Win2000
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azonos munkacsoport név azért kell, mert különben csúnya lesz a MS Windows Netwrork lista, mindenféle workgroup nevek fognak megjelenni. Egyébként a peer to peer hálózatok alapja a közös munkacsoport név. Azt meg már az NT 4.0 MCP vizsgán is kellett tudni, hogy munkacsoportos (nem domaines) hálózatban (workgroup model) az NT (2000, XP) saját maga végzi az autentikálást, és ha egy idegen user jön a hálón (idegen felhasználónévvel), akkor már az IPC kapcsolatot semm engedi kiépíteni. XP-nél ez annyival van megspékelve, hogy valami miatt (MS nem árulja el) a varázslón keresztül műxik csak a workgroupos hálózatban a file megosztás. Próbát esetleg lehet tenni, mégpedig a guest account engedélyezésével.
FC
Jóvan nah.. 😊, aludnom kéne néha -.-.. Hm,.. Format C:, minek kell ua. user (a Mukacsoport név - bár.. - agyilag most stim nálam is, de a user név?)? Az admin létrehozza a felhasználót, aki az adott gépen van, nemde? Amúgy meg Guest-szerű státusz kéne adni mindenkeynek, így csak kevesek mehetnének mindenhova, hm?
Nem kell NetBeui külön mert az MSBrowse ellátja ezt a feladatot, csak ne tiltsd le a Netbios Ower TCP/IP-t. Mind két gép legyen ugyanolyan nevü workgroupban és mindkét gépen legyen ua. a user (a neve) felvéve local usernek.
FC
A klienseken fent van a NetBeUI?? Aki csatlakozik a 2000-edhez annak van lokalis accountja a 2000-ben? Mert ezek mind kellenek...
a problema az hogy a dollarjeles sharinget csak az adminisztratori joggal ellatott userek latjak csinalj egy sima c:\ sharinget, és mindenki szamara tedd elerhetöve.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Ma megint felraktam, ezúttal angol nyelvűt, és most úgy tűnik minden rendben...
így aztán ha indít valamit, vagy akár csak a START>Keresést is választja ki mindig elindul a windows installer varázsló
hogy lehet hogy ezt ne tegye?
vagy hogy a néhány beállítása (prg. indítás) megmaradjanak a vendégnek néhány meg tényleg törlödjön (asztal)?
vagy hogy a hiba logfile magától ürüljön időnként?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Ha otthon vagy NT ben akkor nem kell könyv. Ha mégis kellene, akkor nyomd meg az F1-et és mindnere választ kapsz. Ez komoly! Az NT hez képest a Win2k egyik legnagyobb áttörése az a súgó!
FC
Keress rá erre filera (mpservic.exe) és nézd meg a propertiesét, hogy mit csinál. Ha nem windows komponens (tuti nem az) akkor gondold át mi rakhatta fel és uninstalláld azt a programot.
FC
A registriben a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run kulcs alatt keress olyan kulcsot, amihez nincs érték rendelve, hanem csak két macskaköröm ("").
Ha van ilyen töröld ki.
FC
Elindulás után a belassul a vindoz és a firewall, virusirto, stb progikat 5 perc alatt sem tölti be. A feladatkezelőben egy mpservic.exe file állandó, 99%os CPU használatot mutat, ami miatt nem jut erőforrás másra. Valakinek van lövése?
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
Kösz a segítséget!
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
van a gépemen win 98 és win 2000.
A történet annyi, miután formáztam a c: meghajtómat és újratelepítettem a win 98-at nem tudom elindítani a win 2000-et /nincs indító menü/
szeretnék eggyet csak sajnos nem tudom mit tegyek.
de ha a mindenkinekről leveszzük a jogot akkor a rendszergazdának is levetődik
viszont ha valamit a mindenkinek engedünk akkor...
most például a vendégnek minden file joga (és almappák) le van tiltva
átnevezni nem is tud
de törölni meg igen!!!
Csak a vendég accountnak adjatok jogot a könyvtárakon, másokat vegyetek ki a hozzáférési listából. Ha valamelyik könyvtáron vagy fileon mindenkinek is van jogy bizgerálni, az a vendégre is érvényes.
FC
Az egyik gépen Win2000 NTFS van
Van egy vendég nevű felhasználó és azt szeretnénk, hogy csak a vendég könyvtárba tudjon törölni, átnevezni ill. csak a saját asztalát tudja piszkálni.
Hiába állítgattuk a jogokat (engedélyezés/tiltás) ezt nem sikerült megoldanunk, pedig néha még a rendszergazdá sem engedte az áthelyezett file visszarakását.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
sp2 fent van
A Windows 2000-hez, ha játszani akarsz, akkor a windowsupdate.microsoft.com-ról szedjétek le a compatibility updatet, meg a játkékok egy részéhez is kiadtak windows2000-es javítást, azt is le lehet szedni a netről.
FC
Készitesz egy parancsikont, ami a taskmgr.exe-re mutat és berakod a Startup folderba.
FC
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
Az lehet, hogy a tomato és a zida egy és ugyanaz vagy legalábbis van-e közük egymáshoz?
jdani: Az alaplapod ZIDA. A www.zida.com-on tudsz nézni BIOS-t hozzá (ha van...). Nekem egy Shutle TX-es alaplappal voltak hasonló élményeim. Kikapcsoláskor kékhalál. Maradt a hagyományos manuális kikapcs, mert nem volt frissebb BIOS. A BIOS-ban jó ha a PnP OS-t engedélyezed.
ITEM: Nem véletlenül azt írja ki hogy IRQL_LESS_OR EQUAL ? Az nem IRQ probléma, hanem rossz a memória, vagy az a driver, amire hivatkozik (tipikus eset pl. az SBLive emu10kf.sys-e) Írd le mit látsz akkor amikor kék lesz a képernyő.
FC
Nekem is hasonló gondom van, mint elenornak. A Device Managerben Standard PC van, az APM-et engedélyeztem. Amikor kikapcsolna, 0x0000000A stop hibát ír ki. És ugye nem kapcsol ki. Azt is hallottam többfelől, hogy Win2000 esetén a BIOS setupban a PnP os installed-et yes-re kell állítani, mert neki úgy jó. Van-e valami ötletetek? Egyébként valamilyen noname bx98-ct alaplapom van.
Ha valaki tudja mitől van irjon ide ! ABIT ST6 Celeron 800 Ati Radeon 64 mb ddr vivo 256mb (2x128mb/133 mhz sdram) Yamaha Xwave6000 hangk.30GB ATA100 Quantum, 15GB ATA66 Quantum Yamaha CDRW 8/4/24 Creative DVD 5x .KÉRDÉS ! :miért akad win2000 és XP alatt ez: "intel(R)82801BA/BAM SMBus Controller - 2443"
Elnézést a sok szövegért ! HA VALAKI TUDJA AKKOR IRJON ! (köszönöm)...

