5229
-
Wootan #4388 De ez már egy másik sztárvársz, ahol az energia lövedék is képes a hipertérben közlekedni, meg onnan ki-be lépkedni, mindenféle szerkezet SEGGítsége nélkül, lásd ep7. Sőt ez a sugár még látszóDIKK is, annak ellenére, hogy elvileg egy másik dimenzióban mozog több száz millió KYLOméter/sec sebességgel (hisz fél galaxist repül át percek alatt). Jah és el ne felejtsük, hogy itt már simán nézik ahogy egy másik csillagrendszerben felrobbannak a bolygók
Remélem így már érted.
-
Ezt valami amerikai kritikus is felvetette, hogy ez a vilag megeroszakolasa, es logikai bakinak tulajdonitja o is, hiszen, par droid a hajokba es taviranyitassal barmit megsemmisitenenek a hyperugrassal.
A hajsza is eleg logikatlan, hajok kergetoznek orakon vagy napokon at normal hajtomuvel.
Vajon a gyorsabb TIE szazadok kozben megis mit csinaltak ? Vagy par hajot kis terugrassal miert nem ugrattak elejuk ? Ok film kilehet talani barmit a lyuk befoltozasara, mert nincsenek tenyek es agyszulemenyekkel meglehet magyarazni a semmit.
De ettol meg logikatlan marad.
De az teny, a jelenlegi vilagot jol tukrozi a filmben a kezdo trollkodas. Na az a szanalom kategoria aljat surolta.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2017.12.25. 18:55:57 -
"...jo, o nem Sith -allitolag-..."
Az egyik hiba a sok közül! Még azt sem tudjuk, hogy ki a fene volt Snoke? MI a fene volt a célja? Miért pont Benre/Kylora volt szüksége?
És lehetne még folytatni...
DE várjál! EZ a hatalmas csavar - egyesek szerint - hogy kurvára nem tudsz meg semmit senkiről meg az indítékairól meg úgy az egészről! Nyírjuk ki!!! Kész! Ez a g*ci nagy, soha nem látott fordulat, ami filmben még nem volt!!! Komolyan nem százas, aki szerint ez így hű de jó megoldás volt. -
Wootan #4385 Egyébként, ha Snoke akkora "császár" volt, hogy akár fényévek távolságából is képes volt fizikai kontaktust alkalmazni az erőt használva, lásd Hux földhöz csapkodása. Az üldözésnél mért nem "nyúlt" át a közvetlenül előttük lévő cirkálóra, és csapkodta földhöz Leiáékat?
-
cateran #4384 "Egyébként lehet nem szeretni Szirmait, de teljesen okos és logikus dolgokat mond a videóban."
Nem, nem igazan...Kezdjuk pl Snoke-kal..Miert fontos? Mert 1 galaxist leigazo eroszakra epulo rend vezetoje...azaz olyan pozicioban van, ahova nem nepszavazas utjan jutsz...Vagyis eroszakos, manipulativ es hatalomittas....Szeretem parhuzamba vonni Hitlerrel a 2. vh.-bol..marpedig a paranoia 1 ilyen rangnal alap...nyilvan orgyilkosok es belso hatalmi jatekok celpontja, plane ha azt veszem alapul, hogy a Sitheknel hagyomany a tanitvany oli meg mesteret cucc..(jo, o nem Sith -allitolag-, de Kylo az..vagy legalabbis szeretne lenni."A Sith-ek olyan Erő-érzékeny személyek voltak, akik a sötét oldalnak szentelték életüket. ")
A fenysebesseggel valo becsapodas meg eszveszto baromsag...az SW urhajok ugyanis nem a normal terben haladnak fenysebesseggel (az kurva lassu lenne..) hanem az ugynevezett hiperterben.....Masreszt elegge meglepo lenne, hogy 1 evszazadok/evezredek ota hasznalt technologiarol meg soha senkinek sem jutott eszebe, hogy igy hasznalja...talan azert mert nem lehet....Arrol nem is szolva, hogy "A duó végül Leia kezébe adja a tervrajzokat, majd Zay csatlakozik az Ellenállás egyik külső csoportjához. Ezzel feltehetően előkészítettek pár jövőbeli DLC-t is. Mindenesetre így szerezhettek tudomás a Csillagromboló gyenge pontjairól és tiporhatta el Poe az Első Rend egyik legerősebb gépét." Battlefront 2 info....Lenyugozo fejlesztesek lehettek, hogy most mar a csillagrombolokat is elintezheti 1 szal vadasz.....teljesen logikus....
Szoval logikai baki baki hatan...Ertem en, hogy az SW univerzum ismerete nelkul (lasd Szirmai) tatott szajjal lehet bamulni, de elegge minimalis hatterinfokkal inkabb kinos a dolog... -
Wootan #4383 Vajon Palpatine életben hagyott volna egy olyan parancsnokát, mint Phasma, aki lekapcsolja a legfőbb támaszpont pajzsát, csak mert csúnyán néznek rá?
-
Oke en vagyok az 5 eves es nem az, aki meg mondatot se tud ertelmezni.
"Fohosunk egyik pillanatban letojja magasrol, hogy meghalt a fel flottaja,akikkel egyutt szolgal,mintha valami jatekfigurak lennenek, kozben meg felhaborodik, hogy nehany ember meghal, ha magara hagyjak a zaszloshajot. What ?????"
Emiatt, vagy kozben ? Ertem en, hogy szemellenzo mogul nehez kinezni, na de kerem, hogy meg mondatertelmezes is nehezen megy.
Ez am a dilemma, nem az, hogy Poe felaldoz mindenkit es faarccal letojja es ezert meg a felettesevel is osszeveszik. hanem az dilemma, hogy utana meg szoges ellentete ugyanannak a kerdesnek, alig par perc elteltevel. Biztos mas szajabol hangzanak el ezek a mondatok,SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Raadasul a codebreakernek ehhez a jelenethez semmi koze, hogy mas tervei vannak.Feltolti a szallitohajokat ? Igen, Az osszeset ? Fejvesztve menekulunk ? Ez a nagy terve idejutottunk ? Gyava! Azokon a hajokon, nincs se fegyver, se vedopajzs.Ha itt hagyjuk ezt a cirkalot, veguk eselyunk sem lesz. Es itt meg semmit nem tud arrol, hogy mit terveznek a zaszloshajoval valojaban
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2017.12.25. 18:34:06 -
pett3rson #4381 Úgy elolvasnám azt a 240 hsz-t, de úgy érzem felesleges.Összesítést nézve nekem nem tetszett. Voltak benne jó dolgok, de az a kevés eltűnik a nagy katyvaszban. Pedig az Ébredő erőből azt hittem áthoznak valamit...sajnos nem, sőt.
Na mindegy, talán majd a következőben... -
Pares #4380 Értjük, értjük, az elvtársad már kifejtette, szar az egész, 0/10, akinek meg tetszik ez a "full ostobaságokkal tele film", az meg egy alacsony értelmi színvonallal rendelkező hülyegyerek. Azt ajánlom neked, meg a hozzád hasonló felsőbbrendű, túlintelligens, végig elfogulatlan, filmszakértő, hárdkór Star Wars "rajongónak", hogy a IX-et inkább meg se nézzétek, mindenki jobban jár vele. Szerencsére az eredeti trilógia nem mostanában jelent meg, mert akkor az ANH után le is húzhatta volna Lucas a rolót. -
gebali #4379 Szirmai fel is sorolja, hogy hányszor nem történik meg ami unalmas lenne, amire mindenki számít, és ez nagyon menő. De gondolom idáig sokan el se jutottak csak rányomtak a dislike-ra majd mentek tovább a következő gyűlölködő videón dagonyázni. -
gebali #4378 "Fohosunk egyik pillanatban letojja magasrol, hogy meghalt a fel flottaja,akikkel egyutt szolgal,mintha valami jatekfigurak lennenek, kozben meg felhaborodik, hogy nehany ember meghal, ha magara hagyjak a zaszloshajot. What ????? Masra nem is akarok hirtelen kiterni, pedig jo par ilyen van a filmben."
