11
  • duke
    #11
    Az egeszbol az elso film volt jo, a tobbi az zavaros erdektelen ismetles.
  • Ellaberin
    #9
    A játék adoptációk azért sem lesznek sose relevánsak, mert az alapjuk mindenkinél más élményeket idéz fel. Mindenkinek egyedi - max néhágy fős - egy-egy végigjátszás az önnön személyiségével, vagy amit meg szeretne a játék által élni, illetve megélt.

    Ugyan ez a filmekben a forgatókönyv író, rendező, operatőr, esetlegesen a szereplők szubjektív élményei alapján állnak össze...általában ritkán.
    Nekem a Doom film éppen elment, a Mortal Kombat meg pont az az értelmetlen össze-vissszaság, ami a játék maga. Kb ugyan az, mint amikor bármelyik sportról készítenek "realisztikus" gamét. Az minden lesz - fényévekre a valóságtól. ( A MK pont ezért talán emészthetőbb játék, mert egy fiktív életre-halálra viadal tele földöntúli karakterekkel, akik/amik lehetnek azok amik :) )
    A Milla Jovovich féle RE azért ütött, mert piszkosul össze van rakva képileg, hangilag, rendezésben és vágásban. (nagy + :Azon ritka Mo-on megjelent DVD kiadványok egyike, melyen Magyar(!) DTS hangsáv van, ráadásul még igazi stúdió eszközökkel, mert nagyon jól szól) Illetve csak nyomokban tartalmaz a játékból elemeket, ergo filmnek készült. Nem Uve Boll-i szolgai módon próbálva lemásolni adott játokot (Sz.r is mind)

    Amúgy ez a game-ből filmet, filmből game-t az utóbbinál jobban bejöhet, de ott is inkább csak utánérzések lesznek. Valahol ott lesz az igazság, hogy bár képileg, hangilag ugyan az az élmény mégis más a két műfaj, egészen más.
  • Macropus Rufus
    #8
    Több lesz 10 milliónál, lévén, hogy több mint 76 milliót adtak el összesen a RE részekből. Ez viszont már nem kevés. A Netflixnek meg 226 millió előfizetője. És így azért már számottevő tényező a rajongók véleménye. Komoly befolyásoló tényezők lehetnek. És valahol azért elvárná az ember ha egy játék az alapja a filmnek akkor azért nyomokban felismerhető legyen benne a játék, ha egy olyan nagy múlttal rendelkező az alap mint a RE
    De az is igaz, hogy eléggé nehéz játékból filmet fabrikálni. A film nem adja át azt amit a játék igen. Ezért többnyire nem lesznek jók. Mondom ezt úgy, nekem két kedvencem van amit játék alapján készítettek: DOOM és a Mortal Kombat (1995-ös). Na jó a Karib-tenger kalózai is aminek ugye az alapja a Monkey Island, de csak nagyon nagy vonalakban lehet felismerni a játékot a filmben.
    Viszont ez az új RE nekem sem nagyon jött be. Lehet, hogy valamennyire követi a játékot, de ez engem nagyon nem érdekelt. Már a klasszikus RE esetében is sz@rtam rá, hogy mennyire követi a játékot (semennyire), de nekem ők a Kaptár, Milla Jovovich-féle.
  • Ellaberin
    #7
    Elég sokára nézte meg a cikkiró.
    Már a bejelentéshez leírtam a nemkevésbé spoileres véleményen, ide már nem fogom.
    Minden esetre 2/10 értékeltem és csak kegyelemből.
    A cikkíróval ellentétben szerintem a zombik is kifejezetten bénák lettek, ilyen horror bolti maszkbénázások. Ráadásul többször bevágva ugyan az a jelenet.

    Ha már a cikket cikiztem, azt is hozzá kell tennem, hogy néha utána olvashatna. Mivel a Netflix bejelentés az egész estés film ÉS a sorozat jöveteléről szólt anno. Az, hogy nem érezte a szerző az Umbrella feelinget egyéni tapasztalat. Kb az első tíz percben megjelenit szóban , képben.
    Heskerről előttem is írták, hogy - ha végig nézte a sorozatot - megadták a magyarázatát, talán pont az egyetlen elfogadható és lezártnak tekinthető szál. (Javaslom az egész sorozat megnézését bealvás nélkül és nem ír marhaságokat.)
    A CGI animációkról is más a véleményem: ami jó volt benne ma már egy asztali gépen legyártja az Elysium. Amivel egyetértek a "kutya" animálása primer szégyen, mára már egy közepes játékban az előre renderelt átvezetők sem állnak elő ilyen sz.rral.
    A Billi féle párhuzammal is egyetértek. bár nem ismerem az "énekesnő" előadói tehetségét - megnevezni se tudok tőle semmit - de, hogy bulvárban piszkos erős az tény, napi szitem olvasható, hogy melyik aranytányérra sz.rik oda. Na a filmbeli csitri pont ez - ami nem is lenne baj, ugye pubertás kor, miegyebek -, de hogy egy az egyben alteregó arcra, hajra...(Sajnos itt a valódi baj az, hogy ilyenkor felbüffen az az érzés, hogy kifejezetten meg lett célozva a rajongótábor.)

    Zárásul: Én nem vártam egy játék adoptációt, sem ettől, sem a korábbiaktól (A gamék kb a reamekelésig nem is érdekeltek - számomra borzasztóak a konzolos nézetek), így ebből a szempontból nem lennék csalódott. De, hogy egy átlagos horror sorozatnak is iszonyú gyenge, az már maróan fáj. Idegesítően bugyuta bénázások sorozata a főszereplőtől, aki elvileg 14 éve ebben a pokolban él, de olyanokat tesz, amit a 14 évens önmagának sem fordulna meg a fejében, nem hogy egy "veteránnak". Összecsapott forgatókönyv, egyértelműen a folytatásra játszóan. Sorolhatnám.

    A nézettség a húzónévnek tudható be, a meredek zuhanása meg a minőségé.
  • MerlinW
    #4
    Kb 10 millióan játszottak legalább egy RE játékkal. A Netflix-nek van 300 millió feliratkozója (meg még egyszer ennyi warezolója). Ki a francot érdekel, mit gondolnak a rajongók? :))
    Nekem tetszett a sorozat, kifejezetten szórakoztató volt végig.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.07.24. 12:49:20
  • Major
    #3
    "Semmi olyat nem látunk benne, ami alapján azt érezhetnénk, hogy a játék világában járunk." - Miért kellene ezt éreznünk, miért kellene a játékot másolni? Nem lehet egy teljesen más elgondolású sorozat/film mint a játék? Ilyen névtelen íróktól idevésett förtelmektől az ember haja égnek áll.
  • YaniMan
    #1
    Nekem is sokszor volt "most már tényleg kinyomom" pillanat, de csak végignéztem, és gondoltam, szólok, hogy Wesker nem-őrültségére van magyarázat.