Win2000

Oldal 1 / 17Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A segítségetekre lenne szükségem. Feltelepitettem az google eart
programot, majd mikor beléptem egy idõ után lefagyott és újraindult a
gép. Ujrainditás után már nem volt semmi a gépemen se ikonok se start
menû, csak 1 kurzor. Probáltam a telepitõlemezrõl a javitást de az se
sikerült. Majd néhány óra múlva rájöttem hogy ha bejön az üres
képernyõ akkor a ctrl+alt+del billenytûvel a feladatkezelõben az uj
feladatnál ha beirom, a total elérését akkor megnyitja és onnant el
tudom érni a programokat. Sajnos a feladatkezelõben nem szerepel az explorer.exe és a rundll32.exe sem ezért nem indul a startmenû sem. A feladatkezelõbõl se tudom > elinditani ott sem jön be semmi. Leellenõriztem a gépem a nod32-vel, a > ad-adwere, a spybot, a spyware terminátorral, de nem talált semmi > virust vagy kártevõtr, max pár regisztrációs bejegyzést. Uninstaltam programot e akkor sem oldodott meg semmi. Nem tudom mi lehet a baj, igaz az a rogram nagy gépet igényel de az origo honlapján az volt elég 500Mhz gép is hozzá, de nem volt jó. Már 4 napja probáltam mindent de nem sikerül megoldani a hibát. Kérem szépen akinek volt ilyen problémája vagy tud segíteni az adjon tanácsot. Eddig mindent egy oldottam,de ez már nekem is magas, pedig mindenem a gép 15 éve használom és másnak mindent megcsináltam csak ez n em sikerült. NEm akarom újratelepiteni a gépet, mert sok minden van rajta és az rengeteg mire visszateszem, ha persze megvan. Az inditómenûbe a config nem tudja azt a 2 programot betölteni,azért nem müködik rendesen.

A rendszerinditáskor is csak az inditómenûben ez a bejegyzés található

Nod32 Antivirus System c:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
Zone Labs Client C:\Program Files\Zone
Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe Microsoft Windows NT Operating System
C:\winnt\system32\cftmon.exe Microsoft szinkronizáláskezelõ
C:\winnt\system32\mobsync.exe

A feladatkezelõben ezek állnak induláskor
system
smss.exe
csrss.exe
winlogon.exe
services.exe
lsass.exe
svchost.exe
svchost.exe
poolsv.exe
msdtc.exe
nod32krn.exe
regsvc.exe
mstask.exe
vsmon.exe
winmgmt.exe
mspmspsv.exe
svchost.exe
inetinfo.exe
svchost.exe
taskmgr.exe

Nem szerepel benne az explorer.exe és a rundll32.exe ami a egfontosabb
Ha az explorer.exe elinditom akkor egy pillanatra feljön a start menû
de utána eltünik.
AKi tud kérem szépen segitsem mert tanácstalan vagyok.

Tudom használni a programokat a feladatkezelõ és a total segitségével, csak ami a windowshoz kell az nem indul, amit az explorer.eyxe irányit, az akasztott ki mindent

Elõre is köszönöm annak aki segit nekem. email cimem [email protected]

Kriszta
sure
Urak (illetve akár Hölgyek is😉 )

Hátha itt elõbb jön érdemi válasz, mint a Microsofttól...

Adott egy terminál szerver, Windows 2000 SP4-gyel. Minden felhasználónak mûködik az, hogy az Excelben írt doksit el tudja küldeni a
File->Send To->Mail Recipient (As Attachment)
opcióval (így nem kell külön lementenie és csatolnia, napi 20+ fájlnál ez jelentõs idõ- és maceramegtakarítás), kivéve egy felhasználónak, akinél ez a menüpont ki van szürkítve

(Outlook a Default levelezõprogram, minden lehetséges beállítást megnéztünk már, több IT-s kolléga is azt mondta, hogy márpedig ennek mennie kéne-mégse megy)
A mellette ülõ kollégáknak megy.Olyan megoldási javaslatot találtam, hogy a win.ini -t módosítani, de az összes többi, ugyanarra a terminál szerverre bejelentkezett felhasználónál meg megy a dolog. Milyen spec. Exceles, vagy TS beállítás lehet a probléma oka?

