859
valheim-cover.jpg
Minecraft + Fallout + Dark Souls
  • zorrobomber
    Tudom, ez már rajtad nem segít, de ezért szoktam kézzel is bejelölni annak a hullának a helyét ahol a fő cuccaim maradnak. Később ha már erősebbek lesznek a skliijeid, egy furkósbottal pucéron is nagyobb eséllyel jutsz el a hulládig. Egyébként ha nincs rossz,nagyon zárt helyen, akkor nem nehéz visszaszaladni a cuccokért.
  • harras25
    Sziasztok

Fél napot játszottam a játékkal. Első két halálom:
    - nem engedett aludni ha nincs tűz, szakadt az eső és a kialudt tüzet nem tudtam feléleszteni sehogy. Ezért a házban raktam tüzet és felgyújtottam magam
    - azt hittem ha úszás közben a fej a víz felett van nem hal meg az emberem, nem fogy el az oxigénje. De igen, elfogyott.

Végül belejöttem de hogy minden szereléshez a közeli ládához kell menni eluntam, az összes cuccom, fegyverem vittem magammal. Senki nem volt túl veszélyes, míg nem a fekete erdő mélyén míg egy varjúval társalogtam egy csontváz hátba támadással kicsinált. Ez volt a harmadik halálom. Mivel semmim nem volt feltámadáskor és jó messze éledtem újjá egymás után jött negyedik, ötödik, hatodik halál. És már nem is látom hol van a lootom az erdő mélyén mert mindig az utolsó fűbe harapás helyét mutatja. Úgy érzem tizenkét óra játékot dobtam ki az ablakon, nem is tudom ezt folytassam vagy kezdjek újat vagy hagyjam az egészet a fenébe. A kritika szerint nincs büntetve az elhalálozás. Hát dehogynem, ha váratlan.....
    Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.06. 13:35:11
  • Ironman2
    Arról sajnos nem tehetek.
  • gvarga12
    patch fent van a szerveren is mar beenged
  • Marsszonda
    Valoszinu,nekem se megy.
  • gvarga12
    mizu a szerver nincs meg patchelve ?
  • shaba23 #373
    Tegnap végre volt időm játszani :D Mákom volt a mocsárral, mert 4 vagy 5 kripta volt a legelsőben, nem győztem haza hordani a vasat. Közben már főztem a fagypotikat, készülve a következő lépcsőre. Estére kimaxoltam a szükséges felszerelést és mivel megvolt a 3. boss helye a térképen, elindultam. Aztán elindultam még 7x... Amilyen egyszerű volt a 2. boss, olyan szopatós a 3.. Nagyon figyelni kell a staminára, mert az a szűk keresztmetszet. Ha az elfogy, akkor a karakter is... De végül csak meglett. Szerencsére az első ezüstbányát az isten háta mögött kellett megnyitni, mindentől jó messze, ahová sem hajó sem teleport alkatrészeket nem vittem :) De a "gyosan" meglett az első 100 ezüst, közben 2 sárkányfej és egy farkastrófea is, így most már farkasköpenyben várom, hogy olvadjon az ezüst a kohóban :)
  • Random_
    Ha beázik elalszik, ha felgyűlik a füst akkor is elalszik. Van egy videó a működéséről, ezt ajánlom. A srácnak sok hasznos vidije van a témában.
  • shaba23 #371
    Egyik tüzem úgy ég, hogy a falon ki van ütve egy négyzet, kívülről 3 oldalon elkerítve, fent pedig rövid oszlopokon tető. És folyamatosan kialszik.
  • gvarga12
    a tuz folott tetonek kell lennie
    en speciel az egyik oldalon vagy sarokba epitek kemenyt
    oszlopokra teszek tetogerendat igy el tud illanni a fust de nem esik ra az eso
  • shaba23 #369
    De én minden játékban pecázom :) A fűtést hogy csináltátok meg? A ház közepén ég a tűz, felül nyitott a tető, de hol füstöl, hol meg kialszik...

