116
Jurassic World Evolution
 • AnuluWork #116
  Fel. Sőt, már youtubeot se tudok linkelni. Sajnálom ezt a fórumot és motort. Nagyon elhanyagolják.
 • hawkie22
  #115
  Nagyon osztom a véleményed. Ezért is hagytam jelenleg abba a JWE2-t is. Mondjuk Planet Zoo-ra sincs idöm mostanság, de nagyon a két véglet a két játék. Nagyon örültem volna, ha a JWE2 is ugyanolyan vagy legalább majdnem ugyanolyan mélységgel rendelkezik, mint a Planet Zoo, de talán majd a Prehistoric Kingdom megoldja ezt a problémánkat is. :)

  OFF: egyébként nektek is feldobja minden külön SG-s oldalnál a cookie-k elfogadásának lehetöségét? Hiába fogadom el vagy állítok be mást, minden egyes oldalbetöltésnél feldobja a kérdést, hogy elfogadom-e. Ráadásul olyan nagy ablakban, ami a képernyö 2/3-át elfoglalja. Nagyon idegesítö, már lassan ott tartok, hogy be se töltöm az oldalt.
  Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2022.03.07. 07:06:21
 • CS@
  #114
  OFFtopik

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  sry a nagyon offért, de kikívánkozik :)
  Nagyon megkedvelnem továbbra se sikerült ezt a JWE második részt és most nem is erről, hanem a Planet Zoo –ról írnék.

  Annyira szerettem volna kipróbálni a Planet Zoo –t, hogy nem bírtam tovább, utánaolvasgattam mégjobban és egy jó steam –es akcióban számomra nagyon kedvező összegért megvettem néhány kiegészítővel együtt. Ezután még vettem ócsjé egy vezeték nélküli bill+egér kombót és előfizettem fél évre a GeforceNOW –ra. Mindez valószínűleg röhejesen/szánalmasan hangzik annak, akinek van egy gamer PC je, és leírva az, hogy egy Xbox –on Edge –ben futtatok egy Planet Zoo –t kicsit nekem is fura, de azért örülök, hogy erre is van lehetőség (amúgy ha összeszámolom anyagilag perpill kb. ottvan, mint a JWE2 – de az is igaz, hogy fél év múlva ez már változhat)

