61
  • TokraFan
    "Engem csak az idegesít, hogy egyesek mindenképpen másokra akarják erőltetni a hitüket,"

Ez vicces, mert az állításod éppen a vallásosokra vonatkozik, ők akarnak téríteni állandóan, régen ugyebár tűzzel/vassal, ha nem ment, akkor máglyán élve égették el aki nem hitt a meséikben (csupa szeretetből nyilván). Ma már szerencsére ennyire nem mehetnek messzire, de téríteni a vallásos akar mai napig, legyen az bármilyen vallás képviselője egyébként.

"szerintem az ateizmus is egy radikális, kártékony hit."

Szerinted, tehát nem tényszerűen. Jól példázod a vallásos gondolkodást, ugye pár hozzászólással korábban tisztáztam neked, miért tévedsz, és a tudományos gondolkodás egyértelműen miért nem HIT, de neked nem erősséged a gondolkodás, így csak mantrázod tovább amiben hinni akarsz és tökéletesen ignorálod az érveket, tényeket.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.28. 14:16:26
  • TokraFan
    "Tisztességes keresztény emberekben már inkább lehet bízni, mert nem csinál olyasmit, amit a hite szerint sem szabad."

Ez totátilsan nem igaz, az élet erre naponta, ezrével cáfol rá. A hívő emberek többsége képmutató, előadja magát a templomban, aztán otthon pont úgy él, ha érdekei megkívánják, pont úgy gázol át másokon, mint bárki más. Ennek ugyanis semmi köze az ideológiához, ez egy genetikusan kódolt tulajdonság. A vallás maximum önmegnyugtatásra való ezeknek az embereknek, hogy becsaphassák magukat és elhitessék magukkal, hogy ők jobbak, holott ez távolról sem igaz. Már eleve a papok jelentős része is csak érdekből húz gúnyát (általában jól megél belőle, többen lakást is kapnak), és a legtöbbjük képmutató, aki csak élősködik a hiszékeny embereken, miközben maga jómódban él. Az, hogy kiben bízhatsz, kizárólag az adott ember adottságain múlik, azon semmiképpen sem, hogy miben hisz, vagy éppen nem hisz.
  • Andrevv
    Te meg mi a fenéről beszélsz? Most melyik keresztény vallásra gondolsz? Hinni nem csak úgy lehet, hogy folyton templomba jársz és meggyónod a bűneidet, azok a római-katolikusok (abból se mind). Ha neked csak ennyit jelent, akkor rohadtul le vagy maradva vagy csak simán beskatulyáztad az összes keresztényt egyetlen egyházhoz. Szándékosan nem kevertem az egyházakat a vallással, de egyesek ezt képtelenek felfogni, hogy a kettő nem föltétlen jár együtt. Engem csak az idegesít, hogy egyesek mindenképpen másokra akarják erőltetni a hitüket, mert szerintem az ateizmus is egy radikális, kártékony hit. Rosszabbak mint a jehovisták, sokkal jobban nyomulnak és prédikálnak. Közel ott vannak mint az iszlamisták, mert ugye az anarchisták is szinte mind ateisták és ez meg is látszik a tetteiken. Miért nem tudjátok megtartani magatoknak a hiteteket?
  • Andrevv
