91
Star Wars:Squadrons / SW Space Combat Game
  • hawkie22
    Erre csak annyit kérdeznék, mennyit használtál ezek közül ténylegesen a játékban. Én még emlékszem nagyjából, pedig nem ma volt, ezen parancsok töredékét használtam. És nem vagyok egy hülye gyerek, de mire ezeket mind megjegyzed, addigra el is unod a játékot. A mai fiataloknak ez már sok, ha ezt mind meg kéne jegyezniük, hogy élvezhetöen játszhassanak, abban a pillanatban hagynák abba (tisztelet a kivételnek). Így a készítök is rá vannak kényszerítve, hogy egyszerüsítsenek.
  • Zsoltee_a_bator
    Na, kiprobaltam. Nem rossz ez. Jatszottam anno mindegyikkel az xwing, tie fighter, xwing vs tie fighter (kicsit), alliance osszehasonlitasi alapnak.

Az elejen meg nagyon adhoc dogfightra megy, nem tudom mennyire lesz majd kesobb kuldetes briefing / squadron iranyitas.

A gep vezetese viszont hasonlo a regiekhez, kb ugyanazok az elemek megvannak benne. Par fontos ujitas, hogy a toloero novelesevel csokken a manoverezhetoseg, meg az energia atcsoportositas tobbet csinal, mint a toltes sebessege/max sebesseg (pl befolyasolja a sebzest meg mennyire furgen fordul a gep). Ez osszetettebbe/jobba teheti a kozelharcot a regebbiekhez kepest.

Ami fura: nagyon sokat sebzodest bir a TIE - es tele van repair kittel, ami magikusan megszereli. Az regi tie fighter jatekban sokkal nagyobb para volt, ahol tenyleg 2-3 talalatot birt a gep egy egesz kuldi alatt es viszlat.. Gondolom arra gyurtak, hogy multiban is kiegyensulyozott legyen valahogy, de biztosan mashogy probaltam volna ezt a problemat megoldani - pl a pajzs gyengitesevel, a filmekben sem er szinte semmit.
  • Zsoltee_a_bator
    Egy komplexebb repulosimhez kepest a regiek is nagyon egyszeruek voltak:

https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/278469823699315066/B730DEA9352020AB5B2C164E04A2F9A7F23DAF1E/

A squadronban benne vannak ezek kb?

A sim/fizika/realitas ami korabban felmerult, alapbol erdekes kerdes, mert a starwarsban az urhajok ugy mozognak, mint a vadaszrepulok atmoszferaban. De jatekhoz filmhez igy erdekesebb.
  • hawkie22
    Az egyetlen fegyvermanagement, ami anno a régi játékokban benne volt, hogy tudtad állítani X-wingnél, hogy egyesével, kettesével vagy az összes ágyúval egyszerre tüzeljen, illetve a többi repcsinél is, hogy egyesével tüzeljen vagy az összes ágyúval egyszerre. Több nem volt benne. És mint elöttem többen is mondták, shield management van itt is, pontosan be tudod állítani, hogy elöl-hátul-kiegyensúlyozott legyen a pajzs. Energiamanagement is van, ha a beállításokban átállítod, akkor minimális változtatásokat tudsz eszközölni a különbözö energiaszinteken.
    Én mint gyerekkorom óta nagy SW-fan nagyon élvezem a játékot, sajnos a Thrustmaster T16000-t vissza kellett küldenem, mert rossz volt, de már megrendeltem az újat, VR tetszik, bár még szoknom kell, a multit is csak most kezdtem, eddig 4 meccset játszottam, ebböl 2 bukó volt, de amit eddig láttam, az nálam egyelöre elég ahhoz, amit szórakozásként ettöl a játéktól elvárok.

