Win2000

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FormatC
Sziasz!
Azonos munkacsoport név azért kell, mert különben csúnya lesz a MS Windows Netwrork lista, mindenféle workgroup nevek fognak megjelenni. Egyébként a peer to peer hálózatok alapja a közös munkacsoport név. Azt meg már az NT 4.0 MCP vizsgán is kellett tudni, hogy munkacsoportos (nem domaines) hálózatban (workgroup model) az NT (2000, XP) saját maga végzi az autentikálást, és ha egy idegen user jön a hálón (idegen felhasználónévvel), akkor már az IPC kapcsolatot semm engedi kiépíteni. XP-nél ez annyival van megspékelve, hogy valami miatt (MS nem árulja el) a varázslón keresztül műxik csak a workgroupos hálózatban a file megosztás. Próbát esetleg lehet tenni, mégpedig a guest account engedélyezésével.

FC
TWN(c.)

Jóvan nah.. 😊, aludnom kéne néha -.-.. Hm,.. Format C:, minek kell ua. user (a Mukacsoport név - bár.. - agyilag most stim nálam is, de a user név?)? Az admin létrehozza a felhasználót, aki az adott gépen van, nemde? Amúgy meg Guest-szerű státusz kéne adni mindenkeynek, így csak kevesek mehetnének mindenhova, hm?

FormatC
Szia Ratkor!
Nem kell NetBeui külön mert az MSBrowse ellátja ezt a feladatot, csak ne tiltsd le a Netbios Ower TCP/IP-t. Mind két gép legyen ugyanolyan nevü workgroupban és mindkét gépen legyen ua. a user (a neve) felvéve local usernek.

FC
Ratkor!
A klienseken fent van a NetBeUI?? Aki csatlakozik a 2000-edhez annak van lokalis accountja a 2000-ben? Mert ezek mind kellenek...

Laalee
netbios csak ipx hez kell...

a problema az hogy a dollarjeles sharinget csak az adminisztratori joggal ellatott userek latjak csinalj egy sima c:\ sharinget, és mindenki szamara tedd elerhetöve.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Újrainstalláltam az egészet a formattól kezdve. Amikor felraktam a Directx8.1-et akkor csak a 3. restartra hozta be a win-t rendesen. Onnan pedig az alant említett probléma ismtétlődött.
Ma megint felraktam, ezúttal angol nyelvűt, és most úgy tűnik minden rendben...
mikike
van egy vendég felhasználónk aki virtuális (?) szóval mindig belépésnél jön létre (vagy valami ilyesmi)

így aztán ha indít valamit, vagy akár csak a START>Keresést is választja ki mindig elindul a windows installer varázsló
hogy lehet hogy ezt ne tegye?
vagy hogy a néhány beállítása (prg. indítás) megmaradjanak a vendégnek néhány meg tényleg törlödjön (asztal)?
vagy hogy a hiba logfile magától ürüljön időnként?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

FormatC
Szia!

Ha otthon vagy NT ben akkor nem kell könyv. Ha mégis kellene, akkor nyomd meg az F1-et és mindnere választ kapsz. Ez komoly! Az NT hez képest a Win2k egyik legnagyobb áttörése az a súgó!

FC
FormatC
Ja azt tényleg ne!!! Ha az a process, akkor a Norton Internet Securityit szedd le! :-)
FormatC
Imagine!
Keress rá erre filera (mpservic.exe) és nézd meg a propertiesét, hogy mit csinál. Ha nem windows komponens (tuti nem az) akkor gondold át mi rakhatta fel és uninstalláld azt a programot.

FC
FormatC
Szia Miki!
A registriben a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run kulcs alatt keress olyan kulcsot, amihez nincs érték rendelve, hanem csak két macskaköröm ("").
Ha van ilyen töröld ki.

FC
Win2k-s probléma a következő:
Elindulás után a belassul a vindoz és a firewall, virusirto, stb progikat 5 perc alatt sem tölti be. A feladatkezelőben egy mpservic.exe file állandó, 99%os CPU használatot mutat, ami miatt nem jut erőforrás másra. Valakinek van lövése?
Sound
ezt hogy érted hogy aktiv?, amúgy nem csak az ékezetes filnenevekkel van gond

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

fotel
huby - fdisk

sound - nem aktív véletlenül a hordozott vinyó?
ékezetes filenevek?
Sound
Az lenne a gondom, hogy itthon 2k-m van, de szoktam a winyót a koleszba vinni, ott meg csak win98-van. Ha bevágom a winyót felmásolok ezt azt, és mikor hétvégén hazajövök a 2k scandiskje elkezd sírni és javítani kezdi a hibákat a winyón. Általában a fájlnevekkel kezd szarakodni és ilyen üzenetekkel képes több ezer file-t is visszanevezni hosszúfilévből a régi dos-es 8karakteresre: "Az érvénytelen, hosszú mappabejegyzések eltávolitása a következő..." "Keresztkapcsolt a(z) ... fogtalási egységgel". Szóval hogy lehet kiküszöbölni ezeket, legutobb a Documents and Settings-ba kötött bele, el lehet képzelni mi lett a rendszerrrel mikor ezt visszanevezte 😊. Szóval mi rá a megoldás, esetleg valami program? Amúgy itthonis mint a koleszba FAT rendszert használunk.
Kösz a segítséget!

