27
  • M2 #27
    Az meg már plusz szemétség a rendszerben, hogy ha sehol nem találnak rólad semmit, akkor vagy nekik a leggyanúsabb.
    Közösségi profilok nélküli embereket simán átlépik.

    Egyetlen megoldás van: multiknak szóló álprofilokat létrehozni.
  • Dante73
    #26
    Mióta megtörtént, mesélem ezt a történetet, de eddig ezt mégsem tudtam, köszi szépen! (Magyarán, sok embernek elmondtam, de senki sem tudta ezt eddig még...) Egyébként ezért is tettem idézőjelbe a kémkedés szót, mert azt, hogy ez legális.... gyanítottam, de mindenesetre azért kissé tisztességtelen, még ha érthető is. De azért rendesen ledöbbentett a dolog, akkor, és ott.

    Ezt hívjuk globalizációnak.
    Azért is tűnhetek pesszimistának előző írásaim alapján, mert ezek a feszültségek, amit az okoz, 20-25-30 különböző ország kell ma már ahhoz, hogy egy zokni elkészüljön, vagy kisimítják az ellentéteket, vagy felszítják. Az eddigi liberális amcsi vezetés simítani akarta, és igyekezett annyi befolyást szerezni, kínában, amennyit kína náluk, (nem véletlen azért, hogy ott is ott (volt?) a google, amcsi gyárak épülnek...) Most meg Trump élezi. Márpedig az senkinek nem jó a világon.
    Utoljára szerkesztette: Dante73, 2020.02.14. 22:54:38
  • morguldae
    #25
    Mintha csak a kínaiak csinálnák ezt!? Amerika is ugyan ezt csinálja mindenkiről mindent tudnak, a windows is ki tudja mikkel van tele, de állandóan nyomatni kell a szart a kínaiak ellen! Manapság mindenki hozzáfér mindenhez! Ingyen kapsz mindent aztán ezért mindent tudnak rólad! Minden hatóság, cég megfigyeli az embereket, akit ez meglep az nem ebben a világban él!
  • kvp
    #24
    "Tehát úgy tudtak utánam nézni, hogy nekik valahogy kidobja a találatokat, amiket nekem, és más földi halandóknak nem... Úgyhogy, ez a "kémkedés" dolog ma már nem csak az országokra, de a multikra is igaz... Pedig próbáltam megkeresni a saját kommentjeim, de nekem nem sikerült...."

    Pedig az viszonylag konnyu. A GDPR miatt meg egy sima felhasznalo is el tudja kerni a facebooktol az osszes rola szolo adatot. A facebook-os login-os comment-ek is facebook-os hozzaszolasok es minden adat a facebook szerverein van, ugyanott ahol az uzenofal adatok es a privat beszelgetesek a messenger-bol vagy az instragrammos uzenetek es like-ok. Ezt mindenkinek joga van lekerni magarol es mindenki masnak joga van lekerni mindenki mas publikus uzeneteit, fuggetlenul attol, hogy uzenofalakra, facebook csoportokba vagy facebook comment plugin-es kulso uzenofalra irta.

    Az osszes kulso domain-es adatot meg raadasul a google es sok mas professzionais adatgyujto ceg is ingyen eler. Ha fizet nekik az ember, akkor odaadjak barkirol a publikus neten elerheto adatokat. Es ez meg csak nem is kemkedes, mert teljesen publikus, mindenki altal elolvashato adatokrol van szo. Az emberek egyszeruen csak nem tudjak hol es hogyan kell ezeket megkeresni. Annyit segitek, hogy nem a Google nyitooldalarol... (ott csak a hogyan kell csinalni tipusu leirasok vannak)

