2468
Microsoft Flight Simulator 2020
  • nibron
    Szia! Priviben küld el a mail címet ahová dobjam a ledvezérlő progit. .NET7 kell neki. A gép betöltése után kell indítani, kilépés automatikus az MSFS-el. Konfigolni egyelőre nem lehet (csak 1 szombat délutánnyi időm volt rá), be vannak égetve a funkciók, pl. CMD A az AP led, VNAV az IAS led (majd leírom a levélben). A 738 BBJ-hez írtam (azt nyüstölöm), ha valamelyik nem az ami neked jó, szólsz és megváltoztatom (wazz most már tuti, hogy a mennyországba kerülök).
  • Hont
    Sziasztok! Megjött a cucc...Ez egy igazi ékszer a Logiteh-hez képest! Fú! Ilyenkor jön rá az ember, hogy mekkora egy szardarab az...
    Elkezdtem konfigolni, egyenlőre a reverst kivéve minden nagyon patika!
  • exTrem
    Na nekem ennek (is) az ára ment bele az ATPL-be
  • bunny
    Az ilyenre mondják, hogy szent őrültek :)
  • TokraFan
    Egy olyat én is! De ki lehet hozni olcsóbban is, csak utána kell menni és persze sok dolgot kell megcsinálni DIY.

Ez a faszi az egyik kedvencem. Az utolsó szögig DIY magának építette és az a durva, hogy ez egy 2DOF motion platform is egyben.

Itt a honlapja, képekkel.

Ezt a magyar urat ismeri valaki?
  • Vizipok56 #1701
    Én csak egy ilyet szeretnék... :-)

https://simonsolution.eu/product/fully-functional-737-max-cockpit-replica/
    Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2023.01.16. 18:11:50
  • Hont
    Az Alzában sikerült megcsipni egy HoneyComb tolóerő szabályzót 88700 birodalmi forintért...!
  • TokraFan
    Jó cucc a VIRPIL, én is agyaltam egy darabig, hogy veszek egy komplett szettet Grip-el együtt, de aztán az ára miatt végül letettem róla! Helyette a Warthogot ennek a videónak az alapján kicsit feljavítottam, viszont itt fontos az alkalmazott zsír típusa mert azzal el lehet rontani. Így most egészen kellemes lett. Space Simekhez teljesen jó, MSFS-hez pedig új szetett veszek, mert ide nem ideális (a TM Yoke-ot már megrendeltem, throttle még kérdéses, melyik lesz).
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2023.01.12. 23:25:19
  • TokraFan
    Na szuper, jó tudni! Mondjuk megvan már pár éve, akkor eddig elkerült a baj.
    (3 napja nem tudok belépni, az Sg főoldal most se jön be)
  • TokraFan
    Ezek sima 3D nyomtatóval készülnek, nagyon sokan árulnak ebay-en is meg máshol is. Arra kell figyelni, hogy minőségben elég nagy a szórás (értelemszerűen, az olcsóbb nyomtatókkal készültek közel sem olyan szépek, mint ami a drágább társaikból jön ki), sokan látnak ebben üzletet (megveszi 20dollárért a 3D terveket, aztán kinyomtatja és eladja 100 dollárért/pakk), tehát nézz utána, kitől veszed!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2023.01.12. 23:07:34
  • macleody
    Elkiabáltam, már a DCS topik is vacakol.
  • macleody
    Nálam nem mutatja az új hsz-eket, csak haírok valamit.
    A többi topik működik.
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2023.01.11. 16:45:41
  • Nesuten
    A kép nálam nem jelenik meg. Szívesen
  • Hont
    Szia! Igen, össze raktam... Köszönöm!
    #Macleody Nálam is szarakodik két napja...Nem tölti be a felületet.
  • macleody
    Csak egy próba hsz. mert beragadt nálam ez a topik.
  • Nesuten
    Boxs a válasz gomb mellé ment
  • Nesuten
    Igen a homecocpit az etsy oldalon a teljes boeing set 119 euró és megbizható minőségben készítette az eddigi termékeit. Törökországból, ne lepődj meg

Jó leszállást!
  • Nesuten
    Igen a homecocpit az etsy oldalon a teljes boeing set 119 euró és megbizható minőségben készítette az eddigi termékwit. Törökországból, ne lepődj meg

Jó leszálláat!
  • Nesuten
    Sziasztok
    Egy kérdés
    Nálam a PMDG 738 a jobb egérgomb lenyomásával a gomb lenyomásával idejére bekapcsol a maincircuit braker
    Lehet ütközés a honeycomb Bravo battery kapcsolóval?
    Nem vagyok gépközelben...
  • Nesuten
    Egy parányi új esztendő

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1. Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás (Y)?
    Y=Az első élőlény az életben a tojás.

