3 nap alatt változtak egy kicsit a számok?
A lényegen semmit nem változtat. Ez is érdekes olvasmány. Persze értem én, jobb érzés ha azt hiszed, hogy a többség az oldaladon áll, és most pontosan ezt próbáljátok bebizonyítani (magatoknak), csak minden releváns adat szerint nem ez a valóság.
-
Alig vannak benne csúsztatások:
RT audience score: 52%
IMDB: 7,7 (egy hete még 8,1 volt) (IMDB Staff: 7,6; TOP 1000 user 6,9)
De persze, mindenki összeesküdött... -
Pares #4339 As 'The Last Jedi' Nears $600M, Can 'Star Wars' Recover? -
A cikkben a nagy zuhanás egyik okaként azt hozzák fel, hogy nincsenek újranézők. Én meg pont azon tűnődök, hogy el kellene menni még egyszer megnézni, mert egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ennyire elbaszták. Hátha az újranézés javít a dolgon. De ez kb. halottnak a csók. -
The Audience Strikes Back: 'Last Jedi's 77% Fri.-To-Fri. Plunge Is Worst Ever For A Star Wars Pic
Az elso vetitesi het utan a legrosszabban teljesito SW film. -
https://archive.org/details/Elite_1985_Firebird_Software_ZX_Spectrum
Volt Elite spectrumra is, csak az a misszio abbol hianyzott. -
Prof William #4335 Zseniális. :) Vártam az ewokfikázást is "őket aztán tényleg lehet" de így is jó volt. Jól leírja az egész jelenséget. -
DantesHUN #4334 Itt van a lényeg!
Ez a írás nagyon jól kifejetzi az egész jelenséget. Az egész hisztiző baromságot. Pontosan ilyennek lennének a reakciók. Csak 30+ éve nem volt net nem volt hol hisztizni
És ezzel még csak véletenül se mondom ,hogy az új film jü/rossz, vagy régi jó/rossz, csak az egész szánalmas buta hozzáállásról beszélek.
Ez csak egy fim. Van akinek tetszik. Van akinek nem. Ez egy szubjektív dolog! -
DantesHUN #4333 Még szerencse, hogy ti a másik oldal nem hisztiztek, hogy szarafilmjajajbrühühünermbíromjajdeszarborzalom. -
Probléma hegyek:
Nagyon jó kérdéseket tett fel a srác. Van baj ezzel az új trilógiával, nem is kevés...
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.12.23. 21:36:59 -
C64-em nem volt. Csak ZX Spektrum :D Utána meg 286 :)
Szóval nekem nem voltak sehonnan sem ismerősök.
Ezek a lundák... a Millenium falconba is beköltöztek... Ki sem lehetett sepregetni őket a forgatási helyszínekről. :D -
Majd jon az Endor 2 bolygo, ahol a bator porgok legyozik az AT-ST flottat. :P
Amugy tudod mi jutott eszembe, mikor meglattam a hajon oket? Szerintem aki kitalalta az Elite, C64-es verziojan jatszott,ahol bizonyos Trumble nevu lenyek, egy befejezhetettlen missziot hoztak a jatekba es elszaporodtak a hajon, annyira hogy ratapadtak vagy lefolytak a cockpiten (mint a filmben) es csak az segitett, ha kozel repultel egy csillaghoz, ami elegette oket. :_)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amugy meg, sok kritikat olvastam mostanaban, azoktol akik tomjenezik a filmet, hogy vegre, nem voltak copy-paste jelenetek a filmben. Ja, nem voltak, mint a Hoth harc,vagy Snoke jelenete Rayel, ahogy trollkodik, mint az Uralkodo, a hajo ablakan kinezve, a flottacsatara. -
gebali #4329 Ah, imádom amikor a cikk címe köszönőviszonyban sincs annak tartalmával. -
A porgok a tökéletes példája annak, miért a Disney a leggonoszabb zseni cég a világon -
Pares #4327
Szemellenző, szemfesték, tények, agyszülemény... de ami a legjobban tetszik: "Végig elfogulatlanul írok" 
Ui.:
Adjective
anticlimactic (comparative more anticlimactic, superlative most anticlimactic)
Lacking climax, disappointing or ironically insignificant following of impressive foreshadowing.
Akkor ki nem érti amit leír?
-
Wootan #4326 Hallgassatok egy kis zenét
-
Igen hisztetizel.Nincs itt kettos merce, mivel, en sehol nem emlitettem, hogy az eredeti trilogia hibatlan. Ez a te agyszulemenyed, a valosaggal szemben.
