Win2000
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hali Bunny!
Tudtommal nincs ilyen buher, vagy ha van is az csak rosszabbat tesz... Az a jó, amit csináltál.
FC
Tudtommal nincs ilyen buher, vagy ha van is az csak rosszabbat tesz... Az a jó, amit csináltál.
FC
Köszi a tanácsot, de nem érzek magamban annyit hogy belepiszkáljak a Windowsba. Így aztán ha nincs más megoldás hagyom az egészet a francba.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Hali TomBond!
Ezek szerint ez többeknél is előjön (#550). Két tipp:
TZelepítés elött minden servicet állíts le, ami nem létfontosságú. Itt a lista: http://www.jsiinc.com/subi/tip4000/rh4079.htm
Tilsd le a windows fileprotectiont: sfc /cancel és egy reboot.
FC
Ezek szerint ez többeknél is előjön (#550). Két tipp:
TZelepítés elött minden servicet állíts le, ami nem létfontosságú. Itt a lista: http://www.jsiinc.com/subi/tip4000/rh4079.htm
Tilsd le a windows fileprotectiont: sfc /cancel és egy reboot.
FC
NEM TUDOM FELTELEPÍTENI AZ SP2-T!
Telepítés közben a Winlogon.exe hibázik és emiatt újraindítja a gépet
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Hali X-treme!
http://support.microsoft.com/support/kb/articles/Q242/0/89.ASP ezt nézd meg. Ezen kívűl ürítsd ki a TEMP könyvtáradat, nézd meg mi gogy el ilyenkor (memória, CPU, kerreg e a HDD)
FC
http://support.microsoft.com/support/kb/articles/Q242/0/89.ASP ezt nézd meg. Ezen kívűl ürítsd ki a TEMP könyvtáradat, nézd meg mi gogy el ilyenkor (memória, CPU, kerreg e a HDD)
FC
FormatC: nem, csak az adobe photoshop telepítője! Lécci segítsetek! #553 - ban leírtam!
FormatC: kipróbálom, amint energiát érzek rá 😊. Amúgy csak simán írjam ki? Ne l1ek hüle', de nem szoktam ilyet csinálni: tán 1etlN ember vagyok aki eddig megoldotta a problémákat más uton (ja igen: végülis a setup L lett b.szva, de mivel megvannak az 1éb security dolgok, compatible tools és társaik, annyira még nem hiányzik a SP2 😉. Köszi a segítséget tapasztalt koma, öröm téged itt látni 😊.
Magyar SP2-ők.. nos két megoldás van. Az 1ik a szimpla telepítőfájl, a másik meg a full leszedés: hozzájuk a linket az átmeneti könyvtárban lévő html fájlból tudtam meg.
Magyar SP2-ők.. nos két megoldás van. Az 1ik a szimpla telepítőfájl, a másik meg a full leszedés: hozzájuk a linket az átmeneti könyvtárban lévő html fájlból tudtam meg.
http://download.microsoft.com/download/win2000platform/SP/SP2/NT5/HU/W2KSP2.exe
a magyar innen
a magyar innen
----------------------- Regisztráció időpontja:2001. 08. 08. -----------------------
Honnan lehetne letölteni a SP2-t? Ha tudja valaki írja meg.
Hali TWN!
Én már láttam, sőt még júniusban elkészítettem a 3 SP2-s Win2k CD-t. Bootol, kávétfőz... Telepítése hibátlan (csak úgy mint a SP1-es telepítő volt). A problémát azért oldaná megszerintem, mert nem lecseréli a fileokat egy SP0-s vagy SP1-es rendszeren (így esetleges rossz CRC-k, sérült fileok kerülHETnek a diskre), hanem eleve a SP2-es fileokat telepítí a win2k. Egyébként eddig olyan 50-60 gépet telepítettem a SP2-es telepítővel és ha gond volt vele, az _MINDIG_ hardware eredetü volt.
