Sekiro: Shadows Die Twice

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Természetesen harangoztam. 😄 De aztán levettem magamról az átkot.
n000rbi
Na és mi van akkor, ha én szeretném magam megszívni, ha vagyok olyan nyomi, hogy nem olvasok el mindent a játékban? (egyébként elolvasok, de erről a harangos dologról még nem hallottam)
Szóval köszi, de nem kellenek a jó tanácsok, vagy maximum spoilertagben.

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

TDC Geronimo
Nem tudnak róla? A játék elmondja világosan. Csak olvasni kell 😄 Amúgy tényleg minden Boss/NPC item menjen spoilerbe.
Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2019.03.25. 13:09:25

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

jarlaxxe
Ez kurva hasznos hsz volt nem spoiler mert ezzel sokan megszívathatják magukat ha nem tudnak róla.

n000rbi
Légyszi, spoiler taget használjátok már...

wedge31
Remélem nem ütötted meg a harangot mert az megemeli a játék nehézségét nem is kicsit, mert ha igen menj vissza és harangozál mégegyszer akkor visszaáll a nehézség.
Utoljára szerkesztette: wedge31, 2019.03.25. 13:02:52

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

jarlaxxe
Kösz, bejött a dolog.

wedge31
Nagy nehezen kinyirtam a lilla ruhást, teljesen mini boss szintü ellenfél volt.

A fejlődést csak az alap mobok ellen lehet érezni, de azokat meg vagy elteszed láb alól osonva, vagy már eddig is halomra szecskáztad így is. Pár kivétel azért akad. Illetve van még egy aranyos, kedves, rokonszenves szitu, mikor tüzes nyílvesszőkkel lőnek több irányból, Te meg próbálsz harcolni több ember ellen, ne adj Isten valami drabális démonnal. És mondjuk még csáklyázható rész sincs a közelben. Annyira hálás szoktam ezekért lenni! Könnyem is kiszökik.

Nekem a visszaemlékezős részben volt egy, ne már bazdmeg esetem. Ebben a játékban a kakas nem csak kukorékol, de ellenség is lehet. Egy kakas nem kakas, egy ütés, de mikor a Hirata Estate sötét pályáján bekeveredtem egy ólba véletlenül, a nagy semmit látás közepette vagy 4-5 kakas úgy levert, hogy jött a ne már még ezek is...

Templommal kapcsolatban hadd kérdezzek már. Senpou Temple területre a kastélyból lehet átmenni? Még nem találtam oda vezető utat, illetve egy kivétellel, de az mégsem jó.

A fej nélküli boss-nál el lehet osonni a barlangban, majd egy rejtekajtón keresztül beérkeztem egy haranghoz, aminél van mentés szobor is. Nos ez már a Senpou Temple terület, de innen nem lehet tovább menni.
TDC Geronimo
Na igen itt is beigazolódott, hogy nincs from játék rossz kamera, poisonos, erdős terület és joke boss nélkül 😄

wedge31
Használj firecrackert attól beparáz és csapkodhatod, egyébként az összes nem emberi ellenfél ellen nagyon hasznos.

jarlaxxe
Nem semmi ez a bika nem tudok elugrani elöle...

TDC Geronimo
Hülyeség. Fejlődsz, sebzésed is nő ha később visszamész és fejlesztetted attack powert. Amúgy meg ha rájössz a módjára akkor mindegy mennyi a hpd meg sebzésed csak jól kell csinálni. Azért nehezebb a sekiro, mint az eddigi soulsok, mert ez a játék szinte folyamatosan a tökéletességet követeli. Tökéletes dodge, tökéletes parryk, counterek stb. Egyszer hibázol és vége.
Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2019.03.25. 12:35:01

Moby
Nem baj az, ha nem lehet fejlődni. Nem is kell ebben a játékban, hiszen mindent csak 1 féle módon lehet levágni, ahogy a from azt kitalá'ta.
<#vigyor3>
Utoljára szerkesztette: Moby, 2019.03.25. 12:32:26

