Fallout 76

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Mondjuk akkor már belerakhatnák a C/Z gomb újraosztását az építő menüben - amely tudom, hogy nem magyar kiosztásnál oké, de én agyfaszt kapok tőle magyar kiosztással.

Saját felelősséget azért írtam, mert elvileg a Bethesda engedi is, meg nem is a modolást. Én speciel nem kockáztatnék, de van, aki igen.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Köszi. Ha 100%ra működne, nekiállnék szórakozni vele, de így egy kicsit bonyolultnak hangzik, és leginkább azért, mert még "Nyilván saját felelősségre" is van.<#zavart1> (F4nél nem kérdés hogy irkálgatnám át ész nélkül is <#nyes>)
F4nél is megcsináltam a leírásokból a nekem számító dolgokat. Ott mondjuk ez a "spacecrit" pont nem számított, az időstoppoló f3-as vatsmod fölöslegessé tette a gyorsabb reakciót.
Elég szomorú, hogy ilyen alapdolgokat sem lehet átállítani, csak modolással, meg kísérletezgetéssel.
PiszkosFred
Fallout 4-ben meg lehetett variálni azokat a "hard coded" bill kiosztásokat is, amelyeket az options nem engedett. Valamelyik .ini-ben kellett variálni ehhez.

Na most FO76-ban nincs ilyen lehetőség (nincs külső konfig egyelőre a billentyűzet kiosztásra), de mivel a motor azonos, egy próbát lehet megérne, hogy azt a részt (és a hozzá tartozó szekciót/headert) átemeled a FO76 custom.ini-jébe. Mivel a motor azonos, de azért van eltérés a két VATS és Crit működésében, így nem biztos, hogy szeretni fogja a kliens, de egy próbát megérhet. Nyilván saját felelősségre. 😊

Olyat lehet csinálni hogy kritikuslövést a space gombról áttenni kézreállóbb helyre? Hiába cseréltem a jumpot egy másik gombra, a krit gomb a space maradt. Ha minden gombot átvariálhatok, a kritet miért nem?<#whatever>

S hogy ne maradjon le, találtam egy ordenáré bugot. Ezt rakhatjuk a "pozitív bug" kategóriába, mert eléggé megkönnyítette a dolgom. Át lehet lőni a falon! Ha guggolva mész szorosan a fal mellé, a fegyver csöve átlóg a falon. Ember...!
A történet szerint egy mirelurkfőribivel harcikáltam, köpte a savastrutyit, egy ajtóból behúzódtam a fal mögé. Az ajtón keresztül ráláttam, és elkezdtem lőni a falon átdugott puskával. Az ő köpete a falon toccsant szét előttem a túloldalon, nem sebzett. Megöltem elég egyszerűen (még mindig nem páncélosvitézként küzdök, szóval fáj amit ad<#idiota> Főleg hogy ha betalál, szét is mar a sav utána)
Twitchen néztem, a kiscsaj darált a tetőről, Vats célzás benyomva, és maxon maradt az ap ahogy küldte neki a sorozatot. Ebből gondolom hogy valami ilyesmi csak létezik... (esetleg rosszul láttam, nincs kizárva<#idiota>)
Ez mondjuk még egy 10seces buffnak is nagyon vad lenne.
Olyannal mar talalkoztam, ami megemeli a maxot, de arra nem emlekszem, ami nem engedji fogyni
Van olyan étel, ital, vagy bármi, ami képes az akciópontot maxon tartani? Pl Ha lősz vatsban, nem fogy. Akár csak egy rövid ideig is.
Plane, hogy mar nem is kaphato...
Az nem jo 😞 a hang rohadtul bejon de a pancel design nagyon nem tetszik 😞
Szerintem a liberty prime armor ad ki ilyen hangot.
Nem tudjátok, mi lehet az a hang, amit némely PA-s csóka nyomat? Valami géphang-szerű, csatára lelkesítő dumát tolnak, látszólag automatán. Mod? Jó párszor találkoztam már vele, de megfejteni nem tudtam - SBQ hentelés alatt meg nem annyira van időm csevegni 😊
Az armorból kilépős beragadásnak van valami trükkje? Ma is megtörtént a hiba, kilép, és odafagy a karakter. Páncél eltűnik, te pedig nem tudsz mozdulni, térképet, pipboyt nem használhatsz, max fegyvert tudsz elővenni, és elrakni (de ez ugye értelemszerűen nem boldogít<#idiota>). AltF4 javítja, csak azzal jár ez az, pl mint aktuális event elbukása, ahogy ma is.
Valami olyasmit olvastam, nem konkrétan ezzel az esettel kapcsolatban, hanem ott be is ragad az armorba -, hogy a lemerülő core váltás okozhat problémát. Mondjuk ez már az f4be is bug volt néha.

De legalább lesz bubblehead figuratartó, olyan boldog vagyok! <#taps>
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.08.11. 23:44:03
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.loki.fallout76guide
Hat, nem szamoltam meg, de annal szerintem lenyegesen kevesebb. De Gugli haver segitsegevel konnyen le tudsz tolteni terkepet - en is az alapjan fedeztem fel mindent.
Ryder62
Kár, csak ha jól tudom közel 600 location van.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Bocs, de nem igy volt. Nalam sok volt a cucc, nagy drop-ra szamitottam es ilyen furmanyos modon, megtervezetten pakoltam le a felesleges junkokat 😄
Ezzel sajnos magad kell felvertezni, itt ilyen lehetoseg nincs.
Ryder62
Sziasztok!

Van a játékban olyan perk ami az összes még fel nem fedezett helyszínt ráteszi térképre? A korábbi részekben explorer néven futott.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Na persze, mert én egész végig csak arra figyeltem, hogy meg ne halj! És mint kiderült, nagyszerűen tudok arra figyelni.<#nevetes1>

Eddig minden alkalomra akadt egy letagadnivaló pillanat. (Ezt is most épp tagadni fogom<#idiota>)
Az ezelőtti atomkor frankón ledobtam az atomot egy tök üres helyre, ami még üresebb lett mire odaértünk. Addig tököltem a kacatlerakással, hogy nekünk már csak néhány sugárzó virág maradt. Na jó, ezt a hibát most nem követjük el, atom kilőve a jobb alsó sarokba, gyorsan spuri oda, mert megint lemaradunk. Odaportoltunk a kör szélére, a korcstelep közepére, rögtön jöttek a pirosfejek meg egy madárka is. Kentük neki, nehogy kipurcanjunk, leesett a madárka, mindenki kinyúlt, menjünk a körhöz, már várakoztak a szélén. Nekem a nagy harcban fel se tűnt hogy az nem a mi körünk, hanem egy előző, a visszaszámlálót se figyeltem. A következő pillanatban mindketten nyekk..! Sikeresen ledobtuk saját magunkra az atomot.<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
(De még mindig tagadok ám, ha erről lenne szó!)
171 az már <#buck>

Szerencséd is, hogy én lőttem a 2000-t és nem a 35-öt, mert még mindig ott lennénk <#awink><#idiota>

"Kill the mutant. Burn the heretic. Purge the unclean" <#violent> Ultimate firepowa' rulz! <#violent>
Jót fog az tenni a 170es, öreg lábaidnak.<#idiota>

Én még nem néztem ezeket az eventeket, vagy csak nem tudok róla. A műanyagot vadásztam a töltényekhez. Sikerült venni vendorból is vagy 400at, 2 kupakért darabja ajándék volt. A suli étterem folyton le van kopasztva.

Kiderült az is, hogy a gauss egy kaki. Láttam egy 2shot-ot, naná hogy megvettem. Nem kellett volna. Az is olyan újratöltési időt produkál, hogy közben agyonvernek a ghoulok. A mutációval! Plusz sehol nincs a sebzése a leveremhez képest, úgyhogy kuka. Vagyis beteszem vendorba, hátha lesz akinek kell.

Ezt a valódi pénzért fegyvert nem igazán értem. Én nyavajgok hogy nem kapok jó legendary-t, de azért mégis ott van, hogy hátha.. Ha megvenném pénzért, még az is odalenne. Meg komolyan van olyan, aki megvesz egy játékpuskát közel annyiért amennyi a játék volt?<#wow2> Még ha nem tétel is a jóembernek, elveszi az élményt hogy na ezt droppolta ez a dög, vagy erre bukkantam egy vendornál.
Mondjuk engem az sem zavar különösebben hogy más öli meg a bosst, és én csak besegítek, és nem vagyok szuperhős. <#vigyor1>
Az vicces volt mikor a múltkor lementünk atomot kilőni, végigdaráltuk a robotokat (én még a szutyok dragonnal bohóckodva). Para mondja hogy, na ellőttem vagy 2000 golyót, én meg mondom: én is 35öt.<#nevetes1>
"Hogy gondolják az emberek azt, amikor kiteszik a vendorgépükbe a sok használhatatlan csillagos cuccot..."

Mert a használhatókat máshol árulják 😄

TSE Gatling
TSE Handmade
Én megszavaztam 😄

Egyébként játszik még vki (nem csak innen, globálisan) a nem rég bejött és nagy füsttel-zenével beharangozott Eventekkel? Pl. Harper's Ferry alatt, Atkhos Pharma? Pedig a Stimpak dispenser kéne, de egyedül oda be nem megyek, Harper's meg k unalmas és semmit nem ad szinte.

Nem sok júzert látok ott hemzsegni, nagyjából egyedül az SBQ tudja igazán megmozgatni az embereket szerintem.

És kuvvasok ék-egyszerű, de hangulatos event lehetne (mint Kroki-é pl.), nem hiszem, hogy ezek nagy fejlesztést igényelnének (tuti kevesebbet, mint ez a BBQ-s ostobaság).
Ráadásul hiába vagyok egyre magasabb, a drop a kinyilatkoztatások ellenére nem látom, hogy igazodna a fejlődésemhez. SBQ-nál multkor kaptam egy sétapálcát, egy csillagosat <#falbav>
Bár most így végiggondolva, ha özön a kupakod, az olcsó csillagosokat meg lehet venni ticketnek. Mondjuk tök felesleges, mint alább ecseteltem, úgyse kapsz értelmeset a banyától.
Hogy gondolják az emberek azt, amikor kiteszik a vendorgépükbe a sok használhatatlan csillagos cuccot? Ha te magad nem használnád, miből gondolod hogy más erre kupakot áldoz? <#nyes>
Csak a dobozuk lesz tele.

Valamelyik nap megint előjött a darázsbug. Özönlöttek, és nem lehetett megölni őket. Most nem ketten voltunk, vagy 7-8 páncélos gatlingolta őket. Az egyik eventhelyszínen volt, már leszarta mindenki a macikat, csak a darazsakat lőtte. Kaptak nukeot is, plazmát, ment a dara, de nem akartak elfogyni. A gépben a venti is felkapcsolt magasabba olyan sok tetem volt, aztán meg leállt vagy leállították a szervert, és átrakott másikra.<#nyes>
El tudnék képzelni hasonló eventet, mondjuk egy alagútba, hogy ne kint legyen, kisebb legyen a számítógép terhelése (de ehhez nem értek).
Lehetne egy metroalagút, ami startnál beomlik mögöttünk. Előre vagy halál <#idiota> S akkor az alagútból felvillan 100-200 világító szempár, és özönlenek a ghoulok. A paladinok megvetik a lábukat, és belekezd a pörgőhalál, a ragyák testrészei röpködnek, amelyik néha átjut, a fali kiszögellésekre felmászott sniperek leszednék. Közben hull a férgese, a harcosok átszellemülve üvöltenek, és állják a sarat, csakúgy mint Józsi bácsi a szomszédban: "Fogd már be a pofád baszd meg, elmúlt éjfél!!"
Tiszta space marine vs tiranidák (vagy mi a szösz, már rég volt)<#hehe>
Az alagút végén lehetne egy lőszerraktár, hogy kompenzáljuk kicsit az ellőtt töltényeket, meg mittudomén, Csipkerózsika cipője, ami mivel üvegből van, jól menne a kaméleonszetthez.<#idiota>
Most nem azért, de 1000szer hangulatosabb és faszább lenne, mint pl három tetves brahmint végigpüfölni egy kolomppal a fél pályán.<#zavart1>
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.08.09. 22:01:01
ha statikusan dísznek rakod ki akkor tényleg ne stashből foglaljon
de ha stashből foglal akkor visszaveheted és használhatod a cuccot illetve kiteheted vevő csalogatónak amit meg is vásárolhatnak
nekem is az ocd decor-os módszer tetszene inkább
ja és remélem ezek a kiállító izék nem kerülnek majd 1000 atomba
PiszkosFred
Egyebkent nem kell 1 misiert kirakni, eleg 30 000+1 kupakert 😄
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.08.09. 16:14:55

PiszkosFred
Ne a vendorba rakott cucc legyen sulytalan - direkt ezert irtam neven nevezve (meg ha el is irtam a nevet es kimaradt egy "c"😉 -, hanem a display rack cuccai, vagyis a falra felszerelt fegyver, pancel, anyamkinja. Az megis csak a falon van, vagy allvanyon, stb. nem a ladaban, nemde? 😄

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.08.09. 16:13:47

ezeket könnyen kiskapunak használnák a fifikás játékosok
nincs hely a stashben? kirakom 1 milláért a vendor ládába úgyse viszi el senki stb
S akkor beleszámít a dobozba, és az építési limitbe is?
De ha már volt példa , és az vált be (harcolták ki), miért nem úgy csinálják?
Menedzseljem okosan, akkor legalább a robotpénzt növeljék meg... Komolyan elveszi a kedvem hogy egy rakás cuccom van, és nincs hova tenni, nem tudom eladni. Nem azért gyűjtögettem, hogy eldobáljam. Kilépek a játékból, és megvárom a következő napi kupakadagot, mert nem akarok eldobni véletlen pl egy rakás ólmot, amit nagy nehezen összekapartam.

Vagy inkább egy jobb ötlet, javítsák ki a bugokat! A bubbleállványaikat feltolhatják maguknak, esetleg a hajukra kenhetik, stb... Armorból kilépésnél (már nem először) befagy a karakter? Se előre, se hátra? Altf4, de visszalogolni lehetetlen, mert partyba vagyok. Ki kell lépnem belőle hogy visszaengedjen? Nesze neked addigi játékmenet... (jó, tegnap pont befejeztük, mázli volt)
Az iránytű teljesen ellentétesen mutat? Abból veszem észre, hogy nő a kijelölt célpont távolsága! (Arra gondoltam hogy azért mert piásan nézem, de az sem logikus, mert nem mattrészeg a karakter, akkor meg max északkeletnek megyek észak helyett, nem dél felé.) Már próbálok belemagyarázni mindent, hogy hátha...<#nevetes1>
Nem sorolom, mert uncsi írni is, olvasni is (gondolom). Játszottam már néhány mmo-t, de ez... Olyan érzés néha, mint mikor privátszerveren kipróbáltam a wow-ot <#nevetes1> (kis túlzással)
Ott van még a legendary itemek esete. Na most az mi, hogy az a vakondizé még a büdös életben nem adott jó fegyvert? A napi 150et általában (nem mindig) kiveszem az automatából, és soha egy fasza fegyver.... De a lootból se. Amim van elfogadható, azt vendorból vettem.
Ok, eléggé maximalista vagyok ezen a téren, egy lőfegyver ne adjon már +40% közelharcolást, vagy ételsúlycsökkenést.<#nevetes1>
Lehetne olyan, hogy (ha nem is hármat), de pl egy statot cserélhetnél. Vagy esetleg kiválaszthatod milyen fegyvert szeretnél, és arra kapod a random statot. Értem én hogy lottó a dolog, de legalább olyan puskán lottózzunk, amit használni is szeretnénk. Azt sem lehet erre mondani, hogy "fú de akkor csak egyféle fegyveeeer lesz maaaajd". Igen baszki, mert így aztán tényleg változatos hogy csak minden 6. ember nem gatlinggel mászkál<#ravasz1>
Azt is észrevehetnék, hogy a statok 90%a szart se ér, ha van egy-két űbertáp, mindenki azt szeretné....
Legyen azért egy pozitív összhasonlítás is, ez még így is ezerszer jobb játék (nekem legalábbis), mint pl a startrek online (amivel legutóbb mmo-ztam) a hatalmas bejárható, felfedezhető területeivel, építési lehetőségével, ha elég korlátolt is. Ott is van hatalmas bejárható/repülhető terület, de értelemszerűen sokra nem mész vele. <#zavart1> Ott ha elérted az 50et, akkor még ez volt a max talán, jöhetett az agyatlan farmolás, csakhogy +24el nagyobbat sebezzen a franctudjamilyenfézerágyúd, és nagyobb dps-t toljál a borgeventen a kockába, mint a többi.... és ennyi...<#idiota> (persze azóta változhatott (2 kockát kell lőni esetleg?<#idiota>)) Egy ilyenhez képest az f76 szuperjó <#nevetes1>
Persze, ok, ez azért szubjektív.
PiszkosFred
Hat, a credit plafon kozeleben en speciel lelovom a boltokat szinte azonnal. Meg akkor is, ha istenigazabol kolteni sem koltok mar semmire sem, igy akar ha tulcsordul a limiten egy eladas miatt a kupakjaim mennyisege, attol sem mennek a falnak.

Az, hogy a stashbol arulunk, az a vilag legnagyobb baromsaga, szerintem is, bar valahol persze ertem a technikai hatteret is.

Siman meg lehetne oldani, szerintem, hogy a boltok sajat tarhelyet kapjanak, egy nagy kozos shared inventoryt, mondjuk egy a hazba lerakhato egyedi "cargo rack" jellegu ladat, amelyhez kapcsolodnanak a vending masinak. Ennek a ladanak mondjuk lenne egy max 150-200-as sulylimitje (perkek nem hatnanak ra, mint a stashre).

Es akkor onnantol kezdve te menedzselned azt is, mint a stasht, te dontod el, hogy mi fer bele, mibol mennyit arulsz, stb. Talaltal 3-4 30+ kilos agyut? Hat, eladhatod, de akkor az viszi a budzse felet. Van tobbszaz tervrajzod? Tedd bele mindet es meg lesz helyed melle rakni mast is. Es igy tovabb.

Ha pedig nem akarnak kulon "stasht", akkor legyen az, hogy marad minden a regiben, de a display rakba rakott cuccok sulya legyen 0 a stashban abban a percben, ahogy kiraktad disznek... 😊

ja félreértettem az építési keretre van beígérve az emelés
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.08.09. 14:34:19
És pont ezért nem jó a jelenlegi user-vendor rendszer sem. Mert 0.25 a súlya egy nyüves plan-nek. Ha el akarsz adni, akkor sok opció kell, az viszont viszi a helyet. Én most adtam oda egy lvl 26 karakternek vagy 30-50 plan-t, mert csak foglalta a helyet az értékek elől

És itt bukik meg a rendszer duplán, mert a pénzzel amúgy sokat nem lehet csinálni, ha elérve a plafon már a boltozás is értelmetlen...
PiszkosFred
Igen, a cikkben is irjak, hogy bele fog es a stashbol hasznalod majd, de attol meg bizok benne, hogy meggondoljak magukat es nem 😊 A testver csapat (ZOS) is igy kezdte, aztan bekerult az ESO-ba 360 egysegnyi tarolo doboz, amely a korabbiaktol ellentetben a banktol (ottani stash) fuggetlen volt. Es mindez azert, mert ragtuk a fuluket sokaig es meggyozoen. Mondom, bizni lehet benne, de sanszos, hogy lofaszt sem kapunk, csak a szokasos "ne gyujtogess, hanem menedzseld okosan a stasht" valaszt.

"Adding items to a Display works much like assigning items to Vending Machines or a Fermenter. Once you’ve built a Display in your C.A.M.P. you can assign items to it directly from your Stash and they’ll appear for all your visitors to admire."

Bele fog - es lesz limit is, tarolonkent meg osszesen is.
azt is emelni fogják
legalábbis ezt mondták a QuakeCon-os interjúban
PiszkosFred
Bizok benne, hogy nem, de sanszos, hogy igen 😊

Gondolom a store limitbe azért ezek továbbra is beszámítanak....

PiszkosFred
Ideje volt mar.