    Persze, hogy lehet attól gazember, a papokról meg az egyházakról meg nem is beszéltem, az más téma. De ha nekem valaki bebizonyítaná, hogy Isten nem létezik, halálunk után semmi sincs, akkor bizony ha már nagyon meguntam mindent, bármit megtehetnék és meg is tenném, nem lenne semmi ami visszatartson. Kinek lenne ez jó?
  • Andrevv
    Nehéz visszafognom magam, amikor valaki ilyen hülyeségeket hord össze. Olyan emberben, aki semmiben sem hisz (se Isten, se pokol se semmi), abban nem lehet bízni mert következmények nélkül képes lehet hazudni, lopni, ölni, akármi. Tisztességes keresztény emberekben már inkább lehet bízni, mert nem csinál olyasmit, amit a hite szerint sem szabad. Akinek van esze és ha úgy is látja, hogy talán ez az egész csak mese, akkor sem szabad azt világgá kürtölni, hogy az egész csak kamu. Az miért jó neked? Miért akarod az embereket megfosztani valami olyasmitől, ami csak jobbá teszi a világot?
  • TokraFan
    Szívesen venném ha érvelnél a személyeskedés helyett, mert annak még értelme is lenne.
    Nem tudok olyasmi "ellen" lenni, ami nincs. Aki azt állítja, isten létezik, az bizonyítsa be! De erre utaló jel sincs. Amit vizsgálni lehet, az maximum a szentkönyvek, mert abban konkrét kijelentések vannak. A probléma az, hogy mindegyik tele van feloldhatatlan ellentmondással, innentől komolyan sem vehetők sajnos. Már aki értőn olvassa, nem pedig azért, mert mindenáron hinni akar valamiben, amitől meggyugszik.
  • Andrevv
    Úgy beszélsz, mintha te nem tartoznál bele az emberi fajba. Itt nincs olyan, hogy Mi és Ti, csak Mi vagyunk mint emberek. Talán felsőbbrendűbbnek képzeled magad mint mások? Csillagkapuval jöttél a földre és Tok`ra-nak nevezed a fajod ami azt jelenti "Ra ellen"? :)
    Rendben van, te mindenféle isten ellen vagy, de minek kell úgy hirdessed mint egy jehovista a saját hitét?
  • TokraFan
    Hú, a jó öreg régi sztenderd, de alapjaiban is rossz érvelés. Bizonyítani annak kell, aki állít valamit. A hívő állítja, hogy isten létezik, meg 6nap alatt teremtette a Földet, satöbbi. Tehát a bizonyítási kényszer is a hívőn van. A tudományos megfigyelésekből egyelőre sehol nem következik, hogy létezne egyetlen csúcs valami, sehol nem találkozunk erre utaló nyomokkal. Sőt, a vallások korábbi állításait sorra cáfolta meg a tudomány (lapos Föld, ami egyben a világegyetem középpontja is, az ember a "teremtés" koronája, angyalok csücsülnek a felhőkön stb., végtelen a lista). Amikor modern vallásról beszélsz, az valójában _kizárólag_ a tudománynak köszönhetően lett az, pontosabban, kényszerült azzá válni, mivel a korábbi tanok jelentős részét olyan szinten cáfoltuk meg, amivel nem tudtak már mit kezdeni. Azonban, ha a tudományos gondolkodás nem nyert volna teret, akkor mai napig abban hinnétek, hogy az isten szórja haragjában a villámokat.
    Ez az ábra jól szemlélteti a két gondolkodásmód közötti különbséget.
    A tudományoshoz "picit" több ész kell, ahogy látod...

Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.20. 14:51:08
  • Andrevv
    "egy vallásos hívőnek esze ágában nincs megkérdőjelezni a meséket"
    Akkor te nyilvánvalóan nem jártál hittan-órákra, vagy csak simán gőzöd sincs miről beszélsz :)
    Nekem sosem mondták azt, hogy ez így szóról szóra megtörtént. Ezek valóban mesék, amik részben megtörtént eseményeken alapulnak és nagy részük tanulságokkal szolgálnak. Ne keverd össze a középkori kereszténységet a modernnel. A tudománynak, azon belül Darwin elméletének is megvan a maga helye a keresztény vallásokban. Volt amikor a tudomány szerint a föld lapos volt, aztán fejlődött, mint a vallások.
    Ha te azt mondod, hogy az ateizmus nem vallás, akkor bizonyítsd be, hogy Isten nem létezik. Ha nem tudod, akkor te is csak hiszed/vallod, hogy nem létezik.
    Na jól eltértünk a tárgytól :)
  • TokraFan
    "ateista vagy, az is egy vallás"

Természetesen ez nem igaz, ennek az állításnak a valósághoz pontosan úgy semmi köze sincs, mint a hitoktatásban előadott meséknek.
    A tudományos gondolkodás egy egészen más dimenzió, ott nem hiszünk, hanem tudunk! Amit te ebben a történetben hitnek _hiszel_, az valójában csak tudományos teória, amit még nem bizonyítottunk, de az eddigi ismereteink alapján a legvalószínűbb _elmélet_! A különbség az, hogy míg egy vallásos hívőnek esze ágában nincs megkérdőjelezni a meséket, netán elgondolkodni összefüggéseken, addig a tudományos gondolkodó helyén kezeli a fogalmakat, így a teóriákat bármikor elveti, ha azok az újabb kutatások és bizonyítékok alapján céfolatot nyernek, vagy elméletben sem vezethetők már le logikusan. Úhogy tévedsz.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.19. 20:27:42
  • Andrevv
    Vallásos mentalitás? Több beszólásnál is világossá tetted, hogy ateista vagy, az is egy vallás, ők is ugyanúgy üldözik a keresztényeket vagy szívatják őket mint te :)
    Különbségek vannak generációk között, ez tény, ráadásul én még vidéken is nőttem fel ahol nagyobb szigor volt, a szülőket többnyire magázták, rettentő fontos volt a tisztelet, az erkölcsösség, mentálisan is korábban váltak éretté a gyerekek. Manapság a szülők nagyon eleresztik a gyeplőt, szinte azt csinálhatnak amit akarnak és túl sok dolgot megadnak nekik. Ennyit az érettségről...
    Persze az is valószínű, hogy akik buta-telóval flangálnak, azok csak különcködni akarnak, valami új trend vagy mi a nyavalya.
  • felemelő
    Ha teló gyáros lennék elgondolkodnák azon, hogy egy hagyományos buta telefont egyesítsek egy házban egy modern okostelefonnal.
    Az okostelefonből kivenni a telefon és sms-t, és egy fizikai kapcsolóval lehet váltani a két üzemmód között (pontosabban az okosfunkciók bekapcsolásában).
    Ha nincs bekapcsolva az okos rész, akkor élheti az ember a hagyományos butatelefonok kényelmét. Csak telefon és sms, semmi követés, kémkedés, előugró reklám meg állandó üzenet/figyelmeztetéssel bombázás, egyhetes üzemidő.
    Ha meg szükséges a dolog, egy pillanat alatt bekapcsolható és megvan a zsebkomputer a jóságaival.
  • TokraFan
    +1
  • dyra
    Nem nem a múltba térnek vissza hanem egy másik utat választanak. Kutatások bizonyítják, hogy az emberek nem többcsatornások. Egy dologra tudunk igazán figyelni. Ezek az emberek is vannak online de akkor az egy tudatos célirányos géphasználat. Napközben pedig nem hagyják elterelni a figyelmüket. Nem értem miért probléma ezt a fajta "másságot" elfogadni.
  • cateran
    Nem...nem is ertem mirol beszelsz...Felismertek a problemat, a MEGOLDASUK szar ra...Ahelyett, hogy onkontrollt alkalmaznanak, inkabb visszaternek a multba (hej, ez pedig de ismeros..Nagy-Magyarorszag, Brexit, USA first es tarsai...)
    Magyaran nem magukat probaljak (jobb verziora) megvaltoztatni, hanem a kornyezetet....(rosszabbra)
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2018.12.16. 03:58:32
  • TokraFan
    Abban mi a személyeskedés, ha felhívom rá a figyelmed, miszerint, te a 40 éveddel vársz el hasonlóan "érett???" gondolkodást egy 16 évestől?

A telefon egy használati tárgy, de attól, hogy számodra az informatikai vonatkozása egy izgalmas probléma, másoknak, pl. egy jogásznak, orvosnak, vízszerelőnek stb., még nem lesz az. Arról nem is beszélve, hogy te sem úgy születtél, hogy tudtad a helyes használatát, ezt előbb még a nálad okosabbak neked is megtanították. Előtte te is rosszul használtad ugyebár. Most a fiatalok tartanak itt -ami eleve nem is fedi a valóságot, mert a leggázabb felhasználok az öregek és vérnyugdíjasok-, de nekik már nem adsz időt arra, hogy felismerjék a problémákat, hanem egyből csak ELVÁROD, hogy ők azonnal tudják. Ezen kéne picit elrugózgatnod magadban...

