3201
Fallout 76
  • PiszkosFred
    Azert csak ovatosan a moddal, mert a Bethesda hivatalosan egyelore nem tamogatja a modok hasznalatat, az automatika nehogy adjon egy red flag jelzest es aztan lehet menni a supporthoz! :)
  • Norbertboy
    Beszélni nem egyszerűbb? Minek chat? Persze mások vagyunk más igényekkel, ezért nehéz egy játékot tökéletesre csinálni. Ezzel nem a Fallout 76 hibáit védem hanem általánosan beszélek a játékokról
  • lammaer
    Köszi, rakom is fel. Remélhetőleg mások is használják...

A silo code mire jó? Van belőle egy nagy halommal, és néha véletlenszerüen beadjaa képembe a pörgő adó vevőt (tipikusan amikor fegyvert váltok)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.05. 22:03:00
  • PiszkosFred
    Hat, a premier utani szarcunamiban megigertek, hogy lesz text alapu chat. Addig a marad a "chat mod" a nexusrol, csak hat az meg rizikos, mert annyira nem szeretik a modokat jelenleg a Bethesdanal.
  • lammaer
    Hát ez röhej... azok az emoteok semmire se jók... mégis hogy integessem el a csávónak velem szemben hogy "Tudnál jönni kilőni segíteni pár high level mirelurkot a mocsárban?"

Ez nagyon gáz... rendes kommunikáció nélkül ez tényleg csak egy single player fallout kötelező internetkapcsolattal.
  • Andule
    Alapbol ugy gondoltak h az idiota emote-okkal. Mondjuk en abban a hitben voltam h vmikor mar implementaltak a jatekban igy kicsit tobb mint fel ev alatt. (Eleg jogosan cikiztek emiatt is a F76-ot)
  • lammaer
    Köszi, elbabráltam vele, érzésre lehet némileg jobb lett, de tud akadni pl harc közben is. Ami olyankor kimondottan élmény :(

Más: a játékban tényleg nincs chat, vagy csak én nem találtam meg?

Összefutottam egy csávóval egy épületben, mondom lespanolok vele, de mégis hogy az istenben kell ebben a játékban kommunikálni másokkal? (voice chatet azt megtalálam de irkálni jobban szeretek)
  • Alanw
    Azert a grafikai beallitasokat atneznem,ugy tunik nem oprendszer fuggo dolog,a netet meg ayert zarnam ki 90%ban mert emlitetted a mozgas dolgot....most nem pontosan idezem a bealliasok neveit de talan ertheto lesz:nos egyrest nezd meg hogy a kirajzolasi tavosag nincs e maxon,arnyek beallitasok szinten atnezendok,Amd bealitasoknal a v sync ki vagy bekapcsolasa is ajanlott
    Utoljára szerkesztette: Alanw, 2019.05.04. 11:53:15
  • TomStorm
    Minden futó programot(NV Exper,Torrent kliens..)kapcsold ki futtatás elött
  • PiszkosFred
    ...es ssd sem segit rajta :)
  • PiszkosFred
    Ha ablakban futtatod es mellette nezed a proci kihasznaltsagat, akkor latni fogod, hogy ezeknel a mikro akadasoknal az osszes mag/proci (nem ertek hozza mik azok) felugranak 100%-os terheltsegre, emiatt akad meg.

Hogy ezt mi okozza, azt nem tudom, hasonlo konfigokon van akinek csinalja, van akinek nem. Van aki i3-as konfigon siman jatszik, van aki fel millas gepen akad. Reddit tele van ezzel es senki sem tudja az okat :D A Bethesda meg leszarja, vagy ok sem tudjak...

Okkent felmerult itt mar a vilagban levo targyak mennyisege (elvileg egy sessionben mindenki kliense szinkronban kezeli az osszes jelen levo vagy epp esett, megsemmisitett, legyartott, stb. targyat, ami megterheli a procit), arnyekok minosege, windows 7 vs. 10 procizabalasa, stb. De a jelenseg tovabbra is kitart.

Ha sikerul megoldanod, szolj kerlek! :)
  • lammaer
    Sokszor gondolkodom pl filmek kapcsán, amikor valami borzalmasan szar lett (pl tele van hibákkal a sztori), hogy azt is több száz ember csinálja, hát senki nem vette észre az alapvető bakikat?

