2470
Microsoft Flight Simulator 2020
  • bunny
    Nekem ma jött le az egész, mert nyaralni voltam. Csont nélkül.
  • Ombika
    Kellene egy kis tisztogatas ide…..
  • Papirzacsi
    A vitán kívül közölném, hogy a CTD-k száma nálam is növekedésnek indult az új update óta. Régebben csak repülés közben fordult elő ilyen, újabban pedig már a menüből is. De kivártam a hotfixig.
    Viszont a mai tapasztalatok felhúztak. Gondoltam letöltöm a hotfixet, az majd megold mindent. A majd 400 megás cucc 333 megánál behalt és nem mozdult. Ha leállítom, akkor azzal fenyeget, hogy letörli a játékot! :O Mégis most mit csinálj? Nem hiszel neki és leállítod, mert nem maradhat így a világ végéig. A fenyegetésnek megfelelően le is szedte a játékot, de minden fájlt a vinyón hagyott, amin lett így 150 gigányi szemét. Akkor jöhet az újratelepítés.. végüis csak 125 giga.. mi az... jajj... nem pár hónapja jött a hír valamelyik updatenél, hogy csökkentették az program méretét és már nem kell az új letöltésnél 125 gigát leszedni? Álmodtam volna?
    Telepítés elindul, de nem tölt semmit...40 percig 0 bájtot tölt le... Gép újraindít, rögtön megy a letöltés.

Következtetések -> ha az update leáll és nem indul újra és csak az újraindítás segít, akkor le kell állítanod az updatet és beszoptad, töltheted le az egész 125 gigányi lószart, ami pont olyan sebességgel csorog, mint bármelyik update, nálam 48Mbittel...
  • oneal1
    jeszus itt mi a szar folyik? :D

ezt nem akarjátok priviben folytatni? :D
    Utoljára szerkesztette: oneal1, 2021.08.02. 08:51:24
  • eta32 #1022
    Nos igen lehet itt "szintekről" beszélni ,de mikor valaki butának nevezi azokat az embereket itt a fórumon ,akik nem hajlandók játszani a játékkal amíg nem lesz működő képes ,vagy esetleg nem éri el azt a szintet amit ők elvárnak (nem is tudtak épp mert a javítás pár helyen rontott mint ártott) és ennek hangot is ad itt a fórumon,na az is egy szint igen...
    Annál lejjebb már nincs.
    Ezen nem tudom mit kellene és lehet még másképp értelmezni???
    Utána próbálja megmagyarázza a nagy semmit és csak ugyan azt a csontot rágja le unos-untalan....szánalmas

• Clidey
    Igazad van teljesen. Sajnos elkövettem azt a hibát hogy lesüllyedtem a szintjére, mert volt egy olyan naív elgondolásom, hogy felfogja és értelmezni is tudja azt amit az emberek írnak itt neki, de szemmel láthatóan nincs szerencséje a gondolkodással - csak fújja a faszságait ész nélkül.

Igen, általában minden mandatory frissités előtt érdemes a community mappát áthelyezni/átnevezni és egy üreset létrehozni a helyére.
    Nekem egyszer dobott ctd-t a SU5 után a mappon, de mióta a hotfix is fent van, tökéletesen stabil a program.
    Ez a cockpit tooltip-es átalakítás hatalmas kib.szás volt velünk PC-sekkel, de megértem hogy az Xbox-osok miatt szükség volt erre...azzal a szar kontroller izével nem lehet egyszerű mozogni a kokpitben így se
  • eta32 #1020
    Az a gond veled hogy rajtad a xanax sem segítene.
    Dobtam egy kis csontot és azon rágódsz egyfolytában véres szájjal ,semmi újat nem tudsz a mondókádhoz hozzá tenni.
    Nyugodtan sírjál tovább kisgyerek,mert megbántották a kedvenc játékodat és a csúnya bácsi rosszakat írt róla.
    Neked csak az a lényeg hogy "kinek hosszabb" csípem az ilyen mókusokat a nem működő és bugos dolgokról is megállapítják hogy jó az...
    Majd ha elfogyott a csontod,szólj ,dobok még.
  • BlueMaster
    Komolyan olyanok vagytok mint az óvodában...

