859
Minecraft + Fallout + Dark Souls
-
#419 Nézd a jó oldalát, ezzel is fejlődsz.
Én is közel költöztem a fekete erdőhöz egyik bázisommal és folyamatosan megtaláltak, olykor csontik is jöttek.
Ha az otthonod akarod biztonságban első körben fenyőből csinálj egy rönk kerítést. Esetleg kapával emeld meg a bázisod magasságát hogy csak úgy ne tudjanak odasétálni a házadhoz.
Ha téged nem ütnek az enemy-k akkor elkezdik azt amit te építettél. workbench, bútor, veteményes, háziállatok. Nekem így ölték meg egyszer a malacaim máskor meg a veteményesem. Ezeket védeni kell valamennyire. Ahogy fejlődsz ezek a greylingek egyre kevesebb megerőltetést jelentenek. Persze szar hogy kizökkentenek, nekem is néha a bányászat fele azzal megy, hogy ezeket ütögetem le. -
#418 Szerintem csak nem találod el. -
harras25 #417 Kapok húst csak a vadállatok helyett ellenség mindenütt :)
A sok harcban azért kikupálódtam már, csak annak ellenére hogy nem vagyok fekete erdőben mégsem hagynak nyugodtan gyűjtögetni.
A második ágyeltűnés meg gyanús.
Ahogy az is hogy néha egyszerűen csattan a fegyver az ellenfélen de nem sebez. Aztán ha futok egy kört és ugyanazzal még egyszer megütöm már jó a hatás :))))
A trollokat én is tüzes nyíllal, csak marha nehéz ha közben törphordák ütlegelnek és fogy a stamina. Tényleg úgy érzem hogy 26 óra játék után megtaláltam a legellenségesebb környezetet ahová sikerült az új főhadiszállást felhúznom, tényleg egy perc nyugtom sincs itt.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.13. 09:34:23 -
#416 Egy spawn ágyad lehet és azt jelöli a térképen. Ha szétverődik, akkor sajnos így jártál, erre mindig figyelni kell.
Nem tudom, nekem eddig minden állat adott egy húst alaphangon. (gyík, szarvas, vaddisznó) az utolsó kettő még bőrt is ad mindig.
Megvan melyik fegyver mit sebez. Van olyan ellenség ami immunis egy típusú fegyverre. A fegyver sebzése a fegyver fejlesztésével nő.
Éjszaka veszélyesebb a környék, ha nem akarsz harcolni akkor át kell aludni az éjszakát. Ha a fekete erdő kemény, akkor még a mezőn és a sima erdőben gyűjtögess és fejlődj. A blokk pl nagyon hasznos a játékban. Egyik kézben a fapajzs másikban a fegyver és mikor ütne az ellen akkor blokkolsz. Ezután visszatámadsz, ha jó ütemben védekezel az ellenfél visszahőköl és ekkor kritikusat csaphatsz.
Az ellenségek respawnolnak, és van amikor kifejezetten támadnak, ekkor piros kör jelenik meg a térképen a házad körül., de egyébként, ha egy környéket kitakarítasz egy ideig nem jönnek. A trollokra én a tüzes nyilat használtam és mindig a fák között futkostam. Az ütéseit próbáltam elkerülni és a staminára vigyázni. -
harras25 #415 Na tegnapi tapasztalat:
lehet szét se vertem az ágyat
mert tegnap is egyszer csak eltűnt
a házam meg "mezőn" van de közel a fekete erdő
és a törpinváziónak sose akar vége lenni, pedig nest már nincs a közelben
sőt mintha a trollok is respawnolnának
szarvast kéne lőnöm, de az nincs, ellenség viszont rengeteg és aggódhatok az ágyam miatt
az mondjuk vicces volt mikor a fáklyát peckesesen tartva egy szál bőrtangában rohant át az erdőn a karakterem
mint aki az olimpiai lángot viszi körbe a vaddisznóknak -
harras25 #414 De nem volt messzebb. És mi lesz ha majd benen lesz 100 órám és nyolc kilométerre leszek a Zeró Spawn ponttól ? -
Marsszonda #413 És akkor mi lett volna ha az ucso agy ahol aludtal oda dob,de az meg messzebb lett volna mit az alap spawnpont? -
harras25 #412 na játszottam sokat, baráttal is, ketten
egy nagyon rossz dolog, meg sok kicsi
néha nem sebeznek a fegyverek és a leölt állatok nem dobnak húst meg bőrt
de ami nagyon kiborított:
jó messze felfedeztem de azért csináltam közbenső menedékeket és kijelöltem feltámadási pontoknak őket
az utolsó helyen több hullámban támadtak a törpök, pedig egy nestet leromboltam, de a holló mondta is hogy jönni fognak
végül muszáj voltam a bikatörővel splash damage-olni a ház ajtajában, mondom majd kijavítom/újraépítem
szétverődött az ágy és így is meghaltam
spawn pont: ahol a játék legelején kezdtem az első pillanatban
nem az az ágy ahol utoljára aludtam és még meg van
hanem kilóméterekre visszadobott oda, ahol legelőször dobott le a varjú
minden cucc nélkül
ennél a játéknál ekkor éreztem először, hogy gyűlöl engem....