• Infrath
    nekem soloban igazából utso teendőm volt végre megtalálni :D
    egy icipici kis black forest szigeten volt nem is adta be csak szinte közvetlen közelről..
  • shaba23 #367
    Nekem rohadtul nincs meg a vendor...102 nap alatt...megvan egy stack coin és nincs mire költsem :)
  • MekNzi
    Bazdki, pedig már egy pillanatra azthittem komoly :D
  • Infrath
    black forest(fekete erdő) -ben van mindig
    és random
    több helyen spawn -olhat, de ahol először találod meg ott lesz egyedül örökre
    Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.03.23. 19:22:04
  • shaba23 #364
    A vendor random, hogy merre van a világban? Vagy azért viszonylag közel a kezdőhelyhez?
  • shaba23 #363
    Pause button added. ja, nem :)
  • Marsszonda
    "A megerősített ládák méretét visszacsippentették 6x4"
    Növelték,6x3 volt
  • Ironman2
    A megerősített ládák méretét visszacsippentették 6x4-re a mai patchben.Meg még pár dolgot is visszavettek:

Waahaa! This was a long one. Sorry for the delay, but we were waiting for a specific patch to the steam socket API, and it just went live today! (the fix in question is not listed in the steam changelog). I recommend you to make sure steam has updated to the "Mar 22 2021" version (Steam->Menu->Help->About Steam). Steam will of course automatically update itself to this version. Lots of big and small changes in this patch, some gameplay tweaks and some bug fixes.

NOTE: Don't forget to update your server as well.

* Campfire,Bonfire & hearth take damage when dealing damage
    * Reinforced chest inventory space increased to 6x4
    * All boss drops can now float on water
    * Sunken crypt entrance tweaked (to stop tombstones from getting stuck)
    * Fixed rotation of Wood tower shield on item stands
    * Deathsquito & Drake trophy drop rate increased
    * 1 & 2 Star creature HP fix
    * Night-spawning wolves should be easier to tame now (should stop trying to run away & despawn after starting to tame)
    * Harpoon does not work on bosses anymore
    * Ingame console disabled by default (add launch argument "-console" to enable)
    * The console command for enabling developer/debug commands has been changed to “devcommands” from “imacheater” and a warning message has been added.
    * Improved enemy projectile reaction system
    * Battle axe tweaks (hits multiple enemies easier)
    * Player knockback force is affected by equipment speed modifiers (IE heavy gear will reduce the knockback from enemies)
    * Blackforest stone tower tweaks
    * Ward system fixes (You can no longer place a new ward where an enemy ward overlaps)
    * Comfort calculation fixed
    * "Failed to connect" error message fixed
    * Serpent trophy stack fix
    * Missing Moder spawn location in some worlds fixed (NOTE: For existing worlds "genloc" command needs to be run manually in a local game with dev commands enabled to generate new locations, this is only needed if your specific world has this issue, this is not very common)
    * Megingjord item-collider fix
    * Added a slight use-delay on Hammer, Hoe & Cultivator
    * Hammer remove auto-repeat added
    * Better network bandwidth handling (should work better on low bandwidth connections & also use higher data rate if possible)
    * Dolmen location fixes (Stop top stone from falling for no reason)
    * Fixed removing item from item-stand not always syncing item stats
    * Server list refresh button can be pressed before the entire list has been downloaded
    * Better bad connection detection
    * Fixed issue causing server to send more data the longer a client was connected
    * Localization updates
  • Infrath
    már arra vagyok kiváncsi mikor fognak műremekek megjelenni
    mikor pac-man -t, mario-t belerajzolják a szigetbe mint terep rajz (csaik fönt jó magasról lehet látni a képet)
    vagy hogy mikor fognak eljátszadozni a "sign" táblákkal :D
    pl. a creativerse játék ban is >katt<
    bár itt 50 a max karakter nem 10k de megoldják :D
    Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.03.23. 01:32:22
  • shaba23 #359
    Csak elmentem már a 2. bosshoz. Kicsit túl voltam már gearelve, így nem igazán okozott sem nehézséget, sem meglepetést. Igen, én ilyen lassan játszom a játékot :D Igazából csak a vas miatt öltem meg :D
  • MekNzi
    Sokszor elég lenne fél perc pause, ezért ha nem muszáj nem lépek ki meg vissza, főleg hogy több idő a töltés mint maga amire szükségem lenne, így sajnos nem buli, hogy nem tudom megállítani a játékot.
    A modot azóta sem sikerült beüzemelnem, ha valakinek esetleg működik, vagy próbálja segítsen már hogy mit b*szok el.
  • gvarga12
    Koszi es megegyszer bocs, hogy rahuztam a bosst a bazisra.
  • Vampy
    De, a kazamatakban lehet banyaszni ilyen saras foldet, abbol jon ocskavasm amit beolvasztva tudsz femet kesziteni. Az meg ugye egy uj vilag :)