Isten nem bottal, hanem VMware.

maozedong
vmiféle felügyeleti eszközöket keress meg, és ott tudod aszem a jogokat állítgatni, a nevét nem tudom mert a win2000 em nem normális nyelvû :o

Resurrection!

maozedong
szvsz ez nem az oprendszer problémája, meg nem is adsl es vagyok, sztem más topikban kérdezz rá az adsl beállításokra.

Resurrection!

ibrik
Egy régebbi gépre win2000-et kellett telepíatenem (ez volt a kérés) és ezzel kapcsolatban lenne két kérdésem (mert már nem emlékszem rá):
- Hogyan lehet kikapcsolni win2k-ban azt az elõugró popup ablakocskát, ami különfélre értesítéseket ír ki (frissíts erre-arra, stb) ?
- Hogyan lehet átírni win2k-ban a különféle felhasználói csoportok jogait? (pl. továbbkorlátozni a lehetõségeket)

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

hi az lenne a kérdésem hogy most kötötték be az egyik ismerûsömnél az ADSL-t (Tonlályn) és azt mondta aki beszerelte hofgy aszolgáltatót kiküldi a CDt de sehogyansem lehet elérni õket... na az lenne hogy nemtude valaki egy olyan oldalt ahonnan lelehet tölteni egy port beállítást?????!!!!!!!!!!!!!!!!! plz

__|__ ________(*)________

hispan2
ÜDV! Egy kérdés: 500MHz-s 128MB RAM ATI 8MB AGP videókaris laptopra mennyire ajánlott a 2000? És megcsinálja-e magának a formázás utáni lemezen az NTFS alakítását FAT32-bõl? Köszi.

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

hiftu
Gerzson:

http://raspppoe.com/README2K.HTM

Ez elég jól leírja. (angolul) Letölthetõ a progi is.

bon
Üdv. Adott egy win200 pro oprendszerû gép. Beléptette Active Directoryba Win2003 szerver alá. A következõ problémával szembesültem. Nem tudok mennyitni semmilyen JPG kiterjesztésû fájl. egyedül a beilesztés mükõdik a WORD-be. Ez a probléma csak akkor áll fent ha a gép bevan léptetve az active directory-ba ha kiléptettem a probléma rögtön megszünik és máris megtudom nyitni a JPG fájlokat. Mi okozza ezt a problémát. Ötleteket várok. Köszi a segítséget.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

sohrking
Hiya.
Kis segítségre volna szükségem. Egy Win2000-re felraktam 1 daemon347.exe-t. Ugye D-Tools... Sokan ismeritek. Itt azonban, (persze nem biztos, hogy emiatt) Kernel hibával, szép kék halállal üdvözöl windowsindításkor... Csökkentett módban elindul, de nem tudom onnan uninstalálni a daemont, mert ott megkapom a "Windows installer nem érhetõ el"- kedves mondókát.
Plz help... Mi lehet a gond, illetve a megoldás....

Asus A7N8X, AmdBarton2500@(192*11,5), 2*512DDR400 Club3d Ati Radeon 9500@9700 128Mb

Gerzson
Sziasztok!

ADSL-t szeretném beállítani Windows 2000 alá, de sajnos nem találok olyan lehetõséget, hogy "Kapcsolódás felhasználónevet és jelszót igénylõ szélessávú kapcsolat segítségével" (mint XP-nél)
csak modemes kapcsolatot tudok beállítani
biztos valami egyszerû a megoldás, de én nem találtam rá
valaki tudna segíteni, hogy mi a teendõ?