Hogy a játékról is legyen szó, végül is ez a fórum erről kellene, hogy szóljon nem kakasviadalról... A lentebb írt problémáimat teljes mértékben megoldotta az, hogy mindent töröltem a community mappából. Ez a verzió nem szereti a régebbi verzióhoz készített modokat. A flightsim.to-n már jelzik, hogy melyik mod kompatibilis a Simupdate 5-tel.
  • Clidey
    "Ember te mégis kinek képzeled magad...???"

Ezt én is kérdezhetném tőled... Azért mert én spec nem osztom a véleményed, nem fröcsögök a szimulátorra mint te, egyből én lettem a feketeseggű...hát kapjál már a fejedhez jóember, nem te fostad a spanyolviaszt! Megnyugtatlak, te se hiányoznál itt senkinek...sőt...
    Tájékoztatlak, ez itt egy nyílt fórum, ahova bárki írhat! Te leírod a fröcsögésed, fikázol bő nyállal, mert olyan kurvára értesz a szimulátorokhoz is meg a programozáshoz is, hogy nyugodt szívvel ki tudsz jelenteni dolgokat tényként (asobónál nem tudnak programozni), én meg képes vagyok némi toleranciára, és tisztában vagyok mekkora feladat mindenki szájaízét eltalálni egy programmal (nem lehet...), micsoda iszonyat meló lehet ezt kompatibilissé tenni (nem lehet...) a végtelen számú hardervariációkhoz. Egy szóval se állitottam, hogy engem nem bosszantanak a bugok és hibák-hiányosságok, de képes vagyok elfogadni, mert mögé tudok látni picit a dolgoknak, nem jövök ide verni a nyálam meg nyafogni mint te, hogy nem működik a szimulátor.
    Ez köztünk a kurva nagy különbség, ezért vagyok én (szerinted) nagyképű.. Hát öcsém, nem kicsit vagy te elborulva magadtól. Kapjál már a fejedhez...

"épp annyit felfogtam amennyi kellett,a többi csak fröcsögés és nyálverés ..."

Vicces hogy pont te irod ezt, aki habzó szájjal fröcsög meg fikáz mert nem úgy fut neki a szoftver ahogy azt szeretné. Nálad aztán valami rendesen össze van kuszálódva ott a toronyban szépöcsém! Itt egyedül te fröcsögsz meg vered a nyálad hogy szopat a szimulátor - és mostmár igazából örülök is neki, kurvára de megérdemled a sorsod! Van rád különben egy gyűjtőfogalom: az ilyeneket mint te, úgy hívják hogy "vérpistikék". Nem magyarázom el a pontos definícióját, mert nemvagyok benne biztos hogy felfogod, de tökéletesen rád illik a fogalom.

"szerinted még diploma is elengedhetetlen ,hogy valaki megállapítsa egy játékról hogy működik vagy nem,számára jó vagy elfogatható stb."

Semmi ilyet nem mondtam/írtam, leszel szives ilyen hazugságokat nem állitani rólam. Bár...mondjuk ezzel csak magadat sodrod kellemetlen helyzetbe, s állitod ki a szegénységi bizonyítványod. Aki elolvassa ezt a pár hozzászólást, láthatja melyikünk (-> te) van elszállva magától...

Akarsz még tovább flémelni? Szerintem inkább ülj le a sarokba és dobj be egy xanaxot! Mindenki jobban járna vele...
  • eta32 #1017
    Ember te mégis kinek képzeled magad...???
    Attól hogy évtizedek óta "szimezel" ,máris te vagy a nagy megmondó emberke....az ilyenekkel tele a padlás meg a net....
    Ami a firkálásod tartalmi felfogását (már ami volt benn) illeti épp annyit felfogtam amennyi kellett,a többi csak fröcsögés és nyálverés ...
    Ha ennyire fáj hogy fikázzák a kedvenc játékod ,nyugodtam vissza bújhatsz mögé vagy ahova akarsz,így a fórumnak is jobb lesz...és nem kell tovább olvasni a sírásod-nyafogásod ha valaki rosszat ír a kis játékodra...
    Tuti senki nem fog hiányolni...
    Vagy úgy gondolod (val.színű) ahhoz érteni kell , szerinted még diploma is elengedhetetlen ,hogy valaki megállapítsa egy játékról hogy működik vagy nem,számára jó vagy elfogatható stb...
    (nem a programozói tartalmára gondolok)
    Na ezen látod nincs mit megmagyarázni és nem is lehet.
    Mint írtam is ha neked így jó toljad.... a kutyát nem érdekli ,attól még bárki le írja a véleményét akár a jót akár a rosszat,ide is és a hivatalos fórumra is.

