God of War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meg lehet nézni valahol hány órát játszottam a játékkal?

Sztori nálam is kijátszva. És még mennyi minden felfedeznivaló és fejlesztenivaló maradt! Elleszek vele még egy darabig az biztos. Hamarosan pedig egy komplett God of War sorozat újrajátszást tervezek az első résztől. Már most alig várom a folytatást!
Moby
Leárazásban platina ide, 100% oda, megveszem én is. Legalább egyszer még szeretném végigjátszani majd.

Adversus solem ne loquitor

Ulthanito
Az ok annyi volt, hogy ez nem DaS vagy BB, egy fluid végigjátszást akartam, és nem órákig egy ellenféllel harcolni. Nekem ez nem az a játék.

De ha leárazzák majd, megveszem mondom, és nekimegyek megint, mert mellékküldetéseket is otthagytam benne.

PS5 II PSVR

Kongy
Én meg angolul, mindenféle felirat nélkül toltam.. fuck me, right?<#beka3>

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

mucsácsó
Igen, sok szó szerinti fordítás volt, pl. mikor azokat a nagy tűzserlegeket akarod elolvasni az elején Atreussal (amire a valkűrök nevei vannak vésve), és megpróbálja elolvasni, akkor elhangik az "it's worth a shot", amit lefordítottak "MEGÉR EGY LÖVÉST"-nek.... 😄
valamint ami még szemetszúr, az a health range lefordítása élet hatótávnak...az is kicsit erős 😄
de egyébként összességben rendben van a fordítás, nyilván hiba nélkül nehéz ekkora projektet.
Moby
Sok helyen nem volt tökéletes a fordítás sem (szó szerint igen, de rossz volt a kontextus. - pl az elején amikor visszatérnek a házba, Atreus mondja, hogy rég volt már beteg, és hogy már jobban van...vagyis a fordítás volt ez, valójában azt mondja, hogy rég volt már beteg, és már jobb, mivel az apja arra kérte korábban, hogy legyen jobb, amit ugye tudjuk - már aki végigjátszotta - hogy valójában mire is értette Kratos, de ezt ott abban a pillanatban még nem is kellett tudni, ezzel együtt is értelmezhető lett volna helyesen a kontextus, de a fordító valszeg a nyers szövegkönyvből dolgozott). Ilyenek egyébként a még elmegy kategória, aki nem figyel, valszeg az eredetit hallva sem feltétlen tűnik fel.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.05.06. 21:40:34

Tikal
Nem volt rossz a magyar felirat, viszont a menürendszert hagyhatták volna, lehetett volna egy opcio hogy csak a feliratozás legyen magyar 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Moby
Mechanikailag a legjobb részét skippelted el a játéknak
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
(valkyrie queen)
. Teljesen érthetetlen okból.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.05.06. 20:59:14

Moby
Miért NE játszottam volna magyarul? Beszélem az angolt, de szeretem az anyanyelvem, és nem esik nehezemre a használata sem. Jó látni, hogy ismét készülnek lokalizált játékok. Ráadásul tudom, hogy ez amúgy nem a sony (japó) ötlete, hanem ezeket a hazai sony gründolja(és pénzeli). És azt is tudom, hogy amúgy a sony monitoroz és statisztikáz mindent. Nyilván azt is pl, hogy milyen nyelven játszom, megy a gép, stb. Nekem tonképp érdekem ezeket a számokat emelni. Ha ezen bármi múlik, akkor én ottvoltam,letettem a voksom.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2018.05.06. 20:55:59

Ulthanito
Nekem ez a skandi mitologia nem jon be egyaltalan, bar lehet azert, mert semmit nem tudok rola.

Ha digitben learazzak majd, megveszem megint, mar bosszant, hogy a valkyreket otthagytam. Remelem addig lesz ng+ is.

Tenyleg, Darky felbehagyta a jatekot? Nagyon hallgat..

PS5 II PSVR

Ulthanito
Azt is magyarul majd, mint ahogy jatszottal? <#banplz>

PS5 II PSVR

TDC Geronimo
Nyugi jövőre jön a következő hasonló kaliberű sony ex 😊

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Tikal
Nekem utoljára a Last of Us volt ekkora élmény, de ez most oda ült mellé a trónra.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Tegnap még meghallgattam a soundtracke-et is külön... zseniális cucc, szinte megint azokban a jelenetekben éreztem magam 😊

Tikal
Csak óvatosan az ilyen felelőtlen kijelentésekkel errefelé 😊

mucsácsó
Gratula! 😊

Nálam is most pörgött le a credits, ez valami emberidegen volt...tényleg, totál szavak nincsenek...

bár azt hittem lesz még valami nagy über fight, de nyilván Baldurt szánták annak...

szerintem nem is csak hogy a PS4 éra, hanem talán az évtized élménye, akármilyen platformon :') nyilván nagy szavak, de nem véletlen...
Embertelen durva amit ezek az emberek(?!) összeraktak, nem csak technikailag, hanem játékmenetet meg storyt tekintve is, én kb majdnem elbőgtem magamat most a végén...
ez művészet tényleg, és a gaming egy iszonyat durván jelentős mérföldköve, fixen.

Hihetetlenül nagy utazás és élmény volt a játék, azt hiszem ez most megint kibaszott magasra tette a lécet - amit mindig azt hiszünk, hogy lehetetlen megugrani, de valamelyik bandának valahogy mindig sikerül...

Nagyon nagoyon kíváncsi leszek, hogy ezt majd hogyan folytatják - még 1-2 rész fixen van ebben a skandináv mitológiában, és ez nem is gond - valamint arra is kurvára, hogy majd ha egyszer az egyiptomi/azték mitológiából mit hoznak majd ki....dehát azt hiszem ez egy bő 10+ év lesz alsó hangon, mire megtudjuk... 😞 😄

Tengermély tiszteletem a Santa Monica és Cory felé!

majd muti a levelet, már hogyha meg szeretnéd mutatni 😊
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2018.05.06. 03:04:47
Moby
Holnap írok egy köszönőlevelet a Santa Monica Studionak.

Moby
10/10.
EZ a ps4 éra játéka.

Nincs olyan pixel, amit ne láttam volna. Nincs olyan momentum, amit ne éltem volna át. Csodálatos volt az egész, és még attól is több.

darkSectorxxx
Gratula!

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Tatyla

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Rage47
Na megvan mindenkinek a Valkyrie Queen?<#alien>
Majdnem legyűrtem ma, 1db életcsíkja volt és bumm, benyomta a halálos szúrását és vége.
Ulthanito
3 millió darabot

PS5 II PSVR

Ulthanito
Azért nem gondolnám, hogy veszteséges lenne, ha csak ezt a 3 millió dollárt nézzük, akkor már 180 milla az árbevétel, úgyhogy szerintem a break even már megvan. Ami ezután jön, az már tuti csak termeli a pénzt.

PS5 II PSVR

Sonynak nem a játék eladások a prioritás. Konzolt vegyék. Szinte minden exkluzív játékuk veszteséges. Belefektetett pénz ezen oldalon nem térül meg,de konzol eladásnál nagyon is.

Moby
A GTAV-t semmi nem nyomja le, de az szélsőséges példa. A történelem legdrágább videójátéka, és a történelem legtöbb bevételt termelő szórakoztatóipari terméke (6 milliárd dolláros bevétellel lenyomta minden idők legjobban hozó mozijai, filmjeit, könyveit, mindent, kétszer annyi pénzt termelt, mind a star wars, vagy az elfújta a szél).

n000rbi
>ja és a 80 millióból vond le Moby PS-eit

Meg az enyémeket. Az össszesen már majdnem 20 😄

"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."

Tikal
Tényleg 3 nap eladásából vontad le a következtetéseid? A játék két hete van kint csak... ha eladnak annyit amennyit tippelsz akkor a 3% az már 20% lesz. Az már teljesen rendben van.