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
Mennyire másabb a w9x-eknél...?
Várd a legjobbat, de készülj a legrosszabbra
aztan az a w2k milyen verzio? nem valami beta build xxxx? mer azok lejarnak 1 ido utan.
ha tudsz szerezz be 1 ujabb w2k-t ha nem akkor meg a windows update-el a te gepedre legjobb directx-et tolteti le velet.
ha mukodik akkor varom a hugodat 😊))
Kérdés: Mi a van a rendszeremmel (W2k), ha felteszem a DirecX 8.0a verziót, és kiírja, hogy a jelenlegi DX8 (directdraw!!!) bétaverziója már elévült töltsem le az újat. Pedig ez az amit a Microsoft oldalán találtam. Ennél újabbat én még nem láttam. Ha valaki tud segíteni azt meghálálja a hugom!

oLe: Köszi, de nekem nincs meg az XP csak valami rossz verzió, mert nem lehet telepíteni.
ACPI-s a géped? A device managerben nézd meg, hogy a Computer az Advanced Control Power Interface (ACPI) PC, vagy Standard PC. Ha elöbbi, akkor BIOS upgrade (ha az sem segít, akkor így jártál), ha Standard PC, akkor meg a Control Panel Power Optionsban az APM fülön kapcsold be az Advanced APM-et.
Nekem pl. PB6-om (ACPI-s) van és kikapcsol, de az ASUSok és az ABITok szinte mind kikapcsolnak friss BIOSszal.
FC

Hogyan tudnam megcsinalni, hogy lassam?
Koszi!
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro