103
Kenshi
  • Gilmoor
    Építs egy "jail" ketrecet, ott tárold. Nem fog elszökni, plusz a rácson keresztül rendezheted a felszerelését, etetheted. Amikor kell előveszed és elvered mint szódás a lovát. Majd visszarakod a cellájába.
    Ebben a videóban vagy egy példa, hogyan használja fel valaki a rabot.

...harc közben a túlterhelt karakter str XP-je +50 ről +77%-ra nőtt, ezért harcol leterhelten.

ez pedig egy hogyan csináljak önműködő economy-t videó

Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2019.01.28. 14:52:15
  • Torzonborz
    Hm nem értek valamit, levertem pár csóri ex-szolgát. Az egyik bekötöztem, vállamra vettem és lebasztam a kisebb házikómba. Tettem kaját az orra elé, de nem ette meg, aztán egy idő múlva eltűnt. Hulla nem volt, kimenni biztos nem ment mert lockoltam az ajtót és nem nyitotta ki. Gondoltam élő tréning babának használom, az egyik karimmal neki is estem egyszer, de jött a többi is segíteni neki hiába szedtem ki squad beállításnál ezt.
  • mindero
    Köszi!
    Sikerült, elcsaltam a robikat máshova amíg fosztogattam, zsákszámra dőlt a lé.
  • Gilmoor
    toughness fejlesztés:
  • Gilmoor
    Erről egy régi paraszt vicc jut az eszembe:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Még az 50-es évek elején egy ésszerűsítő brigád járta a földeket, új és hatékony technikára akarták tanítani a hagyományok láncaiban vergődő parasztságot. Útjukban egyszer meglátnak egy öreg parasztot, aki épp kaszálgat kinn a réten. Odamennek hozzá.
    – Nem jól csinálja az elvtárs, így nem elég termelékeny a munkája. A kaszanyél túloldalára is kellene szerelni egy vasat, mert úgy akkor is vágná a füvet, mikor visszafelé húzza a kaszát.
    ...Mit lehetett tenni? Az öreg rárakott még egy vasat a kaszára. Egy év múlva megint elvetődik hozzá a brigád, megnézik a munkáját, de most sem elégedettek vele:
    – Így már valamivel jobb, de még termelékenyebb volna az elvtárs munkája, ha hátul a nadrágszíjába beakasztana egy gereblyét.
    – Egy gereblyét a nadrágszíjamba?! Minek?
    – Mert úgy mindjárt össze is szedné a szénát maga mögött.
    ...Az öreg kénytelen-kelletlen ezt is megcsinálja, de mikor a következő évben újra meglátja az ésszerűsítő brigádot, hanyatt-homlok elhány mindent, elmenekül, de még futás közben is kiáltozik:
    – Tudom ám, hogy mit akarnak tőlem, tudom én!
    – Mit?
    – Azt, hogy akasszak egy viharlámpát a tökömre, mert akkor éjszaka is tudok dolgozni.

Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2019.01.26. 11:57:03
  • mindero
    Köszi!
    Az éjszakai munkát már észrevettem, telenyomtam reflektorral a bázist. Olyan lett mint egy repülőtér. Bár a te megoldásod biztos hatékonyabb.
  • Gilmoor
    Az a hátizsák amit kereskedők használnak (wooden backpack) nem csökkenti a lopakodás képességét. Válaszd ki egy arra alkalmas karaktered, hogy csak lopakodással és zárnyitással foglalkozzon (tele puttonnyal lopakodjon, attól az erő is növekszik), Adj rá olyan ruhát, ami segíti a lopakodásban, és bátran nekivághatsz, hogy egyedül belopakodj az ősi romokba, simán ellopakodhatsz a robotok mellett és kifoszthatod a ládákat.

Lámpa... Hangyoknál lehet venni övre akasztható lámpát. Na ilyet ne használj azzal a karakterrel, akivel lopakodni akarsz, viszont vegyél azoknak, akik bányásznak, mert éjszaka is 100%-os hatékonysággal tudnak így dolgozni. Sötétben a "labor" képesség lecsökken, így lassul a munka.

Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2019.01.26. 10:09:07
  • mindero
    A techlevel 5 nél elakadtam. Tudom hogy mi kell hozzá, meg hogy nagyjából hogyan kellene megszerezni, csak nem vagyok elég erős hozzá. Viszont a bázisom szépen gyarapszik...
  • Gilmoor
    tech lvl 6 hydrofarm, szobában is lehet rizst termelni... ettől még kell víz hozzá, épp csak outpost nem.
  • Torzonborz
    Mondjuk ez én is hiányolom egy kicsit.
  • gvarga12
    Ha epitesz farmot a novenyeknek fog kelleni, kb. olyan mintha a bemenete a viz lenne ki pedig pl. Green Fruit jon.
  • zorrobomber
    Bocs a triviális kérdésért, de a víznek mi a jelentősége? Kaja fogy az inventory-ból automatikusan, de víznél ezt még nem vettem észre (illetve nincs is külön szomjúság méter).
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.01.25. 14:30:21
  • Torzonborz
    Huhh, köszi az infókat, assze elleszek egy darabig :D
  • Gilmoor
    javaslatok a kezdeti nehézségek leküzdésére:
    Ha wanderer játékot indítasz, akkor HUB romos városában kezdesz. Ebben a városban van egy small house, amit gazdája elhalálozása miatt nyugodtan használatba vehetünk, mint vendégek. Kifoszthatjuk és eladhatjuk javait a kezdeti tőke kiegészítéséhez. Ha végignézzük a romos épületeket, van köztük station house (ez a legnagyobb), L-House (nem túl drága és praktikusan berendezhető, Snail house (meglehetősen tágas, viszont kör alakú stílusa nem túl praktikus a berendezéséhez, bug house (inkább a HUB városában elfoglalt helye - közvetlen a kocsma mellett - mint a praktikussága miatt értékes), storm house (négyzet alakú két szintes, nem drága de hamar ki lehet nőni), small house (szerintem pénzkidobás). Ha lehet javasolni akkor a station house, snail house vagy L-House legyen az első épület, persze csak ha hosszabb távra ebben a városban tervezel maradni.
    A HUB city előnyei: még elég közel vannak a város körüli nyersanyagok ahhoz, hogy ha valamely épületbe raksz iron ore store vagy copper ore store ládát, akkor automatikusan behordják a bányászott nyersanyagot. A közelben éhes banditákkal és néha dust banditákkal lehet találkozni, akiket egy 7-fős csapattal viszonylag könnyen le lehet győzni. Közel vannak a Holy Nation farmok, ahonnan le lehet farmolni a termést büntetlenül. Ez igaz a vízre is, amit a kútjukból csak el kell hozni. A farmok körül a river raptorok a legkönyebb ellenfelek, gyakorláshoz remek célpontok, adnak bőrt és sárga húst amit az állatoknak adhatsz. A farmereknél lehet állatokat is venni. Előny még a shinobi torony, ahol ugyan 10 000 a belépő de feleannyiba kerül minden ezután.
    A thief backpack, aminek nincs negatív harcérték módosítója, normál 3000 pénz, náluk 1500. Minden expedíciós karakternek ajánlott 1 ilyen, és 7 ember esetében már meg is térült a belépő a kapott kedvezményből.
    HUB city hátránya: soha nem esik az eső, kereskedők száma korlátozott és a gyakori rajtaütések miatt könnyen kipusztulnak az idő előrehaladtával, mert alapesetben nem regenerálódik a település lakossága. Nincs a romvárosnak számottevő helyőrsége.

Csapat: Itt egy link a felvehető egyedi karakterekhez, számos karakter van aki ingyen felbérelhető:
    Kenshi List of unique characters
    Ez alapján érdemes kidolgozni egy útvonalat, viszont egy dologra figyelni kell! Kezdetben a karakterek futás sebessége esszenciális, mert legyőzni nem is, de lehagyni le tudod az ellenfeleid (ha futni kell dobd el ami leterhel, majd később visszamész érte). A futás akkor fejlődik, ha nem vagy leterhelve, és nagy távolságokat teszel meg. Ahogy növekszik a karakter leterheltsége, úgy a futásért kapható xp aránya csökken és az erőért kapható xp aránya növekszik.