"A 16 évestől azt várom el, hogy helyesen használja az okostelefonját"

Talán nem csak elvárni kéne, hanem előtte meg is kéne rá tanítani. Amíg nem érted meg azt, hogy senki nem születik dedikált tudással, addig továbblépni sem fogsz tudni.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.16. 02:34:00
  • TokraFan
    Pedig igaza van, primitív tuskó vagy, az egyetlen snob hülyegyerek itt te vagy.
  • Tinman #41
    Honnan tudná ezeket? Majd 40 évesen tudni fogja... reméljük
  • Tinman #40
    Személyeskedésen kívül nem sokra futja tőled azt sikerült bebizonyítanod.

A jellem már egy tinédzser esetében is ott van, az fog tovább fejlődni felnőtt korra, de a legtöbb esetben drasztikusan már nem változik. Ha szar ember voltál 16 évesen, esélyes, hogy 40 évesen is az maradsz.

Miről beszélsz? A 16 évestől azt várom el, hogy helyesen használja az okostelefonját, ha már állítólag beleszületett és neki olyan természetes, mint nekem a számháború.

Náladnál jobban itt nem ítélkezik senki...
  • Tinman #39
    Vagyunk itt szerintem nem kevesen akik autodidakta módon tanultunk meg kismillió dolgot... vagy ha elakadtunk, kérdeztünk. Mire az iskolában tanították, már rég rengeteg dolgot tudtunk.

1. A telefonod rootolni teljesen legális. Megvetted. Azt csinálsz vele amit akarsz. Az más kérdés, hogy gart ezzel elbukod, de ha ügyes vagy gond esetén visszaállítod a bolti, gyári állapotot és úgy dobod vissza garba.

2. Semmiféle komoly tudás nem kell a rootoláshoz. Filléres appok vannak már rá, amivel pár mozdulat és root jogod van.

3. Egy, a netre nem engedett telefon bajosan alkalmas arra, hogy kövessenek. A cellainfók alapján meg max a hatóság követhet, ha valami nagyon rossz fát tettél a tűzre. Nekem az előző Xperia Z1C-m jó ha havonta 1x járt neten 1-2 sport app frissítése miatt, amúgy még mobilnet se volt rajta.

4. A paranoiára egész jó kezelések vannak már, érdemes lenne utánajárnod. A kutyát nem érdekli ugyanis, hogy te hol és mit ebédeltél, meg SKF csapágyat vettél kettőt, vagy sem. Max célzott marketing szempontból érdekes, azt meg túléled.
  • jkedzs
    ha a stílussal vitatkozol, csak nevetségessé teszed magad.
    legközelebb próbálj meg valami tartalmat is belerakni.
    sznob hülyegyerek.
  • invasive
    És te hova sorolod magad? Különös tekintettel erre a posztra és annak stílusára!
  • jkedzs
    eleve a társadalom nagy része egy kibaszott nagy sötétség. őket akármerre lehet irányítani, csak a trendeket követik birka módon. az ilyen emberek régi és modern környezetben is hulladékok. primitív senkik. először definiálni kellene, hogy a társadalom mely csoportjáról beszélünk, aztán lehet róluk beszélni. az, hogy "fiatalok", az csak semmitmondás.

másik, az hogy pár fiatal különcködni próbál a butatelóval, az nem tud érdekelni. gondolom ők is az előbb említett csoporthoz tartoznak, csak a ők másik véglet.
    ők a mai világ punk-jai, vagy éppen az anyukájuk által a modern világtól védett ártatlan gyerekek, ahol az anyuka szintén egy sötét senki, aki képtelen kezelni a modern eszközöket, és ezért megtanítani sem tudja azok használatát a gyerekének. helyette inkább eltiltja a gonosztól. számok szintjén pedig elég valószínű, hogy elhanyagolható senkik. had ne pazaroljam rájuk az időmet.

engem sokkal jobban zavar, hogy a lebutított eszközök miatt (PC -> fos mobil), minden azokon futó szoftver egyszerűsítenek. ez pl a játékiparon látszik elég jól ez:

https://www.youtube.com/watch?v=__TqAr20Uwc
  • halaszlo
    Ja, tök hihető ez a cikk. Egyre több fiatalt látni nyomógombos telefonnal.
    Jajj...
  • bunny
    Telepítés után nem lépsz be semmi fiókba, nem lépsz fel az internetre. És még rootolni se kell. Onnantól kezdve nincs megfigyelés, de van pl. GPS amivel tudsz navigálni, meg van rendes fényképező amivel fotózhatsz, máris 2 indok a régi telefonok ellen és az okostelefon mellett. Ja, most androidról beszélek, almás telefonnal nem lehetséges ha jól tudom apple fiók nélkül létezni. De ez legyen az almások baja :)
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2018.12.15. 11:15:23
  • dyra
    Nem értek egyet. Nem tudja kicserélni az izzót? Majd megtanulja. Mint minden egyebet is. Az, hogy valamit nem tud "most" megcsinálni semmit nem árul el az ember "minőségéről".

