2468
Microsoft Flight Simulator 2020
  • Clidey
  • Vizipok56 #1585
    Ez volt a megoldás, köszönöm!!!! (Vettem egy A0-ás papírlapot...)
    Előtte egy DA-62 -essel repültem, ott nem jött ez elő bekapcsolt CFD mellett sem, ezért nem is gyanakodtam rá) Köszönöm még 1x!
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.11.28. 14:23:12
  • Clidey
    Mert ez nem a thermal fícsör
    Menj szépen be az 'Assistance' menübe, és ott tedd OFF-ra az 'Aerodynamic visualization (CFD)' opciót.
    Aztán végy egy üres papirlapot és írd le 100x hogy "amihez nem értek azt nem piszkálom"! (bocs)
  • Vizipok56 #1583
    Erről beszélek:
  • Vizipok56 #1582
    Sziasztok! Találkozott már valaki azzal a problémával, hogy a DC-3 esetében a Thermal ha kikapcsolom, ha nem, mindenképpen megjelenik?
  • macleody
    Hát nincs, valamiért baromira nem működik. A sima pilótát be tudom tenni de a copilot nem jelenik meg. Csak úgy megy ha a heli interior xml fájlban átírom a lod0-át lod1-re. Pedig a cessna-nál is megy frankón ha beírom a pilot_0-át meg a pilot_1-et.
  • macleody
    Lehet megvan, mindjárt megnézem működik-e.
  • macleody
    Nem találtam olyan fájlt a többi gépnél ahova be lehet írni a pilóta meg másodpilóta helyzetét.
  • PhantomAss
    A többi gépbe nem próbáltad? A boeingben nekem is van, de a helibe nem tudom belevarázsolni.
  • macleody
    Raktam be másodpilótát, hogy ne unatkozzak a hosszú úton
  • PhantomAss
    Próbáld ki hogy csak a joyt / gázkart dugod be, úgy betölt-e. Lehet h valamelyik usb portot nem szereti. Szórakozni kell vele de ha a warthogot nem szereti az gáz. Nem hinném hogy a játék a ludas mert ahogy mondod sokan használják probléma nélkül.
  • macleody
    0:45 check, 1:04 loading screen, 2:35 menu. De nekem nem warthog van, meg gondolom függ a felrakott addonoktól is.
  • bunny
    Lemértem. 1:00 a check update-ig, 1 percig kergeti (digi giganet) és végül 2:50 warthog nélkül a menü betöltése. Ha rádugom akkor 20mp után crashel, majd 2. próbálkozásra 3:05 a menü. Szóval mondjuk 15mp extra de leginkább a gond, hogy 99% crash első indítás. Warthog nélkül sose crashel és ugye gyorsabb is. Szóval végülis a borzasztó eltérés leginkább abból adódig, hogy fél percel eldobok a crash miatt meg még egy picit még ráhúz az egész. Nem annyira katasztrófális, de százalékosan azért jelentős, mindez csak azért mert rádugtam a joyt ami egyébként szerintem a szimes világ legalább felénél az amivel repül, szóval nem egy ritka extra különleges valami.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2022.11.25. 22:47:19
  • VDomino
    Ez a kemény approach, mint a kád széle.
  • macleody
    Tudja valaki ez melyik reptér?
    Ok, hülye vagyok, Kai Tak.

Utoljára szerkesztette: macleody, 2022.11.24. 17:21:24
  • PhantomAss
    Kihúztam a warthogot és így kb 30mp-el hamarabb töltött be, 2 perc alatt. Crash viszont nincs. Kiváncsi lennék nálad mennyi idő alatt tölt be a játék.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.11.24. 13:57:03
  • macleody
    Persze, az LHSimeshez.
  • bunny
    Próbáld már ki, hogy lehúzod és úgy indítod, aztán egy gép restart után rádugva. Nekem borzasztó nagy az eltérés időben.
  • PhantomAss
    Én warthoggal használom de nem tapasztalok ilyesmit. Sem lassu töltés sem crash.
  • Vizipok56 #1567
    Ugye ehhez akarod használni és nem a default LHBP-hez? https://lhsimulations.com/LHBP_v2__Budapest_Airport_for_MSFS/
  • bunny
    Régi nyűgöm a lassú indítás. Nem tudom, más használ-e TM hotas warthog-ot, de nekem az a tapasztalatom, ha rá van kötve és úgy indítom az fs2020-at, akkor egyrész kibaxott lassú másrészt legtöbb esetbe első indítás crashel. Viszont ha nincs rádugva, akkor sokkal gyorsabban és biztosabban indul. Más is tapasztal ilyesmi?
  • Clidey
    Sorry, én nem használok ilyen úri huncutságokat.
  • macleody
    Köszi, sokat segítettél, már majdnem azt hittem hogy a GSX PRO a sz@r
  • Clidey
    De legalább önkritikád az van...
  • macleody
    Úgy látom teljesen hülye vagyok ehhez a GSX PRO-hoz, letöltöttem az LHBP-hez a profilt, de semmi nem működik, nem jönnek az utasok, a jetway összevissza áll, mintha két különböző tipus lenne.
  • Clidey
    Lehet valamennyi torzulás van a kokpitben, de szerintem nem számottevő. Annyit tettem csak én is hogy egy picit jobbra tettem a pilot view-t mert a függőleges ablakkeret pont beletakart az előre-nézetbe, pl leszálláskor eltakarta a pályát. De ezt leszámítva és pár elég vicces-trehány textúrától/mappolástól szerintem nagyon jó kis cucc.
