Win2000
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szevasztok.
Tudna valaki izmosabb kapcsolattal rendelkezõ feltölteni nekem WIN2000 HUN ISOt ftpre?
apolloról elkezdtem leszedni, de mostanában még reggel 6kor is foglalt.
Tudna valaki izmosabb kapcsolattal rendelkezõ feltölteni nekem WIN2000 HUN ISOt ftpre?
apolloról elkezdtem leszedni, de mostanában még reggel 6kor is foglalt.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
Ne allj neki eszetlenul a Win2000 minden ficsoret kiprobalni, mert szetbaszhatod az adatokat a vinyon, es anyazni fogsz, hogy milyen szar a Win2000, pedig csak te nem ertesz hozza elegge...
Szerintem aki nem ert hozza elegge, csak probabol otthonra ne tegyen fel Win2000-et.
Szerintem aki nem ert hozza elegge, csak probabol otthonra ne tegyen fel Win2000-et.
Banyek, hát olvasd el, amiket alább írtunk, már az is szép anyag 😊.
Termeszetesen olvassa...
Szerintem bootolj a Win2k bootlemezérõl és telepítsd újra a Win2k-t így, tehét ne ME alól upgradeld. Ha nincs kéznél ilyen lemezed (4 floppy), akkor a Win2k CD Bootdisk könyvtárában indítsd el a makeboot.exe -t ami létrehozza az indítólemezeket.
Az fdisk /mbr parancs elvileg beállítja a master bootrecord -ot, de ez rajtad nem fog segíteni, mivel a ME telepítéskor felülírt mindent.
Ennyi jutott eszembe.
Az fdisk /mbr parancs elvileg beállítja a master bootrecord -ot, de ez rajtad nem fog segíteni, mivel a ME telepítéskor felülírt mindent.
Ennyi jutott eszembe.
Találtam egy progit ami tud 98/ME alatt NTFSt olvasni ( ez írni nem, de van olyan is).
Talán mûködni fog.
Dikkma <-- okos
😊
Talán mûködni fog.
Dikkma <-- okos
😊
Csõ ti!
A 15 gigás ME partícióm kezdett 2 hónaposnál idõsebb lenni --> tegnap már rengetegszer összeomlott.
Nekem soha semmi bajom nem volt sem a Microsofttal, sem a Windowssal, és tudom, ez az összeomlás sorozat is miattam, illetve hát a rengeteg felpakolt programom miatt volt.
Szóval fogtam magam, és átraktam az 5 gigás win2k partíciómra 4 giga anyagot a My Documentsbõl, és formáztam C:-t (nem, nem csak töröltem. Nekem formáznom kellett).
Namost, új MEvel itt vagyok, de hogyan tudom elérni a cumóimat?
Ez egy nagyon láma kérdés, de a PowerQ P Magicján kívül más ötletem nincs, de azt meg kölcsönadtam. Nincs affinitásom letölteni... nem lehet valahogy állítani a bootot? Most sucker ME felülírta boot sectort... a 2k cd-jével nem tudtam visszaállítani.
Ahaaaa ahhhhaaa fenébe máá
Dikkma <-- láma
A 15 gigás ME partícióm kezdett 2 hónaposnál idõsebb lenni --> tegnap már rengetegszer összeomlott.
Nekem soha semmi bajom nem volt sem a Microsofttal, sem a Windowssal, és tudom, ez az összeomlás sorozat is miattam, illetve hát a rengeteg felpakolt programom miatt volt.
Szóval fogtam magam, és átraktam az 5 gigás win2k partíciómra 4 giga anyagot a My Documentsbõl, és formáztam C:-t (nem, nem csak töröltem. Nekem formáznom kellett).
Namost, új MEvel itt vagyok, de hogyan tudom elérni a cumóimat?
Ez egy nagyon láma kérdés, de a PowerQ P Magicján kívül más ötletem nincs, de azt meg kölcsönadtam. Nincs affinitásom letölteni... nem lehet valahogy állítani a bootot? Most sucker ME felülírta boot sectort... a 2k cd-jével nem tudtam visszaállítani.
