3201
Fallout 76
-
#1639 Meg csak most kezdodik az E3, az interjuk soran kiderul. :)
A Wastelanders eseteben biztosra veszem a wipeot es a rebootot.
Az elotte erkezo Nuclear Winter pedig csak egy extra jatekmod lesz, a mostani alap 2 valasztas helyett lesz harom ablak, amire kattinthatsz. -
Irgum76 #1638 arról volt szó, hogy ez most konkrétan mi lesz?
egy új választható játékmód? vagy mindenki számára egy update? vagy egy full reboot a nulláról új karakterekkel?
van valami más forrás a videón kívül?
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.06.10. 11:26:47 -
#1637 Par ember mindig lesz, aki majd lovi egymast - engem eddig is hidegen hagyott a pvp, ezutan is kihagyom :) -
#1636 Az NPC-ket mindenki megjósolta, de a BR-t nem értem. A játékipar kezd éppen leszállni a genre-ról, nem biztos hogy ez a megfelelő alkalom arra, hogy a Beth beugorjon, de meglátjuk. Mármint én nem, mert tuti nem rakom ezt vissza ezért, de aki szereti az ilyet, az majd meglátja.
(az egész konf egyébként egy óriási ásítás-cunami volt, ezért kár volt pénzt fizetniük) -
#1635 Nem csak te, en sem, de szerintem a vilagon senki sem gondolt erre. :) -
Gibor #1634 Igazából bármire gondoltam volna csak BR-re nem :D De videó alapján jópofa lesz. -
#1633 Hat, megmondta Howard, ott a vilag, sehol egy npc csak a jatekosok, es mindenki csak segit a masiknak, nem harcol senki senkivel. Na majd most fog :)
A video egyebkent, a reggel koran keloknek:
-
Gibor #1632 Várható volt, de a br-en lesokkoltam mondjuk. -
#1631 A lotto otosom jonne be igy :) (NPC-k, parbeszedekkel es uj fo sztorival + 52 fos Battle Royale jatekmod)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.10. 02:49:09 -
Irgum76 #1630 nekem volt egér csak hang nem volt az elején de aztán az is megjött
viszont nem írja ki melyik alapanyaghoz milyen szerszám való és hogy mi micsoda vettem valamit ami vagy ásó vagy lándzsa címszóval
persze ásó volt mondom sebaj megyek aranyásni erre kiderül, hogy fegyver
véletlenül végre lett dárdám na mondom reszkessetek gekkók
erre 3 böködés után eltűnik geccbe aszt ütlegelhettem míg meg nem mördeltem
jó, szép próbálkozás de nekem ennyi volt
persze a tippet köszönöm szépen :)
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.06.01. 15:56:07 -
lammaer #1629 Megnéztem én is de vmiért nincs egér a járékban, igy kb el se tudom inditani, mert a menüt se tudom kezelni :S -
Irgum76 #1628 idegölő egy játék de előbb-utóbb csak legyőzök egy kis gekkót
csak lenne már egy bökőm... -
Irgum76 #1627 Wow ez atom királynak tűnik
ezer köszönet :) -
BarneyK #1626 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Andule #1625 Tavaly ev vegen felvasarolta az InXile-t a Microsoft szal dobjon nekik ossze innentol lovet a Bill Gates. :) (Hagytak igy is cirka ket honapot lebegni a kerdeseket h a szinten kozossegi finanszirozasban keszulo Wasteland 3 megjelenik-e az eredetileg beigert platformokra de hala nem szopattak meg a backereket -mint a J. Gollop cuccanal-, de addig nem volt tul oszinte a mosolyom ha neztem a Fig-et)
Hat pedig sztem a Maslow piramis sokadik lepcsojen all a csinaljunk atompusztasagot szemben a legyen hol biztonsagosan aludnom es legyen tiszta vizem, eheto kajam szuksegletekkel. ;)
Hi: amugy a W2 hol volt szivatos sracok? :) -
#1624 pedig ha levetíted a mai világra kb tök reális :( -
Irgum76 #1623 lehet, hogy az MMO-knak nincs rendes sztorijuk
de az, hogy egy atomháborút többé-kevésbé megúszó területen amit elvileg újra kéne telepíteni az a megoldás, hogy a fertőzés problémát atommal oldjuk meg az elég nagy badarság
"oké elsőt lőjük ki megnézzük mi lesz" tápos mutánsokká válnak
"oké lőjünk ki máshova hátha" detto
"oké lőjük SB-re" jé királynővé vált
"hát ez úgy tűnik nem működik
mindegy jó móka robbantgatni lövöldözzük a zatomot"
miért nincs lehetőség építeni, rendbe hozni dolgokat amire felkészítettek a vaultban?
