121
 • defiant9
  #121
  "hogy a közszájon forgó dolgok egy része nem bizonyítható"
  Akkor sikeresen meg is találtál egy lényegi közös pontot a te zsidó alapú világkormány konteóddal, persze a hatalomba beszivárgáson túl.

  "Gyíkemberekről sem beszéltem"
  Nem is kell, azt mondtam egy konteó csoport, többek közt itt is azt mondják hogy ők irányítanak:
  A világot gyíkemberek irányítják, a zsidó háttérhatalom kemoterápiával és chemtraillel akarja elpusztítani Európát, az ételünket mérgezik, a holokausztot milliárdosok találták ki, hogy rátegyék a kezüket Palesztinára

  "A vallásokat se keverd ide, mert teljesen más téma"
  Közel sem teljesen más. A konteó egyfajta valláspótlék. Hogy kedvenc oldaladról idézzek: A konteók pont úgy működnek, mint az istenhit
  Azzal, hogy felfedtük a kreacionizmus és a konspiracionizmus közti összefüggést, remélhetőleg rámutattunk az összeesküvés-elméletek egyik fő hiányosságára, így segítve másoknak is, hogy észrevegyék: mindkettő a teleológiai érvelést használja, mivel mindkettő végső okot és átfogó célokat sejt a világban zajló események mögött. Szerintünk annak a megértése, hogy a konspiracionizmus egy olyan kreacionizmus, ami a társadalom életével foglalkozik, megvilágíthatja az úgynevezett post-truth korszak egyik legzavaróbb jellemzőjét.
  Jómagad mintapéldánya vagy mindkét csoportnak(aki egy konteóra fogékony az tipikusan fogékony a többire is). Ezért nem tudod már kellő objektivitással megítélni a világot, mindent próbálsz alárendelni a benned élő torz képnek, és mindent zsigerből utasítasz el ami ennek ellentmond.
 • Tetsuo
  #120
  Te hasonlítod állításomat az illuminátusos akármihez, miközben az "illuminátus rend" 1776-ban alapította Adam Weishaupt.
  A rendről bővebben magyarul, egyedül a megosztó személyiségű Drábik János írt, hozzátéve, hogy a közszájon forgó dolgok egy része nem bizonyítható. Ezt bárki vizsgálhatja pro és kontra.
  Ha ez neked konteó, akkor mit szólsz ahhoz, hogy bizonyos "tények" tagadását sztálini időket idéző törvény bünteti több európai országban? A logika szerint ez a dolog gyanúsabb kell, hogy legyen, de a konformista hozzáállás felülkerekedik nálad - úgy látszik.
  Gyíkemberekről sem beszéltem, ellenben a szabadköművesek befolyásáról Raffai Ernő könyveiben olvashatsz, bőven alátámasztva adatokkal, levéltári jegyzetekkel.
  A vallásokat se keverd ide, mert teljesen más téma, ráadásul a tudománnyal akarod megmagyarázni, míg a (profán, modern) tudományon kívül esik, pláne a te behatárolt, bigott kis világodon.
 • defiant9
  #119
  Megalapozatlan üres vádaskodás, tényszerűen te vagy aki nem tudja bizonyítani a konteóját.
 • Tetsuo
  #118
  Hazudsz.
 • defiant9
  #117
  "A nyilvánvalót lekonteózod... "
  A 'nyilvánvalót' amit nem tudsz bizonyítani, de tényként közölsz. A te kitalációd az illumintáusok konteó csoportba tartozik, mivel antiszemita vagy így értelemszerűen zsidózással párosítva. Persze a szabadkőműves szálon túl van ebből ökokommunista, liberális, gyíkemberes, stb. verzió is. Akár csak a vallások, kiválasztasz egyet és beállhatsz mögé, nem kell bizonyítani elég hinni benne. És ez a racionalitást mellőző világszemlélet ami jellemző rád, majd amikor sarokba szorulsz vele akkor terelsz, sunyítasz.
 • Tetsuo
  #116
  Azért ez a kijelentés erős volt. A nyilvánvalót lekonteózod...
 • defiant9
  #115
  Valótlanságot állító, azt bizonyítani nem tudó antiszemita indíttatású konteós vergődés amit produkálsz. Olyan hogy világormány nincs/nem ismert/bizonyított a létezése ami szembe megy a nemzetek közt látható folyamatokkal.
 • Tetsuo
  #114
  Könyvajánló.
 • defiant9
  #113
  Tehát továbbra sem tudod megadni hogy kik lennének a kitalált világkormány tagjai. Az hogy láthatóan a világ országai közt ellentétek feszülnek és egymással hadakoznak pedig cáfolja is ennek működését. Az hogy 42 perces videókat linkelgetsz az echo.tv/hir.tv -ből a szokásos sarokba szorult érvelési taktikád. Én is linkelhetnék, állításod cáfolata itt van: google.hu, de ez csak egy primitív buta érvelés lenne.
 • Tetsuo
  #112
  Nem pontosan az úgynevezett világkormányról, hanem annak befolyásoló erőiről, illetve magyarországi vonatkozásairól:
 • defiant9
  #111
  "Mert nem írtam x oldal bizonyítást róla?"
  Egy kormány létezésének bizonyítását úgy kellene kezdened hogy felsorolod a kormányfőt és a kormány tagjaiból embereket. Vagy csak elmondod hogy milyen nemzetiségűek, hol élnek, kb. hanyan vannak. Valamit ami konkrétum.

