Win2000

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

agyhalál
Szevasztok.

Tudna valaki izmosabb kapcsolattal rendelkezõ feltölteni nekem WIN2000 HUN ISOt ftpre?
apolloról elkezdtem leszedni, de mostanában még reggel 6kor is foglalt.

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

Ne allj neki eszetlenul a Win2000 minden ficsoret kiprobalni, mert szetbaszhatod az adatokat a vinyon, es anyazni fogsz, hogy milyen szar a Win2000, pedig csak te nem ertesz hozza elegge...
Szerintem aki nem ert hozza elegge, csak probabol otthonra ne tegyen fel Win2000-et.

Banyek, hát olvasd el, amiket alább írtunk, már az is szép anyag 😊.
FormatC
Sõt írja is, meg formázza, meg minden... :-)
Termeszetesen olvassa...

Bradock
Szerintem bootolj a Win2k bootlemezérõl és telepítsd újra a Win2k-t így, tehét ne ME alól upgradeld. Ha nincs kéznél ilyen lemezed (4 floppy), akkor a Win2k CD Bootdisk könyvtárában indítsd el a makeboot.exe -t ami létrehozza az indítólemezeket.

Az fdisk /mbr parancs elvileg beállítja a master bootrecord -ot, de ez rajtad nem fog segíteni, mivel a ME telepítéskor felülírt mindent.

Ennyi jutott eszembe.
Dikkma
Hm, a link így nem jó

Mindegy, www.apollo-warez.com
Dikkma
Találtam egy progit ami tud 98/ME alatt NTFSt olvasni ( ez írni nem, de van olyan is).
Talán mûködni fog.

Dikkma <-- okos
😊
Dikkma
Csõ ti!

A 15 gigás ME partícióm kezdett 2 hónaposnál idõsebb lenni --> tegnap már rengetegszer összeomlott.

Nekem soha semmi bajom nem volt sem a Microsofttal, sem a Windowssal, és tudom, ez az összeomlás sorozat is miattam, illetve hát a rengeteg felpakolt programom miatt volt.

Szóval fogtam magam, és átraktam az 5 gigás win2k partíciómra 4 giga anyagot a My Documentsbõl, és formáztam C:-t (nem, nem csak töröltem. Nekem formáznom kellett).

Namost, új MEvel itt vagyok, de hogyan tudom elérni a cumóimat?

Ez egy nagyon láma kérdés, de a PowerQ P Magicján kívül más ötletem nincs, de azt meg kölcsönadtam. Nincs affinitásom letölteni... nem lehet valahogy állítani a bootot? Most sucker ME felülírta boot sectort... a 2k cd-jével nem tudtam visszaállítani.

Ahaaaa ahhhhaaa fenébe máá

Dikkma <-- láma
Hi, a Boot menüt neked kell majd létrehozni hozzá, ha nem win alól telepíted (win95 mellõl VAN boot menü: tehát választani lehet, hogy melyik jöjjön be, de ott a 95 és 2k a C:-n van).
Még valami, win2k magyar súgó fájl:itt (11,3 M😎. Ingyen vesztegetik 😊.
Köszi az infot! Cserébe nektek is egy link, ami a Windows 2000 SP2-t már nem készteti az SCSI Bus Resetelésére a Startup alatt:

Szóval ha ilyen gáz van, akkor itt a megoldás. Köszi még1*, by.
Ez kiba...ás!!!!! Dobjam ki a Fifa98-at? Na mindegy veszek egy másik winchit és azon win98 lesz. Szeretem ezt a verziót és ragaszkodom hozzá😊 Kösz a segítséget😊
Fifa98 megy Win2k-n? Vagy csak Win95/98-on?
Nekem nem sikerül 😞 Hardware detect fail az install végén😞 Elindul a játék, eljutok a csapatok kiválasztásáig de utána nem megy tovább, nem adja be a meccset😞
FormatC
Szia Sierra!

A http://www.ntcompatible.com/s.shtml szerint nem is fog menni. A compatibility updateket letöltötted a windowsupdaterõl?
Zplayer: Kivettem mindent a gépbõl, csak a videókártyát, a vincsit, meg egy cd-romot hagytam benn, és ugyanaz a hiba :-(
Nem csak egy fájlt hiányol?
Köszi, ezt megpróbálom :-)
Hali!
Nekem Abit BX133 Raid-es alaplapom van és nem nagyon sikerül felrakni a win2000-et, pedig nyomok F6-ot megadom neki a raid driwert, de mégis kifagy a telepíté egy biz. Hardware Malfunction nevû hibával. Valaki segítsen mit lehetne tenni. (Próbáltam az xp-t de az is ugyanígy hal meg)
FormatC
Hali SD!
Milyen az alaplapod?

FC
FormatC
Hali!

Ha jól emléxem, akkor nem támogatott a SP a béták alatt. Többek között ez is egy különbség a végleges és a béta között.