• Clidey
    Hát...azt látom hogy elolvastad amit írtam, de azt kétlem hogy fel is fogtad.
    Szóval inkább hagyjuk. Nem magyarázkodom (nincs miért), és nem is írom le mégegyszer, ugyan azt...

Szóval fröcsögj csak itt orrba-szájba, ha az megnyugtatja a kis lelkivilágod. Nyílván te jobban tudod, jobban értesz hozzá mint én. Ez látszik kristály tisztán. Pláne ekkora hatalmas programozói tudással mint ami neked van. De a szimulátort véletlen se indítsd el, várj még vele legalább egy fél évet, addigra (talán) kiforrja magát. Vagy nem. De akkor se ess majd kétségbe, ide még mindig eljöhetsz nyafogni!
    Utoljára szerkesztette: Clidey, 2021.07.31. 17:30:14
  • bebaszov [ZSIR]
    Kijött egy kb 300kbyte-os hotfix, az official fórumon többen írták, hogy megoldotta nekik a random fagyásokat.
  • eta32 #1014
    Ha szerinted annyira értenének hozzá akkor most az állítólagos újabb kisebb javítással miért nem tudták orvosolni azt amit leírtak hibaként fagyás stb...
    Ja mert eddig jól működött és most meg megint kb 10 perc után befejezte helyettem a játék....úgy összeomlott mint még eddig az 1 év alatt soha
    Az hogy neked nem tetszik a fikázás azt már megszoktam....gondolom részese vagy a fejlesztésnek és még a rosszra is azt mondod hogy ,pedig nagyon nem az.
    Attól én még had mondjam el a véleményem és had fikázzam ,fizettem érte és most nem jó,de ha olvastad volna nem csak nálam...hiába a te példányod hibátlan és ha nem is te örülsz annak is mert a készítők sokat dolgoztak vele ..és akkor most el kell fogadjam így ?????
    "Ám ha már megvettem, használni is akarom"
    Szerinted én nem???
    Hidd el én is tolnám de most csak felszálltam lhbp-n és 5 perc után crash
    Most akkor ezt kellene erőltetnem....ja és dicshimnuszokat írni róla hogy de jó....
    Na és mivel veled ellentétben nekem nem ez az életem úgy szimek terén úgy másképp sem így vígan félre dobom ami játszhatatlan és egyenlőre meg sem közelíti a pár nappal ezelőtti állapotát.
  • Clidey
    Hát...lehet megszállottságnak is hívni akár...de az tény hogy szimulátorokon kívül nem sok minden más játékot használok.
    Ám ha már megvettem, használni is akarom. És az a pár évtized mióta ezt az ipart "űzöm", megtanított arra, hogy sajnos sokszor kell kompromisszumot kötni. Így én nem akadok fent például azon hogy a felhők most pixelesebbek. Minden bugját és hiányosságát figyelembe véve, még így is mérföldekkel előzi bármelyik konkurensét grafikai téren. És itt most a "grafikai téren"-en van a hangsúly. Ha realisztikus FD-re vágyom, még mindig az XPL-hez nyúlok.