Pénz: kezdetben a legjobb és legkisebb kockázattal járó bevételi forrás a réz bányászata. Amint a fejlesztésekben eléred azt a szintet, hogy electrical workbenchet tudsz építeni, akkor érdemes a rézből electrical partsokat gyártani (az aki a fejlesztőpad mellett dolgozik, második munkájának beállítható az electrical parts készítés. Mindkettő a science-et fejleszti)
    ...érdemes teherhordó állatokat és kutyákat vásárolni, miután felfedezted a közeli hive village-ben rejlő lehetőségeket. Ott elég sok bőrt a későbbi páncélkészítéshez és élelmet lehet gyűjteni az állataid és magad számára - csak okosan. Az állatok idővel felnőnek, kezdetben pup - teen - adult - elder. Ezek a szintek szorozzák a harci képességeiket, tehát harcoltatni, mozgatni is kell őket. Állat típusonként eltérő, hogy melyiknek mennyi nap kell a felnőtté váláshoz, ezért érdemes már korán beszerezni legalább két kutyát és két teherhordót ( a bikák harcban jobbak mint a pack beastek, ám ez utóbbiak több cuccot képesek cipelni)
    Jó tanács: Érd el a tech level 5-öt, addig ne akarj outpostot csinálni. Tech level 5 midnen hozdékával együtt adni fog elég tudást és tapasztalatot, hogy jól válaszd meg a táborhelyed. Sok vesződségtől kíméled meg magad, addig is egy hub vagy squin város ki tudja szolgálni az igényeket.

Harc:
    támadó és védelmi fegyverek (mire ad bónuszt), nehéz vagy könnyű fegyver, kültéri vagy beltéri, ellenfél típusa szerint stb.
    páncélok: könnyű, közepes és nehéz - kevesebb harci érték módosítás = kevesebb sebzés elnyelés
    melee attack - sikeres támadások száma
    melee defense - ha blokkra állítod a viselkedést, a védelem hatékonyságát határozza meg - blokkra állított harcmodor jól fejleszti
    A teljes támadóértéket a karaktert ért fizikai hatások (sérülés, leterheltség, éhség), az adott fegyver és viselt felszerelés összes módosítója határozza meg.
    Dodge fejlődik, ha fegyver nélkül harcolsz, és ha blokkra van állítva a harcmód.
    Thougness - ez afféle edzettség, ami ha magas, akkor nehezebben visznek földre. Ha úgy ítéled meg, hogy a csata ugyan sok sérüléssel fog járni de vállalható a kockázat, akkor ne sajnáld az embereid. Majd felgyógyulnak, de közben sokat fejlődik a thougness... és azt hiszem ez az egyetlen módja, hogy fejleszd. Ezért pl. az éhes banditák nagyon hasznosak a játék elején, mert zömmel utőfegyvert használnak, ami kisebb eséllyel okoz végtagvesztést. A blood spiderek ezzel szemben akár 1 ütéssel is kivégezhetik a karakterünk (lábaik vágó fegyverek), cserébe ők is egy ütéssel kivégezhetőek. ... még egy jó tanács, ha állatok ellen harcolunk! Amint leterítettünk egy állatot, rögtön lootoljuk ki. Azután biztos nem tér magához. Ez a blood spidereknél különösen hasznos, ahol egy ütésük pont olyan hatékony az épp ellenféltől, mint a félig döglöttől.
  • gvarga12
    nekem ez segitett kicsit a rendszer megismereseben
  • gvarga12
    Szerintem ezt keresed: C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Kenshi\save

A Smithing Tech 2-ben talalod a leather armor benchet a masikat ami a borhoz kell pedig a Crafting alatt azzal kezd szerintem.
  • Torzonborz
    Na közben felbéreltem egy csajszit a bárból. Kicsit kehes szegény, szóval arról lemondtam, hogy éjszakánként megdögönyözzem, de ketten együtt már szép pénzt termelünk. Meg is vettem a storm house-t, fel van újítva. Viszont a leather armor benchet nem láttam még tech között, vagy ahhoz tech2-es research kell? Már épül az is.