Aztán belegondolok hogy IRL nálunk a munkahelyen (IT projekt, több 100 emberrel) ugyanaz megy: a sok melós "proli" látja hogy bizonyos döntések, irányvonalak alapvetően hibásak, nem működőek esetleg csak a főnököknek adja el a kisfőnök hogymekkora success az új initiativa pedig valójában egy rakás szar.
    De hát mit tudunk tenni? Sokmindent nem, mert a főnök diktál. Jelezhetünk vissza mindenféle felméréseken, adhatunk feedbacket, felfelé a döntéshozókhoz már nem vagy nem úgy jut el. Megkerülni a kisfőnököt meg nem fogom, hoy egyből menjek afejeshez, mert nyerni sokat nem nyerhetek, veszteni annál többet. Hát megcsináljuk úgy ahogy a management megálmodta... azt magunkban puffogunk.

Na szerintem ugyanez megy a falloutnál is: biztos hogy sokan látták hogy ez nem feltétleül lesz jó, de ha egyszer a felsővezetés eldöntötte hogy ezt kell csinálni és kész, akkor azt kell csinálni és kész.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.03. 09:48:52
  • lammaer
    No, én meg kifogytam az ötletekből.

16GB ram, AMD Phenom II X4 965 3.4GHz, r9 380 + Windows 7 - amikor megvettem az FO76ot, ez a konfigom volt, és valamiért rendszeresen megakadt a játék. FPS volt rendesen, de haladás közben 30-40 másodpercenként beakadt a játék néha akár 1sec-re is.
    Gondoltam biztos a win7....

Szóval május1 alkalmából frissitettem Windows 10-re, és időközben a videókártya is cserélődött R9 Fury-ra. És a jelenség megmaradt. Teljesen jó az FPS, minden fasza, de ahogy haladok előre itt ott beakad a játék.

Az a gyanúm hogy ez valami hálózati grimbusz lesz, mert jellemzően akkor történik amikor folyamatosan haladok 1 irányba - mintha töltené be az új térképdarabkat? Ha mondjuk egy házat kutatok át, akkor nem érzékelek ilyen problémát.

Bárkinek bármi ötlet a szokásos supportos dolgokon kívül (frissitsd az oprendszert, drivert, vedd le a grafika részletességét) ?
  • PiszkosFred
    Szerintem (!) pontosan látták és tudták, mit csinálnak: multit raktak egy újkori Fallout játékba/Bethesda openworld játékba. A gond csak az, hogy amikor túl régóta ülsz a trónon, akkor azt hiszed, te szarod az aranyat is, és ez volt a legnagyobb gond, bele sem gondoltak abba, hogy ez most rossz is lehet. Az ötlet jó persze, csak éppen késtek kb. 6-8 évet és a megvalósítás, meh...

A világot ismét zseniálisan összerakták, hibátlan. Viszont oké, hogy manapság népszerű a sandbox survival stílus, ahol egy üres világban a játékosok alkotják a világ lakóit, de ez egy fallout játék esetében öngól. Mert bármennyire is egybites kliséhalmaz mindegyik npc egy-egy fallout játékban, azok a világ szerves részei és nagyon sokan a köréjük írt sztori miatt játszanak. Én végighallgattam a holotapeket, imádtam őket menet közben hallgatni, színvonalas munka, érdekes, de ez nem sztori. Ez csak egy hangoskönyv, amely max hátteret ad valaminek, nem sztorit.

A Fallout 76 koncepciója jó lett volna (ezer ilyet láttunk már a SWG-től kezdve a mostani builder-crafter survival játékokon át a FO3-4-ig), csak a megvalósítás lett nagyon fapados. Szórakoztatónak szórakoztató, de mint Fallout játék, nagyon gyenge.