Ahaaaa ahhhhaaa fenébe máá
Dikkma <-- láma
Hi, a Boot menüt neked kell majd létrehozni hozzá, ha nem win alól telepíted (win95 mellõl VAN boot menü: tehát választani lehet, hogy melyik jöjjön be, de ott a 95 és 2k a C:-n van).
Még valami, win2k magyar súgó fájl:itt (11,3 M😎. Ingyen vesztegetik 😊.
Köszi az infot! Cserébe nektek is egy link, ami a Windows 2000 SP2-t már nem készteti az SCSI Bus Resetelésére a Startup alatt:
Szóval ha ilyen gáz van, akkor itt a megoldás. Köszi még1*, by.
Szóval ha ilyen gáz van, akkor itt a megoldás. Köszi még1*, by.
Ez kiba...ás!!!!! Dobjam ki a Fifa98-at? Na mindegy veszek egy másik winchit és azon win98 lesz. Szeretem ezt a verziót és ragaszkodom hozzá😊 Kösz a segítséget😊
Fifa98 megy Win2k-n? Vagy csak Win95/98-on?
Nekem nem sikerül 😞 Hardware detect fail az install végén😞 Elindul a játék, eljutok a csapatok kiválasztásáig de utána nem megy tovább, nem adja be a meccset😞
Nekem nem sikerül 😞 Hardware detect fail az install végén😞 Elindul a játék, eljutok a csapatok kiválasztásáig de utána nem megy tovább, nem adja be a meccset😞
Szia Sierra!
A http://www.ntcompatible.com/s.shtml szerint nem is fog menni. A compatibility updateket letöltötted a windowsupdaterõl?
A http://www.ntcompatible.com/s.shtml szerint nem is fog menni. A compatibility updateket letöltötted a windowsupdaterõl?
Zplayer: Kivettem mindent a gépbõl, csak a videókártyát, a vincsit, meg egy cd-romot hagytam benn, és ugyanaz a hiba :-(
Nem csak egy fájlt hiányol?
Köszi, ezt megpróbálom :-)
Hali!
Nekem Abit BX133 Raid-es alaplapom van és nem nagyon sikerül felrakni a win2000-et, pedig nyomok F6-ot megadom neki a raid driwert, de mégis kifagy a telepíté egy biz. Hardware Malfunction nevû hibával. Valaki segítsen mit lehetne tenni. (Próbáltam az xp-t de az is ugyanígy hal meg)
Nekem Abit BX133 Raid-es alaplapom van és nem nagyon sikerül felrakni a win2000-et, pedig nyomok F6-ot megadom neki a raid driwert, de mégis kifagy a telepíté egy biz. Hardware Malfunction nevû hibával. Valaki segítsen mit lehetne tenni. (Próbáltam az xp-t de az is ugyanígy hal meg)
Hali!
Ha jól emléxem, akkor nem támogatott a SP a béták alatt. Többek között ez is egy különbség a végleges és a béta között.
FC
Ha jól emléxem, akkor nem támogatott a SP a béták alatt. Többek között ez is egy különbség a végleges és a béta között.
FC
CSá. Aztat szeretném kérdezni hogy a service pack 2 mûködik e win2k beta 3-al.HA nem akko kéne egy cím ahol iso-ba van win2k final version.Egyébként mi a különbség a beta 3 és a final között??
A hozzászólásokból itélve, hasonlóak a telepítés
utáni problémáim, így ezt szeretném megvitatni valakivel. Légyen szó a Motorola V.90 56K belsõ
PCI-os Modemrõl, akár a Pixelwiev Bookthree Video Capture Driver-rõl.... mivel hogy ezek sem óhajtanak elindulni, (lásd😉 rövid pályafutásukra!!
A Design Jó, könnyû kezelni, ezen kis problémák
eltekintésével, nekem teccik!!!!
