235
  • noland
    Nézd, ez az általánositás és elfogultság amilyen irányba megy ez a beszélgetés, miszerint, a tudomány/tudósok jók, mert racionális, ellenőrizhető alapon tudnak értékeket felmutatni, a papok/vallásosak meg rosszak, mert az érzelmek és a láthatatlan fontosabb nekik mint a látható valóság. Mi ez ha nem a te szubjektivitásod? Az élet van annyira bonyolult és összetett, hogy se a tudomány se a vallás nem tudja maradétalanul megragadni, pedig ez lenne a cél, megérteni és tudatosan irányitani. De egy hivőnek ugyanolyan evidens, ha valamit tiszta szivből kér az Istentől akkor az megadatik neki, az Úr megadja, amennyiben tiszta szivből szól valaki. Ez ugyanolyan tapasztalati úton működik mint a Bing Bang Theory. Az a különbség hogy én ezt elfogadom, mig te az imát és az ima erejét nem. Nem tudom hogy ez szűklátókörűség e vagy mi?

Igen, abban igazad van, hogy ahogy sok tudásával visszaélő tudós is van, úgy a hivők között is vannak akik hogy mondjam, túlbuzgók és vakok a hitükben. De a Biblia szerint mindkettőnek meg lesz a jutalma...de ne általánositsunk, vannak igaz hivők is, jó emberek, akik másokat segitenek, önfeláldozók, stb.

Ki mondta, hogy a fizika káros? Én csak azt mondtam a fizika nem minden. A quantumfizika már közelebb jár, a Holografikus Univerzum Teória pedig még közelebb. :)
    Én ebben hiszek ha fizikáról van szó.

Látnod kell összefüggésében a dolgokat, ez a kis könyvecske csak a kezdet, egy tendencia kezdete, és nem a könyv a hibás, ahogy hiszed, hanem aki a könyv mögött a propagandát csinálja. Több és több ilyen könyv és propagandaanyag várható. :(
    Az hogy némely pap elkövetett bűnöket, nem akarom kisebbiteni, benne van a Bibliába ez is, mi lesz a büntetésük. Ezek nem általános esetek, egyedi esetek csak. Mig a homokospropagandával még csak itt ott találkozni, de ez meg fog változni, sajnos. És ez nem 3 csókolózó ember, nézz képeket. Ezek mögött lobbiérdek húzódik, mig a papi visszaélések mögött nem, ezek egyedi bűnök. Ezért hiba ezt összemosni.

• defiant9
    "Szóval akkor beismered hogy csőd az életed(?)"
    Eleve hogy jött ez fel mint topic, próbálsz elterelődni, személyeskedésre?
    Az alap topic az hogy Jézus Krisztus mint isten fia léte összeegyeztethetetlen a Koránnal, de az egész keresztény isten story ellentmond más vallások történetének. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, azért azon a primitív szinten ragadsz hogy ami nem tetszik azt inkább kizárod(ugyanezt teszed a papi pedofiliával), ez egy tipikus konteós taktika. A hit és a kritikus gondolkodás nem férnek meg egymás mellett(a vallásosak érvelési képességei ezért is láthatóan gyengébbek), ezért veszélyes az egyház a gyerekekre(jóval károsabb, mint a meleg párok látványa), és ezért hasznos az Orbán féle uralkodóknak.
  • TokraFan
    "Szerinted ez a háztartások hány százalékát érinti?"

Nézd meg, hol áll hazánk az alkoholfogyasztás, illetve a vele összefüggő mentális betegségek rangsorában. Aztán nézd meg, hol áll hazánk az öngyilkossági statisztikában. Tudod, nem hinni kell, hanem mérni és tudni!
    Mivel a családon belüli erőszak zömében ittas állapotban történik, nem nehéz összerakni a képet. Derék magyar alkoholista nemzet, de ettől ugye nem kell megvédeni a gyerekeinket.

De nézheted ezt is. Alsó hangon 1,5 millió ember él a létminimum alatt ma Magyarországon. Ezekről gondolom nem mutatnak egy sort sem az M1-en és az Origón. A legfontosabb tényleg az, hogy 3db buzi mit csinál. Agyrém.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.07.26. 00:42:46
  • TokraFan
    "A tudomány nem tud mindenre választ adni és akárhogy is szeretné(tek) abban a hitben élni, hogy igen, erősen kérdőjeles, hogy valaha is mindent meg tudna magyarázni."

Persze, hogy nem. Nem is állította senki, hogy tudna, ezt maximum a rendkívül hiányos imsereteid miatt Te gondoltad így, tévesen!. Amit viszont tud, azt igazolni és bizonyítani is tudja és ez a kulcs az egészben. A vallások csak fantazmagóriák egy megfoghatatlan valamiről, ami még definíció szintjén sem létezik. Hinni bármiben lehet, a kis zöld emberkékben és a csodákban is, a közös metszetük annyi, hogy a képzeleten kívül semmi nem támasztja alá őket.

Remélem az megvan, hogy míg Ti bizonyíték nélkül állítjátok, hogy isten létezik, addig a tudomány nem állítja, hogy a Big Bang Theory márpedig tény! A nevében is benne van, hogy ez egy teória, azonban ezt a teóriát ezer+ezer mérés, számítás, megfigyelés, és számos tudományterületen szerzett tudás alapozza meg, nem a hasukra ütöttek és bemondtak valamit a negyérdeműnek, mint a vallások esetén.

Engem pl. nem zavar, hogy Te miben hiszel, és tudomásom szerint téged senki nem akadályozott eddig sem abban, hogy a vallásodat gyakorold, senki nem nevez hazaárulónak azért, mert hiszel valamiben, amire amúgy nulla bizonyíték van. Most emellé tedd oda, hogy Ti már mennyi embert gyűlöltök ilyen+olyan okból, legyen az buzi, ateista, arab, tudós vagy akárki akinek amúgy azon kívül, hogy mást gondol bizonyos dolgokról, semmi más bűne nincs. Sőt, simán lehet, hogy ezerszer jobb ember és előbb bíznám rájuk az életemet, mint egy gyűlölködő, mások életébe kényszeresen beledumáló, mások felett buta módon ítélkező szentfazékra. Mondom ezt annak ellenére, hogy kifejezetten nem szeretem az arabok többségét (de nem mindet, mert közöttük is rengeteg normális ember van), vagy a buzikat és még sok mást sem. Ezt viszont megtartom magamnak és nem érzem feljogosítva magam, hogy OK NÉLKÜL gyártsak ellenséget. Mert ez kb. középkor szint, amikor elég volt rámondani egy szerencsétlen nőre, hogy boszorkány és már égették is el a főtéren élve, vagy kövezték meg. Az "egyetemes szeretet" jegyében persze...