A windows update a SP2-t mindig kiírja, mint telepítendő updatet, mert be van drótozva a weblapon. A telepíthető packagek egy részét a redzsisztriből veszi, másik felét a %Program Files%WindowsUpdate tartalmából. Ha kötegelt hotfixet raksz fel, akkor az nem látszik külön komponensként a windows update számára, ergo azt mondja tedd fel...
FC
Én már láttam, sőt még júniusban elkészítettem a 3 SP2-s Win2k CD-t. Bootol, kávétfőz... Telepítése hibátlan (csak úgy mint a SP1-es telepítő volt). A problémát azért oldaná megszerintem, mert nem lecseréli a fileokat egy SP0-s vagy SP1-es rendszeren (így esetleges rossz CRC-k, sérült fileok kerülHETnek a diskre), hanem eleve a SP2-es fileokat telepítí a win2k. Egyébként eddig olyan 50-60 gépet telepítettem a SP2-es telepítővel és ha gond volt vele, az _MINDIG_ hardware eredetü volt.
A windows update a SP2-t mindig kiírja, mint telepítendő updatet, mert be van drótozva a weblapon. A telepíthető packagek egy részét a redzsisztriből veszi, másik felét a %Program Files%WindowsUpdate tartalmából. Ha kötegelt hotfixet raksz fel, akkor az nem látszik külön komponensként a windows update számára, ergo azt mondja tedd fel...
FC
hi! win 2000 van fenn, és sp1. amikor elindítom az adobe photoshop 6.0 telepítőjét, bejön a setup.bmp, végig is megy a csík, hogy installshield blablabla... egészen 100%-ig... ez nem is lenne baj, de utána nem történik semmi, nem indul el a telepítő 😞( lécci segítsetek!! feltegyem az sp2-t az segít??
X-treme
X-treme
Re FC.
A slipstream szerinted tud segíteni? SP2-nél nem láttam még hogy image-t - na igen, egy exe fájlból alapban sem semmi.. - csináltak volna a gépre, amúgy az eredmény miért különbözne? Uff, várom válaszod. - TWN
A slipstream szerinted tud segíteni? SP2-nél nem láttam még hogy image-t - na igen, egy exe fájlból alapban sem semmi.. - csináltak volna a gépre, amúgy az eredmény miért különbözne? Uff, várom válaszod. - TWN
Detto, bár nálam a winlogon.exe-t szétvágja. Amúgy 1 lehetséges ok lehet szerintem 1 korábbi frissítés vagy 1 1éni beállítás, nos 1Nlőre pasz. Mlékszem egy korábbi javításra, talán ez hozakodott elő megint: bár ott az SCSI miatt boot-olt újra a gép :-\.
A telepítős oldalakat áttanulmányoztam: minden sz.rt kikapcsoltam, így az M$ által erősen kikapcsolásra ajánlott vírusírtókat is -> nothing, ua. eredmény. Nos Lmentem az oldalukra megint, hiányolta az SP2-őt, erre megnéztem a hotfixeket.. grr.. hát már megvannak.. No akkor ennyit erről.
Hm, csak 1 érdekesség: ha nem éri L az adott fájl az update szervert, akkor nem tudja hogy az már telepítve van nálad -> poén 😊. Speckó a QMessengert nyírtam ki a netrelépésről - alias Fontos (van ennek vmi. értelme is?) Frissítések Értesítő.
A telepítős oldalakat áttanulmányoztam: minden sz.rt kikapcsoltam, így az M$ által erősen kikapcsolásra ajánlott vírusírtókat is -> nothing, ua. eredmény. Nos Lmentem az oldalukra megint, hiányolta az SP2-őt, erre megnéztem a hotfixeket.. grr.. hát már megvannak.. No akkor ennyit erről.
Hm, csak 1 érdekesség: ha nem éri L az adott fájl az update szervert, akkor nem tudja hogy az már telepítve van nálad -> poén 😊. Speckó a QMessengert nyírtam ki a netrelépésről - alias Fontos (van ennek vmi. értelme is?) Frissítések Értesítő.