Vegig elfogulatlanul irok, csak kizarolag a tenyek ismereteben, ellenben veled, akire jol illik a megjegyzesem, hogy a szemellenzo raegett a szemhejadra, aka. nem latsz ki a szemfestek mogul. Mondjuk veled nem is kell foglalkozni, a temaban az uresfejuseged miatt. Antiklimatikus.... atyam meg azzal se vagy tisztaban, mit jelent, amit leirsz. Ennyi. Nem is vagyok kivancsi az omlengesedre, inkabb tiltom a megjeleniteset a marhasagaidnak. -
Pares #4324 Hisztizik? Ki az aki itt hisztizik Luke miatt? Először nézz tükörbe, kettős mércével méred az új trilógiát az eredetihez képest, aztán meg te beszélsz itt szemellenzőről. Ha objektíven végignézed újra az eredeti trilógiát, akkor látni fogod, hogy Luke közel sem volt tökéletes hős. Nyavajgós tinédzserből lett engedetlen tanítvány, akit egy csomószor a barátai mentenek meg a biztos haláltól. Először Han a Halálcsillagnál, aztán Hothon, aztán Leia Bespinen, elment megmenteni a barátait, de pontosan beleesett Vader csapdájába, és a végén őt kellett megmenteni, aztán haragjában majdnem megölte Vadert, és Sidioussal is végezett volna, ha Vader nem lép közbe... Ha jól emlékszem a TLJ-ben is konkrétan azt mondta Reynek, hogy a galaxisnak nem a rá, hanem a köré kiépült legendára van szüksége... Amit a végén végül meg is kaptak, és az utolsó jelenetben láthattuk, hogy milyen hatása volt, még nagyobb legenda lett belőle. -
Hogy a példánál maradjunk Mozartból meg Beethovenből sem születik túl sok. Tehát őstehetségekből. 1-2 kivételen kívül minden zongora művész/zeneszerző évtizedekig tanulja a "szakmát" és még akkor sem érik el azt a szintet, amire az őstehetségek képesek. És ez még csak nem is fikció, hanem a valóság.
Az, hogy a Star Warsban nem láttunk még olyat, aki mondjuk ösztönösen erő használó - hanem tanulnia kell - még nem jelenti azt, hogy nem is lehet ilyen.
Persze az lenne a legjobb, hogy ha ez a filmben ki is lenne mondva. Nem azért, hogy minden a néző szájába legyen rágva, hanem azért, hogy igazolva legyen, hogy lehetséges ilyen a film saját univerzumában, ezzel építve azt.
Egyébként a Baljós árnyakban volt az a rész, amikor Qui-Gon Jinn, Anakin meg Shmi beszélgetnek és Shmi meséli Qui-Gonnak, hogy Anakinnak olyan gyorsak a reflexei, mintha látná a jövőt. Tehát végül is már be lett mutatva (valamennyire), hogy vannak ösztönös erő használók, akiknek képzés sem kell feltétlenül hozzá. -
Pares #4322 Akkor először tanulj meg angolul mert Hamill sehol egy szóval nem mondta azt, hogy Luke a TLJ-ben egy kalap szar lenne. Az a csak te véleményed. Ő teljesen másról beszélt, arról, hogy máshogy képzelte el Luke jövőjét és jellemét 30 év után (persze, biztos szeretett volna megint a galaxis megmentője szerepét játszani, nem pedig egy megtört embert), de azt is elmondta (#4289), hogy miután látta a filmet, belátta, hogy tévedett, és hogy unalmas lett volna egy Kenobi 2.0-át játszani (akkor pont azért sírnátok itt, mert megint másolja az eredetit). Annyira szánalmas, hogy Hamill interjúiból kiragadott mondatokkal akarjátok bebizonyítani, hogy a ti véleményetek az "igaz".
A Porgoknak meg minimális szerepük volt a filmben, kaptak egy-két jelenetet,micsoda katasztrófa. A kibaszott erdei macik meg központi szerepet kaptak a Halálcsillag megsemmisítésében és a Birodalom legyőzésben. -
DantesHUN #4321 Aha. Mintha 40 évvel ezelőtt nem pont így csinálta volna Lucas, hogy legyenek eladható bizbasz szarok a film mellé ,hogy még nagyobb bevételt érjen el. Fura.
A másik dolog: i lenne ha megtanulnátok, attól hogy X embernek valami a véleménye, egy filmről,, az nem lesz tény. Ezt nehéz felfogni ? Bonyolult összefüggés. -
Csak reszben ertek egyet.
Marpedig azert, mert ez nem egy kulonallo film.
Ha nem lettek volna elozmenyek, rendben lenne, hogy masok a szabalyok, vagy a felepitett vilag mas torvenyszerusegekre epul.