"Hallottál már a Meseország mindenkié c. szuperjó gyerekkönyvről? Ha szerinted az egy ártatlan altatómese eléggé naiv lennél"

És? Ha nem tetszik ami benne van, akkor nem veszed meg. Ilyen egyszerű (kéne legyen). Nekem pedig nem tetszik ami a vallásos könyvekben van, mert mások ellen uszít és fanatizál, tehát a társadalomra is veszélyes lehet, vagyis akkor a Te értelmezésedben tiltsuk be azokat is? Akinek nem tetszik a fizika, mert nem érti és szerinte káros, az feljogosítva érezheti magát arra, hogy nyilvánosan elégesse? Ez kb. 50 IQ alatti szint.
    Ott linkeltem előbb a csávót, aki 33 évesen azért halt meg, mert tagadta a vírus létezését. Tehát ha a regnáló kormány azt mondja, hogy nincs vírus és mindenki, aki mást állít az támadást intézett a derék magyarságra, akkor Te ész nélkül beállsz a sorba és elkezded felgyújtani a tudósokat a főtéren? Miközben a bizonyítékok már a leghülyébbek szemét is ki kéne szúrják, hogy bele fognak pusztulni a butaságukba, ha tovább antivaxerkednek. Az antivaxerek 80%-a vallásos. Magáért beszél.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.07.26. 00:25:23
  • noland
    Ki vagyok én, hogy feloldjak két nagy világvallás között feszülő ellentétet? Neked lehet menne...én csak szimplán eldöntöttem a kérdést. Nincs objekivitás, mert vagy választod valamelyiket, vagy felveszed a szemellenzőt és azt mondod egyiknek sincs igaza.
  • noland
    Hallottál már a Meseország mindenkié c. szuperjó gyerekkönyvről? Ha szerinted az egy ártatlan altatómese eléggé naiv lennél. Kőkemény propaganda, még jó hogy évekkel ezelőtt nem jártak be a gyermekeid iskolájába ezekkel, de megváltozott a helyzet...
    pár éven belül megerősödött a homokos és transz lobbi. A kormánytól ez megelőző lépés, hogy nyugalmunk lehessen és a gyerekeinknek. Hogy az alsótagozatos Julcsika ne találja ki hogy ő Pistike és forditva, mert a csicsás bácsi telebeszélte fejét, lehet a te gyermekeid már ennél nagyobbak, de hadd védjem meg a sajátomat. Elmondhatod a véleményed a szavazáskor, semmiből nem áll, miért ne mennél el?
    Ja és nemigen nézek TV-t se M1 et, máshonnan tájékozódom. Menj ki a Pride-ra, nézd meg azokat a kifordult embereket. A homokosokkal nincsen bajom, csak ne tolják a képembe. Legyen magánügy.

Az alkoholista apáktól nem védik meg az anyákat és a gyermekeket? Szerinted ez a háztartások hány százalékát érinti? Ne túlozz, gyerekek tizezrei, aha...biztosan...ez a te elfojtásod.

Vedd észre: fel vagy használva. semmi másra nem vagy jó, mint tölténynek azok fegyverébe, akik saját hatalmuk érdekében hergelnek egyes csoportok ellen. (Pl. a konzervativok ellen)

• noland
    Jó, akkor először te kezd el "befejezni a puszta fantazmagóriákra alapozott más emberek feletti ítélkezést". A baj az a te tudásoddal hogy lexikális, vagyis ez alapvetően tök jó, de itt ki is merül. Szerinted hány tudós, művész, közéleti személyiség volt pap vagy vallásos beállitottságú. A te tudásod ezekre is épül. A tudomány nem tud mindenre választ adni és akárhogy is szeretné(tek) abban a hitben élni, hogy igen, erősen kérdőjeles, hogy valaha is mindent meg tudna magyarázni.

A te példádra én azt tudom mondani, hogy nekem a Biblia és Jézus tantása és az egész eszmerendszer az iránytűm, akkor hurrá szerinted is megmenekültem? :)

Azon gondolkodjatok el, mi a különbség egyház, vallásosság és hitélet között? Ha ez megvan akkor máris közelebb kerültek álláspontjaink. A materializmuson túl is van élet, vagyis leginkább azon túl van.
  • TokraFan
    "Akkor csak arra lennék kivácsi Te miben hiszel?"

Én _tudni_ akarok és nem _hinni_! Ez a tömör válaszom! Sokan hiszik azt is, hogy a Föld lapos. Pedig nem az!
    De mondok szemléletesebb példát: Emberek célja eljutni Északra, mert csak ott élhetnek túl egy katasztrófát. Elindul 1 millió ember valamerre, mert azt _hiszik_, hogy arra van Észak. Velük együtt elindul másik 100 ember a másik irányba, mert _rendelkeznek a tudással_, amivel építettek egy iránytűt és megmérték, hogy merre van Észak. Keresztkérdés: Melyik csoport éli túl? Az 1 millió birka elsétált a hitével Keletnek és meghalt, az okos 100 viszont eljutott Északra és túlélte. Period!

Ez a faszi itt pl. azért halt meg, mert _hitte_, hogy a COVID nem létezik és az oltások isten ellen valók. Rábaszott.

Ettől függetlenül, felőlem mindenki abban hisz amiben akar, csak kéretik befejezni a puszta fantazmagóriákra alapozott más emberek feletti ítélkezést!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.07.25. 21:41:53
  • TokraFan
    "Szóval inkább mások véleményére adsz, ahelyett, hogy saját véleményt alkotnál"

Az, hogy a különböző vallások miként vélekednek bizonyos kérdésekről, jelen esetben Jézusról, nem mások véleményei, hanem az adott vallás tanításai! Ha valaki ezeket idézi, az csak hiteles forrást jelöl. Amit itt nem vagy képes felfogni, hogy a két világvallás gyökeresen más állít Jézusról, tehát valamelyik, -vagy éppen mind a kettő- téved! Mivel mindkét vallás monoteista, egyik sem tévedhet, hiszen mindegyik szerint az ő vallása és ő tanítása az egyetlen és "igaz". Mivel azonban feloldhatatlan ellentmondás van -itt is-, ugye nem kell magyaráznom, ezt mit jelent?

