Microsoft Flight Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AnuluWork
Olyankor mit lehet tenni, ha mindig ugyanazt a repteret és gépet teszi be, bármire is váltok át? A hangárban látom, stb., miután kiválasztom, fogja magát és a legutolsó reptéren kezd a legutolsó géppel.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Hát igen, az azért elég gáz, hogy ennyi idő alatt még nem sikerült ezt a hibát orvosolnia az alkotóknak.Én próbálok minél több videót megnézni, tanulni, hogy a lehető legpontosabb, legélethűbb repüléseket próbáljak megcsinálni, fejlődjek, de arra sajnos nincs időm, hogy egyhuzamban órákat töltsek a játékkal.Ettől függetlenül nagyon szeretem, nagyon szép, 4 éves konfigurációmmal is elfogadhatóan, élvezhetően fut, kár ezért a problémáért, eléggé frusztráló.
Nos igen ,de csak részben ,igaz ez sem a legjobb megoldás de a semminél több....
Hogy mire is akarok kilyukadni...
Tegnap-ma volt egy hosszú repülésem.
EIDW(Dublin)-KBOS(Boston)<#sniffles>
Ha mindent bele számolok kb 7 óra.....igaz a valós útra csak 6-ot írt de ez mind egy is.
Az tetszett még többek között hogy az idő csak nem akart múlni és a nap mindig ott volt mint mikor felszálltam...így aztán majd olyan volt mint egy időutazás (persze csak képletesen)
Nos itt az lett a vége hogy túlcsúsztam a pályán landolás követően és ugye ott a végén a tenger, így bukta a legvége,(de igazából kár volt megint az ATC-re hallgatnom,kb mint ha azt hinné hogy pár perc alatt 30E lábat tudnék ereszkedni,<#falbav>)....,már előbb akartam ereszkedni a leírás szerint is úgy írta,így a vége kapkodós lett és ebből lett a baj nagy volt a sebesség.
Na de ami a lényeg .
Gondoltam betöltöm amit a játék maga elment,(mivel itt a csobbanás miatt vége lett az útnak,Game over) amit én szoktam menteni azzal ugyan úgy jártam mint te,így már azzal nem szórakozok,nem is mentek soha....
A profilnál megkerestem azt az utat amit a játék elmentett,ha megszakadt egy út ha befejezted akkor is menti...betöltöttem,megkerestem a vége felé az egyik útpontot (mert azért még egyszer nem ülök végig ugyan ott 6 órát csak hogy rendesen landolhassak) és onnan még egyszer nekifutottam és landoltam rendesen...sikerrel...ILS is ment...(csak a magam megnyugtatására...)
Annyi hogy mikor betölti a játék akkor pár dolgot ,sebesség magasság stb ,fixálni újra be kell állítani ,de az útvonal IFR (High-altitude airways) és az ILS freki is benn maradt vissza töltötte (kétszer is megpróbáltam ,működött (gyakoroltam a landolást....
Ez egy Boeing 747-8 alap ami a játékban van.
Nyilván nem biztos hogy ez mindig működik ,ki kell próbálni ma még párra én is ránézek hogy is tölti újra be más géppel stb...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.04.28. 02:08:49

Forever>***eta32***

Sziasztok! Elmentett repülési tervet, (sem VOR to VOR, sem IFR) legközelebbi alkalommal nem tölti be a program, elölről kell mindent beprogramozni. Megszakított utat nem képes pontosan menteni a játék? Hónapok óta kínlódom ezzel a problémával.
AnuluWork
Köszi. Közben meg is vettem, de ez a letöltés ... 1x remélem azért véget ér ...
A játék "nem szinkronizál, próbáld offline vagy újra" fícsörön már túl vagyok. Szerencsére azt megoldottam és elkezdhettem a letöltést.

Elkezdtem olvasgatni itt is visszafelé. Azt a problémát, amit pl. egy nagyobb területre váltásnál írtatok (a fórumban Manhattan került szóba), azt javították? Vagy még mindig bekavar a windows defender file scannelése?

upgrade drágább, mindenképp rögtön azt vedd amit akarsz. Érdemes a Gamepass-t megvenni 300ft mert több ezret spórolsz. Én a középső csomagot vettem mert kb. 600ft volt drágább mint az alap, nekem a csúcs semmi vonzót nem kínált a felárért. A gamepass után is megmarad nyilván.

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

AnuluWork
Köszi.

Még két kérdés.