Sipocz
Hi!
(nem biztos hogy üdvözit amit szólók és nincs nálam a bölcsek köve sem, de lehet hogy)
1. hw prückök közül a kicsi (<256 M😎 memória
2. nem érzékeli helyesen a winch. meghajtási lehetõségét és nem használja az udma módot (echte w2k hiba!)
3. túl sok felesleges szolgáltatás indul automatikusan, praktikus lenne beállítanod az konkrét üzemi feladatokhoz (itt egy hasznos cím: http://snakefoot.fateback.com/tweak/winnt/default.html)
4. kicsi lehet a lapozófile mérete és a sok bövítgetés idõigényes
5. lehetnek az eszközkezelõben vitatott hw. elemek amelyeken minden inditáskor el lehet problémázgatni, esetleg van olyan alaplapi erõforrás amelynek nem raktál megfelelõ hajtást az alaplap gyári cd-jérõl, esetleg vannak nem használt onboard eszközök amelyeket érdemesebb letiltani a biosban
6. a winch. puffert kezelõ registry kulcsok nem a megfelelõ és fõleg optimum adatokat tartalmazzák
7. nem is szóltál melyik winch. berendezkedést használod fat vagy ntfs

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Hi!
Ha telepítés közben nem közölted a rendszerrel a többnyelvü lehetõség (multi language) használatának igényét akkor sajna csak az eredeti nyelvét (itt angol) fogja ismerni és nem kezeli az eltérõ kódu perifériákat. Nem ismerek sajnos olyan lehetõséget amellyel ezt utólag (a feltelepítés után) pótolni lehetne, de ez ügyben érdeklõdj a tudóknál hátha....

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

fle go
Mino ujdonsag nekem is segitseg kellene.
win 2000-em (angol) van a gepen, magyar billentyuzettel, de nem tudok ekezetes betuket irni. Azt mar probaltam hogy add/remove windows component, de abban nekem nincs olyan hogy central european language pack, sot masmilyen se. neztem mar ugy is hogy controlpanel/keyboard/input locales de itt sincs magyar nyelvre opcio, mi lenne a megoldas??
Segitseget elore is koszi!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Bandew
A segítségeteket kérem!!!

Kb másfél napja azzal szenvedek, hogy felrakom a Win2000-et, ami valami iszonyat lassú!!! Kb. fél óra kell neki, míg betölti! Most is legalább 1 óra várakozás és idegesség kellett ahhoz, hogy fellépjek a netre segítséget kérni. Nem tudom mi lehet a gond, félek hogy valamilyen féreg. Nem hiszem, hogy vírus, mert az XP törlése elõtt lett ellenõrizve (azaz tegnapelõtt). Furcsa, mert nem mindenhol lassú. Rendesen tudok dolgozni pl az intézõben, de néhány dolog iszonyat lassan jelenik meg és nem tudom mi lehet a probléma.
Pls Help! Thx!

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

MAHASZ tiltja a zenefájlok illegális másolatát azért 😊)) LOL

EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock

mikike
+SP3

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
Help!

Újratelepítettem egy Win2000-es gépet, és most, ha megnyomom a kikapcsoló gombot, a következõ üzenettel kápráztat el:
A szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyûzet eszköz illesztõprogramja megakadályozza a számítógépet abban, hogy készenléti üzemmódba váltson. Zárjon be minden alkalmazást, majd próbálja meg újra.
Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor valószínûleg szükség van egy frissített illesztõprogramra.

Régen mûködött jól, ha megnyomtam a kikapcsoló gombot kikapcsolt, mit csináljak, hogy újra mûködjön?
A gép HP VectraVL

Hi all!

Nah,fennt van a 2000.98 után csak néztem!Sokkal gyorsabb megbízhatóbb.Eddig telepítés közben winamp-pal ugrált a hang de most telepítés+töltés közben sem k***a jo!
Az sp2-tõt raktam fel eddig az sp1-et nem.Ez gondd?
Ill. a 3-ast most feltegyem?

Tudna nekem valaki segíteni?
Van egy 1000 éves gép amin eddig a w2000 ment. Alaplapot kellett cserélni mert az elõzõ megpusztult, és az új rendszerre nem megy fel a 2000.
Az új konfig:
566 Celeron
Tomato v693 (VIA)
2 db 64 MB SD RAM
S3 Inc. Savage4 (32 M😎
Creative Labs SB PCI 128

Régi konfig
566 Celeron
Acorp 6ZX85
2 db 64 MB SD RAM
S3 Inc. Savage4 (32 M😎
Creative Labs SB PCI 128

Már átnéztem a BIOS-t is de nem találtam semmi dolgot amibe beleköthetne (?).
Adolog sûrgõs lenne aki tud kérem segítsen!

köszi!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Jobb a 2000 mint az xp?Játékra+internetre.1000mhz+512sd+gf2mx

A-Tom
Kéne nekem sürgõsben egy Win 2K Pro (magyar) lehetõleg bootolható ISO-ban.
Nekem van egy, de az nagyon régi, még angol súgója van, és állandóan kifagy.
Nem tud valaki egy letöltési címet?
Az MS Campus keretében meg tudnám szerezni, de itthonról nem érem el a szervert, a suliból meg sehogy se tudom elhozni (max floppyn) fõleg hogy épp szünet van.