Mindazonáltal programozó sem vagyok, de azt tudom, micsoda hatalmas kihívás egy azon szoftvert úgy megírni, hogy a Földön jelenleg létező összes hardverelemén és azok bármely variációján egyformán vagy közel egyformán jól teljesítsen az adott program. Épp ezért én nem állok neki fikázni a fejlesztőket hogy rámolják befele a bugokat a programjukba, rohadjanak meg, egy használhattalan szart adnak csak a pénzemért, minden peccsel csak egyre rosszabb lesz...satöbbi satöbbi. Pláne nem török felettük pálcát, meg minősítem őket mindenféle jelzőkkel...
    Én valahogy felérem ezeket ésszel, és belátom hogy kurvára nincsenek könnyű helyzetben - ennek fényében meglehetősen megmosolyogtató volt ahogy gyakorlatilag lefikáztad a programozókat hogy nem értenek a dolgukhoz, de előtte még bevallottad hogy nem értesz hozzá mert nem vagy programozó... Hát... gratulálok.
    Volt már hogy nálam is a játszhatatlanság határát súrolta, más meg vígan tolta neki. Ez van, így jártam, elfogadtam. De azért nem tettem félre hónapokra. Ez egy ilyen sport.
    Köszi a bíztatást, megyek és tolom is neki!
  • AnuluWork #1012
    Köszi.
  • eta32 #1011
    Szintén tapasztalok ilyeneket helyenként.
    Szerintem a plusz fps.-nek az lett az ára hogy vissza lett butítva a kinézet ,nyilván a konzolok is közre játszhattak ebben, de lehet semmi köze hozzá...
    Nem vagyok programozó nem értek hozzá ,de aki ezt művelte sem volt a helyzet magaslatán....Mosta felhők ultrán olyan "szépek" mint előtte high-on...
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.07.31. 08:49:40
  • eta32 #1010
    Ja így is meg lehet közelíteni.....ezek szerint aki elvárja azt hogy egy játék egyre jobb legyen és addig hanyagolja mert ahogy lentebb is írták helyenként játszhatatlan (reméljük csak rövid ideig áll ez fenn) rosszabbul is néz ki,ezt én is tapasztaltam ,ha nem is minden területen,akár a talajon akár a felhők kinézetében stb..
    Az mind buta ember....
    Úgy látszik még mindig nem értetted meg azt amit írtam,...
    Nem olyan dolgokra várok amik soha nem fognak bekövetkezni ,de simán félre dobom akár hónapokra is ha pl. olyan eredmény kapok mint a mostani update után.
    Azt minek neveznéd hogy eddig több mint 200 óra játék után nem volt annyi össze omlásom és olyan hogy a menü piszkálása közben kidobott az asztalra ,mint most 1 óra játék...bocsánat tesztelés után.....kb 4x
    Ja hogy még mindig korai hozzá férésű játékként kell kezelni, sajnos még mindig igen, ezért is nem tolom ha ennyi Buggal rakják tele.
    Ha szerinted ez butaság akkor erre nem tudok mit mondani legyen az.
    Gondolom te azt szereted ha valami nem működik úgy ahogy eddig és lépten-nyomon problémákba ütközöl ...egészségedre.
    Azért ahhoz is kell türelem de inkább valami féle "megszállottság" de nevezhetném más hogy is de...felesleges....
    Neked így teljesen rendben van megfelel ..hajrá toljad
  • macleody
    Valami képet tegyetek már be ahol szarul néz ki a játék, hagy nézzem meg én is nálam milyen az a hely, mert tegnap benéztem egy japán szigetre, ahol van egy vulkán és nem láttam változást a grafban.
  • RedRiot
    Sajnos még vannak gátszerűségek hidak helyén. :/
    Tegnap röppentem egyet a francia-svájci határ környékén, valami ritka fosul nézett ki. MIntha máshogy kezelné a textúrákat. Gömbölyű, sima tetejű hegyek, atom elmosódott textúrákkal. Ilyen szar látványt nem is tudom láttam-e már a játékban. :/ Mi folyik itt Gyöngyösön?!?! :O
  • BlueMaster
    Én sajnos nem vagyok ilyen türelmes, de nekem is hanyagolnom kell... Egész egyszerűen azért, mert játszhatatlan lett... Az egér nekem sem működik hiába teszem át legacyra, a repülőgépem lila kockás bármilyen festést állítok be, az eddig működő addon repülőkkel crashel... Lehet, hogy jobb az fps, sajnos addig nem jutottam el, hogy megnézzem. Ez egyenlőre egy nagy trágya....
  • Clidey
    Hát te tudod...mindenesetre jó türelmes ember lehetsz...
    Olyan dologra várni ami vagy egy hónap vagy egy év vagy soha sem fog bekövetkezni...én butaságnak tartom. De a te dolgod.
  • eta32 #1005
    Összességében a játékot hanyagolom ,míg nem jön egy Újabb javítás és az eddig jól működő dolgokat rendbe nem rakják....
  • eta32 #1004
    Gondolod hogy nem próbáltam?...:)
  • AnuluWork #1003
    Rendbe tették a hidakat New Yorkban vagy egyik-másik még mindig egy földnyelv?
  • ekre
    mukodik az eger, amit bemasoltal, abban le is van irva :) at kell valtani legacy lockra.
  • Clidey
    Hogy lehet hanyagolni egy mandatory update-et? Ha elinditod a szimulátort, automatice elkezd frissíteni...
    Utoljára szerkesztette: Clidey, 2021.07.29. 08:18:27
  • oneal1
    igen, pontosan ezért nem veszünk bányász kártyát :D
  • RedRiot
    Utánanéztem ennek a hőfok kérdésnek, nem árt a kártyának a tartós 85 fok sem. A lekapcsolási limit 95 fok körül van. A frekvenciát pedig elvileg már azelőtt elkezdi visszavenni, hogy a káros túlmelegedést megakadályozza.
    MSI Afterburneren azért állítgattam egy kicsit a biztonság kedvéért, így 77-78 fokon megy. Heti max. 6-8 óra FS-t azért így bírnia kell, bitcoin bányákban izzadó testvérei azért keményebb kiképzést kapnak. :D