Novemberben úgyis jön az új Assassins Creed meg Cyberpunk 2077, szóval ha esetleg el is menne a kedvem, lesz mivel játszani. Illetve remélem, hogy a kiadó valamit csinál a Marvel Avengersel is, mert nagyon szeretnék már vele rendesen játszani, de inkább abbahagytam, mert amilyen állapotban most van, az kritikán aluli. :( De ez már nagyon off. :)
  • Beni521
    Illetve korrigálnám magamat, hogy még mindig nem értem mi lenne végül is még ennél is szimulátorabb mint ami benne van Talán ha neked kéne felszállnod a bázisról, majd visszatérni a bázisra a küldetés végén, de ilyet a régiekben sem kellett, ha jól tudom, illetve ahogy mondod Caliph a gameplaynek sem tenne jót. Eddig akkor irányításilag csak a fegyver management-el volt több a régi, ahogy látom.
  • Beni521
    Van shield management is a Lázadó gépekben, pontosan úgy ahogy leírtad. Pl az X-Wing cockpitben a műszerfal fölötti jobb oldali kör alakú kijelző mutatja hova van fókuszálva a pajzs. A birodalmi gépeken pedig ehelyett az van, hogy a teljes energiát át tudod vezérelni vagy a hajtóművekre hogy azonnal visszatöltsön a boost, vagy a fegyverekre amik akkor egy rövid ideig nagyobbat sebeznek, mindezek a standard engine és fegyverek közti energy management mellett.

Harc közben fegyver management tényleg nincs, de upgrade-ként tudsz választani olyan lézerágyút ami pl gyorsabban lő, de rövidebb távra vagy lassabban tölt vissza, vagy olyat ami ritkábban lő de sokkal nagyobbat sebez. Minden fejlesztést igyekeztek úgy megtervezni, hogy ne legyen egyértelmű upgrade a meglévőtől, hanem az előnyök mellett hátrányokkal is járjon, így tudsz minden gépet a saját játékstílusodra szabni.

Szerintem egyáltalán nem árkád olyan mértékben mint a Battlefront 2 űrcsatás része. Nem is egy IL2, szerintem egy nagyon jól eltalált balanszban van a szimulátor és árkád között. Teljesen szimulátorra nyilván nem csinálhatják, mert nem lenne gazdaságos. Mivel Star Wars ezért eleve nagy közönségre kell lőniük, mert ha túl bonyolult lenne az is felháborodást keltene bizonyos rétegnek. Illetve igen, irányíthatónak kell lennie egy controllerrel, szintén gazdasági okokból. De szerintem jól meg van oldva, mert kényelmesen el lehet irányítani egy controllerrel is, ha nem vagy annyira maximalista az energia managementet is le lehet egyszerűsíteni, ha meg többet akarsz kihozni akkor arra is van lehetőség. Még konzolokon is lehetővé tették a joystick támogatást, szóval a játékot tényleg törődéssel csinálták a klasszikusok alapján. Vszeg limitált budget-ből, ami érződik a kevés tartalmon, de jó eséllyel ez a Squadrons csak egy óvatos teszt, hogy mennyire lehet eladni 2020-ban egy Star Wars-os űrhajós játékot, aztán ha csinál az EA vele annyi pénzt amennyit elképzelt simán lehet h következő E3-on gyorsan be is jelentik a Squadrons 2-t immáron teljes árú játékként ami akár mind3 filmes korszakot lefedi.
  • Caliph
    mondom ezt úgy hogy a squadronsal nem toltam,de videók alapján ami nincs benne:

shield management,fegyver management. ezalatt azt értem hogy a pl egy xwing vs tie fighterben volt lehetőséged a pajzs variálására. alapból volt egy szintű pajzsod ami körben védte a hajót,de képes voltál pl előre irányítani a pajzsokat így elől dupla védelem volt,hátul semmi.
    fegyver management: pl egy xwing négy lézerágyúját tudtad linkelni,és egyszerre lőni a néggyel,vagy átlósan 2-2 vel.

nem mondanám hogy ezek miatt a régiek komplexebbek,de pl ezt a VIDEÓK alapján nem láttam ebben.

aztán cáfoljatok rám ha mégis benne van.

ez a játék az ami,egy árkád lövölde,a szórakoztatás a célja amit úgy gondolom elért. jobban örültem volna egy szimulátorosabb változatnak,ezért sem vettem meg ezt,majd megveszem azt ha csinálnak.

