3201
Fallout 76
  • PiszkosFred
    > Engem hihetetlen zavar a teli doboz... Lehet az lesz, hogy az összes cuccot kipakolom az út közepére, és előről kezdem a gyűjtögetést. De mondom, nem lenne gond ha a szaros robot megvenné, csak kupak nélkül macera.

Mit nem vesz meg a robot? Vagy kifosztod idejekoran a 1400 kupakjat es arra erted, hogy adnal el neki tobbet, de nem lehet 20 oraig?
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.20. 18:28:17
  • Kroki105
    Nem tudom, a víz az szerintem annyira nem prioritás. (Bár én is ott lakok, és ahogy néztem, északabbra kb 30 méterrel feljebb van egy junkkupac) A víz nehéz, van fölösbe így is vagy negyven. 3 nagy meg egy kicsi szivattyúm van, 17et ad. Nem értem hogy miért max 5öt, de ő tudja. Van már kádam, lassan abba töltögethetném. És ugye nem tudom eladni, a box meg teli.
    Engem hihetetlen zavar a teli doboz... Lehet az lesz, hogy az összes cuccot kipakolom az út közepére, és előről kezdem a gyűjtögetést. De mondom, nem lenne gond ha a szaros robot megvenné, csak kupak nélkül macera.
    Az előlrőlkezdésről jut eszembe, egy questet csináltam a gátnál, a mutik ellen vívtam ádáz harcot. A közelharcolást azt úgy el lehet felejteni, ahogy az valaknek az eszébe jutott. 4 -5 helyről nyitottak tüzet egyszerre, elég nyilvánvaló a vége. De már kezdem kapisgálni ezt a vats témát, van egy 44esem és egy sniperem, azzal már egész belejöttem. Persze golyóm alig volt, így azokkal se bírtam soká, de szerencsére a közelben volt egy playerház, futottam addig mint a nyúl. Útközben bevonzottam egy rakás pirosfejet, meg moleratot, szóval épp csak bevágódtam életben az ajtaján. Gondolom értékelte később, mikor hazaért, hogy az összes turretje szét volt verve. De nem sajnálom egy csöppet se, egy tüskecsapda volt az ajtajában. Félhullán elvergődök a szaros kunyhójáig, erre majdnem az öl meg. Szundiztam egy kicsit (fürdés nélkül, csurom véresen, meg sárosan döglöttem az ágyába, mert megérdemli ), aztán ki a lőszert a dobozból, volt vagy 500db félretéve, na azzal már kaptak a pofájukba a mutik. Na és itt lebbentette meg az újrakezdés szele az idegtől eltorzult és vörösre váltó orcácskámat. Porszívózom(junkszívó?) a gátat belülről, van ott egy szalag, kapásból c betű, rakjad bele a pipboyba, játszad le. Igen, csakhogy valami Grognak játék volt, és lejátszás helyett befagyott a karakter. FPS módra váltott, és a puskával a földre mutatva megállt. Még a tv távirányítóját is végignyomkodtam, de nem sikerült kiszedni. F4be ugye jön a konzol, csiribá-csiribú, aztán folytatod. Itt szopás van, nem csiribú... Próbáltam gyorsutazni vissza a gát elejére, sikerült, de nem szedte ki a guggolásból. Kilépni nem akartam, elég hosszú questben voltam, az egész bukta lett volna. Elmésen kitaláltam hogy jó, akkor szomjan halok, hátha a halál segít. (Egy gáton, alattam a millió liter vízzel) Félóráig lestem a kis luvnyát ahogy tikkadozik, és fogy a hp csík, de kiderült hogy direktbe képtelenség szomjanhalni, marad 4 milliméter hp, és annyi. Na jó, rohadjál meg, logout, játék kilép, újra, ugyanúgy van, (de már legalább állt, szegény a térdei hogy elgémberedhettek) Quest bukta, és nem javult meg.... Aztán úgy oldódott meg, hogy átléptem survi módba, és vissza. Ha esetleg ilyen történne valakivel.
    Ez persze csak a jéghegy csúcsa volt. Sikerült egy olyan szervert kifogni tegnap, ahol szinte csak én voltam. Újracsináltam a befoglalós questet, és csadákcsodája több óráig dc nélkül nekem dolgoztak a kitermelő szutykok. Már a 3. vagy 4. támadóhullámjött, ott épp mongrelek. A 3/4 még megvolt, a 4/4 viszont nem akart indulni, itt is vagy 20 percig grasszáltam föl alá, de semmi. Ja és kitört a vihar közben a közelben (igen, odakint az ablak mögött), ez ugye elég valószínű netszakadás, csak hogy egy kicsit izgalmasabb legyen. Már ki -be járkáltam a körzetből hogy hátha meglátom a farkast, ilyenkor ugye pittyeg hohy nem kapsz jutalmat, ha elhagyod a helyet. Igazam volt, a közelben álló házam előtt álltak a kurva farkasok, és nemlehetett távcsővessel se rájuk látni, csak ha bőven elhagyom a területet. Elhagytam, kidobott a quest, rájuk lőttem, futottak felém, meghaltak... De megadta a jutalmat, mert visszaértem a körbe. Kérdés hogy ugyanakkora mértékűt, mintha szakadás nélkül csinálom meg a küldit, vagy csak ilyen "beugró" jutalmat?
    A játék tetszik még mindig, mert hát igazából leszarom ezeket a dolgokat, max kezdem újra a küldit, játék... Tetszik, elvagyok vele, mert a pozitív oldal még mindig plusszos nálam. Csak hát...