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

Herr General
Köszönöm, két napi munkától mentettél meg😊
bootolj a 2000-es cd-rol, lepj be a recovery consol-ba, es futtasd le a fixboot-ot...

Herr General
egy kis segítséget kérek:
van a gépemen win 98 és win 2000.
A történet annyi, miután formáztam a c: meghajtómat és újratelepítettem a win 98-at nem tudom elindítani a win 2000-et /nincs indító menü/
szeretnék eggyet csak sajnos nem tudom mit tegyek.
mikike
igen
de ha a mindenkinekről leveszzük a jogot akkor a rendszergazdának is levetődik
viszont ha valamit a mindenkinek engedünk akkor...

most például a vendégnek minden file joga (és almappák) le van tiltva
átnevezni nem is tud
de törölni meg igen!!!

FormatC
Szia Mikike!

Csak a vendég accountnak adjatok jogot a könyvtárakon, másokat vegyetek ki a hozzáférési listából. Ha valamelyik könyvtáron vagy fileon mindenkinek is van jogy bizgerálni, az a vendégre is érvényes.

FC
mikike
tud valaki valami konkrétat a 2000-ben adható felhasználói jogokról?

Az egyik gépen Win2000 NTFS van
Van egy vendég nevű felhasználó és azt szeretnénk, hogy csak a vendég könyvtárba tudjon törölni, átnevezni ill. csak a saját asztalát tudja piszkálni.
Hiába állítgattuk a jogokat (engedélyezés/tiltás) ezt nem sikerült megoldanunk, pedig néha még a rendszergazdá sem engedte az áthelyezett file visszarakását.

Nem tud valaki win2000 Advanced Server serialt?
Próbálta valaki futtatni az 1nsane című játékot Win2000 alatt? Nálam egyszerűen újraindítja a gépet.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Laalee
ha admin jogod van semmi akadalya 😊

Laalee
domaint csak szerveren tudsz hasznalni a prof az workstation ö csak csatlakozni tud a domainhez.

Alien!
Szerintem patch-el próbáld(persze a half life-éval)...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Miért van az, hogy a No One Lives Forever exejére azt mondja, hogy nem Win32 alkalmazás? 98 alatt simán müxik. Ja még1 valami. A játékokhoz tartozó javításokaz is a windowsupdate.microsoft.com címről lehet letölteni? A Win2k CD-N lévő kompatibility update megegyezik az előbb említett címről letöltelthetővel vagy, ami letölthető az egy másik?
Köszi.
Laalee
nekem idaig 1 jatek se nyavajgott ohgy w2k alatt nem indulna el...
sp2 fent van

FormatC
Cool G!
A Windows 2000-hez, ha játszani akarsz, akkor a windowsupdate.microsoft.com-ról szedjétek le a compatibility updatet, meg a játkékok egy részéhez is kiadtak windows2000-es javítást, azt is le lehet szedni a netről.

FC
FormatC
Szia Cobra11!
Készitesz egy parancsikont, ami a taskmgr.exe-re mutat és berakod a Startup folderba.

FC
Alien!
Bocsi lehet,hogy volt már ez a kérdés,na mindegy...Mért van az,hogy egy bizonyos installshield-es programokat(sblive,Realmagic) nem tudok felinstallálni? Eljut a csík 99%-ig aztán eltűnik az ablak

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Válaszoljon valaki please!
Tudom, hogy nagyon láma kérdés, de tegnap tettem fel életemben először Win2k-t és az lenne a kérdésem, nem lehetne-e azt megoldani valahogy, hogy a feladatkezelő bejelentkezéskor automatikusan elinduljon?
Most nézem, van közük egymáshoz. Elég sok.
Azt közben ki tudtam deríteni, hogy Tomato az alaplapom, csak a cég honlapját nem találtam. És manuális kikapcsoláskor miért kell kb. 4 mp-ig a power gombon feküdnöm? Hiszen a biosban nem így van beállítva (power off button: instant-off a 4 sec. soft off vagy valami ilyesmi helyett).

Az lehet, hogy a tomato és a zida egy és ugyanaz vagy legalábbis van-e közük egymáshoz?
FormatC
Szia!

jdani: Az alaplapod ZIDA. A www.zida.com-on tudsz nézni BIOS-t hozzá (ha van...). Nekem egy Shutle TX-es alaplappal voltak hasonló élményeim. Kikapcsoláskor kékhalál. Maradt a hagyományos manuális kikapcs, mert nem volt frissebb BIOS. A BIOS-ban jó ha a PnP OS-t engedélyezed.
ITEM: Nem véletlenül azt írja ki hogy IRQL_LESS_OR EQUAL ? Az nem IRQ probléma, hanem rossz a memória, vagy az a driver, amire hivatkozik (tipikus eset pl. az SBLive emu10kf.sys-e) Írd le mit látsz akkor amikor kék lesz a képernyő.