úgy gondolom,és ez a saját véleményem,hogy ez egy tucatjáték,olyan mint egy battlefronts 1-2 csak az űrben űrhajókkal,bár annak is volt ilyen része és nem sokban tér el ettől,itt van egy kis power management,kicsit komolyabb sztori,de ugyanúgy nyomod a "skilleket"(pl javítás) mint a battlefront 2 ben nyomtad.
    De amíg erre van kereslet,és abszolúte az kell a népnek hogy hazamegy meló vagy suli után,kikapcsolja az agyát és lövöldözik,addig ez lesz.
    A másik véglet amit írsz hogy propeller szög állítás meg üzemanyag keverék il2 meg a másik véglet,nem akarok realisztikusan 3 órát repülni a csatorna fölött hogy elérjem a német célpontot aztán 5 perc bombázás,és még három óra egyenes repülés vissza a bázisra. valahol a kettő kőzé kéne belőni egy jó játékot.

És újra,mindezt videók alapján,mert ez nincs meg,de mint mondtam cáfoljatok rám,hozzátok meg a kedvem,és talán még meg is veszem... :D

• Beni521
    Gondolom továbbra is csak a single alapján mondod ezt, lentebb írtad, hogy főleg azt játszottad. A story mode szerintem is "meh", de engem kicsit hidegen is hagy, csak tutorial gyanánt végig akarom gyorsan tolni. Ez szerintem elsősorban multinak megálmodott játék, meg ott jön ki igazán, hogy a lehető legoptimálisabban kell kezelned az energiát, manőverezned stb, h legyűrd a többi játékost. AI botokat lövöldözve tényleg elég lapos az élmény, és rá se vagy kényszerítve a power-management-re mert balance-on hagyva is kacsavadászatosan szétkapsz mindenkit.

A controller kiosztás alapból nekem is kicsit szuboptimális és azzal kezdtem az első küldetéseket hogy állítgathattam be vagy 1 órán át, hogy jó legyen, de tekintve, hogy rengeteg joystick van a piacon, illetve egyénenként is eltérőek lehetnek a prefereranciák gombkiosztásra, szerintem ez nem jelentős gond. Mondjuk IL2 után elég fura hogy a joy X tengelye alapból Yaw-ra van rakva Roll helyett

Még bele tudnék kérdezni sok állításodba, de ami igazán érdekel még mindig, hogy irányításban miben jobbak a régiek, annyira, hogy nem is mérhető? Konkrét példákkal. Milyen + irányítási funkciók vannak? Futómű behúzás, vagy külön gombbal kell indítani az X-Wing mind a 4 hajtóművét? Komolyan, nem tudom elképzelni, mi kellhet még, vagy mi hiányzik. Targetelésre rendelhetsz 3 gombot (előtted levő célpont, célpontok közti lépegetés, mögötted levő célpont) + target wheel, pajzs fókuszálható előre-hátra, a TIE-oknál meg engine-t vagy a weaponokat tudod túlhajtani. Energiát tetszőlegesen szétrakhatod, ha az egyiket kimaxolod akkor arra + funkciót kapsz, pl engine-nél boost és drift. Ha nem akarsz szarakodni vele akkor meg kirakhatod, hogy egyből tolja maxra azt a cuccot amire tolod az energiát. Szóval mi az amit nem tud a játék a régiekhez képest?
  • Ssenkradlive
    Na, én VR-szemüveggel játszom a Squadrons-t, mivel "SW fan"-ként is nagyon vártam ezt a játékot, + azon kevesek közé tartozom akik aktívan játszottak az X-wing vs Tie-fighter-el, valamint a "sima" X-wing-el, de inkább a Tie-fighterrel.
    Tehát mint a témát ismerő ember mondom, hogy a Squadrons még VR-játék szinten sem kiemelkedő, az XW vs TF-hez meg nem is mérhető, az jelenleg irányitásban, történetvezetésben messze felülmúlja...
    Persze a VR-élmény nagyot dob a hangulaton, majd meglátod, (mondjuk én "VR szűzként" nem ezzel kezdenék a helyedben, mert hányingered lesz) de én mint több éves szemüveghasználó kurvára nem vagyok szétájulva a játéktól...
    HOTAS, kontroller, és egyéb kiosztás és beállítás gondok, átgondolatlan hülyén megoldott menü és kezelési rendszer, -főleg az elődhöz képest- , technikai problémák, optimalizálatlanság, és ehhez még jön a kő egyszerű feladat és történetvezetés, a hülye 5-éves szintű npc-k...