Mondjál már még ilyet, mert itt bukik ki, hogy ki az ötéves szinten álló idióta. Poe nem emiatt akadt ki a zászlóshajó elhagyása kapcsán. Nézd meg megint, mert szerintem a többi "logikai hiba" is hasonló félreértés eredménye.
Egyébként lehet nem szeretni Szirmait, de teljesen okos és logikus dolgokat mond a videóban. Csak butthurttel értem én hogy nem tetszik, mert ha az ember már elkötelezte magát egy irányba, akkor nehéz meggondolnia magát (khm, Kylo, khm). -
Probatbicol #4377 Te egyébként láttad a filmet? Mert amit idehánytál abból nem derül ki. Ez a komolytalan, értelmetlen gyűlölködés iskolapéldája.
Azt megértem hogy ha valakinek nem tetszik az iránya, vagy hogy olyan dolgok vannak benne ami neki nem fér bele a SW világba, de ha mint filmet nézzük ez egy remekül megszerkesztett, dramaturgiailag szinte hibátlan alkotás. A cselekvények végig logikusan követik egymást a szereplők motivációja végig tiszta. Ha valamit nem értettél az nem a film hibája. A feszültség és az érzelmek is megfelelően vannak adagolva.
Ráadásul egészen merész megoldásokat alkalmaz, ha pl. azt nézzük hogy Flint-ék küldetése totális kudarc, amivel nem hogy a világot, de még magukat sem tudják megmenteni, ez nem csak Star Wars, hanem általában a holywood-i akciófilmeket tekintve is szokatlan, Meg tudom érteni, hogy az Én kicsi pónimhoz szokott kis lelkeknek hiányzik a kerek megoldáa. -
még egyszer kérdezem: miben nyújtott kevesebbet a film, mint mondjuk az új remény? -
"csak ti raktátok túl magasra a mércét" Akkor nem a filmvilag tette magasra a mercet, hogy mi minosul osszessegeben jo illetve rossz filmnek?
Na jo legyunk kicsit kritikusabbak, vannak a ketto kozott is szintek, mint peldaul az atlagos. Csakhogy valami troll nehogy ebbe is belekosson, mert itt altalaban a szavakon lovagolnak. Na de vissza a mondatodhoz.
Aakkor ha magasan van a merce es azt nem eri el, akkor a film megis kifejezetten jo lenne ? Vagy mire is vartal ezzel a mondattal kapcsolatban kilyukadni ? Oke jelenleg ott tartunk, hogy van egy hunyorgo filmkritikusunk (kb mast nem is csinal jol), akinek kedvenc szavajarasai a fos, szarkupac es hasonlo nivotlan vulgaritas, aki trollkodik, tobb percen keresztul, ami jellemzo a mai korra es a filmekre is, semmitmondas nelkul. Valoszinuleg az ilyen latszolagos "mostaztan jolmegaszondtam" omlengest kell figyelmen kivul hagyni.
Oke nezzuk a filmet, van benne CGI hurra, most aztan megszuletett a filmvilag koronazatlan kiralya, mert az 5 eves ertelmi szinttel rendelkezo melyebb ertelmet még meg nem erto nezo, lat par szamitogepes grafikai megvalositast, amitol elalel. :)
Apropo ertelem, na ebben a filmben eleg keves van.
Na nem arrol beszelunk, hogy egy krealt vilagban, nem lehet mas torvenyszeruseg, mint ami a valosagunkban, ezert ott kerdojelezzuk meg a filmbeli logikat, hanem ugy osszessegeben, van tele a film durva logikai hibakkal. Fohosunk egyik pillanatban letojja magasrol, hogy meghalt a fel flottaja,akikkel egyutt szolgal,mintha valami jatekfigurak lennenek, kozben meg felhaborodik, hogy nehany ember meghal, ha magara hagyjak a zaszloshajot. What ????? Masra nem is akarok hirtelen kiterni, pedig jo par ilyen van a filmben.
Zene ? Na az kozel sem monumentalis, mint amit regen megszoktunk, egy atlagos valami, fel sem figyel ra a nezo.
Szineszi jatek ? Hol ? Erosen kozepes meg a legjobb alakitas is a filmben.
Dramaturgia ? Na az kb kettes ala, az egesz filmben, mert a szerkezeti felepitese es osszessege a filmnek csapnivalo. Tortenet vezetes ?
Ugra-bugra ures atvezetesekkel, tatongo fekete lyukakkal, ahol meg foszereplokrol se tudunk kb semmit, hosszu tizperceken keresztul, es a vegen megfogalmazhatjuk magunkban, hogy ha nem lenne a filmben, nem is hianyozna.
Oke, hogy valakinek eleg par tidzsu-tidzsu a filmben es robbanas, meg cikazo urhajok, na de ha ettol erzi valaki jonak a filmet es nem a filmesztetika felsorolt fobb jegyei miatt, az jobb ha nem is probal ertekelni egy filmet, mert szimplan erzelmi alapon hozza meg a donteset, nem atgondoltan, hogy mit es miert tart jonak es rossznak.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2017.12.25. 17:42:53 -
Pares #4374 "Én semmit nem vettem észre ebből a legkisebb mértékben sem."
Akkor lehet, hogy nem láttad, hogy totális ellenségekből mennyire közel kerültek egymáshoz? Vagy amikor közösen likvidálták Snokeot és az őrségét? Vagy amikor azt mondja Reynek, hogy "nincs helyed a történetben, senki vagy, de nem nekem"? Sőt, "csatlakozz hozzám, kérlek"... és aztán végül egyik sem tér át a másik oldalára (egyelőre)? Ez szerintem komplexebb a "gyűlöllek és meg akarlak ölni"-nél.
"de nála még a minimális hatalmi vágyat sem éreztem egyszer sem a két film alatt"
Snoke az elején gyakorlatilag megalázza Kylot, azt mondja neki, hogy sose lesz belőle Vader. Kylo láthatóan kiábrándul, hiszen mindenét feláldozta. Összetöri a sisakját, ami szimbolikusan a Snokenak és a saját múltjának való megfelelési kényszert is jelképezi. Elkezd egyre közelebb kerülni Reyhez, akinek már azt mondja, hogy ölje meg a múltját, mert csak így válhat azzá, akivé lennie kell. Ez már előrejelzi azt, hogy mi fog történni később.
A liftben Rey azt mondja Kylonak, hogy látta, hogy nem fog meghajolni Snoke előtt, és hogy ő segíteni fog neki. Kylo pedig azt mondja Reynek, hogy ő meg azt látta, hogy a megfelelő pillanatban Rey mellé áll. Ez tovább erősíti kettejük egymásba vetett bizalmát. Snoke viszont felfedi, hogy mindkettejüket manipulálta, és gyakorlatilag Kylot is arra használta fel, hogy odacsalja magához Reyt. Újabb csepp a pohárban. Snoke hű és engedelmes tanítványának nevezi Kylot, de Kylo arcán már valami teljesen más látszik, mintha csak a megfelelő pillanatra várna.
Snoke azt mondja, hogy Reynek meg kell halnia, Kylo erre magabiztosan azt mondja, hogy tudja, mit kell tennie. Megölni a múltat. A Snokenak való engedelmesség a meghajolással lett volna egyenlő, amivel valóban egy új, hű és engedelmes Vader született volna.