Nálam az SP2 érdekes dolgokat mûvel, a windows update oldalról már kb.4x telepítettem de még mindíg azt írja ki hogy javasolt a telepítése, a vezélõpult renszertulajdonságok ablakban sem ismeri fel hogy telepítve van, viszont a programok eltávolításánál szerepel hogy eltávolítható.
hi!
szerintetek érdemes feltenni a service pack 2-t???
szerintetek érdemes feltenni a service pack 2-t???
A M$ oldalán van egy egész jó biztonságLNõrzõ rész - nyitó oldalról elérhetõ. Két ActiveX-es telepítés urán sorolja hogy mi lehet a bánatunk. Elsõ észrevétel hogy plusz biztonsági frissítéseket is kitett + a driverek nem felismerésre miatt akadhat néhány probléma 😊. Azért nem rossz, szerintem érdemes megcsinálni, csak nem kell minden cuccost miatta leszedni.
Nekem csak Savage van, de oksa 😊. A TNT2-s sorozatokban az életben nem bíztam mivel sux hiány bennük aza utomatikus driver-detektálás, így azt nemtom', hogy mit kéne átállítanod, egy ötlet: a BIOS-ban mondjuk az AGP-s *zót.
A 2k alá felmegy a 95-ös: én legalábbis felraktam, gáz meg nem volt vele 😊. A 98-as viszont nem fog felmenni: szóval csak az 5ös, de az igen 😊.
Szeretném visszarakni a "jó öreg" Win95-t Win2K alá, anélkül, hogy újra kellene installálnom a teljes rendszeremet. 2 winyóra akarom szétdobni a két OS-t, de egyenlõre még a 2K-t se tudom agyonverni! Javaslatok?
Hali Santa!
Windows 2000-ben minden van :-) A hálózatban, hogy két gép TCP/IP alatt lássa egymást a jó hálózati hardveren kívül az kell, hogy IP címük és netmaskjuk egy hálózati subnetre essen. Ennek pl a következõ formája lehet:
1 gép:
IP: 192.168.0.1
NetMask: 255.255.255.0
2 gép:
IP: 192.168.0.2
Netmask: 255.255.255.0
Ha a hálózatban van olyan gép amiben pl. modem is van, vagy 2. hálókártya, akkor ott tudsz Internetet Kapcsolatmegosztást (ICS) csinálni. Ezt úgy kell, hogy:
1. Start>Setings>Network and Dial-Up...
2. Itt megkeresed a megosztandó kapcsolatot, jobb gombbal kattintasz rajta, megnázed a propertiest.
3. A sharing (megosztás) fül alatt találod ami neked kell.
FYI: Ha megosztasz egy pl. modemes kapcsolatot, akkor azon a gépen a hálókártya a 192.168.0.1 -es IP címet kell kapja. A többi gép vagy DHCP-re legyen állítva, vagy 192.168.0.2-tõl felfelé kapja az IP címeket. Ha DHCP-re állítod a másik gépedet és a megosztott gép nincsen bekapcsolva, amikor a DHCP-s gépedet indítod nem fog jó IP címet kapni és nem fog menni az ICS. Ezért én azt javaslom, hogy állítsd be a kliens gépen a 192.168.0.2 -es IP címet a hálókártyának.
FC
Windows 2000-ben minden van :-) A hálózatban, hogy két gép TCP/IP alatt lássa egymást a jó hálózati hardveren kívül az kell, hogy IP címük és netmaskjuk egy hálózati subnetre essen. Ennek pl a következõ formája lehet:
1 gép:
IP: 192.168.0.1
NetMask: 255.255.255.0
2 gép:
IP: 192.168.0.2
Netmask: 255.255.255.0
Ha a hálózatban van olyan gép amiben pl. modem is van, vagy 2. hálókártya, akkor ott tudsz Internetet Kapcsolatmegosztást (ICS) csinálni. Ezt úgy kell, hogy:
1. Start>Setings>Network and Dial-Up...
2. Itt megkeresed a megosztandó kapcsolatot, jobb gombbal kattintasz rajta, megnázed a propertiest.
3. A sharing (megosztás) fül alatt találod ami neked kell.
FYI: Ha megosztasz egy pl. modemes kapcsolatot, akkor azon a gépen a hálókártya a 192.168.0.1 -es IP címet kell kapja. A többi gép vagy DHCP-re legyen állítva, vagy 192.168.0.2-tõl felfelé kapja az IP címeket. Ha DHCP-re állítod a másik gépedet és a megosztott gép nincsen bekapcsolva, amikor a DHCP-s gépedet indítod nem fog jó IP címet kapni és nem fog menni az ICS. Ezért én azt javaslom, hogy állítsd be a kliens gépen a 192.168.0.2 -es IP címet a hálókártyának.