(szerintem ezt már többször leírtam mert annyira irritál)
-
lammaer #1622 Furcsa, de nekem TELJESEN átjön a fallout hangulat az FO76ban is.
Igazából vannak sztorik, teljesen jók, csak ugye a szereplőkkel nem találkozol, az audió felvételek és levelek rakják azt össze. De végülis ha belegondolsz, technikailag annyi a különbség hogy NEM látsz egy animációt amikor valaki beszél, csak a hangját hallod.
Mondjuk azt még mindig nem értem, miért zárkóztak el az emberei NPCktől (bár már supermutant NPCvel aki beszélt találkoztam) - úgy értem törénetileg világos mivel indokolják, de szerintem először hozták meg a döntést hogynem lesznek humán NPCk és utána találták ki mi legyen a fedősztori.
Amúgy meg, a legtöbb MMO-nak nincs rendes sztorija, valahogy úgy tűnik hogy ha valami MMO akkor annak sablonsztorit lehet csak csinálni, abból is csak gyengét - és van helyette grind-grind-grind.
Én két MMOról tudok aminél nagy hangsúly van a sztorin: a Secret World és a Star Trek Online (de az endgame ott is agyatlan grind). -
Irgum76 #1621 dobjunk neki össze még pár milla dolcsit, hogy mmo-t csináljon belőle :) -
#1620 Wasteland 2 jo par eve megjelent mar, Fargo szerzett ra penzt Kickstarteren es aztan faszaul ossze is rakta, en imadtam minden percet - bar elso nekifutasra elegge szopatos, de ha belerazodsz, aztan nincs megallas... :)
Mar javaban keszul a harmadik resze is, szinten kozossegi finanszirozasbol.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.05.31. 10:30:47 -
Irgum76 #1619 a Wasteland 2-ből még azért lehetne valami, nem?
kipróbáltam tetszett csak kicsit rögtön a mélyvízibe dob rengeteg a lehetőség és nincs igazán bevezető hozzá
és nem mmo :( -
#1618 Az ESO-t a ZOS fejleszti, amely csapat tele van mmo veterannal es direkt ezert alapitottak 2006-ban, Plusz ok sajat motort irtak a jatek ala kb 7-8 ev alatt.
A Fallout 76-t a BGS csinalja, bar jott hozzajuk par mmofps veteran fejleszto, de eddig csak singleplayert csinalt egy kizarolag singleplayerre hasznalt nagyon regi motorral.
Ami kozos bennuk, hogy kvazi testver studio, mind a kettot a Zenimax penzeli es mind a kettonek ez az elso nagyobb online jatek projektje.
Hat, a FO1-2 stilusu mmo nem lesz, amig a jogok a Bethesdanal vannak. Az Interplaynak kellett volna okosabbnak es tokosebbnek lennie, de elcsesztek anno, pedig teriteken volt egy a fallout online verzio, csak addig vartak es vakartak a tokuket, amig buktak a jogokat.
