Win2000

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dreet
thx

----------------------- Regisztráció időpontja:2001. 08. 08. -----------------------

Dreet
Emberek !

Van megoldas arra , hogy win2k alatt a desktop ikonjainak szovegei ugyanolyan atlatszoak legyenek mint az XP-nel. Szo nelegy korebe a desktop szine ha hatterkep van fenn.
( remelem ertheto ez a zagyvasag egy kicsit mar keso van :-)) )

----------------------- Regisztráció időpontja:2001. 08. 08. -----------------------

Pheel
Nyomós érv 😊
asysoft
Mert 2 gigás a vinyóm!!!!

/*WTF?!*/

Pheel
Miért 2k? Az XP uaz, csak kevesebb vele a macera és még többet is tud...
asysoft
Az első probléma megoldódott: NT4.0-s driverrel(!). Win2k-sall fagyott, a windóz se sírt, hogy ez nem jó. A készenlétet nem tudom bekapcsolni. Az APM-et bekapcsolom, de semmi se lesz. Sőt, mostmár a monitort se kapcsolja le, amit Win98SE alatt megtett (eleinte ezen is). Amúgy: Az SP2-es frissítéssel nem 128bites adatbiztonságnak kellene lennie (a neten)??

/*WTF?!*/

FreeHome
asysoft:
Első kérdésedre: A problémát a Windows 2000 fax szolgáltatása okozhatja, és a fagyás driver probléma lehet. A legegyszerűbb, ha kikapcsolod a fax szolgáltatást a következőképp:Start>Programok>Kellékek>Kommunikáció>Fax>Faxszolgáltatás kezelő>Eszközök>és a modemnél a küldés ha igen-re van állítva, jobb klikkel kiválaszthatod, hogy "nem"
Felfüggesztés probléma:
Start>Beállítások>Vezérlőpúlt>Energiagazdálkodási lehetőségek.-Itt kell beállítani (Windows2k-ban a felfüggesztést készenlétnek nevezik)

http://saltwater.try.hu http://livesets.try.hu

FreeHome
Raven10011:
Egy partíción két Windows nem ajánlott, mert mindketten a Program Files könyvtárba írják a telepítési információkat, és egymásét fogják fölülírni. Csinálj még egy particiót! A Boot partició legyen FAT32-es, és oda told föl a Win98-at. A második partició is legyen FAT32, de mikor telepíted rá a Win2k-t konvertáltasd vele NTFS-re. Ha fent van mindkét rendszered, a Win98 alá telepítsd a NTFS for Win98-nevű programot, és akkor mindkét partición levő adatokat látni fogod mindkét rendszer alól. NTFS fájlrendszerben a Win98 nem tud egyébként bebootolni. Esetleg Bootmanager programokkal is veszödhetsz

asysoft
Lenne egy kérdésem: van Win2k alatt 'felfüggesztés'? Hogy lehet előhozni??

/*WTF?!*/

asysoft
Nemrég váltottam Win2000-re, s most, ha cseng a telefon, a rendszer merevre fagy. Win98SE alatt nem volt ilyen. Ha a kábelt kihúzom, akkor nem csinálja ezt. Driver probléma???

/*WTF?!*/

Azt hogy lehet megcsinalni, hogy egy HDD-n legyen egy Win2000 NTFS fájlrendszerrel és egy win98? Fontos lenne, elore is koszi!

Molnar_T
Hogy allitok be egy win98as systemet hogy dhcpnek hasznaljon egy win2ksat???
FreeHome
Én speciel a Windows 2000 + SP2 párost ajánlom neked raven. Nekem a Windows XP pár hét után mindíg elkezdett drasztikusan lassúlni, és fagyogatni spontán. Lehet, hogy az én XP verziómmal volt a hiba, de érdekesmód az első angol verzió is ugyanezt csinálta nálam. Végül úgy döntöttem, hogy amíg nem lesz Windows 200x, addig a Win2k lesz a gépemen.
Abit KT7A
Duron 800@900
256 MB SD133
Abit Siluro Gef2MX400 TV-ot 64 MB SDram
SB 128 PCI
Teac CDRW 4x4x32

Üdv mindenkinek, most készülök újratelepíteni az egész gépet, mer veszek egy 40G-s vinyót. Egy 733-as gépem van 128 mem-el, melyik oprendszert javasoljátok Win2000 vagy WinXP?

