Microsoft Flight Simulator

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

...közben külföldiek ajánlottak egy módszert hogy a PSXT+Realtraffic kombóval megoldható a dolog, ha követésre állítom a realtraffic szoftverben a kiválasztott repülőgépet, így nem tünteti el, mindig a 200km es sugár középpontjában marad.
Fél év kihagyás után örömmel vettem észre, hogy a frissítések után lehetőség nyílt más repülőgépek, hajók és bármely objektum automatikus kamerás követésére. Sajnos csak az álló repülőgépemtől kb. 200 km-nyi hatótávig, utána visszaáll a kamera az én gépemre. Aki jártas ebben, tudja-e, hogy létezik e FSX-hez hasonló mod, ami emulálja a gépem pozícióját a drón kamerához, vagy egyéb módszert hogy megszűnnének ezek a korlátok? Néha kedvem lenne a PSXT-vel karöltve követni valós forgalmi repülőgépeket indulástól a célig, főleg ha valami ismerős utazik valahova. Kb. úgy mint a radar24 3d nézetében, csak ugye itt szórakoztatóbb a látvány. / FSLTL követése nem vált be, mert van némi késés, plusz az útvonal se mindig passzol, túl stabilan repülnek a-ból b-be.
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2022.12.13. 03:44:25
CptSAB
Januárban tervben van a PMDG 737-600 beszerzése, hacsak nem 450 lesz már a dollár árfolyama.. 😛 azonban érdekelne, hogy a 737MAX az eltelt 1 év foltozgatásai után javult vagy maradt továbbra is a nagy-nagy felejthető kategória. Régen a 9 és az X alatt ha csak szimplán "kötöttségek" nélkül akartam repkedni valami európai MALÉV/Wizz útvonalat, akkor simán a Posky/Project Airbus/Eric Cantu féle vasak is jó szolgálatot tudtak tenni. Másra meg ott volt az iFly ha időm mint a tenger volt. De itt MSFS alatt nincs olyan nagy kínálat még. Ha esetleg a karácsonyi szezon alatt a Marketplacen valami kedvező ajánlat esne, akkor lehet rávinne a lélek. Igaz nem nagyon rajongok a glass cockpites feelingért. De valami épületes vélemény jól jönne, mik a hibák. Youtubeot végignéztem. Külföldi fórumokba beleolvasgattam, általában nem azt írták le mi nem jó, hanem csak a szokásos sza*r, fo*s stb.

Más téma. Kipróbáltam ezt a tegyük be a pilótát, másodpilótát a cockpitba, config fájlos átírást, de én azzal találkoztam, hogy pl. kis Cessna 150-ben meghülyült a rádió iránytű. Középen fent a mágneses oké volt, de a rádiós az szinte folyamatosan tekeredett el, a Hetesi-árok felett azt hittem rosszul látok, ahogy a hosszún a műszerekre tekintettem. Más is tapasztalt ilyen anomáliákat ezzel a cockpit hekkeléssel? Maga a rendellenesség azzal oldódott meg, hogy visszaírtam az eredetire az aircraft.cfg-t, így eltűntek a népek, cserébe viszont végre a 340 fok 340 volt.

Akinek megvan a GKS Balalajka.. kérdésem az lenne. A függesztmény választó "ikon" kattintási pont a "VOR/ILS notesz" jobb oldalán működik valakinek? Kattintgatok de semmi. A gép alapban a törzs alatti és a két szárny póttartállyal jelenik meg. Ha nullázom a naftát a felszállósúly konfigurálásnál, a pótok akkor is ott maradnak. Így csak annyit tudok tenni, hogy dobálom őket. Csak hát na.. igazából megnézném a többi konfigurációval is. MSFS Storeból való a masina, szóval nem ORBX és nem Simmarket. (Azért 5 hónapot várni, hogy valamit ki lehessen végre fizetni..., de legalább féláron volt)
PhantomAss
Megjelent a Wilga, az Ancsáig kihúzom ezzel talán

GOOBY, pls

Hypo
Fincsi Maestro

Vizipok56
Sajnos amíg a pöcszongorista bohócot el nem takarítják, esélyünk sincs az Ancsára...
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.12.05. 13:33:23

"Ne verje a gyereket az, aki nem eteti!"