  Ahogy azt FrezeR írta elképesztő az a mennyiségű fantázia, ötlet, lehetőség és kreatívítás, ami ebbe a játékba került.
  És emellett rohadtul jól érződik benne az is, amit hawkie22 írt: Ha van egy nyugis vasárnap, akkor az ebéd utáni sziesztázás követően leülök elé, eltöltök vele 4-5órát és ezután úgy állok fel előle, hogy baszki nem is csináltam semmit :)
  kb. egy hónapnyi pöcsölés után is nagyon tetszik még ha néha kicsit olyan érzésem is van, hogy ez már helyenként túlzás, hogy itt meg még olyan aprócseprő szarságok is számítanak, hogy hogyan áll a kerítés tetején az a kis bizbasz mert, ha nem jól akkor a kismaki kitud mászni rajta. (na nem mintha lenne kismakim, mert ennyi idő alatt az exhibiteken kívül malacokat meg varánuszokat tenyésztek + a rajtam ragadt néhány teknőc)
  Hiába ugyanaz a cég nagyon fura, hogy mintha tényleg a két végletet látnám ebben a két játékban.
 • hawkie22
  #113
  Még nincs meg a válasz, mert azóta nem vettem még elö a játékot. Melóztam, meg kipróbáltam az FS22-t, de majd ránézek. De ha esetleg van idöd, akkor válaszolhatsz a kérdésre. :D
 • FrezeR
  #112
  Bocsi nem láttam, hogy írtál, de gondolom azóta már megvan a válasz is :)
 • FrezeR
  #111
 • hawkie22
  #110
  Akkor már csak egy kérdés, az egyik Challenge alatt researcheltem minden dínócsoportot. Viszont csak 1-2-t mentem el kiásni, nem is volt sok dínóm a parkban. Ennek ellenére megkapom az összes dínót Sandboxban (hiszen researcheltem) vagy ki is kell ásnom minden egyes dínófajtát, hogy megkapjam?
 • FrezeR
  #109
  Igen.
 • hawkie22
  #108
  Egyébként hogy nyílnak meg a dolgok Sandboxban? Csak simán végignyomom a küldetéseket Chaos módban meg Challengeben és amit ott research-eltem, azt megkapom Sandboxban vagy hogy?
 • hawkie22
  #107
  Igen, a Planet Zoo a másik véglet. Ott olyan szinten el lehet szöszmötölni a kifutókkal meg minden mással, hogy mire eljutsz odáig, hogy állatot is raksz bele, addigra eltöltöttél több 10 órát a játékkal és észre se vetted. Nekem az is fent van a gépemen, de annyi idöm a világon nincs, hogy megvalósítsam azt, amit elképzeltem benne. Pedig megvan minden DLC, szóval potenciál ott van rendesen.
  Itt nem tetszik annyira a káosz mód, pláne úgy, hogy ha nem figyelsz és nem tartalékolsz elég lóvét, akkor több órányi játék megy a levesbe egy-egy tornádó után és kezdhetsz mindent az elejéröl. Kicsit átestek a ló túloldalára, de jelenleg nincs más dínós játék a piacon. Viszont elvileg hamarosan jön a Prehistoric Kingdom (az is dínós parkos építös), nagyon kíváncsi leszek, megugorják-e a lécet vele. Ott ráadásul tudományhü lesz a dínók megjelenése (ször, toll meg minden), valamint nem csak dinoszauruszok lesznek, hanem pl. dodó, mamut, kardfogú tigris, stb. Áprilisra mondják a megjelenést, remélem, tartják.
  Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2021.11.18. 13:28:18
 • Carlos
  #106
  Párral előző játékuk a vidámpark építő volt.
  Én ahhoz hasonló kampány módot vártam, de valszeg akkor ez nem az én játékom lesz.
 • Caliph
  #105
  az fix hogy jól néz ki,nemrég láttam ezt a vidit és lettetem a hajam :D
  én még várok a játékkal,megvárok egy akciót hátha lesz karácsony körül
 • FrezeR
  #104
  Értem amit írsz és egyet is tudok vele érteni. Én imádom a dinoszauruszokat ezt az egész letűnt világot ezért engem nem kell nagyon lenyűgözni (úgy értem alapból érdekel ez a téma) és örülök hogy van ilyen játék, de ami tény az tény az általad leírt dolgokban van valami. El lehet vele lenni így is, de kicsit olyan mintha a két végletet akarták volna megjeleníteni egyszerre és azt nagyon kontrasztosan. Amúgy érdekes, hogy pont a Planet Zoo-t említed, hiszen az is ennek a cégnek a terméke, de ezt nyilván tudod :) A kreativitás nagy része abba a játékba került.
  Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.11.18. 00:51:29
 • CS@
  #103
  Az általam olvasott véleményekből nekem az jön le hogy ennek a játéknak az emberek 70-80%a szerint a sandboxban van/volt a „varázsa”, ahogy elnézem ők még nálam is kellemetlenebb helyzetben vannak, mert ahhoz, hogy ott szabadon játszhassanak egy csomó olyan dolgot kell csinálniuk, amihez egyáltalán semmi kedvük.
  én sose sandboxoztam az első résszel se, mert olyan dolgokat kedveltem benne, amit a többség nem, pl. sokan sérelmezték a területek nagyságát, nekem ez kimondottan tetszett, hogy mielőtt nekiálltam volna komoly dolgoknak előtte akár 10 percig nézegettem a térképet, hogy mi hogyan fog majd elférni ki kivel lesz majd párban. Tök jó volt, ahogy a kampányban haladtam előre és végül továbbjutottam az adott szigetről egy másikra aztán ott is haladtam és mentem tovább stb, utána egyszercsak gondoltam egyet és fogtam magam visszatértem akár a legelső szigetre, ahol aszontam most bezár a park és újjáépítem az egészet felhasználva az újabb két szigeten szerzett újdonságokat. Ráadásul ezt néha díjazta is s játék, mert volt, hogy új dolgok nyíltak meg. A sandboxal ellentétben megvolt benne azaz érzés, hogy a parknak jövedelmezően működnie kell olyan szinten, hogy az nyereséget hozzon vagy különben nincs pénz se fejlesztésre se inkubálásra, hiszen itt a források végesek.
  Tudom hülyén hangzik, de emiatt a sajátomnak éreztem az egész parkot benne a jószágokkal együtt. Volt, hogy a megtervezett T-Rex nagyon súlyos milliókat felemésztve 3adjára vagy akár 4edjére jutott odáig, hogy végre életképes példány lett belőle, de vigyorogtam, amikor az áttört kerítésen keresztül bambán bámult a látogatókra, mert semmi kedve nem volt kimenni hozzájuk a lakhelyéről :) (jójó az igaz, hogy aki bement hozzá azt megette, de azzal úgy voltam, hogy az meg is érdemli:)
  Itt a második részben egyenlőre nem találom a játékot.
  Szerintem a legkeményebb fanoknak is el kell ismerni, hogy ez a mostani kampány módnak nevezett izé egy tutorial és nem több.
  Majd ezután jön a Chaos mód, ami az a kategória, ahol majd a hozzám hasonló idióták idővel azt mondják, hogy nem olyan rossz ez … de valójában tudjuk, hogy egy idegesítő szarság, csakhát ez van ezt kell szeretni.
  Tény és való, hogy az első rész egyszerű volt, mint egy faék és ezért a többség valahol jogosan rinyált, de azért, ha most körbenézek a neten az elég egyértelmű, hogy valószínűleg nem ilyen jellegű változtatásokra gondoltak.
  A behozott menedzselések nekem egyenlőre egyáltalán nem tetszenek.
  Most komolyan én szóljak egy tudósnak, hogy hé gyökér már tökre fáradt vagy itt van 70rongy(ami nem opcionális) menj már el pihenni.
  én töltsek benzint a Jeepbe??
  A szerencsétlen doki kimegy megvizsgálni, hogy mi a baja a dinónak, de meggyógyítani nem tudja, majd csak ha hazaért és újra elmegy odáig.
  Azért ennyi fikázás után azt is megemlítem, hogy szerintem az egész valami elképesztően jól néz ki és ennek még mindig megvan a varázsa, hogy egy IRL fárasztó nap után csak bambán bámulok egy „karámot” az esti sörömmel és igazából nincs is kedvem ennél sokkal többhöz :)