  "vagyis neked is be kellene bizonyítanod ezt."
  Nem. Aki állítja valami létezését annak kell alátámasztania. Én csak annyit tudok 'bizonyítani' hogy a látható hatások(széthúzó sokpólusú világ) nem támasztják alá az elméletet.

  "akkor erős érdek lehet annak felfedése ellen - logikus."
  Ezzel pontosan a konteós logikát követed:
  A cáfolatot a hívők jellemzően az „elmélet” megerősítéseként, az összeesküvők nyomok eltüntetésére tett tudatos kísérleteként, leplezésként fogják fel, vagyis a cáfolatnak szánt állítást egyszerűen beemelik az elméletbe.

  "előjönne a náci-kártya mielőtt bővebben kifejteném"
  Ha a mondandód lényege a zsidózás, pejoratív minősítgetés az antiszemtizmus, ha tényszerű megállapítást teszel bizonyos embercsoport összetételére az nem az. Sok zsidó származású gazdag ember él az Egyesült Államokban, de a világkormánytól ez nagyon messze van, más országokban(kivéve Izrael) amik azért jócskán a világ nagyobb fele jóval kisebb a gazdasági/politikai erejük, sok helyen 0 közelében. Pl. Izrael nem tudta elérni hogy az US megtámadja Iránt, pedig nagyon kapartak érte. Hol volt ekkor a világkormány?
 • Tetsuo
  #110
  Hogy mutattál rá arra, hogy "légből kapott"? Mert nem írtam x oldal bizonyítást róla? Tehát azt mondod, az sg-hozzászólások legalább 99%-a légbőlkapott?
  Hogy nem bizonyítottam, még nem jelenti, hogy valótlan az állítás, pedig te ezt így kijelentetted, vagyis neked is be kellene bizonyítanod ezt. Kettőnk "légbőlkapott" kijelentése közül a tied ráadásul vádaskodás is, ezért lenne illendő, hogy alátámaszd valamivel.
  Isten vagy a világkormány létezésének/nemlétezésének bizonyítása valószínűleg meghaladja egy fórum-hozzászólás kereteit. Könyveket lehetne róla írni pro és kontra, ahogy ez meg is történt.
  Ezenkívül a téma meglehetősen érzékeny lehet bizonyos körökre, hiszen ha létezik világkormány, illetve Isten (és annak ellentetje), akkor erős érdek lehet annak felfedése ellen - logikus.
  Ha sorolnám, éppen kinek milyen kapcsolata van mondjuk az AIPAC-kel, Izraellel, vagy ki milyen származású a világ számos pontján vezető pozícióban, akkor előjönne a náci-kártya mielőtt bővebben kifejteném.