FC
Lenne egy kerdesem! 2 gep halozatra kotve mondjuk mindketton win 2000! Ahhoz hogy a halon lassak egymast fix ip kel vagy hagyjam azt amit beallit maganak (Automatikusan)!
Es a win 2000 -hez van e oylan progi mint a winME nel hogy a netmegosztast siman kezeli! Home Networking wizard!
Vagy win 2000 ezt alapbol nem tudja csak valmi progival?
Tehat a kerdes az hogy win 2000 nel van e alapbol netmegosztas ( WIN ME)???,
Segitsegeteket elore is koszonom.
Es a win 2000 -hez van e oylan progi mint a winME nel hogy a netmegosztast siman kezeli! Home Networking wizard!
Vagy win 2000 ezt alapbol nem tudja csak valmi progival?
Tehat a kerdes az hogy win 2000 nel van e alapbol netmegosztas ( WIN ME)???,
Segitsegeteket elore is koszonom.
Próbáltad meghallgatni a telefonod: modem out-ból bedugod a telcsibe és ott hallgatod a vonalat, hogy van-e.
Izé.. próbáltál már esetleg modem detektálást alóla vagy + felismeri-e a win2k, hogy milyen modem?
A windowsban a következõ lépcsõ a 1280x1024 és láss csodát ha ezt állítom be akkor a montior is ezt a felbontást írja ki.
Elmondom amit tudok, talán segít:
Nekem Dreamweaver-ben volt olyan problémám, aminél a win98 drivernél az Istennek sem tudta felismerni a 800*600-at és hasonlókat, az ok: a speciális beállítása, bár konkrétan a driver (win98). NT alatt nem volt ilyen probléma.
Másik dolgok:
laptopon sem lehetett 800*600-nál nagyobbra állítan a képernyõt, habár kiírta: 1024*786-os -> ez csak annyit tett, hogy tényle gaz volt, viszont az 1024*786-nak csak egy részét mutatja csak, a többi részhez gördíteni kellett.
TNT driver: ha jól emlékszem, akkor vannak benne speciális beállítások bõven. Valamilyen hasonló problémát oldottunk meg egy nem a legújabb driverrel, igaz már vagy féléve. Ott igyekeztünk átállítani a lapozási dolgokat.
Nekem Dreamweaver-ben volt olyan problémám, aminél a win98 drivernél az Istennek sem tudta felismerni a 800*600-at és hasonlókat, az ok: a speciális beállítása, bár konkrétan a driver (win98). NT alatt nem volt ilyen probléma.
Másik dolgok:
laptopon sem lehetett 800*600-nál nagyobbra állítan a képernyõt, habár kiírta: 1024*786-os -> ez csak annyit tett, hogy tényle gaz volt, viszont az 1024*786-nak csak egy részét mutatja csak, a többi részhez gördíteni kellett.
TNT driver: ha jól emlékszem, akkor vannak benne speciális beállítások bõven. Valamilyen hasonló problémát oldottunk meg egy nem a legújabb driverrel, igaz már vagy féléve. Ott igyekeztünk átállítani a lapozási dolgokat.
Izé.. okos.. Ctrl+Alt+Del kiadott már vmit?
Köszi Dc 😊.
Szia GAB!
Mi a gond? Nyugi, semmit nem csináltál. Microsoftos lapokat különben lácc? Lehet hogy rakott neked ehy kukit, hogy már megnézted. Egyébként a windows update elérhetõ a windowsokon továbbra is csak az újabb verzió már csak XP-vel lesz kihasználható (gyors, több dolgot javít, kávét fõz...).