FSA
utáni problémáim, így ezt szeretném megvitatni valakivel. Légyen szó a Motorola V.90 56K belsõ
PCI-os Modemrõl, akár a Pixelwiev Bookthree Video Capture Driver-rõl.... mivel hogy ezek sem óhajtanak elindulni, (lásd😉 rövid pályafutásukra!!
A Design Jó, könnyû kezelni, ezen kis problémák
eltekintésével, nekem teccik!!!!
FSA
Szia Fc!
Utólag rájöttem hogy a letöltött G400 Driver, PCI-os volt! Jelenleg úgy néz ki, hogy elszütyörög az NT4 driver-ével 32biten is, bár nem az igazi!
Ha tudsz,esetleg, egy darab,használható és valahol
létezõ Matrox G400 DualHead (AGP) driver-t, természetesen WIN2000 Prof.-hoz, Köszi!
Ja, és ajánlom annak, aki még nemjárt itt.:
http://searchwin2000.techtarget.com, továbbá
http://www.winsite.com/hot/winnt.html
Utólag rájöttem hogy a letöltött G400 Driver, PCI-os volt! Jelenleg úgy néz ki, hogy elszütyörög az NT4 driver-ével 32biten is, bár nem az igazi!
Ha tudsz,esetleg, egy darab,használható és valahol
létezõ Matrox G400 DualHead (AGP) driver-t, természetesen WIN2000 Prof.-hoz, Köszi!
Ja, és ajánlom annak, aki még nemjárt itt.:
http://searchwin2000.techtarget.com, továbbá
http://www.winsite.com/hot/winnt.html
Lehet, hogy van benne kékhalál, bár én még nem láttam. Igaz nekem a 98se-vel sincs semmi bajom otthon, (jobbára csak játszom) a munkahelyeimen több mint egy éve 2000-et használok, még egyetlen egy lefagyásom sem volt, a net kapcsolatom permanens. Még a net miatt sem fagyott meg soha. Úgyhogy bátran merem ajánlani. És bár támogatja a FAT32-t is, én mindig NTFS-sel használom...
CSá mindenkinek. Most hogy már az összes létezõ windows verzió fenn volt a gépemen elhatároztam hogy felteszem a win2k-t. A kérdésem csak annyi hogy a gép mennyivel lessz stabilabb mivel a win98se stb. internetezés közben teljesen összeomlik. Szóval win2k-ban is van kék halál meg ilyesmi??? Örülnék néhány tanácsnak. THX.
Hali!
Egy másikra tudod csak felrakni. Választani meg úgy tudsz, hogy a Win2k felveszi a boot menüjébe a Me-t.
FC
Egy másikra tudod csak felrakni. Választani meg úgy tudsz, hogy a Win2k felveszi a boot menüjébe a Me-t.
FC
Hali!
Tedd fel a SP2-t, abban javítják. Addig is: start>futtatás ide írd be "winmgmt /clearadap" a "-k nélkül.
FC
Tedd fel a SP2-t, abban javítják. Addig is: start>futtatás ide írd be "winmgmt /clearadap" a "-k nélkül.
FC
Hali!
Ez most csak epés megjegyzés: szerintem lesz 2a SP a win2k-hoz. Sokan jeleztek érdekes hibákat vissza az MS-nek.
FC
Ez most csak epés megjegyzés: szerintem lesz 2a SP a win2k-hoz. Sokan jeleztek érdekes hibákat vissza az MS-nek.
FC
Hm, én letöltöm, de valószínûleg feleslegesen, hiszen az ango miért is lenne jó magyarhoz?... Mind1, azért örvendek FormatC ismételt jelenlétének 😊.
Gondolkozz egy picit! Nem veletlenul hivjak engsp2-nek es nem siman sp2-nek... Szerintem nem kene feltenni magyarra...
Szia Gab!
Csak azért írom, hogy nem hivatalos, mert maga az MS még nem publikálta hivatalosan :-)
Egy gyors kapcsolat a letöltéshez:
ftp://ftp.bdtf.hu/OS/winnt/W2K/engsp2/w2ksp2.exe
FC
Csak azért írom, hogy nem hivatalos, mert maga az MS még nem publikálta hivatalosan :-)
Egy gyors kapcsolat a letöltéshez:
ftp://ftp.bdtf.hu/OS/winnt/W2K/engsp2/w2ksp2.exe
FC
Szia FormatC 😊!!! De rég láttalak már mester!
