Microsoft Flight Simulator
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Honeycomb yoke-om nekem sincs, csak a throttle. Az sokkal jobb mint a TM-es. Abból 2 van, össze lehet őket fogatni, és a 4 hajtóműnél már nem lehet átfogni annyira széles. A honeycomb nagyon jó, ráadásul az encoderek vezérlésénél figyelembe vették a gyorsulást, így gyorsan át lehet hajtani széles tartományokat is, és mégis pontosan be lehet állítani. Na a TM-é nem ilyen. A yoke nagyon jó, (azért a gear kapcsoló, kicsit elérhetetlen, magasra tették), a gázkaroknál viszont igencsak elfogyott a lendület. Viszont ha a replikára hajtasz, akkor addig kibírod ezzel is.
#1715: bunny a Yoke nagyon megéri az árát, a gázkar viszont nem. Viszont lehet csak Yoke-ot vásárolni gázkar nélkül, kvadránsnak a Honeycomb viszont tökéletes. Azt is lehet a Yoke-tól függetlenül kapni. És akkor egy 6 tengelyes kvadránsod van olcsóbban mintha a TM-ből lenne 2db.
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Mejött nekem is a CUCC!! Nem Honeycomb, én a TM TCA Boeing yoke-ra gerjedtem rá végül, ami neked is van. Egyelőre csak kibontottam, nem volt még időm tesztelni. Majd hétvégén. Családnak már mondtam, hogy több db transzatlanti utat fogok repülni, szóval vegyék úgy, hogy nem vagyok itthon. <#nevetes1>#nevetes1>
Amennyit így a yoke-ot mozgatva meg tudok állapítani, hogy nagyon jó érzetre a mozgás, szép egyenletesen jár minden tengely mentén. Mondjuk azt a két középső tolópotit kihagytam volna a helyükben, mert eleve árulnak hozzá throttle-t, ráadásul aki ilyesmit vesz az tuti nem azokkal a kis bisz-baszokkal fog szórakozni, hanem vesz valami rendes gázkart. Jobb lett volna oda néhány kapcsoló pl. a fényeknek. A gear up/down kar viszont használhatónak tűnik, még ha pici is. Jó ötletnek tartom még a tablet tartót is. Remélem stabil lesz az asztallapra fogatva.
Egyelőre a Warthog gázkarral fogom használni, de a következő beruházás egy 737 throttle replika lesz.
Tegnap neki vágtam és gondoltam csinálok egy új rendszert.
Kezdett a win szopatni...11 X64 akartam telepíteni, de persze mindjárt az elején azt írja, hogy a hardver nem alkalmas a 11...Ami az érdekes, hogy a nyáron saját maga frissítette 10-ről 11-re magát. Akkor nem hisztízett! Most kb 2 órát kínlodtam, mire egy szét cincált (TPM mentesített) dll-t faragtam hozzá és azzal sikerült telepítenem! Aztán jöttek a sallangok. Most szedem a MSF2020-t! Na ez megint meglepetés!Tegnap este óta 28-30 Mbits/s -l jön. Reggelre 79% lent volt. Elmentem fürdeni és az eltelt 1 óra után megint csak 49%-nál járt az állapot jelző. Ezt magyarázza el valaki.Most megint 57% nál jár. (hozzá teszem mobil nettel kell töltenem, mert a vezetékes invitel az maga a siralom)
Kézi kőrfűrész sokkal veszélyesebb mint a gérvágó. Egyik rokont az nyírta ki. Személy szerint a szalagfűrész az amit meglátok és sikítófrász.
#1707: neked is van már?
LOL! <#nevetes1>#nevetes1> Azzal nem mernék vágni. A gérvágótól is fostam eleinte, hogy beleáll a tárcsa a fejembe, de azt már megszoktam időközben.
747 nekem is all time favorite, de szerintem azért nem olyan népszerű a HC építőknél, mert nagyon limitálja azokat a reptereket, ahova le lehet szállni vele. 737-el sokkal több, érdekesebb reptér elérhető. Illetve drágább pl. a throttle hozzá a 4 hajtómű miatt. Ahhoz tényleg kevesebb dolog van. 737-hez egyébként lehet kapni lézervágott lemezpaneleket, amiben nincsen elektronika és nem is vészesen drága. A többit DIY érdemes összerakni, már ha van valakinek ehhez indíttatása és legalább alap szinten ért az erektronikához is. Sokkal több most a lehetőség, mint 10-15 éve volt. Gyakorlatilag mindent lehet kapni és a szoftveres háttér is szinte teljes. Display-eket is fillérekből meg lehet oldani a levedlett óccsó céges monitorokból, vagy használt tabletekből. Szerintem az overhead panel a legkeményebb dió ha DIY akarja az ember megoldani.
Elvileg holnap megjön a Yoke! Nagyon kíváncsi vagyok rá.
Van egy kék 80W-os lézerem. Az 1cm-es rétegelt lemezt vágja 20cm/s-el. Már a Star Wars-ba is elmenne. Amikor vág nem lehet senki a szobában, mert egy eltévedt sugár esetleg levágja a fejét. Asztalosnak megmutattam, hogyan kell elvágni egy 12x12-es gerendát, simán hülyét kapott. A gérvágója elsunnyoghatott a...ba. Volt egyszer vele egy baleset: lelógott az anyag a tálcáról, és elvágta maga alatt az Y tengely orsómenetét, na+ ami alatta volt (asztal, padló).
Elkezdtem konfigolni, egyenlőre a reverst kivéve minden nagyon patika!