Közben meg elképesztő gyorsan tanulnak. Véleményem szerint az ő generációjuk már kevesebbet fog olvasni sokkal többet fog videóból/filmekből okosodni mint mi. Más az ő életük, csatornákat csinálnak kimernek állni megmutatni magukat stb..

Én nem látok velük semmi problémát.
  • TokraFan
    "Ez rettentő gyenge jellemre vall"

A jellem egy életen át fejlődik! De ha már itt tartunk, az vajon milyen jellemre vall, amikor egy 40 éves ember a 40éves fejével, 40 éves élettapasztalatával várja el _ugyanazt_ az érett gondolkodást egy 16 évestől, amire neki 40 éve volt elsajátítani? Esetleg ezen kéne elgondolkodni ha már jellemről, bölcsességről beszél valaki, mert ebben a buta 1bites vallásos világban a megítélés, vagy sokkal inkább az elítélés az marhára megy, csak a gondolkodás nem sikerül...rendszerint.

Nyomkodja a telefont agyatlanul a gyerek? Igen, mert ezt látja a többitől. A fenti cikk pedig éppen arra példa, amikor a jellem és a tudás fejlődik, mert nyilván azért térnek át egy másik megoldásra, mert OLVASTAK,tehát TANULTAK időközben a témáról, így már van igényük a védekezésre. Az más kérdés, hogy nem feltétlen a jó megoldást választják, de itt megint az a baj, hogy vallást tanítanak az iskolában ahelyett, hogy ezeket a kérdéseket bárki is átvenné a gyerekekkel.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.15. 01:19:24
  • TokraFan
    "Ahelyett, hogy az okostelefon HELYES kezelését megtanulnák"

Pontosan! De ha a gyerek nem olyan szerencsés, hogy a szülő megtanítja rá, akkor mégis honnan a fenéből kéne tudnia, mert az iskolában nem oktatják (helyette oktatják neki a "teremtés 6 nap alatt" című estimesét).

Egyebekben, ha nem root-olod a telefont (ami egyrészt illegális, másrészt komolyan érteni kell hozzá ami nem várható el egy random fiataltól, de még egy felnőttől sem), akkor nem tudod megvédeni magad az adatgyűjtéstől. Hiába törölsz és tiltasz bármit, követni fognak! Persze teljes védelem nem létezik, mert a régi telefonokról is lehet némi adatot begyűjteni (pl. cellainformációk alapján bemérhető), de nagyságrendekkel kevesebbet és pontatlanabbat, mint egy modernt droidos vagy almás telefonból.
  • TokraFan
    Önkritika rulez... egy újabb ember, aki magából képezi le a világot. Tipikus vallásos mentalitás.
  • Antracit
    Hát én sem vagyok épp' célközönség.

Az okostelefon telefonnak agyonbonyolított, gyorsan merülő, sérülékeny, rövid élettartamú "vacak", zseb-számítógépnek meg gyenge és korlátolt. Az appok meg dedós szintű színes-pörgős primitívek.