"az tök ugyanaz vagy rosszabb mint amikor a homokosok szervezetten, direktbe nyomják a gyerekek arcába a szexuális propagandát"

Mint artam, 4 yerekem van, soha, sehol nem jöttek a homokosok szervezetten sehova, semmit betolni senkinek a képébe. Magam részéről hányok a homoszexualitás gondoltától, de hányok a focitól is és még sokminden mástól is. Ez önmagában nem elég ahhoz, hogy embereket gyűlöljek, főleg, mivel Ti olyasmiért gyűlölitek őket, amiről nem tehetnek mert így születtek. Nem tűnt fel neked, hogy eddig a homokosokkal nem volt semmi gond? Csak pont most, amikor el kell terelni az emberek -mármint az arra fogékony, nem túl magas IQ-val megáldottak- figyelmét azokról a sokkal fontosabb problémákról, ami a kormány tevékenységével kapcsolatos? Ezeréves technika ez a hatalomgyakorlásban. Ha kiborulni készül a bili a sok disznóság miatt amit elkövettek, akkor gyorsan dobjunk be valami érzékeny témát, ami eltereli az emberek figyelmét. Hogy ezzel egymásnak ugrasztják a fél országot, az nem érdekes, a cél a hatalom megőrzése.

Már megbocsáss, de sokkal fontosabb lenne a gyerekeket az alkoholista, anya verő apáktól megvédeni, mert ebben a helyzetben valóban gyermekek tízezrei pörögnek napi szinten hazánkban. Míg arról maximum az M1-en hallottál, hogy a hokoosok szervezett támadást intéznek a derék magyar fiatalság ellen.

Vedd észre: fel vagy használva. semmi másra nem vagy jó, mint tölténynek azok fegyverébe, akik saját hatalmuk érdekében hergelnek egyes csoportok ellen. Most pont a homokosok vannak terítéken, korábban a tanárok, előtte a rokkantak, kövér szerint az ateisták egyenesen hazaárulók (az összefüggést persze ő sem érti) és még lehetne sorolni az éppen üldözendő "insert ellenség" csoportokat.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.07.25. 21:18:20
  • noland
    Szóval akkor beismered hogy csőd az életed(?)

Fogadd el Jézus Krisztust a megváltódnak, térj meg és élj teljes, boldog életet. Élj az isteni kegyelemben. Add fel a kárhozat útját az igaz útért.

Nem tudom miről próbálsz itten irogatni, mit akarsz még ezzel elérni. A sértegetésid nem érintenek meg, és szerintem más hivőket sem, Te itt magadról beszélsz. Csak, hogy tudd Jézus nem a bűnöst itéli meg hanem a bűnt. Nagy különbség. Értsd meg, és fogadd el.
  • defiant9
    "Szóval inkább mások véleményére adsz, ahelyett, hogy saját véleményt alkotnál egy olyan témában amit megtehetnél"
    Igen, ez még mindig nagyságrendekkel jobb mint te a ki a földbe dugod a fejed hogy hát ezt nem ismered akkor nem tudod. Egyébként meg ordít az ellentmondás, hogy Ámon-Ré, Odin, Manitu vagy Jézus Krisztus története totálisan inkompatibilis egymással, más isten meséi, de egyik sem igazabb a másiknál.

"az tök ugyanaz vagy rosszabb"
    Szerintem az, ha papi pedofília áldozata vagy az sokkal rosszabb minthogy látod egy meleg pár csókját. Igen. Szerinted nem? Egyébként az is nagyon rossz és lelkileg megterhelő hogy bűnösnek bélyegeznek mert meleg vagy, azok akik a múltban élnek és kirekesztő törvényeket hoznak. Ez nyilván igaz a magad fajta begyepesedettekre is, de pl. Ferenc pápa már sokkal haladóbb nézeteket vall.

"általad rajzolt grafikonokat "
    Nem én rajzoltam, ez egy kutatási eredmény. Ellenben azzal hogy te csak bemondasz valamit, itt számok mutatják látszik hogy a vallásosság és a 'butaság' korrelál egymással. Ergo a legjobb a gyereket távol kell tartani a vallástól.

Akárhogy is próbálod kerülni a témát, te kezdtél el birkázni, noha téged mint hívőt tartanak officially a nyáj tagjának(=birkának) a sajátjaid. Ez azért van mert találó analógia és régen ez még bele is fért, ma már nem lenne PC.
    Terelgessétek az Isten gondjaitokra bízott nyáját, nem kényszerűségből, hanem önként” (1PÉT 5:2)
    Ámen. Vagy Uff
  • noland
    Szóval inkább mások véleményére adsz, ahelyett, hogy saját véleményt alkotnál egy olyan témában amit megtehetnél. Te roppont buta ember vagy.

A másik, szóval szerinted az hogy vannak papi szexuális visszaélések néha, itt ott az tök ugyanaz vagy rosszabb mint amikor a homokosok szervezetten, direktbe nyomják a gyerekek arcába a szexuális propagandát, elbizonytalanitják őket nemi identitásukban sőt nemváltoztatásra veszik rá őket. Ami tudod mit jelent? És még felelősségre sem lehet ezeket vonni, ez ellen szól ez a kiállás.

Nekem meg ne linkelgess be ilyen általad rajzolt grafikonokat vagy más által hamisitott kimutatásokat, számomra ez semmi, nulla, érdektelen. Ird le mit szeretnél.

Majd ha felismerted, hogy csőd az életed, akkor jelentkezz méregzsák. Puszi.
  • defiant9
    "Én nem ismerem a Koránt, de te meg se a Koránt nem ismered, se a Bibliát, akkor meg mire vered itt?"
    Arra hogy nem ragdtam meg a te szűklátókörű szinteden, amikor nem ismersz valamit akkor felveszed a keresztény szemellenzőt, én képes vagyok több forrásból tájékozódni, és elolvasom azok álláspontját akik ismerik mindkét irományt.

Az Iszlám álláspontja Jézusról (béke legyen vele) két merőben ellentétes vélemény között helyezkedik el. A zsidók visszautasították Jézust (béke legyen vele) mint Isten prófétáját, és csalónak nevezték őt. A keresztények ezzel szemben Isten fiának tartják őt, és ennek megfelelően imádják. A Korán visszautasítja a Szentháromság eszméjét ugyanúgy, mint azt, hogy Jézus (béke legyen vele) Isten fia lenne.[i]

"Erről a lobbiról beszélek ami egyre nagyobb befolyást nyer mostanában."
    Milyen lobbi ugyan? Üres konteózás ez is, ahogy az isteni hatalom maga.