És akkor még azokat a QoL megoldásokat hagyjuk is, amelyek elengedhetetlenek egy multiplayer játékban, de itt még csak hírmondóban sem volt, bezzeg mikrotanszfasz az igen :) Bár aki annyira ostoba, pénzt adjon egy 20 dolláros power armor skinért, azzal nem tudok mit kezdeni, max bízok benne, hogy valaki agyonlövi ha a fajfentartásról kell majd dönteni egy atomtámadás után.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.04.09. 19:14:23
  • Irgum76
    "Es hat ok sem hulyek, latjak, hogy amit csinaltak az meh..."

az a helyzet, hogy nem látták hány kézen, teszten, mitingen ment keresztül a játék mire kiadták... így
    és ők a riportok alapján úgy érezték, hogy valami forradalmi világmegváltó cuccot adtak ki a kezükből

de reménykedjünk egy igazi fallout-ban
  • PiszkosFred
    Ev vegen jon egy hatalmas frissites, amely - szerintuk - alapjaiban valtoztatja meg az egesz jatekot. Es hat ok sem hulyek, latjak, hogy amit csinaltak az meh..., biztosra veszem, hogy jon az npckkel teli FO76 v2.0, amely nem fogja annulalni az elmult idoszakot, de hozhat egy NMS-t...
  • Irgum76
    - Fallout 76 reboot reszletei

mostanában már nem követem az infókat
    lesz reboot???
  • Irgum76
    ez azért elég durva :)
  • PiszkosFred
    Szerintem nem lesz gond, megcsinaljak kora estere. Peccsnotsz mar van viszont.
  • TomStorm
    Ha estére kész lesz az még jó.Köszi!
  • PiszkosFred
    Mivel ma jon a Patch 8, szerintem max keso estere lesz kesz. Ha nem cseszik el :)

Hi everyone,

We're planning to bring Fallout 76 offline around 10:00 a.m. EDT tomorrow, April 9, across all platforms to perform maintenance and apply updates. During this time, you will be unable to log into or play Fallout 76, and we'll keep you updated in this thread to let you know as soon as you're able to jump back into Appalachia.

Patch notes for tomorrow's update will be posted during maintenance.

Thank you!
  • Norbertboy
    Érdeklödj a Fallout 76 hungary Facebook csoportban. Ott nagyobb az élet mint itt.
  • TomStorm
    Meddig tart a leállás ma?
  • Sir Cryalot
    F76 az már egy stigma :D

Engem személy szerint nem zavar a téma, a fejlesztés része érdekel, mondjuk ha egyszercsak lesz persistent szerver addig meg ilyen resetelős szerverrel vesződtem volna akkor az új játék minőségének függvényében zavarna :D
    .
  • PiszkosFred
    A dolog roppant egyszeru. Igy dontottek. Pont. Sok ember kutyazza es habzo szajjal anyazza oket azota is. Pont. Sok ember viszont mai napig jatszik a jatekkal es jol szorakozik. Pont. Mindenki eldonti, hogy hova tartozik.

Egy dolog viszont teny: a tegnapelotti egy oras beszelgetes alapjan a BGS nem adja fel es komoly terveik vannak a jatekkal ugy, hogy a teljes csapat tovabbra is a jatekra fokuszal - vagyis a kovetkezo evekben tovabbra is lehet szidni a FO76-t vagy lehet vele jatszani, a fejlesztoket tulkeppen nem nagyon erdekli. Aki konstruktivan szol hozza, azt meghallgatjak es az otleteket merlegelik, aki nem, azt kerlek alassan totalisan telibeszarjak.

Idezzem Pete Hinest? "If you don't want that, don't buy it"

Lesz majd kovetkezo Fallout jatek, de addig boven eltelik 10 ev is. Hacsak a Zenimax Online Studios nem azt hegeszti eppen titokban, mert egy eve dolgoznak egy titkos projekten az ESO mellett es a Fallout, mint mmo azota teriteken van a Bethesdanal, amiota kipereltek a jogokat az Interplay kurvara eletkeptelen es bamba kezei kozul (ha csak egy picit okosabbak, maradtak volna a jogok ott, de nem, csoro faszok voltak azok is).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.03.31. 13:10:16
  • Sir Cryalot
    Ez eleve megkésett dolog, amivel jó esetben egy playthrut HA eltöltenek, abban nagy üzlet nincs.