PhantomAss
Nem szoktam végig nézni mert túl hosszú, de remélem tényleg betartják a szavukat és jönni fog hamarosan. Egy éve is kb ezt mondták egy dev videóban, és van a yt-n 4 hónappal ezelőtti videó ahol a kész géppel repülnek. Szóval nem tudom mi tartja őket vissza, gondoltam hogy talán orosz kötődés miatt az agyatlan szankciók áldozata lett ez is.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.12.05. 12:56:23

GOOBY, pls

Vizipok56
Ismerős érzés.... Anno a MIG-21 -essel voltam így - mindkét Steam előfizetésemre megvettem...:-(
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.12.05. 12:44:31

Vizipok56
"We"re very, very close" - hiszem, ha látom!!!!<#boxer>

macleody
Azt láttam de nem tudok vele mit kezdeni. Le kell állnom már a vásárlással, elkapott a gépszíj <#vigyor>
Clidey
Ti nem szoktatok Dev Q&A-t nézni? <#fejvakaras><#ravasz1>

az An-2 jön...jön...jön!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Vizipok56
Azt nem tudom, de az elemek adottak hozzá... <#bee1>
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.12.05. 08:17:18

macleody
Ez mi hogy lemerül a tablet a Cessna 414-esben? <#vigyor> Fel lehet tölteni valahogy?
Vizipok56
Hát az Ancsánál szebb ajándékot el sem tudnék képzelni Karácsonyra...<#nevetes1> De - sajnos - gyanítom, nem lesz belőle semmi...<#ejnye1>
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.12.04. 23:46:39

PhantomAss
Van egy olyan gyanúm hogy az An-2 is háborús szankciók áldozata lett és egyhamar nem fog megjelenni. A fejlesztőktől semmi hír már vagy egy éve, de a gép régóta kész van.

GOOBY, pls

Clidey
De csak míg meg nem jelenik az An-2... <#ravasz1><#hehe>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

macleody
Nem vágom annyira ezeket a navis cuccokat, melyik a jobb? GTN750 Premium
vagy a TDS GTNXi?
Vizipok56
Kezes, engedelmes kis gép a 310R is - de nekem változatlanul Ő a kedvencem!!! :
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.12.04. 14:47:33

macleody
Valaki repült már a Vision Jettel? Érdemes megvenni? Pár napja megvettem a Cessna 310R-t, jó kis gép, most az a kedvenc 😊
Clidey
....és ő lesz a következő:

<#hawaii>

Clidey
Mifelénk hamarabb jár a mikulás, szerencsétekre <#idiota><#nyes>
Már tölthető!

Vizipok56
Ennél fényesebbre nem is lehetne! <#crazya>

macleody
Nem akarlak elkeseríteni, de a mikulás csak a jó gyerekeknek visz csomagot. Csizmádat kipucoltad? <#vigyor>
Vizipok56
Gyerekkorom óta nem vártam ennyire a mikulást! :-)

PhantomAss
<#eljen><#worship>

GOOBY, pls

Clidey
A mikulás zsákjába belegyömöszöljük! <#wink>

PhantomAss
Naon szépséges, remélem karácsonyra kint lesz 😊

GOOBY, pls

Clidey
<#hawaii><#ravasz1>

PhantomAss
Köszi, megnézem majd. Nekem nem steames a játék, de megvan a mappa.