"nem kéne amúgy 85 fokosnak lennie, lehet hülye kérdésnek hangzik de annál fontosabb, mikor takarítottad ki a gépet utoljára?
    Bár egy zárt rosszul szellőző ház miatt is lehet ilyen magas a hőfok!"

Ha koszos ventilátor vagy rosszul szellőző ház lenne az oka akkor nem állt volna be atom stabilan 85 fokra a hőmérséklet. A ventilátor sebességgel és az órajellel játszott úgy hogy tartsa a 85-öt. Amúgy egy böszme nagy ASUS házban lakik a gép, szinte elveszik benne az a pár hardver, jó a szellőzése.
  • eta32 #998
    Asszem egyenlőre hanyagolom ,tele rakták bugokkal rendesen....
    Az egér nem működik a műszerfalon stb...stb....
    Várok egy értelmes javítást ,mert így még messze az a szint mint a mostani update előtt volt ,már ami az értelmes használatot és repülést illeti.
    Vannak amik jók és jobbak lettek ,de sok mindent elcsesztek,de miért is nem lepődök meg rajt.
    Mostanában ez megy a játék iparban ,majd a felhasználók tesztelik és valamikor hónapok múlva javítják azokat amik korábban hónapokig jól működtek....
    Itt egy lista ,de gondolom ez sem a teljes BUG halmaz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    KNOWN ISSUES (Last update: July 28, 2021)
    Follow
    Avatar Support Updated : Today at 19:21 August 20, 2020 10:46

Please find below a list of other known issues and solutions (when available)
    INSTALLATION

Leaving the title while downloading content for 10+ minutes causes the download to restart in Content Manager.
    Workaround:
    Restart downloads if title is suspended during content download

MENU

Unable to navigate through some of the menus due to freezing or the cursor jumps around and does not interact with menu elements.
    Workaround:
    Stop or pause any downloading content, restarting the game, connecting a USB mouse, and even opening the Xbox Guide and closing it again

CTDs

Downloading ~25 GB of content and entering a flight durations of 2+ hours may cause a crash or service disconnection issue
    Workaround:
    On Xbox: press the Xbox (jewel) button on the console face once, which places the console into connected standby mode. Then, press it again to wake it back up.
    Sim may crash after connecting / disconnecting peripheral
    No known workaround at this time
    Sim may crash when flying with AI traffic
    Workaround:
    Set AI Traffic settings off by going to General > Traffic > Aircraft Traffic Type > OFF
    Sim crashes when returning to default profile for Mouse from a custom one
    Workaround:
    Users who are unable to manipulate the aircraft instrument panels due to using a custom profile for the Mouse and are unable to switch to the default profile for this bug can work around this by switching to the Legacy interaction model.