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.06.20. 18:17:32
  • PiszkosFred
    > pl. a Purveyor - 145-ön 10 scrip-ért egycsillagos wooden páncél - WtF

A Fortuna Istenasszonya nem csokolt homlokon :) Nyugi, engem sem.

En ***-s, 100 scripes cuccra lutrizok nala, foleg akkor ha kifogok egy olyan szervert, ahol 3 nukeot dobnak egymast kovetoen a SBQ teruletre, mert akkor jon a kb. 40 scripet ero gagyi harom csillagos legendary rogyasig.

Ha nincs mazlim es alig van par legendary world drop, akkor altalaban 50 scrip utan mar beprobalkozok egy ** -os ranged weaponnal, hatha.

De eddig semmi jot nem kaptam, vagy dobtam vissza a gepbe azonnal, vagy megprobaltam eladni a kioszkomban - inkabb kevesebb, mint tobb sikerrel :D
  • Paradoxon74
    Sziasztok!

Visszaolvasva a napokban keletkezett info halmot én is dobnék be pár kavicsot a tóba :)
    Ami engem meglepett, az a sok DC-re történt utalás. Kb. heti 10 órát tolom (este jellemzően), de DC-m kb. 2-3 volt az elmúlt három hónapban (PC). A kezdeti időkben anyáztam én is, mert az borzalom volt :)

Kb. 300 órám lehet benne, de még mindig vonz a világ. Pár dolgot nagyon nem értek (pl. a Purveyor - 145-ön 10 scrip-ért egycsillagos wooden páncél - WtF). De szerintem simán játszható, hangulatos világ. Kicsit az online élet hiányzik, mert kb mindenki csak integet, sütögeti a saját pecsenyéjét (Whitehaven golfpálya elég szabadrablás időnként), akad néhány aggresszív agyhalott, sok tömegjelenet nincs (kivéve talán SBQ, Uranium Fever). Beszélgetni nem tudok/akarok, a chat fájó pont szerintem is :)

Jó nagy rész benne azért grind és junk-hajsza, aki ezt nem bírja, annak nem ez lesz a kedvenc játéka...

Ha valakinek segítség kell, szívesen - pénzt ne kérjetek, de lőszer/plan esik rendesen :)
  • Paradoxon74
    Hello!