GOOBY, pls

macleody
Ide kell kicsomagolni a fájlt:
\SteamLibrary\steamapps\common\MicrosoftFlightSimulator\Packages\Official\Steam\microsoft-aircraft-bell407\SimObjects\Airplanes\microsoft-aircraft-bell407\model\
Kép.
Fájl.
macleody
Megtaláltam a csajt, a rotor tetején gubbasztott <#vigyor>
Clidey
<#vigyor2><#nyes><#nyes><#eljen>

Vizipok56
Ez volt a megoldás, köszönöm!!!! <#integet2> (Vettem egy A0-ás papírlapot...<#bee1>)
Előtte egy DA-62 -essel repültem, ott nem jött ez elő bekapcsolt CFD mellett sem, ezért nem is gyanakodtam rá) Köszönöm még 1x!
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2022.11.28. 14:23:12

Clidey
Mert ez nem a thermal fícsör <#law><#nevetes1>
Menj szépen be az 'Assistance' menübe, és ott tedd OFF-ra az 'Aerodynamic visualization (CFD)' opciót.
Aztán végy egy üres papirlapot és írd le 100x hogy "amihez nem értek azt nem piszkálom"! <#fogmosas><#nevetes1><#nezze><#nyes> (bocs)

Vizipok56
Erről beszélek:

Vizipok56
Sziasztok! Találkozott már valaki azzal a problémával, hogy a DC-3 esetében a Thermal ha kikapcsolom, ha nem, mindenképpen megjelenik?

macleody
Hát nincs, valamiért baromira nem működik. A sima pilótát be tudom tenni de a copilot nem jelenik meg. Csak úgy megy ha a heli interior xml fájlban átírom a lod0-át lod1-re. Pedig a cessna-nál is megy frankón ha beírom a pilot_0-át meg a pilot_1-et.
macleody
Lehet megvan, mindjárt megnézem működik-e.
macleody
Nem találtam olyan fájlt a többi gépnél ahova be lehet írni a pilóta meg másodpilóta helyzetét.
PhantomAss
A többi gépbe nem próbáltad? A boeingben nekem is van, de a helibe nem tudom belevarázsolni.

GOOBY, pls

macleody
Raktam be másodpilótát, hogy ne unatkozzak a hosszú úton <#vigyor>
PhantomAss
Próbáld ki hogy csak a joyt / gázkart dugod be, úgy betölt-e. Lehet h valamelyik usb portot nem szereti. Szórakozni kell vele de ha a warthogot nem szereti az gáz. Nem hinném hogy a játék a ludas mert ahogy mondod sokan használják probléma nélkül.

GOOBY, pls

macleody
0:45 check, 1:04 loading screen, 2:35 menu. De nekem nem warthog van, meg gondolom függ a felrakott addonoktól is.
Lemértem. 1:00 a check update-ig, 1 percig kergeti (digi giganet) és végül 2:50 warthog nélkül a menü betöltése. Ha rádugom akkor 20mp után crashel, majd 2. próbálkozásra 3:05 a menü. Szóval mondjuk 15mp extra de leginkább a gond, hogy 99% crash első indítás. Warthog nélkül sose crashel és ugye gyorsabb is. Szóval végülis a borzasztó eltérés leginkább abból adódig, hogy fél percel eldobok a crash miatt meg még egy picit még ráhúz az egész. Nem annyira katasztrófális, de százalékosan azért jelentős, mindez csak azért mert rádugtam a joyt ami egyébként szerintem a szimes világ legalább felénél az amivel repül, szóval nem egy ritka extra különleges valami.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2022.11.25. 22:47:19

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

Ez a kemény approach, mint a kád széle. <#nezze>
macleody
Tudja valaki ez melyik reptér?
Ok, hülye vagyok, Kai Tak.

Utoljára szerkesztette: macleody, 2022.11.24. 17:21:24
PhantomAss
Kihúztam a warthogot és így kb 30mp-el hamarabb töltött be, 2 perc alatt. Crash viszont nincs. Kiváncsi lennék nálad mennyi idő alatt tölt be a játék.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.11.24. 13:57:03

GOOBY, pls

macleody
Persze, az LHSimeshez.
Próbáld már ki, hogy lehúzod és úgy indítod, aztán egy gép restart után rádugva. Nekem borzasztó nagy az eltérés időben.

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

PhantomAss
Én warthoggal használom de nem tapasztalok ilyesmit. Sem lassu töltés sem crash.

GOOBY, pls