1053
God of War 2018
  • orichalcos
    Kratos anyja révén részben halandó is. Kratos alapjában demigod, azaz félisten, de miután megölte Árészt teljes értékű Isten lett (A háború istene) Utána már bármi is történt vele alapból Istenként tekinthetünk rá, vagyis a 2. és 3. rész után nem lett megint "csak" félisten.

A játékok világában meg az Istene is elpusztulhatnak, lásd korábbi részekben is kinyírt nem keveset. :D
  • Seth
  • Tikal #771
    Ő maga is megölt már egy párat az elmúlt részekben, egyébként meg csak félisten.
  • Tikal #770

Tegnap én is megcsináltam. Szerencsére nem voltak benne nehéz trófeák.
  • Tatyla
    Rámegyek
  • n000rbi
    Még jó, hogy itt vagy nekünk Te

----

Rámész a platinára, vagy most pihenteted inkább?
  • TDC Geronimo
    HDRt kihagytad! :D
  • Tatyla
    Most hogy én is a sztori végére értem bár még van két valkűr meg ugye Nifelheim imádtam,és még mindig nem tudom hol volt az a pont ahol az internet népének nagy része csak youtube használatával jutott tovább, mert egyszer sem akadtam el sehol. Valaki majd spoilerben írja már le.
    Maga a játék szó szerint isteni volt még sok ilyet és akkor nem kell PS5 még jó pár évig bár ez egy hiú ábránd mert ugye nagy cím már csak vagy 3-4 lesz ebben az évben.
    Ja és hiába vigasztalja magát aki azt mondja hogy nem kell még a 4K tévé, de kell nagyon is
  • Seth
    Kratos anyja egy normal ember volt, innen jon a halando darab :)
  • n000rbi
    Tegnap megint beleszaladt vagy 6 óra egy seggel a játékba. Túl vagyok AZ epic momenten is. Egy valkűr fekszik, egy jó órát elszórakoztam vele :D
    Befosás ez a cucc.
  • Ulthanito
    Amúgy maradt még egy-két kérdés a fejemben:

1. Ha Kratos egy isten, akkor hogy hal meg?
    2.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Addig a pontig, amíg a kis nyomiról még nem derült ki, hogy félig óriás is, addig immortal volt, hisz ő egy isten, onnantól kezdve meg, hogy óriás is, már egyből félig halandó lett? Mert az apja ezt mondta. Tehát ha apám isten, anyám civil, akkor halandó vagyok, de ha apám isten és az anyám óriás, akkor már félig halandó leszek csak? WTF?
  • Ulthanito
    Na, miután aludtam rá egyet, íme a véleményem a játékról.

Ha egy szóban kéne kifejezni, hogy milyen ez a játék, az a szó jutna eszembe róla, hogy kompakt. Nagyon egyben van, precízen, tudatosan és művészien megalkotott világ ez. Külön kiemelném a szinkront és a hangokat a játékban, szerintem az csillagos ötös benne, valamint a narratívára is bevések egy kurva nagy ötöst.

Annak ellenére, hogy nagyon kevés kivételtől eltekintve ez a játék messze minden felett áll, amit a mai nap gamingnek hívunk, nekem vannak azért keserű érzéseim is. Az összes istent leverő Kratos nem tud fellépni egy 5 centiméter magas kiemelkedésre a földön, valamint a fiát dobálja fel a 3 méter magas pallóra, mert oda sem tud felmászni, de gyakorlatilag 50 tonnás sziklákat úgy dobál, mint más a zacskós tejet...Bár az orra előtt van egy kapcsoló, addig nem tudja megnyomni, amíg a játék nem akarja, hogy megnyomjam amíg az összes ellenség nem hullik el, a kapcsoló inaktív. De persze arról nem szól a fáma, hogy az utolsó ellenség halála hogyan aktiválja azt a kapcsolót...

A végére én már kicsit untam, bevallom, vártam, hogy vége legyen, szerintem kissé túltolták, elhúzták a végét indokolatlanul.

Döbbenetes mennyiségű munka van a játékban, művészetileg csillagos ötös megint csak, csak ámultam és bámultam sokszor, hogy ilyet hogyan lehet megalkotni, egyáltalán kigondolni. Az apa-fia dinamika remekül működik végig a játékban. A térkép csacskára sikerült, a játék menüje is hagy kívánnivalókat maga után szerintem.