Nem sumákol, de nem a teljes összeg használható fel újból - különben nem lenne értelme a limitnek :)
  • Irgum76
    ez már az upgredelt verzió ez előtt 200 kupak volt a max egy robotnál és különböző frakciókhoz tartoztak így össze-vissza kellett rohangálnia akinek kellett a cups

"Néztem egy térképet az alapanyag bányászlelőhelyekről. Melyikre érdemes házat felhúzni? "

én azt mondanám ahol víz is van
    én a térkép közepére akartam építkezni gyorsutazás miatt viszont ott meg scorchok egyik irányból super mutik a másikból
    habár láttam olyat is, hogy keleten, szintén scorchbeast lakott területen termelt acélt és ólmot egy campel az illető így lett neki ultimate ammoja
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.06.20. 10:42:35
  • Kroki105
    Megnéztem melyiknek mennyi az ára, de gyakorlatilag tök mindegy, a robot pénze amúgyis pikpak elfogy. Talán a junkra szavaznék (nem vagyok hozzáértő), mert abból sokfajta dolog eshet.
    Amúgy mi értelme a kupaklimitnek? Vagy ha van is, miért nem nagyobb? Pár napja kezdtem ugye kiszedni a pénzét, az addig összeszedett cuccokal gyorsan meglett. De aztán már a box is teli, annak is kifogyott a pénze... Folyton azt kell nézni mit dobjak el, mert virginiában annyira hülyék az emberek, hogy eszükbe sem jut két, vagy több dobozba pakolni. Elég fruszráló tud lenni.
  • PiszkosFred
    Reszemrol passzolok, en egyedul ballistic fiberbol szoktam megszorulni, az meg nem banyaszhato, hanem szedheto katonai felszerelesbol :) En a hazikomat whitespring melle raktam, pusztan kenyelmi (gyorsutazas, vendor, stb.) szempontok alapjan, de ugy, hogy ha valaki atomot dob WS-re, akkor az esetek 99%-ban kikerulok a hatosugarbol.

Cimbora peldaul atkoltozott a hazaval egy "fissure site" melle, 6-7 legvedelmi raketas toronnyal es az onnan idokent spawnolo SB-ket oli hattertamogatassal, meg szedi az ultracite erceket. Sok ertelmet nem latom, de biztos jo moka :D
  • Kroki105
    Néztem egy térképet az alapanyag bányászlelőhelyekről. Melyikre érdemes házat felhúzni?
  • PiszkosFred
    Igen, ez ilyen. :)
  • Irgum76
    mondtam én is, hogy szoktam menni a tűzoltó küldetéses bányába farmolni
    de csak akkor ha nincs szerencsém és ki vannak pakolva a helyek (a gimi és/vagy a sípálya)
    ezekből baromi sokat lehet craftolni könnyen, gyorsan pláne 80%-os szorzóval

WS-ot sokszor foglaltam de eszembe nem jutott volna, hogy oda tegyem a campet
    meg nem is tudnám mert letelepedtem olyan campem van amit máshová nem lehet lerakni
    a dizájnra mentem nem a praktikumra
    illetve a WS-ban van alapanyag amiből lehet tureteket lerakni
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.06.20. 08:35:49
  • Kroki105
    Az milyen? A vendor robot saját zsebre játszik? Meglopja magát?
    Vettem egy 11 kupakos valamit, de csak 2 íródott hozzá nála levő többihez.

Azért hülyék is akadnak, nézem a boltját, odajön, aztán izomból tolja belém az ólmot, kapott 40 kupak vérdíjat rögtön. Nem tudom mi értelme volt?
  • PiszkosFred
    SBQ nekem talan meg sosem dobott olyan lootot, amit megtartottam es nem valtottam be scripre vagy adtam el, viszont a quest rewardok mindig jok voltak, foleg eleinte, amikor a ritka recik nem voltak meg :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.19. 18:56:42
  • broman191
    Ahogy elnéztem pár videót a scorchbeast queen loot is elég soványka tud lenni időnként, főleg ha figyelembe vesszük hogy a nuke indítása már önmagában milyen embertelen erőforrás sinkhole...
  • PiszkosFred
    > Ha vmi nagyobb dog jonne mint ami nekunk ildomos vagy egy masik player akkor meg hagyni kell a francba es csinalni mast. A befektetett energia nem eri meg a vegeredmenyt, felteve ha mi gyozunk.

Jaja, nem mindig eri meg az energiat. Egyszer a Thunder akarmi eromu melletti (keleten) workshopot bevettem a scorched horda elleneben, majd a vedesnel jott (volna) 3 hullamban 2-3 darab scorchbeast :) Siman megoltem volna oket idovel, nem ezzel volt a gond, de nem erte volna meg az ott elhasznalt stimpak, es a rengeteg loszer.
  • Andule
    Toltenyre tenyleg csak kell talalni egy low lvl zonat ahol (sokan) jonnek soretessel es ahogy Fred irja el kell intezni oket massal. A makogo banyasz vakondemberek pl tokeletes celpont volt anno shotihoz, a Top of the World mellett is van telepuk, balra a mutiktol. (De delnyugaton is remlik vmi kis telepules ami lvl 20 korulinek remlik.