  Aki ezekről tudni akar, valóban tudni és nem kötözködni, az megtalálja a módját, hogy gyűjtsön - elsősorban - önmaga számára bizonyítékokat (mert bizony hosszú idő, kemény munka, több annál, mint követelőzni egy gagyi cikk alatt, elvárva, hogy szánkba repül a sült galamb) és világos lesz előtte sok, addig kuszának tűnő politikai, gazdasági, kulturális folyamat, az úgynevezett társadalmi fejlődés, ami valójában hanyatlás.
 • defiant9
  #109
  "Mi volt a célod tulajdonképpen?"
  Szimplán rámutattam hogy az állításod légből kapott, ami egyébként elég nyilvánvaló, csak a torz világképedbe ez illik ezért mantrázod, ami be is bizonyosodott mivel zéró dologgal tudtad alátámasztani.
  Ismét ugyanoda menekülsz mint amikor azt állítottad hogy isten létezése bizonyítottabb bárminél, csak itt most nem mondod el a mivelt..Tényleg ovis szint az a tudom csak nem mondom meg. Próbálj felnőtt módjára viselkedni.
  Az hogy sarokba szorítva már csak a troll kiáltás maradt azt Ostoros barátodtól kelléktárából lested el, ő is úgy használja ezt a szót mint egy ultimate érv mindenre, hát nem az, előbb a troll definíciójával kellene tisztában lenni.
  Külön vicces hogy folyamosan azzal védekeztél hogy áthatottad rám a bizonyítási kényszert, majd amikor megkaptad, és már tényleg rajtad lenne sor akkor ismét csak a vitából kihátrálás marad. Napnál is világosabb hogy csúnyán felsültél ismét a konteóddal.
 • Tetsuo
  #108
  Butaság már az úgynevezett világkormány(-) megközelítésed is. Nem fogok itt mélyebben belemenni, a témát illetően még forrást sem ajánlok neked, mert nem érdemled meg.
  Azt viszont ne várd, hogy a sült galamb a szádba repül. Ha érdekel(ne) egy téma, és alábbadnál a pökhendiségedből, akkor talán segítenék, merre indulj el, milyen könyveket végy a kezedbe, de így?! Mi volt a célod tulajdonképpen? Egy gigantikus trollkodás, mint megannyiszor.
 • defiant9
  #107
  "Érdemi reakcó a részemről már leíratott, a részedről még semmi."
  Az hogy hazudsz az csak szánalmasabbá teszi a vergődésed. Idézd be hogy hol és mivel támasztottad alá a világkormányra vonatkozó állításodat. Ez volt a kiindulópont, tartsuk az időrendet. Miután előálltál, azokat majd szépen megcáfolom mivel rendkívül kicsi a valószínűsége hogy lenne ilyen a tarsolyodban. Ahogy mondtam már többször(a mantrázásod alapján képtelen vagy felfogni) egy dolog(nálad konteó) nem létezését rendkívül nehéz mindent kétséget kizáróan cáfolni, valóban lehet egy minimális esély arra hogy a kipások időnként összeülnek és manipulálják a teljes világpolitikát/világgazdaságot, csak ismerve az emberi fajt/népeket ez irreális elképzelés. Ha mindenképp azt várod hogy előbb én írjam le hogy szerintem miért nincs akkor azt mondom indirekt bizonyítéknak hogy világkormány azért sem lehet mert Hszi Csi, Trump, Putyin, Macron, Erdogan, Merkel, Orbán, Kim Dzsongun, Netanjahu, Rohani, szaudi uralkodó stb. egymással ellentétes irányt képviselnek, semmi jele annak hogy egy kormányban ülnének ahol egy kormányfő irányítaná őket. Kereskedelmi háború van, mindenki a saját érdekét nézi, és ezirányú döntéseket hoz, a kormány ahogy neve is utal rá egy irányt jelölne ki.
 • Tetsuo
  #106
  Érdemi reakcó a részemről már leíratott, a részedről még semmi.