Nem rossz ez a játék, nem arról van szó, VR-ben a hangulat azért megvan, de en inkább egy erős közepesnek tartom amivel pár hétig elszórakozom, azután visszamegyek Elite Dangerous-al, meg a No Man Sky-al játszani,-ajánlom ezeket VR-ban neked is - de még egy Skyrim is jobb élményt nyújt hoszabb távon mint ez...
    Ha ez a játék nem a "SW-univerzumhoz" tartozna, töredéke figyelmet kapott ( és egyebkent érdemelt) volna, mert a kategóriájában sem alkot túl nagyot...

Majd ha már nem lesz émelygésed, és ezzel játszva elmúlik az első eufóriád hogy : " hűbazz'háromdékurvajó", majd meglátod...XD
    Kezdőként én is még a szemüveg oktatóprogtamjától is szét voltam ájulva...XD

• Ssenkradlive
    Na, én VR-szemüveggel játszom a Squadrons-t, mivel "SW fan"-ként is nagyon vártam ezt a játékot, + azon kevesek közé tartozom akik aktívan játszottak az X-wing vs Tie-fighter-el, valamint a "sima" X-wing-el, de inkább a Tie-fighterrel.
    Tehát mint a témát ismerő ember mondom, hogy a Squadrons még VR-játék szinten sem kiemelkedő, az XW vs TF-hez meg nem is mérhető, az jelenleg irányitásban, történetvezetésben messze felülmúlja...
    Persze a VR-élmény nagyot dob a hangulaton, majd meglátod, (mondjuk én "VR szűzként" nem ezzel kezdenék a helyedben, mert hányingered lesz) de én mint több éves szemüveghasználó kurvára nem vagyok szétájulva a játéktól...
    HOTAS, kontroller, és egyéb kiosztás és beállítás gondok, átgondolatlan hülyén megoldott menü és kezelési rendszer, -főleg az elődhöz képest- , technikai problémák, optimalizálatlanság, és ehhez még jön a kő egyszerű feladat és történetvezetés, a hülye 5-éves szintű npc-k...

Nem rossz ez a játék, nem arról van szó, VR-ben a hangulat azért megvan, de en inkább egy erős közepesnek tartom amivel pár hétig elszórakozom, azután visszamegyek Elite Dangerous-al, meg a No Man Sky-al játszani,-ajánlom ezeket VR-ban neked is - de még egy Skyrim is jobb élményt nyújt hoszabb távon mint ez...
    Majd ha már nem lesz émelygésed, és ezzel játszva elmúlik az első eufóriád hogy : " hűbazz'háromdékurvajó", majd meglátod...XD
    Kezdőként én is még a szemüveg oktatóprogtamjától is szét voltam ájulva...XD

• Beni521
    Köszönöm elfogadom a véleményed, de számomra elég irreleváns, mert kb csak óbégatni jársz a topikba, már elnézést. A kérdésem továbbra is tartom azok felé akik a régi játékokkal és az újjal is játszottak, és esetleg a nosztalgia torzító tükrét megkerülve tudnak visszaemlékezni.