Ja és ha valakinek steames van, megnézné, hogy a mentés merre található? Most még a virágboltossal játszom, de eléggé teszik szóval asszem megveszem, de jó lenne a mentésemet átvinni rá.
  • mindero
    Én még mindig réz bányászkodom. Meg rumot adok el kaktuszból.
    Mi a harc rendszere? Nem teljesen értem még mindig.
    Annyit tudok hogy a defence akkor fejlődik, ha magasabb defence-es ellenféllel harcolok. Az attack meg a sikeres találatoknál fejlődik. A dodge akkor, ha könnyű páncélba ugrálunk.
    De magát a rendszert nem értem, és nem is találtam a neten értelmes leírást.
  • gvarga12
    rezbanyaszas az eleg jo penzforras
    en utana a varosban vennek egy nagyobb hazikot es elkezdenek pancelokat gyartani
    eloszor a szormet kell cserzeni ezzel felmegy a kari Armour Smith kepessege ajanlom hogy Scorchlander-t hasznalj, erre ok kapnak bonuszt
    aztan mikor 60 fole ert akkor belekezdhetsz a borpancel gyartasba ehhez Leather Armour Crafting Bench kell, ja meg fabric de az nem tul sok szoval azt lehet hozza venni boltbol
    en Traders Leathers-t gyartottam mert ahhoz nem kell tervrajz semmi
  • Torzonborz
    Kezdésként mi a legjobb pénzbevételi forrás? Most coppert bányászgatok, abból a shacket már megvettem, felújítottam. Van research benchem is de elég kicsi ez a luk, más alig fér bele. Small house-on filóztam de ahogy látom azt hubon kívül tudnám lerakni. Érdemesebb bent egy storm house-t megvenni és azt belakni, a másikból meg mondjuk boltot csinálni?
    Van ajánlott mod amit érdemes feltenni? Textura packot már láttam hozzá, más esetleg?
  • Gilmoor
    van még egy érdekes sztori a köd szigetektől,
    Történt egyszer, hogy az építkezés azon szakaszában amikor a falak végre körbeértek a bázis körül, több figyelmet szentelhettem a környezetnek. Zavart a közeli halálkanyonból áradó folyamatos halálsikoly, ezért úgy döntöttem, hogy átugrom a hangoskodó szomszédokhoz, hogy érvényt szerezzek a nyugalomhoz való jogomnak. Számos vendégük volt aznap, zömmel szent nemzet kívülállók, vagy éhes - éhező banditák, ám a vendéglátók meglehetősen bizalmatlanok voltak, mert mindet kikötözték egy póznához. Nem értettem a nyelvük, lehet énekeltek, de ez leginkább egy sikoltozó ázsiai menekülttáborra hasonlított. Sajnos a vendégeik nem élvezték az előadást, nem tudom mi fájt nekik jobban a fülsértő kántálás vagy az, hogy élve próbálták felfalni őket, de meguntam a jajjveszékelést és kardélre hánytam az összes ízeltlábút. Hozzáteszem nagyon makacs egy népség, képesek fél lábbal a porban kúszva az ájult rabszolga felé araszolni, csak hogy a hátukra vegyék és elvonszolják a legközelebbi pózna felé. Arra gondoltam, hogy a legmakacsabbak jutalma az lesz, hogy felkerül egy ilyen póznára - volt belőle a táborban legalább egy tucat - na barátom innen mássz tovább... Amikor elcsendesedett a népes társaság és lepihentek a zenészek, elláttam a sérült vendégeket.. már ami megmaradt belőlük, és magammal vittem őket a fallal körbevett, jól védett táboromba. A kómába zuhant áldozatoknak kerestem egy helyet a hullahamvasztó közelében, így kevesebb erőfeszítésbe kerül, ha nem ébrednének fel. Aki nem volt épp kómában, azt egy ágyra fektettem - hálátlan gazfickók, addig aludtak, amíg ki nem nyitottam a nagykaput. Ahogy kinyílt a kapu - mert ugye ki kellett mennem időnként nekem is, leugrani a közeli boltba kajáért - szóval ahogy kinyílt a kapu, ezek felpattantak az ágyról, és kirohantak, bele a ködbe. Na .. gondoltam jó étvágyat. Ám az aki kómából tért vissza, felállt, odajött hozzám és megkért, hogy had maradjon itt mert amúgy úgy sincs hova mennie, és az ő állapotában ez nem is lenne bölcs döntés. Rögtön feltűnt, hogy ez egy intelligensebb egyed, így igent mondtam. Azóta napszámos. Nem tudom mivel járt jobban, de legalább él :)

Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2019.01.22. 08:18:03
  • Gilmoor
    van ott pár hely ami elég jól kiaknázható, nagyon sok múlik a játékstíluson. A fog island
    azért jó, mert a bennszülöttek és kannibálok távol tartják a banditákat, ugyanakkor nagyon jól lehet rajtuk gyakorolni. Szinte sosem fogynak el, a fog princek farmolhatók (fog prince az aki elsőnek eszik a kikötözött rabszolgából, ha kiirtasz egy táborhelyet és egy hullát felakasztatsz egy póznára, az első hangya aki előmászik a föld alól egy fog prince lesz. A fejét lehet venni aminek darabját 6000 pénzért lehet eladni. Nagyon érdekes és izgalmas egy népség :) Én bírom őket. Beep karakterem egyszer elrabolták mikor még még nem álltak a falak és Beep lepihent aludni. Csak arra lettem figyelmes, hogy Beep avatarja be van rácsozva. Ránéztem, és látom a fog men-ek táborában van, épp szertartás folyt ahol egy éhező bandita volt az első fogás. Lekötötte őket az esemény, addig kiszabadítottam magam és elszaladtam. Persze követtek, egész a táborig. Ott aztán addig ment a csetepaté, amíg annyi tetem lett a tábor körül, amit több napon át kellett hamvasztani - jó energiaforrás (persze kell hozzá battery - akkumulátor is) Most, hogy áll a fal és a tornyok, a turret kezelőknek remek gyakorlócélpontok a rendszeresen elhaladó őrjáratuk.

Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2019.01.22. 07:44:24
  • zorrobomber
    Nyilván kicsit hunyorogni kell, de tud az szép lenni alapesetben is...
  • gvarga12
    nahat lehet ez a jatek szep is ?
  • gvarga12
    hja ha elkapod komoly valtsagdijat kaphatsz erte :)
    en manapsag Dust Boss-okkal gyakorlatozom, elkaptam 2-ot poenbol, neha kiengedem oket es elveretek veluk 1-2 karit a kemenysegemet fejlesztendo ...

fogmen lol en nem ott kezdenek ha nem muszaj, de ha lesz idom ranezek a spotra
    en valahova a swamp meg a borderzone koze tervezek allitolag ott nincs ado viszont van minden

Utoljára szerkesztette: gvarga12, 2019.01.21. 16:02:08
  • Gilmoor
    wao :) durva egy fickó ez a főnix, ráférne egy kis ketrec harc :) Addig is itt egy remek spot azoknak, akik nem tudnak dönteni hova is rakják le fészküket :)

folyamatos támadásnak és csatározásnak lesznek kitéve. Ajánlott legénységi létszám 20 fő, ha 3 dust bandit csapatot egymás után túlélnek, akkor itt is van esélyük.

Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2019.01.21. 14:20:05
  • gvarga12
    forditottam egy kis Kenshi tant ez a HN leirasa spoilerbe teszem hatha valaki maga akarja felfedezni mifelek is ok :)

AZ OKRAN HIT

Okran vallása egy ősi doktrínából született, amely Okran történetét mondja el, egy istenét, aki feláldozta magát, hogy megmentse a bolygót két életformává válva: az egyik a fény a másik a sötétség. Míg Kenshi világában sokan bálványozzák mindkét istent, a Szent Nemzet csak a fény istenét imádja, aki úgy vélik, hogy felülkerekedett a belső sötétség felett (ahogyan azt mindannyiunknak meg kellene tennie). A Szent Nemzet mítosza szerint Okran letaszította sötét párját (a csábító istent, Narkot) a mélységbe, a Kenshi alvilágába. Míg Okran a világ tetején él, Narko azt mondják, hogy a fák gyökereiben leledzik, a fénytől elrejtve, ahol meg kísérti és irányítja a hitetleneket.

HOLY NATION HIEDELMEK

A szent nemzet területén a nők általában elnyomottak és társadalom bűnbakjaiként szolgálnak. Más nem emberi fajokat megvetéssel kezelnek, és általában Okran nevében rabszolgává teszik. Mindent összevetve, ez egy nagyon rasszista és szexista hely.

„A férfi az Okran, a Fény urának emberi kepében lett teremtve; A nő Narko, a Sötétség Démonjának képében hozták létre. Legyetek óvatosak, Okran gyermekei! Egy tisztátlan faj az szentségtelen, újjá kell születniük, hogy Okran ügyét szolgálhassák, nehogy a sötétség szolgálatába szegődjenek.
    Egy féktelen nő az céltalan no, le kell igázni, nehogy magával csábítsa megigézze az erkölcsös férfit a sötétségbe.

- I. kötet, Phoenix I a ragyogás bibliája

A Szent Nemzet különösen gyűlöli a robot fajt, a fajt, amely úgy vélik, hogy veszélyt jelent a civilizációra. A Szent Nemzet küldetése, hogy megvédje a világot velük szemben, minden robot és szimpatizálója megsemmisítendő és eretnekként elégetendő.

Azért, hogy meg mentsük a világot. Ez tehát teljesen rendben van.

„A Sötétség képviselői szentségtelen kártevőkként fertozik meg a világot,
    a sötétség, ami a világ első kipusztulását okozta.
    A Sötétség képviselői megszállják és befeketítik a tétlen férfit,
    A hívő férfi fogja megakadályozni a világ második kipusztulását.
    Okran isteni lángja által minden gonosz meg lesz tisztítva és el lesz törölve.
    Tűzzel pusztítsd el az ellenséget, tisztítd meg a világot a sötétségtől..”

- III. kötet, Phoenix I a ragyogás bibliája

A SZENT VEZER

Phoenix LXII, áldott legyen az ő neve, a Szent Nemzet vezetője, a 62-ik Phoenix, egy ősi reinkarnálódott törvényhozó a törvényhozók védvonalából. Azt mondják, hogy a törvényhozó az Okran küldötte, a kiválasztott megmentő, aki egyszer az embereket egy vad létből felemelte a szent cél érdekében isten törvénye alatt.
    Első Phoenix a halálos agyán bejelentette, hogy ujjá fog születni az első fiúgyermekben azóta a leszármazottai közvetlenül érvényesítették Okran Akaratát.

Hatvankettedik Phoenix szent urunk, áldott legyen az ő neve az egyike a különösen kegyetlen Phoenix-eknek. Az egész gyermekkorában elkülönítve nevelték, alig 16 evesen rá nehezedett a feladat, hogy elbírálja a családját. Úgy ítélkezett hogy tisztíttassanak meg a szent tűzben es azóta is könyörtelenül osztja Okran ítéletet.

forras
  • Gilmoor
    ajjaj nem Stack városa az hanem Squin... bocsánat :)

térkép
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2019.01.21. 10:20:36
  • Gilmoor
    Ez csak egy a számos lehetőség közül, amivel érdemes lehet elindulni. Nem biztos, hogy ez a legjobb. Például
    ott van Stack városa, amit a shek nemzet tart ellenőrzése alatt. Jobb a védelme, és a megvásárolható ingatlan mellett rögtön ott van a "hátzsákos" bolt is és a general store is, ahol alapanyagokat tudsz venni - eladni. A nyersanyagok pedig közvetlen a város körül helyezkednek el, vas és réz. Sokkal több az energia, nem kell szélgenerátort építened. Nem éhes banditák, hanem dust banditák fogják zaklatni az embereid. Sajnos nincs shinobi torony, de ettől még mindíg megéri belépni hozzájuk.