A GTA V eladások gondolom minden platformra vonatkoznak, én ugyanis kötve hiszem, hogy minden PS4 tulajnak van belőle egy példánya. Rengeteg haveromnak pl nincs, én meg háromszor is megvettem 😄 PS3-ra, PS4-re lemezen, majd digitálisan is.

ja és a 80 millióból vond le Moby PS-eit <#vigyor3>

Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.05.03. 19:50:21

Ulthanito
Ez tényleg szép teljesítmény, de sajnos fasorban sincs az igazán sikeres játékok hoz képest amiben a nyitas heteben adnak kilenc- 10 milliót. Ez van, sajnos ezt tudomásul kell venni, a multi fosás sokkal kelendőbb mint egy jó sztori orientált játék. Ebből a játékból teljes életciklusa alatt nem fognak eladni 15 milliót, míg egy GTA öt az már valahol 80 nál jár.

Ráadásul az ilyen exkluzív játékoknak nagyon meredek az életciklusa, a megjelenés utáni pár hétben hónapban rendkívül sikeresek és utána csúnyán beszakad mint a takony.

Az azért elgondolkodtató, hogy a közel 80 millió PlayStation négy tulajdonos nak csupán körülbelüli három százaléka gondolta úgy, hogy az egyik legerősebb exkluzív címet megvásárolja, és a többi 97 % miért szart bele.

Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2018.05.03. 18:09:12

PS5 II PSVR

Aztakurva!!!
Na erre nem gondoltam volna. Gratula, nagyon megérdemli a sikert.
TDC Geronimo
God of War sells over 3.1m units in first 3 days (fastest selling PS4 exclusive)

Single playerek halottak

Viszonyításképp

Uncharted 4 : 2,7 million after one week
Horizon Zero Dawn : 2,6 million after two weeks

orichalcos
Kratos anyja révén részben halandó is. Kratos alapjában demigod, azaz félisten, de miután megölte Árészt teljes értékű Isten lett (A háború istene) Utána már bármi is történt vele alapból Istenként tekinthetünk rá, vagyis a 2. és 3. rész után nem lett megint "csak" félisten.

A játékok világában meg az Istene is elpusztulhatnak, lásd korábbi részekben is kinyírt nem keveset. 😄

My streams: https://beam.pro/oriic

Seth
<#taps>

PSN ID.: Beegabor

Tikal
Ő maga is megölt már egy párat az elmúlt részekben, egyébként meg csak félisten.

Tikal
<#eljen>
Tegnap én is megcsináltam. Szerencsére nem voltak benne nehéz trófeák.

Tatyla
Rámegyek

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

n000rbi
Még jó, hogy itt vagy nekünk Te <#banplz>

----

Rámész a platinára, vagy most pihenteted inkább?

TDC Geronimo
HDRt kihagytad! 😄

Tatyla
Most hogy én is a sztori végére értem bár még van két valkűr meg ugye Nifelheim imádtam,és még mindig nem tudom hol volt az a pont ahol az internet népének nagy része csak youtube használatával jutott tovább, mert egyszer sem akadtam el sehol. Valaki majd spoilerben írja már le.
Maga a játék szó szerint isteni volt még sok ilyet és akkor nem kell PS5 még jó pár évig bár ez egy hiú ábránd mert ugye nagy cím már csak vagy 3-4 lesz ebben az évben.
Ja és hiába vigasztalja magát aki azt mondja hogy nem kell még a 4K tévé, de kell nagyon is

Seth
Kratos anyja egy normal ember volt, innen jon a halando darab 😊

n000rbi
Tegnap megint beleszaladt vagy 6 óra egy seggel a játékba. Túl vagyok AZ epic momenten is. Egy valkűr fekszik, egy jó órát elszórakoztam vele 😄
Befosás ez a cucc.

Ulthanito
Amúgy maradt még egy-két kérdés a fejemben:

1. Ha Kratos egy isten, akkor hogy hal meg?
2.
Addig a pontig, amíg a kis nyomiról még nem derült ki, hogy félig óriás is, addig immortal volt, hisz ő egy isten, onnantól kezdve meg, hogy óriás is, már egyből félig halandó lett? Mert az apja ezt mondta. Tehát ha apám isten, anyám civil, akkor halandó vagyok, de ha apám isten és az anyám óriás, akkor már félig halandó leszek csak? WTF?