Nekem az X-Wing széria kimaradt anno, csak a Rogue Squadron (1)-el játszottam, de ahogy elnézem az kicsit más ligában játszik, az árkádosabb volt, pl nem volt energia management csak mentél és lőttél, akár külső nézetből, illetve nem az űrben, hanem bolygó felszíneken - ami egyébként számomra izgalmasabb lenne, mint az űr, ahol nincs semmi, csak pár objektum, meg színesre festett űrhátterek, hogy azért mégiscsak lássad kicsit, hogy hol vagy, meg kinézzen valahogy a játéktér. Illetve egy enyhe-közepes körüli IL2-es/repszimes háttérrel jövök, és még kissé furán hat az "űrfizika", de a power-management teljes irányítással egészen kielégítő. 2. vh-s repszimeknél figyelned kellett géptípustól függően az üzemanyag keverékre és a propellerszögre, ezt a feelinget egészen visszaadja itt az energiakezelés. Nem tudom elképzelni a régiek miben lehettek annyira komplexebbek gameplay videok alapján, de videon nyilván nem látszik, hogy mit művel közben az irányító, vagy milyen a repülésmodell és az egész gameplay érzete - és ez igaz a Squadronsra is, MerlinW!

Ui.: A Squadronsról amúgy nekem még nincs teljesen kiforrott véleményem mert a multiplayerig még nem jutottam el, hátra van a Story-ból még asszem 3 küldetés. A gameplay nagyon tetszik (x52 Hotas-al játszom), csak rohadtul idegesít, hogy Free Look közben nem lehet irányítani a gépet és kikapcsolt HUD-al alig látom mi történik körülöttem. De ezt orvosolni fogja az elvileg jövhéten érkező VR szemcsi. Persze attól még ezt patchelhetnék asap.
  • Indi69
    Üdv. Segítségre van szükségem. Story mód lázadó oldal 4. vagy 5. küldetésnél mikor a csillag romboló szétlövi a 3 hajót ami a hyper térből kilép nekem lefagy a játék. Csak tölt és várakozik, nem reagál semmire. A feladat kezelő nem ír hibát. Ez ilyen? Így van vége vagy nálam nem jó valami?
  • MerlinW
    A questek, a sztori és megkockáztatom hogy a dogfight is értelmesebben volt ott megoldva. De ha nem is, már az elég szomorú hogy egy 25 éves játékkal kell összehasonlítani :)
  • MarkBlade
    Pereljük be hogy kirekesztők az idegen fajokkal szemben! És egyébként is az emberiség már nem menő :D
  • Beni521
    Miben volt komplexebb az X-Wing vagy a Tie Fighter mint a Squadrons kikapcsolt HUD-al és teljes energy management-el?
  • MerlinW
    Akkor valósághű, hiszen a földön a fehér emberből van a legkevesebb (a föld népességének kevesebb, mint 15%-a), tehát mi vagyunk itt az igazi kisebbség ;)
  • Zsoltee_a_bator
    Egyaltalan nem PC.. egyetlen zold boru karakter van csak benne. A galaxis atlagahoz kepest ez nevetsegesen alacsony, sajnos egyertelmu a kirekesztes.
  • Paxton