Állatok: ha ráéreztél az animal skin beszerzés ízére (hive vilage és beak thing), akkor érdemes bevásárolnod legalább két teherhordó állatot és két csonthülye kutyát. Kölyökkorukban kapod meg őket és kb 40 nap mire felnőnek. Azért kötöttem össze az állatbőr beszerzéssel, mert ezeket etetni is kell, amire a sárga romlott hús tökéletes. De nem csak felnőniük kell, hanem harcolniuk is, ezért az expedíciós csapatban a helyük. Épületekbe ugyan nem mennek be utánad, de ha ölbekapod őket, akkor bárhova be tudsz velük menekülni.
  • mindero
    Köszi! Ez nagyon alapos volt.
  • Gilmoor
    Hub minden romos ház megvásárolható, és felújítható. A felújításhoz egy embered kell kiejlölve legyen, majd jobb gomb hosszan a megvásárolt romos épületen, aztán repair.

Ha a bejáratoz legközelebbi épületet megvásárolod, és elhelyezel benne 3 darab réz tároló ládát, akkor a közelben rezet bányászó embereid automatikusan behordják a rezet amíg te kalandozol.
    DE! fontos, hogy legyen elegendő embered a közelben, akik harcba tudnak szállni az időnként megjelenő éhes banditákkal. Taktika, akit megtámadnak az blokkolásra állítsd, amíg oda nem ér a felmentő sereg. Fontos még megjegyeznem, hogy a felszerelések nagyban befolyásolni tudják a mozgási és harci sebességet. Nem biztos, hogy az a legjobb, ha a dust banditákról leszedett félig heavy cuccokkal rakod tele őket. Inkább legyél szövetséges a shinobi tolvajokkal 10 000 pénzért és vásárolj tőlük ninja rags + drifter leather nadrágot és csizmát. Érdemes még wooden backpackot vásárolnod a passzív melósoknak, amit manuálisan teleraksz rézzel, és leterhelve fogják róni a köröket a rézlelőhely és raktár közt ezzel is fejlesztve az erejüket. Ha megtámadják őket látni fogod, mert narancssárgán villog, odakattintasz és harc közben aztán ledobod a földre a tele puttonyt, majd mikor vége, felveszed és mehet minden tovább. Amire érdemes odafigyelni már kezdetben: a karakterek szakmáinak fejlesztése sokáig tart, így ha minél hamarabb elkezded, annál jobb. Én például vettem a shinobi torony mellet egy L alakú házat, ott kialakítottam egy electronic parts gyártót (egyrészt mert fejleszti a science-et, másrészt mert drágábban eladható, mint a réz), egy leather tanning (hogy a skinekből leather legyen, ugyanakkor fejleszti az armor smithinget anélkül, hogy felhanszánáld az alapanyagokat, így az első páncél amit legyártasz, akár high vagy master minőség is lehet) egy fabric loom-ot (a közeli holy nation farmokon lopás nélkül lehet learatni a termést és el is lehet hozni, ergó anélkül, hogy outpost-ot kellene létrehozzak, lefarmolhatom a közeli terméseket). Ugyan ebbe az épületbe még raktam fegyverkovácsot is, mert az lassabban fejlődik, mint az armor smithing. Az egész viszont azzal kezdődik, hogy egy fejlesztő munkapadon elkezded kitanulni a tudományokat, amik természetesen szükségesek az említett gyártópadokhoz. Ehhez könyvet olyan területen érdemes vásárolni, ahol nem tartják nagy becsben a régi technológiákat, mint pl holy nation. A kaját azt venni kell, kezdetben sok energiát megspórolsz ha nem akarod gyártani. A shinobi belépő díj hamar megtérül, náluk felébe kerül minden, persze fele annyiért is lehet nekik eladni (nyilván nem ott kell eladni a portékát). Amíg a fő csapattal mozogtam, addig a passzív bányászokkal minden nap benéztem a shinobi kereskedőhöz, és az aktuális kínálatból megvásároltam a fontosabb felszereléseket. A frissen felvett karaktereket elküldtem a Hub -ba, ahol előbb kitréneltem őket és felöltöztettem mielőtt csatába engedtem, időközben gyakorolhattak az éhes banditákon is. Arra készülj, hogy a Hub nem rendelkezik elegendő energiaforrással, ezért small wind generatort kell építened a háztetőre, hogy ellásd energiával a sok munkapadot.
  • gvarga12
    Azokat a romokat meg lehet venni, probalj az ajtora klikkelni.
    Utana hosszu jobb klikk az epuleten es fel tudo ujitani.
  • mindero
    Hubban azokat a romokat ki lehet takarítani a házakból vagy az már úgy marad?
  • mindero
    Ki fogok nyúvadni. Csak esete tudok játszani vele és alig alszok így...
    Baromi jó!
  • gvarga12
    Igen engem is magavalragadott rendesen :) kell is neha tudatosan szunteteltetni, kulonben a csalad huzza a rovidebbet.
    En most nagyon ovatosan haladok szeretnek egy hosszabb vegigjatszast. En nem karok egy csomo mindennel veszodni, pl. mert jo az nekem hogy orakon at rohangalok a teli hatizsakkal hogy az erom felmenjen ??? Van meg 1-2 mod ami nem bafolyasolja a jatekmenetet de hangulatot visz bele pl.