Az a bizonyos 5-6 perc, amiről korábban írtam, az örökre bevéste magát a géming élményeim közé, és annak ellenére, hogy ennek a játéknak kétségkívül ott a helye a legnagyobbak között (egyéni preferencia, hogy ki hányadik helyre sorolja), nekem ez a játék egy soha rosszabbat nem szeretnék látni, főhajtást érdemlő tisztes iparosmunka. 9/10

• Tatyla
    Gratulálok nekem még nagyon messze van a platkó
  • Seth
    Igen, ott van
    Ahol a ládákat lehet mist echo-ért kinyitni, balra , a szobor előtti, abban van, azt hiszem :D Ha nem akkor valamelyik másikba, duh :D

Utoljára szerkesztette: Seth, 2018.05.01. 20:34:24
  • roli33
    Srácok, kéne nekem Ivaldi rozsdás páncélja. Niflheimben van gondolom, nyitogatom a ládákat, de nem találom. Mellkaspáncél fejlesztéshez kéne. Többi cucc már megvan. Még mélyebbre kéne bemenni érte?
  • Moby
  • Seth
    Na nálam is bevégeztetett :)
    Még maradt pár lore marker, meg láda, de azokba már úgysem lapul semmi érdekes .96%-os a Midgar-os szakasz, a többi 100%
    9.5/10 :)

• Ulthanito
    Hagyd már ezt a hülye dumád, hogy a viharba ne látott volna semmit, amikor a játék háromnegyedét végigvitte!

Nem lesz semmi olyan, amivel eddig ne találkozott volna, maximum kicsit más.
  • Ulthanito
    Ha most ezt én írtam volna, akkor én lennék a béna, meg mindenkinek elsőre ment és társai, bla-bla. LUL.
  • Ulthanito
    Na, végeztem a játékkal. Nehéz most bármit is mondani. Hagyom, hogy ülepedjen kicsit, holnap írok véleményt.

Feltettem a játékot hardverapróra, szó szerint egy perc múlva vitték el. 12500-ért hirdettem.
  • darkSectorxxx #753
    Frankón ugyanaz volt nálam is, a vicc az, hogy ismerősömnek kb a 3ra lement a legnehezebb fokon.

A játék brutálisan ad arra, ha fejleszted magad mellékküldetésekkel. Jóval egyszerűbb lesz a játék.

De nekem a
    dupla bossfight is eléggé úgy volt, hogy abbahagyom a fenébe, mikor egymást dobálják feléd. Azt az áramos dolgot nem is lehet kivédeni

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.05.01. 10:34:18
  • Gabe18
    Hát én azt hittem hogy Challenge-en nekem itt a vége...

Mikor menni kell a halott óriásnál a vésőért és az a korong visz fel. Ugye 3 vagy 4 nagy szekció van mikor rád dobja az ellenséget én meg már a 2.-ban előttem a rage-et. Erre a csodás autosave az utolsó adag előtt menti nekem a helyzetet. Lidércek, tüzes robbanó ellenfelek, sima ellenfelek, és a végén még babaxa a kísértetet is amit ugye nem lehet mindig ütni csak mikor a srác meglövi a nyíllal.Ja és mindez időre.. Hát nem tudom hanyadszorra lett meg, én már nyomtam mindent, kb 30-70% volt a tudatos támadás és az ész nélküli csapkodás aránya. Mikor a végén már kísértet volt, azt se néztem tudja-e lőni Atreus, csak nyomtam neki a gombot "lőjé fiam mert itt döglünk meg" alapon... És meg csépeltem azt se tudtam a nyíltól, tőlem vagy miért vonyít. Nem tudom miért kell ilyen időre menő szarokkal frusztrálni az embert, elég nehéz ez anélkül is. Meg eleve utálom az ilyeneket minden játékban.

Utoljára szerkesztette: Gabe18, 2018.05.01. 00:12:02
  • darkSectorxxx #751
    Gratula, az szép!
  • balee4
    Na meg is van a platina. :) Azért egy-két holló nagyon szemét helyen volt, kb. 20 órám ment el a keresgélésükkel.
  • darkSectorxxx #749
    Gratula....hamar megy, ahogy látom.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.04.30. 22:42:49
  • Tikal #748
    Már csak egy van hátra...
  • Tikal #747
    és valószínuleg erről a helyszinről folytatjuk, mert maradt egy két zárt kapu...
  • Tikal #746
    milyen szép hosszú snitt volt :)
  • Rage47
    Az :(
    Elviselnék még 30 órát sztori módban.
  • TDC Geronimo
    Jó sok minden marad a folytatásra. Thor, Odin, Asgard, Freya... 4 év múlva...PS5ön :(

Amúgy a következő ilyen őrület majd jövőre lesz last of us 2nél :)
  • Kandurex
    Addig téli álom nekem, bye :)
  • Kandurex
    Haza :)

1 hónap múlva újra kedződik az őrület. Detroit!
  • TDC Geronimo
  • Kandurex
    Vége.

menjetek haza.

10/10
  • orichalcos
    +1 :D
  • TDC Geronimo
    Hát nem én akadok el minden 10 éveseknek szánt "puzzlenél"
  • Ulthanito
    Na, megszólalt a bölcs cnc marós. TOPLEL
  • darkSectorxxx #736
    +9999999
  • darkSectorxxx #735
    Nem mutatja, mindenki nézheti, csak én nézem. :D mások rejtve nézik. :D
  • darkSectorxxx #734
    Nagyon nagy! Nem akarom részletezni, de van olyan hogy Valkyrie-ék. :)