"hanem a környezeti hatások is befolyásolják,"
    Ilyen környezeti hatás pl. a gyerekeket molesztáló papok ugye?
    Egyébként valóban több dolog közrejátszhat, pl. kimutatható a korreláció többfiú testvér megléte.

"Azokra amiket felhoztál és nem válaszolok"
    Valójában pedig nincs érdemi válaszod. Ami jól korrellál azzal hogy a hívők(=agymosottak) érvelési képességei gyengébbek:

[i]Érvelés (kék), munkamemória (narancs), verbális érvelés (piros) és a teljes átlag (szürke)

Tehát jó lenne ha a gyerekeket távol tartanák a vallástól, és az egyház semmiféle propagandát nem fejtetne ki fiatalkorúak irányába.
    Na, jó vasárnapi bégetést a nyájban, már ha (lelki)pásztor engedi!
  • noland
    Már beszélgettünk itt azt hiszem, a te vitakultúrád is megér egy misét. :D Személyeskedésben te is nagyon jó vagy ;) csak még nem ismerted be magadnak.
    Én nem ismerem a Koránt, de te meg se a Koránt nem ismered, se a Bibliát, akkor meg mire vered itt? De ha neked jól esik akkor olvasgasd csak a Koránt felőlem, csak olvass valamit ami segit neked a lelki szellemi elmélyülésben. Nekem mindegy. Ez egy döntés én igy döntöttem te pedig lehet másképp dönthetsz. Én hiszek a megváltóban, te meg abban hiszel amiben szeretnél, csak azt mondom higgy valamiben végre, kérlek!

Amit a homoszexualitásról irsz csak féligazság, mert igenis ez nem csak belső irányultság hanem a környezeti hatások is befolyásolják, tehát hogy értsd minen (sok) emberben megvan a homoszexualitás csirája. Kérdés hogy ez előjön e avagy valakik tudatosan ezt elő akarják hozni belőled, hátsó szándékkal. Erről a lobbiról beszélek ami egyre nagyobb befolyást nyer mostanában.

Én ez ellen vagyok, és a kormány is ez ellen van. Ha valaki nem önszántából és önön (lelki) munkálkodása szerint jut arra hogy ő homoszexuális, akkor az külső befolyás. Olyan mintha megerőszakolnának. És ha ezt gyerekkel teszik akkor az a pedofilia egy formája. Remélem érthető.

Azokra amiket felhoztál és nem válaszolok, egyszerűen butaságnak, érdektelennek, ill. kötöszködésnek veszem. Szép napot!
  • defiant9
    "Nekem ne találja ki a gyermekem tizenévesen"
    Mennyivel jobb ha isten felkent szolgáiként a pedofil papok molesztálása után lesz lelkileg sérült.
    A homoszexualitás évezredek óta létezik, csak egy magad fajta beszűkült látókörű gondolja hogy ez valami multi agymosás eredménye. Az emberi agy annyira komplex szerkezet, az egyének közt akkora a szórás hogy van aki ilyen(=sokféle) szexuális beállítottságú lesz.
    Birkának meg eleve a hívőket nevezik, még a papok(aka. pásztor) is nyájnak hívnak titeket, elveszett/megtért báránynak. Ez jól reprezentálja hogy valójában a vallásnak mi is volt a célja/haszna, egy önálló/kritikus gondolkodásra képtelen rétegre hatalmi bázist lehetet általa építeni, és kontroll alatt tartani. Ezt a profilt a Fidesz-KDNP szépen hozza is.
  • defiant9
    "birka módra köpöd vissza amit"
    Nyitó hsz. egy konkrétum nélküli személyeskedés. Ez sem engem minősít, hanem a te primitív vitakultúrád, már ha ezt ennek lehet nevezni. Ezen nyugodtan elgondolkozhatsz. A kérdés számodra is nyitott: Elfogadod-e az iszlám szent könyvét miszerint Istennek nem volt fia.
    (várható reakció: noland is lapít)
  • defiant9
    "látszólagos ellentétek ellenére,"
    Az iszlám kerek perec kijelenti hogy istennek nem volt fia. Elfogadod ezt, vagy ez szerinted ellentétes azzal amit a keresztények állítanak Jézus Krisztusról? Thor-t a villámok istenét és Odin-t már nem is említem. Az ő létezésük is szöges ellentétben állnak a biblia nevű irománnyal.
    (most azt fogjuk látni hogy Tetsuo ismét fülét farkát behúzva lapít és nem mer válaszolni a kérdésre, újfent csak propaganda anyag terjesztésre használja a fórumot)
  • noland
    A másik, engem rettentő aggodalommal töltenek el, azok a lobbiérdekek amik talán a mamutvállallatok iránytása alatt mossák az agyakat. Legyen az természetvédelem, klimaváltozás, homokos és genderpropaganda, stb. Ezek mind azt jelzik, hogy a világ kibillent az egyensúlyából, ha nem igy lenne ezek nem lennének. Az hogy a te vagy az én agyamat próbálják mosni és biztosan valamennyire hatással is vannak, de a családomat és gyermekemet jó ha békén hagyják. Csak ezt mondom. Nekem ne találja ki a gyermekem tizenévesen, hogy a másik nemhez tartozik, és azért mert esetleg ovodában vagy kisikolásként szemtől szembe találkozott ezzel a propagandával. Bár szerencsére erős jellem, nem hinném,,, de tudod az örög nem alszik.
  • noland
    Dehogy ismersz. Akkor csak arra lennék kivácsi Te miben hiszel? Mert ha nincsen semmid ami utat mutatna egy traszcendens igazság felé, akkor el vagy veszve, csak szólok. És ebben a világban nincsen olyan, hogy ellentmondásmentesség. A Biblia a kapu, egy része ebben a fizikai világban van, de ezen jóval túlmutat. Ha szó szerint veszed, mint egy napilapot, akkor megint csak tévúton jársz. Az ószövetség mesésebb ez tény, és történelmi alapja is terjedelmesebb. De Jézus igazsága ennél jóval szikárabb és lényegretöröbb, miért nem azzal kezded? A másik pedig a Biblia nem regény amit elolvasol és oké kipipáhatsz, megvolt. Sok sok átolvasást és mélyülést, megértést kíván. Ez egy lelki szellemi út, és nem az számit hol tartasz benne épp, hanem a lényeg járni ezt az utat..