A Win2k már hivatalos, mert találtam egy hírt az index-en -> http://index.hu/tech/ihirek/:2001.05.14.#44521
Jó nagy lehet, asszem' 103 MB körül van a letölthetõ telepítõ ( a Go!Zilla szerint, az alább látható linkkel ).
A Win2k már hivatalos, mert találtam egy hírt az index-en -> http://index.hu/tech/ihirek/:2001.05.14.#44521
Jó nagy lehet, asszem' 103 MB körül van a letölthetõ telepítõ ( a Go!Zilla szerint, az alább látható linkkel ).
Hali!
Valoban. Csak meg nem publikus :-)
Erdemes feltenni. Nekem eszrevehetoen gyorsabb a notebookom. Bocs kevesbe lassu... :-)
FC
Valoban. Csak meg nem publikus :-)
Erdemes feltenni. Nekem eszrevehetoen gyorsabb a notebookom. Bocs kevesbe lassu... :-)
FC
Pedig úgy hallottam én is, van sp2!
Cím:
http://msvaus.www.conxion.com/download/win2000platform/sp/sp2/nt5/en-us/w2ksp2.exe
Cím:
http://msvaus.www.conxion.com/download/win2000platform/sp/sp2/nt5/en-us/w2ksp2.exe
Hali HSZ!
Nem ertek hozza, de az nem okoz kesobb ond, hogy egy particiora rakod a ket oprendszert akkor pl. kozos a program files mappa???
Szerintem particionald ad ugy a rendszered, hogy a Win2k akar egy extended particiora telepedjen es csak a boot allomanyok (ntldr, ntdetect.com, boot.ini) legyenek az elsodlegesen a WinME vel egyutt. Igy ha osszeomlik a WinME-d, akkor egy floppyval bebootolhatod a Win2k-t es van egy hibatlan OS-ed.
Ez NEM arra megoldas amit kerdeztel, hanem szerintem igy hibaturobb lesz a rendszered, es a Win2k-t telepitheted NTFS-re is, ami ugye egy kicsit komolyabb filerendszer, mint a FAT32.
FC
Nem ertek hozza, de az nem okoz kesobb ond, hogy egy particiora rakod a ket oprendszert akkor pl. kozos a program files mappa???
Szerintem particionald ad ugy a rendszered, hogy a Win2k akar egy extended particiora telepedjen es csak a boot allomanyok (ntldr, ntdetect.com, boot.ini) legyenek az elsodlegesen a WinME vel egyutt. Igy ha osszeomlik a WinME-d, akkor egy floppyval bebootolhatod a Win2k-t es van egy hibatlan OS-ed.
Ez NEM arra megoldas amit kerdeztel, hanem szerintem igy hibaturobb lesz a rendszered, es a Win2k-t telepitheted NTFS-re is, ami ugye egy kicsit komolyabb filerendszer, mint a FAT32.
FC
Szia (ex)Cat!
Még nincsen SP2 hivatalosan, de hamarosan még nem is lesz, mert az IIS5 bug javítást a MS mindenképpen bele akarja rakni. Vannak akik azt mondják, csak az XP megjelenésekor fog a Win2k SP2 megjelenni. Remélem nincs igazuk.
FC
Még nincsen SP2 hivatalosan, de hamarosan még nem is lesz, mert az IIS5 bug javítást a MS mindenképpen bele akarja rakni. Vannak akik azt mondják, csak az XP megjelenésekor fog a Win2k SP2 megjelenni. Remélem nincs igazuk.
FC
Kedves HSZ!
Ha még mûködik a géped, akkor légy oly kedves megadni, hogy mennyi hely van még a vinyódon és milyen a patriciója. Valamint azt is, hogy milyen rendszer mellé telepíted és azzal volt-e vinyó szektoros ellenõrzés.