De ha mar adott egy alapsema, lefektetett rendszer, ami az abrazolt "fikcios" vilagban felepitettek, akkor nem lehet csak ugy megvaltoztatni kesobb, hogy az elozmenyekkel teljesen szembe menjen. Vagy pedig a nezo szamara erthetove kell tenni, hogy a kivetel, mi alapjan alakult ki.
Lasd: Asimov - Alapitvany trilogia - Oszver
Ha nem teszik meg, akkor letrejon egy Black Hole, ami a film es a tortenet osszhatasat lerontja, es nem mellesleg a regi muvek erteket is lerontja, mert a tenyszeruseguket es teljesseguket megkerdojelezi. -
Ez igaz, de azért azt is vedd figyelembe, hogy ez egy film, egy fikciós történet.
Persze nálam is a VIII. rész egyik nagy hibája, hogy nem támasztották alá ezt a "semmiből" jött nagy tudást. Pedig meglehetősen egyszerűen lehetett volna magyarázni, mondjuk azzal, hogy Rey szülei szintén kapcsolatban álltak az erővel. Persze ezt még simán ki lehet hozni azzal, hogy Kylo csak simán hazudott amikor azt mondta, hogy Rey szülei senkik voltak. Ugyan, ez a fordulat szappanoperai mélységeket súrolna de még mindig jobb lenne. Most már ebből egy jó trilógia úgy sem lesz, szóval menteni kell ami menthető. -
De meg ok sem az egyik pillanatrol a masikra sajatitottak el a tudast. Mozartot pl csecsemokora ota tanitotta az apja. Ugyanezzel probalkozott Beethoven apja is, csak o kozel sem volt olyan tehetseges, ellenben meg gyerekkoraban masok vettek at a kepzeset.
Nem a semmibol jott a tudas, mint Reynel.
Legalabbis a jelenlegi filmek alapjan, aztan ki tudja kesobbi reszben, a forgatokonyvirok mit talalnak ki, hogy ezt a dramaturgiai hibat kikuszoboljek.Ha egyaltalan kiakarjak, mert a 7. es 8. resszel eddig nem igazan voltak konzekvensek. Viszont, hogy lesz folytatas, sokkal konnyebb helyzetben vannak, mint egy egy reszbol allo filmnel, mert ki lehet magyarazni mindent egy fordulattal a kovetkezo reszben, amire amugy nem lenne lehetoseg. -
Le is lett vágva a karja...
A második találkozásig meg több év eltelt.
De egyébként ezzel konkrétan nem lenne semmi gond. A való életben is vannak rendkívül tehetséges emberek. Nem kell hozzá sci-fi. Csak hogy 1-2 "ismeretlent" említsek, Mozart, Beethoven... -
gebali #4316 Igaz, a SW sosem a játékeladásokról és a merchandisingrol szólt. Oh wait... Nem ertem hirtelen miert lett elvárás hogy egy svéd monodráma legyen belőle, miért varnak tőle olyat az emberek ami sosem volt. -
SzinesGeza #4315 Azért elég sok helyen csúsztat.
Az egész birodalom alázva? Egy tábornok miatt?
Egész életen át tartó képzés? Luke meddig is edzett anno? -
Azert hisztizik, mert a szemellenzo raegett a szemhejara es ugy nehez kinezni a fejebol. :P -
cateran #4313 Nem ertem mit hisztizel..Mark Hamill konkretan kijelentette, hogy Luke karaktere az Uccso Jetiben 1 kalap szar....
""When I read 8, I told Rian [Johnson, the writer-director], 'I fundamentally disagree with virtually everything you've decided about my character'," Hamill said during an ABC interview. "
De azert kivancsi lennek a masik videoban elhangzottak cafolatara is....Pl a Porgokrol merfoldekrol ordit, hogy a film utani plussfigura eladas miatt voltak egyaltalan a filmben (Tudsz mas okot is? Merthogy a tortenethez nem adtak hozza, az tuti....) -
Pares #4312 Hát ha nem szarkazmus volt, akkor a videó első 40 másodpercében elhangzottak után eléggé megmosolyogtató, hogy egyesek meg ennek a random senkinek a véleményére várnak...
A második, össze-vissza összevágott videó meg még viccnek is rossz, de hát a lényeg, hogy az üzenete az, amit egyesek hallani akarnak.
Megerősítési torzítás -
-
Sajnos.:( -
Ez teljesen telibetalalt. -
Wootan #4308 Vigyázzá mit mondasz, mert kapsz még pár képet
-
Pares #4307 #4305