Ettől persze még megértem akinek bizonyos dolgokra hasznos, csak én nem tudtam soha megszeretni ezt a "műfajt".
  • barret
    Szerintem felfedezték azt is,hogy a régi telókat 1-nél többször is le lehet ejteni! :) Anyagilag ez figyelemre méltó felfedezés.
    Utoljára szerkesztette: barret, 2018.12.14. 21:57:30
  • esztyopa
    Hát van a dolognak egy másik oldala is !
    x-y-z generáció?
    44-es vagyok...
    A legaktívabb korszakomba jött be a C64 /amit tudtam BASIC-ba programozni/ A PC-s-hw/sw-el,és a hozzá tartozó cuccokkal is még teljesen képbe /voltam,minden felmerülő problémát meg tudtam oldani.
    De amikor bejött a technológia *robbanása*én a munkámmal,és a megélhetésemmel voltam kénytelen foglalkozni /rendszerváltás/
    Észrevettem,hogy szép lassan lemaradtam az információk feldolgozásával.
    Ma már sokszor nem tudok segítség nélkül egy oprendszeri/telepítési problémát megoldani . Az új technológiákat nem értem,nem tudom megfelelően használni az újabb,és újabb aplikációkat.
    Azoknak a fiataloknak,akik ebben a felgyorsult fejlődésben nőttek fel,semmi sem vonta el a figyelmüket ezek elsajátításáról.
    Nekem egy *pleisztocén*-korabeli telóm van,amin lehet telefonálni,sms-ezni - és ennyi!
    A netet,és az informálódást egy 5 éves PC-n intézem.
    Ha a *trend*valós,akkor - szerintem-nem az a kérdés,hogy a függőségüktől való félelem motíválja -e, a régi telókra váltást,hanem az,hogy ráébredtek, vannak az életben fontosabb dolgok,mint az ókostelókon való - egésznapos lógás,és a legújabb -sokszor felesleges -applikációk brilliáns kezelése
  • barret
    Nem a készülékekkel van baj.Okostelefont is lehet használni a sok jó tulajdonsága mellett, internet nélkül.Probléma megoldva!
  • Tinman #25
    Igen, tud angolul, de egy nyomorult csavart nem tud kicserélni, amikor meg kiég felette a neon a kapcsolót akarja kicserélni ^^

Gy.k.: A gyakorlatiasságuk és problémamegoldó képességük félelmetesen low lvl.

Azért tértél el a tárgytól, mert egy személyeskedő hsz-re válaszoltam, amihez neked vajmi kevés közöd van. Nem te lettél megszólítva benne, nem is lett volna értelme, mivel velem egykorú vagy...

A fiatal generáció nagy része éhen döglene, ha elmegy az áram... de talán majd angolul kérnek segítséget. Fck yeah!
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.12.14. 17:06:46
  • dyra
    "nyilván előtte el kell magyarázni mit kell csinálni" javítanám "nyilván előtte el kell magyarázni mit a cél"
  • dyra
    Hozzánk is járnak gyakornokok és nekem meg rohadt jó a véleményem. Szinte kivétel nélkül prímán beszélnek angolul az egyik tavalyi srácnak már a felsőfokúja is megvolt (18 év és fiatalabb diákmunkások). Nyelvtudásban kenterbe verik az én generációmat.

Figyelnek, lehet velük beszélgetni (nálam ez úgy néz ki, hogy hagyom őket szóhoz jutni sőt kifejezetten biztatom őket, hogy mondják el a véleményüket az adott task-ról, esetleg, hogy lehet gyorsabban megoldani stb..), simán kioszthatsz nekik feladatokat nyilván előtte el kell magyarázni mit kell csinálni.

Nem tértem el a tárgytól. Idősebbek közül is többen úgy gondolják elvonja az ember figyelmét az okostelefon és a túl sok online jelenlét.

Az meg, hogy kire reagálok egy fórumon szerintem az én dolgom. Nyilván ha privát beszélgetés nem szólok bele (mert nem látom).

Nincs velük semmi probléma. Jó generáció.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.12.14. 16:57:51
  • Tinman #22
    De mit akarsz tőlük ellesni a Nokia 3310-es használatát? Eléggé durván eltértél a tárgytól és egy olyan hsz-re is reagáltál, ami nem neked szól.

Részemről én jobban követem az újdonságokat, mint sok fiatal és ha az jó és a hasznomra válik, akkor használom. Én használom és nem az eszköz használ engem... ha úgy érzem zavarja a magánszférám akkor megszabadulok tőle.

Semmiféle ráció nincs abban, hogy visszalépsz 10 évvel korábbi technológiára, mert az újtól úgy érzed túlságosan függesz. Ezt gyenge jellemű emberek művelik és ezzel el is érkeztük az 1. hsz-hez, amiben azt írtam, hogy ez minősíti a mai fiatalságot... nyilván tisztelet a kivételnek, mert olyanból is akad bőséggel.

