Visszatérnek a fiatalok a régi mobilokhoz
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
#butafiatalok #regenmindenjobbvolt #enmegmondtam
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2018.12.14. 08:53:01
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2018.12.14. 08:53:01
Már ne haragudj, de lehetséges, hogy veled van a baj. Én 10 évesen már tudtam mi akarok lenni ha nagy leszek, az is lettem. 16 évesen már teljesen céltudatos voltam, rálátásom volt mindenre, ahogy mondtad. A környezetemben a kortársaim is nagyjából így voltak. Nem is tudom miért tűnik sokkal értelmesebbnek az én generációm (80-as években születettek) tizenévesen mint ez a bizonyos Z generáció. Talán éppenséggel a hittan? Az erkölcsös nevelés?
Hogy a fenében ne lehetne letenni azt a telefont, vagy arra használni amire akarják? Ez valami betegség. Nem, nem voltam se TV függő, se semmi. 11. osztályos voltam mikor megvették nekem az első PC-t, egy 486-ost, nem kezdtem korán, mégis programozó lettem. Még egy rohadt bicajról is csak álmodoztam, majd vettem az első fizetésemből.
Szóval miért kellene felkészíteni a modern világra a gyerekeket, ahelyett, hogy rendes embert neveljenek belőlük? Ha nincs meg az alap, akkor csak ilyen szerencsétlenek lesznek (tisztelet a kivételnek), akik az okos-telefont se tudják lerakni önszántukból vagy arra használni amire való, függőségek és időpocsékolás nélkül.
Hogy a fenében ne lehetne letenni azt a telefont, vagy arra használni amire akarják? Ez valami betegség. Nem, nem voltam se TV függő, se semmi. 11. osztályos voltam mikor megvették nekem az első PC-t, egy 486-ost, nem kezdtem korán, mégis programozó lettem. Még egy rohadt bicajról is csak álmodoztam, majd vettem az első fizetésemből.
Szóval miért kellene felkészíteni a modern világra a gyerekeket, ahelyett, hogy rendes embert neveljenek belőlük? Ha nincs meg az alap, akkor csak ilyen szerencsétlenek lesznek (tisztelet a kivételnek), akik az okos-telefont se tudják lerakni önszántukból vagy arra használni amire való, függőségek és időpocsékolás nélkül.
Elgurult a gyógyszered ? Szólj az ápolónak hozzon még egy adag nyugtatót!
Core Ultra 7 265K Corsair DDR5 2x16G 6000MHz Asus Tuf Gaming 5060TI 16G
Látom, te baromi okosnak képzeled magad, hogy így szidod a fiatalokat. Nyilván te úgy születtél, hogy mindenhez értettél már 16évesen, maximális rálátásod volt a világ dolgaira, működésére. Ja nem...
A fiatalok sodródnak az árral, pont úgy, ahogy mi is tettük annak idején fiatalon, csak minket nem a telefon szívott be, hanem a TV, meg a PC és a többi. Talán az iskolában a k*baszott hittan és egyéb iilyen mesedélután helyett, a modern világra kéne felkészíteni a gyerekeket, és akkor neked sem kéne itt szájkaratézni a fotelből. De amíg fontosabb a rőtszakállúról képzelt meséket oktatni informatika és adatvédelem helyett, addig nem a fiatalokat kell basztatni, hanem azokat a felnőtteket, akik a hittant viszik be a suliba a tudás helyett!
A fiatalok sodródnak az árral, pont úgy, ahogy mi is tettük annak idején fiatalon, csak minket nem a telefon szívott be, hanem a TV, meg a PC és a többi. Talán az iskolában a k*baszott hittan és egyéb iilyen mesedélután helyett, a modern világra kéne felkészíteni a gyerekeket, és akkor neked sem kéne itt szájkaratézni a fotelből. De amíg fontosabb a rőtszakállúról képzelt meséket oktatni informatika és adatvédelem helyett, addig nem a fiatalokat kell basztatni, hanem azokat a felnőtteket, akik a hittant viszik be a suliba a tudás helyett!
én ezt úgy értelmezem mint egy mérleg. A mérleg nyelve jelentősen kilengett az egyik irányba. Most vissza lendül. Lehet lesz egy vissza lépés a telók terén. Aztán pár év múlva valaki elő áll egy olyan fejlesztéssel amit ma még elképzelni sem tudunk és a mérleg nyelve vissza lendül. De már kisebb mértékben, és előbb vagy utóbb beáll valamilyen egyensúlyi állapotba. Ebből következik, hogy könnyen lehet a régi un. buta telók nem fognak soha kihalni, mert sok embernek lesz szüksége rájuk.
De lehet tévedek, és ez a trend egy marginális szelete lesz a mobil társadalomnak.
De lehet tévedek, és ez a trend egy marginális szelete lesz a mobil társadalomnak.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Kicsit azért hihetetlen a sztori, mert nekik gyakorlatilag az online írásos vagy esetleg videóchatelés már beépült a kommunikációjukba, és vagy többet vagy legalább annyit használják ezeket az appokat kommunikációra, mint amennyit telefonálnak... Éppen ezért meglehetősen betegesnek érzem ezt az egyik végletből a másikba esést, ha egyáltalán tényleg van egy ilyen trend. De tulajdonképpen az egyik végletből másikba esés mindig beteges...
értelek, de azért sokkal megnyugtatóbb ha olyan vasat használ az ember ami képelen bármire is az sms és a telefonáláson kívül. Értem ez alatt, hogy nem gyűjt adatokat rólam, nem követ meg ilyesmi. Nekem is megvannak a régi telefonjaim és bizony mostanában többször használtam az N95-ös Nokiámat vagy a Sony J7-es telómat. Nézzenek hipszternek, szarok rá. Napi 1 másfél óra telefonálás mellett egy hétig bírja a J7. Az N95 meg némileg tovább. Sajnos a céges telóval nem tudok mit kezdeni, ott kell a folyamatos net kapcsolat.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Ez tökéletesen minősíti a fiatalokat.
Millió éve van okostelóm, de soha nem kellett ilyen online, közösségi szaroktól függenem egyetlen percre sem. Első dolgom kiirtani ezeket a telóról és onnantól az egy fényképezőgép, videokamera, navigációs eszköz, amin zenét hallgatok, fontos infót kinyerek ha kell és online újságot olvasok, ha valahol várnom kell.
Akit az eszköz használ és nem ő használja az eszközt, az fossa össze magát.
Millió éve van okostelóm, de soha nem kellett ilyen online, közösségi szaroktól függenem egyetlen percre sem. Első dolgom kiirtani ezeket a telóról és onnantól az egy fényképezőgép, videokamera, navigációs eszköz, amin zenét hallgatok, fontos infót kinyerek ha kell és online újságot olvasok, ha valahol várnom kell.
Akit az eszköz használ és nem ő használja az eszközt, az fossa össze magát.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
← ElőzőOldal 2 / 2