Mondjuk nekem megvan a Fallout 76-ban a "fallout" hangulat, a vilagot baromi jol osszeraktak, de megertem, akinek nincs. Az biztos, hogy a jateknak nem artana, ha megjonne vegre par npc es vele valami normalisabb sztori a holotapek helyett. A robotok is viccesek persze elsore, de hosszu tavon mar idegesitenek engem is, pedig a premierkor semmi bajom nem volt meg veluk :).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.05.31. 08:14:49 -
Irgum76 #1617 nekem az a fura, hogy átmentem elder scrolls onlinera és ott flottul megy minden
pedig az is Bethesda fejlesztés vagy ott csak annyira vannak benne, hogy kint legyen a logó?
meg jó az már megy egy ideje volt idő pofozgatni
de a 76-ban már az alapkoncepció el van cseszve kill, loot, repeat
nincs sztori, nincsenek jó küldetések párat leszámítva pl.: az ID kártyáson szakadtam mikor várni kellett a sorban :)
és nincs Fallout hangulat
én igazából egy Fallout 1-2 mmorpg-nek örülnék mozgás és akció pontokkal pusztulat hangulattal és az elhagyhatatlan feketehumorral
talán eljön ennek is az ideje pár rajongó jóvoltából
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.05.31. 07:22:00 -
#1616 > pedig aztán tényleg nincs technikai ok, hogy miért kell ilyen szűkösen bánniaa bethnek a tárolóhellyel.... (mert adatbázis szinten az hogy van 100 fám vagy 1000 kb ugyanaz az adatmennyiség)
Lehet, de a Bethesdarol beszelunk :)
Van valami, amit anno redditen olvastam a premier utan, aztan rohogtem egy jot rajta, de... a fene tudja, lehet nem is hulyeseg. Szoval nekem is voltak mikrolagok (es meg neha vannak is), ugy, hogy a FO4 ultran ENB shaderekkel megy perfekt. Szoval olvastam, hogy megszunik a lag akkor, ha a stash tartalma nincs tele, hanem marad kb 20-25% szabad hely. Kicsit mint az SSD-knel. Baromsagnak tartottam, de aztan amikor megvolt a "nagy kitakaritas" es maradt helyem is a stashben boven, a jatek is jobban futott. Na most, hogy ez emiatt tortent e, vagy idokozben a bethesda javitott a performanceon - nem tudom.
Illetve ma lattam valami olyasmit, hogy XB1-en a jatek folyamatosan betolti a regi bazisokat/szerkezeteket, meg ha nem is jeleniti meg, nesze neked performance es szerver terheltseg :D
Na ezek utan lehet, hogy nem veletlen, hogy az a 100 az eppen most nem 1000 :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.05.30. 16:33:55 -
lammaer #1615 Nem bizony.. én pl a powerarmoros közelharcot favorizálom, egy super sledge is 20 kilós....
de simán jó lenne pl többféle armor set, sledgeből is múltkor döntenem kellett hogy azt tartom e meg amelyik a glowingok ellen kap extrát vagy azt ami a supermutantok ellen.... mert igen, ha az ember nem céltalanul vándorol akkor simán fel lehet készülni specifikus készlettel a következő pár órára.
Meg ha esik egy jobbfajta heavy weapon, lehet hogy most éppen nem használom, de tök jó lenne eltenni hogy amikor majd rámjön az a korszak, akkor simán csak előszedjem a készletet és hajrá.
Az eddigi falloutokban megszoktam hogy lehet spájzolni, a jövőben majd hasznos dolgokat eltenni későbbre. Itt meg dobálnom kell a jobbnál jobb cuccokat kifele a buzi limit miatt. (jó még nem 5*os legendary itemek csak 1-3, de akkor is)
Már én is ott vagyok hogy a junkból max 150et engetek, a többit bulkolom és adom el... pedig aztán tényleg nincs technikai ok, hogy miért kell ilyen szűkösen bánniaa bethnek a tárolóhellyel.... (mert adatbázis szinten az hogy van 100 fám vagy 1000 kb ugyanaz az adatmennyiség)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.30. 15:37:24 -
lammaer #1614 Tudom hogy 400-ról indult, ettől függetlenül kevés. Nekem a játékban ez a legnagyobb problémám, az állanndó súlymanagement... :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.30. 15:29:54 -
#1613 Nos, emberek es jatekstilusok kulonbozoek :)
Az ugralasrol:
En egesz jatekidom alatt oda-vissza ugralok, a bazis, az elfoglalt nyersanyagbazisok, a bossok/eventek es kuldetesek kozott.
- A bazisra azert jarok vissza surun, mert lerakom a fontosabb lootot, uritem a junkot es gyorsan berakom eladni a cuccokat a gepbe, mert hat addig uzemel a vendor masina, amig en online vagyok, igy azzal sokra nem megyek, ha a logout elott par perccel toltom fel a keszletet.
- A nyersanyagbazisokat folyamatosan vedeni kell (extra xp, extra penz, extra loot, nana hogy visszaugrok).
- A tobbi jatekos bazisarol nem is beszelve, ahol nagyobb szamu kinalat van, azt csekkolom, hatha raakadok valami finomsagra.
- A random bossos eventeket vagy az atombombas helyeket meg hat vetek kihagyni (foleg solo jatekoskent), az igy szerzett tobb csillagos legendaryk jol tudnak jonni. Akar sajat hasznalatra, akar eladaskor, akar tokenne alakitashoz.
- No meg vannak szituk, amikor at kell oltozni, le kell cserelni a geart. Ha pl nyersanyagot farmolok egy lowlvl teruleten, nem fogom a draga (foleg a javitas es a loszer) es nehez cuccokat magammal vinni. Ahogy egy delkeleti atomtamadasnal sem fogok bugylibicskaval a kezembe tamadni a SBQ-re (meg akkor sem, ha sokan csak leechelnek ott, en nem igy jatszom).
- Mindezekhez pedig elengedhetetlen az oda-vissza ugralas. Na persze van, aki mozgo bazissal oldja meg, van aki magaval visz mindent, en nem, en ugy, ahogy leirtam.
Ami a tarhelyet illeti...
En pl kijottem a 400-as helybol is, a 600-asbol is es most a 800-asbol is. Na nem mindig, eleinte mindig tele voltam :D Meggyozodeses "hoarderkent" gyujtottem en minden szart, mert egyszer majd biztos, hogy jol fog jonni. Aztan volt egy pont, amikor sokadik boss killrol maradtam le - mert a bank tele volt, a karakter tul volt terhelve es nem tudtam a harchoz "ugrani" (gyalog meg nem ertem oda idoben) -, akkor eldontottem, hogy ez igy nem fog menni tovabb.
A stashbol kiszortam mindent, ami egy, konnyen beszerezheto, ketto, amibol tobbet tarolok, mint arra szukseg lenne, harom, amit elraktam, de hetek/honapok ota nem hasznaltam. Az alapelv az nalam, hogy minden "common" junkbol megtartok kb 150-200 egysegnyit, mert ha kell, akkor legyen, mindent ezen felul viszek a robotokhoz (bulkban) eladni. A nagyon ritka nyersanyagokat (bossokbol, specko helyekrol, stb.) nyilvan megtartom, de ott is csak esszel.
Tudni kell, hogy en gyujtom az osszes ruhat a jatekban (ezeket a 0.1 sulyu "skin" jellegu sisakokat es ruhakat), ezek is foglaljak a helyet es ha donteni kell, ezek elveznek prioritast. Van, amikor ramjon a "tizperc", es azzal szorakozok, hogy a karakterem egykori rendornek kepzeli magat, igy feloltoztetem rendori ruhaba, kap a kezebe egy gumibotot meg shotgunt es megyek rendet rakni a vilagban :) Vagy egyszeri katona, full millitary felszerelesben, stb. Ritka, hogy, hogy ket egymast koveto napon is ugyanugy oltozzek. Hulyesegnek tunik, tudom, de ha a jatekbol hianyzik a szerepjatek resz, akkor en csinalok magamnak. A lehetosegekhez merten.
Emellett ott vannak a loszerek, amelyekbol altalaban azokat tarolom el, amelyeket tudok ugyan gyartani, de a nyersanyagszukseglet miatt inkabb megtartom oket. Peldaul a shotgun loszerhez rengeteg plastic szukseges, amelyet viszont inkabb a bulk keszites soran hasznalok fel, mint sem loszert gyartsak belole (a megfelelo extra ammo-gyarto perkeket hasznalva sem eri meg nekem). Bar az utobbi idoben, koszonhetoen a jatekosok boltjainak mar max 200 darabot tarolok a stashban, vesztartaleknak, a tobbit megveszem player vending masinabol 1 caps aron.