PS5 II PSVR

Ulthanito
Na, miután aludtam rá egyet, íme a véleményem a játékról.

Ha egy szóban kéne kifejezni, hogy milyen ez a játék, az a szó jutna eszembe róla, hogy kompakt. Nagyon egyben van, precízen, tudatosan és művészien megalkotott világ ez. Külön kiemelném a szinkront és a hangokat a játékban, szerintem az csillagos ötös benne, valamint a narratívára is bevések egy kurva nagy ötöst.

Annak ellenére, hogy nagyon kevés kivételtől eltekintve ez a játék messze minden felett áll, amit a mai nap gamingnek hívunk, nekem vannak azért keserű érzéseim is. Az összes istent leverő Kratos nem tud fellépni egy 5 centiméter magas kiemelkedésre a földön, valamint a fiát dobálja fel a 3 méter magas pallóra, mert oda sem tud felmászni, de gyakorlatilag 50 tonnás sziklákat úgy dobál, mint más a zacskós tejet...Bár az orra előtt van egy kapcsoló, addig nem tudja megnyomni, amíg a játék nem akarja, hogy megnyomjam amíg az összes ellenség nem hullik el, a kapcsoló inaktív. De persze arról nem szól a fáma, hogy az utolsó ellenség halála hogyan aktiválja azt a kapcsolót...

A végére én már kicsit untam, bevallom, vártam, hogy vége legyen, szerintem kissé túltolták, elhúzták a végét indokolatlanul.

Döbbenetes mennyiségű munka van a játékban, művészetileg csillagos ötös megint csak, csak ámultam és bámultam sokszor, hogy ilyet hogyan lehet megalkotni, egyáltalán kigondolni. Az apa-fia dinamika remekül működik végig a játékban. A térkép csacskára sikerült, a játék menüje is hagy kívánnivalókat maga után szerintem.

Az a bizonyos 5-6 perc, amiről korábban írtam, az örökre bevéste magát a géming élményeim közé, és annak ellenére, hogy ennek a játéknak kétségkívül ott a helye a legnagyobbak között (egyéni preferencia, hogy ki hányadik helyre sorolja), nekem ez a játék egy soha rosszabbat nem szeretnék látni, főhajtást érdemlő tisztes iparosmunka. 9/10

PS5 II PSVR

Tatyla
Gratulálok nekem még nagyon messze van a platkó

Seth
Igen, ott van
Ahol a ládákat lehet mist echo-ért kinyitni, balra , a szobor előtti, abban van, azt hiszem 😄 Ha nem akkor valamelyik másikba, duh 😄

Utoljára szerkesztette: Seth, 2018.05.01. 20:34:24

Srácok, kéne nekem Ivaldi rozsdás páncélja. Niflheimben van gondolom, nyitogatom a ládákat, de nem találom. Mellkaspáncél fejlesztéshez kéne. Többi cucc már megvan. Még mélyebbre kéne bemenni érte?
Moby
<#eljen><#eljen><#eljen>

Seth
Na nálam is bevégeztetett 😊
Még maradt pár lore marker, meg láda, de azokba már úgysem lapul semmi érdekes .96%-os a Midgar-os szakasz, a többi 100%
9.5/10 😊

Ulthanito
Hagyd már ezt a hülye dumád, hogy a viharba ne látott volna semmit, amikor a játék háromnegyedét végigvitte!

Nem lesz semmi olyan, amivel eddig ne találkozott volna, maximum kicsit más.

PS5 II PSVR

Ulthanito
Ha most ezt én írtam volna, akkor én lennék a béna, meg mindenkinek elsőre ment és társai, bla-bla. LUL.

PS5 II PSVR

Ulthanito
Na, végeztem a játékkal. Nehéz most bármit is mondani. Hagyom, hogy ülepedjen kicsit, holnap írok véleményt.

Feltettem a játékot hardverapróra, szó szerint egy perc múlva vitték el. 12500-ért hirdettem.

PS5 II PSVR