  +konzolos vagyok, nincs látvány vagy FPS beli gondom XSX –en, nagyon durva bugom se volt eddig.
  DE ez nem az a platform, ahol elkényeztetik a játékosokat az ehhez hasonló játékokkal, így ez (bár elég szar) mentség arra, hogy ez ilyen lett, amilyen, mert úgysincs konkurencia és játszok vele énis így ahogy van. Viszont ha őszinte vagyok, akkor csöpög a nyálam egy PCs PlanetZoo –ért, amikor képeket vagy videókat látok belőle, pedig sose láttam élőben ;)
 • FrezeR
  #102
  Miért bántad meg?
 • CS@
  #100
  Nagyon imádtam az első részt, amint megtudtam, hogy jön a második rögtön előrendeltem.
  Most így 4-5 óra játék után azt mondom, hogy én nagyon megbántam, hogy ezért ekkora összeget adtam és nem vártam legalább néhány napot a megjelenés utánig, hogy kijöjjenek az első vélemények, tapasztalatok.
 • hawkie22
  #99
  Azt kell mondjam, ez a Chaos Theory rohadt idegesítö. :) Elszórakozom a Jurassic World küldivel, legalább 4 órája nyomom a küldetést, volt 2 millám, vártam, hogy elmehessek a Mosasaurus-ásatásra (2.280.000 credit kell hozzá), erre bejött egy tornádó, lerombolta a fél parkomat, ami miatt lementem mínusz 1,5 millióra és onnantól nem tudtam visszajönni, mert a kerítés megjavítására se volt pénzem, így a vendégek meg elmenekültek, mivel a kb. 30 dinóm mind kiszabadult. Ami meg nem, az meg TBC-s lett. :( Szóval bukó a küldi, kezdhetem elölröl az egészet. Az eszem megáll. Pedig már megvolt a dóm is 6 repülö dínóval, baromi nagy kifutó a növényevöknek, volt Triceratops, Edmontosaurus, Gallimimus, Parasaurolophus, Ankylosaurus benne, mellé Gyrostation, a másik kifutóban meg egy T-rex hat kis Compsognathussal. És már a "medence" is megvolt a Mosasaurusnak. Hogy rohadjon le a bele annak, aki kitalálta ezt a Chaos Theory módot.
  Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2021.11.16. 21:11:00
 • Carlos
  #98
  Köszi.
  Akkor várom a karácsonyi leárazást.
 • FrezeR
  #97
  Annyit bőven bele lehet pakolni ha mindent végig akarsz csinálni, feloldani és utána ott a Sandbox mód ami aztán tényleg szabadkezet ad és időigényes egy szép és jól működő park kialakítása. Nekem az első részben 132 órám van eddig és nem tököltem benne, hanem nyomtam folyamatosan és mindezt úgy mondom, hogy az utolsó DLC-be bele sem kezdtem.
  Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.11.12. 18:10:59
 • Carlos
  #96
  nekem még annyi kérdésem van lenne, hogy kb mennyi játékidő van ebben a játékban?
  20k-ért minimum 40+ órát várnék.
 • FrezeR
  #95
  Nagyobbak a pályák. Eleve nagyobbnak kell lenni, hiszen már vannak ugye röpdék is és vízi létesítmények :) Azoknak meg bizony bőven kell hely ha mellette az összes dínót szeretnénk kiállítani.