FC
Mi a gond? Nyugi, semmit nem csináltál. Microsoftos lapokat különben lácc? Lehet hogy rakott neked ehy kukit, hogy már megnézted. Egyébként a windows update elérhetõ a windowsokon továbbra is csak az újabb verzió már csak XP-vel lesz kihasználható (gyors, több dolgot javít, kávét fõz...).
FC
Hihetetlen.. dögöljek meg ha értem 😞. Most próbáltam megint betölteni, de nothing: fogalmam sincs hogy csinálja :-\. Vmi. ötlet? Talán az oldalak forrásában lehet vmi. érdekes? Vagy ilyen gyorsan leszedik/átrakják? Kérlek segítsetek megerõsíteni ezt a vackot, még hülyének képzelem magam 😊.. De most komoly, help.
Második betöltésre ezt az oldalt hozta be ->http://v4.windowsupdate.microsoft.com/en/thanks.asp. Tartalom, remélem jól írtam be..:
Thank you for your interest in Windows Update
Windows Update is the online extension of Windows that helps you get the most out of your computer.
The newest version of Windows Update is only available on computers that are running Microsoft Windows XP.
Thank you for your interest in Windows Update
Windows Update is the online extension of Windows that helps you get the most out of your computer.
The newest version of Windows Update is only available on computers that are running Microsoft Windows XP.
Nekem ez az oldal 404-es...
Hali, megint bejelentkezve 😊. Na akkor egy igen súlyosnak tûnõ téma, de vitassuk meg, remélem, hogy csak valami félreértés a link szövege: http://v4.windowsupdate.microsoft.com/default.asp. Szóval az ott található szöveg vajon mire/kire vonatkozhat? Lehet hogy annyi az XP elõtti embereknek? No more Windows Update? Jó lenne kiszûrni, hogy annak a tartalma vajon mire és hogyan vonatkozik: egyenlõre mûködik az Win Update, de vajh meddig, ezután a szöveg után?
Hali Roby!
A windows 2000 SP2-ben van javított és gyors VIA chipset driver. Techneten már kinn van a SP2, nekem régóta fenn van és semmi gondom vele. Ha már semmi nem segít próbáld meg egy clean install után azt rátenni.
A windows 2000 SP2-ben van javított és gyors VIA chipset driver. Techneten már kinn van a SP2, nekem régóta fenn van és semmi gondom vele. Ha már semmi nem segít próbáld meg egy clean install után azt rátenni.
Kossz fiuk a tanacsokat!
Az sp1-t sikierult leszednem, valamint (mivel via-s alaplapom van) a legujabb via drivert. A ketto egyutt valahogy mar majdnem megoldotta a problemat. Mar viszi a Dma-t, bar meg elofordul, hogy kifagy😞
Az iro meg mindig a masodik ide csatornan es masteren van, de ma kiprobalom az elso ide csatin slavbe. De en meg ugy hallottam, hogy az irok nem szeretik a slave helyzetet..??!
Viszont tegnap irtam 3 cd-t Pio modban, es nem rontotta el egyiket sem.
Sajnos azt vettem eszre, hogy Pio modban ha mp3-as cd-t hallgatok, akkor olyan mintha neha huzna a szalagot a magno..., a dma viszont athidalja ezt, csak ne fagyna le..
Az sp1-t sikierult leszednem, valamint (mivel via-s alaplapom van) a legujabb via drivert. A ketto egyutt valahogy mar majdnem megoldotta a problemat. Mar viszi a Dma-t, bar meg elofordul, hogy kifagy😞
Az iro meg mindig a masodik ide csatornan es masteren van, de ma kiprobalom az elso ide csatin slavbe. De en meg ugy hallottam, hogy az irok nem szeretik a slave helyzetet..??!
Viszont tegnap irtam 3 cd-t Pio modban, es nem rontotta el egyiket sem.
Sajnos azt vettem eszre, hogy Pio modban ha mp3-as cd-t hallgatok, akkor olyan mintha neha huzna a szalagot a magno..., a dma viszont athidalja ezt, csak ne fagyna le..