A 308-ashoz tudom fixen a deli repteret a lvl5-10es mutikkal, stimpak refill-hez is idealis volt anno.

Amugy amit reg nem lattam emlegetni a 'hogyan szerezzunk penzt egyszeruen' rovatban es a tisztan junkot porszivozva mellett az pont a WS foglalas lenne. Kell egy nem tul magas zonaban levo, mondjuk azt h nem feltetlen kozponti helyen levo ws. Ha van jo csuzlink, sok toltenyunk meg miegymas akkor lehet magasabban is ofc. Celszeru ledobni a hazat a kiszemeltunkhoz kozel h belepes utan be is tudjuk foglalni.
    Mind ezutan mind a vedeseknel automatan kapunk jutalmat kupak, tervrajz meg egyeb szirszar formajaban es az xp is jon dogivel. Vedeshez folosleges ledobni, kiepiteni barmit is az alant emlitett varhato dc miatt es amugy is a hazhoz kell ugrani h ne egybol minden iranybol kapjuk az aldast. Miutan a haz kozel van az se gaz ha epp mast csinalunk amikor vedeni kene es hagyjuk az egeszet a picsaba, nem gond ha elveszik a bazis, majd ha vegeztunk az aktualis porszivozasunkkal ugras haza es johet a hirig. Ha ezt eljatszuk meg egy, netan ket kozeli bazissal is akkor garantaltan nem fogunk mast csinalni csak rohangalni ezek kozott lovoldozve.
    Nekem ez sokkal elvezetesebb volt, mivel a lovolde resz meg mindig szorakoztato resze a jateknak, mint zubbonyokat meg egyeb vackokat kergetni korbe-korbe.

Ha vmi nagyobb dog jonne mint ami nekunk ildomos vagy egy masik player akkor meg hagyni kell a francba es csinalni mast. A befektetett energia nem eri meg a vegeredmenyt, felteve ha mi gyozunk.

Legalabbis Decemberben mikor utoljara beleptem ez meg egy siman hozhato, lovoldozesre alapulo strategia volt.
  • Irgum76
    rosszul emlékeztem kb 1-5 kupakért veszik a junkot
    de drogok drágábban mennek
  • PiszkosFred
    Mondjuk en szemely szerint csak es kizarolag a minden "foglalasert", majd az azt koveto 5 percen belul erkezo menedrendszerinti "megvedesert" csinalgatom. Mind a ket eset/event utan jon egy rakas XP, nemi kupak, de ami a legfontosabb, rakas loot, kozte ritka tervek, legendary cuccok, stb.
  • Irgum76
    na jah a DC az szívás
    legalább egy 2 órát érdemes pörgetni, hogy visszajöjjön a befektetés
  • Kroki105
    Nekem még csak alap turretjeim vannak, azt tuti szétkapja bárki.
    De ha szerzek normálisabbat, lehet szórakozok ezzel a workshop dologgal. Másrészről, meg belegondolok ebbe dc izébe, és elmegy tőle a kedvem.
  • PiszkosFred
    Elvileg ugyanaz, de a tervek egy resze a vilagban nem konstans van jelen, hanem respawnol, igy ha valaki megvette elotted mar a robottol, akkor egy ideig nem lesz nala. Ugyanigy mukodnek a polcokon talalt tervek/receptek, a Power Armorok, stb.
  • Irgum76
    azt is kiírja ha be akarják foglalni de nem nagyon szokták a turetek miatt
  • Kroki105
    Ja ez minden szerveren más? Azt hittem ugyanaz van náluk. Na majd meglesem, köszi a tippet
  • Kroki105
    Nem bízok benne, valaki tuti elfoglalja, aztán fölösen építettem.
    Szerintem ez a csávó is elfoglalta volna, ha nem épp ott szobrozok mellette.
    Még egy kicsit maj növök hozzá, aztán szájbaverem egy kalapáccsal, aki hozzányúl. vagy nem...
  • PiszkosFred
    Ha kilepsz majd vissza, akkor - ahogy a DC utan is tapasztaltad - uj szerverre kerulsz, igy "annal" a robotnal lehet, hogy lesz tervrajz. Erdemes raszanni azt az idot es ki-belepkedni addig, amig meg nem lesz.
  • Kroki105
    Köszi
    Néztem én minden nap a robotot, de nem volt nála. Jó, mondjuk még csak kb 1 hete játszom.
  • Irgum76
    egyébként a bányász izéket is le lehet zárni aztán kóborolhatsz amíg nem jön a wave
    utána meg kilootolod őket
  • PiszkosFred
    A DC-t leszamitva ez igy volt tokeletes. :)