2. "Megy* a ló kip-kopp utána (X)* a légy züm -züm
    Megáll* a ló. mit csinál (Y)* a légy?"

X= repül. Y= leszáll

3. "Értem én, hogy gőzzel megy, de mi az ami hajtja (X)? "
    X= A sűrített-Vízgő-levegő nyomás ereje.

1. Which came first, the chicken or the egg (Y)?
    Y=The first organism in life is the egg.
    The first living being in the Life is the Egg

2. "Go* the horse knocks after him (X)* the fly buzzes
    The horse stops. what does (Y)* the fly do?"

X= fly. Y= lands

3. "I understand that it runs on steam, but what drives it (X)?"
    X= Force of compressed-Water-air pressure.
  • Hont
    Sziasztok!
    Ilyen kiegészítőket vett már valaki közülünk?
    Van esetleg valami tapasztalat?
  • PhantomAss
    Van az alján rögzítő, csak eredetileg a Warthoghoz csináltattam ami kör alapú, ez viszont téglalap és nem akartam újat eszkábálni. Nekem is egy karfás gamer székem van és nincs útban, sőt nagyon kényelmes így, mert a karfán fekszik az alkarom és a joyt úgy állítottam be hogy pont előtte legyen és kézre álljon. Gyakorlatilag szinte csuklóból tudom kezelni. Olyan mint a modern gépeknék a sidestick, ha megnézed pl az F16-ban is az ülés két oldalán van a gázkar/joy. Szóval nálam is a szék két oldalán van és közéjük be tudom tolni a széket, az asztalon semmi nincs ami zavarna. Pár napig kicsit szokni kellett de nekem teljesen bevált.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2023.01.10. 10:56:17
  • bunny
    A warthog alján van csavar rögzítő pont, ezen a base-en nincs? Vagy miért nem csavarral rögzítetted? Gondolom a tartó levehető, és nem úgy használod, hogy a tartó fix az asztalon a joy-t meg leveszed... Nekem ilyen megoldás nem ideális, karfás a szék és útban van sajnos ha nem az asztalon vannak a vezérlők. Ezért is akarok egy dedikált simpit-et, ahol nincs karfa meg mindennek van helye. Pl. a kormányt is állandóan le kell venni, ha meg fent van elcsúszik pl. rallyzásnál hiába tépem meg, szóval azt is jobb lenne fixen rögzíteni állványhoz. Viszont kevés a helyem az asztalom körül, úgyhogy nagy dilemma hogy oldjam meg, hogy megmaradjon minden de elférjem a simpit is. És ebből a dilemmából van az, hogy sok éve ülök a problémán :D
  • PhantomAss
    Én gyártattam a warthoghoz egy ilyen tartót:
    (tudom nem a legszebb a szorítós megoldás de a célnak tökéletesen megfelel)

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2023.01.10. 08:34:27
  • nibron
    És van még vmi amit nem írtam. A TM pedálját közvetlenül csatlakoztatni lehet a Yoke-hoz. Úgy, hogy ilyenkor csak a poti csatlakozik, az elektronika külön kis dobozkában van amiről ugye meg tudjuk, hogy gyári hibás. A Yoke-on jól működik, és amúgy 16 bites felbontás van minden tengelyen. Több is mint kellene. A HoneyComb 10 bites, de olyan atomstabil, hogy egyesével be lehet állítani. És amúgy oda figyeltek a kialakításhoz, a kisgépes nagyon jó lett, a boeing throttle karjai nagyon jók lettek, mind 2-es mind a 4-es karral. Piszok kényelmes, mert ujjnyi távolságban vannak a gombok, így egy ujj, egy kar. A spoiler és a flaps nem tetszik a népnek, de szerintem nincs vele gond, el van vele az ember. A fékszárnyakhoz esetleg lehet venni pozíciólécet, meg asszem rugós kart. Kíváncsi vagyok meddig bírja, elég jó darabnak néz ki, nagyon gyors válaszideje van (igazából még nem is láttam ennyire gyors vezérlőt), a trimmereléskor szükség is van rá. De pl. a magasságot is lehet ezerrel tekerni, leköveti nem hagy ki. Ha majd megveszed, próbáld ki milyen gyorsan tudod feltekerni a magasságot mondjuk FL100-ről FL390-re. Vagy a 360 fokot körbe tekerni. Meg fogsz lepődni.

Na szóval az a pedál félreérthető lehet. Arról van szó, hogy a Yoke-ban megcsinálták a pedálhoz az elektronikát és jól is működik. A pedálhoz eredetileg külön elektronika volt egy kis dobozban. És a kis doboz hibás gyárilag. Tehát kisdobozkából kihúzod a FT12-es kábelt, és átdugod a Yoke-ra. Kisdoboz meg mehet ahová való. Magában a pedálban nincs elektronika, csak a poti van benne, annak a kábelje az FT12-es csatis.