Molnar_T
Inernetet hogy a fenebe osztok meg win2k es win98 kozott, ha a wink2ba jon a net? Ne mondjatok hogy olvassam vegig a topichoz tartozo osszes megszolalast mer ahhoz kurva lusta vagyok, de ha van 5letetek irjatok man lecci!
Szerintem az lehet a baj, hogy a TS service remote admin modban van. Akkor csak admin loginnal lehet belepni. Ha uninstallod es reinstallod valaszd az application server modot.

Dreet
rááájöttem......
elnézést .

Dreet
lenne egy kérdésem:

Hogy lehet kikapcsolni a menurejtegetést.
Telepites utan a "testreszabott menuk" resznel kivettem a pipat, de ez a dog elkezdte rejtegetni a menuket.
Megoldas???
thx

Azt nem tudja valaki, hogy Windows 2000-ben hogy lehet futtatni az msconfigot?
Ki szeretnék kapcsolni néhány dolgot, amik a Windows indulásakor töltődnek be.
Pheel
256 mega RAMmal igen. Ennyivel kínlódás.
Pheel
Csak akkor megy, ha 1: csináltak ilyen usert, mivel alapból Administrator/Rendszergazda van, annak a kódja admin és admin jogokkal bír. Esélye: 0.00001 % 😊)))
Pheel
Sőt, állítólag ingyen osztogatja a telepítőCD-ket a Microsoft 😊)))))))
Ne legyél már hülye...
Laalee
szerinted? van ra eselyed?😊 ez nem win98 hogy esesevel vegigpörgeted az abc t es a jo betünel jelzi hogy ez bizony jo 😊

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Halozathekkerek!Kerdes: Adott egy NT4 es fileszerver, es kb 20gep 3 hub ra kotve, a hubok pedig bele egy switch be.A problema az, hogy teljesen varatlanul elofordul,hogy a munkaallomasrol nem lehet elerni a fileszerver konyvtarait a kovetkezo hibauzenettel kiserve: "A halozat a kerest nem fogadta el, kerem probalja meg kesobb!" Aztan vagy 5-10 perc mulva, esetleg kesobb mar el lehet erni, de teljesen labilis.A halozat jonak tunik, szakszeruen bekotott kabelekkel meg minden.Halvany fogalmam nincs mi lehet a megoldas, jo lenne ha lenne valami otletetek!Elore is kosz!
Na jó! Nekem is volna egy kérdésem!

Konfig --> PIII 866, 512Ram, ADSL, Win2000 Advanced Server

Miért van az, hogy ha OUTLOOK-ban elküldök egy levelet, amihez csatolok egy fájlt, akkor cak egy winmail.dat nevű cucc érkezik meg a címzetthez???
Outlook Express-ből simán megy! Hol lehet a hiba?
Nálam? Kiszolgálónál? HOL???

Köszi
Hehh! Tudok egy pár linket, ahonnan programok százait szedheted le!

Na itt egy pár -->

anticode.antionline.com
liquidmatrix.org
www.hackersclub.com

stb.stb.stb

Hali, Ha tud valaki segítsen!

Win2k NTFS alatt sem tudok 4gb-nál nagyobb filet felvenni tuneren keresztül. Ha túlfut 4gb-n egyszerüen eltűnik mentés nélkül.

Köszi Noby
A halozat tulajdonsagainal a hasznalni kivant kapcsolathoz kell hozzaadni azt a protokollt hogy newlink ipx/spx/netbios kompatibilis protokoll.
Hali!

Tudna valaki segíteni abban, hogy van 2 gép... az egyiken win2000 a másikon 98 fut!
Ipx/spx protokollt a win 98 alás símán be lehet rakin... Nos hogy kell ezt a win2000nél!
Mivel egy játékhoz szükség lenne IPX/SPX -re!!!

Neotrex
FormatC
Hali mikike!
Telepítsd a 8.1-es redistet!

FC
mikike
ja igen
mindig DirectDraw expired please update ablakkal üdvözöl a win, ha bármi mást csinálok
mit lehet ez ellen tenni?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Egyreszt ott a nvidia refresh rate fix program, amit mar Pheel is ajanlott, masreszt ha en rendes monitor meghajtot (ami csak egy inf file) tettem fel, mar akkor sem 60 Hz-el ment, igaz nem is a maximummal.