Game passal olcsóbb a deluxe verzió. Ez gondolom megmarad, ha éppen nincs game pass, akkor is? De érdemes azonnal deluxeot venni, vagy később valahol lehet upgradelni? Baromi régóta nem volt közöm a MShez store szinten. Fogalmam sincs mi vár rám a MSFS A game passt meg még nem próbáltam, azért eme buta kérdések.

Nincs, csak a +gép +részletes repteret kapod az extra pénzért.

AnuluWork
Sziasztok!

A három FS kiadásnál, a pl. steamen is jelzett különbségek (szebb repterek, + repülők) mellett az alap FS, a deluxe és a Premium Deluxe között más különbség nincs, ugye?

A NeoFly-ban hogyan lehet kirúgni a felvett pilótát? Egyszerűen eltűnt. A listában ott van, de nem lehet hozzárendelni semmit. A fotója sem látszik. Csak veszi fel a fizut, de nem csinál semmit.
Sziasztok. Segítséget kérek. Egy ideje azt csinálja a progi, hogy a World Map-ben megcsinálom az útvonalat, kiválasztom a gépet (bármelyiket), elindítom. Töltöget egy darabig, aztán kilép a Windowsba. A játék nincs "túlhúzva". A vasnak rendben kell lennie: i9-9900K CPU, 64 GB RAM, GeForce RTX2080 8 GB. Érdekes, hogy a training mód viszont elindul. Mi lehet a bibi?
macleody
Én ma sem szálltam fel Haitiről, be is bugosodott mikor drónnal megnéztem a felhőket, leálltak a motorok és be sem tudtam indítani utána.
macleody
Hujuj, az még tényleg odébb van 😊
Papirzacsi
kvamessze. :-) Az amazonas partján vagyok.

Utoljára szerkesztette: Papirzacsi, 2021.04.06. 20:52:58

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

macleody
Csao, hol jársz már délámerikában? Messze van még a Horn-fok?
mármint a ruddert nem használja.
És le is tér a kijelölt útvonalról? Illetve ha heading-et repül, akkor pl. jobbra forog az iránytű? Mert ha nem, az normális keresztszél esetén. A bedőlés is valamelyest, mert a robot nem használja a csűrőt.
Valamelyik nap volt egy kis időm és sikerült egy "kis" keresztszelet kikapni, 26 fokkal kellett elcsűrni, hogy arra repüljön amerre kell.
Valaki megtudja mondani,hogy mi az aktuális verzió szám? Hogyan frissül a szim?
Illetve,hogy miért van az,hogy van olyan reptér
Addon,ahol szint különbségi anomáliák vannak. Külfödi fórumon azt mondták,hogy az options-ban ezt be lehet állítani.
Melyik az a rész,ahol ez van?
Papirzacsi
Köthető valamelyik típushoz?
Mert a C172-n mág rég nem tapasztaltam ilyet és akkor is általában a rudder jel elcsúszása okozta, amit általában a pedál rugdalásával helyre tudtam tenni. A legutóbbi eset óta meg belekerült vagy 100 óra. :-D

Azt hittem csak nálam van...
Azt megfigyeltem csak akkor ha a kijelölt pálya (GPS vonal) egyik felén halad ,ha a másikon akkor vízszintesen tudja tartani az irányt,de egy idő után valami rejtélyes oknál fogva "elsodródik" vagy nem tudom???
Panaszkodtak is az utasok miatta....<#hehe>
Korábban ilyen hiba nem volt,ezt nemrég kaptuk valamelyik frissítéssel....
Kezdetektől meg van a játék és repültem is nem keveset AP-val ,így tuti valamit félre toltak a készítők...
Lehet az "új szél jelenséggel" van kapcsolatban..
Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.04.04. 13:09:38

Forever>***eta32***

Sziasztok!
Nekem olyan problémám van, hogy a robotpilóta egy idő után nem tarja a megadott irányt és bedől. általában jobbra, és nem áll vissza vízszintesbe.
Már próbáltam a modern és a legacy módban is de nem javult egyikben sem.
Szuezi csatornába beszorult egy hajó, ezt is berakták a játékba!

★★★★★

Nekem nem modern-en volt eddig,ezért volt szinte repülhetetlen néhány modell<#fejvakaras>....pár kedvenc is köztük.....
Nagyon köszi az infókat.....<#worship><#eljen>

Forever>***eta32***

Papirzacsi
Igen, a modern az új, ott nem tudsz állítani semmit. A régiben csúszkákkal tudod állítani az egyes tulajdonságokat, gíro, torque, p-factor, stb.
A gépek jelentős része nem kompatibilis a régi flightmodellel, így azt kiválasztva nagyon furcsa repülési tulajdonságokat tudnak produkálni.