  • PhantomAss
    Erre vártam :) Szép lett! Most már csak a Hun VFR új verziója hiányzik :)
    Fene se tudja, de vr-ban kicsit furcsának tűnik nekem a DC-3 fülkéje, maga a fülke óriási de nagyon közel van az ülés az ablakhoz. Nem szeretek vele repülni mert nem tudom belőni a a nézetet. De majd még próbálkozom.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.11.22. 08:58:27
  • Clidey
  • macleody
  • macleody
    Akciós most az FSRealistic: Black Friday
  • bunny
    Na, az is haladás hozzám képest :) Jah, lehet kell még egy kis időt adni nekik. Köszi!
  • PhantomAss
    Én továbbjutottam, lejjebb vettem a sebességet kb 90-re és utána vissza 103-ra, továbbengedett. Viszont utána 2 teljes kört kell repülni balra és jobbra, ott nem engedett tovább, és nem volt időm próbálgatni. Egy kicsit lehet bugos ez a rész.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.11.16. 20:33:09
  • PhantomAss
    Csak a felszállást próbáltam de megnézem ma
  • bunny
    Kipróbáltam a vitorlázó tutorialt, a basic controllban amikor azt mondja, vegyem vissza a tempót 103km/ó -ra és trimmeljem ki - ott valaki továbbjutott? Mert hiába trimmelem ki kb oda (ugye baromira nem lehet a sebességmérőn pont a 103-mat megtalálni) de csak repülök, repülök, repülök és egy kumma szót nem szól többet.
  • Vizipok56 #1552
    :-)))) Köszönöm, akkor megnyugodtam! :-)
  • Clidey
    Természetesen. Known bug from iniBuilds :))))) Még pár peccs és használható is lesz.
  • bunny
    Nyilván régi gépről érdemes váltani, én pl. a 4gen-es gpem cseréltem 10gen-re, mert ugye se M1 se DDR4 nem ment bele. De mondjuk egy 10600K + gyors DDR4-ről ami van nem feltétlen érdemes csak azért váltani, hogy gyorsuljon a repszim. És ugyanígy a GPU, a 1080TI-t cseréltem 6800XT-re, papíron ég és föld, valójában minimális gyorsulás. Atom felesleges lenne lecserélni egy 7xxxx AMD-re vagy 4xxx nvidia-ra, mert egyik se fogja megadni a stabil 90 fps-t a HP reverben, akkor meg minek költeni. És ha igaz amit írsz mindez a memória miatt.

A DDR5-tel pont az a baj amit írsz, hiába nagyobb a freki, olyan latency idők vannak hogy ajaj... DE a DDR4 is úgy indult, aztán gyorsult, szóval én most ott tartok hogy ülök a se**emen és próbálom a jelenlegi gépet optimalizálgatni, és egy stabil 45FPS-sel nagyon boldog vagyok.
  • nibron
    CCD (Chiplet) magában foglalja a CCX (Core Complex)-eket. A CCD-ben van maga a CPU core-ja, régebbi típusoknál a cache-el együtt, újabbaknál közös cache-el. Gyártási jelentősége van, a tervezési időt és a dokumentációt csökkenti. Elég bonyolult dolog, bele kell nézni a processzorba. Google-zd fel, és inkább a képeken nézd át, hogy mi mit jelent. Érthetőbb és vizuálisabb:).
    Szóval az a helyzet, hogy ez nem befolyásolhatja a cpu alapvető működését. Persze pl. a közös cache használata felgyorsítja a végrehajtást ill. az adatanalízist, de nem ez a lényege.
    Minden processzor és régebben az mmu, azonos olvasási és írásciklusokkal rendelkezik. A valóságban azonban nem csak magát az IO műveleteket kell nézni, hanem az utasítás bekerülésétől (értelmezés), a befejezéséig. Régebben az utasításbeolvasás kezdetétől, a következő utasítás beolvasás kezdetéig voltak a utasítás végrehajtási ciklusok. Ma már két utasítás végrehajtása között a cpu belül végez más tevékenységeket is. Tehát az IO ciklus olvasáskor és íráskor ugyanaz, így ugyanazt a sebességet kell produkálnia. Viszont ha belevesszük a cpu-t is az utasítás dekódolással és végrehajtással, akkor az írási ciklus 1-2 órajellel megnövekszik, mert az íráshoz adatelőkészítést kell végezni a cpu-n belül. Magyarán ha az olvasási ciklushoz 6 órajel szükséges, akkor az íráshoz 7, extrém esetben 8 (nem néztem utána csak hasra ütöttem, de ez a lényeg). Így ha az olvasás egy teszten ~45000MB/s, akkor az írás csak kismértékben maradhat el, Azért írtam, hogy saccperkáné 42000 körül kellene lennie.
  • Vizipok56 #1548
    Sziasztok!
    Szembesült már valaki azzal, hogy az új A310-300 -as az fps-t kb. 10-14 -gyel csökkenti? Pl. KLGA-n állva 21-23 fps-t kapok, míg egy A320NX (és a legtöbb gép esetében) esetében ez 31-34?
  • macleody
    Azt mondják azért van, mert a 3800xt 1CCDs, jelentsen ez bármit is :D
    A 3900, 3950, 5900, 5950 a dual CCDs.