Adversus solem ne loquitor

n000rbi
Helyes, jó szórakozást. Megéri beleölni az időt, mert iszonyat módon kinyílnak a lehetőségek, ahogy haladsz előre. Masterpiece, ahogy a német mondja <#idiota>

darkSectorxxx
El foglak keseríteni, hiába jössz vissza, nem lehet felfejlődni, 2-3 ütés maradsz neki mindig, ahogy a többi elite és főboss-nak...
Valamint te is csak ilyen milimétereket fogsz majd sebezni nekik...
Max talán a játék végén, de mindegy mert ahoz hogy oda eljuss, a mami-tól ezerszer szarabb elite ellenfelek lesznek...

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Moby
Á még nagyon az elejin 😊 Kevés a időm rá. Most megyek lovacskázni, előtte volt egy időutazásom, de a mámit egyelőre hagytam lógva. Még kicsit erősödök, aztán visszajövök, bedugom a hüvelykujjam a segge lukába ^.^

mucsácsó
git gud, vagy mit is szokás erre mondani 😄DD
darkSectorxxx
Pedig ez így van sajnos...

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Nem lehet.

n000rbi
<#banplz>

Hol jár, Uram?

Moby
TLDR;
kivonatolva: béna vagyok mint a szar, és nyafogok.

/én is az vagyok, csak nem kell ezt túlmagyarázni.

n000rbi
Ez hülyeség. Mit gondolsz, mi "irányítja" most az ellenfeleket? Miyazaki egy sötét szobából? A harc része a legjobb a játéknak. Ha valaki azt mondja, hogy nem lehet egy ellenfelet csak egyféleképpen megölni, akkor az szimplán nem ismeri a lehetőségeit.
Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2019.03.25. 11:16:35

wedge31
Nem láthatatlan.

Ezt a Prohardver fórumáról másoltam ide:

"Amúgy kezdek rájönni mi a gondom a játékkal. A nehézség önmagában egy dolog, ez messze a legnehezebb játék eddig, amit a From kiadott a kezei közül, de ezzel nem is lenne baj. A gond ott kezdődik, hogy ezt a nehézséget nagyon irányítottnak érzem.

A bossokat, mini bossokat csak úgy tudod megölni ha hibátlanul betanultad a patternt, amit a fejlesztők kitaláltak. Nincs több módszer, nem tudod megkerülni, hogy azt csináld amit csinálnod KELL. Ezt az eddigi from játékokban sosem éreztem, ott tudtam többféle módon harcolni, nem feltétlen kellett adott sorrendben, tű pontosan, adott moveseteket tolnom droid módjára. Itt minden komolyabb ellenfél ellen úgy be kell "magolnod" a mozgást, mint egy street fighter döntőben a kombókat. Parry-parry-parry-dodge-2 ütés-elugrás-reset-parry-parry-dodge-2 ütés-elugrás-reset blabla. Nem tudsz az egyik parry helyett kitérni, vagy a kitérés helyett parryzni, vagy 2 ütés helyett 3-at bevinni. Csak azt és úgy tudod csinálni, amit akarnak, hogy csinálj. Nem tudsz távolról mondjuk molotov koktélt dobni az ellenfélre, hogy lesebezd előre vagy bármit, mert mindent parryznek, hogy pont úgy és akkor keljen velük harcolnod, amikor az meg van tervezve. Minden előre meg van koreografálva és neked e szerint kell táncolnod, ahogy a from fütyül.

Ez eleinte még nem tűnik annyira fel, csak annyit éreztem, hogy valami nem kóser, de utána már egyértelműen érezhető ez az irányított érzés. Persze a legnehezebb játékot akarták készíteni ever, de van az a nehézség szerintem, ami már a játszhatóság rovására megy, mert miatta egész egyszerűen beszűkülnek a harci lehetőségek és már nem valós harc érzetét kelti, csak egy előre hosszú órák alatt betanult koreográfiáét, ami ellenfelenként fixen adott."

Teljesen egyetértek. Nekem ez az egyetlen igazi bajom ezzel a játékkal. A DS-ban volt lehetőség taktikázni. Itt meg maximum a lopakodásos ölés az egyetlen ami segítség. Nioh-ban is inkább azt éreztem én harcolok, küzdök, de baromi élvezetes volt a harc, még ha nehéz is volt. Itt meg csapkodok, mint a hülye gyerek, próbálom rombolni az ellenfél védekezését a halálos szúráshoz, de nem lehet kimérten, megfontoltan, normális tempóval küzdeni. Sokkal jobb lenne. Arról nem beszélve, hogy egy szabad harc, amiben nem ilyen előre megírt ellenfelek ellen, hanem mondjuk egy AI irányította ellenfelek lennének, mennyivel élvezetesebb lenne.

Mindegy, ez már nyilván nem lesz olyan, de jöhetne szamurájos, nindzsás, hasonló korban és Japánban játszódó játék amiben ez meglenne. Vagy ehhez a játékhoz egy nehézségi fokozat. Én már azzal is kiegyeznék elsőre, ha a boss-oknak két pötty helyett csak egy lenne, magyarul nem kéne kétszer megölni őket. Simán vállalható lenne így a nehézsége a játéknak.
mucsácsó
Amúgy ezt picit hiányolom, hogy lelökni/leugrasztani nem nagyon lehet a mobokat (vagy csak nekem nem sikerült?! 😄)
meg a falon át se sikerül ütni... 😞 😄 és az ellenfelek nem sebzik egymást / robbantják fel magukat 😄
darkSectorxxx
Secret dorr, vagyis láthatatlan?

wedge31
Ashina Castle-ban kettö secret doort is találtam már az egyik ad Prayer Bead-et a másik meg egy shortcut.

darkSectorxxx
Megértelek, emrt nagyon buzi sokszor a játék, pl ez az Armored miniboss, nem is lehet sebezni, csak lelökni, elvileg, amihez meg sok sikert basszameg.

Élvezd,hátha úgy sikerül.
darkSectorxxx
Srácok.

Ez az Armored Warrior-t néztem hogy kellene legyőzni, hát ez egy vicc kategória, tiszta szerencse kérdése, hogy sikerül-e....

darkSectorxxx
Amúgy ha a "celebitás" lenne a lényeg mindig a trendi játékokkal játszanék, de nekem ez fordítva van, csak streamelem ha játszok, nem azért játszom, hogy streamelhessek. 😊

darkSectorxxx
Nem...
Pont ezaz, ezt élvezem... de mégis kit utánoznék? Én mindent csak addig és úgy játszom, amíg engem szórakoztat, senki más nem érdekel, hogy más hogy játsza, ha van egyezés valakivel, az a véletlen műve.
Eddig 1 twitch embert láttam (mivel csak Hob-ot szoktam nézni, meg ritkábban Lobos-t), (youtube-ot amúgy sem nézek) de ő használt feléledést, csak a gyógyitást nem, de nem verseny ez, csak kíváncsi vagyok meddig tudom így elvinni a játékot.
Szimplán ezért.

Sok idő, kitanulni pár ellenséget, de ezt egyelőre még élvezem, még ha mérgelődök is, az irányításon. 😉
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.03.25. 10:12:04

darkSectorxxx
ja értem...

Te direkt szopatod magad? Ahelyett hogy élveznéd s játékot ilyen celebyoutubereket próbálsz utánozni.
Ezt egy youtube videó mutatta meg nekem. 😄

mucsácsó: Igen ezt wedge korábban írta. Oda ma nézek fel. Kellenek ezek a kis ingyen bónuszok.

Amúgy én is imádom, utálom, képtelen vagyok otthagyni, pedig voltam már azon a ponton, akkor ezt most itt ne tovább. Bossokat leszámítva rohadt jó játék. Velük kínszenvedés, de én inkább felraktam egy trainer-t és ha olyan rész jön, ahol tuti órákat szopnék, akkor bekapcsolom.