Szoval, kordaban tartva a junk es a loszer mennyiseget, boven marad meg helyem, akar az extra sulyos fegyverek tarolasara is. Ugy, hogy kozben van a stashben minden PA-bol egy komplett szett, bar szerencsere ezek "keretben" tarolva csak 10 kilot nyomnak.
Remelem, hogy a hetvegen meglesz a maradek harom world questem es mehetek vissza a cserkeszekhez raporta, csak hat hiaba tervezem el, hogy azt fogom login utan csinalni, ha az elso 10 percben mar annyi hatas es tortenes eri a jatekost, hogy mindent csinalsz, csak epp' azt nem, amit terveztel. :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.05.30. 13:52:50 -
Irgum76 #1612 jó persze a bazuka csak egy példa volt de jól mutatja, hogy (szerintem) nem érdemes dög nehéz vasakat tárolni mert nem elég hatékonyak
és ha kell akkor haza ugrasz érte meg vissza?
nekem ez így macerás
de én mondjuk a zatomot sem lőttem ki még szerintem nem is fogom várom a rebootot hátha Fallout lesz belőle és naggyá tesszük amerikát ha már ez a sok pszihopata tömeggyilkos erre lett tréningelve x éven keresztül
-
#1611 Azert a heavy weapon nem csak a raketavetot jelenti. Egy-egy pimpelt gatling, vagy minigun vagy machine gun is 15-20+ kg, azokat meg elrakja az ember, mert van, amikor jobb azokkal apritani. :)
Raketat en speciel sosem hasznaltam, max robiknak adom, de mivel az caps/suly ertekuk elegge alacsony, legtobbszor a vege az, hogy ott hagyom egy zsakban valahol a pusztaban. -
Irgum76 #1610 "az alap 800 nagyon kevés"
ha jól emlékszem az a 800 anno 400-ról indult (de lehet hülyeséget mondok)
heavyt én nem használtam soha lefűrészelt dupla csövű közelre távolra meg mesterlövész feltápolva simán többet sebeznek mint egy rakéta...
de legalább most már eltudod adni a szarságaidat és nem foglalnak helyet -
lammaer #1609 Én annak örülnék ha valami hasznos dolgot is lehetne a shopban venni.
Jelenleg számomraa leghasznosabb a shopban az emoteok, mert ugye az emberekkel alapesetben csak úgy lehet kommunikálni (sokan nem szeretik a mikrofont, bár próbálok dumálni is és van akikkel működik)
Az alap készlet elég szegényes, de még igy is van hogy tudunk hatékonyan együttműködni random emberekkel csak emoteval, szóval rossznak nem rossz de lehetne több (pl "várj meg", "afk 5 perc", "mindjárt jövök")... ha már nem csináltak chatet...
De a shopban a fél kezemet odaadnám raktérbővítésre, az alap 800 nagyon kevés (egy heavy fegyver 20-40kg, és a stashben a súlycskkentő perkek se működnek). Pár dolcsit simán adnék érte, és szerintem nem vagyok egyedül.... esetleg XP boostra, meg a napi trader cap limit növelésébe is belemennék
Mivel a játék alapvetően PvE (a PVP szerintem szar benne amúgy is), ezért ezek még nem is lennének P2W dolgok. Meg hát ugye az ATOM az ingame is szerezhető... -
Irgum76 #1608 egész jó cuccokat pakolnak be mostanában az atom shopba
az a citromsárga prototípus PA skin az nagyon megtetszett
meg a deathclaw szőnyeg
meg az új outfit
lehet beváltom az 500 atomos kuponomat amit a játékhoz adtak
bár játszani nincs kedvem de talán egy új campet lehet összedobok -
lammaer #1607 Hát, nekem az általad javallott chatmod borzalmasan megkönnyítette a kamerás csávó elcsípését - uye a chaten folyamatosan áramlik az infó, kinél milyen event van, ott jött egyszer hogy vki jelezte megvan a kamerás muksó.. Barát request, hozzáutazás és level 20on megvolt a kamera. Pont tegnap kezdtem el bejárni afotós területeket.