  "Én: 'Még nem láttam olyat, aki veled szemben sarokba szorult volna, legalábbis igaz állítástól.'
  Te: 'Állításom szerint nincs világkormány.'
  Én: '?'
  Te: 'Bizonyítsd, hogy van világkormány!'
  LoL Egyrészt biztos ugrok neked (szarkazmus), másrészt ez az érvelés!... Harmadrészt, ha valóban érdekelne a "világkormány", elbeszélgethetnénk róla, de téged az egyáltalán nem érdekel.
 • defiant9
  #105
  Érdemi reakció nélküli minősítgetés. Éppen olyan mint ami egy sarokba szorult de ezt beismerni képtelen alternatív valóságot mantrázótól megszokott.
 • Tetsuo
  #104
  Te nem vagy százas, sokadszorra bizonyítod. Ez utóbbi hozzászólásod megdönthetetlen bizonyíték.
 • defiant9
  #103
  "Oké, csak honnan tudjuk, hogy ez igaz?"
  Gyenge kísérlet. Próbálsz az eredeti állításodtól eltávolodni mintha nem az lenne a kérdés hogy alá tudod-e támasztani.
  Tettél egy kijelentést én azt állítom hogy ez nem igaz mivel semmiféle erre mutató adat nem ismert. Neked kellene megmondani hogy milyen tényre is alapoztad a kijelentésed (ami valójában egy konteó: ez nem racionális, észszerű, hanem mitikus, mítosz- vagy meseszerű világmegértést jelent, mivel az összeesküvés-elméletek fontos tulajdonsága, hogy nem, vagy nagyon nehezen cáfolhatóak. Pontosan illik rád konteó hívőség a világkormány meséddel.
  Az energiáidat a magyarázkodó szájtépésbe feccolod, ahelyett hogy idetetetnéd a tényt. Ez is azt támasztja alá hogy sarokba szorultál, és így próbálsz menekülni.

  "Az önvezetés-monomániáddal "
  Nem véletlen hogy több száz cég, köztük világcégek invesztálnak az önvezetésbe. Olyanok akik nálam sokkal pontosabban felmérték a technológiában rejlő lehetőségeket. Tehát a monománia kifejezésed megint csak egy személyeskedő valótlan állítás.

  "sem dyrát"
  Ez lenne a sok lúd biztos disznót győz taktika. Oda jutottál hogy dyra szoknyája mögé menekülsz:) Ahogy írtam az kilóra sem elégséges hogy ti ketten úgy gondoljátok hogy az önvezetés egy hype meg évtizedekre vagyunk tőle, ha a világon kb. rengeteg autógyár ez irányba fejleszt, egyedül vagy konzorciumba. Az áltlad hivatkozott Toyota is, aki egyébként azt vállalta be hogy a 2020-as Tokyoi nyári játékokon robot taxijai lesznek, ami úgy egyébként nem egy merész vállalás, egy lassú shuttle busz a használhatósági szint legalja.

  "Akárhogy feszülsz, még kell vagy 20 év, hogy valóban használható legyen. "
  Csakhogy nem ez volt az állításod. Hanem az hogy a "sofőr nélkli példányokra még vagy húsz évet várni kell". A safety driver pedig mára kikerült, a Waymo úgy látja hogy az adott városi területet már annyira ismeri hogy civil fizetős utasokat fuvarozhat. Az állításod így megdőlt, ami azt bizonyítja hogy nem reálisan ítélted meg a technológia fejlődési görbéjét. Egyébként megint ilyen ködös kategóriákban fogalmazol hogy "valóban használható", aztán majd jössz hogy de hát a szibériai tundradüllőn sem megy, tehát nem teljesül a valóban használhatósági kritérium, mert az te rugalmasan értelmezd. Írd akkor le hogy mi számít használhatónak, mi lesz 20 év múlva. Én azt mondom hogy már az is használható és kereskedelmileg értékes funkció ha autópályán vagy adott útvonalakon a gép vezet úgy hogy ilyenkor nem kell figyelnie a sofőrnek(L4). Nem kell a világ összes útján extrém időjárási körülmények közt is elboldogulnia(L5).
 • Tetsuo
  #102
  Teljesen el vagy tévedve. Melyik hozzászóló bizonyított itt bármit is? Miért éppen rajtam és csakis rajtam kéred számon pláne úgy, hogy hiába írnék oldalakat, téged nem érdekelne, illetve mint itt, folytonos lenne a kötekedésed.
  Az állítás ez volt:
  Én: "Még nem láttam olyat, aki veled szemben sarokba szorult volna, legalábbis igaz állítástól."
  Erre te: "Állításom szerint nincs világkormány."
  Oké, csak honnan tudjuk, hogy ez igaz?