Megnezem a teglafal tervrajzot este, ha van nalam a botlban, akkor odaadom. Egyebkent azt szerintem robot is arulhatja az allomasokon, bar valoszinuleg dragabb, mint a jatekosok boltjaban.

szerk: igen, a wiki szerint is, a Grafton meg aranylag lowlvl szinten is elerheto (Harpers mar neccesebb lehet)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.19. 12:44:23
  • PiszkosFred
    Jaja, illetve lowlvl (1-6) scorched nepek eleg sokszor jarnak shotival, azokat meg egy szeklabbal is agyonvered :)
  • Irgum76
    hát igen most már lehet venni normálisan játékostól ( már ha van rá keret)
    több hónapja nem léptem be akkor még muszáj volt farmolni ha maradni akartam a lefűrészelt csövű mellett
    vagy néha elmentem a tűzoltó bányába ott pufogtattam olyan fegyverrel amihez volt rengeteg skuló és ott szinte mindenki sörétessel nyomul
    úgyhogy ott is lootoltam patront
  • Kroki105
    Bocsi, tényleg 20at mondtál.
    Megküzdöttem tegnap egy piros workshopos küldivel. Háááát... vicces volt.
    Teleportálgattam körbe a házakba, hátha meg tudom venni azt a szájbavert téglaházfalat. Sajna nem jártam szerencsével, de ezzel szemben sikerült elszarnom az összes kupakom más tervrajzokra, leginkább építési, de néhány fegyveresre is.
    Az a tapasztalatom eddig, hogy tök rendesek az emberek. Kisszintűként már egy csomó zacskót pakoltak elém, vízzel, puskával, meg miegyébbel, alapanyag, stb...
    Épp az utolsó házból sétáltam vissza "magamhoz", nem volt messze, gondoltam közbe szedek fát, meg gazt. Nézem hogy ott egy workshop izé, pirosan villog a teteje. Odavonzott, mint a bogarat a fény. Látom hogy senkié, na, hátha nyugiba el tudom foglalni! Sikerült is, jött a szokásos támadási hullám, megoldottam pár lövegtoronnyal. Robotok jöttek, de nem volt para, sniperrel besegítettem, kinyúlt mind. Haha, milyen fasza, enyém a hely! És akkor mi is van? Kicsit körbebóklásztam, láttam a helyeket, ahova a bányaépületeket kell húzni. Erre zseniális logikával jöttem rá, vajon a resources épület hova való? Hát ide!
    Felhúztam egy aranyat, egy rezet, meg a trágyát. Nagyszerű, géniusz vagyok, állok az arany mellett, és várom hogy beborítson az arany. Semmi.. Eltelik egy kis idő, aztán még egy kis, meg annál is kis, ez kb 20 perc, járkálok körbe, most mi a picsa van? Termelj már baszki, végre egyedül, nem háborgat senki, te meg szarsz nekem termelmelni... Végre egyed... egyedü... egye... Felnézek, és ott csillanvillan előttem a powerarmorjában a jóember, olyan csicsapicsa, hogy a napra lehet nézni, de.. de a kezében olyan fegyver van, hogy ha azzal betalál, átrepül a fejem a wowba. Már vagy 130szor örült a levelupnak.
    Megállok előtte, szakadt gönc, cowboykalap, és egy lándzsának csúfolt piszkafa. Most mi lesz? Ha csak egy lépést is teszel, feldugom az orrodba ezt a szart, és megkavarom vele az agyad! Ez most az enyém, és az is marad! Legalábbis amíg kipróbálom, hogy mit tud.
    Nagy szerencse hogy ezt nem hallotta, pár pillanat farkasszemnézés után sarkonfordult, és elkocogott. Én azért még utána sandítottam, de tényleg elment! Tényleg elment! És még egy zacskót is ledobott némi alapanyaggal. Erről beszéltem, ez is egy jó arc. Szét is taposhatott volna, mint egy csótányt, de látta hogy level 21, aztán úgy gondolta, hogy hagy szerencsétlenkedni...
    Uhh, ezt megúsztam! Na vissza az aranytermelő izéhez. Üres! Na de? Na de nincs áram! NINCS ÁRAM!
    Igen, eltitkolhattam volna, hogy csak ennyi eszem van, de úgy nem teljes a sztori.
    Gyorsan felhúztam egy kis generátort. Persze hogy nem volt elég, így kellett még két nagy. Most már működik, juhé! De elég lassan jött az érc, sorba rohangáltam, és szedtem ki egyesével, arany, réz, trágya, arany, réz, trágya... Hát ez elég szar így, mi van ha jön valaki, az is kiszedheti? Most nem mehetek el innét? Közben, mivel a hely egy nagy búzamezőszerűség volt, az üres időben elkezdtem aratni a gabonát. 80 körül szedhettem, amiből később mind leves lett.(a 80 levesnek is meglett aztán a maga sztorija..) Közben rábukkantam egy kristálylelőhelyre is, oda is pakoltam egy generátoros bányát. Egy darabot sikerült kiszedni, mikor megjelent a kiírás, egy támadást kell visszaverni, jött a visszaszámlálás! Én visszahúzódtam a turretjeim oltalmazó fedezékébe, visszaverjük őket, és még szedegetek pár aranyat.
    5..., 4..., 3..., 2...., 1....... Ellenség érkezik! Ja, nem, dc........................ Itt hirtelen elkapott az agyfasz
    Ez ilyen gyorslefolyású agyfasz volt, mert rögtön visszalogoltam, hátha ugyanoda tesz. Hiú ábránd!
    De legalább volt 4 aranyam 3 rezem,, meg trágyaaaaaa. Rohadtul megérte az elmúlt óra. (ja, meg a 80 leves)
  • PiszkosFred
    En is shotgunt hasznalok, de en belefaradtam a toltenyek gyartasaba, mert a lead, steel es gunpowder van szarasaig, de a plastic kell masra (lasd elozo poszt), hiaba van maxos ammosmith perkem is, nem eri meg.