PhantomAss
A flight modellek között lehet választani hogy régi v újabb legyen? Ezt nem is tudtam. Én alapból átállítottam mindent realisztikusra és kivettem minden segítséget. Most nincs fent a játék de majd megnézem milyenre volt állítva alapból.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.04.03. 08:37:49

GOOBY, pls

Köszi a tippeket! A flight modelt nem érdemes állítgatni, a modern-en kell hagyni, viszont az assistance-ban voltak segítségek beállítva. Most belőttem real life-ra, minden segítség off, így végre normálisan viselkedik 😊

Papirzacsi
"gyro, torq, meg mindenféle egyéb cucc"
Az új flightmodelben nincsenek ilyen beállítások, az a régi fsx-es flightmodel. A Modern beállítást javasolt alkalmazni, különben lehetnek meglepetések.

Nem tudom nálad hogy lehet ,de nálam sokszor a kisebb gépeket még taxizás közbe is alig tudom a guruló pályán tartani nagyobb szélben, felszállásnál meg teljesen rá kell kormányozzak,ahogy a leszállás is sokszor emiatt nem egyszerű...
Amint az előző hsz.-ban a kolléga is mondta nézz körül a beállításoknál,nálam is "realistic" minden segítség off.

Forever>***eta32***

PhantomAss
Nézd meg az options/general/flight model beállítást, és rakd realistic-re. Ott van gyro, torq, meg mindenféle egyéb cucc.
Ezen kívül az options/assistance/piloting fülön is lehet még állítani, ott van segítség a fel -és leszálláshoz (pl. auto rudder), lehet az be van kapcsolva nálad.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.04.02. 08:22:19

GOOBY, pls

Még az jutott eszembe, hogy a repülőgépek viselkedésének realitását lehet valahol állítani? Mert pl. most IRL élmény után repültem cessna 152-vel, és guruláskor úgy meg mintha sínen húznák, semmi propeller miatti elfordítás. XP11-ben vagy DCS-ben ott az erőhatás amit ki kell kompenzálni. Így felmerült, hogy mennyire egypálcás nézelődős és mit lehetne tenni ez ellen. A cél az lenne, hogy minél élethűbb legyen a repülési modell.

Ja, és láttátok a karton spitet? Nagyon vicces 😊

Ha már XP11, mióta kijött az FS2020 VR támogatása, nem használtam. De mivel nemrég frissítettem a gépem a GPU kivételével (aminek aránylag kis hatása volt az FS-re), megnéztem ma az XP11-et újra. Nos, meg kell mondja, érezhetően gyorsabb lett az új vastól. A DCS és az XP11 nagyon megköszönte, hogy átálltam az I7-4771+DDR3 rendszerről a 10600K+DDR4-re. SOKKAL gyorsabbak lettek, pedig a GPU maradt a 1080TI, memória mérete is ugyanúgy 32GB, mondjuk SSD-ből most SATA helyett M2-re ment az összes szimu. A látvány pedig hasonló, mert az FS-t le kell butítani a VR miatt, sőőt, igazából a kabin jobb az XP11-ben, mert ott 100% a res míg az FS-ben az sebességhez pl. a VR res-t lehúztam izomból.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.04.01. 20:47:36

Szimulátor a szimulátorban, futtassunk X-Plane 11-et az FS2020-ban H135 EFB-jén 😊

Első rész, de lesz több is.

★★★★★

Clidey
Na, örülök! <#vigyor>
Jó repülgetéseket! <#eljen>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Pedig szerintem van neki. Még ha kicsit nyakatekert is <#vigyor3>

Ha más nem, akkor annyi mindenképp, hogy minden add-on (scenery, repcsi, bármi) egy teljesen különálló mappába (Community) kerül, senki nem irkál-települ máshova sehova, így ha ezt a mappát (Community) ürited, gyakorlatilag visszakapod a gyári szűz FS-edet.

Ami azért nem egy rossz dolog. Nem kell egy uninstall után még órákat keresgélned a többi particiódon, hogy mit-hova szemetelt még el egy-egy addon. Nem tud elrejtve fennt hagyni neked párszáz megát - ha a Communityből eltűnik az adott add-on, akkor az tuti le van törölve. <#vigyor0>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

😊 Sikerült újratelepítenem. Az általad használt mappanevet alkalmaztam. És sikerült. Most már működik. <#nevetes1>
Nem volt probléma a szükséges mappa megtalálása, mivel csak kettő volt benne.