  Tehát továbbra is fennáll: Még nem láttam olyat, aki veled szemben sarokba szorult volna, legalábbis igaz állítástól.

  Az önvezetés-monomániáddal sem szorítottál sarokba sem engem, sem dyrát, hanem mellébeszélsz és kötekedsz, ami fárasztó, de dyra még nem adta fel, naivan hiszi, hogy észérvekkel meggyőzhető vagy.
  Akárhogy feszülsz, még kell vagy 20 év, hogy valóban használható legyen. Igen, ekkor belekötsz abba, hogy "valóban" és előhozod az egyszer így meg úgy, tesztpályán sikerült sztorikat, de attól még nem használható.

  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.11.06. 21:08:10
 • defiant9
  #101
  "mert neked éppen nem bizonyítottam?"
  Itt soha senkinek nem bizonyítottad (máshol is max. a szélsőjobbos mélymagyar pajtásaid bólogathatnak rá, de ez nagyon messze áll a bizonyított kategóriától) . Te csak kijelenteni szeretsz valamit a torz elképzelésid alapján,. kb. olyan mint amikor kijelentetted hogy számodra bizonyított isten létezése de a mivelt itt nem mondod el, csak másoknak máshol. Persze mindenre van bizonyíték amit állítasz, de inkább nem mondod el, nehogy belekössenek. Nevetséges, ovis/konteós színvonal.

  "Sarokbaszorítani úgy tudtál volna, ha az ellenkezőjét bebizonyítod."
  Ezt hívják bizonyítási kényszer áthárítása érvelési hibának. Egy ilyen nem létező dolgot eleve kizárásos alapon kellene cáfolnom tehát pl. egyesével minden emberről be kellene bizonyítanom hogy nem lehet a tagja a világkormánynak. Ez nyilván kivizezhetetlen. Szemben azzal hogy megnevezed mondjuk a világkormányt tagjait(néhány elemű rövid lista). Kb. ott tartasz mint amikor azt mondtad hogy számodra isten léte bizonyított, de a mi alapjánt itt nem mondod el, csak másoknak.