FC
CSá. Aztat szeretném kérdezni hogy a service pack 2 mûködik e win2k beta 3-al.HA nem akko kéne egy cím ahol iso-ba van win2k final version.Egyébként mi a különbség a beta 3 és a final között??
A hozzászólásokból itélve, hasonlóak a telepítés
utáni problémáim, így ezt szeretném megvitatni valakivel. Légyen szó a Motorola V.90 56K belsõ
PCI-os Modemrõl, akár a Pixelwiev Bookthree Video Capture Driver-rõl.... mivel hogy ezek sem óhajtanak elindulni, (lásd😉 rövid pályafutásukra!!
A Design Jó, könnyû kezelni, ezen kis problémák
eltekintésével, nekem teccik!!!!
FSA
Szia Fc!
Utólag rájöttem hogy a letöltött G400 Driver, PCI-os volt! Jelenleg úgy néz ki, hogy elszütyörög az NT4 driver-ével 32biten is, bár nem az igazi!
Ha tudsz,esetleg, egy darab,használható és valahol
létezõ Matrox G400 DualHead (AGP) driver-t, természetesen WIN2000 Prof.-hoz, Köszi!
Ja, és ajánlom annak, aki még nemjárt itt.:
http://searchwin2000.techtarget.com, továbbá
http://www.winsite.com/hot/winnt.html
Lehet, hogy van benne kékhalál, bár én még nem láttam. Igaz nekem a 98se-vel sincs semmi bajom otthon, (jobbára csak játszom) a munkahelyeimen több mint egy éve 2000-et használok, még egyetlen egy lefagyásom sem volt, a net kapcsolatom permanens. Még a net miatt sem fagyott meg soha. Úgyhogy bátran merem ajánlani. És bár támogatja a FAT32-t is, én mindig NTFS-sel használom...

CSá mindenkinek. Most hogy már az összes létezõ windows verzió fenn volt a gépemen elhatároztam hogy felteszem a win2k-t. A kérdésem csak annyi hogy a gép mennyivel lessz stabilabb mivel a win98se stb. internetezés közben teljesen összeomlik. Szóval win2k-ban is van kék halál meg ilyesmi??? Örülnék néhány tanácsnak. THX.
FormatC
Hali!
Egy másikra tudod csak felrakni. Választani meg úgy tudsz, hogy a Win2k felveszi a boot menüjébe a Me-t.

FC
FormatC
Szia FSA!
Melyiket szedted le? Mi az hogy nem mûxik együtt?

Fc
FormatC
Hali!
Tedd fel a SP2-t, abban javítják. Addig is: start>futtatás ide írd be "winmgmt /clearadap" a "-k nélkül.

FC
FormatC
Hali!
Ez most csak epés megjegyzés: szerintem lesz 2a SP a win2k-hoz. Sokan jeleztek érdekes hibákat vissza az MS-nek.

FC
Hm, én letöltöm, de valószínûleg feleslegesen, hiszen az ango miért is lenne jó magyarhoz?... Mind1, azért örvendek FormatC ismételt jelenlétének 😊.
Gondolkozz egy picit! Nem veletlenul hivjak engsp2-nek es nem siman sp2-nek... Szerintem nem kene feltenni magyarra...

FormatC
Szia Gab!

Csak azért írom, hogy nem hivatalos, mert maga az MS még nem publikálta hivatalosan :-)

Egy gyors kapcsolat a letöltéshez:
ftp://ftp.bdtf.hu/OS/winnt/W2K/engsp2/w2ksp2.exe

FC
Szia FormatC 😊!!! De rég láttalak már mester!

A Win2k már hivatalos, mert találtam egy hírt az index-en -> http://index.hu/tech/ihirek/:2001.05.14.#44521

Jó nagy lehet, asszem' 103 MB körül van a letölthetõ telepítõ ( a Go!Zilla szerint, az alább látható linkkel ).
FormatC
Hali!

Valoban. Csak meg nem publikus :-)
Erdemes feltenni. Nekem eszrevehetoen gyorsabb a notebookom. Bocs kevesbe lassu... :-)

FC
Dikkma
Pedig úgy hallottam én is, van sp2!
Cím:
http://msvaus.www.conxion.com/download/win2000platform/sp/sp2/nt5/en-us/w2ksp2.exe
FormatC
Hali HSZ!
Nem ertek hozza, de az nem okoz kesobb ond, hogy egy particiora rakod a ket oprendszert akkor pl. kozos a program files mappa???
Szerintem particionald ad ugy a rendszered, hogy a Win2k akar egy extended particiora telepedjen es csak a boot allomanyok (ntldr, ntdetect.com, boot.ini) legyenek az elsodlegesen a WinME vel egyutt. Igy ha osszeomlik a WinME-d, akkor egy floppyval bebootolhatod a Win2k-t es van egy hibatlan OS-ed.
Ez NEM arra megoldas amit kerdeztel, hanem szerintem igy hibaturobb lesz a rendszered, es a Win2k-t telepitheted NTFS-re is, ami ugye egy kicsit komolyabb filerendszer, mint a FAT32.

FC
FormatC
Szia (ex)Cat!
Még nincsen SP2 hivatalosan, de hamarosan még nem is lesz, mert az IIS5 bug javítást a MS mindenképpen bele akarja rakni. Vannak akik azt mondják, csak az XP megjelenésekor fog a Win2k SP2 megjelenni. Remélem nincs igazuk.