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.12. 09:48:55 -
#411 magyar nyelven is elérhető a game csak option ben váltsd át
nincs felesleges szó amit a holló mond
folyton az ember szájába rágja mit kaptál/kraftoltál /mire való és hogy hova menj tovább és ott mit találsz és azzal mit kell csinálni stb. és így tovább
workbenck/munkapad Rain -
TheRainmaker #410 Ha a hammert elöveszem a Crafting fül alatt miért csak 5 recept van? Tanning rack az utolsó az Anvil meg a többi honnan jön? -
#409 Kajával tudod növelni, ideiglenesen :) -
TheRainmaker #408 Miért csak 25 életem van a játék elején, hogy lehet növelni? -
harras25 #407 Igen. Ezért ha meghalunk érdemes oda jelet tenni a térképen hátha megint meghalunk mielőtt visszatalálunk a sírunkhoz. -
#406 1. mert elfogy menet közben a staminád
2. nem veszik el, viszont azt hiszem mindig az utolsót jelöli a térképen -
TheRainmaker #405 A karakter miért sebződig miközben úszik a vízben? És ha meghalok majd utána megint de anélkül hogy felvettem volna az első halálnál a felszerelésemet akkor az első halál felszerelése elveszik? -
#404 ahogy gondolod:
- csinalhatsz uj terkepet uj karakterrel
- jatszhattok a meglevo terkepen egyutt a meglevo kariddal -
harras25 #403 Tényleg, ez hogy van ?
Nekem már benne van a játékban sok órám és ismerős jönne kezdőként csatlakozni.
Be tud jönni az én térképemre ?
A karakteremnél ami van inventory azzal kell kezdeni új mapot ?
Vagy teljesen új co-op játékot kell indítani ? -
Ironman2 #402 Még pörög a szeró,akik most kezdik a játékot jöhetnek,bár már mindegyik boss kivégezve,dungeonok kifosztva,de hamarosan wipe lesz,mihelyst megjelenik az első komolyabb patch.Részletek a #36-os kommentben! -
#401 A szarvasokat késsel is le lehet ölni, ha guggolva mögé settenkedsz és elsődleges vagy másodlagos támadással ráveted magad.
A szél irányát azért figyelni kell a minimap bal alsó sarkában, nehogy megérezze a szagodat.
Flint nyílvesszővel egy lövés minden szarvas a fa nyílvesszővel a csillagosba már kettő kell. -
#400 Trollokat inkább csak nyilazd le. Használd ki, hogy kisebb vagy, keress sűrűbb részt, ahol neki többet kell mennie, hogy elérjen. Torony pajzs annyira szerintem nem jó. Igaz, hogy nagyobb a védelem, de nincs parry lehetőség és jobban lassít, mint a sima pajzs. Amúgy a kicsi is elegendő szinten blokkol, ha a szintednek megfelelő helyen vagy. -
harras25 #399 Az íjászatba még én is belejöttem.
Azt tervezem, hogy a 3-as szintű munkapadból kihozom a legtöbbet. Már bőrcucc van rajtam, az utolsó fejlesztésekhez kell még némi szarvasbőr, vaddisznóbőr és csont. A szarvas a legkönnyebb már, a vaddisznók viszont lassan kihalnak. A fekete erdőbe meg amíg be merek merészkedni addig már több a troll mint a csonti. Egyébként lesből nyilazni őket is jó.
Aztán ha meg lesz a 12-es páncél, 3-as szintű durva íj, tűzkőfejsze és toronypajzs kipróbálom magam egy trollon aztán az első boss-on. A madarakat is eltalálom már, majd csinálok néhány jobb nyílvesszőt is.
A dárdavetésben 17-esig fejlődtem, de sokkal nehézkesebb mint bármi, ezt elhagytam,
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.08. 06:48:44 -
#398 flint knife ftw -
#397 lopakodj :) -
TheRainmaker #396 Oké kösz megpróbálom. -
lammaer #395 Feszitsd meg teljesen az ijjat (tartsd nyomva a gombot egy darabig), akkor minden szarvast egy lövéssel leterítesz -
TheRainmaker #394 Én ott elakadtam hogy az első boss megidézéshez 2 szarvas agancs kell, és még íjjal se tudom megölni a szarvast mert elfut. Nem érem utol. Egyet bele tudok lőni, többet nem. :) -
harras25 #393 Szuper.
Még egy.... A szürketörpszemet (nem tudom angolban hogy van, a fekete erdei köznépek) ajánlotta hogy égessem el. De amikor tűzbe akarom dobni azt írja "a szürketörpszem és a tűz együtt nem használható". A gyorsbillentyűre írja ezt, -
#392 a bazisod berendezesetol, pl. az oz bor ad egyet asztal szek agy ilyenek
zaszlo is ugy 18-19ig megy
-
harras25 #391 Az hogy alvás után hányas a kényelmi szintem mitől függ ? -
#390 "ha lesz nyilam, akkor a cél fölé kell célozni ?"