Nálunk minden évben akad pár gyakornok srác. A véleményem LESÚJTÓ!

Egyetlen 1 gyerek volt eddig, akit a végére megszerettem és a tiszteletem is kivívta. Egy. Sokáig gondolkodtam, hogy ő miért volt kivétel és a szülei miatt, ugyanis vidéki srác volt, és relatív keményen fogták... tudott dolgozni, tudott jól hozzáállni a dolgokhoz, elismerte ha téved, nem félt segítséget kérni, odafigyelt és tanul.

Az összes többire, ha rágondolok elkeseredek. Volt nálunk olyan srác is, akinek nem volt hobbija. Nem érdekelte semmi. Egy nyomorult játék se, egy film, zene, akármi... semmi. Egy üres héj volt, akit oda tettél ahová akartad. Nem tudott semmit, nem akart semmit és baxa még enni se nagyon evett semmit. Egy zombi volt és az is, mind a mai napig.

Volt olyan is, aki viszont játékfüggő volt, mellé, meg figyelmetlen, buta, neveletlen, az érzelmi intelligenciája siralmas volt. Hosszú a sor, egy könyvet tudnék róluk írni.
  • wraithLord
    De ha elolvasod a cikket, arról szól, hogy mértéktelenül, felelőtlenül stb. használják az okostelefont és a szósöl appokat, amitől kvázi betegek lesznek, és átesnek a ló túloldalára. Semmi fennkölt nincs benne.
    "...ez a legtöbb esetben állandó nyugtalansághoz, álmatlansághoz, valamint depresszióhoz vezet..."
    Tehát ez a válaszreakció, hogy régi telefonokat szednek elő, ez egy túlreagálás, pszichés problémából eredő kóros válaszreakció, nem pedig hipszterség vagy lázadás vagy nemtudommi. Ha ez tényleg egy trend, akkor vagy gond van... vagy pedig nem ez a trend oka...
  • end3
    Ezt a trendet úgy hívják, hogy divat, ott pedig "egy bolond százat csinál"... És igen, a "húsba vágó" környezettudatosság inkább a Z generáció sajátja, mert látják apáik milyen felelőtlenül bánnak el a gyermekeik jövőjével. Többek között, a régmúlt mobilok használatával is lázadnak szüleik mindent tönkretevő, nihili fogyasztó életmódja ellen.

(Általános trend két generáció között mindig az volt, hogy a fiatalabb lázad az idősebb generáció ellen. Ők új módon akarják meghatározni magukat, tagadnak mindent ami szüleiket jellemzi. - Majd kb., egy évtized után beállnak ők is a "sorba". - Persze, ha addigra egyáltalán lesz ilyen lehetőségük.)

Meg valljuk be őszintén, amit a pénzhajhász fejlesztés manapság csinál az iparban a fogyasztókkal az egyértelmű szivatás és lehúzás. Na most ez ellen is lázadhat az okosabb, felvilágosultabb fiatal.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2018.12.14. 13:46:26
  • dyra
    40 éves vagyok 22 éve foglalkozom a gépekkel hivatás szerűen. Gyerekkoromban nekem is volt mindenféle kütyüm 89-ben kaptam meg az első 286-os gépemet.

Semmivel nem vagyunk jobbak a mai fiataloknál, rengeteget lehet tőlük ellesni mert az a helyzet hajlamosak vagyunk beleragadni technológiákba. Nem váltunk azt mondjuk ó nekem már erre van eszközöm és nem foglalkozunk vele.

A fiatalsággal mindig jönnek az új cuccok az új trendek nekünk azokat minimum érdemes követni.

Egyébként én bármikor leállok veled 21K-t futni vagy 5K-t úszni. És akkor mi van?

Arról van szó, hogy fel kell ismerni mikor szippant be egy eszköz és bizony ezt sokszor nem vesszük észre. Van egy trend ami erre reagál úgy, hogy butább eszközöket használnak mert így több idejük és figyelmük marad másra. Van ebben ráció nem kell leoltani azokat akik így gondolkodnak.