Ha még mûködik a géped, akkor légy oly kedves megadni, hogy mennyi hely van még a vinyódon és milyen a patriciója. Valamint azt is, hogy milyen rendszer mellé telepíted és azzal volt-e vinyó szektoros ellenõrzés.
: A Windows XP október végén jelenik meg
SZERDA, MÁJUS 09 @ 22:39:58 CEST
A Microsoft ma hivatalosan is megerõsítette, hogy a Windows XP operációs rendszere október 29-én kerül forgalomba.
A Microsoft eredeti tervei szerint a Windows XP-nek elõbb kellett volna megjelennie, azonban a cég a végleges kódot csak késõbb tudja kiadni. Így a Microsoft október 25-én mutatja majd be a legújabb operációs rendszerét, amely október 29-én kerül forgalomba.
A Microsoft szerint a Windows 95 megjelenése óta a Windows XP lesz a legtöbb újdonsággal szolgáló operációs rendszer. Alapvetõen kétféle verzióban fog megjelenni. Az egyik a Home verzió, amely elsõsorban otthoni felhasználásra készül, és a Windows 95, 98 és a Millennium rendszerek utóda lesz. A másik változta a Professional, amely a Windows NT és a Windows 2000 utódának számít. Nagyon fontos, hogy mindkét verzió Windows NT/2000 alapú.
SZERDA, MÁJUS 09 @ 22:39:58 CEST
A Microsoft ma hivatalosan is megerõsítette, hogy a Windows XP operációs rendszere október 29-én kerül forgalomba.
A Microsoft eredeti tervei szerint a Windows XP-nek elõbb kellett volna megjelennie, azonban a cég a végleges kódot csak késõbb tudja kiadni. Így a Microsoft október 25-én mutatja majd be a legújabb operációs rendszerét, amely október 29-én kerül forgalomba.
A Microsoft szerint a Windows 95 megjelenése óta a Windows XP lesz a legtöbb újdonsággal szolgáló operációs rendszer. Alapvetõen kétféle verzióban fog megjelenni. Az egyik a Home verzió, amely elsõsorban otthoni felhasználásra készül, és a Windows 95, 98 és a Millennium rendszerek utóda lesz. A másik változta a Professional, amely a Windows NT és a Windows 2000 utódának számít. Nagyon fontos, hogy mindkét verzió Windows NT/2000 alapú.
Szia Sherre!
Szerintem innen gyorsan jön a win2k sp1hu:
ftp://www.apostol.hu/microsoft/service pack/w2k/hu/sp1network.exe
FC
Szerintem innen gyorsan jön a win2k sp1hu:
ftp://www.apostol.hu/microsoft/service pack/w2k/hu/sp1network.exe
FC
Ötlet: a win2k-s cd-n van egy jó csomag, amit feltelepítve talán segít neked futtatni. A csomagot feltelepítve indítsd el a Windows 2000 Support Tools mappából az Application Compatibility Tools programmal a telepítõ fájlt. TALÁN segít, sajna nem biztos :-|.
Sherre: a szoftverbázisban nézted már az origo.hu-n?
Sherre: a szoftverbázisban nézted már az origo.hu-n?
Igen???
Hja, de te nem vagy olyan szerencsétlen, mint én. Pl. neked nem fagy le a Win2k install, stb. De a legjobb volt, amikor a régi, két részre osztott vinyómat szedtem ki a gépbõl. Az új vinyóm ME-ja elmászott, fekete képernyõ, lefagy indításkor. A 2k mûködött. System restore után (ME-bõl, safe mode-ban) már a 2k sem.... 😊)
Szal egy teljesen tipikus, és abszolút érthetõ dolog, hogy nekem nem mûködik valami, ami másnál, AKÁR teljesen azonos szoftver- és hardwerkörnyezetben elsõre, gond nélkül megy.
Ez LOL.
De milyen EIOCON, stb.?
Nekem Elcon NT1+2a/b+V.24 falidobozom van (még ha pci-os lenne...)