Az iro a secondary-n van es masteren.
Letoltottem a legujabb ide drivert, de persze ez sem segitett. Viszont ha kikapcsolom a dma modot, muxik rendesen. A kerdes csak az, hogy igy PIO modban tudok-e cd-t irni..??
Na meg az, hogy a service packot honnan tudnam leszedni, ugyanis a microfos oldala enyhen szolva sz*rakodik😞
Letoltottem a legujabb ide drivert, de persze ez sem segitett. Viszont ha kikapcsolom a dma modot, muxik rendesen. A kerdes csak az, hogy igy PIO modban tudok-e cd-t irni..??
Na meg az, hogy a service packot honnan tudnam leszedni, ugyanis a microfos oldala enyhen szolva sz*rakodik😞
Két gyors ötlet vaktában:
- kérdés: a cd-író hanyadik helyen van a kábelen és mire van beállítva (M/S/?).
- Service Pack 1 telepítése hasznos a CD-írókhoz 😊.
- kérdés: a cd-író hanyadik helyen van a kábelen és mire van beállítva (M/S/?).
- Service Pack 1 telepítése hasznos a CD-írókhoz 😊.
Hi!
Remelem tudd valaki segiteni, a gondom a kovetkezo: folraktam a win2k-t, csak eppen ha cd-rol olvasnek be valamit, akkor vagy lefagy vagy magatol nyom egy reset-et. A cd tulajdonkeppen egy LG8*4*32-es iro. Erdekes mod a telepites win98 boot lemezzel bebootolva, frissen perticionalt winyora tortent megozza win2k cd-rol. Tehat a cd dos-ban (es elozoleg win98 alatt) remekul mukodik. Hja, es ami meg erdkesebb irni sikerult vele gond nelkul 2-3-szor is egymas utan. Probalkoztam a via4in1-el (kulon kulon is), ami szinten nem hozott eredmenyt😞
Most letoltottem a directx8-at, ami szerintem biztos ebben az esetben nem segit semmit😞
Halottam ezekrol az sr1, meg az sr2-rol is, lehet, hogy ezeket kellene felrakni?
Ha valaki barmilyen felvilagositast tudna adni, nagyon megkoszonnem!
Thanx all!
Remelem tudd valaki segiteni, a gondom a kovetkezo: folraktam a win2k-t, csak eppen ha cd-rol olvasnek be valamit, akkor vagy lefagy vagy magatol nyom egy reset-et. A cd tulajdonkeppen egy LG8*4*32-es iro. Erdekes mod a telepites win98 boot lemezzel bebootolva, frissen perticionalt winyora tortent megozza win2k cd-rol. Tehat a cd dos-ban (es elozoleg win98 alatt) remekul mukodik. Hja, es ami meg erdkesebb irni sikerult vele gond nelkul 2-3-szor is egymas utan. Probalkoztam a via4in1-el (kulon kulon is), ami szinten nem hozott eredmenyt😞
Most letoltottem a directx8-at, ami szerintem biztos ebben az esetben nem segit semmit😞
Halottam ezekrol az sr1, meg az sr2-rol is, lehet, hogy ezeket kellene felrakni?
Ha valaki barmilyen felvilagositast tudna adni, nagyon megkoszonnem!
Thanx all!
Az SP2 jelenleg 1 rakás ****. Ajánlatt: ne tedd még fel egyenlõre, várjon mindenki, amikor már megjelenik CD-n, talán addigra lesz elég javítása 😊.
THX
Tud valaki egy W2K HUN_OEM serialt???
plíz help!!!
plíz help!!!
Visszaállítani igen, de ahhoz újra kell építened (hacsak nincs még meg a Lomtár-ban) a Start Menüt -> jobb egérgomb a Start gomb mellett és utána hozzáadod a dolgokat a Startmenühöz 😊.
Töröld le az NT mappádat, az NT Program Files mappát (ha nem ua. mint 98-nál), a Documents and Settings-nél a vonatkozó dolgokat.. 😉.