5229
-
Szegény Mark Hamill:
-
Áh, ezaz erre vártam! Végre! -
-
gebali #4303 A szinkron fura dolog, mert két karakter sem tudta megkapni az eredeti hangját, Stohl nagyon erőlködött de egyszerűne nem öregedett annyit a hangja hogy hiteles legyen, közben a szöveg néhol egészen zseniális volt, máshol meg orbitális félrefordítás marad benne. Én először magyarul néztem, mert a premier előtti úgy volt a városomban (és milyen jól tettem, másnap délután már egy srác a villamoson fennhangon beszélte ki a legnagyobb spoilereket), de a következő adandó alkalommal beültem az eredeti nyelvű előadásra is. Nyilván az eredetit egyszerűen nem lehet überelni, lévén az része a szímész alakításának, amilyen szinkronok (és fordítások) meg manapság vannak, én betiltanám a francba az egészet (ezzel szemben pont az ellentéte történik, a Pókembert és a Wonder Womant a nyáron heti egyszer vagy annyiszor sem játszották csak vidéken, sőt Budapesten is). -
Mondjuk itt stohl nem színészkedik semmit, csak felmond egy szöveget, Mark Hamill színészkedik, és az ő játékából vész el egy darab a szinkronnal... és ez igaz a többiekre is. Te másképp látod, te dolgod, én nem szeretem a szinkronos cuccokat, mert az esetek nagy százalékában rontanak az élményen, legyen a szinkron színész akármilyen jó színész is. Nyilván vannak rohadt jól sikerült szinkronok, nekem is vannak kedvenceim, de ha jobban megnézem őket, azok mind vígjátékok... -
Anno is Stohl volt Luke hangja, legalábbis abban a verzióban, amit én ismertem. Maga a színész is a szereppel öregedett, bár Hamill egy kicsivel talán idősebb.
Az meg hogy milyen ember a magánéletben, vagy hogy milyen színész két külön dolog. Kevin Spacey sem lett a szememben kevésbé jó színész, még akkor sem ha a magánéletben egy féreg.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2017.12.22. 14:46:48 -
valószínűleg még sokan mások is... én már nehezen tudnék elvonatkoztatni attól, hogy mekkora egy senkiházi ember a való életben... -
alap, azon a luke hangon nőttem fel :D -
stohl buci :) -
nem volt olyan fos a szinkron, mint hiszed
nálam pl. csak az az időpont volt jó és csak arra volt már hely, azért mentem szinkronosra
de mindenképp az eredetin fogom újranézni :) -
ultragáz az is hogy ez így van, meg az is hogy rajongóként beülnek szinkronos fosra.... -
gebali #4295 Sajtóvetítés mindig szinkronos, ők meg aztán nem fognak fizetni érte mint egy paraszt :D -
Nem hiszem hogy kötelező, nincs kiírva sehova, aki meg bejön ide anélkül hogy látta volna a filmet az jó nagy hülye, magára vessen ha spoilerbe fut. -
baszki szinkronosan nézték meg a filmet :D -
Zozo0122 #4292 Szerintem 2 hétig belefér. Bőven vannak, akik még nem látták.De igaz, aki eddig nem nézte meg, az nem fan. -
Meddig kell/kötelesség spoilerbe írni?? A film már 1 hete nézhető, könnyebb lenne a kommenteket olvasni spoiler tag nélkül!
Aki meg fél a spoilerezéstől, mert még nem nézte meg, az ne jöjjön az ezzel foglalkozó topikoba (én se tettem míg meg nem néztem)
Utoljára szerkesztette: Rita79, 2017.12.21. 22:45:33 -
morbid gif
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Pares #4289 Gondolom csak azt halljátok meg tőle, amit hallani akartok.
Egyébként meg Lucasnak is nagyon hasonló tervei voltak folytatással, mint ami a TLJ-ben történt.
"... we learn that one of the first meetings to visualize The Force Awakens happened on January 16, 2013 at Skywalker Ranch with George Lucas himself. Among the pieces presented at the meeting were portraits of an older Luke Skywalker training a new disciple named Kira (who was later renamed Rey). The idea was that, 30 years after the fall of the Empire, Luke had gone to a dark place and secluded himself in a Jedi temple on a new planet. The paintings show Luke meditating, reassessing his whole life.