Még mindig nem vágom a Bethesda miért nem csinálta megy gárilag a chatrendszert... -
#1606 En csak az uj tartalmakkal bohockodom, de szinte vegig csak egyedul. Tegnap, kb egy het server hopping utan vegre elcsiptem a kameras turistat (az orias teascseszenel) es most csinalgatom a fotokat. Kozben elmentem a cserkeszekhez, ott most 3/4-en all az alapfeladat, mar csak a world questekbol kell harom es megyek vissza hozzajuk. A sorfozest meg nem is neztem.
Kozben meg jarom a jatekosok boltjait egy jobb fegyver remenyeben. :)
Egyebkent a korabbi mikrolag kerdesedre egy valasz: a prefs.ini-ben van egy valtozo, a gridload vagy loadgrid (este megnezem pontosan, ha erdekel, fejbol nem megy), amely alabol 5-os erteket kap, vagyis ot egysegnyi teruletet kezel a jatek/tolt be. Azt lentebb veve 3-4 ertekre, csokkentheto a lag. Nyilvan, ilyenkor a kornyezet is van, hogy furcsan fest, amikor a korabbi 5 egyseg helyett csak 3-nyi tavolsagban tolt be, de valamit valamiert.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.05.28. 16:55:03 -
#1605 Nagyon régen nyomtam utoljára, de most majd felveszlek. Jelenleg csak azt hiszem 20 körül vagyok .) -
lammaer #1604 Ki tolja még mostanság? Vegyen fel barátnak ha van kedve közösen csapatni.... (szabferi,level 55 momentán)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.26. 02:22:26 -
Alanw #1603 Tenyleg -
Irgum76 #1602 a szemem csal vagy időközben tényleg szebb lett a grafika? -
lammaer #1601 Hát őszintén...
1. a voice kommunikáció csak elég rövid távolságon működik (kb csak azok halják akik a közelemben vannak). Ez reális, csak éppen tök szar arra a célra amire nekem kell: pl látom a térképen van pár hasonló szintű player, elhívnám őket megcsinálni 1-2 eventet. Ez chat nélkül lehetetlen.
2. Hasonlóképpen van 1-2 kérdésem menet közben - más MMOkon az ember beír a chatbe, és aki tudja válaszol. Tök jó diskurzusok vannak ilyenkor, sokat tanulhat az ember és új barátokra tehet szert. Erre az FO76ban abszolút nincs lehetőség.
Gyakorlatilag csak azokkal tudsz játszani akiket eleve ismertél - játékban megismerkedni emberekkel lehetetlen.
3. Sok ember nem szeret angolul beszélni, mert mondjuk nem biztos magában, esetleg a másik fél nem érti az akcentusát. Bár 20 éve beszélek napi szinten angolul (amerikai/angol multiknál dolgozom, amerikai, angol, francia, indiai, olasz kollégákkal), játékon belül problémás a beszélgetés mondjuk egy vadidegen hollanddal. Nem feltétlenül azért mert én nem értem az akcentusát, sanszosabb hogy ő nem érti az enyémet.
4. A voice kommunikáció hangos, ahhoz hogy értsen egy idegen ember jó hangerővel kell nyomatni. Namost, én este/éjjel játszom, amikor a család nem tolerálja ha hangosan pofázok, mert ők aludnának....
Szóval kb a feti okok miatt én mindenképpen óriási hibának tartom a chat hiányát egy MMOban.
A Fred által javasolt mod zseniális, az elmúlt 2 napban használtam és egész más szintre emelte a játékot - sikerült beszélgetni egy csomó jó arccal, látszik hogy zajlik az élet (emberek szervezkednek hogy hova lőjék az atomot, mennek közösen eventre, üzletelgetnek). Most éppen az update miatt nem megy, de 1-2nap és lesz megint. -
lammaer #1600 Minden FAQban benne van, hogy nem probléma a MOD (mert 2 komponens is kell hozzá). Amúgy meg a beth tehet egy szivességet, ha netán red flaget kapok meg is írom nekik a support topikba hogy hova dugják fel a játékukat :)
Már felraktam, megy, és beszélnek rajta az emberek :D
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.06. 00:35:59