Egyébként ma végre rendbeszedtem a gépem, fenn van a ME és a 2k is, rendesen beállítva, driverek, fontosabb programok feltelepítve. Csak Tomcat-re várok Wilco-n, és ha újraindítanék, akkor ugye nem ua. az az ip lenne, ezért nem is tudom kipróbálni Bradock tanácsát...
azért nagyon thx, este megnézem!
Hja, de te nem vagy olyan szerencsétlen, mint én. Pl. neked nem fagy le a Win2k install, stb. De a legjobb volt, amikor a régi, két részre osztott vinyómat szedtem ki a gépbõl. Az új vinyóm ME-ja elmászott, fekete képernyõ, lefagy indításkor. A 2k mûködött. System restore után (ME-bõl, safe mode-ban) már a 2k sem.... 😊)
Szal egy teljesen tipikus, és abszolút érthetõ dolog, hogy nekem nem mûködik valami, ami másnál, AKÁR teljesen azonos szoftver- és hardwerkörnyezetben elsõre, gond nélkül megy.
Ez LOL.
De milyen EIOCON, stb.?
Nekem Elcon NT1+2a/b+V.24 falidobozom van (még ha pci-os lenne...)
Egyébként ma végre rendbeszedtem a gépem, fenn van a ME és a 2k is, rendesen beállítva, driverek, fontosabb programok feltelepítve. Csak Tomcat-re várok Wilco-n, és ha újraindítanék, akkor ugye nem ua. az az ip lenne, ezért nem is tudom kipróbálni Bradock tanácsát...
azért nagyon thx, este megnézem!
nem tudom mi lehet a gond nalad Dikkma, mert nalam siman felismeri es telepit hozza drivert a win2k.. (EIOCON kartya, ELCON NT)
Dikkma!
Töltsd le a netMod modem felhasználói kézikönyvét, szerintem a kézi telepítés eljárásai ugyan azok mint a tiédnél. Magyarnyelvû, és képek is segítk a beállításokat. Elég jól le van benne írva minden.
http://netmod.fornax.hu/DownLoad/netMod_manual_h.pdf
Töltsd le a netMod modem felhasználói kézikönyvét, szerintem a kézi telepítés eljárásai ugyan azok mint a tiédnél. Magyarnyelvû, és képek is segítk a beállításokat. Elég jól le van benne írva minden.
http://netmod.fornax.hu/DownLoad/netMod_manual_h.pdf
Új hardver hozzáadása/Modem. A modem típusa: válaszdd a Standard modem típust, azon belül a Standard 28800 bps Modem -et. Kommunikációs port: itt válaszdd a COM1 portra telepítést.
A telefonos hálózat új csatlakozás létesítése: A választott modem, Standatrd 28800 bps Modem. A maximális sebességet állítsd 115200-ra.
A modem különleges bejegyzéseihez írd be a következõ AT parancsot: atb40 Ezzel állítod be az egyik B csatorna használatát 64kbit/sadatátviteli sebességre. Ezzel a modem beállítása kész.
A telefonos hálózat új csatlakozás létesítése: A választott modem, Standatrd 28800 bps Modem. A maximális sebességet állítsd 115200-ra.
A modem különleges bejegyzéseihez írd be a következõ AT parancsot: atb40 Ezzel állítod be az egyik B csatorna használatát 64kbit/sadatátviteli sebességre. Ezzel a modem beállítása kész.
Dikkma, nem egy protokoll hiányzik neked onnan? Ötlet: szerezz be hozzá valamilyen szoftvert. Sajna nemtom' milyet kell ( nincs ISDN-m + ebben gyakorlatom ) , de a problémád protokoll jellegû.
Hírem: van egy érdekes Explorer.exe -m ->
* START gomb = Crashme;
* Nincs többé súgó gomb :-))).
Nekem ari'.. Ha vkinek' kell, akkor írjon 1et.
* START gomb = Crashme;
* Nincs többé súgó gomb :-))).
Nekem ari'.. Ha vkinek' kell, akkor írjon 1et.