Quiver (Backpack slot) > tegez szerintem igy realisabb
    Flashier Fight > szerintem ugrasokkal rugasokkal megtarkitva sokkal hangulatosabb a harc
    More Names! > igy nem mindig ugyan azt a 2 karaktert kapod...
    Faces Plus > tobb arc
  • Gilmoor
    Óriási a játék totál beszippantott :) Szerintem eddig beleöltem pár száz órát és még csak ott tartok, hogy tervezgetem a következő játékmenetet, ahol majd a béka segge alól fogok kezdeni. Találtam két táborhelyet a térképen, az egyiket inkább első városnak a másikat inkább a háború idejére építeném be óvóhelynek. Mindkét hely a maga nemében tökéletes :) Lehetőleg modok nélkül játszom, ami két mod fel van rakva, az a csapat létszám kibővítése és a dark ui.
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2019.01.18. 07:25:11
  • gvarga12
    En a szkin-bol csinalok leather-t, az meg vaszon kell a borpancelhoz amit gyartok, igy termelek penzt a jatekban. Neha raptort vadaszok neha leruccanok Veil-be a Hive-hoz skint csorni :) ott sok BeakThings-et olnek a helyiek jol fel lehet tankolni.

En tolom a traininget ezerrel lassan alakul a banda 16-an vagyunk, lassan befogok par banditat edzes celjabol, fejlesztem a turret skillt is hogy majd bazison ne legyek teljesen vedtelen.
  • zorrobomber
    Mondjuk közben úgy döntöttem hogy a tréningezős modokat meghagyom egy későbbi játékra, kicsit min/max-ozósnak tűnik (ahogy a hulla cipelés is :) ). Raptor vadászat mire jó? Hús a kutyáknak?
  • gvarga12
    Szivesen, tegnap vettem meg epuleteket HUB-ban akarok meg fegyvereket is gyartani.
    felturbozom kicsit a csapat letszamot ugy 20 korulre kepezgetem oket harcabn talan utana epitek bazist.

Kiprobaltam HN teruleten a volgyben akartam Raptort vadaszni de mar a bortarolo is bazisnak szamit jottek a gyokerek imatkozni... fel is szamoltam a kintlevosegeimet ahogy voltak :)
  • zorrobomber
    Köszi a tippeket!