MULTIPLAYER/ONLINE SERVICES

Xbox Live Friends will not appear on in-game leaderboards unless a friend request has also been sent and accepted within the sim
    Workaround:
    If users do not see leaderboards propagating as expected, ensure that friends are added within the sim
    Marketplace is greyed out
    Workaround:
    You have have run into an authentication issue and have been switched to offline unintentionally. You can manually change it by going to Options > General > Data > Online Functionality to ON
    At the end of an activity, the result screen endlessly loads with nothing to interact with.
    Workaround:
    Close out and restart.

PERIPHERALS/CONTROLS

Syncing customized controller mappings from a PC build to console may cause the controller to become unresponsive other than the B button.
    Workaround:
    Select the Default controller profile in your PC settings and sync the updated settings to the Console. Go to Manage Game > Saved Date > Delete Your Profile
    Use an external mouse attached directly to the console to update to the Default controller profile and then customize as needed.

User can get stuck in the Freelook view and be unable to bring the cursor back up
    Workarounds:
    Restart the flight, this will set the Cockpit Camera Type back to Fixed Look.
    Use a mouse and press the scroll wheel in, this will change Camera Type back to Fixed Look.
    Go to Options > General > Camera > Cockpit Camera > Toggle Home cockpit mode "OFF".
    Xbox players using the Thrustmaster T.Flight HOTAS One: Mappings on the Controls screen does not match the labeling of the buttons and axes on the peripheral.
    Workaround:
    Though what you see on the screen is incorrect, if you make an assignment through scanning it will be accurate. Do not use the drop-down to create your mapping.

SCENERY

Textures in Free Flight do not properly render nearing both the North and South Poles
    Workaround: Select another location for Free Flight

Groups in Free-Flight causes TIN Data to fail to continually load in during Multiplayer
    Workaround:
    Leave the group
    Re-enter gameplay with open MP Settings

AIRCRAFT/AVIONICS

Plane altitude is different than expected
    No known workaround

COM radio unexpectedly goes off frequency shortly after departure on IFR flight plan
    Workaround:
    To recover, the user can tune back to the previous frequency.

Pilot informs ATC they are descending to their assigned altitude even though they're still below it
    No known workaround

Fuel information not saving in flight (FLT) files so user starts off with no fuel
    Workaround:
    Refuel after flight loads

FLIGHT PLANNING

User will not be able to launch a saved flight plan using a deleted aircraft. The FLY button in the loading screen will be disabled with no messaging.
    Workaround:
    Re-install missing aircraft used in saved flight plan
    Create new flight plan with valid aircraft installed

User may see incorrect duplicate waypoints in their flight plan
    Workaround:
    Click on the destination and press "insert before" to enter your waypoints in the correct order

On VFR flight plan aircraft automatically under Flight Following without having request it
    Workarounds: Depending on whether the flight departed a controlled or uncontrolled airport the steps to cancel Flight Following will differ:
    Uncontrolled Airport
    After taking off and when the option becomes available, tune to Departure and cancel Flight Following.
    Controlled Airport
    Take-off and exit the airport's airspace.
    Tune to the tower of a nearby controlled airport (may be the one that you just took off from).
    Request permission to land.
    After given your landing clearance cancel your landing intentions.
    Tune to Departure.
    Cancel Flight Following.