Ez a faszi az egyik kedvencem. Az utolsó szögig DIY magának építette és az a durva, hogy ez egy 2DOF motion platform is egyben. <#taps>#taps>
Itt a honlapja, képekkel.
Ezt a magyar urat ismeri valaki?
https://simonsolution.eu/product/fully-functional-737-max-cockpit-replica/
Utoljára szerkesztette: Vizipok56, 2023.01.16. 18:11:50
"Ne verje a gyereket az, aki nem eteti!"
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2023.01.12. 23:25:19
(3 napja nem tudok belépni, az Sg főoldal most se jön be)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2023.01.12. 23:07:34
A többi topik működik.
Utoljára szerkesztette: macleody, 2023.01.11. 16:45:41
Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !
#Macleody Nálam is szarakodik két napja...Nem tölti be a felületet.
Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !
https://www.etsy.com/de/listing/1316706721/boeing-737-schubhebel-full-set-fur-den
Jó leszállást!
https://www.etsy.com/de/listing/1316706721/boeing-737-schubhebel-full-set-fur-den
Jó leszálláat!
Egy kérdés
Nálam a PMDG 738 a jobb egérgomb lenyomásával a gomb lenyomásával idejére bekapcsol a maincircuit braker
Lehet ütközés a honeycomb Bravo battery kapcsolóval?
Nem vagyok gépközelben...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Y=Az első élőlény az életben a tojás.
2. "Megy* a ló kip-kopp utána (X)* a légy züm -züm
Megáll* a ló. mit csinál (Y)* a légy?"
X= repül. Y= leszáll
3. "Értem én, hogy gőzzel megy, de mi az ami hajtja (X)? "
X= A sűrített-Vízgő-levegő nyomás ereje.
1. Which came first, the chicken or the egg (Y)?
Y=The first organism in life is the egg.
The first living being in the Life is the Egg
2. "Go* the horse knocks after him (X)* the fly buzzes
The horse stops. what does (Y)* the fly do?"
X= fly. Y= lands
3. "I understand that it runs on steam, but what drives it (X)?"
X= Force of compressed-Water-air pressure.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2023.01.10. 10:56:17
GOOBY, pls
(tudom nem a legszebb a szorítós megoldás de a célnak tökéletesen megfelel)
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2023.01.10. 08:34:27
GOOBY, pls
Na szóval az a pedál félreérthető lehet. Arról van szó, hogy a Yoke-ban megcsinálták a pedálhoz az elektronikát és jól is működik. A pedálhoz eredetileg külön elektronika volt egy kis dobozban. És a kis doboz hibás gyárilag. Tehát kisdobozkából kihúzod a FT12-es kábelt, és átdugod a Yoke-ra. Kisdoboz meg mehet ahová való. Magában a pedálban nincs elektronika, csak a poti van benne, annak a kábelje az FT12-es csatis.
És a legfontosabb. A TM azzal, ahogyan kialakította a Yoke mozgását zseniális. Szívesen adnék egy puszit annak a homlokára aki kitalálta (remélem vmi jóféle fincsi bige (ja juteszembe, azzal is csak a gond van)).
Utoljára szerkesztette: nibron, 2023.01.10. 02:11:04
Igazán megunhatta volna valamelyik VérPistike a karira kapott ajándékát, de sehol semmi...<#fejvakaras>#fejvakaras><#pias>#pias>
Árakat alzánál megnézheted.
Akkor azt mondjátok itt pár hsz-l korábban, hogy a TM TCA YOKE Boeing és a hozzá tartozó quadrant az ár érték alapján a legjobb vétel?!
Esetleg valakinek valami ajánlata ezzel kapcsolatban, vagy ezt leszámítva?
Csak B736-al repülők.
Amúgy nem rossz a hosszabbító sem főleg ha le tudod gyártatni valakivel, az alap warthognál ezerszer jobb.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2023.01.09. 09:34:21
GOOBY, pls
A rugókról amit írtam az sajnos globális. Szerintem kínában gyártják azokat is, ahová kerül, előbb-utóbb megadja magát. A TM tele van ilyennel. Viszont ennek a játéknak a szempontjából viszonylag veszélytelen, mert ez nem az a joystick rángatós játék. De pl. az Elite-et A10-es joy-al irányítani elég nagy felelőtlenség. A legnagyobb veszélyben ugye az X és Y tengelyek vannak, mert itt elég nagy a kitérítés, jobban feszülnek a rugók. És hát a játékok is alapvetően ezen tengelyek használatára íródtak.
Nesuten írt a VKB-ról. Nem néztem utána, de ha ez az IL-2 replika, akkor itt is az a baj, hogy az eredetit az oroszok gyártják, teljesen fém a belseje, eltört rugóval még nem találkoztam. De. Kiadták gyártásba másnak is. Pl. a lengyeleknél gyártja egy cég (ravcore ha jól emléxem). Na az belül műanyag, így aztán idővel el is kopik és lötyögni fog, és a rugók is elpattannak. Van egy harmadik gyártó is, ugyanaz mint a lengyel. Tehát IL-2 replikát csakis eredetit ha kapsz, az összes utángyártó felejtős.
Én csak jót hallottam felőle!
Nekem VKB
Gunfighter MK.III ‘Modern Combat ULTIMATE van csak ajánlani tudom
Én úgy tudom A Virpil és a WinWing még, amelyek viszik a prímet
Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2023.01.08. 11:43:26
GOOBY, pls
Yoke-nál tényleg gáz ha nincs benne védelem. Ezen esetleg segíthet egy túlfeszvédős elosztó.
https://forums.flightsimulator.com/t/i-cannot-load-any-different-airport-and-plane-always-the-same-airport-and-same-aircraft-non-ascii-windows-10-account-name/302113