Köszi

Galy
Én azt hallottam, hogy az SP3-mal van valami gond.
Nem elég az SP2?
Szia Mindenkinek!

Valami miatt nem tudom feltenni a win2000et! Elkezdem installálni és kiírja, hogy hiányzik egy file, aztán megint egy és megint így tovább. Próbáltam másik cd-rõl, de arról meg megint egy másik hiányzik stb. A röhej, hogy a cd olvasó tökéletes és a cd is. Másik gépre simán felment! Ha kihagyom ezeket a filekokat akkor felrakja, de újraindításkor (telepítés közepe) mikor újra odaér az újraindításhoz automatikusan újraindítja magát. Mindíg! Amíg ki nem kapcsolom. Mi lehet ez? Segítsetek! Köszi!
Üdv: Karesz
Hát másik oprendszerrel nem azaz majd lehet de nem szivesen válnék meg a 2000tõl. 8 hónapig ment összesen 2-4 fagyással és az se kék halál volt, tehát sziklaszilárdan müködött. Nem volt vele gond soha csak msot buzerálgat ugy 1 hónapja. Ma lesz lehetõségem hogy kipróbáljam USB-s egérrel, és akkr kiderül hogy vajon a ps/2es csatlakozó kontakthibás vagy sem. holnap meg ugyis veszek új vinyót igy reinstall lesz arra és ha ott se megy akkor szerintem alaplap hiba. Szerencsére még garis. Addig is tippek?

Dörmike
BEnnyRAy!

A partition magic tud ilyet amit akarsz, de elötte ments le mindent, mert nem egy életbiztosítás :-(
Dörmike
Szia Madmaxx!

Szerintem ez hardveres probléma. Nem tudod az alaplapot másik oprendszerrel kipróbálni?
Dörmike
GyaxyBoy!

Mind a két gépre azonos usernamevel és passworddel kell bejelentkezni! (illetve mind két gépen adjátok a local user listához a másik gép felhasználóját)
Dörmike
Hali Falido!

Tudtommal legalább egy futó 16bites Windows kell a terminal kliensnek, szóval minimum a drive kell a gépbe, vagy egy tökmag vinyó egy Windows 3.1-el.
Dörmike
Hali Tombond!

Windows 2000 SP3 letöltés:

Angol
Magyar
Valaki okos segitsen. A gépen win2k van minden sp3-mal füszerezve. Már vagy egy hónapja azt csinálja, hogy inditáskor mindnet szépen betölt csak éppen az egér nem moccan. Megjelenik a kurzor de egy tapodtat sem mozdul. Általában csak a 3-4ik restre hajlandó megmoccani. Egyébként más gond nem jelentkezik tehát nem fagyogat stb. Ma raktam ujra a windózt és ugyanugy csinálja. Másik ps/2-es egérrel is megpróbáltam hátha az a baj de azzal is rossz. Van vkinek vmi tippje?

Angelevics
Köszi, már tárgytalan.
Angelevics
Sziasztok!
Megtenné nekem valaki, aki Win2000 elõtt ül, hogy az alábbi regisry key-t kiexportálva a kapott reg-et elküldené nekem?
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Köszönöm elõre is!
GyaxyBoy
Hi all!

Lenne egy kérdésem! Szeretném megosztani 1 könyvtárat a neten a haveroknak! A gépeket látjuk de nem elérhetõ azt mondja Bill Geci programja!
Pedig meg van osztva!
Az baj lehet hogy egyiken XP a másikon 2000 van?
Kell még valamit hozzáadni a hálózathoz?
CybearBoy
Üdv!
Win2k/SP3 alatt lehet valahogy szabványos VGA-ként telepíteni a videokártyát? Sehol nem találtam ezt az opciót, pedig fontos lenne, nem tudok normálisan új VGA-drivert telepíteni.