    A Huawei letevel az a gondja az USA-nak, hogy egy potencialis katonai ellenfeltol nem kellene kritikus civil vagy katonai infrastrukturat venni. Marmint igazabol egyaltalan semmit nem kellene venni (meg olcso zoknit vagy papirpoharat sem). Ezt a jelenlegi helyzetet viszont az elozo amerikai es europai kormanyok okoztak, szoval hibaztatni se nagyon tudnak kit...
  • Dante73
    #23
    Nézd, lehet, agyhalott vagyok, de nekem úgy rémlik, se az első, se a második világháborút nem az USA robbantotta ki... A többivel nagyon nagy vonalakban egyetértek.
    #17
    Tök mindegy, ki hallgat le, ki tud utánad nézni.
    Pont 2 éves történet.
    Ballibsi hazaáruló vagyok, helyenként a face profilommal bejelentkezve kommentelek, amit NEM osztok meg a facen, és amúgy sem nyílvános a profilom.
    Állásra jelentkeztem egy bankhoz, sikerrel vettem az akadályokat, egyszer csak nem jelentkeznek.
    Felhívom a kapcsolattartóm, kérdem mi a tosz van? Válasza nagy vonalakban;
    -Nézd, Te lennél az ideális jelölt, de mikor utánad néztünk, találtunk néhány politikailag nem helyénvaló kommentet, így sajnos a vezetés nem bólintott rád...
    Namost az, hogy a vezetéssel pont ugyan azokat cikkeket kommentelnénk... nem túl valószínű. Tehát úgy tudtak utánam nézni, hogy nekik valahogy kidobja a találatokat, amiket nekem, és más földi halandóknak nem... Úgyhogy, ez a "kémkedés" dolog ma már nem csak az országokra, de a multikra is igaz... Pedig próbáltam megkeresni a saját kommentjeim, de nekem nem sikerült....
  • Yagami
    #22
    Jézusom :D
  • Yagami
    #21
    Igen, Kína picit előrébb jár, ennyi. Attól még USA az USA marad továbbra is, akik istentudja hány kormányt buktattak már meg, meg keverték a szart az egész bolygón száz évek óta (ide sorolandók a világháborúk is, meg az összes többi háború kb.) Az agymosás-invázióról meg ne is beszéljünk, amit ránk eresztenek már szintén x-tized éve (vagy több). Fasz kommenteket nem kérek agyhalottaktól, köszöntem.
    /nem neked szánom konkrétan, csak a kommentedre reagáltam/
    Utoljára szerkesztette: Yagami, 2020.02.14. 08:18:26
  • Yagami
    #20
    Jé volt ilyen is? Micsoda felháborodás volt belőle globális szinten, mi? Csak úgy törtek kifele a forradalmak, meg hullottak a politikus-fejek. Ja nem, az agyhalott zombisereg le se szarja kb.
  • Yagami
    #19
    Előtte is hazugság volt minden. Vagy te ma születtél? :D Trump...csak folyománya a mai folyamatoknak, meg is érdemli ez a bolygó, megnyugodhatsz.
    Utoljára szerkesztette: Yagami, 2020.02.14. 08:13:14
  • Yagami
    #18
    Uncsi. És úgyse teszünk ellene semmit...
  • TokraFan
    #17
    Jaj kérem, Kína...Hagyjuk a dumát, hogy nem férnek hozzá az adatokhoz...
  • ostoros
    #16
    "Multibol meg mindig tobb van, igy decentralizaltabb, szoval valaszthatom a masik multit"
    Ja, csak felvásárlás kérdése, illetve adatmegosztás egymás között.
  • Sequoyah
    #15
    Ez erosen pesszimista hozzaallas, de ha valoban csak ez a ket extrem vegletes lehetoseg lenne, akkor en inkabb a multikat valasztom.

    Multibol meg mindig tobb van, igy decentralizaltabb, szoval valaszthatom a masik multit. Szoval a vegletes multi-rabszolgasag hasonlo a mostani, meg nem illiberalis demokraciahoz, es az utobbi az ami lehet sokkal rosszabb is.

    Mas kerdes, hogy a multikkal szemben pontosan tudom hanyadan allok. A politikusok pedig a legvaratlanabb baromsagokkal tudnak eloallni a hatalom megtartasa erdekeben.