Nekem így jobban fekszik. Csalás, de nekem nincs időm órákon, fél napokon át szerencsétlenkedni boss-okkal.
darkSectorxxx
Lady Butterfly is meglett egy élettel. 😊 (No Hit-hez picit több idő kellett volna, majd legközelebb. 😄)

mucsácsó
sehol, ez egy hidden wall 😄 pont olyan mint DS-ben az illusionary wallok, erről nincs tutorial 😛

@n000rbi:
sorry, spoilernek készült, csak lemaradt a tag 😞 de jogos.
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2019.03.25. 10:03:38
n000rbi
Szerencsére ez megvan, de ha lehet ezeket spoilerbe légyszi, mert nem leírás alapján szeretném játszani a játékot, hanem saját kútfőből.
Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2019.03.25. 09:59:26

darkSectorxxx
Ezt hol irta a játék?

mucsácsó
ne is mondd, iszonyatosan fel tud baszni, de én is imádom! 😊 tényleg vérbeli From játék, ők ehhez iszonyat durván értenek... áldom az eget, hogy kamu volt az, hogy ez csak egy egyszerű akciójáték lesz semmi itemezéssel... aki emiatt vette meg, az most nagyon megszívta... 😄

már most rettegek előre, hogy mikor lesz vége... utoljára ilyet tavaly a God of War-nál éreztem 😄

vajon lesz majd story-DLC? adnám... bár Activisiont ismerne kizártnak tartom, hogy ne lenne legalább 1, de inkább 2.... 😄

csak ehhh, mire kijön majd a következő ilyen From game, az megint egy jópár év lesz.. 😞
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2019.03.25. 09:50:35
mucsácsó
Van még egy free Prayer Bead:

a lovas boss után be lehet menni egy pagodába (fel a lépcsőn), ahol adja az ürge a Rats huntingos mellékquestet - és amúgy ő nevez el Sekironak! 😊) (további infók) - ebben a pagodában fel tudsz mászni grapple hookkal a padlásra legfelülre, és fent van egy ládában 😊
Az egyik Prayer Bead lelőhely:
A 3 évvel ezelőtti álomban, vagyis a Hirata Estate pályán, a legutolsó mentési pontnál van egy. Pillangó "kisasszonyhoz" legközelebbi szoborhoz menj el. Közelében van egy sírdogáló fekvő nő és szobák mindenütt. Nézz körül ezekben a szobákban, ha kell verj szét paraván falakat is, aztán keress egy falat, ahol van egy szép festmény, majd támaszkodj neki háttal és átfordul.

Jól jön ez, harc nélkül lehet megszerezni.
Remélem ez az Ashina Depths nem a helyi Blighttown. A kígyó mennyire erős? Már lenyomtam előtte az ogrèt meg a tábit. Onnan merre érdemes vagy marad a kígyó?
TDC Geronimo
Ah basszus imádom ezt a játékot. Minden from játék egy mestermű. 23 órám van benne most néztem.

MerlinW
Spoileres de vicces😊

[merlinw.org]

n000rbi
Az lehet, hogy a játék eleje csúnyácska volt, de ez a
Senpou Temple, Mt. Kongo
azért odabasz rendesen.

MerlinW
Mekkora már, külön átvezetőt csináltak arra az esetre, ha megölöd a tutorial boss-t😊
aki levágja a kezed

[merlinw.org]

Wow...én még egyetlen titkos helyet se találtam.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

TDC Geronimo
Én szerintem elég sok rejtett dolgot megtaláltam. Most megyek le az
Ashina depthsbe
és van 15 vitalitym, 6 attack powerem meg 8 vialom. Van 4 skillfám meg 9 prosthetic armom, ha az updgradeket nem számoljuk. Rengeteg minden van ebben a játékban...