Persistent world F3, F76 helyett, na az ügy.
  • PiszkosFred
    Nincs esze, nyilvan, a "zinternet" mar megmondta. Pont.
  • Sir Cryalot
    https://80.lv/articles/fallout-4-devs-couldnt-handle-pbr/

F4 engine ma már vállalhatatlan.

https://dailytech.page/2019/03/30/bethesda-uses-photogrammetry-technology-for-its-future-projects/

• Sir Cryalot
    De annyi ma már kevés lesz, jó battle royale counterjük nincs, doom multi földbeállt quakeconostól, Rage2 no-coop ami vicc,
    Kapták a kokit hogy nem ügy az f3 remaster, erre double downt lehet lépni, úgy hogy a foskontent nincs felújítva rendes kontent javára. Legalábbis ha van esze ott vkinek.
  • lwb
    Creation club az 100%, ha kiadják. De ha ma kéne fogadnom, akkor nem fognak semmit se bejelenteni, csak azt, amit te lentebb felsoroltál.
  • PiszkosFred
    En is erre szamitok, szinte biztosra veszem, hogy HA LESZ is, akkor egy bitnyi uj kontent sem lesz benne, kvazi lesz egy Skyrim SE eseteben mar latott dolog, vagyis osszes dlcvel, 64 bites pimpelt motorra atrakott highres kiadas es csokolom. Esetleg bevezetik oda is a Creation Clubot, mert hat vannak annyira "ravaszak" :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.03.31. 10:56:58
  • lwb
    Ennyi erőfeszítést nem fognak tenni ebbe. A max ami várható (talán, bár ez sem esélyes), az egy 1:1 port az új(abb) F4 engine-re.
  • Sir Cryalot
    F4engines F3 már nem pálya,
    elkefélt PBR implementáció, és azóta teaseltek photogrammetry-t ami PBR nélkül langyi.

F3ból DC ami jó kontent mást én fel se újítanék, még liberty primeot se. Max old olney de az is kicsi.
    Dcből viszont lenne 5* annyi plusz frakciónként stronghold. Mint a Rangers compound amit üresen jársz be mindig?!! ez a lényegi tartalom.
    Azért f3ban volt kontent ilyen téren rendesen,kár hogy kiment a játék dcből ahelyett hogy pl. Ott is lett volna paradise falls "kirendeltség". Talán megelőzhető lett volna a fortnite ha taktikusan viselkednek npc-k egy f3 méretű játékban. Na meg röhej dlck abszolút fölösleges.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2019.03.31. 06:54:15
  • PiszkosFred
    Es a "mellett"-t tessek szo szerint erteni, a Boston Convention And Exhibition Center - ahol a PAX East zajlik - melletti Laugh Boston & M.J. O’Connor’s Irish Pubban tartjak. Nyilvan a cel az, hogy a PAX East keretein belul, de megig onalloan.
  • lwb
    Ja, szemben az út másik oldalán. :) Ezt mondjuk már korábban sem értettem, hogy mi értelme egy utcával arrébb tartani, mint a többiek. Biztos valami pénzügyi/bérleti díj oka lehet.
  • PiszkosFred
    Hat, FO3-nak nagyon orulnek :) #1550

Nem PAX East panel volt, hanem Bethesda Game Day. Ugyanolyan sajat rendezveny a PAX East mellett, mint az E3 elotti #BE3-as ket oras musora. Ugyanazon emberek, ugyanazon jatekok, csak az kepernyon toltott ido, a kozolt ujdonsag es az esetleges mondanivalo valtozik. Sot, a QuakeCon2019 sem lesz mas.
  • lwb
    Azért a Pax East panel messze nem egy E3 közvetítés. De igen, meglátjuk. Mondjuk az legalább jó ötlet, hogy az elvárásokat próbálják visszafogni azzal, hogy bejelentik, hogy semmi újdonságot nem fognak bejelenteni.

Pedig csak annyi lenne a dolguk, hogy kiadnak egy FO3 remastert erre a generációra (FO4 engine alá, ugyanazt a játékot) és kb meg is lenne mentve az E3 nekik. Erre még az Ubi is képes volt AC3 remasterrel a minap. Nem tűnik lehetetlennek.
  • PiszkosFred
    Nem tudom. Tegnap tapsoltak. E3-on? Ket honap mulva kiderul.
  • lwb
    Biztosan tapsolnak majd? A Blizzard is ezt gondolta a saját BlizzConján, aztán amit hallottam az a tapsolás helyett inkább fújolás volt, de lehet nálam volt baj a hangszórókkal.
  • PiszkosFred
    Te igy gondolod. Pont. Ok nem igy gondoljak. Pont. Kint lesznek az E3 eloestejen es megtarjtak a #BE3-at. Pont. Az emberek tapsolnak majd es orulnek, mint tegnap. Pont. Te nem fogsz orulni. Pont. Ennyike.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.03.30. 16:32:59