    Egyebkent meg a TV-t ki lehet kapcsolni, az allami megfigyelorendszert pedig nem.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2020.02.13. 18:10:30
  • Dante73
    #14
    Mi meg instán követjük (már aki...) kardashianékat, Most őszintén, az annyival jobb, mint ez? Bár, sajnos a hülyeség ragadós, 20 év múlva sajnos gyanítom ez lesz USA-ban, EU-ban...
    Nem tetszik a dolog, de az az igazság, hogy azért nem árt bizonyos értéket az egységsugarú választóba verni. Győzike, Kardashian, Bieber helyett, mondjuk. Ellenben a kifutása inkább vagy az lesz, hogy multik rabszolgái leszünk, vagy valami jóféle kis illiberális demokrácia hűséges alattvalói, és remegünk majd 3 pontért, és ki is nyalunk érte majd néhány popsit, jó fényesre!
    Hála az égnek, addigra én már jó öreg leszek, és leszarom majd a pontokat...
  • zola2000
    #13
    Miért, jó az

  • Sequoyah
    #12
    LOL, ekkora baromsagot is ritkan hallani, meg SG-n is:D
    Hallottal mar a Kinai szocialis kredit rendszerrol? Es hogy minden lepesedet kamerak es egyeb megfigyelo eszkozok kovetik arcfelismeressel, jaras-elemzessel es mindennel? Ha nem nezel korul mielott atmesz az uton, akkor masnap mar a plakatokon lesz az arcod mert szabalyt szegtel...
  • Sequoyah
    #11
    Ha Kina kamatot emelne az kifejezetten jo lenne az USA-nak, mert akkor erosodne a Kinai deviza, mikozben epp azert szidjak Kinat hogy szandekosan gyengiti a sajat devizajat, ezzel erositve a Kinai exportot.
  • fotolit
    #10
    Edward Snowden stand-upja után az amerikai kormány inkább fogja be a pofáját.
  • Negritis
    #9
    de amerikait se ...
  • prometheus13
    #8
    Semelyik NATO szövetségesnek nem szabadna kínai technológiát engednie olyan kényes területekre, mint pl a távközlés.
  • SanMaster
    #7
    Bizonyíték?! Az nincs! Amióta trump az amerikai elnök minden amit az amerikai kormány kijelent, az hazugság! Persze a mainstream média azonnal átveszi, és nyomja a full kretént...
  • Ellaberin
    #6
    Egyik kutya, másik eb.
  • nlght
    #5
    Ott a pont, további különbség, hogy az USA rendelkezik elviekben fékekkel és egyensúlyokkal, amelyek gátat szabhatnak egy túlbuzgó politikusnak/vezetőnek. Addig Kínában nincs fékek és egyensúlyok rendszere, csak a gázpedál, és hamarabb tanulnak meg hazudni, mint írni/olvasni.
  • mumoka 2012
    #4
    ez a baj nem veszik észre mit csinál USA - majd kina is egy kis kamatot emel és USA fuldokolhat az adósságba előb vagy utob meg kapják tuti nem tecik nekik hogy valakinek jól megy a bolt meg kell nézni az amcsi telokat mijen telefon feltörések vannak állami szintem olyanra hivatkozik sokszor ami nem is igaz imádnak zavarosba halászni.
  • Negritis
    #3
    annyira hiszem el h a huawei hozzáfér mindenhez mint ahogy iraqnak tömegpusztító fegyverei voltak
  • kvp
    #2
    Az amerikai keszulekekben amerikai, a kinaiakban kinai allami kulcs van. Annyi az elteres, hogy amig az amerikaiaknak ket kulcs van, gyartoi (update-ekhez) es allami (lehallgatashoz), addig a kinai allam egyszeruen elkerte a huawei kulcsait, igy nem lehet a frissitest megkulonboztetni a lehallgatasi update-ektol. Amikbol egyebkent alapbol egyik termeken sincs fent semmi, azokat altalaban on demand telepitik.
  • Antracit
    #1
    Politikai hangulaktkeltés. Lehallgatás és adatgyűjtés műfajban, az USA messze megelőz mindenkit.