FC
Hello FormatC!

Nekem is hasonló gondom van, mint elenornak. A Device Managerben Standard PC van, az APM-et engedélyeztem. Amikor kikapcsolna, 0x0000000A stop hibát ír ki. És ugye nem kapcsol ki. Azt is hallottam többfelől, hogy Win2000 esetén a BIOS setupban a PnP os installed-et yes-re kell állítani, mert neki úgy jó. Van-e valami ötletetek? Egyébként valamilyen noname bx98-ct alaplapom van.
item
Egy gondom van vele, hogy néha beugrik az a bizonyos kékablak !! Sajnos megmaradt !! IRQ hibát irogat! De csak ha netezek akkor fordul elő!
Ha valaki tudja mitől van irjon ide ! ABIT ST6 Celeron 800 Ati Radeon 64 mb ddr vivo 256mb (2x128mb/133 mhz sdram) Yamaha Xwave6000 hangk.30GB ATA100 Quantum, 15GB ATA66 Quantum Yamaha CDRW 8/4/24 Creative DVD 5x .KÉRDÉS ! :miért akad win2000 és XP alatt ez: "intel(R)82801BA/BAM SMBus Controller - 2443"
Elnézést a sok szövegért ! HA VALAKI TUDJA AKKOR IRJON ! (köszönöm)...

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

Hi, most lesz először W2k telepítve a gépemre és nem tudom lehet e kompatibilitási probléma? Pl. játékokkal...
Mennyire másabb a w9x-eknél...?

Várd a legjobbat, de készülj a legrosszabbra

[oLe]
a directx-edet mikor szedted a microsoft oldalarol? talan nezd meg most😊
aztan az a w2k milyen verzio? nem valami beta build xxxx? mer azok lejarnak 1 ido utan.
ha tudsz szerezz be 1 ujabb w2k-t ha nem akkor meg a windows update-el a te gepedre legjobb directx-et tolteti le velet.

ha mukodik akkor varom a hugodat 😊))
[oLe]
nekedse telepul fel? ha rohaggyon meg mer nekemse...lasd: Mé nem telepszik az XP topicot.
Helló!

Kérdés: Mi a van a rendszeremmel (W2k), ha felteszem a DirecX 8.0a verziót, és kiírja, hogy a jelenlegi DX8 (directdraw!!!) bétaverziója már elévült töltsem le az újat. Pedig ez az amit a Microsoft oldalán találtam. Ennél újabbat én még nem láttam. Ha valaki tud segíteni azt meghálálja a hugom!
FC: Köszi, majd ma este megnézem, remélem, hogy menni fog. Iszonyat idegesítõ tud lenni, hogy nem kapcsol ki.

oLe: Köszi, de nekem nincs meg az XP csak valami rossz verzió, mert nem lehet telepíteni.

FormatC
Szia elenor!
ACPI-s a géped? A device managerben nézd meg, hogy a Computer az Advanced Control Power Interface (ACPI) PC, vagy Standard PC. Ha elöbbi, akkor BIOS upgrade (ha az sem segít, akkor így jártál), ha Standard PC, akkor meg a Control Panel Power Optionsban az APM fülön kapcsold be az Advanced APM-et.
Nekem pl. PB6-om (ACPI-s) van és kikapcsol, de az ASUSok és az ABITok szinte mind kikapcsolnak friss BIOSszal.

FC
[oLe]
tipikus problema. szerintem senki hazat se kapcsolja ki. mar josok haver panaszkodott ra hogy hiaba az atx, a w2k nem allitja le a gepet. hiaba ez a ms elso komolyabb advanced nt-s technologiaja. hasznalj xp-t az kikapcsolja 😊
Hi! Mit lehet csinálni, ha a w2000 nem akarja kikapcsolni a gépemet pedig ATX-es és a 98, 98me kikapcsolja ? ? ? ? ? ?
A segitsegeteket kernem: Win2000et szeretnek telepiteni de egy olyan wincsin van ami NTFS... es W95 alol nem latom...
Hogyan tudnam megcsinalni, hogy lassam?
Koszi!

Tegnap egy furcsa helyzet állt elő velem: Meguntam hogy a wincseszteremen már csak alig maradt hely, ezért kitöröltem az Temporary Internet Files mappából mindent! Erre a mai napon egy csomó oldal nem tud betöltődni, azaz egy darabig eljut, PL. a fejléc és a reklámok betöltődnek de az oldal többi része nem. Mit lehet ezzel kezdeni? A netelérésem kábeltévés!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

FormatC
Lantee!

Nem kötöszködés, de minek neked advanced server? A counter strike elfut azon is, meg sok más is, csak a compatibility updateket tedd fell a windows updattel. Win98-at formázd le mielött telepíted

FC