...
Apparently, the initial plan for Star Wars: Episode 7 was that Luke, over the course of that movie, would rediscover his vitality and train this new Jedi. So basically, what we got from the Rey/Luke storyline in The Last Jedi was initially supposed to be the bones for George Lucas’ Episode 7.
...
This allowed Han Solo more time as the mentor of the story, and the visuals of Luke training Rey on the site of an old Jedi temple were shelved for the next movie." -
Wootan #4288 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De az a hátulról bejövök jelenet nem a szereplőknek, hanem a nézőknek szólt. Így azt a hatást keltette, hogy tényleg odarepült segíteni, és mindenki várta, hogy na majd most megmutatja a nagy jedi mester. Ha csak úgy megjelenik, akkor egyből leveszi a néző, hogy itt valami turpisság van, és nincs a nagy meglepetés, hogy túlélte az össztüzet, és a párbajnak se lett volna súlya. Lényegében itt is feláldozták a logikát a látvány meg az akció oltárán, mint ahogy már 100x megtették az új filmekben.
A tényleges fizikai kontaktust meg az alapján gondolom, hogy Yoda fejbe verte Luke-ot a "botjával" (meg a könyvtárat is ő gyújtotta fel), pedig ő aztán tényleg csak szellem volt. -
buddabudda #4287 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha a rendező elég bátor lett volna, akkor Luke már a film elején halott és amolyan 6. érzék stílusban zajlik az összes jelenete. Csak azért nem működne így mert akkor világított volna mint Yoda
-
Luke-nak az csak amolyan 3d megjelenése volt, illúzió, Leia-tól gondolom csak azért tudott elköszöni úgy, hogy érzelmet is áttudtak egymásnak adni, mert őt szintén átjárja asz erő, így nem a valóságban találkoztak, érezték egymást hanem az erő "folyamban".
Kyloval való harcban az elején direkt kerülte a fizikai érintkezést nehogy lelepleződjön, ennél fogva nem számított, hogy a bázisba hol jön be, mert nem volt fizikai teste, ott jelent meg ahol akart.
Én úgy gondolnám logikusnak, hogy az erő révén érzi a szintén erő használókat meditáció közben, így Leia olyan lett volna neki, mint egy villágító torony és ezért szerintem ha ellőtte jelenik meg az jobb lett volna, mint a folyosón.
Mert akkor most tudatosan az erővel feltérképezte a bázist és, hogy nagyon faja drámai legyen a belépője vagyis azt higgyék tényleg eljött a ő választotta a folyosót ?
Ha rendező egy kicsit bátrabb, akkor a mini halálcsillag mikor bedurrantja az ajtót, a bent lévőket egy kicsit eldobja detonáció, (tudom csak megolvasztotta, de mondjuk volt ott egy löszeres butella) és akkor a lyukon beszüremlő fény és az épp szertefoszló porban megjelenik Luke a testvére mellett akit eldobott a légnyomás, de nem sérült meg csak épp akkor tér észhez, szerintem jobb képi hatás lett volna.
-
off
jah, a mobilos nézet átka :)
on -
Wootan #4284 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"A másik a ha már Luke így "megjelent" miért egy folyosón, számomra az lett volna a logikus ha, a testvére Leia előtt jelenik meg és onnan baktat ki, ez a folyosós rész ilyen fölösleges "na vajon hogyan" faktor előadva "hűde nagy csavar"-nak."
Mert akkor instant lelövik az "óriási fordulatot" a nézők előtt. Számomra inkább az a logikátlan, hogyha ebben az alakban is képes volt fizikai kontaktusra, akkor miért nem jelent meg inkább Kylo hajóján, és csapta le a rend vezetőségét. Persze a válasz egyszerű, mert akkor elmarad a meglepő fordulat, és 9ik rész sem lenne :D
"A harmadik amit mások vettek észre, Finn és elalélt szíve csücske, a lépegetők lábától, hogyan került vissza a bunkerba?"