Honnan lehet letölteni a Win2000-hez a SP3 javítást?
A teljeset szeretném letölteni, nem csak a webes install részét!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Dörmike
Ez nekem akkor fordult elõ, amikor a chm file elérési útvonalában speckó karakter szerepelt pl. _ vagy #.
Sziasztok,

Vajon mi lehet az oka, hogy W2000Pro(SP-3;IE6.0)rendszeremben, ha meg akarok nyitni bizonyos Help file-okak, amik nyitóoldala .chm kiterjesztésû (ilyen pl. az OS helpje és még egy csomó programé), programhiba üzenetet kapok (hh.exe has generated errors and will be closed by windows...).Ugyanez történik az F1 billentyûnél is.
Adminisztrátorként bejelentkezve, minden OK.
A napi felhasználót az administrators csoportban hoztam létre.

Köszönettel,

Andrew
jazzboy
Win2K alatt ez az exe fájl autómatikusan betöltõdik.
Tudja valaki, hogy mi is ez és erre feltétlen szükség van-e, mert fél kb. percig rettentõen visszafogja a gépemet induláskor.

C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\Script Blocking\SBServ.exe
ezt magának a programnak kell támogatnia szerintem..

pl az apache is igy fut nt alatt..
Dreet

----------------------- Regisztráció időpontja:2001. 08. 08. -----------------------

Dikkma
Hm. Semmi extra. Fel kell rakni alá win2k-s directx-et, win2k-s drivereket. Service packbõl most jött ki a magyar 3-as, microsoft weboldala (www.microsoft.hu/hun asszem? )
Egérgyorsulás van, az száxx de nagyon.
Sound
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudok win2k boot cd-t írni. Tudjátok valahol elhagytam az original win2k-s cd-m😛 Szal van egy install és abból hogyan lehet?

Vannak ugye a 4 install lemez. Addig már eljutottam, hogyha Neroba megadom hogy az elsõ lemezrõl írja fel a bootot a cd-re, akkor már bebootol. Csak utánna meg kéri a többi lemezt. Csináltam olyat is hogy ráírtam a cdre a 2-3-4es lemezeket is, csak úgy meg nem találja meg. Szal hogyan lehet ezt megcsinálni??

Thx

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

Eltavolitani nem nagyon ajanlanam, mert szerencsetlen oprendszered futni sem fog. Amugy 4 mega a minimalis merete. Ha nagyon zavar, allitsd valami fix meretre (mert alapbol valtozo meretu), pl. 256 megasra. Az meg nem tul nagy, de mar elegendo a rendszernek (felteve ha nincs tul sok rendes memoria a gepedben).

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

Virtualis memoria. Swap file.

Toto:

BootMagic-al könnyen megoldható. Az eredmény: induláskor egy egérrel ellátott menürendszerben felsorolt oprendszerek. (jelszóvédelemmel is ha szükséges)(letöltheted http://kickme.to/fosi), telepítés után (csak fat-re telepíthetõ, de ntfs, sõt linux particiót is bootol késõbb) elindítod a config-ot, és ott testre szabod, és nagyon egyszerü kezelni! Sõt még az is megadható, hogy egy winyóról több op rendszer induljon, és mindegyikhez a látni kivánt particiók is !!
mikike
HP Vectra gépeket használunk
mostanában ütötte fel a fejét a dolog, hogy a w2000 nem veszi észre, hogy ezekben hálókártya is van és nem látja a hálót

mit lehetne ez ellen tenni?

Icebird
System commander

Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8

Sziasztok! Most elõször járok ebben a topicban szóval...
A problémám a következõ: 2 vincsi, 2 különbözõ op rendszer (2k, 98). Unom a bios-ban való bootlási sorrend átállítását. Tudtok valami egyszerûbb megoldást??
Dörmike
Miért baj az, ha ugyan azt az IRQ-t használja több eszköz? Csak zavar, vagy gondok is vannak a géppel?
Oldal 1 / 17Következő →