3201
Fallout 76
  • Kroki105
    Lehet akkor hogy csak elnéztem, de mindegy is, mert addig tekertem, forgattam, míg egyetlen egy helyre sikerült lerakni. Azóta építettem hozzá, már csak berendezési tárgyak kellenek. Van két "bánya" is a területen, egy ólom, meg egy szemét. Igaz nem a központban van, meg a vizet macerább megoldani folyó nélkül. A szivattyú csak 2 vizet ad egyszerre, építettem vagy 6ot. De ez milyen hülyeség már, az a bazi nagy monstrum tartállyal 2 (azaz kettő, tehát KETTŐ) db dobozos vizet képes eltárolni. Azt hogy, vagy mi? Akkor már lehetne pl a mérete is kisebb...
    Naja, a dc továbbra is szopat. Marha nagy mázlim volt a tűzoltós questtel, ott végigbírta, pedig bóklásztam odalenn a bányába marha sokáig.
    Meglett az első 50es 3 csillagos boss is, persze én csak epizodista voltam, kb 5% sebzéssel. Bár a rüsnyeteg sokáig engem üldözött. Ilyen muflonkoponya, sültüskékkel. Adott ilyen állatoktól kisebb sérüléses karvédőt...
  • Irgum76
    baszki 3 napja óránként van DC...
    eddig szinte sosem volt
  • Irgum76
    én is tegnap szedtem szét rámentem a blueprintre és akkor kiadta lehetőségként
    (persze xboxon)
  • Irgum76
    Ne ez igen!
    faszán összeraktad
  • Kroki105
    Igen, ott van, de opciót nem találok. Azért is fura, mert a legeslegeslegeslegeslegelső házat azt szét tudtam így szedni.

Látom még szőnyeged is van. Meg az ajtóba a rad leszedő is tetszik, még egyik terv sincs meg. Most majd azt vadászom.
    Mondjuk elég gagyira csinálták a készítők, hogy szőnyeg, meg sok csicsapicsa van, neontól kezdve minden, de azt nem lehet változtatni hogy ne az a fehér, kopott akármi legyen ott belső falként. (Persze csak ha érdekelne a téma, de egyébként nem érdekel, mert nem szeretnék teljesen hülyének tűnni. )

• PiszkosFred
    Ilyenkor nem a stored reszbe kerul az egesz, es ott az epuletnel alul megjelenik egy opcio, amivel szet tudod szedni? Nagyon regen nem koltoztem mar, de ugy remlik, hogy anno igy mukodott.
  • Kroki105
    Köszi, felraktam a frapsot.

Közben találtam a nexuson ilyen pref.ini cuccot. Az alapot azért tegyük el, ha használnánk. Feltettem, igaz berusnyult kissé, de sima 60 fps. Kell rajta finomítani majd, mert azért elég egyszerű lett a kép, ráadásul 60fpsen én hányok egy idő után. Gőzöm sincs miért, de kiváncsiságból lekorlátoztam 45re, és semmi gond. Fov csúszkát lehet még ilyenkor állítani.
    Ja, és meglett a szutykos téglafal, hogy gebedne meg. Egy robot árulta, de egy olyan amit most fedeztem fel. 1100 pézt kért, kicsengettem neki...
    Lenne egy kérdés: ha elköltöztem, és egybe tervrajzként vittem a házat, azt hogy szedem szét? Akár cafatokra, mert nem tudom lerakni, meg másikat is építenék helyette, viszont az építési csíkom félig telítve van miatta.
  • Gibor
    Hát, e heti inside the vault-ból kiderül többé kevésbé hogy a nagy sírás ellenére sokan játszanak. Közétették a NW első heti statisztikáit.
    link

• PiszkosFred
    En is egy egyszeru teglalap alaprajzu hazat epitettem :) Mentsegemre legyen mondva, csak igy fertem be az oszlopok koze.
    Hetvegen akarom majd boviteni egy kisebb helyiseggel es a generatorokat kivinni a hazbol, csak ahhoz ujra kell huzalozni mindent, amihez pedig most lusta vagyok.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.21. 16:19:54
  • Sunsetjoy
    Nekem legelőször az 1980-on 35fps körül volt, néha 40. Lejjebb vettem a felbontás az 1600 körülire, rögtön megvolt a 60 környéki.
    Vagy Fraps, vagy Rivatuner jó pl. fps kijelzésre.
    Apropó, felvehetne valaki játékban ismerősnek, a név egyértelmű:)
  • Irgum76
    ja most én is terveket vadásztam ide-oda ugrálva
    vannak klafák de vannak kiábrándítóak is épít egy bőszme kockát a négy sarkába négy ágy meg egy vendor masinéria aszt gatter
  • Kroki105
    Én is építettem egy faházikót a folyó mellé, de nem mélyedtem túlzottan bele (Azért így se rossz ) Majd ha lesz még több tervrajzom, és nagy is leszek.
    Szoktam ugrálni a játékosok házai közt hogy guberáljak kicsit, hátha találok valami jót a vendorgépükben. Némelyik tök fasza kéglit épített.
  • Kroki105
    Azt hogyan, mivel tudom nézni hogy mekkora az fps? Steamben alapból beállítható a sarokba, de ez nem steames.
    Igazából csak a textura magas, de azt úgy olvastam egy f4 es leírásban, hogy az nem igen csökkenti az fps-t. Bár kipróbálom majd kisebben, de azt sem szeretném ha a látvány fosmoslékká váljon, mert akkor az igencsak rombolja a játékélményt. Annyira sajnos nem jó a játék, hogy azt is kibírja. Akkor meg már játszok mást...
    A shadow quality ami még kötelező legalább mediumra, különben ilyen nagyranőtt pixelkockák ugrabugrálnak a karakteren.
    Tegnap volt először hogy befagyott a kép, se előre, se hátra, csak restartolni tudtam.
    Biztos hogy van valami guide, vagy ilyesmi (még nem találtam), mert ugye Bethesdáról lévén szó, nem tudják mit csinálnak, csak csinálják....
    Tegnapi gyöngyszem, ismét dc: A világvégén vagyok, túlléptem a súlyhatárt, gyorsutazás nuku. Nézem a térképen, egy állomás, ott meg tudom oldani majd a hazaportot. Nem volt kis út, egy hegyet meg kellett mászni, radioaktív gázok, trutyik, felaprítottam egy rakás szörnyet, mutit, istennyilát, aki szembejött... Tényleg durva volt, főleg hogy folyton kifáradtam a megpakolástól. Aztán meg épp belépnék a robothoz az állomáson, mire jön a dc. Ok, nem gáz, tuti itt logolok vissza majd néhány méterre. Aha, nagy szart! A legelejére ahonnét indultam Mehetett újra a mutatvány
  • Irgum76
    hát ezt elvileg el lehet vinni egyben csak letenni nem tudod mivel mások a terepviszonyok
    eleinte én is csak egy kockával kezdtem egy hálózsákkal meg pár paddal
    aztán leköltöztem délre és akkor már nem izgatott a gyorsutazás miatt a kupak
    így kiéltem fészekrakó ösztöneimet
  • Kissssss0 #1787
    az szép... nekem még mindent minimumra véve se akart 30 fps fölé menni 1920x1080 felbontásban.
  • Kroki105
  • Kissssss0 #1785
    üdv a klubban, milyen graf beállításokat használsz? kíváncsiságból kérdem.
  • PiszkosFred
    Megnezem este, de szerintem miutan vert izzadva osszeszedtem oket, nem foglalkoztam vele tobbet.

Rengeteg DC-t megoltem en is, fix spawn pontoknal es random is SBQ harc kozben, de egyik sem dobta a boret. Viszont a Fissure Site-ok mellett/korul vannak az SB-k urulekei, en azokbol, meg random tarolokbol kukaztam oket, DC-bol egyet sem :)
  • Paradoxon74
    Sziasztok!

Van esetleg vkinek eladó 5 db DeatchClaw hide? A leatherworker challenge-hez kell. Már lassan veszélyeztetett faj lesz a DC, annyit kinyírtam, a húsával jóllakot fél Afrika de a bőrétől nem válik. Cserébe adok ezt-azt igény szerint :)

Funfact: tegnap tudtam meg, hogy scrip-ből max 1000 lehet nálad...
  • Kroki105
    Tudtok olyan modot, vagy beállítás beállítást ami optimalizálja a teljesítményét a játéknak? Pörögnek a ventik ész nélkül, de valahogy csak barátságosabbá lehet tenni a dolgokat... F4 is működött szépen, igaz pár rásegítő moddal, de ugye nagyon hasonló a kettő.
  • Kroki105
    Vendégsátor és még tüzet is rakhat a tetőn Megsértődik, és rádgyújtja a házat. De te legalább gondoltál a vendégekre. Egynek jó.
    Ezt valahogy egyben át lehet vinni máshova? Én mikor átköltöztem szétszedte több darabra, hiába csak egy kockáról indult, és csak az érintkezett a földdel.
  • Irgum76
    ha esetleg valakit érdekel, hogy milyen az elbontandó campem itt megnézheti
  • PiszkosFred
    Tudom, hogy kisebbsegben vagyok ezzel, de en speciel nem szeretem egy mmoban a kozpontositott magy/globalis kereskedelmi rendszereket, mert lehet, hogy kenyelmes es gyors ha venni akarsz, de le is nyomja az arakat kemenyen, es a vegen semminek sem marad erteke. (nem hiaba lotte le a blizz a global AH-t a D3-ban).

Nekem ez a mostani modszer tetszik. Egyszer szeretem megnezni a tobbiek hazait, igy orommel ugrom oda a boltjaikhoz, masreszt pedig van nemi "izgalom" abban, hogy ismeretlen boltok kinalatait bongeszed abban bizva, hogy talalsz valami jo cuccot - meg akkor is, ha epp semmit sem keresel, csak nezelodsz (mint irl egy lomtalanitas, egy regisegkereskedo, egy antikvarium, vagy akar egy 2nd hand bolt kinalatat ha vegignezed). Arrol nem is beszelve, hogy rengeteg reddit/fb/discord/stb kereskedelmi group van, ahol lehet hirdetni es bizniszelni.

Lassu, korulmenyes, de nekem bejon :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.20. 22:32:51
  • Kissssss0 #1778
    "Az volt a celjuk, hogy a jatekosok interakcioba lepjenek egymassal, es hogy mindenki mikromenedzselje a hatizsak es a stash tartalmat. Oszinten, van benne racio, csak itt megint ott tartunk, hogy ahhoz kellett volna egy chat is."

még chat-el együtt is problémás lenne, öszvisz 30 valahány ember lehet egyszerre egy szerveren ami kb mission impossible ha elakarsz adni valami űbertáp cuccot, mire horogra akad a megfelelő ember akit még érdekelne is a cucc az életedet is leéled a gép előtt.

ennél egyszerűbb és gyorsabb lenne egy "global flea market" amit a menüből lehetne elérni + megtoldva egy kereső sávval hogy ne keljen az ítéletidőig keresni.
  • Paradoxon74
    60 akart lenni az a 10, csak vhogy ez lett belőle :)
  • Kroki105
    Végülis logikus
  • PiszkosFred
    Van ra (gyogy)szer, addictol-t keress/hasznalj!

Szinttol fuggo tervek siman elkepzelhetoek, ezt nem tudom sajna. En aranylag gyorsan elertem az 50-et es csak utana kezdtem a kuldeteseket csinalni, penzt hajkuraszni, epitkezni, stb. mert az igy az 50-esen vagy 50 utan kapott legendaryk a szintemhez igazodtak es meg tudtam oket tartani, nem nottem ki par nap alatt oket.
  • Kroki105
    thx

Tegnap volt egy daily, ami adott 10 atomot. Igyál meg 10 üveg bármilyen piát. Eddig eladtam mindet, de most uccu neki, benyakaltam őket, mikor elmúlt a hatás, egy újat, majd megint, és a többi... Ugye atomért mindent Far Harbor agyhalottjai után nem gondoltam volna, hogy én is hívő leszek
    A szép az egészben, hogy a hetedik után alkoholista lettem. Azóta -agi, -char. Ezt hogy tüntetem el? Biztos valami főzet jó rá, még nem találtam meg. Az alkoholizmus sajnos nem betegség, ahogy kiderült, gyógyszer nem gyógyítja.
    A ház tervet se találtam a robiknál. Nem lehet hogy az lvl limittel jön? most 25 lettem, és egy csomó új tervet dobott be megvehetőnek a robi, mondjuk ezek fegyveresek leginkább.
  • PiszkosFred
    Az volt a celjuk, hogy a jatekosok interakcioba lepjenek egymassal, es hogy mindenki mikromenedzselje a hatizsak es a stash tartalmat. Oszinten, van benne racio, csak itt megint ott tartunk, hogy ahhoz kellett volna egy chat is.