    Igen, sajnos az erőltetett PC nagyon érződik a játékon. A választható 10-10 karakterből csak 2 fehér. Természetesen az NPC 90%-a is nem fehér rasszból kerül ki. Magától értetődő módon Commander és Admiral pozícióban már csak feketék vannak. Különösen autentikus az arisztokratikus kőgazdag nemesi Sienar família tagja.. :( És persze a meleg vonalat is sikerült beleerőltetniük. Nem tudom, hogy ez egy szimulátor játék esetében miért volt ennyire fontos.
    A játék story része ettől eltekintve amúgy nem rossz. Én Thrustmaster Hotas X-el nyomom, amit még az Elite Dangerous-hoz vettem. A grafika pedig szerintem jó. A kezdeti pályákon valóban nem túl izgalmas (űr, mi más?), de amikor már bejön a Zavian Abyss, roncstemetők és nebulák, az már nagyon látványos és hangulatos.
    Utoljára szerkesztette: Paxton, 2020.10.06. 15:49:04
  • Zsoltee_a_bator
    Legjobb a 77-es klasszikus, azt csak a 2 db noi szereplovel tettek majdnem tonkre, mindenki mas feher ferfi, ahogy kell.
  • hawkie22
    Egyébként a sztoriban nagyon elvitték a vonalat a PC felé. Itt minden van fehér emberen kívül, latino csaj, kínai csaj, afroamerikaiak tömkelegével vezetö pozícióban, de még a meleg férfi vonalat se hagyták ki. Ez az egyetlen, ami nem tetszik, túlontúl látványos, ahogy eleget akartak tenni a PC-követöknek, csak szvsz átestek a ló túloldalára ebben az esetben.
  • Indi69
    Meg fogod szokni, csak szép lassan használd.
  • hawkie22
    Nem tudom, én nem vettem észre, hogy rossz lenne a fizika. Egyébként kipróbáltam a VR-t, VR-szüzként azt kell mondjam, eléggé émelyítö volt számomra, bár csak itt, a "sima" játékoknál, mint Beat Saber, Fruit Ninja, ott nem. Ez mindig ilyen lesz vagy idövel megszokja az ember? Nem akarom telerókázni a laptopom. :)
  • lac coo
    Ezért tettem idézőjelbe ! :)
    De akkor nekem még leöltést sem ér meg, bűn rossz volt az SWBF is , sajnos ....
  • hawkie22
    Szerintem az a "fizika", ami az ürben elvárható, azt hozza a játék. :)
  • MerlinW
    6 hónap alatt készült a játék, 20 emberrel, nem kell sokra számítani :)
  • lac coo
    "Fizika" javult valami vagy ennek is SWBF féle vacak jutott ?
  • hawkie22
    Az X-Wing-t, TIE-Fighter-t is ismerem, játszottam is mindkettövel (10-11 éves voltam akkor), viszont amit rongyosra játszottam, az a pár évre rá érkezö X-Wing vs. TIE-Fighter volt, illetve azután az X-Wing Alliance.
    HOTAS-t azért vettem, mert 1. használtan jó áron kaptam egy jót, 2. elöbb-utóbb be tudom rendezni a kis "játszószobámat", ott pedig lesz helye, 3. azért néha elöveszek szimulátorokat és akkor jó, ha van az embernek egy jó szettje hozzá. Ugyanígy vagyok a kormánnyal is, 2-3 havonta, ha elöveszem pár napra egy kicsit rallyzni, aztán megy a pincébe a dobozba, de azért jó, ha van, amikor kell. :)