És a legfontosabb. A TM azzal, ahogyan kialakította a Yoke mozgását zseniális. Szívesen adnék egy puszit annak a homlokára aki kitalálta (remélem vmi jóféle fincsi bige (ja juteszembe, azzal is csak a gond van)).
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2023.01.10. 02:11:04
  • bunny
    Adj még nekik időt, mégcsak most kezdődött az iskola :D
  • Hont
    Gyulám! Megfogadom a tanácsod! Erős izgalomba jöttem és már számolgatom is az anyagiakat, hogy honnan tudom elsíkkasztani a pénzt ezekre a kacatokra. Tehát akkor marad a TM787 és a HoneyComb quavadi ,
    Igazán megunhatta volna valamelyik VérPistike a karira kapott ajándékát, de sehol semmi...
  • bunny
    Le tudnám gyártatni, viszont a kábelezés nyűgös, nem tudom pontosan miért de ami csatlakozókat rendeltem és látszólag hasonlóak a gyárihoz nem mennek bele a warthog joy-ba. Úgyhogy végül milántól vettem, amikor a pedált rendeltem hozzácsaptam egy hosszabbítót. Mondjuk azóta se raktam össze, a fiókban rohad mert csak akkor tudom használni ha a joy lekerül az asztalról alacsonyabbra, ahoz meg ki kéne találni valami tartót, szóval ... hosszú. De a lényeg, hogy itt van már, majd felkerül.
  • nibron
    Sanya bácsi a yoke jó, de a kvadráns szerintem nem éri meg. De mondjuk az is heart tech-es, de már első ránézetre nevetséges a yoke mellett, na és a warthog után. Amúgy van 2:). kvadránsnak én a honeycomb-ot használom. Lehet kapni yoke-ot önmagában is, de ha a honycombot választod, csináltam hozzá pmdg-s interfészt, és a ledeket az villogtatja, a pmdg alapján. A honeycombon sokkal jobb az encoder és a szelektáló kapcsoló is. A trimmer végtelen, mert encoder van mögötte. És az encoderek beviteli sebessége sokkal gyorsabb mint a TM-é.
    Árakat alzánál megnézheted.
  • Hont
    Sziasztok! Ennyit bírt a logitech quadrant...Hozzá teszem, hogy soha sem volt tökéletes, de azért jó pár ezer órát nyúztam.
    Akkor azt mondjátok itt pár hsz-l korábban, hogy a TM TCA YOKE Boeing és a hozzá tartozó quadrant az ár érték alapján a legjobb vétel?!
    Esetleg valakinek valami ajánlata ezzel kapcsolatban, vagy ezt leszámítva?
    Csak B736-al repülők.
  • PhantomAss
    Volt hosszabbítóm (sőt még meg is van), de azzal is ugyanúgy megvan a centerezés csak kisebb az erő, az új vpc bázissal viszont gyakorlatilag nincs center, teljesen úgy mozog mint egy igazi botkormány. Ég és föld a különbség.
    Amúgy nem rossz a hosszabbító sem főleg ha le tudod gyártatni valakivel, az alap warthognál ezerszer jobb.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2023.01.09. 09:34:21
  • bunny
    Warthoggal is lehet finoman mozgatni középen is, csak kell rá egy hosszabbítás a tapasztalatom szerint.
  • nibron
    787-est még nem szedtem szét. De mivel volt már jó pár TM cucc itt javításon, feltételezem, hogy ez is olyan mint a többi. Pont a Warthog-ban lévő elektronikáról beszéltem. Azokban sincs semmiféle védelem. Egy az egyben vezetik a tápot és az usb jelvezetéket is a mikrokontrollerre. Az a baj, hogy ha ezeken a vezetékeken nincs legalább egy zeneres védelem, akkor hiába túlfeszes elosztód, az sem tudja kiszűrni a hálózati tűimpulzusokat. Ami igen, annak horror ára van és nem tudom hol lehet kapni. Ezekkel az a baj, hogy rá van írva, hogy minden ellen véd, aztán mégse. De még a legcsodásabb sem véd meg az elmű automatikus TK-k működésétől. Azok ugye úgy működnek, hogy ha "véletlenül" kiesik, azonnal visszakapcsol. Ez ellen csakis lokálisan lehet védekezni, ott ahol a védeni való eszköz van. Azért van, hogy a chipgyártók a datasheet-eken eleve közlik, hogy milyen védelem szükségeltetik. Van nálam 2 db warthog throttle, az egyik biztosan (mert az enyém és ott ültem a gépnél amikor bekövetkezett), de a másik is jó eséllyel akkor durrant el, amikor az elmű "kísérletezgetett".