Szóval köszi mindenkinek a segítséget, és a biztatást!
Csak egyszerűen béna vagyok.<#circling> Nem látom át a MS koncepcióját a fáljstruktúrával kapcsolatban. De ma minden kiderül. Befejezem a reinstallt, és meglátjuk.
Eddig nem foglalkoztam vele de gondoltam akkor megnézem én is milyen ez az addon,.
Én is ide raktam, elsőre ment minden flottul.
Nem tudom nálad mi lehetett a gond.

Forever>***eta32***

Clidey
Nekem meg sose volt problémám az addonok felrakásával, szóval nem tudom. <#nemtudom><#smile>
Na, ügyes légy mostmár! <#email><#integet2>

Az az igazság, hogy most először próbáltam mod-ot feltenni. Szóval én nem csináltam semmiféle mappát. Lehet kellett volna?. Most már mindegy 😊 Már jön le a friss install.
Clidey
Annyit még megpróbálhatnál - ha nem szólok már későn - hogy ha nincs, akkor csinálsz egy Community mappát kézzel a "E:\WpSystem\S-1-5-21-2774915007-1966837399-3594388952-1001\AppData\Local\Packages\Microsoft.FlightSimulator_8wekyb3d8bbwe\LocalCache\" alá, az Official mappával egy szintre. Akkor lehet műxeni fog. Mert most nézem, te valami Packages nevű mappával lejjebb tetted a Communityt, ami szerintem nem jó.

Clidey
<#eljen><#papakacsint><#eljen>

Clidey
Fos.

A játék marketplace áruházában megjelent a Boeing 737 Max. Kiadója Bredok3D, még sosem hallottam. Van valakinek véleménye erről a kiadásról?
A hely jó,én a Sim-et az MS Store-ból vettem
Én is ide pakolom a cuccokat és megjelenik,bár az említett csomagot még nem próbáltam,viszont a Cseh reptér csomag működik
Én meg a livery-el szarakodok,nem értem az egészet
Nos rákerestem a *.gltf fájlokra. Csak itt, és ehhez hasonló helyeken talált:
E:\WpSystem\S-1-5-21-2774915007-1966837399-3594388952-1001\AppData\Local\Packages\Microsoft.FlightSimulator_8wekyb3d8bbwe\LocalCache\Official\OneStore\asobo-simobjects-vehicles\SimObjects\GroundVehicles\ASO_Baggage_Cart01\model De mind csak a WpSystem alatt. Ez téboly. Csak nem tudja az MS levetkőzni a baromságait. Mindent túlbonyolít. Ez csak egy játék, nem egy oprendszer.
Nos azt fogom csinálni, hogy MSFS2020 reinstal, és én is a FS2020 nevet fogom adni a mappának. Nem fogok kínlódni.

És nagyon köszi, hogy próbáltál segíteni!!
Clidey
Akkor csináld azt, hogy keress rá a meghajtóidon *.gltf kiterjesztésre. Ahol megtalálod őket, az lesz a te valós Community mappád, a random betűs FS Community mappájából pedig nyugodtan törölhetsz mindent.

A Flightsim.to-s linken vagy hülyeséget beszélnek, vagy csak és kizárólag arra az esetre vonatkozik, ha nem customizálod magadnak a programot telepitéskor.

Én magamnak állitottam mindent, így van egy FS2020 mappám (aminek én határoztam meg a helyét és nevét telepitéskor), amiben van egy Official meg egy Community almappa - ide rakosgatom a cuccaimat. Aztán az FS2020 mappával egy szinten van egy WpSystem ahonnan maga az FS indul, meg egy WindowsApps amit meg nem tudom mi a picsára használ, de biztos kell... <#zavart1>
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2021.03.19. 17:41:15

Ezt írják több helyen. pl. https://flightsim.to/help/general/locating-the-community-folder-of-my-game. És ahonnann letöltöttem: https://flightsim.to/file/397/hungaryvfr-fs2020
Még ide tudom elképzelni, de itt nincs Community folder: E:\WindowsApps\Microsoft.FlightSimulator_1.14.5.0_x64__8wekyb3d8bbwe\Packages
Nincs FS2020 mappám. Csak a helyet határoztam meg, a nevét nem. A Windows meg telepítette. Jól le is védte. Még megnyitni sem tudtam, Állítgatni kellett mindenféle jogosultságokat. Őrület.
De könnyen lehet, hogy én értettem félre valamit.

Clidey
Nem ide kell tenni, hanem a rendes FS2020 mappádba. Ebbe a mappába semmit ne rakj.