Én nagyon kíváncsi vagyok a VR-ra, mint mondtam, soha nem volt alkalmam kipróbálni eddig, de most már megvárom a joystickot, míg megérkezik, úgy lesz teljes az élmény.
  • lwb
    Én az Xwing vs Tie fighter-rel soha nem játszottam, teljesen kimaradt nekem. Én az eredeti, OG játékokról beszéltem, az X-Wingről 1993-ból és a Tie Fighterről 1994-ben. Azokat rongyosra játszottam 13-14 éves koromban. Joystick-kel természetesen. Kiegészítőkkel együtt.

Ma már nincs joystickem, ezért kontrollerrel irányítom, egérrel nem próbáltam, HOTAS-t meg nem fogok venni, nem szoktam annyi szimulátorral játszani. A grafika szerintem OK, a VR is rendben van, nem értek egyet azzal, hogy ne lenne kiemelkedő a játék a VR piacon, főleg hogy a VR piac kb a mobilpiac szintjén lévő szemetekkel van túlszaturálva 90%-ban. Kb egy kezemen meg tudom számolni azokat a játékokat VR-ban, amik megérnek 1 forintot is. Az tény, hogy a HL: Alyx trónját nem veszélyezteti ez a játék, de attól még nem lett rossz. Az Elite Dangerous meg tök más szerintem, az nem egy akció játék, hanem egy ... elite. Külön kategória ezer éve.
  • hawkie22
    Az tény és való, hogy az X-Wing vs. TIE-Fighterhez fel kell nönie, de azt kell mondjam, ezekben az ínséges idökben, amikor alig van valamirevaló SW-játék a piacon és azok között sincs jó "szimulátor", én nagyon örülök neki. Remélhetöleg a VR is olyan jó lesz, mint képzelem (még sose használtam VR-szemüveget), bár a YT-videók alapján nem hiszem, hogy csalódnék.
    Egyébként Ssenkradlive mondta, hogy grafikailag kö egyszerü a játék, ezzel nem értek teljesen egyet, nyilván ürben játszódó játéknál, ahol már a filmben is a szürke/barna/fekete különbözö árnyalatai domináltak, nem sok mindent lehet csillivilli-csillámpóni színüre átírni, szerintem jó lett a grafika, nyilván nem egy RDR2 vagy Witcher3, de a célnak pont megfelel, az ürhajóból meg úgyis csak a pilótafülkét látjuk a játék nagy részében. :) Kezelésig tényleg egyszerü, nincs sok gomb, azok rögtön megjegyezhetök, majdhogynem az X-Wing vs. TIE-Fighter billentyüzetkiosztását emelték át, a sztoriról meg már szóltam korábban.

Én várom a multit, kíváncsi vagyok a Fleet Battle-re, milyen lesz hangulatilag, de elöbb mindenképp végigviszem a sztorit.
  • lwb
    Nekem egyelőre bejön, eredeti Vive-on tolom VR-ban, a SW hangulat adja magát. Sajnos messze van komplexitás terén a régi Xwing vagy Tie Fighter játékoktól, de így sem rossz.
  • Ssenkradlive
    Én is Oculus Rift S- el játszom a játékot.
    Hosszas elemzést nem irok ide csak annyit, hogy még a VR "piacon" sem kiemelkedő a játék, nem hogy sima PC-s játékként.
    "Kő egyszerű" a game mind grafikailag, mind kezelésileg, mind történetileg.

Nagy volt a hype, meg hát Star Wars...

Félreértés ne essék nem rossz, csak mindenki vonjon le 10-15-pontot az "értékelésekből",én SW-"fanként" mondom, hogy szemüveg nélkül nem sokáig játszanék ezzel.
    Az Elite, a Valkyr, de még a No Man Sky is (az űrben repkedős része természetesen) is jobban tetszik az után is hogy kipróbáltam ezt... :)

Ezt a "single" kampány alapján írtam.
    A multi engem hidegen hagy, majd unalmamban néha kipróbálom, természetesen aki a multi miatt játszik vele egészen más "élményei" lesznek a játékkal kapcsolatban, nekem ez egy "erős közepes" sajnos. VR-piacon még mindíg nem jött el az "AAA"-s játékok ideje, pedig ennél reménykedtem... ;)
  • Ssenkradlive
    Én is Oculus Rift S- el játszom a játékot.
    Hosszas elemzést nem irok ide csak annyit, hogy még a VR "piacon" sem kiemelkedő a játék, nem hogy sima PC-s játékként.

Nagy volt a hype, meg hát Star Wars...

Félreértés ne essék nem rossz, csak mindenki vonjon le 10-15-pontot az "értékelésekből",én SW-"fanként" mondom, hogy szemüveg nélkül nem sokáig játszanék ezzel.
    Az Elite, a Valkyr, de még a No Man Sky is (az űrben repkedős része természetesen) is jobban tetszik az után is hogy kipróbáltam ezt... :)

Ezt a "single" kampány alapján írtam.
    A multi engem hidegen hagy, majd unalmamban néha kipróbálom, természetesen aki a multi miatt játszik vele egészen más "élményei" lesznek a játékkal kapcsolatban... ;)
  • hawkie22
    Megjelent a játék, ma éjféltöl már játszható volt. Meglepöen jól sikerült a rajt, mondjuk a multiba még nem vágtam bele, elöbb a sztorit viszem végig, a 7. küldetésnél járok, asszem 10 vagy 12 küldi van összesen, de lehet, hogy több, majd meglátjuk. Grafikailag nagyon baba a játék, játékélményben is ott van nálam, pont azt kaptam eddig a pénzemért, amit vártam.
    Ma megérkezett az Oculus Rift szemüveg is, jövö héten érkezik a Thrustmaster HOTAS joystick is, na akkor lesz még jobb a játék.

