182
-
Nekem meg abból van elegem, hogy állandóan évtizedekre visszafelé kompatibilis az OS, emiatt olyan óriási és lassú.
Szerintem természetes (kellene, hogy legyen), hogy a régi hardverhez régi OS dukál, csak adjanak ki biztonsági patcheket aztán ciao. -
A Microsoft önmagát bassza seggbe azzal, ha kizárólag high end gépeken lesz hajlandó elkocogni az új oprendszer, és egy régebbi gépen már nem. Ugyanis a felhasználók nagy többsége nem hardcore gémer, és nincs combos gépe sem. -
mumoka 2012 #20 lenne 1 kérdésem hol található a BIOS ban a boot method & a secure boot ,
az alaplapom intel core3 z370 hd3p.Mert a platform trust tecnolog az meg van . -
Egy másik fórumból idézett válasz
"Vagy engedélyezed W10-nél az Insider Preview buildeket és úgy upgrade-elsz a W11 Insider Preview Dev buildre, vagy letöltöd egyéb forrásból a jelenleg aktuális W11 22000.51-es ISO-t és azzal csinálsz W10 alól in-place upgrade-et vagy pendrive-ról bootolva clean install-t, lásd egy másik hozzászólásban lévő letöltési linket.
Az meg gondolom remélhetőleg megvan, hogy végleges W11 megjelenés leghamarabb majd csak október 20. körül várható, W10-re a Windows Update pedig majd 2022 Q1/Q2 körül fogja felajánlani a W11-et, vagyis jelenleg csak a W11 előzetes tesztverzióit lehet használni, mint az előbb már említve volt."
https://prohardver.hu/tema/windows_11/hsz_669-669.html
Egy kiegészítés,
ha valakinek már öreg a gépe akkor a W10-nek hivatalosan 2025 okt.14-ig van támogatása, addig belehet szerezni valami újabb vasat esetleg, de 2022-ig, amikor majd update is ajánlani fogja, még sok minden változhat.
https://docs.microsoft.com/hu-hu/lifecycle/products/windows-10-home-and-pro
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.07.03. 10:36:12 -
-
Az 1. hsz-ben is linkelt WhyNotWin11 github oldala, az aktuális legfrissebb verzióval
WhyNotWin11
https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11/releases
Win11
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
suba53 #16 Köszönöm.
-
tessék -
suba53 #14 Sziasztok!
Tudtok egy linket, ahonnan VALÓBAN letölthető a win11 telepítője? -
Minek akarsz W11-et egy régi gépre? -
-
a-microsoft-finomitott-a-windows-11-gepigenyen-bucsuzik-a-gyulolt-pc-health-check-is
De elvileg nem lesz szükséges a TPM. Szóval másik kiadás menni fog. -
A procid 4. generációs 2014-es, 7 éves modell. Jelenleg csak 8. gentől felfele támogatott az Intel.
W11 által támogatott processzorok -
Én ezzel a TPM szarsággal szopom be. Persze hogy az én Asus BIOS-omban nincs ilyen. PCH-FW Configuration menü alatt kéne hogy legyen, de csak PCH Configuration van :( -
caps lock #8 Én már váltottam, teljesen jól működik. Még tesztelgetem, hibaüzenetet eddig nem kaptam, összeomlás se volt, a win10-es programok kompatibilisek vele. Játékok jól futnak. Letisztult, könnyen megtalálni mindent. Igazából nem egy nagy változás, inkább csak egy ráncfelvarrott win10. -
Kissssss0 #7 köszi, akkor ráérek ezzel még. -
- Az MBR-t egyszerűen át lehet konvertálni, adatvesztés nélkül. MBR2GPT
- Secure boot-t a BIOS-ban kell beállítanod, de GPT kell hozzá ahogy az UEFI boot-hoz is (legacy helyett)
- TPM szintén a BIOS-ban van, PPT, PPFW/TPM(Intel), fTPM(AMD), néven.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.28. 18:01:49 -
Kissssss0 #5 boot type legacy.
disk partitioning gpt not detected.
secure boot not detected.
tpm minimum not activated. -
A lent linkelt WhyNotWin11 megmondja pontosan mi hiányzik. -
Kissssss0 #3 nekem dobott egy "nem alkalmas a géped" üzenetet :D -
Vajon a W10-hez írt ClassicShell jó lesz ehhez vagy újat írnak hozzá majd? -
WhyNotWin11 - részletes info mi hiányzik a W11-re való frissítéséhez
Microsoft Compatibility Checker
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.26. 18:18:17