Igen :) -
harras25 #389 Köszi a segítséget
Eddig dárdával hadakoztam de túl erős ellenség még nem jött
a fáklyával a mélyerdőbe ezek szerint nyugisabb kaland, nem is értettem miért van ennyi eldobálva
akkor azért hogy szedjem fel
a trollt lehet megpróbálom dárdákkal megdobálni, vagy nyilazni, azt én sem gondoltam hogy majd hárítom a csapásait
a menekülés meg véleményes, mert a stamina öt csíkból is hamar elfogy -
#388 kis pajzzsal próbáljatok jó időben jobb klikkezni a bekapott csapás előtt akkor /parryzel/ és közvetlen utána többet sebzel ellenségre
ez függ a blokk erőtől, trollnál ne próbáljátok az elején fa pajzzsal :) -
#387 sorry, gamer kifejezés
meta > Az éppen legjobban bevált stratégia, fegyver, módszert értjük alatta.
a játékok sokszor változnak ezért változhat a meta is
ebben a játékban a blunt fegyó a meta
ha az end games meg van akkor az mindenre jó még pierce is van benne lox ok ellen
egyedül az 5. boss az amire más kell
a legjobb a frostner ellene mert az ember a bluntot húzza
de ha sosem volt kezedben blunt fegyó
akkor marad az end game kard
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.04.07. 10:16:55 -
#386 télleg még vmi
fáklyától félnek könnyű öszeszedni a cuccost
talán csak a zöld meg piros brute megy rád
nem az egész horda :P
dárdát el lehet hajítani
egér görgő a +képesség fegyóknak
pl. fejsze nem fegyó neki nincs ilyen (de néha szinttől is függ pl. az első fa bunkonak nincs +képessége)
igen az íjnak van esése
az esése meg a felhuzás javul a jobb íj/képesség fejlődésétől
az elején az íj miatt meg az első upgrade miatt kell 28 disznó bőr
a többi re már csak 1-1 darab kell majd mindig
ami lesz bőven ha utazás közben itt ott lelősz egyet -
#385 Köszi a tippeket, nagyon hasznosak! Bár tudtam hoyg számít a fegyver típusa, pl. csontikat bunkósbottal irtottam, de a sebzés színkódolása új infó. Illetve az mit jelent hogy meta? Csak angolul játszok, eszembe se jutott átváltani :) Elsősorban fejszére gyúrtam, haver meg lándzsára, pusztán szimpátia alapján :) -
harras25 #384 ez jó köszi
új karakter, sok vaddisznó vadászat a fejlesztésekhez, mindenhez bőr kell
a fekete erdő széléig merészkedem van ott egy troll (?) azt kikerülöm
a vaddisznókra a dárda vörös akkor az jó rá
a szürketörpök ellen is elég jó a dárda úgy látom a fekete erdőben, már muszáj lesz bemenni oda, csak ha sokan vannak az baj
az fura hogy a dárdát nem lehet elhajítani, de talán így jobb
ha lesz nyilam, akkor a cél fölé kell célozni ?
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.07. 06:54:22 -
#383 sokan nem tudják, de a fegyver típus sokat számít /slash, blunt, pierce, íj vagy csákány stb.
jelenleg blunt /bunkos ütő fegyverek a meta (az elején mondjuk jó a fejsze a második boss ig, de ha tudsz parry zni és bunkozól akkor már elejétől fejlődik a skill)
szürke - alacsony sebzés (ellenáll neki)
fehér - normál sebzés (nem rossz nem is jó)
sárga - magas sebzés (nem ellenáll)
ha story ban menetben elakadsz érdemes angol ra váltani és fordítani inkább mert az pontosabb
lásd a második boss drop ja
magyar fodítás miatt ötleted sincs mi a tök az vagy hogy mit tegyél vele..
pl. a lidérc :)
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.04.06. 20:42:13 -
#382 Számít a nézőpont is nyilván, de ja, inkább neked lehet igazad :) Én még mindig csak a flint axe-nál járok 40 óra után, és érzékelek nem nagy, de némi különbséget. Tény hogy az egy darab fegyver váltás is szignifkáns eredményeket hozott (stone axe -> flint axe). Szóval van különbség, de tény hogy a fegyver váltás az igazi.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.04.06. 19:35:45 -
lammaer #381 Hmmm... tényleg ennyit számítanának a skillek?
Nekem pont ellenkező benyomásom volt, a skill kb lényegtelen, a felszerelés dönti el hogy egy mobot lenyomsz e vagy sem.
Pl haverok oddadták a kezdő karakteremnek a levetett Iron fegyvereket, és már mehettem is csépelni a mobokat a mocsárba meg a havasba, kb zéro skillekkel.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.04.06. 16:40:27 -
harras25 #380 Arra utólag kerestem rá, hogy kell a térképre jelet rakni....
És a házamtól nagyon messze van, legalábbis már háromszor nem jött össze.....