• TokraFan
    "Pedig egyszerű a feladat: csak el kellene olvasni(uk) a Bibliát, de nem, ez sem megy. Akkor mit várunk? "

Olvastam, tele van baromsággal és feloldhatatlan ellntmondással. Noé bárkája a kedvencem. Állatkák begyűjtése úgy, hogy azok közül milliószámra élnek egyedek még mai napig is csak a legfejlettebb technikával elérhető helyeken, de Noé elgyalogolt odáig és befogta a jgesmedvét. Világos. aztán ezek etetése hónapokon át úgy, hogy azok korábban egymást ettők, tehát búzacsírával aligha érték volna be. És az aduász: A világ elpusztítása özönvíz által...amikor a bolygó élővilágának 70% a vízben él. Epic logic!
    De ott van a "Ne ölj!" kezdetű örökzöld is, ami jól hangzik, csak ugyanabban a mesekönyvben aztán legalább tucatszor van szó kíméletlen mészárlásról, gúnyolódásért gyerekeket ölnek meg és hasonlók. De ne aggódj, nem mindenkinek elég fejlettek az agy képességei ahhoz, hogy ellentmondásokat felfedezzen. A hívők zöme tipikusan ilyen. Elolvas valamit a hatodik oldalon, de a büdös életben nem fogja felismerni, ha a hatvanhetedik oldalon azzal gyökeresen ellentétes állítást fogalmaznak meg.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.07.24. 22:48:11
  • TokraFan
    noland

Te miről beszélsz? Milyen egyetemes értékek? Egyetemes érték gyűlölni? Kommunistáznak napi szinten (jogosan), aztán meg lefekszenek a kommunistáknak (pityin és a kínai kommunista párt). Nem érzel ellenmondást? (nyilván nem, ismerünk) Aztán jön a duma, hogy nem kellenek ide iszlám migránsok (jogos, tényleg nem kellenek ha bajtkeverni jönnek), mert "ez egy keresztény ország és nem akarunk velül együtt élni", de ha pénzük van, akkor jöhetnek nyugodtan családostól (letelepedási kötvény, arab vállalkozók stb.), mert akkor már nem probléma, hogy együtt kell velük élni. Mecsoda konzekvens működés. Vagy megy a duma, hogy "meg kell védeni a gyerekekt a homokosoktól". 4 gyerekem van, egyszer sem emlékszem homokos támadásra sem az oviból, sem az általánosból, sem a középsuliból de mindegy. Ok, védjük a gyerekeket mert "egyetemes érték". Csak akkor hogy van az, hogy ugyanez a kormány 11 év alatt egyszer sem plakátolta tele a várost azzal, hogy "védjük a gyerekeket az alkoholista apáktól, meg az olyan vadbarmoktól, akik -bár hagyományos családban-, de napi szinten verik agyon a feleségüket (a gyerek anyját) a gyerek szeme láttára". Aztán ugye gázos lölö, aki egy tőmondatot nem képes folyamatában megfogalmazni, de gyorsabban gazdagodik mint Elon Musk. Hogy, hogy nem, csodálatos pályája éppen akkortól datálhaó, amikor a rokona miniszterelnöki székbe ült.

A járványkezelés csődjéről meg ne is beszéljünk.
  • noland
    Pedig egyszerű a feladat: csak el kellene olvasni(uk) a Bibliát, de nem, ez sem megy. Akkor mit várunk?

Tetsuo: klassz videók, köszi! Nagy, átfogó igazságokkal, roppant érdekes, de kicsit tejedelmes és azt érzem annyira részletekbe menő, hogy a mai ateista embereknek nem lesz ehhez türelmük végignézni, megérteni, sajnos.
  • Tetsuo

Aki nem érti, hogy szólhat egyről az iszlám és a kereszténység a látszólagos ellentétek ellenére, az hallgassa végig a két beágyazott videót:

De már leírtam százszor a két szánalmas, kötekedő trollnak az idevonatkozó lényeget, illetve utaltam számtalan forrásra a pontosabb fogalmazás és jobb érthetőség miatt; ahogy az is, valószínűleg ez is süket fülekre talál.
  • noland
    defiant9 : röhejes amiket irsz, és birka módra köpöd vissza amit a sajtótokban hazudnak. Te tartod magad a gondolkodó emberek közé valónak? Azért van arcod nem gondolod?

A másik, a jelenlegi kormány kiáll bizonyos egyetemes értékek mellett, nem utolsósorban az élet (szentsége) mellett, az élet legalapvetőbb szabályai mellé áll, amit nem lehet elmondani rólatok. Mindent tönkre akartok tenni, hazavágni, ez a gyermek önzősége, ki kell ebből nőni.

ps: ja és ki tett itt zsebre milliárdokat, melyik Momentumos pajtásod? miről beszélsz?
  • defiant9
    Meglátásom szerint Orbánék, pontosabban a körülötte lévő Habony féle 'tanácsadó' agytröszt aki valójában megmondja hogy Orbán mint szócső miről mikor mit mondhat rájöttek hogy a hatalom(=pénz) forrása a birka népréteg kontrollálása. Megvan ennek az ezeréves retorikája, félelemkeltés, külső ellenségre, isteni hatalomra mutogatás, gyűlöletkeltés a kisebbségekkel szemben, patronáló vezető szerep felvétele, stb. Ez csak a nem szabadon, kritikusan gondolkodó emberekkel működik(tipikusan ilyenen a hívők) ezért választották ezt a pólust, a híveiket, a nyájat és a velük szemben állókat pedig polarizálták.
    A korrupció az ahol kilóg a lóláb hogy mi is a színjáték valódi célja, és ezzel nem tudnak nagyon mit csinálni az elterelődésen kívül, ez az ami miatt a szavazóbázisuk gondolkodásra képes rétegének kinyílik a szeme, ők persze nem a borsodi mélyszegénységben vannak hanem a városias, több forrásból tájékozódó réteg. Alapvetően ezt a játszmát már megnyerték, olyan iszonytató pénz lehet az offshore számláikon hogy ez már win-win, függetlenül attól hogy a köv. választást bukják-e, ha nem akkor az big win és újabb 4 év szabadrablás.
  • TokraFan
    Úgyis fülét farkát behúzva elsunnyog megint, mint mindig...A durva az, hogy amíg Tetsuo csak itt örömködik két mosogatás között, addig sajnos egy pontosan ilyen kényszerképzetekkel rendelkező egyén vezeti jelenleg az országot.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.07.23. 23:46:38
  • defiant9
    "Ha a modern világban élő minden keresztény ember tökéletesen kivonná magát a modern környezetből, vagyis "kivonulna a pusztába", akkor hozzád nem jutna el az Örömhír."
    Én eleve úgy olvastam hogy Allah és az iszlám útja az egyetlen igaz út, a Korán pedig a szent könyv. Tehát ha a kereszténységgel és Jézussal jösz akkor csúnyán tévútra viszed az embereket, vagyis a te 'munkád' ezek alapján az emberek félrevezetése.
  • TokraFan
    "Nézeteid szerint nem hirdetheti valaki Jézus tanításait, mert nem szent ember?"