Egérrel kicsit szenvedös, kell a joystick a teljes élvezethez, anélkül nem tudom, mennyi esélyem lesz multiban. A sztori a szokásos ki az erösebb Köztársaság vs. Birodalom sztori, nem kell mélységet várni töle, de szerintem egész jó lett még így is. Kicsit keveslem a 8 hajót, remélhetöleg tesznek majd bele még párat, azért van még pár lehetöség a sztoriban, illetve az univerzumban. Az viszont tetszik, hogy nincs mikrotranzakció, minden cuccot megszerezhetsz ingame pénzért, pontosabban csak úgy tudod megszerezni, ha játszol a játékkal. :) Ezek mindegyike kozmetikai cucc, az ürhajófejlesztésekröl még nem tudok mit mondani, mert még nem találkoztam velük.

Ha valakinek megvan a játék és van kedve késöbbiekben multizni, akkor SharpHUN-ként megtalál az Originben. Most kicsit félretettem az Avengerst, a Squadrons leköti minden játékra félretett idömet. :)
  • MerlinW
    Néztem részletesebb videókat, ez nagyon gáz lesz :)
  • TomStorm
    VR-be majd akkor ha Rift S vagy Index ára lemegy 100ezerre(ami sose lesz inkább kifut nem gyártják tovább:)
    Szóval VR vonalat hagyom.

32:9 vagy 21:9 simán jó lesz ide!

Joy itt a lényeg.Nem tudom hogy dual joy-t támogatja e vagy sem.Vagy Hotas kell inkább.
  • Caliph
    biztos szép,elite dangeroust láttam ,próbáltam már VRban,egy élmény. de az hogy VR még önmagában kevés,főleg itt nálunk ahol egy jó VR cucc egyhavi átlagkereset,vagy több :D
    De persze nem akarok károgni,meglátjuk mi lesz belőle,aztán max ha nem tettszik a teszt vagy a videók amit látunk max kimarad az életemből :)
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.07.23. 18:09:49
  • Marcinko
    Star Wars VR-ban nekem tetszik ! Aztán meglátjuk mi lesz/marad belőle !
  • Caliph
    hát sajnos pont az amitől féltem,azaz egy battlefrontból kiragadott űrlövölde...bár nem is értem miért reménykedtem , egyértelműen irták hogy annak is készül :)
  • Beni521
    Jött ki pár hosszabb gameplay Youtuberektől

Utoljára szerkesztette: Beni521, 2020.07.23. 08:19:51
  • Beni521
    Minden (Ian Frazier creative directorral készített) interjúban elhangzott, hogy nem terveznek egyáltalán mikrotranzakciókkal, egy befejezett játékot kapsz kézhez 40 euróért, ahol játszással mindent fel tudsz oldani. Esetleg ha nagyon jól fogy a játék és az EA rábólint akkor nem zárják ki a lehetőségét, hogy bővítsék, de szerintem inkább valószínű, hogy abban az esetben úgy jár mint a Battlefront és gyorsan kihoznak egy második részt ami már jóval tartalmasabb.

Egyébként egészen a 90-es évekbeli X-Wing játékokat veszik alapul. Itt van egy egész átfogó interjú ahol szó van a repülés modellről, feloldható loadoutokról, meg miegymásokról. Illetve Twitteren Ian Frazier azt is megerősítette, hogy a Fleet Battle módban lesznek AI által irányított vadászok is, nem csak a 10 player gép fogja egymást kergetni.