Inkabb megyek jatekosok boltjaiba 1 kupak/1 loszer aron veszek par szaz darabot, az nekem meg mindig olcsobb, mint a gyartas anyagkoltsege. :)
  • Irgum76
    hát mostanában nem tudom, hogy hogy termelődik anno WS-oknál jött rendesen
    kb 5-10 kupak egy junk ha nincs szétbontva
    az a baj, hogy steel meg plastik kell nekem a sörétes patronhoz
    steelért a sípályára szoktam menni plastikért meg a suliba tele van műanyag tökkel
    a másik baj meg az, hogy rohadt spúr vagyok nekem minden kell hátha egyszer jó lesz valamire címszóval
    lvl 56-os vagyok csak eddig elvoltam capsal mert kb csak az utazásra költöttem de most kénének planek meg receptek
    plan csak, hogy szépítsem a kecót recept meg a cserkész kihívásra kéne
  • PiszkosFred
    Sajnos nem mutatja (ujabb baromsag a listan).
    Viszont nem 24, hanem "csak" 20 ora, es onnantol szamolja, amikor eloszor eladsz neki valamit.
  • Kroki105
    Az ugye kiderült már, hogy 24óránként resetel a kupakos robot. Ezt az időt mutatja valahol, hogy még mennyi van hátra?
  • PiszkosFred
    Megeri? Termel annyi junkt egy-egy ilyen hely? Sosem probaltam.

Ha kupak kell, alacsonyabb szinten a legjobb megoldas a steel es wood szedese.
    - A steel szinte mindenbol kinyerheto, az utolso rozsdas vodortol kezdve a fegyvereken at, mindenben van 1-2 adag.
    - Wood szinten, az is van mindenben szinte, sot, fat meg tudsz szedni kezzel is, a vilagban elszortan talalhato millio faronkbol (perkkel meg aztan ipari mennyisegben tudsz "fat vagni").