Par helyen a felszinen is lehet talalni, de a fontebb emiltett helyeken egyszerubb.
  • shaba23 #355
    Relog megoldotta :) A mocsár nem ad hozzá semmi új bányászni valót?
    Utoljára szerkesztette: shaba23, 2021.03.20. 12:02:51
  • shaba23 #354
    Az mitől van, hogy bronz fejszével nem tudom vágni az ősi fákat a mocsárban? wiki azt írja, hogy az kell hozzá.
  • shaba23 #353
    Egyébként a pause funkció nekem is hiányzik.
  • Infrath
    mondjuk single be télleg nem lenne rossz a pillanat állj esc -el
    az egy kényelmes jó option
    warframeben is van jó/kényelmes az néha

csak aztán néha otthagyod lecsukva 15-30 percet és mikor újra belépsz/startolsz
    néha nem tud felállni a gép újra és szoktak lenni érdekes hibák :D
    (fekete kép, átzuhanás a térképen, nem tölt be a térkép stb.)
    Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.03.19. 19:24:12
  • PiszkosFred
    Ma vette meg a jatekot, portal fejeltosnek tunik :)

Nem tudom en sem a valaszt, csak tippelgetek. Egyszer jartam ugy, hogy ismeretlen helyen ebredtem masnap belepve a jatekba, de ez lehet azert, metr bug volt, lehet azert, mert amig meloztam, a csalad jatszott, passz. Nem tortent semmi extra es csak egyszer fordult elo. Mivel a vilag teljesen ugyanaz belepes utan, mint ahogy hagytad, es a vilagba is kb. ugyanott erkezel meg, ahol jartal, nem tudom en sem, hogy miert kell a pause, es miert nem jo a sima logout-login kombo, aranylag gyorsan megvan. De, mivel van mar ra mod, igy az igeny tobbszor is felmerult, vagyis nem alaptalan.
  • Infrath
    karakter spawn? kifejtenéd pls?
    van vmi bug, hogy vízen logolsz be akkor elrepülsz belépéskor és meghalsz /most mondtam vmit..
    nem értem mert én is így tudom elmenti és folytatod ahol abbahagytad
    amit elveszít az a pihenő effect meg ha van rajta vmi aktív effect pl méreg ellánállás
    de akkor visz magával 2 fát 5 követ és több potit.. de a legjobb a portál..

vagy csak a töltés zavarja?
    ki és belog?
    jah hogy télleg pillantat állj kell neki
    munka közben alt tab és vissza .. :/ (de jó egyeseknek :D )
    Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.03.19. 19:12:11
  • PiszkosFred
    Mivel a logout/login miatt nem respawnol a vilag, mint mas hasonlo jellegu jatekban, hanem a kilepeskor elmenti az allapotot singleben/offline jateknal es tenyleg ott folytatod, ahogy abbahagytad, igy gondolom a belepeskor karakter spawn lehet az, amit esetleg el akar kerulni, de ez meg kivedheto majd kesobb ezernyi modon (bazisok, portalok, stb.)

Hja, kozben mar 6 misinel jar a jatek, es meg meg sem jelent konzolra :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.19. 18:39:15
  • Infrath
    a kijelentkezés miért nem jó?
    mi vele a gond?
  • MekNzi
    Sziasztok, a mai nap megvettem a játékot, örömmel látom, hogy ismerős arcok már tolják ezerrel
    Aminek viszont kevésbé örülök, hogy nem lehet megállítani a játékot és hát sajnos néha dolgoznom is kell játék közbe, így hasznos lenne, megtaláltam hogy mod van hozzá, letöltöttem a Vortexet, illetve a Time mod -ot , elvileg bevan kapcsolva, de működik egyik parancs sem, mi az amit nem jól csinálok?

• Marsszonda
    Probléma megoldva,majd ott megtalálod a ládában a cuccokat amit dobott :D
  • Vampy
    Kulcsot ad, amivel be tudsz menni a mocsaras biom dungeonjaiba.
  • shaba23 #344
    Azt tudom, de valami +receptet ad? Nem emlékszem, hogy a szarvas a csonton (és így a csákányon) kívül adott-e még bármit
  • Vampy
    Gyorsabb favagas asszem
  • shaba23 #342
    Olyannyira nem sietek, hogy mióta megtaláltam a legközelebbi mocsarat napokat töltöttem egy új, jobb bázis építésével :)

A 2. boss megölése mit old fel?
  • gvarga12
    nahat ezt jol elqrtam, ramentem bonemassra eszakon Mascot portaljanal, jol megolt
    visszamentem cuccaimert erre odajott a portalhoz persze megint megolt
    most nem tudok odamenni a portalt meg a ladakat mindent szetvagnak az addjai :(
  • Ironman2
    Dógozunk sajnos taxisofőrrel a héten,hiányzik is a játék,beszélünk róla a melóhelyen :)))