  "Vagy ez csak rám érvényes, nekem kell bizonyítanom, neked nem?"
  A vitában mindkét félnek alá kell támasztania a saját állítását. A #75- ben ezt meg is tettem, amire te érdemben nem reagáltál, tehát nem igazán értem hogy mit is kérsz számon rajtam.
 • Tetsuo
  #100
  Miért lenne tarthatatlan, mert neked éppen nem bizonyítottam? LoL
  Miért kellene most leállnom és keresztül-kasul bizonyítgatnom neked, amiről pontosan tudom, hogy nem felelne meg az elvárásaidnak, hiszen kötekedni jársz ide.
  Sarokbaszorítani úgy tudtál volna, ha az ellenkezőjét bebizonyítod. Egyelőre az van, hogy állítottam valamit, te meg annak ellenkezőjét. A #94-ben igaz állításról volt szó. Vagy ez csak rám érvényes, nekem kell bizonyítanom, neked nem?
  Ez nálad a balodaliság? Nálam is.
 • defiant9
  #99
  Szánalmas ahogy próbálsz menekülni. Ezt mondtad:
  "Mutass egy ilyet."
  Mutattam, a világkormányról tett állításod tarthatatlan, sarokba szorultál.
  Ezután tovább sunnyogsz, semmivel nem tudod alátámasztani az üres állításod.
 • Tetsuo
  #98
  Hát ez az! Erről beszéltem pontosan a #94-ben.
 • barret
  #97
  Jönnek a zöldek,hogy a globális felmelegesés miatt emelkedik a tengerek szintje,a nagy lófaszt! Tele dobáljuk szeméttel,azért emelkedik. Tudjátok: minden vízbe mártott test...
  De fel a fejjel,rengeteg szemét elfér még a tengerekben! A hajókat sem zavarja,simán átúsznak a petpalack szigeteken. Maximum a gázolaj fogyasztásuk emelkedik meg. Az meg ugye megint jó,mert többet tankolnak,ez meg emeli a gdp-t :) Ergo még több petpalackot lehet gyártani :)
 • Macropus Rufus
  #96
  Most komolyan: október 23 óta a címben díszeleg ez a marhaság:
  "Jönnek a papír-alapú kólásüvegek" ?!
  ekkora hülyeséget leírni is ciki, nem hogy a címben tartani. Nem kellene esetleg kijavítani valami értelmesre?  Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2019.11.04. 13:30:01
 • defiant9
  #95
  Az egész #75 ilyen. Ha egyet kell kiemelni akkor tényszerűen a világkormány kijelentésed a leginkább tarthatatlan. Sorold fel a világkormány tagjait, ha van ilyen. Állításom szerint nincs világkormány. (ez utóbbi egy igaz állítás)

  "Ne zavarjon, hogy téged mindenki trollnak néz"
  Megalapozatlan állítás. A más nevében tett véleménynyilvánítás ismét csak egy hiba, így akarsz ez egyébként súlytalan szubjektív mondandódnak jelentőséget adni, primitív, kultúrátlan kommunikációs szint, próbálj a saját nevedben érvelni/nyilatkozni.
 • Tetsuo
  #94
  Még nem láttam olyat, aki veled szemben sarokba szorult volna, legalábbis igaz állítástól. Mutass egy ilyet.
  Ne zavarjon, hogy téged mindenki trollnak néz, hiszen te vagy a helikopter.
 • defiant9
  #93
  "Alamuszi elsunnyogás"
  Az az alamuszi elsunnyogás amikor sarokba szorul az álláspontjával, és válasz helyett inkább lelép.
 • defiant9
  #92
  "Ha most a PET-et égetés helyett újra hasznosítjuk, akkor helyette olajat fognak elégetni, és legjobb esetben is ugyanott leszünk"
  Magyarország villamosenergia termelésének 1% olaj alapú, gázolajat/benzint tipikusan a járművekben égetünk, azok pedig nem mennek PET palackkal. Értem hogy mit akarsz mondani, ezzel viszont számolnak:
  Az elégetés és a visszaforgatás összevetésekor figyelembe kell venni, hogy elégetés után ahhoz, hogy újra 1 tonna anyagot kapjanak, ismét elő kell állítani 1 tonna új műanyagot.
  Számok szintjén kb. 107-be kerül az új PET, 46-ba az újrahasznosított, és 13-at kapunk vissza ha égetünk, ebből sehogy sem jön ki az hogy ugyanott lennénk az égetéssel. Ha minden PET palackot elégetnénk akkor több olaj kell a bemenetnél, mert alig kapunk vissza energiát az égetéssel, az alapanyagot viszont elveszítjük.

  "Szóval, ha újrahasznosítunk, akkor energetikailag nem járhatunk jobban, mintha újra gyárunk és eldobunk."
  WTF? Szerinted egy tonna aluminumot kinyerni a földben lévő bauxitból könnyebb mint sörös dobozokból? Ez nagyon nincs így, az alu gyártás egy nagyon energiaigényes folyamat, nem vegytiszta anyag van a bemenetnél, itt már kb. 90-95%-os az energia megtakarítás újrahasznosítás esetén. Nem véletlen hogy az unióban az alu 90%-a újra is hasznosul, a sok energia sok pénzt is jelent. A PET nem ennyire jó, de még mindig a legjobb újrahasznosítani.