FC
(ex)Cat
van már hivatalos win2k sp2!
Kedves HSZ!

Ha még mûködik a géped, akkor légy oly kedves megadni, hogy mennyi hely van még a vinyódon és milyen a patriciója. Valamint azt is, hogy milyen rendszer mellé telepíted és azzal volt-e vinyó szektoros ellenõrzés.
Bradock
: A Windows XP október végén jelenik meg
SZERDA, MÁJUS 09 @ 22:39:58 CEST

A Microsoft ma hivatalosan is megerõsítette, hogy a Windows XP operációs rendszere október 29-én kerül forgalomba.

A Microsoft eredeti tervei szerint a Windows XP-nek elõbb kellett volna megjelennie, azonban a cég a végleges kódot csak késõbb tudja kiadni. Így a Microsoft október 25-én mutatja majd be a legújabb operációs rendszerét, amely október 29-én kerül forgalomba.

A Microsoft szerint a Windows 95 megjelenése óta a Windows XP lesz a legtöbb újdonsággal szolgáló operációs rendszer. Alapvetõen kétféle verzióban fog megjelenni. Az egyik a Home verzió, amely elsõsorban otthoni felhasználásra készül, és a Windows 95, 98 és a Millennium rendszerek utóda lesz. A másik változta a Professional, amely a Windows NT és a Windows 2000 utódának számít. Nagyon fontos, hogy mindkét verzió Windows NT/2000 alapú.

FormatC
Szia Sherre!
Szerintem innen gyorsan jön a win2k sp1hu:
ftp://www.apostol.hu/microsoft/service pack/w2k/hu/sp1network.exe

FC
Ötlet: a win2k-s cd-n van egy jó csomag, amit feltelepítve talán segít neked futtatni. A csomagot feltelepítve indítsd el a Windows 2000 Support Tools mappából az Application Compatibility Tools programmal a telepítõ fájlt. TALÁN segít, sajna nem biztos :-|.
Sherre: a szoftverbázisban nézted már az origo.hu-n?
Dikkma
Igen???
Hja, de te nem vagy olyan szerencsétlen, mint én. Pl. neked nem fagy le a Win2k install, stb. De a legjobb volt, amikor a régi, két részre osztott vinyómat szedtem ki a gépbõl. Az új vinyóm ME-ja elmászott, fekete képernyõ, lefagy indításkor. A 2k mûködött. System restore után (ME-bõl, safe mode-ban) már a 2k sem.... 😊)
Szal egy teljesen tipikus, és abszolút érthetõ dolog, hogy nekem nem mûködik valami, ami másnál, AKÁR teljesen azonos szoftver- és hardwerkörnyezetben elsõre, gond nélkül megy.
Ez LOL.
De milyen EIOCON, stb.?
Nekem Elcon NT1+2a/b+V.24 falidobozom van (még ha pci-os lenne...)
Egyébként ma végre rendbeszedtem a gépem, fenn van a ME és a 2k is, rendesen beállítva, driverek, fontosabb programok feltelepítve. Csak Tomcat-re várok Wilco-n, és ha újraindítanék, akkor ugye nem ua. az az ip lenne, ezért nem is tudom kipróbálni Bradock tanácsát...
azért nagyon thx, este megnézem!
(ex)Cat
nem tudom mi lehet a gond nalad Dikkma, mert nalam siman felismeri es telepit hozza drivert a win2k.. (EIOCON kartya, ELCON NT)
Bradock
Dikkma!

Töltsd le a netMod modem felhasználói kézikönyvét, szerintem a kézi telepítés eljárásai ugyan azok mint a tiédnél. Magyarnyelvû, és képek is segítk a beállításokat. Elég jól le van benne írva minden.

http://netmod.fornax.hu/DownLoad/netMod_manual_h.pdf
Bradock
Új hardver hozzáadása/Modem. A modem típusa: válaszdd a Standard modem típust, azon belül a Standard 28800 bps Modem -et. Kommunikációs port: itt válaszdd a COM1 portra telepítést.

A telefonos hálózat új csatlakozás létesítése: A választott modem, Standatrd 28800 bps Modem. A maximális sebességet állítsd 115200-ra.
A modem különleges bejegyzéseihez írd be a következõ AT parancsot: atb40 Ezzel állítod be az egyik B csatorna használatát 64kbit/sadatátviteli sebességre. Ezzel a modem beállítása kész.
Dikkma, nem egy protokoll hiányzik neked onnan? Ötlet: szerezz be hozzá valamilyen szoftvert. Sajna nemtom' milyet kell ( nincs ISDN-m + ebben gyakorlatom ) , de a problémád protokoll jellegû.
Hírem: van egy érdekes Explorer.exe -m ->
* START gomb = Crashme;
* Nincs többé súgó gomb :-))).
Nekem ari'.. Ha vkinek' kell, akkor írjon 1et.
MuERTe
w2k alatt a hálokártyákhoz már nem lehet ipx protokolt telepiteni????