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.07.28. 20:59:49
  • Rudi50
    Van már ebben shared cockpit meg visszajátszási lehetőség?
  • eta32 #996
    Még nem jött le (lassú a net) de kíváncsi leszek.
    Mellesleg hozzá szólva a GPU terhelés hőfok kérdéshez.
    Nekem eddig is 100%-os terheléssel ment,a hőfok is 80 körül mozgott.
    Volt hogy Angliából átrepültem Amerikába folyamatosan egyhuzamban ,ment kb 6 órát ,gond nélkül.
    Vagy a keleti partról a nyugatira megszakítás nélkül.
  • Solt
    Pedig a bányákban is mennek így 7/24-ben hónapokig, "évekig"... :)
  • oneal1
    dettó! :)
  • macleody
    Azért én nem tolnám folyamatosan 2-3 órát 85 fokos gpu-val :)
  • Solt
    100%-s terhelésen a 85 fok teljesen normális, nem lesz tőle semmi baja...
  • oneal1
    tartósan biztosan nem jó neki a 85 fok de ha néha ennyi akkor nem lehet baja.

nem kéne amúgy 85 fokosnak lennie, lehet hülye kérdésnek hangzik de annál fontosabb, mikor takarítottad ki a gépet utoljára?

Bár egy zárt rosszul szellőző ház miatt is lehet ilyen magas a hőfok!
  • Mozes
    Nekem is pont így megy a GPU, fel is tűnt elsőre, mert korábban nem ilyen volt!!

Tuti nem lehet baja, tudja azt a driver, hogy mikor kell visszavenni a teljesítményt vagy mikor kell a ventilátor fentebb venni...
  • RedRiot
    Az előbb elmentem én is New Yorkba, és döbbenet. 58-60fps simán. Az épületeket is szépen betöltötte. Hirtelen forgolódásnál vagy kamera váltásnál egy másodpercre tényleg visszaesik az fps és akkor néha látható ahogy a high detail épületeket betölti, de még nem zavaró. VR-esek panaszkodnak erre hogy ott már zavaróbb a jelenség.
    Még Párizst néztem meg, ott olyan 50-60 között volt az fps és az épületeket nem töltötte be olyan szépen mint NYC-ben vagy Bolognában.
    Mindent azért nagyot javult az optimalizáció.

Az tűnt még fel hogy a GPU végig 100%-on megy, 85 fokon. Nem túl forró így? Nem árt a kártyának? Maga a program stabil, a képen sincsenek hibák.
    Utoljára szerkesztette: RedRiot, 2021.07.28. 11:43:54
  • Mozes
    Teszteltem én is.

WQHD-ben, New York reptér, ultra minden, eddig 28-30FPS volt, most 59-60FPS..... nagyon nagy az ugrás. Londonban is próbáltam ott is majd 2x a növekedés!!

Viszont nekem ugrál az FPS, főleg ha forgolódok a kabinban, akkor egyik pillanatról a másikra leesik 60ról 30-40-re és utána vissza.... remélem ezt rendbe hozzák, mert különben nagyon nagy a fejlődés!!

Config: Radeon 6800XT, Ryzen 5900XT, 64Gb 3600MHz RAM, NVM2 SSD..... WQHD, 100% rendering és ultra minden
  • RedRiot
    Végre lejött volt időm egy rövid próbára:
    -nem tudományos összehasonlítás, de kb. 20fps-el gyorsabb. (Bologna felett (kisebb photogrammetry város), enyhén felhős időben 38-40 helyett 59-60fps kisgépen repülve)
    -akadást, mikro-stuttert nem tapasztaltam
    -pop-in nekem nem volt (vagy volt csak engem nem zavaró mértékben)
    -az erdők jobban néznek ki, sűrűbbek, nincs az a 10 méterenként lehajigált fák jelenség mint a néhány előző patch idején
    -fotogrammatria jobb lett, legalábbis Bologna jól nézett ki. Nem csak a közvetlen közelben lévő épületek jelennek meg részletesen hanem a távolabbiak is, nem az van hogy 2 kilométerre már fekete nukleáris sivatag a táj, néhány fekete gúlával a magasabb épületek helyén
    -az új, részletes világtérképről indulva atomgyorsan betöltött. Nem tudom ez mindig így lesz-e, de ilyen gyorsan még soha nem töltött be a szimuláció

konfig: Ryzen 3600 / RTX 2060 Super / 32GB RAM, 1080p - 120% rendering (jobban olvasható így a műszerfal)
    detail: jellemzően high, felhők és textúraméret ultra

Szóval így első blikkre nagyon fasza lett a patch.