  "Azt szoktam mondani, hogy mindennek kb. akkora az ökológiai lábnyoma, amennyibe kerül. "
  Ez sincs így. A szén olcsó, de a sok szén atom légkörbe juttatásának nagy a lábnyoma. Drágább földgázt égetni. vagy uránt, de mégis kifizetjük a felárat hogy a légkört kevésbé terheljük.
 • Munkas
  #91
  Épp nem megy az oldal, amit behivatkoztál, ezért látatlanban válaszolok.
  A műanyaggyártás nem csak termodinamika, de az égetés szempontjából amúgy sem állja meg a helyét, ha egyben nézzük az egészet:
  Bemegy a civilizációba egy csomó olaj, aminek egy részét elégetik és energia lesz belőle, a másik részéből meg műanyag. Ha most a PET-et égetés helyett újra hasznosítjuk, akkor helyette olajat fognak elégetni, és legjobb esetben is ugyanott leszünk. A kémiai reakciók úgy működnek, hogy a különböző folyamatok során felszabaduló hő mindig a kezdeti és végállapot energiájának (entalpiájának) különbsége lesz, függetlenül attól, hogy milyen reakciókon keresztül jutunk oda. Ez a Hess tétel. Szóval, ha újrahasznosítunk, akkor energetikailag nem járhatunk jobban, mintha újra gyárunk és eldobunk. A valóságban a veszteségek miatt persze rosszabb a helyzet.
  Azt szoktam mondani, hogy mindennek kb. akkora az ökológiai lábnyoma, amennyibe kerül. A drága csomagolás, biztos, hogy többet árt a környezetnek, mint az olcsó, mindegy, hogy miből készül.
 • ostoros
  #90
  Alamuszi elsunnyogás, hogy nem jár vissza hónapokon át ugyanazon cikk alá az ember, hogy egy olyan trollt győzködjön, mint te?
  Jól van akkor.
 • defiant9
  #89
  A tények alapján igen, de leginkább nem vagyok olyan hülye hogy belenavigáljam magam az önellentmondásokba, ez ellenben nektek remekül szokott sikerülni, miután marad az alamuszi elsunnyogás.
 • ostoros
  #88
  Persze te a pesti panelből jobban tudod, milyen a világ...
 • aemus
  #87
  Az újrahasznosított műanyagból készült palacktól messzire jutottak a fórumozók :) Mindkét tábor hozzászólásaiban van igazság.
  Alapvető problémának én a túltermelés / túlfogyasztás gyakorlatát tekintem. Ha valami elromlik újat veszünk ahelyett hogy megjavítanánk. Akkor is újat veszünk ha el sem romlott az a tárgy, csak azért mert "akciós" vagy "trendi". Rengeteg fölösleges tárgyat halmozunk fel amire valójában nincs szükségünk. Ezek nagy része műanyagot tartalmaz és előbb vagy utóbb a szemétbe kerül.
  Az újrahasznosítás mellett a tudatos fogyasztásra való áttérés (nem veszek olyan dolgot amire valójában nincs szükségem), környezettudatos életmód (vászontáska használata, szelektív hulladék, műanyag csomagolás kerülése, stb.) is fontos lehet.
  Utoljára szerkesztette: aemus, 2019.11.01. 11:18:58
 • defiant9
  #86
  Ahogy meglátta a konzum imperialisták fényét rögtön eltévelyedett hátrahagyva hazát, hagyományt. Azt észt persze két marékkal osztja hogyan is kellene másoknak élnie.
 • rebekakocsis
  #85
  Akkor miért csinálod a ködös Angliában?
 • Tetsuo
  #84
  Ne magadból indulj ki, az női munka.
 • rebekakocsis
  #83
  Inkább le nem? A mosogató lent van az alagsorban.
 • Tetsuo
  #82
  Jó reggelt! Így működik a tudomány és annak alkalmazása, illetve minden megoldás modern világunkban: Csindogu.