A rugókról amit írtam az sajnos globális. Szerintem kínában gyártják azokat is, ahová kerül, előbb-utóbb megadja magát. A TM tele van ilyennel. Viszont ennek a játéknak a szempontjából viszonylag veszélytelen, mert ez nem az a joystick rángatós játék. De pl. az Elite-et A10-es joy-al irányítani elég nagy felelőtlenség. A legnagyobb veszélyben ugye az X és Y tengelyek vannak, mert itt elég nagy a kitérítés, jobban feszülnek a rugók. És hát a játékok is alapvetően ezen tengelyek használatára íródtak.

Nesuten írt a VKB-ról. Nem néztem utána, de ha ez az IL-2 replika, akkor itt is az a baj, hogy az eredetit az oroszok gyártják, teljesen fém a belseje, eltört rugóval még nem találkoztam. De. Kiadták gyártásba másnak is. Pl. a lengyeleknél gyártja egy cég (ravcore ha jól emléxem). Na az belül műanyag, így aztán idővel el is kopik és lötyögni fog, és a rugók is elpattannak. Van egy harmadik gyártó is, ugyanaz mint a lengyel. Tehát IL-2 replikát csakis eredetit ha kapsz, az összes utángyártó felejtős.
  • Nesuten
    Sziasztok!

Én csak jót hallottam felőle!

Nekem VKB
    Gunfighter MK.III ‘Modern Combat ULTIMATE van csak ajánlani tudom
    Én úgy tudom A Virpil és a WinWing még, amelyek viszik a prímet
    Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2023.01.08. 11:43:26
  • PhantomAss
    Én utáltam a Warthog joy rugós-félgömbös centerezési megoldását mert így nem lehet középállásban apró finom mozdulatokkal repülni. Vettem hozzá egy vpc warbrd alapot amiben fém mechanika van külön yx tengelyekkel, és így már tökéletes. Nem olcsó de számomra kiküszöbölte a warthog összes nyűgét, és végre a heliket is jól lehet irányítani.
  • TokraFan
    Mármint a Warthog Throttle-ra gondolsz az elpattanó rugónál? Csak mert jelenleg nekem is ilyen vezérlőm van, úgyhogy most kicsit beparáztattál. Mondjuk a Warthog is olyan félmegoldás. Hirdetik nagy dumával, hogy fém az egész meg minden, aztán a leglényegesebb eleme a stick-ben (a gimbal), az pont műanyag.

Yoke-nál tényleg gáz ha nincs benne védelem. Ezen esetleg segíthet egy túlfeszvédős elosztó.
  • nibron
    Igen van. Lentebb írtam, hogy mik a vezérlők. Teljesen jó a yoke, jól használható, szépen működik, kényelmes, rugócsere gyorsan megy. És össze lehet tenni az a10-es joy-al, így amikor bot kell, ott van, nem kell szerelni. Viszont te is tudod, hogy a TM-nek a gyengéje a belső. Általában az elektronika miatt ki tudnék nekik osztani néhány tockost. Rohadt jó, hogy fém meg ingyom-bingyom, de pl. arra qva panelre egyetlen feszültség védelmet sem tudnak feltenni. Így ha az elműnél úgy gondolják, hogy most megviccelik a népet, akkor könnyen lehet, hogy meghal egy 100e feletti cucc, mert a gyártója kispórolt 2Ft elektronikát. Amit egyébként előírnak a chip gyártók, kötelezően ott kellene lennie. Az újabb vezérlőkbe még nem néztem bele, de mivel az eddigi összesből hiányoztak ezek az elemek, gondolom ebben sincs. Aztán ott vannak a rugók. Az A10-et mostanság közel 200e-ért már meg is lehet venni, és ott vannak benne a túledzett rugók, így amikor elpattan a "nyakánál", pótolni szinte lehetetlen.
  • Hont
    Szia! Köszönöm szépen! Kb itt kell nézelődnöm nekem is!
  • RaKmaTakaTa
    Szia! Ne hagyj ékezetes karaktert a windows felhasználónévben. Egyébként itt vesézik ezt a problémát:
    https://forums.flightsimulator.com/t/i-cannot-load-any-different-airport-and-plane-always-the-same-airport-and-same-aircraft-non-ascii-windows-10-account-name/302113
  • Hont
    Hölgyeim!
    Segítséget kérnék!
    World Map menüben kiválasztok egy gépet, aztán indulás /érkezés. Aztán sárga FLY gomb.
    Minden alkalommal az első alkalommal repült LOWI-LOWW út töltödik be amit CJ4-l repültem...
    Értem én hogy ez jó kis gép, de azért már szívesen kipróbálnék valami mást is...
    Lassan a tréningek is kifogynak, szóval kell valami megoldás!