De ha valaki mindehhez lusta, a DirectX diagnosztikai programjaban atirhatja a alap frissitesi frekvenciat, amit a DX hasznaljon (DDraw, D3D). Persze az annyiban rossz, hogy felbontastol fuggetlenul annyit akar majd hasznalni mindig.

De szo sincs rola, hogy XP vagy 2000 ilyen vacak lenne, hogy nem megoldhato a dolog 😊

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

Ja, a multkor en is beszoptam ezzel, ugyhogy gyorsan vissza a 98. Ragaszkodom a 100 Hz-hez.
Pheel
Gondolom nVidia kártyád van, ugye az az elterjedt. 😊 Szerezz egy NvRefFix_21b169.zip nevű file-t! Lehet, hogy van már frissebb, én ezt használom.
FormatC
Ibrahim!

Windows UPDATE! Ott pedig a compatibility update.

FC
FormatC
Hali!
Melyik szolgáltató??? A szolgáltatók nagytöbbsége a duál ISDN-t is csak 64 kb-al csöpögteti, ami ugye kb 7-8 KByte letöltés.

FC
ibrahim
Állitolag van valami okosság a W2k-ra (progi..nem toom mi) hogy futnak a játékok?Hm?
FormatC

Olinka!

Memória csere, vedd vissza a procit, ha owerclockolt!

FC
Hello!
Probléma: A win2k bootolásakor néha nem található a winnt/system32/SOFTWARE nevű fájl. Ilyenkor csak az ujratelepítés segít, és 1-2 hét múlva megint eltűnik...
Találkozott már valaki ilyennel?
Mi lehet a baj?
TWN(c.)
::<Nem Akarom mondani: már több mint egy - tán van az már 2 is.. - éve megy kisebb bajokkal.>Nem Akarom mondani: már több mint egy - tán van az már 2 is.. - éve megy kisebb bajokkal.>::
Pheel
he?
TWN(c.)
Ne tépődj rajta ! Up time more than a year !
Pheel
Erre max egy Win98-at tennék, de azon is sokat tépelődnék...
Bocsika PII
Na komolyan egy PI már elegendö a problémád kezelésére és akkor jo lesz.min 366 cerka na meg 256 kell neki és lesz egy atom jo rendszered
na azért nem kell ilyen drasztikusan kezelni a dolgot de miért nem rax fel te is XP-t nagyon szuper és haláli.Ja csak az a baj hogy alaplapot procit,vinyot,ja az egész gépet ki kell cserélni de tudod ez már nem nagy dolog ahogy itt mondják a kollégák.Csatlakozz hát te is közéjük ja és a magyaritást is tedd fell ki ne hagyd.
Az a csoda haver, hogy még egyáltalán elindul a géped és nem nyomott füstöt a power gomb benyomásakor.
Kedves a w2k-hoz egy kicsit combosabb gép kellene nem gondolod?
Sman2
Hello MINDENKINEK...
Problémáim a WIN2000-rel:
1.: Swappel amikor megnyitok egy programot (de olyan egyszerübbeknél is, még ha többedszerre nyitom meg, ilyen nem volt W98-nál, ott alig ment a winyo, míg itt minden katt után kzzz-kzzz-kzzz-kzzz szóval értitek...) lehet, hogy a hardver a gond (~850MB-os winyo (régi,lassu?),P1-200MHz,192-MB-ram (kevés?),350MB lapozófájl (SWPfájl kevés?)...)

2.:Internet 5(ami benne van alapból)-öt 5.5-re frissitettem, mert fel akartam rakni a Macromédiát (flash-t), de nem kérdezte mit rakjon fel -> pont ez marad ki (pedig kéne a weboldalakhoz). Tudom, hogy nem kérdez frissitési ügyekben a 2000 de nem lenne hátránya...
Megoldásokat várnék mindkét problémára...😊(2.problemámra töltsek le egy Macromedia Flash-t + Shock... -t vagy mi...de honnan?
Egyenlöre ennyi, de ezek ellenére is ajánlom mert jó...😊
A 'Win2000 kontra Win98 hálózati login' témában lenne egy további kérdésem. Mindent kipróbáltam amit javasoltatok de nekem a Win98-as gép továbbra is '\\Server\IPC$' jelszót kér. Esetleg ha más ötletetek lenne nagyon megköszönném.