De Kylo végleg letért a Vaderré válás útjáról, és a saját útjára lépett, hiszen olyat tett, amit a nagyapja lényegében sosem volt képes megtenni Sidiousal szemben, megölni a mesterét és a helyébe lépni.
Snoke utolsó szavai viszont iszonyatosan érdekesek, azt mondja, hogy őt nem lehet elárulni, nem lehet legyőzni, és látja Kylo minden szándékát, majd gyakorlatilag a saját "halálának" pontos leírását mondja el szóról-szóra, "elfordítja a fénykardot és megöli az igaz ellenségét". Ennél a pontnál viszont mindabból, ami történt, egyértelmű, hogy Kylo igaz ellensége már nem Rey, hanem Snoke.
Vagyis Snokenak ez vagy nem volt nyilvánvaló, hasonlóan elbizakodott volt, ugyan úgy elvakította az önteltsége, mint Sidioust, és nem látta, hogy Kylo kit tart igaz ellenségének...
Vagy Snoke tervelte ki ezt az egészet az elejétől kezdve, a saját "halálát" is beleértve, létrehozva egy magabiztos és céltudatos Kylo-t, és a IX-ben viszont látjuk.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.12.25. 17:22:53 -
Én pontosan meg tudom mondani, hogy miért nem tetszett. Leírtam egy részét ebben a topikban is meg a Filmek, amiket most láttunk topikban is ha érdekel. -
DantesHUN #4372 Nincs kis lelkem és nem kell megnyugtatnod. -
nekem nagyon tetszett főleg az első két perc hasonlata.
mindig megkérdezem ismerősöktől is, hogy tulajdonképpen miben adott kevesebbet ez a star wars rész, mint mondjuk az új remény? csak ti raktátok túl magasra a mércét, vagy még ti sem tudjátok hogy mit vártatok, ezért nem tetszett a film. -
Megnyugtatom a kis lelkedet, tegnap ugyanezt mondtam volna erre a ripacsra. A Dancsót is ugyanúgy utálom. Nem tudom, hogy ő elkészítette-e már a videóját a TLJ-ről. Csak előre szólok, hogy ha netalán neki is tetszett volna. -
:D az értenéd-ből hogyan lett étrend, a sötét oldalam már megint
Utoljára szerkesztette: ximix, 2017.12.25. 14:50:15 -
Hát igen, Disney bácsi több szálat mozgat van, hogy egy kicsit összekuszálódik
- link
Poe vakmerő húzása megmagyarázva, hogy a filmben egy pár perces utalásra nem futotta ez van, miért nem játszol BF2-őt, ha játszanál étrend az átvezető videót (SW8.) ami a BF3 elé készült . ... csak viccelek
-
Pares #4367 Végül csak kibújt a szög a zsákból, én már csak nevetni tudok ezen az egészen.
-
dregnarr1 #4366 "then building him back up into a complicated but credible villain by the end of it"
"has a more complex relationship with than just "I hate you, I want to kill you."
Én semmit nem vettem észre ebből a legkisebb mértékben sem. Az, hogy a seggéből előhúzott egy "join me and together minden jobb lesz az univerzumban" szöveget, a legkisebb mértékben sem hitette el velem, hogy ezt teljes elhatározottságában komolyan is gondolja. Ezen kívül mást nem láttunk ebből a komlikáltabb, összetettebb szövegből.
Fogalma sincs a világról, semmi hátsó motivációja nincs, csak a megfelelési kényszer volt eddig is neki.
Egy széleslátókörű, hatalmi érdekektől fűtött fickóról jobban elhiszem, hogy ezt akarja, de nála még a minimális hatalmi vágyat sem éreztem egyszer sem a két film alatt.
Utoljára szerkesztette: dregnarr1, 2017.12.25. 14:28:59 -
DantesHUN #4365 Na egyből. Akinek tetszett az nyilván hülye, a véleménye szar, és hülyeség.