Add even more personal touches to your C.A.M.P. and flaunt the gear you’ve collected during your travels in the Wasteland with Display Cases. In Patch 12, we’re adding a number of different cases, stands, and racks that you can use to exhibit items like your favorite guns, melee weapons, magazines, bobbleheads, junk, and more!

Teljes lista erre (emelkedik a caps limit is)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.08.08. 17:27:11

Én próbálom értelmesebbre tartogatni. <#nevetes1>
Remélem lesz majd olyan is.
Vicces ez a táska - de ez legalább megéri nekem a nehezen szerzett atomot 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Igen, változó időnként, sokan járnak erre ezért 😊 De a kettőt végigportyázva elég kellemes mennyiség jön össze, pláne, ha az ott levő rezidens ellenfeleket is rendreutasítod 😊

Eastern Regional Penitentiary - bent az udvaron hever egy jó adag. Ez a hely északkeletre van Vault 76-tól egy kicsivel.
Utoljára szerkesztette: Paradoxon74, 2019.08.07. 07:58:40
Köszi.
Igen, én is néztem jútubon ezt a konditermes cuccot, négyszer, ötször át is logoltam másik "világba", de mindig üres volt.
Dél- keleten van egy bánya, ott sok ólom van viszonylag. Ezért kérdeztem hogy a páncél hogy adhat dupla bányászatot, azzal már elég szép adag lett volna. Bár így is bejött sok vagy 30 ore
SzabiK és FantaKola nevek elég magyarosnak tűnnek, a minap láttam őket
Ólomra én két helyet szoktam meglátogatni (esetleg szerver-ugrálás, ha kell): A tűzoltóság konditerme és a börtönudvar. Kb. 150 ólom jön össze, ha minden csillag együtt áll 😊

Meg akkor nem hajigálom el, gyűjtöm neked.
Megvan, úgy szoktam csinálni, csak az a baj hoigy mind nehezebben összeszedhető alapanyag. A ballisztikusnál ólom, acél, lőpor. Itt csak az ólom a macera, acélból özön, lőport lehet gyártani. De plazmánál más a helyzet. Pedig tetszik.
Max úgy tolom, hogy leverezek míg nem lesz özön plazma lőszer, aztán csere .
Megvan már az Ammosmith kártyád (2)? Azzal érdemes, jóval nagyobb mennyiségben tudsz gyártani. Plusz érdemes betenni a SuperDuper kártyát (3) is, mert erre is jó, időnként kettőt adagot gyárt egy helyett (kaja, lőszer OK, de bulk-ra nekem nem működött eddig).
Frissítés: az előbb beléptem eladni a cuccokat, láttam egy bányászeventet, letolom gyors. A fúró összes puttonya üres volt.<#nevetes1>

Van az a páncél, ami megduplázza a kibányászott ércet, az a questes, sárga (asszem). Na most az nekem elveszett, egy dc nél, vagy nem tudom. Megépítettem újra, de az mintha már nem adná duplán a bányászatért kapott cuccot. Ez normális? Vagy csak az alap volt ilyen, és így jártam?
Nem csodálom hogy marha kevés ember rohangál plazmával. Rossznak egyáltalán nem rossz. Vettem egy 2shot verziót, henteli a mutit, a robotot, a gghoult, ( a bogarakat nem igazán szereti valamiért). Ha ésszel csinálod, a töltény se fogy vészesen. Viszont a töltényt gyártani: réz, ólom, műanyag! És persze egy rakás belőlük... Majdnem a legmacerásabb cuccok.
Gyakorlatilag a farm közben ellődözöm az előző farmból készített töltényeket. Na jó, nem, de majnem <#idiota>
Amióta a savkitermelőre építettem a bázisom, pár napja, nem volt bányászevent. Nagyon megérte...
Fú, majd olvasztom az ércet észnélkül, aha...<#mf1><#wow3>
Azokat szoktam megcsinálni, ami könnyű és sok. De túl sok tervem van ahhoz és kevés időm, hogy kergessek kontinenseken át 10 izékét, fejenként egy atomért 😄

írok majd pm-et, ha átkerült a fő karakterre a cucc és egyeztetünk (hétfő magassága valószínű).