Finn odahúzta a csajt valami zsákban vagy mibe. Hogy hogy tette meg azt a jó pár kilométert pár perc alatt így, azt ne kérdezd (lehet eltanulta a trónok harca utolsó évadásból a teleportálást). -
Most sem kell, 3 bal klikk a szövegen jobb klikk, majd ugrás:) -
Zozo0122 #4282 Wow, nosztalgia :D Évek óta nem kellett linket bemásolnom, mindig volt hivatkozás :D Gondolom telóról voltál épp :) -
https://youtu.be/EIY-PsHrj9A -
Egy jó vágó aranyat ér.
Ami nekem is azonnal feltűnt és a "mi a fene, ne már" a Holdo féle elrontott vágás, miszerint amikor áll az ablakba és nézi a kompokat és eltalálják az elsőt akkor, jöhetett volna a beül a székbe és elkezd nyomogatni, majd vágás és jöhet többi.
A másik a ha már Luke így "megjelent" miért egy folyosón, számomra az lett volna a logikus ha, a testvére Leia előtt jelenik meg és onnan baktat ki, ez a folyosós rész ilyen fölösleges "na vajon hogyan" faktor előadva "hűde nagy csavar"-nak.
A harmadik amit mások vettek észre, Finn és elalélt szíve csücske, a lépegetők lábától, hogyan került vissza a bunkerba?
3-4-5-6 akárhány év múlva majd lesz egy rendezői újravágott verzió, mikor megtalálják a kópiákat rajt a címkével
- ezt ne felejtsd újra vágni és dől a lé újból :)
Utoljára szerkesztette: ximix, 2017.12.20. 23:31:07 -
Mögöttes szándék és tartalom keresése intelligens módon. -

mi azistenez:D -
-
Probatbicol #4276 Mint pl. amikor Csubi Tarzan üvöltést hallatva lendült át a liánon? :-) -
-
Nagyon érdekes
-
Kissssss0 #4273 Ritka fotók a Csillagok háborúja-filmek színfalai mögül -
Na igen, régebben írtam, hogy az a poén ami a filmen belüli azaz a két szereplő ugratja egymást, de a létrehozott világ keretein belül az oké számomra, de amikor a poén kifele szól az képes az adott pillanat varázsát ott helyben szétcseszni.
-
Pares #4271 Hatalmas különbség, van a között, hogy 55%-ra vagy 0%-ra értékeli valaki. Főleg ha utóbbival tömegesen spammelik tele az egészet. Nem mintha sokat számítana, nem ellenőrzik, hogy ki látta a filmet, egy ember többször is regisztrálhat, és azt se nézik, hogy egyáltalán ember vagy-e. A stúdiók is az exit pollokat figyelik, amik teljesen más képet írnak le. Szóval igazából a RT és Metacritic user score semmilyen formában sem mérvadó (a kritikusok értékelése se megbízható, inkább csak iránymutató). Az csak bónusz, hogy most már az is nyilvánvaló, hogy botokat is bevetnek a user score lehúzása végett. Trollok játszótere lett az egész. -
gebali #4270 Nem akarlak elkeseríteni, de tudod, hogy működik a RT? Mert a te értékelésed 100% felé vinné az összepontszámot, szóval te nem tartozol lehúzósnak. Ahhoz 50% alatti értékelés kell. -
tökéletes :D -
Prof William #4268 A harmadik részben Kylo Ren-t végül legyőzik majd de a Sötét Oldal erejének hála sikerül majd visszatérnie az életbe...
Csak nem úgy ahogy képzelte. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.12.20. 14:59:45 -
poénkodás legyen, de nem ilyen
tök komoly részeket vágtak agyon például, és már az elején - engem kilöktek ezek a jelenetek a hangulatból
de hát sokan nem érzékelik ezt, vagy nem így. peace
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Luke flegma kardeldobása - sokan a VI. részhez hasonlítják, mikor az uralkodó előtt eldobja a kardot, de ez kurvára nem olyan volt a VIII-ban...
vagy mikor Rey kardozik és véletlenül kettévágja a sziklát - direkt úgy csinálták, hogy az ember kiröhögje a Jedik alatt dolgozó kis lényeket
vagy Luke vállsöprése, hát szánalmas volt, kb. a kamerába is nézhetett volna
nemrég láttam a Thort, ott működtek ezek a poénok, SW-be nem illik. 7 részen keresztül tudták tartani a stílust, most Rian eldöntötte, hogy a közönség hahotázzon