Siman rendbe lehetne ezt hozni azzal, mint a legtobb mmoban, en legalabbis igy alakitanam at a rendszert:
    - A tabori vendor masinanak sajat inventoryja van, nem a stashbol arulsz.
    - Viszont csak ugy tudsz berakni valamit, hogy egy, a masina aram alatt van/aktiv, ketto, azonnal adsz neki egy arat.
    - Sot, a kioszkba berakott targy ertekenek 5-10%-at levonja adokent azonnal, ahogy listazod a targyat (lasd az mmok 99%-a, igy nemi kockazat is van benne, amikor esz nelkul raksz be valamit).
    - A masinanak sajat "egyenlege" lenne, amelybol akar az elozo adot is vonhatna a rendszer, de amiert fontos, mert - IDIOTA FEJLESZTOK -, jelenleg ha 20k koruli osszeggel rendelkezel es eladsz egy 10k-ert kirakott legendaryt, akkor abbol csak 5k-t kapsz meg, mert azzal ered el a 25k-s cap limitet. A tobbi buko. Igy viszont, a vendor masina tarolna az osszeget, amelybol le tudnal hivni/ki tudnal venni mindig annyi osszeget, amennyit lehet a 25k-s limitig.
    - A hab a tortan az egy szoveges kereso lenne, vagy tobb szuro, de ezt majd a modderek megoldjak, ahogy atkerul steamre a jatek a Wastelanders utan.
  • PiszkosFred
    Legfontosabb szerintem:

Vegtelen mennyisegben kell:
    Ultracite - endgame cuccokhoz gyartani, javitani (ammok, fegyverek, armorok, power armor, stb.)
    Screw - szinte minden fegyverhez kell csavar
    Gears - Power Armorok javitasahoz kell egy rakas
    Spring - fegyver es armor modifikaciok sokat hasznalnak belole, illetve a tarborban epitheto cuccokhoz is kell rugo
    Adhesive - szinte mindenhez kell, ez az amit sosem szabad eladni
    Ballistic Fiber - jobb minosegu armorok javitasahoz tonnaszam fogod elhasznalni, ami baj, mert kurvara ritka es emiatt gyujteni ekll mindig (katonai zsakokat mindig rakd el, ha latsz)
    Plastic - bulk keszites alapanyaga. Ha ezzel bizniszelsz, akkor sosem eleg. Ha nem arulod a bulk nyersanyagokat, akkor eleg 200 darab is.

100-200 darab eleg ha van
    Black Titanium - eleg sokaig a legjobb cimborad lesz az "Excavator Power Armor" - amelyet delen csinalhatsz meg, mert ad +100 helyet az inventorydhoz -, a javitashoz es kesziteshez pedig BT scrap kell. Ha PA nelkuli karaktered van hatizsakkal, akkor hanyagolhato.
    Lead - loszer egyik alapanyaga, ha magad gyartod, akkor kell sok. Ha nem, akkor eleg 50-100 darab. Ha bulkban tarolod, akkor csokken a sulya 50%-kal, ez az egyik ilyen nyersanyag. (a masik az aluminium)
    Acid - banyaszott ercek beolvasztasahoz jo, ha van.
    Blood Pack es Antiseptic - a Stimpak gyartas alapanyaga. Ha magad gyartod (megfelelo kemiai perkkel duplazhatod a vegtermeket), akkor fontos. Ha gyujtod es veszed a SP-t, akkor nem fontos.

50-100 darab
    Minden mas, amit talalsz, mert ki tudja, hatha kellenek valamire hirtelen es nincs kedved keresni oket.
    Wood es Steel a legkonyebben farmolhato, azokbol eleg 50-50 ha nincs rajuk szukseged. Ha meg kell, gyors korbeszaladsz itt-ott, szerzel par szaz darabot es meg is vagy vele.
  • broman191
    Akkor persze hogy gondoltak rá, túl nyilvánvaló kiskapu ahhoz hogy járható legyen... :)) Mindenesetre érdekes téma ez a stash limit & súlyozás, mivel nyilvánvalóan se nem realisztikus, se nem elég casual gamey, elég köztes bosszantó kutyámmajomság. Ha nagyon szigorúak akartak volna lenni, akkor a power armorok is súlyozódnának részegységestől, nem csak a váz 10 önmagában, akármi is van ráaggatva. Na és 0 ha quest reward de még egyszer sem spawnolta a player...ebben is vajon mi a logika? Inkább tűnik valamiféle softos programozási hibának, mint tudatos dizájn döntésnek. A nem túl barátságosan belőtt súlyozási gyakorlat miatt a 4. részhez képest meglepően sok pontot is dobáltam az erősség statomra...a 4. részben nem volt sok értelme, legfeljebb melee karakterrel, a 76-ban meg szinte must have ha gyűjtögető a player...és legalább a kezdetben kikerülhetetlenül annak kell lenni, mint egyidejűleg sokminden másnak, ezért is fura hogy meghagyták a 4. játékból ismert szerepjáték-szerű felépítést az amúgy inkább looter shooter játéknak...no meg eleve volt egy olyan érzésem a dolgok súlyozását látva, hogy direkt azért qrták el a default weight értékeket, hogy aztán lehessen 56-féle perk kártyát venni hogy egy minimálisan élhetőbb legyen az egyszeri hoarder player élete. Igaz az nem tudom mióta számít hoarderségnek, hogy 1-2 fegyveren túl van nálam még másik 1-2 és a hozzájuk való töltények, azokból sem sok és máris megszakadok...ezt a szigorú és nem is feltétlen reális súlyozást átvihetnék a "survival" módba, aztán hagyhatnák az "adventure" módosokat élni...