Érted amit írok, vagy direkt trollkodsz? Eddig is világossá tettem, hogy hirdethetni bárki, viszont nem ítélhet el másokat akkor, ha nem szent ember, vagy saját maga sem képes arra amit másoktól nagypofával elvár! Ezen mit nem értesz? A hangsúly az _ítélkezésen_ van. Mert Te, meg a hozzád hasonlók folyamatosan ítélkeztek mások viselkedése, életmódja, vagy tulajdonképpen bármi felett. Abban nyilván egyetértek, hogy törvéyek szerint kell élni, és aszerint is élünk. Hogy ezek a törvények jók vagy rosszak, azon lehetne vitázni. De ez nem abból következik, hogy szentkönyvek alapján hozzák őket, vagy sem. A rendet nem Te határozod meg, és nem is egy bronzkori mesekönyv. Azt a közösség határozza meg saját maga számára -jó esetben, persze ez egyre kevésbé van így, főleg diktatúrákban-. A Biblia szerint pl. szimpla gúnyológásért oroszlánok általi élve széttépéses halál jár (ráadásul gyerekeket mészároltak le így), vagyis hagyjuk a szentfazekat, mert civilizált ember ezt nem tarthatja törvényként helyesnek, még iránymutatásnak sem, és nem veheti komolyan. Aki mégis, az kérjük fáradjon át a pszichiátriára! B*szki, ha ennek alapján törvénykeznénk, senki nem érné meg a felnőtt kort, mert nem létezik gyerek, aki ne gúnyolódna az oviban/suliban.

Ráadásul megint fordítva ülsz a lovon! Nem én megyek be a templomba hiordetni, hogy isten létezése minimum kérdőjeles, hanem az egyházak jönnek be az iskolába, az otthonainkba, és lassan mindenhova, hogy a bizonyítatlan marhaságaikat erőszakolják rá mindenkire. Miről beszélsz? Ki gátol téged abban, hogy vallásos legyél, hogy templomba járj, gyakorold a vallásod? K*rvára leszarom. Egészen addig, amíg az a vallásos nem mászik bele a képembe mindenhol és nevez engem sátánistának -by Tetsuo-, vagy hazaárulónak (by kövér) csupán azért, mert a 21-ik században nem hiszek már a buta mesékben. A tények neked eddig sem mondtak sokat, egy álomvilágban élsz és nem a valóságban. Azt, hogy ki bűnös és miért, bíróságok döntik el (mármint jogállamban, jobb helyeken), nem frusztrált egyének személyes fantazmagóriái.

Köszönöm, de hozzám elég sok örömhír eljut a keresztények nélkül is, semmi szükségem viszont erőszakos hittérítésre, az pedig főleg nem efogadható, hogy mesekönyvek alapján bárki ítélkezzen! Vagy ha Te erre mégis feljogosítva érzed magad, akkor tessék szépen elfogadni/megérteni, hogy mások, más mérce szerint, teljesen jogosan pontosan ugyanezt megteszik majd veled!

Az állítólagos logikai bukfenced pedig nem létezik, mivel a saját téves rögeszmédből adódik! Mert szógezzük le: Senki nem kérte, hogy "örömhírt" hozz! Aki ezt kéri, az elmegy az örömhírért. Ha Te olyannak akarod vinni aki azt nem kérte, akkor erőszakot követsz el vele szemben! Ez csak a Te szubjektív küldetésed, amit sikeresen ismét -már objektív módon- másokra vetítesz, majd a vetítésből vonsz le következtetést, ami így természetszerűen téves lesz. Amit Te eddig hoztál bárhova, az csak cinizmus, gyűlölködés, nem a hatályos és érvényben lévő hanem csak a saját fejedben létező szubjektív törvények szerinti ítélkezés és kirekesztés. Maradjunk a tényeknél!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.07.20. 23:59:28
  • Tetsuo
    Mit te szerencsétlen? Nézeteid szerint nem hirdetheti valaki Jézus tanításait, mert nem szent ember? Az elég meredek lenne. Akkor már rég nem ismernénk azokat.

Mindig arra utaltam, hogy a bűnt ítéljük el, a bűnösnek meg van a módja, hogy tisztulhat meg. Egyrészt a magánügye, de azért le lehet írni, hogy's'mint, másrészt a bűn propagálását kötelességünk megakadályozni. Nem csak nekem, neked is, csak te erről nem tudsz.
    A társadalmi rend alapja a bűnös elítélése ha nem vezekel magától, márpedig egyre kevésbé van ilyen. Minden társadalom alapja ez, vagyis a rend megőrzése. A szent könyvek adnak erre útmutatást, nem én.
    Nem kívánom senki halálát, de a törvények betartását igen. Na nem a modern törvényekét...
    Amit leírok az nem teellened, hanem érted (és másokért) írom le. Azért közlöm veled a dolgokat - dagályos önimádatod, kevélységed ellenében -, hogy felnyissam szemed és megmentsem lelked a kárhozattól.
    Mindemellett a (nem kissé) degenerált erkölcsi érzékeddel és vallásellenességeddel nehogy már beleszólj bármely vallás rendjébe vagy a követők életébe. Fingod sincs a vallásokról, egyikről sem.
    Én pedig nem magam találom ki a "reklámozott" morális rendet, hanem lefordítom modern nyelvre azt másoknak, pontosabban közvetítem a lefordításokat. Az én "munkám" csak a terjesztés, ami keresztényi kötelesség, még ha bűnös is az ember, márpedig minden ember az.
    Ha a modern világban élő minden keresztény ember tökéletesen kivonná magát a modern környezetből, vagyis "kivonulna a pusztába", akkor hozzád nem jutna el az Örömhír. Vagyis életedben nem találkoznál olyan emberrel, akit te magad hitelesnek tartanál - és ez csak egy, a logikai bukfenceid közül.

Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2021.07.20. 21:04:45
  • TokraFan
    Tetsuo
    Olyan ember mondhatja el hitelesen, aki maga is aszerint él! Elomndhatja ugyanakkor hiteltelenül bárki..Erre vagy kiváló példa Te, meg orsós és bandája, továbbá mondjuk a keresztények kb. 90%-ka.. Aki maga sem képes betartani, az milyen erkölcsi alapon ítél el másokat ugyanazért, amire ő sem képes? Mit nem értesz ezen? Ha valaki arról papol, hogy mindenki bűnös aki nem tud úszni, akkor joggal röhög a képébe a fél világ amikor kiderül róla, hogy saját maga sem tud.

Érted...Te nem azt mondod, hogy "gyerekek, szerintem így és így kéne élni, de mivel én sem vagyok képes rá, másokat sem ítélek el", hanem napi szinten idehányod, hogy mindenki aki nem helikopter, az egy megveszekedett modern sátánista barom akiknek pusztulnia kell. Amiből persze egyenesen kovetkezik, hogy akkor saját magadat is ide érted, mivel magad is úgy élsz, mint a többi "sátánista, modernista barom".

A Bibéiát pedig hagyjuk, csak egy tömény ellentmondás halmaz az elemző gondolkodásra képtelen emberek számára.

Persze az állandó "káros modernitás" mantrád is ultragáz, miközben magad is a modernitás eszközeit használod napi szinten (pl. velünk sem kőtáblába vésett rovásírással kommunikálsz). De ezt már végigvettük párszor, eddig sem értetted meg,. Illetve szerintem megértetted, csak sajnos a csúti elvbarátaidhoz hasonlóan Te is a tévedhetetlenség önhipnózisában szenvedsz, és képtelen vagy beismerni a tévedéseidet.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.07.20. 05:46:26
  • defiant9
    Ilyen az amikor a konteós az elmélete összeomlása utáni kognitív disszonanciáját úgy próbálja oldani hogy annak a látszatát kelti hogy ő emelt fővel távozik. Persze tudjuk hogy ez nincs így, mivel nem tudott reagálni az érvekre.
    Ráadásként az 1 bolond 100-at csinál elv mentén jó szokása szerint még tol egy kis propaganda reklámot.
  • Tetsuo
    Az utóbbi hozzászólásokban a személyeskedésen kívül csak a modern ideológiák katyvaszától agymosott tömény baromságok vannak, amire nem reagálok, leginkább azért, mert már reagáltam jó néhányszor és hasonlóan érdemtelen válaszok jöttek rá.
    Az abszolút erkölcsnek nincs valódi alternatívája. És aki szerint ezt csak egy szent ember mondhatja el hitelesen, annak ott a Biblia. Olvassátok el az elejétől a végéig!

• defiant9
    A legviccesebb hogy a progresszív változást dekadenciának nevezi, miközben a múltba réved és bibliai tradíciók alapján mondaná meg hogy mi helyes és mások hogy éljenek (miközben saját magát - jó rasszista konzervatívként - elegánsan a felsőbbrendű uralkodó árja fajba pozícionálja)
  • TokraFan
    Tetsuo
    "Én sem mondom, hogy az ateista materialistának, vagyis a szcientista, naiv realistának az öngyilkosság lenne a legelfogadhatóbb döntése, hiszen az életnek, pláne a világnak szerinte nincs értelme."

Csak egyetlen probléma van! Az Ateista nem mond ilyeneket, ezeket kizárólag Te képzeled oda, te adod a szájába! Tehát saját magad képzeteivel kerülsz ellentmondásba, nem az Ateista önmagával. Akkor lenne igazad, ha mondjuk én ateistaként napi szinten leírnám, hogy a világnak nincs semmi értelme, majd másnap posztolnék egyet arról, milyen faszán éreztem magam a Maldív-szigeteken. Az ateisták nem mondják, hogy a világnak nincs értelme, sőt, javarészt ők kutatjják a világunkat és nem az ős vallásos idióták, akik 1 milliárd évig egyhelyben topognának ha rajtuk múlna, és csak mantráznák a mesekönyvet az idők végezetéig (ki ki a magáét, mert még abban sem képesek megegyezni, melyikük istene nem létezik).
    Ezzel szemben Te saját magad fogalmazol meg tökéletesen ellentmondó állításokat, Te írod le ezeket, nem valaki más adja a szádba. Mondom, fingod nincs a "hiteltelen/képmutató/ellentmondás" szavak jelentéséről és a fenti, tökéletesen értelmetlen és buta hasonlatod alapján az is világos, hogy funkcionális analfabéta vagy.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.07.19. 04:25:46
  • TokraFan
    Defiant
    "A képmutatást egyébként nem ítéli el a biblia? Ettől kellene első körben megszabadulnod."

A csávó a legkértékonyabb, legveszélyesebb fajta. Bármit képes magának bemesélni. Szertintem Ő az a típus, aki bérkit felakasztana egy póznára ha lehetősége lenne rá, majd megmagyarázná, hogy ehhez nem csak joga volt, de direkt rendelt küldetése és kötelessége, az un. "ősi tudás alapján" (fake). A "képmutatás" szót, nem ismeri. A mesekönyve megtestesült tükörképe. Ellentmondások halmaza, sok esetben egyetlen hsz.-en belül. Totálisan komolytalan, sőt, vélhetően súlyos mentális beteg!
  • TokraFan
    Tetsuo
    "Ukrajna NAGYON megszívta, és mivel egyfajta proxyháború színtere, még jobban meg fogja szívni - sajnos. Ahogy az Arab Tavasz országai és a legtöbb egyéb ország, ahol Ámerika demokratizált."

Ezt megint úgy adod elő, mintha az "Amerikai beavatkozás" előtt olyan marha nagy bódottában éltek volna az emberek ezekben az országokban. Irakban -hogy csak egyetlen példát említsek- idegméreggel irtotta ki a saját polgárait az eszelős barom unokatesója. Csodás világ lehetett ott. Meg a többi, diktatórikus szutyokban is. Vagy maradjunk a saját szemétdombunkon: mennyivel jobb volt az orosz -pardon, szovjet- beavatkozás itt nálunk ugyebár. Csupa öröm, nemzethy egység, szeretet, béke és nyugalom. Ja nem. Ezerszer jobban éltem már a 90-es években is, mint előtte bármikor. Én direkt szeretnék kérni még pár ilyen "USA beavatkozást".