  Itt egy videó a térképek méretéről.


  Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2021.11.11. 22:08:14
 • Caliph
  #94
  engem pl a map méret érdekel,itt is centizni kell mindent,vagy van lehetőség pl free playben akkora parkot összhozni hogy bent legyen a hiresebb dínók mindegyike ? :) a kampány meg gondlom kb egy tutorialnak felel meg ahogy nézem youtubeon.
 • FrezeR
  #93
  Sajnos elég rövid és annak aki már játszott az előző résszel baromi könnyű is így extrém gyorsan megoldja. A küldetések pl az előző résznél úgy voltak, hogy kaptál egy szigetet volt pár darab pont mint a filmben, tehát mindegyik megvolt. Ott célokat tűztek ki mindnél, hogy legyen x mennyiségű látogató, x mennyiségű bevétel, ennyi legyen az elégedettség, ezek a dinók legyenek kiállítva, érd el az elégedettségi szintjüket x százalékra és így tovább s ezzel tudtál haladni előre, amiért kaptad a pénzt és az újabb feloldható tárgyakat, dínókat, technológiákat és épületeket. Mivel limitált volt ott a hely ezért sokszor szinte centire ki kellett számolni mit hová pakolsz, hogy meglegyen az áhított eredmény. Mire vagy még kíváncsi?
 • Carlos
  #92
  Komolyan a kampány mód 1 db tutorial szerű küldetés (kvázi 2 óra alatt végigjátszható?)
  Ok, hogy vannak még egyéb játékmódok is, de ez igy nekem nem tűnik túl tartalmasnak (feltételezve, hogy 1 scenario szintén 2-3 óra). 20k sok érte.
  Van valaki hozzáértő aki fel tud világosítani ennek a játéknak a küldetés rendszeréről? (nem játszottam az előzővel sem)
  Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.11.11. 09:17:21
 • FrezeR
  #91
  Én megvettem egyelőre tetszik bár még csak 1 órát toltam. A grafika brutál jó, szépen fut, igaz elég erős gépem van. A sztorit kezdtem el és most járok a második pályán. Változatosabban indul mint az első rész. Vannak változások kis plusz dolgok, pl időközönként újra kell csekkolni a dinókat, hogy milyen állapotban vannak, több mindenre oda kell figyelni velük kapcsolatban. Itt van a territórium mint újdonság. A mozgásokon sokat javítottak jóval élethűbb lett szerintem. Röviden egyelőre ennyi amit láttam. :)
 • Carlos
  #90
  Én is erre pályázom. Talán majd karácsonyi akcióban...
 • hawkie22
  #89
  Valaki megvette már? Milyen? Tényleg nagyon kevés a változás az elsö részhez képest? Mert ha igen, akkor még várok vele, amíg akciós lesz, annyira nem sürgös. :)
 • Carlos
  #88
  Csak ne lenne 20k... meg is venném...
 • robicarlos6
  #87
  Launch traileren a Jurassic World Evolution 2

 • FrezeR
  #86
  75 perc gameplay

 • FrezeR
  #85
  Lentebb találsz egy videót amit linkeltem már konkrét játékmenettel, abban láthatod a terület nagyságát.
 • Caliph
  #84
  az eddigi vidikből nem nagyon derült ki,vagy csak én vagyok vak,de nőtt e a beépíthető terület nagysága? első részben elég szűknek éreztem. gondlom nőtt,ha már jönnek a vizi dínók is,egy mosának kellhet a hely bőven :D
 • robicarlos6
  #83
  Jurassic World Evolution 2 | September Monthly Highlights and Campaign Gameplay  Jurassic World Evolution 2 | Park Management Guide | Park Teams


  Utoljára szerkesztette: robicarlos6, 2021.09.30. 00:07:35
 • robicarlos6
  #82
  Jurassic World Evolution 2 - Befutott a fejlesztői videó sorozat új része

 • FrezeR
  #81
  Gameplay:

 • robicarlos6
  #80
  GC 2021: Közeleg a Jurassic World Evolution 2

  November 9-én kerül a boltokba PC-n, Xbox One-on, Xbox Series X/S-en, PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön egyaránt.

 • Caliph
  #79
 • FrezeR
  #78
 • FrezeR
  #77
 • FrezeR
  #76
  Új infók + képek.

  A Frontier már dolgozik a Jurassic World Evolution 2-n!