#1770: Szívesen megnéznék pár vezetőségi értekezletet amelyen eldőlnek ilyesmik és elégedetten hátradőlt konszenzussal bólogatnak hogy milyen nagyszerű élmény lesz a vége...annyi furcsa dizájn döntés van ebben a játékban, hogy nehezen emészthető a 4. rész dizájnja után. Azt is ekézték sokan sokmindenért, néha már-már szőrszálhasogató és végtelenül szubjektív módon, de a 76-nál a legtöbb kritika jogos, nehezen támadhatóan...vajon hány év múlva teszik rendbe mindezt így a "modders will fix it" nélkül? A címben a 76 a foltozgatós félévek számára vonatkozott? Remélem hogy inkább csak hetekre, bár a jelenlegi tempóval... [x.x]
  • PiszkosFred
    Stashbol arulod, sajnos, igy meg bosszantobb, mert ha tele a lada, es talalsz egy 20 kilos harom csillagos legendaryt, amit tudod, hogy el tudnal adni jo penzert, akkro nem tudod kirakni a boltba, csak ha csinalsz 20 kilo helyet.

En csak annyit kernek a Bethesdatol, hogy ne a stash meretet noveljek es tegyek megint instabilla a szervert, hanem mondjuk a junk es fogyaszthato itemek sulyait csokkento Perkek a stashben levokre is vonatkozzanak.

Mert jelenleg az is megoldas, hogy minden nalad van az inventoryban, es igy 90%-kal kevesebbet foglal, mint a stashban, viszont jon egy halal majd egy dc, es ugrott minden. Kockazatos a motyot magaddal vinni jelen korulmenyek kozott.
  • Irgum76
    Eddig a ragasztó ami hiány volt, meg az a fogaskerék és a csavar. igen ezek
    plusz ballistic fiber és circuit, olaj
    gyakorlatilag itt is minden fontos pláne ha építkezel is
  • Kroki105
    Itt teljesen át kell gondolni a stratégiát, nem lehet f4es "minden kell" szerűen csinálni.
    (Kifutottam az időből, sry..)
  • Kroki105
    Melyek azok az alapanyagok, amiket mindenképp tartsak meg?
    Ki fogok vágni mindent 100as limitig, esetleg 150, de a ritkákat ugye nem kéne....
    Eddig a ragasztó ami hiány volt, meg az a fogaskerék és a csavar.
    Fa meg acél az vég nélkül ömlik.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.06.20. 19:37:58
  • Gibor
    A Stash ládából árulod ki és ott tárolod, tehát foglalja a helyet hiába eladó :)
  • Kissssss0 #1765
    na ez egy érdekes elmélet.
  • broman191
    A stash limitünket egyébként nem lehet 'meghackelni' a saját árugépeinkkel? Vagyis kibővíteni a stashünket, direkt ésszerűtlenül felárazottan árulva a legnehezebb cuccainkat, ezáltal csökkentve az elsődleges stash méretünket. Ahogy olvastam 4 gépünk lehet, egyenként 30 tárggyal. Belepakolnám a legnehezebb fegyvereimet, armorokat, power armorokat, soha nem veszik meg áron... ^^ Vagy gondoltak erre és amíg nem veszik meg őket addig minden az elsődleges stashben nehezedik? :)
  • PiszkosFred
    Ertem. Hat a viz az nalam is olyan, hogy termelem, termelem, de vagy elfozocskezem (stimpakbol diluted stimpak) vagy eladom, vagy siman csak eldobom, mert tenyleg nehez, meg perkkel is.

Egyebkent dupla XP idoszak van vasarnapig, szintezeshez optimalis.
  • Kroki105
    A vizet, de csak mert nincs már rá kupakja. Amúgy venné...