Ehhez mar csak nemi plasztik kell, hogy "bulk" legyen beloluk, mert a robot csak igy veszi. Muanyagot a legkonnyebben konyhak, ettermek, piknikhelyek kornyeken lehet osszeszedni, dugig van muanyag talcaval, kessel/villaval, tanyerral a legtobb hely. Kesobb a BOS fohadiszallas is jo hely, mert az etkezoben van negy szabalyszeruen megteritett asztal, mindegyik 4-4 fo reszere (tanyerokkal, evoeszkozokkel, stb.). :)

A Wood es Steel mellett konnyu penzforras lehet a cloth es az azbeszt anyag is. Cloth szinten sok mindenben megtalalhato (a legjobb forras a penztargepek, fizetos masinak, telepes hullak zsebeiben, stb. talalhato regi bankjegy), azbesztet meg a legkonnyebb a dohanyarukbol szerezni (szinte minden haz, minden epulet tele van cigi es szivar dobozokkal). A jo dolog az, hogy az azbesztet eleg csak lebontani, nem kell tombositeni (bulk), mert a robot a nyers verziojat is megveszi (raw asbestos), nem kell plasztikot pocsekolni ra.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.19. 10:29:59
  • Irgum76
    oh klafa
    most még azt tervezem, hogy egy junk deposithoz költözök és az ott termelt junkot eladom a vendor robotoknál
    csak olyan franyák a kégli sajnálom elbontani
  • PiszkosFred
    > amit ismerek plant azt eladhatom? mármint vendor masinával

Persze, sot, ajalnlott is, mert darabja 0.25 kilo, az pedig a szukos stash es inventory miatt sok :)
  • Irgum76
    köszönöm
    akkor nem leszek milliomos egyhamar

amit ismerek plant azt eladhatom?
    mármint vendor masinával
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.06.18. 22:52:46
  • PiszkosFred
    Eloszor is, Grape Mentats (eleve 10%-kal dragabban vesz es 10%-kal olcsobban arul a robot), plusz vedd fel az osszes +charismat ado cuccodat.

Ami a cuccokat illeti, az en modszerem:
    - Minden nyersanyagbol en kb 100-150-et tartok a Stashben, minden ez feletti mennyiseg megy bulkba es adom el. Nyilvan az addhesive, lead, ballistic fiber es tarsai, amelyek a fegyver/armor repairhoz es a kedvenc fegyverhez illo golyo gyartasahoz kell, azok kivetelek.
    - kenyszerzubbony gyujtogetes - Straight Jacket - darabjaert 40 kupakot ad a robot, sulya 0.1, lehet gyujteni tonnaszam a Fort Defiance elmegyogyintezetben
    - Skiing outfit - szinten 0.1 sulyu, a darabja 11-12 kupak, dugig van vele az osszes sitabor es szallas, kezdve a Top of the World kornyekevel
    - granatok es molotov - en nem nagyon hasznalom oket, eladom inkabb
    - AID jellegu cuccok, stimpakk es tarsaibol a felesleget el lehet adni, nehezek is (perkkel is), es szinte minden helyen van beloluk tucat.
    - En osszeszedem az osszes kajat a vilagban (konzervek, csokik, ragok, stb.) es ezeket is eladom a robotnak 1-5 kupak aron.
    - Van egy rakas viztisztitom, amelyekbol jon kettessevel a purified water, azt is megveszi a robot par kupakert/db.
    - Fegyvert csak akkor viszek magammal, ha a leiras legalabb 400+ kupakot ir, mert azt a robotnal jo penzert el tudom adni, meg akkor is, ezek sulya azert 15-20 kilo, igy tenyleg csak akkor viszem el, ha megeri.
    - Regebben szedtem novenyeket es husokat is az allatokbol (perkkel, hogy duplan szedd) es azokat is eladtam, de az csak kezdetben volt hasznos, amikor annak a par kupaknak is orultel. Magasabb szinten mar nem nagyon foglalkoztam veluk, inkabb foztem beloluk.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.18. 22:30:54