Akinek nem tetszett, annek meg igaza van okos, és remek videós és nagyon kritkát csinált.
Azért...ez ott van -
Jajj, már megint ez a ripacs, itt is. :( -
Mondanám, hogy meglep, hogy ennek a hülyegyereknek tetszett, de nem. Pont neki való full ostobaságokkal volt tele a film. Az ő alacsony értelmi színvonalához igazítva.
De egy komolyzenei koncertre nem bír normálisan felöltözni. (szakadt farmer + tornacipő - Cinemusic 2017 - így kell újítani!) -
-
gebali #4361 "Snoke's fate came entirely out of Kylo's arc and realizing that in this movie the most interesting thing to me was for Kylo to be ascendant — to start by knocking the shaky foundation out from Kylo's feet and then building him back up into a complicated but credible villain by the end of it. And one that Rey now has a more complex relationship with than just "I hate you, I want to kill you."
And once I kind of landed on that, it quickly became evident that, OK, what is Snoke's place in this? If I build Kylo up to that point, the most interesting thing to carry into the next movie is Kylo running things, not any echo of the emperor/pupil relationship. And you realize the dramatic potential of that, and it just makes a lot of sense from the story point of view."
Tényleg micsoda egy inkompetens idióta, fogalma sincs a forgatókönyvírásról!!!!
Bezzeg neked... -
Ez egy igazi barom! -
Kissssss0 #4357 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
En meg azon, hogy Kylo, hanyszor bontotta le a rombolo berendezeseit, mint durcas kisgyerek. :) -
Kissssss0 #4355 hux instant kapott volna az első dühkitörése után egy jóleső nyakmasszázst az fix... -
Pares #4354
"aki állandóan cikkeket, írásokat, meg bizonyítékokat keresgél"
Három cikket linkeltem ezzel kapcsolatban, abból az első kettő a redditen volt megosztva, a harmadik cikk meg a másodikban volt linkelve, de tényleg majd megszakadtam a keresésben, még enni-inni se volt időm egész héten
A film meg persze, hogy megosztó, várható volt azok után, hogy mennyire merész, más és innovatív sok tekintetben az előző epizódokhoz képest. Az meg megint más dolog, hogy egyesek a Disney és SJW utálatukat a RT-n és Metacriticen élik ki a film lepontozásával...
-
Wootan #4353 Én azon gondolkodom, vajon Hux meddig lett volna életben Vader parancsnoksága alatt?
-
Egy a sok felesleges poénok közül... Rogue One-ban is volt sok poén de nem éreztem oket karakter vagy SW idegennek. Itt eleg sokszor kizökkentettek az oda nem illő poénok, amik egy Marvel-ben megallnak de itt nem... -
Gerin #4351 Eszméletlenül tetszett, tele volt új dolgokkal, reménnyel, átveréssel, árulással.
LUKE sem lett megalázva,
Ezt a történetet előbb utóbb úgyis elővették volna. Mert kell az új generációknak a Star Wars.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A vége is ezt mutatja, a "kisfiú" meg + nem Luke a halhatatlan, sebezhetetlen jedi stb, ő már mindent megtett, csak szeretett volna visszavonultan elhunyni, mert 1x ő is hibázott
Utoljára szerkesztette: Gerin, 2017.12.24. 16:23:30 -
első SW amihez nincs kedvem mégegyszer :D max az eredeti nyelv miatt, de amúgy semmi. még a Rogue One-t is láttam 3x. -
Azt is kerdezd meg magadtol, hogy minek kellett egy meztelen felsotestes jelenet félkilóval. :) -
El kell vonatkoztatni az elozmenyektol, akkor talan elmegy egynek, esetleg kettonek.
De ha osszefuggesbe hozod oket,akkor mar erosen arnyalta valik a kep. -
igen, az előzőben cukibb volt :D