"Többszörös állampolgárságú jöttmentek, kalandor paraziták lesik, mit lophatnak még, mit tehetnek tönkre."

Nézz szét itthon. Nem kell ehhez "USA beavatkozás". Nemzethy ős keresztény barátaink is lelopják rólunk a gatyát. Csak persze a szokásos szelektív szűrőddel nézelődsz már megint.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.07.19. 04:05:21
  • TokraFan
    Ezzel tökéletesen egyetértek...

(mi a p*cs van ezzel az ótvar SG-vel, már az sem működik, ami eddig még ment, pl. a "válasz" link)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.07.19. 03:52:08
  • defiant9
    "Én éppen fordítva mondtam, vagyis ha alárja, jogosan zavarja el a népe"
    Ez milyen törvényből következik? És akkor Porosenko-t aki végül pár hónap múlva aláírta miért is nem zavarták el?
    Ukrajna egy szuverén ország, jogában áll társulási szerződést kötni az EU-val, amit a parlamentjük már addigra el is fogadott, csak Janukovics meg a moszkvai hatalmi érdek ütközött:
    Miért nem írta alá Janukovics a társulási megállapodást?
    Annak alapján, ami Janukovics környezetéből ismert, az ukrán elnök eredetileg arra készülhetett, hogy aláírja az EU-val a társulási és szabadkereskedelmi megállapodást, majd ennek birtokában elkezd alkudozni Oroszországgal, engedményeket kicsikarva Moszkvától (pl. gázár csökkentése).
    Oroszország viszont egyértelműen azt várta Janukovicstól, hogy a keleti Vámunió felé vigye Ukrajnát. Janukovics azonban nem akart egyértelműen elköteleződni Moszkva mellett, a társulási megállapodás az EU-val viszont remek lehetőségnek tűnt a számára, hogy zsarolja az oroszokat. Az ukrán kormány már 2012-ben parafálta a szerződést, és nem különösebben érdekelte, hogy mit is tartalmaz valójában a szöveg.
    Oroszország nem úgy reagált, ahogyan azt Janukovics szerette volna. Moszkva 2013-tól keményen fellépett az ukrán vezetéssel szemben, azzal a céllal, hogy erővel vegye rá Kijevet a kurzusváltásra. Az oroszok értésére adták az ukrán vezetésnek, hogy ha alá merik írni az EU-val a társulási megállapodást, akkor mindennek vége. Ukrajna elveszíti Oroszországot kereskedelmi partnerként, és egyéb fenyítéseket is kilátásba helyeztek. Az orosz vezetés úgy élte meg, hogy most elkezdődött a döntő csata Ukrajnáért a Nyugat és Oroszország között.

Vegyük észre hogy a történetben nem szerepel Amerika, Putyin volt aki saját önző érdekei alpján úgy keverte a lapokat hogy a végén nála maradjon a Krím, ami egyértelműen illegitim a nemeztközi jog alapján, ez rengeteg ország ki is nyilvánította, köztük az EU és Magyarország is, még úgy is megtettük hogy köztudott hogy Orbán ahol teheti Putyin meg Hszi Csin seggét nyalja. Az hogy te más állítasz az kb. a vicc kategória, nem vagy nemzetközi jogász.

"Ahogyan a luxus élvezete sem az"
    Ahogy mondtam számtalanszor a képmutatásoddal van a probléma, én nem ítélem el azokat sem akik luxusban élnek, csak közben ne prédikáljanak vizet mert az jellemtelen. Számtalanszor el lett mondva hogy lenne lehetőséged a tradicionális magyar életvitelre amiről folyamatosan papolsz, de csak a szád jár, ha arról van szó hogy akkor irány a tanyavilág és éld ősink életét akkor rögtön füled farkad behúzva elfogynak az érveid. Na ezzel az álszent viselekdéseddel van gond.

"Ugyanis nincs Rolls Royce-om."
    Ezért csak dörgölődzői a dekadens nyugathoz, de egész biztos vagyok benne ha megtehetnéd akkor fejest ugranál bele.
    Az is dörgölődzés amikor a dekadens nyugatra mentél dolgozni és akkor is amikor a globalista fogyasztói társadalom luxusára csorgatod a nyálad.
  • Tetsuo
    Én éppen fordítva mondtam, vagyis ha alárja, jogosan zavarja el a népe. Itt egyértelműen és tipikusan amerikai felforgatás eredményeként történt a puccs.

Neked beismerem, a szexet is élvezem és a jó nőket is megnézem. ;-) Ezek egyike sem bűn a keresztény értékrend szerint. Ahogyan a luxus élvezete sem az - bizonyos körülmények között. Persze nem is az élvezetről, hanem a tetszésről volt csak szó - vagyis nem a gyakorlatról, hanem az elméletről. Ugyanis nincs Rolls Royce-om.
    Nem miattad, mert neked abszolút semmilyen szempontból nincs jogod, nincs logikai érved bírálni az említetteket, hanem más olvasók miatt közlöm, hogy igen, az eredeti és végső cél elszakadni az anyagiságtól, aminek fontos része a világi örömök. Eleddig ez meglehetősen kevés embernek sikerült és egyre kevesebbnek fog, mert a Sátán uralta materiális világ globális rendszere maga alá gyűri az embert.
  • defiant9
    "Egy ukrán elnök lehúzhatja a rolót, ha az EU-val társulási szerződést ír alá és bizony jogosan,"
    Tehát akkor Janukovics magának köszönheti hogy elzavarták, nem Amerikának. Más akart mint amit a népe egy jelentős része, főleg mást mint a kieviek. Így akkor meg is dőlt a szépen kirakott konteód.

"keresztény embernek nem tetszhet egy drága, kényelmes, ember alkotta tárgy?"
    Tetszhet, csak közben vizet prédikálni az képmutatás, amiről beszélsz méregdrága multinacionális(=globalizált) vállalatok luxusautói azok a fogyasztói társadalom csúcsát képviselik, és igenis a 'dekadens' nyugathoz való dörgölődzés amikor isteníted és a nyálad csorgatod erre a +100 milliós luxusra.